Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorkaca86
    • CommentTime22. Apr 2007

Pozdravljeni!

Tudi sama se soočam s problemom kot je hrana. Sepravi na to vpliva tudi hujšanje. Zakaj se toliko redimo. Okej ne rečem kilogramček gor ali dol pa greš hujšati za 3 do 4 kg. Nekaj čisto človeškega. Oz da imaš zdravstvene težave na katere ne moreš vplivati.
    Ste kdaj premišljevali zakaj se ne morem upreti hrani. Imamo v glavi kakšen vzorec iz otroštva katerega ne moremo odstraniti (pr.: pojej vse kar je na kožniku). zakaj vedno pojemo vse kar vidimo na krožniku?Zakj prej ne poskrbimo, da si naložimo oz. skuhamo količino kolikor jo potrebujemo. Zakaj rabimo dneve in dneve posvetiti našim mislim...da premišlujemo kaj bomo jedli.
    Jaz mislim da bi si res morali enkrat ampak samo enkrat v življenju vzeti čas zase in premisliti o teh zadevah in to tudi dokončati. Sprijazniti se s samim seboj. Da ste kakršni ste, da vam vaša samopodoba ni všeč, ker ste psihično nezaupliji samivase, si ne zaupate in preveč ste obremenjeni z mennjami drugih.
    Jaz priznam da sem se tudi in se še vedno borila z bulimijo(saj to je bolezen, če jo enkrat imaš je del tvojega življenja in je dokončna). Kar pogosta bolezen in bolezen, ki se je treba čim prej zdraviti. jaz sem rabila kar par let da sem si dorekla določene stvari. Oz da sm s to stavrjo končala v svoji glavi, ker to je vse v glavi...vsi čuti vse....sem rabila le globok premislek o sami sebe, da se zagledaš o samem sebi. In sem si rekla, ko bom samo sprejela takšno kot sem bom začela hujšati na normalen način kot se za človeka spodobi. Ker jaz sem kilograme pridobila navzgor zaradi tega ..ker sem se kaznovala.Recimo če sem kaj preveč pojedla sem šla eno stavno to ven iz sebe spraviti ...a kaj ko si potem še bolj lačen. Enostavno sem to nehala. Občutiš samo sebe da ne funkcioneraš tako kot moreš....Potem sem to nehala in kilogrami so šli navzgor od 4 do 5. Kar lepa reč.
    Sedaj sem začela s 90 dnevno ločevalno dieto in zraven tudi športati kot nekoč, ker sem v tem krogu izgubila tudi to motivacijo.
    SAMO NAJTI SE JE TREBA.
    To temo sem odprla v namen, da bi tudi vi iskreno zaupali kaj se vam dogaja v glavi. Zakaj si nebi med seboj pomagali.
    Ta stavek je že pohojen amapk je res: NEKJE STRADAJO, MI PA SE OBREMENJUJEMO KAJ NE BOMO JEDLI.
    Zasupajte svojo zgodbe.

lep pozdrav
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime23. Apr 2007

Zakaj smo lačni,je vse psihološkega izvora...možgani nas vodijo v slabe razvade...izgleda kot da nam nek 2 glas govorimo, da smo lačni in moramo jesti.
    Ne eni strani so ljudje, ki se pomilujejo s hrano, se nažirajo, smilijo sami sebi, in ne znajo iz tega prepada ven.
    Na drugi strani pa so ljudje, ki si priznajo, da so se zanemarili in da si želijo bolj zdravo živeti.
    Zakaj smo ljudje tako obsedeni s svojim izgledom?
    Ker je okolica taka. Koliko tipov se baha, da imajo raje močnejše ženske, pa vendar ozirajo glave za suhicami? Koliko služb so dobile deklice s popolnim telesom in koliko take, ki imajo kako kilo več ali manj? In ko greš v trgovino, kakšna oblačila prodajajo?

Treba je priti do te točke, ko si želiš na sebi nekaj spremeniti...če greš samo na pol urni sprehod, ali popiješ grenko kavo si naredil že veliko.
    In tudi nobene dieta ne učinkuje,če se po njej zanemarimo.

Zakaj jaz osebno hujšam po dieti? Ker mi daje red v glavi in ker je močnejša od tistega glasa, ki mi govori, da sem lačna.
    Tako kot me ura zbudi, da moram v službo, tako me dieta omejuje slabih razvad. Poslušam pa svoje telo. Če mi taka prehrana ne ustreza, se ne kaznujem, ampak preneham in poizkušam najti svoj način.

Zame je hujšanje z dieto velik plus, ker mi je seznamu mojih slabih razvad pripravila do tega, da sem jih več kot 50% že opustila, in da mi je pokazala, da brez njih ravno tako normalno funkcioniram. In da na policah, ki so rezervirane za zdravo prehrano najdem čudovite stvari, ki me razveselijo.

Jaz se v svojem telesu ne počutim dobro in sem si postavila cilj, ki ga nameravam doseči.
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo,

da dodam še svoj komentar:wink:. Jaz osebno se sama sebi ne zdim debela ali kakor koli. Se pa začnem počutiti debelo, ko stopim v trgovino za mlade in mi dejansko nobena stvar ni prav. Takrat sem pa takooooo jezna, da ni res. Enostavo nas družba prisili, da smo suhi oz. da imamo kompleks manjvrednosti, če imamo par kilogramov preveč.

Drugače pa sem bila pred dobrim letom še zelo"postavna" (imela sem 10 kg manj), potem pa sem začela jesti kontracepcijske tablete in je bilo konec. Sploh ne vem kako naj rešim zastajanje vode v telesu, ker enostavno ne pomaga nič. Ampak, bomo že :thumbup:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hojla, Petra,

glede kontracepcijskih tabletk: jaz zdaj uporabljam tabletke yarina, so čisto nove na tržišču in nimajo stranskega učinka zastajanja vode v telesu. Dobijo se sicer na recept, ampak ta ne pokrije celotnih stroškov, tako, da je treba za škatlico odšteti 9 evrov (malo manj). Navodila za uporabo so sicer zastrašljiva, govorijo o možnih stranskih učinkih jemanja kontracepcijskih tabletk, in ker sem jih nazadnje uporabljala pred štirimi leti, ne vem, če imajo taka navodila priložene tudi druge tabletke. Takrat sem jih nehala jemati zaradi tega, ker sem postala pretirano čustvena. No, te tabletke zaenkrat nimajo takega stranskega učinka. :smile:

Sicer je pa moja zgodba taka: do prvega letnika faksa sem bila na 55 kilah, sredi prvega letnika pa se je začela ljubezen in potem žuranje, vsak dan zunaj po koncertih po Ljubljani, bureki ob štirih zjutraj, cela kosila tik pred spanjem, tudi ponavadi ob štirih zjutraj, včasih pa še kasneje, alkohol pri meni nikoli ni bil problem (če sem, sem spila kak kozarec vina ali viski ali dva), ampak ga je pa bilo več glede na prej, in tako lepo tri leta. In v tem času se mi je uspelo zelo zrediti. Koliko sem se v resnici zredila, sploh ne vem, ker se takrat nisem tehtala, sama sebi se nisem zdela debela, oz. me to sploh ni motilo (takrat sem na mamin očitek, kakšna stegna imam, rekla, ja, zdaj me bo vsaj kak slikar lahko naslikal, kje si pa še videla dobre slike suhih deklet? V bistvu me je vse skupaj zabavalo.). Potem sem zgubila kar nekaj kil s stepom vsak večer, koliko, ne vem, ampak razlika na fotkah iz obdobja prej in potem je očitna. Takrat sem se potem prvič stehtala, ker so mi bile hlače preširoke, in ugotovila, da tehtam 74 kil. No, potem sem bila še kakšni dve leti brez problema na tej kilaži, sem pa takrat začela razvijati samopodobo sebe kot debelušne. In ko je prišlo do tega, da sem bila zaprta po cel teden, da sem bila zadihana že samo, ko sem hodila po stopnicah do doma, in da me je izlet na Nanos skoraj prekucnil, sem se odločila, da moram shujšati, pa ne zaradi videza, ampak zaradi zdravja. Kako zgledam, me ni preveč zanimalo, sem tip človeka, ki se obleče zato, da ni nag, ne zato, da lepo zgleda, tako da je jasno, da se zaradi tega, da imam nekaj kilc več in nimam ravno popolne postave, nisem prav nič sekirala. Me pa blazno moti, če česa ne zmorem, in tisti izlet na Nanos je bil odločilen, ker to pa ni sodilo v mojo samopodobo, da nečesa nisem sposobna opraviti z lahkoto. No, in tako sem šla na ločevalno dieto, shujšala na 60 kg v dveh mesecih, že zdavnaj dosegla svoj cilj vsakodnevnega obiska stranišča in nič zadihanosti pri hoji po stopnicah, ampak ko sem videla številko 60 in vedela, da bom v zadnjem mesecu zgubila še zadnjih 5 kil, pa na to nisem bila pripravljena. Nisem bila pripravljena, da ne bom več debeluška, da mi mami ne bo več težila, da bom dobro zgledala po vseh merilih in da bom drugačna, v drugi koži, kjer grem lahko mirno v trgovino in se ne počutim kot zadnji lolek na svetu, ko poskušam hlače in mi špehec napenja šive in kuka čez robove. Prav tako je moje vztrajanje pri debelosti pomenilo upor bivšemu fantu, ki je sam pretežek, in mi je enkrat rekel, ko sva bila še skupaj, da me bo pustil, ker sem tako debela, in nasploh ni sprejemal tega, da sem se tako zredila. In sem se lepo vrnila na stare prehranjevalne navade, začela zavestno izrabljati hrano kot tolažilo, jedla sem, dokler nisem imela občutek naphanosti, daleč čez sitost, jedla sem, ko sem se počutila slabo, jedla sem, da sem lahko gledala do konca film ali nadaljevanko ali karkoli pametnega je že bilo na televiziji, ko sem začela s kosilom, in sem se tako v enem letu lepo spravila na 75 kil. No, ti zadnji dve leti, ko je v igro vstopila nova ljubezen, fant, ki nima nobenih težav s postavo, in ki me je sprejel tako, kot sem, in mi enkrat ni rekel, da moram shujšati ali da ne zgledam lepa, pa me je začela spet privlačiti misel na to, da bi bila spet suha in da mi ne bi predstavljalo nočne more vsakič, ko se moram lepo obleči za kakšno posebno priložnost.
    •  
      CommentAuthorpretezka

Skratka, ko me je nekdo sprejel tako, kot sem, sem se odločila, da se moram spremeniti. :wink: No, kot sta pokazala dva meseca ločevalne diete, pa v resnici pri sebi še nisem bila pripravljena na spremembo, tako sem se že navadila tega, da me je preveč. Zakaj je zdaj situacija drugačna? Tokrat sem se odločila, da bom zadevo speljala prav in do konca. Poleg hedonizma, ki je bil vedno moje vodilo, mi zdaj tudi malo narcisizma ni več tujega in v resnici hočem zgledat fantastično v svojih in v fantovih očeh (ga presenetiti, kako lahko zgledam :wink:), predvsem pa hočem biti zdrava, imeti telo, ki ni nabito, ampak dovolj mišično in prožno, da grem lahko brez težav na Nanos, daljše kolesarjenje ali celodnevni sprehod po mestu. Poleg tega je velik preskok v glavi naredilo tudi dejstvo, da je fizična telovadba dobra tudi za možgane, in pa dlje se ukvarjam z oblikami razgibavanja telesa, bolj uživam v njih in vse se zdi dosegljivo. Tudi stvari, ki niso povezane s telesom. :bigsmile:

Tako, to je bil moj gostobesedni opis. Upam, da ste ga preživele brez potrebe po sladkem, da se lahko prebijete skozi. :wink: In seveda so tudi dnevi, ko se mi nič ne da, tako na primer danes, ko se mi ni dalo v hrib, in ko se mi ni dalo pod tuš, in ko se mi potem ni dalo spod tuša, da sem porabila vso toplo vodo v boljerju in bila prisiljena stopiti iz banje, in zdaj se mi ne da delati diplomske, ampak, kot sem rekla, tokrat hočem biti zdrava, in ta moja odločitev vpliva na vse, kar je povezano z mano, povsod sem zaradi tega bolj odločna, in tako se bom pač prisilila, da začnem brati, dokler ne začnem v temi spet uživati. In pogledam sonček, ki ga imam še vedno obešenega pred sabo po nasvetu Elle, in se spomnim na tisto maksimo Tonyja Robbinsa, If you do what you've always done, you'll get what you've always gotten. In si rečem, danes ne, danes delam drugače. Lep dan vsem!

Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka

uf, se opravičujem, ampak ko sem se že tako razpisala, pa res nisem hotela skrajšati komentarja, ki je bil predolg, da bi ga lahko v enem kosu objavila :shamed: ups :shamed:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime23. Apr 2007 urejeno

Živjo Pretežka,

sem prav uživala, ko sem brala tvoj komentar :wink:. Odlično napisano.
    Drugače pa jaz trenutno tudi jem tabletke Yarina. Sicer se mi je teža ustavila, samo za boga ne morem znebiti zastajanja vode v telesu. Sicer pa očitno nas čaka vroče poletje, tako da bom spotila vso vodo :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorpretezka

Zdravo, Petra,

hvala za kompliment. :bigsmile: To tudi udarja na tiste prej omenjene narcisistične strune. :tongue:
    Dobro, da se ti je teža ustavila in da že poznaš te tabletke. In vidiš, bo šla pa voda skozi kožo ven! :smile: Mogoče bi pa kakšna savna tudi pomagala, preden pridejo tako vroči dnevi, ko v savno ne bo treba hodit? :bigsmile:

lp,

Pretežka
  1.  
    :cry: res lepo,pretežka:cry:
    Kaj pa poznaš kaj tabletke logests, moja sestrica je z njimi izgubila kakih 7 kg, pa nenamerno, govorim namreč o kontracepcijskih tabletkah, ki pa niso za doplačilo.
    zvezdica05
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime26. Apr 2007

Zvezdica, tablete niso rešitev.:confused:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime26. Apr 2007

Hojla, Zvezdica05,

ne, ne poznam teh kontracepcijskih, sem bila pred leti na femodenu pol leta, zdaj sem pa en mesec na yarini. Zaradi teh tabletk se nisem nič zredila pa tudi na moje čustveno razpoloženje ne vplivajo zaenkrat, kar je bil glavni razlog, da sem prenehala jemati femoden in da sem strastno zagovarjala uporabo kondomov. :wink:

Aisha, ne je preveč kregati, saj ni govorila o shujševalnih tabletah. :bigsmile:

LP,

Pretežka
    • CommentAuthorbuce
    • CommentTime19. Jun 2007

Jaz sem se tudi odločila za dieto, ker nisem več mogla po stopnicah hodit pa še vsakič, ko sem imela kiklo sem mela rane med nogami. Biti pretežek ni zdravo, ker če zdele ne naredim nekaj mi bo kasneje žal, ker potem se bodo začele pojavljat kake hujše težave. Ni fajn kadar si ne moreš privoščit stvari, kot so čokolada....... (ne bom naštevala, ker te kr prime da bi šel v trgovino), ampak je pa fajn občutek, ko veš da boš naredil nekaj zase. Sem že drugi teden na ločevalni in se počutim odlično. Zaenkrat je še faza "očiščevanje" vendar čez čas bodo vidni tudi rezultati. V moralno podporo sem vsem, ki ste se odločili da boste nekaj naredili zase, ker vem da je občutek prelep. Sem visoka 157cm težka pa 83 kg mislim da je moja odločitev prava.

Lep pozdrav in hvala vsem, ki s svojimi komentarji pripomorete k temu, da vedno najdem kak pameten nasvet ali pa vsaj občutek da nisem sama v tem,

Buce
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime20. Jun 2007

Živjo Buce,

se tudi meni kar redno dogaja, da imam zaradi krila malce odrgnjeno med nogami. KAj hočem če imam pa nogice bolj skupaj :bigsmile:. Bolje to kot pa da sem kot kakšen nogometaš :wink:.
    Drugače pa ti želim obilo sreče pri hujšanju in kar najboljše rezultate :thumbup:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorkoka

Živjo!
    Ja, ta neprijetna zadeva ob nošenju krila se dogaja tudi meni in je res zoprna. Ne vem, upam, da bom dovolj shujšala, da se mi to ne bo več dogajalo.

lep pozdrav vsem!
    K.
    • CommentAuthorelektra

ojla ....
    hoj ...jz tut jem tabltke sicer yasminelle, moram priznati da sem super zadovoljna, nic odvecnega nabiranja vode, obcutka napihnjenosti, celo obratno :))sicer pa blazno pomagajo zeleni caji in meni osebno čaj LEONA...zeliščni je pa se full dobr tut brez cukra ker je narejen posebej za diabetike :)anyway super zadeva

vsem pozdravcek pa veliiiiiiikkk soncka...
    ej pretezka...jz te pa popolnoma stekam :) super izpoved :))))
    • CommentAuthorbuce

Petra hvala,

Lep pozdrav,

Buce
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):