Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime12. Apr 2007
   
  No, ker je poleg hujšanja pomembno tudi, da malo pomigamo zraven, sem odprla novo temo, da se malo pogovorimo še o tem.
  In sicer, zanima me, koliko časa namenite telovadbi, kakšno telovadbo uporabljate in seveda, koliko je kaj rezultatov.

  Za boljšo motivacijo pa si lahko izmenjamo tudi kako telovadbo in ena drugi pomagamo.
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime13. Apr 2007
   
  Eno vprašanje imam....
  zaradi prometne nesreče pred leti vedno, ko izvajam vaje na tleh ali na podlagi, me začne boleti stara poškodba.
  Zanima me, kako naj si to oblažim in ali je primerno, da vaje izvajam na postelji, kjer je mehka podlaga?
  •  
   CommentAuthorPetra
  • CommentTime13. Apr 2007 urejeno
   
  Živjo Aisha,

  osebno telovadim z winsor pilatesom in sem zelo zadovoljna. Zraven imam še nek drug pilates, ki je bolj joga sistem. Sedaj sem se začela voziti v službo s kolesom, tako da je to tudi nekaj :wink:.
  Drugače pa mi najbolj paše telovadba zjutraj, preden grem v službo. Se mi zdi, da imam potem več energije.

  Glede tvoje poškodbe, hmmm mogoče bi bilo fino, če bi si kupila kako opornico ali pa mazilo, ki bi ti olajšalo bolečine. Vaje na postelji niso najboljše, saj trpi hrbtenica poleg tega pa so manj učinkovite. Si mogoče poskusila s plavanjem? (tudi če nimaš časa ali denarja - plavanje zna biti kar drag špas; se lahko malce razmigaš tudi v banji. V vodo dodaj še malo soli pa bo kot da si na morju :wink:).

  lp,
  Petra
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime15. Apr 2007
   
  Petra, hvala za nasvet.
  Sem si tla kar malo obložila in povila s pomoji boleče predele in moram reči da mi pomaga.
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime15. Apr 2007
   
  Zdravo, Aisha,

  jaz sem tudi pilatesirala vsako jutro nekaj časa, pa mi zjutraj pilates ni ustrezal, ker sem postila preveč prekisikana in kar nekako nemirna, že tako so moje najboljše delovne ure, ko je tema :), pa naj bo zjutraj ali zvečer. Zdaj pa sem odkrila, da mi najbolj paše, če grem po zajtrku za eno uro na sprehod v gozd, živim blizu kina Šiška, pa kar tam zavijem na Šišenski hrib in od tam na Rožnik ali pa v Mostec, odvisno od razpoloženja in ptic (zjutraj se jih vidi veliko, od šoje do žolne ... :smile:), in potem pilatesiram zvečer. To pomeni okoli šestih, ravnokar sem se namenila v predsobo umaknit stvari in postavit na tla deko, na kateri se zviram ob dvdjih. :wink:

  Sicer sem pa odprla novo debato, ker se grem novo dieto. Oglasi se kaj tam, zdaj ko nisem več kemičnorazgrajevalna, se mi zdi, da ne morem ravno aktivno in mirne duše sodelovati v diskusiji tam, smrk smrk, jo kar malo pogrešam. :smile:

  Lep pozdrav,

  Pretežka
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime15. Apr 2007
   
  Pretežka, se bom oglasila tudi v tvoji temi.:bigsmile:

  Pilates tudi jaz izvajam, plus nekaj vaj, ki mi red pomagajo, pa če jih delam samo par minut dnevno.
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime15. Apr 2007
   
  Zanima me, če obstaja poleg pilatesa še kaka vaja z boke?
  Teh vaj mi namreč zelo primanjkuje.
  •  
   CommentAuthorPetra
  • CommentTime16. Apr 2007
   
  Živjo Aisha,

  za moje pojme je daleč najboljša vaja za boke (rezultati so pri meni takoj opazni) naslednja:
  Vležeš se na bok, noge in roke imaš stegnjene. Če ležiš na levem boku, dviguješ desno nogo in roko istočasno. To narediš npr. 15-krat(jaz jih naredim sicer 25 ampak sem že krepko utrujena), potem pa se uležeš na drugi bok. Malce je problem tole napisati, ampak upam da sem bila vsaj malce razumljiva :wink:.

  lp,
  Petra
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime16. Apr 2007
   
  O Petra hvala na odgovoru.
  Mislim da mi je jasno kakšno vajo si mislila.
  Bom probala in javim rezultate.
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime16. Apr 2007
   
  Zdravo :smile:,

  sem si prišla prebrat diskusijo, da me je spet prepričalo v to, kako nujno je, da se ta trenutek spravim na pilates. Danes samo 20 minut, moram delati za diplomo, jutri grem k mentorju :S, pa moram biti pripravljena, vsaj približno. :wink:

  Aisha, mari winsor od winsor pilates tudi obljublja, da njene vaje za rit, boke, zadnjico delujejo ... ne morem pa še poročati, ker se jih nikoli prej nisem konstanto držala. :smile: Bom povedala, sem se izmerila, ko sem šla na dieto, pas, boki, nadlahti ... the works :wink:, tako da bom vedela več o tem, koliko in kje bom zgubila.

  Ok, gremo telovadit!

  Pretežka
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime16. Apr 2007
   
  Pretezka, tudi jaz o rezultatih glede pilatesa še ne morem govoriti, lahko pa govorim glede trebuha...
  je pa res da se veliko matram s temi trebušnjaki, hehe....

  Želim ti da uspešno opraviš pri mentorju glede diplome...katero področje pa imaš?
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime17. Apr 2007
   
  Ja, Aisha, se strinjam, glede trebuha in pilatesa lahko veliko povem tudi jaz ... ker sem zdaj v teh parih dneh, ko sem na dieti in pridno telovadim (predvsem slednje), že zgubila 5 cm! To je samo napihnjenost in pa malo mišic, ki držijo zadevo bolj skupaj!

  In hvala za dobre želje, je bilo kar uspešno, sploh, ko sem ga kar naravnost vprašala, kako si predstavlja, da hodim do njega ... ker imam kombinirano diplomsko (prevod romana, opravljeno, ena mentorica, komično znotraj tega romana, drug mentor), in mentorica pravi, naj končam nekaj in pridem do nje z dokončano zadevo, medtem ko mentor pa hoče, da hodim redno in da pridem naslednjič s popolno strukturo njegovega dela diplomske. Zdaj pa grem jest, me že fant že kliče.

  lp,
  pretežka
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime17. Apr 2007
   
  Hojla, Aisha in Petra,

  a vidve dnevno telovadita? Jaz se trudim zaradi te teme, ki si jo odprla, Aisha, in zdaj sem si rekla, da bom šla napisat, da bom danes, ko pridem domov (grem spet k staršem pomagat nekaj mlajši sestri :smile), spet se šla winsor pilates, in to 50 minutnega. Tako, zdaj sem napisala in zdaj se bom morala tega držati, ker besede prelomiti pa pač ne gre. :smile: Pa vidve, kaj je bilo danes telovadnega na sporedu?

  Lp,

  Pretežka
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime17. Apr 2007
   
  Živjo pretežka.

  Jaz pa sem ravno prišla domov, sedaj pa me čaka telovadba.

  V poplavi vseh telovadb sem se odločila, da uberem kar klasični način, dnevno 100 trebušnjakov, 100 pošepov, 100 vaj za boke, ki mi jih je predlagala Petra in 100 za roke ter 100 za stegna.
  Pilates pa prakticiram ob vikendu, če se le da, ker bi najprej rada izgubila kilograme, šele nato izoblikovala telo.

  Kaj mislita, je telovadba ok?

  Pretežka, upam da si potem telovadila in si mi dala dobro idejo, evo, tudi jaz bom redno pisala, da bom telovadila, da me slučajno prej ne zamika kaka postelja in da ne prelomim besedo.
  No, dnevno drugače prehodim do 4 kilometrov.
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime18. Apr 2007
   
  Zdravo, Aisha,
  o, pridna! No, jaz se potikam po šišenskem hribu in zavijem do rožnika ali do mosteca vsako jutro, in kakšno uro vse skupaj traja, koliko km pa to je, pa ne vem. Včeraj je padel pilates zelooo pozno, ker sva imela obiske, danes pa spet hoja in 20-minutni pilates. Včeraj, ko sem šla do mentorja, sem že lahko zapela prve hlače!, sicer so mi bile zelo tesne, ampak so bile zapete, kar je predvsem posledica pilatesa z vsemi temi noro dobrimi vajami, ki se vse sučejo okoli trebuha :bigsmile:, v končni fazi sem sicer šla v krilu, ki sem ga tudi včeraj prvič po poletju lahko zapela, in ki ni bilo tako tesno kot hlače. Počasi, počasi. Sem bila res vesela. :bigsmile: No, povej, kakšna bo danes telovadba.
  Sicer sem pa zadnjič nekje prebrala, da ni tako važno število ponovitev, kot je važno, kako vaje izvajaš ... aa, seveda, na mojtrener.com sem šla pofirbcat, in tam je neka deklica rekla, da dela dnevno 300 trebušnjakov, pa so ji to rekli. Jaz bi si šla na tvojem mestu še tja prebrat, kaj kaj svetujejo. Si pa zelo pridna, da prideš do 100 ponovitev!!! Meni se že številka 20 zdi ogromna. Edina vaja, pri kateri pridem do sto, je pilates one hundred. :wink: Kakšne pa imaš vaje za roke? Jaz imam sicer en pilates za roke, ki pa se ga še nisem lotila ... no, evo, danes po kosilu, tam okoli enih, dveh, bom naredila pilates za roke, zvečer (sem videla, da mi najbolj paše pilates izvajat okoli sedme zvečer) pa 20-minutni pilates. In bom poročala, kako je z vajami za roke.
  Lep dan!
  Pretežka
  •  
   CommentAuthorPetra
  • CommentTime18. Apr 2007
   
  Živjo :bigsmile:,

  jaz vsako jutro izvajam 20 min winsor pilates, potem grem v službo z kolesom in ko pridemo domov grem še malo na kolo ali pa na sprehod. Osebno delam vaje raje zjutraj pred službo, ker potem ko pridem domov se vedno zgodi kaj da nimam časa :wink:. Ali kakšen obisk, shoping ali pa se mi enostavno ne da :bigsmile:.

  lp,
  Petra
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime18. Apr 2007
   
  Hojla,

  naredila sem tiste vaje za roke, malo kasneje sicer, kot sem rekla, da bom, ker sem totalno padla v delanje izpiskov. :bigsmile: No, vaj je bilo mnogo, mari winsor in njeni dve pomočnici so jih delale z utežmi, takimi res majhnimi, plastičnimi ... jaz sem našla samo fantovo železno palico, na katero grejo železne uteži, in že ti dve palici sta bili čisto pretežki, tako, da sem delala s pestmi. Zanimivo je, da vaje vključujejo tudi sklece, in pa oponašajo obnašanje na fitnes napravah za roke ... jih je bilo pa absolutno preveč, da bi si jih prvič sploh zapomnila, če katero zanima, naj mi pove, pa bom delala na tem, da si zapomnim vajo za vajo in jih počasi pisala.

  lp,

  Pretežka
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime18. Apr 2007
   
  Petra, koliko časa pa že delaš 20 minut pilatesa na dan? Bi bilo dobro slišati, kakšni so rezulatati, od nekoga, ki je dosleden in vztrajen, jaz šele zdaj začenjam s tem vsakodnevnim obredom. Ko sem pa nabavila si dvdje, sem pa en mesec delala vaje vsak dan, razen ob nedeljah ali kako že, en dan je bil za premor ... no, skratka, tako mi je poslalo vso kri v glavo, da so mi misli švigale sem ter tja in nisem do večera ničesar naredila ... takrat sem potem ugotovila, da meni bolj paše, da telovadim zvečer, ko mi nikakor ni bilo jasno, zakaj mi je tako težko sedeti pri miru za računalnikom. :bigsmile:
  lp,
  Pretežka
  •  
   CommentAuthorPetra
  • CommentTime19. Apr 2007
   
  Živjo Pretežka,

  jaz delam vaje kar sama (ne delam več po dvd-ju, ker mi je postalo dolgčas :wink:), tako da imam več ponovitev samih vaj za trebuh. Moram reči, da se mi že kar pozna, samo pri mojemu trebuhu bo še kar dela :bigsmile:. Pri meni je problem ker imam že postavo bolj "žensko", poleg tega pa se še tako držim, da ja kar najbolj poudarim, da imam preveč maščob na trebuhu. Sej do poletja je še dolgo :thumbup:.

  ps: to sem napisala zato, da ne boste mislile, da vam tukaj "pamet soli" neka suhica, ki ni nikoli poznala par kilogramov preveč :bigsmile:.

  lp,
  Petra
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime20. Apr 2007
   
  Živijo, Petra,

  aha, jasno. Jaz še nisem prišla do točke, ko bi mi bilo ob dvdjih dolgčasih, najprej zato, ker še nisem dovolj redno delala vaj, da bi se to lahko zgodilo, pa tudi več jih imam in rotiram med njimi. Je pa res, da poznam ta problem, ko vadba postane dolgočasna, se mi je že zgodilo z nyc ballet exercise, sicer super knjiga, ampak jaz sem se vrgla v vaje vsak dan, vedno iste, in po enem mesecu sem jih imela vrh glave. Je pa tudi res, da je bila takrat moja motivacija drugačna, kot je zdaj, predvsem ni bilo na sporedu takega foruma, zaradi katerega bi vztrajala in zaradi katerega so tisti težki dnevi, ko se ti pa reees ne da telovadit, pa jih zdaj prebrodim, ker vem, da nisem sama. :bigsmile:

  Sicer si pa nisem mislila nikoli, da nam soliš pamet :bigsmile:, meni si se zdela kot nekdo, ki je šel tudi že skozi te diete in ve tudi iz lastne izkušnje, o čem govori, ker ti nikoli ni spodrsnil kak komentar, ki ga lahko izustijo res samo ljudje, ki težav s težo še nikoli niso imeli. :bigsmile:

  Danes je bil že na sporedu sprehod, bo pa še padel pilates. :cool: Madona, sem ponosna nase! :wink: Iz popolne lenobe (vem, da si to rekla v drugi temi, Aisha, ampak tudi jaz sem bila tam :smile:), počasi postajam nekdo, ki mu je miganje dejansko všeč. In to jaz, ki sem si vedno priskrbela zdravniško opravičilo, da mi ni treba telovadit! :tounge:

  lep dan vsem,

  Pretežka
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime20. Apr 2007
   
  :tongue: (bil je zatipek tam zgoraj :shamed:)
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime20. Apr 2007
   
  Ja punci, tudi jaz se hitro naveličam telovadbe.
  Tako da poizkušam iz mnogih vaj malo popestriri telovadbo.

  Ravno tako Petra tudi pri meni izstopa trebuh in boki.
  Do poletja je še res daleč....
 1.  
  pozdravljene
  zanima me če mogoče katera ve koliko kalorij pokuriš z 20 minutno intenzivno telovadbo na orbitrejku.
  Hvala
  lep pozdrav
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime21. Apr 2007
   
  Zdravo, zvezdica05,

  ali nima orbitrek tistega števca, ki ti piše tudi, koliko kalorij izgubljaš? Sicer pa tukaj piše, da zgubljaš 13 kalorij na minuto. http://www.building-muscle101.com/elliptical-trainer-calorie-burned.html (orbitrek spada pod kategorijo elliptical trainer, si lahko vse prebereš na tej strani),

  lp,

  Pretežka
 2.  
  Pozdravljena, pretežka,

  Najprej bi se ti zahvalila za odgovor. in , ja orbitrek ma števec, samo kalorije vsak kaže drugače. To vem zato ker sem imela sposojenega od sestrične, ki je kazal čisto drugače kot kaže moj po določenih minutah. Moj sicer kaže po 20 min okrog tisoč kalorij. Kar zagotovo ne drži, pa je star sedaj tri mesece. tako pa kaže že od vsega začetka.
  lep pozdrav
  •  
   CommentAuthorkaca86
  • CommentTime22. Apr 2007
   
  Živjo!

  Morem reči, da je pilates ok in da res učinkuje. Nisem na sebi sprobala, vendar so pa drugi namesto mene. :)
  Na sebi pa nisem morala zaradi tega ker imam preveč energije in jaz bi recimo pilates naredila po moji običajni vadbi :)
  To pišem zaradi tega, ker je bilo nekaj komentarjev, da je že malo dovgčas in tako dalj...malo si skobinerajte....tisto nergijo, ki jo imate v sebi jo dajte ven...sepravi borilne veščine..v smislu tega, tek in tako dalje na koncu pa še pilates (recimo določene vaje).
  Najslabše je, da med telovadbo gledate koliko kalorij izgubljaš, raje glejte kaj jeste....potem tudi telovadba ne bo več breme ampak veselje.

  lp
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime22. Apr 2007
   
  Hojla, Kaca86,

  hvala za informacijo. Meni zaenkrat s pilatesom ni še čisto nič dolgčas, je pa lepo slišati, da deluje. :bigsmile: Drugače sem pa ravno s triurnega sprehoda po živalskem vrtu. Sploh mi je bil všeč tisti del z gamsi in kozorogi, ko moraš res lesti v hrib, tako sem se že navadila na grizenje kolen ob delavnih jutrih. :bigsmile: Sicer pa po mojem vsakemu ustreza nekaj drugega, jaz recimo imama rada plavanje, badminton, step (ples, ne aerobiko), tango, pilates, drsanje, kolesarjenje in zadnje čase sem totalno vzljubila hojo po gozdu. Na kakšno hard core fitness telovadbo ali pa na borilne veščine, ki jih predlagaš, pa me zlepa ne zvlečeš, pa sem poskusila, ker imam prijateljico, ki ji je to všeč. Ne verjamem pa, da kdorkoli res telovadi zaradi kalorij, ki jih izgublja ... to ni dolgoročna motivacija. Lepo se imejte,

  Pretežka
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime22. Apr 2007
   
  KACA86, delno se strinjam s tabo, če se napačno prehranjuješ, tudi nobena telovadna ne pomaga.
  Jaz da bi skombinirala pilates pomeni, da je vseeni če jih ne delam. Če delap po cd-ju, veš kaj moraš delati in kako moraš delati.
  Vsi res nimamo preveč energije, večina jo ima premalo, zato se težko lotimo vaj. Ob 12 urnem delavniku in ostalih stvari je res težko najti motivacijo.

  Glede orbitreka in kalorij, to je delček hujšanja, drugo je tekočina, zdrava prehrana, poleg pa moraš vključiti še telovadbo za oblikovanje telesa...štetje kalorij je res bedarija in večina punc ob tem ne hujša, nekatere se celo redijo.

  Pilates delaš 100% ko imaš vse vaje v malem mezincu. Tistih 20 minut se ne zdi veliko in včasih misliš, da nisi veliko naredil, vendar dokler nimaš vsakega dela telesa v popolnem razgibu so res pilates najboljša telovadba, kar jo obstaja.
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime23. Apr 2007
   
  Hoja je za mano, danes me čaka še 20-minutni pilates. Tako, pa sem ga najavila, in zdaj ga moram stelovaditi. :wink:
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime23. Apr 2007
   
  PRETEZKA, tudi jaz obljubim, da bom do konca dneva naredila niz 20 minutnih pilates.
  Evo, pa sem obljubila.

  Pretežka, ka to delaš samo tisti cd, ki so vaje 20 minutne? In ti je izginilo že 7 cm trebuščka? V kolikem času?
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime23. Apr 2007
   
  Hojla, Aisha,
  v enem tednu, ampak to niso izgubljeni centimetri maščobe, ampak nenapihnjen trebuh in mišice, ki podpirajo vso zadevo, da ni izbočena navzven. :bigsmile: Vsaj po mojem. Sicer sem pa delala 20-minutne in pa tudi 50-minutne vaje, slednje dvakrat v zadnjih 9-ih dneh, ko sem se lotila pilatesa in hujšanja ...

  Lp,

  Pretežka
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime23. Apr 2007
   
  Evo, kot sem obljubila, ravno končala sklop pilatesa 20 minut.
  Sedaj še trebušnjake, počepe in vaje za roke.

  LP
 3.  
  pozdravljene

  Moje vprašanje o porabljenih kalorijah vas je vse zmotilo, razumele ste ga kot štetje kalorij. To pa ni bilo bistvo mojega vprašanja, temveč me je splošno zanimalo saj sem poizkusila dva različna orbitreka in oba imata samo časovno komponento isto, ostalo pa kaže vsak po svoje. Tako me je zanimala samo približna realnost.
  Drugače pa sem mamica dvoletne hčere in vsak dan se sprehajava po gozdnih poteh, tekava se loviva, pazim pa tudi na prehrano, zvečer pa oblečem savna hlače in na orbitrek za pol ure.
  toda ker sem ljubiteljica čokoladnih stvari se pač velikokrat pregrešim in sem v slabih dveh letih kljub temu zgubila dobrih 15 kg. Toda ker sem se v nosečnosti močno zredila, saj so mi sladkarije takrat še bolj dišale, bi morala še izgubiti vsaj sedem kg. In v prejšnjem tednu sem s kombiniranjem živil izgubila tri, in seveda s telovadbo, toda od petka se je tukaj ustavilo. Toda upam, da se bo kazalec počasi zopet začel premikat navzdol.
  Lep pozdrav vsem.
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime24. Apr 2007
   
  Zdravo, zvezdica05,

  po mojem ni nič narobe tudi, če veš, koliko kalorij porabiš s kakšno vajo. Tudi mene firbec matra, koliko jih zgine s takim pilatesom, ki se ga jaz grem, če nič drugega, ima človek vsaj dobro primerjavo, recimo, da s tekom porabiš 300 kalorij, s hojo pa 60 na uro (to gotovo niso prave številke, ker si jih zmišljujem :smile:), mislim, da ni nič slabega v tem, da veš, da jih recimo s pilatesom 30 ali pa 150 ... veš, kam ga uvrstiti po intenzivnosti.

  Če si zdaj začela intenzivneje telovadit, so kile, ki so se ustavile, v resnici mišice, ki jih gradiš. Slej ko prej se bo kazalec začel premikati navzdol, ne skrbi. Sicer se pa splača izmeriti telo, boke, stegna ... tako nekako, kot bi te izmerila šivilja :wink:, boš ob dnevih, ko kile ne bojo šle dol, obseg se bo pa manjšal, takoj vedela, da se sprememba dogaja, čeprav je tehtnica ne kaže. Jaz se grem zdaj res počasno hujšanje, 1kg na teden, ampak telo se mi pa že oblikuje in tudi nekaj maščobe je moralo iti stran, nazadnje, ko sem se merila, sem rekla, da je šlo 7 cm s pasu ... zdaj so odšli še dodatni 4! Čeprav sem torej izgubila do zdaj samo dve kili, pa imam telo že bistveno drugačno kot pred dvema tednoma.

  In čokolada je samo dobra zate! (Pravi en čokoholik drugemu. :wink:) No, ampak resno, ne milke, snickersi in m&m'si (čeprav moram priznati, da sem imela pred odločitvijo, da je čas za spremembo, obdobje, ko sem napredek pri diplomi nagrajevala s paketki m&m'sov :tongue:, pa tudi priznati, da niso prinesli pravega zadovoljstva), ampak prava črna čokolada, pa tudi tiste z dodatki kot so brinove jagode, pomaranča ... ne škodijo, kot prvič zato, ker žlahtnost okusa nadomesti količino, in ni treba pojesti cele tablice za užitek, dovolj sta že dva koščka, ki ju pustiš, da se počasi topita na jeziku, kot drugič pa zato, ker je temna čokolada polna antioksidantov in drugih stvari, dobrih za srce. Tako da se kar brez slabe vesti sladkaj. Seveda ne vsak dan in ne preveč ... :bigsmile:

  Lep večer,

  Pretežka
 4.  
  Moram ti povedati da si res pravi motivator, upam da pišeš diplomo iz kake sociale ali pedagoške smeri, ker tam take rabijo. Veš tudi jaz sedaj končujem študi imam še en izpit pa temo iščem za diplomsko, sem dogovorjena da grem čez 14 dni po njo, da se dogovorim kako in kaj, saj bi rada diplomirala do konc tega leta, oz. čimprej, da grem nekam v službo...
  Sedaj sem se odločila izprobati to jajčno dieto, pa mi danes kar gre, saj če se več kot pol ure voziš v vročem avtu ti nakoncu tako drugo ne paše kot voda. bom videla kako bo šlo. Mogoče pa mi še uspe odpraviti teh nekaj kg, da bom zopet zadovoljna s sabo in bom dobila gor tiste stare kavbojke, ki so mi bile takoooooo všeč.
  l.p

  Zvezdica 05
 5.  
  Samo nekaj še me zanima , kaj to govorite o tistem 20 min pilatesu na CD2, jaz sem jih iz interneta snela kar nekaj in se mi zdijo neka nadeljevanja, pa ta vaja za trebuh je kar fina, glede na to da mišice kar hitro začutiš.
  Kako dolgo te delate to in kolikokrat na teden.
  Pa pomaga za noge oz. stegna in trebuh ?
  lp
  zvezdica05
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime26. Apr 2007
   
  ZVEZDICA05, tudi jaz sem hujšala po jajčni in je šlo.
  Jaz sem jo prekinila, ampak ne zato, ker ni ok, ampak ker imam spet obdobje, ko imam hujše migrenske napade in mi dieta ni nič koristila.
  Če ti ne bo šlo, lahko po praznikih z mano poizkusiš dieto kemičnega razkroja.

  LP
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime26. Apr 2007
   
  No, jaz grem pa danes malo v shoping za morje, pa bom skočila po uteži in po elastični trak za telovadbo, da zopet vpeljem nekaj novega in da bom tudi na dopustu lahko nadaljevala z telovadbo.

  LP
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime26. Apr 2007
   
  Dobro jutro vsem še v tej diskusiji :bigsmile:,

  Zvezdica05: 20minutni pilates je tisti cd, ki se imenuje 20minute workout in ne cilja na specifičen del telesa, ampak je telovadba za celo telo, o tem cdju govorimo, ko govorimo nasplošno. Jaz imam tiste njene cdje, ki se jih je dalo pri nas kupiti, kupljene, ostale pa tudi zdljane z neta, tako ti lahko povem, da se ti sliši, kot da so to neka nadaljevanja, zato, ker ima ona v originalih vedno tri poglavja, prvo je uvod, kjer v nekaj minutah pove kaj motivacijskega, drugo je dejanska telovadba, tretje je pa opis vaj. Ker so prvo in drugo poglavje v resnici snemali v enem kosu, pa so potem zadevo umetno ločili na uvod in samo telovadbo, se ti zdi, da gre za nadaljevanje. Imaš vse vaje, ne skrbi. :bigsmile: Jaz se zdaj trudim delati vaje 6x na teden, 3x dolge 50-minutne (accelerated body slimming se to imenuje na netu, v originalu pa accelerated body sculpting), 3x 20-minutne. S tem da sem včeraj začela delati 50-minutne, čeprav sem vedela, da nimam dovolj časa, da dokončam vse vaje, ker sva šla potem na eno predavanje in po tem v kino, sem pa telovadila pač samo pol ure, še vedno bolje kot nič. :smile: Za trebuh ti garantiram, da zadeva pomaga, sem že nekajkrat napisala, da je meni z obsega zginilo 11 cm, na dieti in teh vajah sem pa dva tedna. Zdaj se že počasi vidi, da se spodaj izoblikujejo mišice. O ostalem še ne morem poročati, zdi se mi, da je šel povsod 1 cm dol, ampak lahko tudi, da sem se merila malo nižje, kot prvič. Pri pasu nimaš kaj zgrešiti, tam je popek kazalo. :wink:

  Sicer pa ne, ne študiram nič takega, kar si napisala :smile:, študiram jezike (sln in ita) in to nepedagoško, smo se prav borili za ponovno uveljavitev nepedagoške smeri v drugem letniku. :wink: Kaj pa ti študiraš? Upam, da boš našla temo za diplomsko, ki ti bo všeč! Že tako pridejo dnevi, ko ti vse gleda skozi ušesa, če pa delaš še nekaj, kar ti ni všeč, je pa še težje. Tako da: dobro izberi, bom držala pesti! :bigsmile:

  Aisha, hudo!! Jaz sem totaln shoping analfabet, kje se pa kupijo uteži in elastični trakovi? :shamed: Sem prebrala, da je dobro vsaj na vsake 6 do 10 tednov menjati ali kakorkoli popestriti vaje, ker če je človeku dolgčas, potem ga tudi ne bo vleklo v telovadbo. Poleg tega se menda telo navadi v gibanje v eno smer, kakšna malce drugačna vaja bi bila pa spet izziv, tako da bravo! :bigsmile:

  Lp,

  Pretežka
 6.  
  Ja pa študiram enopredmetno slovenščino na pedagoški oz. sedaj filozofski v mb. Torej 20 minutni pilates pa bo trebuh počasi lezel skupaj. sem malo gledala diplomske pa še ne vem kaj bom. Sem po praznikih z eno zmenjena pa bomo videli kaj bo.
  lp
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime26. Apr 2007
   
  Ahaha, ne me zezat, potem sva obe slovenistki!!!! :smile:
 7.  
  Aisha jaz sedaj poizkušam , sem dejansko samo dan in pol na dijeti. Upam, da bom zdržala, sicer lačna sploh nisem, moj problem je samo skušnjava po čokoladi, sem tako rekoč čokoladoholik.
  No čestitam ti ob tvoji uspešnosti, saj ko bo meni uspelo grem tudi po nakupih za poletje.

  Ja preteška tako kaže, se vidi, da se morama kar nekaj učiti in se kg tudi zaradi tega kopičijo, vsaj pri meni.
  Lep dan
  :surfing:
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime27. Apr 2007
   
  Dober dan!

  Danes me je obiskalo mesečno perilo, tako da hodim okoli s termoforjem na trebuhu in da je bila sama misel na winsor pilates boleča. Potem sem pa na sparkpeople našla 15-minutno vajo z žogo (stability ball ji pravijo, ne vem, kako ji mi rečemo, tiste velike napihnjene žoge za sedenje), in sem se precej zabavala, ko sem delala vaje, pa sem vedno rabila malo časa, da sem našla ravnotežje. Priporočam vsakemu za popestritev običajne telovadne rutine! :bigsmile:

  Lep dan vsem,

  Pretežka
  • CommentAuthortoniwe
  • CommentTime27. Apr 2007
   
  Nekaj uporabnih nasvetov glede športne aktivnosti in hujšanja na tejle strani hujšanje in športna aktivnost
  •  
   CommentAuthoraisha
  • CommentTime27. Apr 2007
   
  TONIWE, hvala za nsvet, vendar je meni to le neko oglaševanje, pa brez zamere ;)
  Taki programi se dajo dobiti tudi na internetu zastonj.

  Jaz imam telovadbo kar vsak dan, ko letam sem in tja.
  Se poslavljam za nekaj časa, odhajam na dopust. Ob sprobavanju oblek je nekaj razlike, ampak začrtani cilj je še veliko, veliko daleč.
  Pretežka in vse ostale, vstrajajte še naprej in se beremo, ko se vrnem nazaj.

  lp
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime28. Apr 2007
   
  Aisha, uživaj na morju, in se definitvno beremo, ko se vrneš! :smile:
  • CommentAuthorlavra1213
  • CommentTime1. May 2007
   
  petra!!stokrat ti bom zacela pisat in ti mram ker vem da ti ves kako z hujšanjem itd. rada bi te prosila keri stroj za hujšanje bi mi pomagav ker sem ze probala veliko piti jedla sem samo sadje in zelenjavo ter meso!!prosim lepo te prosim pomagaj mi! imam 70kil ter visoka sem 160 cm . najbolj me moti ta del sicer moj trebuh ki je največ speha ter stegno in boki ! od glave ter do prsi je zelo lep del od prsi do nog imam katastrofo! prosim pomagaj mi
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime1. May 2007
   
  Petra je na počitnicah, pride nazaj 7. :smile:
  • CommentAuthorlavra1213
  • CommentTime1. May 2007
   
  ok hvala
  •  
   CommentAuthorpretezka
  • CommentTime3. May 2007
   
  Aaaaa... dobro jutro vsem!
  Danes je en tak počasen dan, tako se mi ne da v hrib, da se ne da povedat. Nič se mi ne da, kar nazaj v posteljo bi zlezla in spala. :confused: V bistvu pa moram iti na faks, pa letati okoli pa še brati o humorju. Mah, brezveze, najbolje, da se takoj spravim delat, mogoče se pa lahko prisilim v motivacijo, sedim za knjigo toliko časa, dokler me ne potegne notri. Aaaa, sovražim take dneve, jaz bi šla na morje! :wink: No, če se mi uspe spravit do tega, bo danes winsor pilates po dolgem času in pa hoja v hrib ali pa kolesarjenje do faksa, če bom ekstra pridna, pa oboje. Lp,

  Pretežka