Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthornatacha
    • CommentTime16. Apr 2007

Na forumu sem nova...prebrala sem pa že celega...res do zadnje vrstice...ta diskusija je odprta vsem...za vse nasvete...saj tudi pri meni se vsaka beseda vtisne...torej tukaj lahko pišete vse kai pojeste da bomo skupaj videle/videli kje so problemi...upam da bo tudi tukaj petra pomagala ker vidim da si že ogromno ženskam pomagala...tako da res te občudujem...
    • CommentAuthornatacha

tudi meni je pomagalo branje vseh teh objav in tako sem že šla kakšna 2kilogramčka dol...ampak sem se odločila da bom prvo shujšala na hitro po svoje vlko vode pa čim manj pojesti recimor en obrok dve rezini ananasa.. par dni pol pa en dan pavza (brez prenajedanje)..pol pa dieta z jajci...sicer pa dosti manjše obroke...kruhu pa krompirju pa se bom za veke poskušala izumikati..kar ne bo problem...vsaj upam...da sladkarij sploh ne omenjam..prepovedano pač...odkar jem sadje skoraj nimam potreb po njej...moje mere 174cm...teža pa 65.7kg zaenkrat...moj cilje je 60kg (ki ga bom ziher dosegla:bigsmile:)...idealno pa bi bilo 56-58 kg...takat bom pa presrečna...:wink:
    • CommentAuthornatacha

MOJ JEDILNIK:bigsmile:

PETEK:
    zajtrk: pozabla(obžalujem)
    kosilo: mali krožnik kuhane zelenjave
    večerja:ananas(2 rezini)

SOBOTA:
    zajtrk:2 rezini anansa
    kosilo: solata (paradižnik,paprika pa malo oslate..solila, olje pa kis)
    večerja:paradižnik(kr celega jedla ko japko) ;)

NEDELJA
    zajtrk:jagode
    kosilo: solata(na isti princip)
    večerja:3 kivije

PONEDELJEK
    zajtrk:pomaranča (v velikosti mandarine)
    kosilo: jagode
    večerja:2 rezini anansa

ZAJTRK OB 10-11h, KOSLIO OKOLI 2-3h, VEČERJA 6h
    zraven se nacejam z vodo symphony...!in dejansko nikoli nisem lačna in tudi sladkarij se mi nea lušta...razen ko sem z mamo hodla po interšpari:shamed::bigsmile::shamed:

tako sem srečna da se nisem pregrešila in se tudi nebooom!:wink:
    • CommentAuthornatacha

kai pa pravite o pitju zelenega čaja?!...

am..pozabla sem še omeniti, da tudi telovadim več ponovitev na dan one pilates vaje 8min...:bigsmile: pa dosti se sprehajam ;)

>>>-------------> <3
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime17. Apr 2007

Živjo.

Imela bi malo pripomb glede tvojega načina prehranjevanja. Zaužiješ premalo in napačno.
    Ker hujšaš po svojem principu ti primankuje kar veliko stvari. Kot prvo je zajtrk, ki bi moral biti v tvojem primeru obilen in bi moral vsebovati vsaj dobre ogljikove hidrate in beljakovine.
    Sploh ker veliko telovadiš, bi morala telesu priskrbeti zadosti količine beljakovin.

Praktično nimaš niti toplega obroka in manesto solate za kosilo si lahko kdaj privoščiš tudi kako juhico, ki jo sama narediš, ali kuhano zelenjavo.

Pri tvoji višini je 55 kg kar malo, ok, to je tvoj cilj, vendar moja sestrična je velika 166cm in tehta 54kg in je suha, zato?
    Če si za večerjo privoščiš samo sadje ni problema, vendar zajtrki in kosila so kar napačna.

Lahko poizkusiš kako dieto, ki traja samo 3 dni in ki je strokovno preverjena.

In punce in vse ostale...ni važno, koliko količinsko poješ, pomembno je, kako zaporedje hrane užiješ.
    Če boš pogledala diete, boš videla, da vsebujejo nekatere sladoled in da so najbolj obilnejši obroki zvečer in se nekateri sprašujejo kako to in zakaj....
    Čim manj pojesti je tolikokrat napačno slišan stavek....

Koliko pa si stara če smem vprašati?

V tvojem primeru pridejo v poštev 5 obrokov, z zdravo hrano, veliko vode in gibanje.
    Ali kaka 1 tedenska prečiščevalna dieta.

Zeleni čaj je čaj, ki ga pije veliko uporabnic (tudi jaz).
    Je enkraten za telo in mene vsakodnevno prav očisti in me nafila z energijo.
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Natacha in Aisha,

v bistvu sploh ne bi kaj veliko dodala, saj je Aisha povedala že več ali manj vse (Aisha res ti hvala, ker mi pomagaš :wink:).
    Se popolnoma strinjam z njo glede vseh stvari predvsem pa glede toplih obrokov.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthoraisha

Petra prosim, pomagam če le lahko.

Upam, da sva pomagale tudi kaj Natachi.
    • CommentAuthornatacha

ja saj vem topli obroki pa to...am... stara sem skoraj 17 let...če hujšam po dieti mi zmanjka volje ker ni učinkaa...sedaj pa sem shujšala že 3 kg v teh parih dneh...in vem da jih nebom dobila nazai...ker sem shujšane kg pred 2 mesca (2kg) tudi obdržala...sei je samo občasno..ne vidim druge rešitve.. bom pa si za kosilo privoščila juhico zelenjavno al pa čisto...tako da vaju bom upoštevala..
    poleg tega mislim da si se uštela ko si rekla da ni važna količina ...jas pa mislim da je..zelo ker če ješ malo(se navadiš) kmalu ne čutiš potrebe po lahkoti, ker se je želodec skrčil...no sei morda se pa jas motim ;)
    torej kolko pa naj spijem zelenega čaja...

bi pa bila vesela...če bi mi napisala primer za par dni prehranjevanja... v takih količinah kot jem jas...pa da bi enako shujšala...pa bolj zdravo bi jedla...prooosiiiim
    pa da bi vključevala trdo kuhana jajca..to je tak dobroo ;)

POZDRAVČEK MOJIMA REŠITELJICAMA PETRI IN AISHI!!!
    •  
      CommentAuthoraisha

NATACHA, si v fazi razvijanja, zato tvoje telo nujno potrebuje vse hranljive snovi. Kot si že sama napisala, se lotiš diete in obupaš, ker ni učinka. Prehitro želiš rezultate, sploh pa se ti pri tvojih letih nebi smelo ukvarjati z mislijo na dieto,ampak zdravo prehranjevanje.

Glede količine imaš napačno predstavo. S tem mislim, da imaš prav, da ne pride v poštev nažiranje, ne pride pa v poštev količinsko, kar zaužiješ ti.
    Želodec se ti res navadi (govorim v tvojem primeru) na manjše obroke....v bistvu si vesel in srečen, ker tako malo poješ, pa si sit....telo dopušča nekaj časa vse traparije, ki jih počnemo, potem pa se ti začne upirati in kazati posledice...izguba energije, slabi lasje, slabo zobovje...na to temo boš našla veliko napisanega na internetu..nočem te strašiti, ampak ti polagam le dejstva, s katerimi sem se srečala tudi jaz.
    Na tem forumu so diete, ki so strokovno preverjene in če boš pogledala količine obrokov, boš videla, da ravno za večerjo so obroki kar veliki za človeka, ki si želi shujšati, pa vendar hujšaš...kar pa je še najbolj pomembno, uživaš vse elemente, ki jih potrebuješ dnevno; beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate, maščobe,...
    In tudi rek, da manj jej in hujšaš drži, vendar v smislu, da ješ obroke manjše, vendar zopet sve elemente...
    na tvojem jedilniku pa je samo sadje in zelenjava, zajtrke izpuščaš, kar je najbolj pomembno in uživala bi same beljakovine, ki kot sem že omenila, jih prakticirajo športniki pred svojimi kondicijskimi treningi. Tvoje telo pa se razvija in rabi vse sestavine.

Glede na to, da si prišla na forum po nasvete, upoštevaj naše predloge, Petra se zelo spozna na prehrano, tudi jaz ti lahko dam kak nasvet.
    Kot je že ona omenila, ločevanje hrane in izogibati se nakaterimi izdelki.

Jaz bi ti zelo priporočila prehranjevanje po Montignaciju. Tukaj upoštevaš, da ne mešaš nekaterij jedi skupaj, v veliko pomoč pa ti je tabela glikemičnega indeksa, kjer imaš lepo specificirane izdelke (zdrave).
    Veliko mojih znank je shujšalo s tem prehranjevanjem, izboljšalo svoje počutje, in se naučilo pravilno jesti.
    Lahko ti pošljem tudi svoje zapiske, ker se tega poslužujem sama ob dnevih, ko imam dneve proste dieti in sem odpravila marsikatero zdravstveno težavo, ki sem jo pridobila z nepravilnim hujšanjem in prehranjevanjem.

Zelenega čaja lahko popiješ neomejeno...do 3 l tekočine na dan je meja, ki jo lahko zaužiješ. Če pa si ga pripraviš še toplega, pa ti fajn pomiir želodček in te malo nasiti.

Upam, da sem ti kaj pomagala.
    • CommentAuthornatacha
    • CommentTime18. Apr 2007

Upam, da bo res pomagalo, če upoštevam nasvete...in ja zelo sem neučakana glede rezultotov...se zavedam...pošli mi tiste zapiske prosiiiim;)

pozDravček
    • CommentAuthorLili1
    • CommentTime28. Aug 2008

Jaz bi pa rada dodala, da če želiš hujšati s tem da poješ (čim) manj hrane imaš po le- tej še večjo željo.
    Solate in zelenjava nasploh (pa tudi sadje, se razume) so seveda zdrave, ampak vse je zdravo v mejah normale. Pomemben je vsaj EN topel obrok dnevno.
    Svetujem da si obroke razdelite, saj ostanete site dlje časa- ( namesto obilnega zajtrka, kosila in večeje, si razdelite na malo manj obilen zajtr, malico, spet nekoliko manj obilno kosilo, malico, za večejo pa nekaj lahkega).
    V mejah normale je zdrava tudi voda, a se vedno več govori tudi o tem, da se dekleta z njo prekomerno nacejajo in se ne zavedajo da si s tem uničujejo npr. ledvice. Če poješ veliko sadja in zelenjave, tako ali tako s tem dobiš tudi veliko vode (če temu dodaš še par kozarcev dnevno je to več kot dovolj). Seveda pa tu mislim NAVADNO izvirno vodo brez okusa, nepotrebnega sladkorja in konzervansov. Praviš da se nacejaš s symphony. ( izogibaš se sladkarijam, češ da se neboš pregrešila, a veliko sladkorja dobiš tudi s temi sladkanimi vodami)..
    Povedala pa bi še, da sadje PRED spanjem oz. zvečer sploh ni priporočeno.
    (moj nasvet.. Jej veliko, a zdravo in predvsem RAZNOLIKO.. Dieta je način življenja, prehranjevanja. Verjemi da le od sadja in zelenjave na dolge roke neboš zdržala. Seveda pa je pri vsem tem pomemben tudi šport (seveda spet v mejah normale)).

p.s.: Poleti je tvoja najboljša prijateljica lubenica (osvežujoča, vsebuje veliko vode, je zdrava in okusna).
    Srečno in lep pozdrav.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime28. Aug 2008

Lepo povedano. In za v razmislek.
    • CommentAuthorTeiia
    • CommentTime26. Oct 2010

Pozdravljeni .
    Sem Teja In Stara Sem 18 Let . V zadnjem letu sem se 1o kg zredila zaradi problemov ki sem jih imela. Velika sem 168 cm in imela sem 64 kg trenutno jih imam 60 ... Shujšala sem že 4 kg ! Rada bi imela 50 kg ... a mi lahko katera priporoča vredu dieto z katero lahko shujšam in morem priznat da sem glede športa bol lena :) . Rada bi imela spet svojo staro idealno postavo nazaj .! :) huala za odgovore.
    Lep pozrdav!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime26. Oct 2010

Ojla Teiia,

ker si se mlada bodo kilogrami kar leteli dol.
    Samo po pameti jej, ne mesaj ogljikove hidrate in meso oz. beljakovine,
    jej dosti sadja in zlenjave nic junk food-a in gaziranih napitkov, ne sladkarij pa bo.
    Bos videla v dveh mesecih bi morala shujsati kar nekaj, ce pa se to ne bo dovolj pa
    izpusti vecerje in pojej samo kaksno vecerjo s proteini (skuta, pisc. prsa)
    A.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):