Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthordrejci86
    • CommentTime14. May 2007

Šele danes sm opazla vašo stran in sm jo celo prebrala, je ful zanimiva, in kar neki diet sm si sprintala in upam da se jih bom tudi lotila. ne vem kaj naj pravzraprav velika sem 160 cm in tehtam skoraj 90 kg, v svojem telesu sem tujka saj sm se zredila zdaj v pol leta za približno 20 kg in sicer od takrat ko sm začela jesti tabletke. problem je sledeči, lotila sm se telovadbe predvsem hišnega kolesa, vsak dan sm spila vsaj litel vode z jabolčnim kisom, brez sladkarij in v enem mesecu je bil rezultat samo kg manjši. kaj naj?zakaj ne morem shujšati?
    •  
      CommentAuthorpretezka

Drejči86,

prosi zdravnico, naj ti zamenja tabletke, jaz imam zdaj po letih premora jemanja tabletk (preveč čustvena sem bila po njih in sem se jih začela otepati kot hudič križa) tabletke yarina, pri katerih nisem nič bolj čustvena, kot že sem, in pri katerih se nisem zredila niti grama. Drugače pa naredi takole: dva tedna ne naredi drugega, kot zapisuj, kaj in kdaj ješ. Jaz recimo sem se šele takrat zavedla svojih navad, ko sem to naredila, preizkušeno ti odpre oči (v mojem primeru: bila sem prepričana, da ne jem nič sladkarij, pa sem šele z zapisovanjem uzavestila, da jih jem vsak dan, poleg ogromnih porcij in dvojnih kosil ...). Ko boš videla, kje delaš napake, boš vedela, kaj in kje popraviti.
    Kaj pa lahko storiš: jej manjše porcije, imej redne obroke, telovadi (kardio in vaje za utrjevanje mišic) in pij zadosti vode (8 kozarcev na dan), in teža bo šla počasi dol. Jaz zdaj tako delam (lahko se oglasiš v temi počasno hujšanje, pa boš videla, kako in kaj) in v pb. enem mesecu je šlo dol 5 kg. Zgubim nekje okoli kile na teden, ni bliskovito hitro, ampak itak hočem spremeniti svoje navade (in shujšati 20 kg). Enkrat sem bila dva meseca na ločevalni dieti in shujšala za 15 kg, tako da ti od diet priporočam to dieto, ki je na voljo tudi na smsdieta.si, če bi rada hitreje zgubila težo, ampak ker jaz v resnici nisem spremenila svojih prehranjevalnih vzorcev (to je bila _dieta_, po dieti sem pa začela s _svojim prehranjevanjem_), sem pridobila vse nazaj. Kot sta že velikokrat zapisali Petra in Aisha, po dieti se moraš zdravo prehranjevati, ne pa spet pasti v stare pasti. Javi se kaj, če se boš šla počasno hujšanje z mano :bigsmile:, drugače pa ti priporočam, da sodeluješ na tistem forumu, za katerega dieto se boš odločila, boš videla, da bo šlo, in dejstvo, da nekomu poročaš o svojem napredku in bereš, kako gre drugim, pomaga, da ostaneš na svoji poti. Ne glede na to, kaj se boš odločila, pa ti res priporočam, da dva tedna pišeš, kaj in kdaj ješ.
    Lp, saj bo šlo, v boju proti odvečni maščobi nisi sama :bigsmile:, in kadarkoli lahko prideš na forum in poveš, kako si, in vedno se bo našel kdo, ki ti bo stal ob strani,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka

post scriptum: pozabila sem napisati, da zapisuj tudi, koliko, kdaj in kaj piješ ... voda in nesladkani čaji so najboljši, vse ostalo pa so lahko skrite kalorije, alkohol pa je sploh stvar, ki ne pomaga pri nobeni dieti
    • CommentAuthordrejci86

najlepša hvala, bom začela z pisanje, pijem pa ful vode pa enkrat na dan tudi z kisom, drugače pa samo kavo z mlekom pa natren nič sladkorja, zdravnica mi je pa že rekla d je verjetno problem k ful pijem in moje telo zadržuje vodo, tako da sm mal prej prebrala da obstajajo neki čaji ki pomagajo odvajati vodo. bom tudi to poskusila.

res najlepša hvala za odgovor to me je res kar privzdignilo

drejcika86:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ni kaj, Drejčika86 :bigsmile:, me veseli, da si dobila zagon! Kar tako naprej! Pa javi se in poročaj, kako ti gre. Lp,
    Pretežka :smile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime15. May 2007

Živjo Drejci86,

no KONČNO ima še ena podoben problem kot jaz :wink:. Tudi jaz sem se po tabletkah zredila toliko, da sem morala zamenjati celotno garderobo. Dejansko je res, da zaradi kontracepcijskih tabletk zastaja voda v telesu in če veliko piješ se "rediš" ( ne vem če je rejenje dejansko primerna beseda za to, ker v končni fazi si samo polna vode).
    Meni ni nihče verjel, da je to dejansko možno, šele ko mi je ginekologinja povedala sem tudi sama dojela, da je nekaj na tem. Samo kaj hočemo, raje imam 5 kg preveč kot pa da imam potem kakšne probleme :bigsmile:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorkali
    • CommentTime16. May 2007

prav moram komentirati ker sem imela isti problem s kontracepcijkimi se zredila 10 kg(imela logest)... predlagam tabletke jarina ali pa yasminelle (ne vem ali je to eno ali isto), katere jemlem sedaj, in v telesu ne zadržujejo vode in jo še celo odvajajo, jaz sem še celo shujšala... v 2 mesecih odkar jih jemlem za 2 kgja... in mislim da sem nekje še celo brala, da pomagajo odvajati vodo iz telesa...
    drugače pa predlagam vaje na trampolinu za topljenje maščob-sprobala in definitivno deluje...... :)
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime16. May 2007

Hm, punce, kako pa imate ve to s temi tabletkami?
    Kar je bilo predavanje na to temo pri nas, naj se nebi zredil za več kot 3 kilograme, ker potem ti morajo avtomatično zamenjati tabletke, sploh pa se danes že dajejo na recept tabletke, ki ne motijo samega procesa hormonov.
    • CommentAuthorkali
    • CommentTime17. May 2007

hm ja mislim da so danes naši ginekolohi predvsem zelo gluhi ali pa se ji neda dopovedati stvari..sama sem se zaradi tabletk zredila 15 kgjev... in da so mi udarile še na psiho... slabo počutje, depresija... jokanje..itd... pami je gospa ginekologinja rekla da imam to samo v glavi..in da preveč jem..hmm..le kako sem se vprašala..nikoli nisem imela problemov s težo vedno sem bila optimist in zdaj debela ko pujsek pa še pesimistična....in sem seodločila da jih neham jemat da vidim kao bo potem.. in sem nehala pred 8 meseci..počutje se je v 3 mesecih že počasi obrnilo na bolje še celo kile so šle dol ob rahlem pazenju na hranu (sem slišala da grejo baje ob tabletkah full težko kile dol-ne vem če je res)(odvisno od vsakega posameznika sigurno)-in zdaj spet optimističa polna veselja...spremenila način prehranjevanja in kgji grejo dol...slišala za tabletke yasminelle in to je to... :)

mogoče pa tistim ki ne grejo kgji dol, kjlub vztrajnem hujšanju...zaradi tabletk!!!

dones sem pa preveč zgovorna... :)
    •  
      CommentAuthoraisha

Kali, se popolnoma strinjam....jaz ko sem prišla k svoji bivši ginekologinji, sem imela občutek, da sem na predavanju zdrave prehrane.

Seveda so bile zanjo idelane mere človeškega telesa daleč od tistih zdravih in je vsako najprej pregledala od glave do nog in kritizirala odvečne kilograme. Meni pa se je čudno zdelo, zakaj ženske iz njene ordinacije prihajajo ven tako pobite.
    No, ko je tudi pri meni začela s svojimi predavanji o zdravi prehrani, to, da sem ji poizkusila povedati, da sem doma skoraj zgrizla pohištvo od tablet in da res ne vplivajo dobro name še slišati ni hotela, nakar me je še oštela, da pa tablet pri svoji migreni sploh ne bom več smela jesti, mi je pa živce priklopilo na max.
    • CommentAuthorkali

pa ti zdravniki so čist adijo no... dober da je vsaj moj splošni normalen z zanimanjem in izobraževanjem v nedogled...
    jaz bi tako ginekologinjo kot si jo ti opisala iz kože dala... OBUP!!!
    •  
      CommentAuthoraisha

Oh, se spomnim še ene prigode....pri predmetu dietike in zdrave prehrane nam je predavala učiteljica, ki je imela krepko čez 30 kg preveč.
    Vse lepo in prav, ne obsojam ljudi po izgledu in sem sočustovala z njo, vendar, svoj kompleks je prenašala na nas.....govorila nam je o zdravi prehrani, risala miselne vzorce kot da smo otroci stari 5 let, pri njej si najpogosteje slišal besedi SMEŠ, NE SMEŠ....in potem, ko vidim v menzi, kjer si je naročevala že 3 malico, poleg tega pa zraven veselo papcala čokolado, čim pa je nas videla s kako pregrešno stvarjo, je znala stati pri mizi tudi do 20 minut in ravno toliko časa je trajal odmor, po njenem prepirčevanju pa te je že resno minilo, da bi sploh kaj pojedel.

Ah ja...:shocked:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime21. May 2007

Živjo punce,

ja tele tabletke so živ obup. Jaz imam sedaj tudi tabletke Yarina, ki so samoplačniške (okoli 10 eurov stane škatlica), samo meni ni šla teža nič dol. No gor pa tudi ne, kar je lep uspeh :bigsmile:.
    Drugače pa kar se zdravnikov tiče, jaz sem našega domačega zdravnika ne vem koliko časa prepričevala, da nekaj ni v redu z mano, da se čudno počutim itd. Vse kar mi je znal reči je bilo, da preveč jem in premalo migam (seveda, to je najlažje reči in potem enostavno osebo odsloviti. Nihče pa se ne vpraša, kaj prazaprav naredi tvoji psihi, ko imaš tako neumnega zdravnika). No in potem sva končno ugotovila, da imam sladkorno bolezen. Sem skoraj infarkt fasala, samo zdaj je vse ok, počutim se dobro.
    Tako, da teli zdravniki so res pojave :bigsmile:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthordrejci86
    • CommentTime22. May 2007

lep pozdrav
    ne morem verjet, začela sm piti čaj iz kopriv (okus mi ni všeč), jem normalno in sm shujšala za 1 kg pa še mal sam zarad vode in to v enem dnevu čist sm happy, normalna hrana pa zame pomeni da končam pred 6 jem samo kosilo zvečer kosmiče in sadje aja pa še en sladoled na dan :wink:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime23. May 2007

Živjo Drejci86,

superca :bigsmile:, sem zelo vesela zate :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorxaja
    • CommentTime23. May 2007

Hojla.. hmm tabletke z njimi so sami križi sem jih menjala kar ene parkrat ... od Yarine ( migrene, glavoboli in utrujenost) , Diane( hormoni so čist ponoreli sem bla vsa aknasta ) , Longest ( po teh me je napenjalo), Minulet pa še dvojne pa se ne spomnem imena ... pri tistih pa po treh mesecih jemanja enostavno nisem več krvavela ... zdej imam Harmonet in morem rečt da sem ful zadovoljnja z njimi ..

No ko bomo začeli razmišljat ( to že ) malj bolj resno o drugem malčku palčku jih pa tko ne bomo potrebovali ...

lp
    • CommentAuthornana1
    • CommentTime11. Oct 2007

ojla!

ne morem mimo te teme, da ne bi nekaj pripomnila!oprostite vse punce, ampak, da se zaradi tablet zrediš za 10kg ni možno!!zakaj pa si raje ne bi priznale, da ste malo preveč jedle?!nobene nočem užaliti, samo se mi zdi smešno, da za vse krivite tablete!sicer pa vprašajte svojo ginekologinjo ali ginekologa, če je res možno pridobiti 15kg ali več-bo vas samo debelo pogledal...pa brez zamere!
    • CommentAuthorx-girl
    • CommentTime15. Nov 2007

Hei

Ko sem sedaj to prebrala me je minilo, da bi sploh začela tabletke jemat. Drugač pa vrjamem, da se po tabletkah zrediš sam za 10-20kg se mi zdi pa že mal pretirano. :shamed: Recimo jz sm mela nekaj kg preveč in med počitncim sm se odločla da grem delat (kot natakarica, kjer delaš kot "budalo" dobesedno) in sem shujšala za 6kg, imela sm svoj cilj, da bom dosegla shujšala še za 2kg, vendar takoj ko sem končala delo in odšla v šolo, sem se spet zredila sicer le za 2,5kg sam vseen. Najdte si eno tako službo kjer vam nebo preostal druga kot da se odklopte in prepustite delu, zaslužle bote in še shujšale. Splača se!

LP!:bigsmile:
    • CommentAuthorx-girl
    • CommentTime15. Nov 2007

Aia pa ko smo že ravno pri tabletkah, katere tabletke mi priporočate? Ker si res ne želim spet svoje prejšne telesne teže:cry:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):