Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorhruška
    • CommentTime4. Apr 2007

oj baraba

jaz sem se diete držala 11 dni zdaj pa sem prešaltala na sadno dieto in izgubila če dodatni 2kg. upam da bom do poletja prišla na 60:bigsmile:. upanje umira zadnje:bigsmile:

lp
    • CommentAuthorbaraba
    • CommentTime4. Apr 2007

hruška,

drži se. jaz bom vztrajala pri kemični do konca, kar bo pa bo. malo me bodo pa zeznili tile
    velikonočni prazniki. imam napovedano velikonočno kosilo ki se mu ne morem izogniti in že sedaj vem, da
    bo en sam velik greh....

se slišimo
    • CommentAuthorhruška
    • CommentTime4. Apr 2007

baraba ne sekiraj se.privošči si velikonočno kosilo brez slabe vesti, drugi dan pa spet na novo pa bo:wink:
    lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime5. Apr 2007

Živjo Baraba,

tako kot je napisala že Hruška, privošči si velikonočno kosilo brez skrbi. Ne jej mastne šunke (obreži stran maščobo), izogibaj se krompirja in kruha, predvsem pa pazi pri slaščicah (en kos potice bo popolnoma dovolj :wink:).

Lepe praznike vsem,
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorbaraba
    • CommentTime5. Apr 2007

punce, hvala za vspodbudo.

ko bom grešila bi moral biti to 3.dan. a naj potem nadaljujem s 1. dnevom, ali pa je treba nadomestiti 3. dan ki ga ne bo?

Lepe praznike , čimveč dobre hrane in čim manj nabranih dekagramov

baraba
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime5. Apr 2007

Živjo Baraba,

diete se drži od prostega dneva naprej. Torej če boš imela kosilo v pondeljek potem začni z jedilnikom, ki sledi prostemu dnevu. Torej ponedeljek tretiraš kot prosti dan.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorbarbara13
    • CommentTime5. Apr 2007

živjo punce!!! dans je moi prvi dan in kosil je že zamano! čaprou sm že zlo lačna bom zdržala do konca! mi že tuk krul po trebuhu joj. a je kj narobe če umes pojem kšno jabolkokko?kko ste pa ve? kok ste že kj zguble kilogramčku?? aja petra jst nevem kko nj še shujšam k mam 164 cm in 52kg ali je to preveč??:shamed: en velik velik pozdravček!!!
    •  
      CommentAuthorbarbara13
    • CommentTime5. Apr 2007

joj še neki.... a bi se dal d bi repo pa ohrovt nadomestila z jabolki?? papa
    :tongue:
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime5. Apr 2007

lep pozdrav.končala sm prvi tridnevni ciklus.in po prvih treh dneh šla dve kilici dol, sem zadovoljna, namen jih imam zgubit 20 :)
    sicer sem se danes res napokala uppssss ja prosti dan in sem se odločila, da jih bom spuščala od zdaj naprej :)
    petra za tebe imam vprašanje jas jem živila tako kot piše na jedilniku lepo po vrsti : recimo spijem kavo pojem pol grenivke in potem prepečenec v razmaku par minutk je to prav ali je potrebno večji odmor med posameznimi živili ?
    lp in še enkrat morem pohvalit ta forum ker sem res dobila motivacijo :wink:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime6. Apr 2007

Živjo,

Barbara13: na naši strani si lahko zračunaš indeks telesne teže. Če te med obroki napade lakota, lahko brez problema poješ jabolko. Ohrovt in repo pa raje nadomesti z drugo zelenjavo, npr. cvetača, sladko zelje, solata itd.

Naima2: nikakor ne smeš spuščati prostih dni, saj telo takrat vsrka hranljive snovi, ki jih ne dobi med dieto. Bolje je, da imaš proste dni in ješ zmerno. Živila naj bi jemala po točno določenem vrstnem redu, ampak če jih kdaj pa kdaj pomešaš tudi ne bo hudega :wink:. Med živili drugače ne rabiš premora.

Želim vam uspešno hujšanje in lepe, lepe praznike :thumbup:. Kako je fino, ko smo v pondeljek frej :bigsmile:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorlena
    • CommentTime6. Apr 2007

Petra! Prosim, svetuj mi, koliko dni naj bi preteklo med dvema cikloma te diete (31 dnevno sem pred dobrim tednom zaključila, sedaj me pa zanima, kdaj ponovno lahko začnem z 31 dnevi). Hvala, lep pozdrav in vesele praznike!
    • CommentAuthormini
    • CommentTime7. Apr 2007 urejeno

lep pozdrav,

zelo rada bi vas prosila za mnenje oz. odgovor na moje vprašanje...Prvič sem poskusla z dieto kem. razkroja in sem shujšala za dve kili in pol, potem pa dieta ni imela več učinka. Nato sem po določenem času poskusila z dieto z jajci in sem jo prakticirala petnajst dni brez premora. Rezultati: jih ni.s kakšno dieto naj zopet probam, da bom dala vsaj še dva kilograma dol. Ta dva kilograma se zdita takooooooooo trdovratna. Ne vem kaj delam narobe.Sedaj sem začela še s tekom in tečem že en teden pa me zanima kakšen učinek bo, saj ne bi rada dobila nabitih nog, ampak ožja stegna. Prosim za nasveteeeee, ker sem že zelo na koncu z živci..:cry:.ne prenesem pogleda v ogledalu, ker se mi zdi da sem porabila veliko časa in mnogo preveč energije, da bo dosegla vsaj delne rezultate, pa tudi teh ni bilo. Rada bi sam vedela, ali delam kaj narobe oziroma kako naj to popravim. :shamed:
    hvala :confused:
    • CommentAuthorBarby25
    • CommentTime9. Apr 2007

Jaz začnem jutri s to dieto. Sem počakala, da bo konec praznikov.A bi lahko učinek diete izničilo pitje ALoe vera gela, ki ga pijem zaradi lažje in boljše prebave. Če bom shujšala 10 kg bom presrečna, imam slabih 6 tednov časa. Če se še kdo odloči sem vedno za vzajemno vzpodbujanje. lp
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime9. Apr 2007

hej, lep pozdrav mene pa zanima če bo za prosti dan vredu : zajterk : polnozrnata štručka (z zelenjavo in malo majoneze) kosilo : zrezek,zelenjava in solata malica : košček peciva in za večerjo : sadje ?
    ker me je zelo strah da bi v prostih dnevih pridobila kilograme nazaj :(
    lp
    • CommentAuthorElle
    • CommentTime9. Apr 2007

Bonjour punce!

Koncno so prazniki za nami. Imam slab obcutek glede sebe, ker sem vsepovprek jedla.
    Jutri zacnem s 31 dnevno dieto kemicnega razkroja. Se mi kdo pridruzi na trnovi poti do uspeha?
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime9. Apr 2007

ELLE, nikar se ne sekiraj. Mislim da smo vsi malo preteravali s hrano.
    Jaz bi se ti pridružila, a imam trenutno drugo dieto.

S to pa začnem nekje v začetku maja.

Kar pogumno in poročaj kako bo šlo.
    NAIMA2, nekej predlogov sem napisala za te dneve v temi diete z jajci.
    Ti bom pa probala malo svetovati:
    polnozrnata štručka je ok, majonezo bi jaz ukinila, ker ima sladkor. Če že ne gre drugače, jo uporabi, ampak light, ali pa boljše kak ajver.
    Pri kosilu bo ok, ne jesti zraven kruha, ali krompirja, v solato pa z malo soli, olja in kisa.
    Za večerjo sadje, sadje je dokaj težko za večerjo kot samostojni obrok, probaj rajši z kakim sadnim jogurtom (npr Vitalinea), ki nima maščob.
    Pecivo pa bi jaz rajši črtala iz seznama, ker vsebuje sladkor. Namesto tega si recimo lahko iz jajčnega beljaka stepeš fajno smetanco, malo posuješ z fruktozo (nadomestek sladkorja), ali pa poješ malo čokolade, ki vsebuje 70% kakavovih delov.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

BARBY25, sicer 1 slišim za ta gel, kaj pa vsebuje?
    Jaz vedno na tešče spijem probiotični jogurt ali Actimel in ni bilo še nikoli nič narobe glede kilogramov.
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime9. Apr 2007

MINI, ali imaš dejansko za izgubiit 2 kg?
    Potem ti ne pride v poštev kaka dieta, ampak zdravo prehranjevanje.
    Mogoče delaš kikse, za katere sama ne veš da jih. Tudi jaz sem jih, dokler si nisem pisala, kaj sem pojedla čez dan in šele kasneje videla, da sem delala ogromno napak.
    Mislim da si tudi mogoče telo malo zmedla z različnimi dietami in nisi dala telesu počitka.

Jaz bi ti predlagala le zdravo prehranjevanje, kar pa se tiče vaj za noge, so dobre vse vaje za noge, posebej za notranjosti stegen in pilates vaje.
    D pa bi dobila take noge, kot jih imajo npr atletiki, pa bi morala veliko. veliko vaditi, tako da se ne obremenjuj preveč.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime10. Apr 2007

Živjo,

Lena: fino je, če imaš vsaj teden dni pavze, ko ješ vse, vendar zmerno :wink:.

Mini: očitno tvojemu telesu ne odgovarjajo diete in boš shujšala samo s telovadbo in zmerno prehrano. Nikar ne obupaj in pridno telovadi. Nabitih nog ne boš dobila, če boš tekla zelo počasi in med tekom delala male pavze. Torej tečeš 10 minut in hodiš 5 minut. In tako ponavlaj to.

Barby25: nič ne bo narobe, če boš pila aloin sok :wink:.

Naima2: odličen jedilnik, samo brez majoneze :wink:. Tudi sladko je ok, saj med dieto praktično ne zaužiješ nobenega sladkorja. Samo nikar ne pretiravaj :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorlena

Živjo punce!
    Hvala Petra, torej bom jutri spet začela z dieto! Sicer se nisem zredila, samo izgubila bi rada še kakih 6 ali 7 kg. Torej bom sedaj po14 dneh nadaljevala. LP in veliko uspeha vsem.
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hojla, Elle in Barby25,

jaz jutri pričnem s to dieto, tako, da se vama lahko pridužim na trnovi poti. Danes sem ugotovila, da je res že skrajni čas. Sem sredi pisanja diplome in seveda cele dneve doma in v trenirki in ko diploma ne gre nikamor, jem. Posledično danes nisem mogla na govorilne k mentorju, ker so mi vse (!!) hlače preozke, prav tako krila, edina stvar, ki sem jo lahko dala gor, je pa volneno krilo -- v tem vremenu! Dozdeva se mi, da me življenje uči pomena ironije, glede na to, da pišem diplomo o komičnem!:wink: Poleg tega sem s 75 kg in 167 cm na robu med debelostjo prve in druge stopnje, in glede na to, da imam staro tehtnico, raje ne pomislim, koliko v resnici tehtam. :wink: Torej, punci, povejta, kako sta si predstavljali tole vzajemno vzpodbujanje, jaz sem za, lp vsem,

Pretežka
    • CommentAuthorlily_
    • CommentTime10. Apr 2007 urejeno

Samo nekaj...Nekje v tej temi sem zasledila vprašanje, če je potrebno jesti prav kepico vanilijevega sladoleda ali lahko recimo katerega drugega (jagoda, tiramisu, čokolada?)? (na vprašanje ni bilo odgovorjeno, se mi zdi) Sicer to tudi mene zanima, ker bom šla najbrž na 7-dnevno ali pa 11-dnevno dieto kemičnega razkroja.

Lp
    • CommentAuthorlily_
    • CommentTime10. Apr 2007 urejeno

Uh ja pa še nekaj... :bigsmile: Ali lahko namesto grenivke poješ nekaj koščkov ananasa? In ali lahko na prepečenec namažem mlečni namaz-namesto kikirikijevega masla (ali moram pojesti posebaj?)?
    • CommentAuthorElle

Pretezka pozdravljena,

za mano je prvi dan diete. Nenavadno se mi zdi, da sploh nisem bila nic lacna. Se posebaj mi je pri tej dieti vsec, da je sladoled del diete.
    Bomo videli kako bo jutri.
    Spodbujam se na ta nacin, da edino sprememba v nacinu prehranjevanja lahko prinese pozitivne rezultate, tako da se drzim, da jem samo 3 x na dan.
    Porocaj kako ti kaj gre, z veseljem ti bom stala ob strani.
    • CommentAuthorBarby25

Majhna sprememba. najprej bom dvakrat naredila tri dnevno dieto kemičnega razkroja. ker vmes obiskujem tečaj za sommelierja in je nemogoče, da ne bi nič alkohola popila ;)

tako, da jutri sem na pripravah, manj žri, pa sadje...

v četrtek, petek in soboto pa po jedilniku, v nedeljo pavza, nato pa pon, tor in sre. pa dva dni pavze. potem pa gas do 16.5.!!!! A mislite, da mi lahko rada kakšni 8 kg izgubit. Saj mislim, da si nisem zadala prevelikih načrtov.

glede vzpodbujanja sem mislila, da si povemo kako smo uspešni, kaj smo naredili zase, smo kaj telovadli, pa tudi da si kakšno motivacijsko povemo, ko smo lačni;
    •  
      CommentAuthoraisha

lily, malo preberi komentarje nazaj: ja, vanilijev sladoled lahko nadomestiš, ampak s kakim vanilijevem pudingom, ki ne vsebuje veliko maščob.

Lahko tudi poješ namesto grenivke ananas, na prepečenec pa se ne maže ničesar.

Vsako živilo se poje posebej in v vrstnem redu.

Pa tudi Petra v vsakem postu posebej opozarja, da mešanje, izpuščanje ali nadomeščanje živil lahko vpliva na rezultate diete.

Punce, tudi meni ne paše jesti paradižnik in meso, pa sem se pomatrala in mi gre. Ravno tako ne grenivka.....če takoj rečeš nekaj ne, da je fuj, ko sploh ne probaš..ne vem no.... samo moje mnenje.:wink:
    •  
      CommentAuthoraisha

PRETEZKA, to situacijo glede diplomske pa poznam...:shocked:
    Z eno roko tipkamo, z drugo pa brskamo po krožniku ali žaklju, hehe....
    Sicer, kilogrami niso vedno odraz na tehtnici, ampak kako se počutimo...jaz odkar telovadim, se niti nočem tehtati, ampak si rajši probavam hlače, ki jih želim obleči in ki sem jih nosila ene 5 let nazaj. Ravno toliko časa je trajalo, da sem poštekala v glavi, zakaj hočem shujašti in kaj želim narediti s tem za sebe in svoje zdravje.

Pa imam še vedno krizne dneve, zato pa smo tukaj punce, da se vzpodbujamo.

Torej, jaz VERJAMEM V VAS.:wink:
    •  
      CommentAuthoraisha

DIANA, sem brala tvoje komentarje, pa upam, da nisi prenehala z dieto.
    Tudi jaz te nebi rada kregala, vendar v enem postu si napisala, da si se držala diete do potankosti, potem v drugem pa, da nisi jedla sestavin posebej in da si jedi izpuščala. In ravno tukaj se mogoče pozna, da ti kg stojijo.
    Zakaj to pišem? Ker sem jaz ravno tako delala pri eni dieti, mi je bilo prevroče, sem izpuščala, rajši pila in ko niso šli kg doli, sem krivila vse ostale.....

Kar sem jaz pravilno razumela, pa upam da sem, je treba kot prvo:
    jesti vse sestavine posebej in po vrstem redu, torej če imamo za zajtrk; črno kavo, pol grenivke, 1 prepečenec, 1 žličko arašidovega masla...
    Najprej popijemokavo, potem pojemo pol grenivke, pojemo 1 prepečenec in na koncu še žličko arašidovega masla...ODPADE kako mešanje skupaj, torej da pijemo kavo in zraven grizlamo prepečenec, ali pa da maslo namažemo na prepečenec in to jemo...
    PETRA, če se motim, me popravi....

Vmesni obrok, če vas grabi lakota, je lahko sadež, ali vitaminska tabletka, voda.....

Če vam je večerja preobilna, lahko pojeste malo manj, pri vseh treh obrokih pa ne smete izpuščati nobenega živila.

Upam, da sem prav razumela situacijo.:shamed:
    •  
      CommentAuthoraisha

Me pa še nekej zanima...peso, stročji fižol, vse to lahko jemo vloženo...

Kaj pa korenje? Glede na to, da nekateri dajejo prednost surovemu korenju, je v tem primeru kaj važno, ali je kuhano, ali surovo?
    • CommentAuthorlena
    • CommentTime11. Apr 2007

aisha preblrala sem tvoja zadnja komentarja , pa bi ti rada malo pomagala. To je že moja druga 31 dnevna dieta in je bila prvič zelo uspešna, s tem, da sem prvih 14 dni hujšala tako, da sem hrano mešala (se pravi, kikirikijevo maslo sem namazala na prepečenec, poleg sem pila čaj in na koncu pojedla grenivko), prav tako sem zelenjavo jedla poleg mesa (kot solato) pa sem vseeno hujšala. Korenje lahko ješ tudi surovo. Upam da ti bo šlo lepo dol, naj te pa opozorim, da se po kakih 3 tednih izgublanje kilogramov za par dni ustavi. A ne izgubi potrpljenja, ker se potem nadaljuje. Pa tudi tiste dni, ko lahko ješ kar hočeš malo pazi. Na primer, malo težja hrana, kot so npr. kormpirjevi svaljki (čeprav samo za pol krožnika) so mi nekako pretežko obležali v želodcu...
    Vsekakor pa srečno!
    •  
      CommentAuthorpretezka

Dober dan vsem!

No, zajtrk je za mano, po grenivki mi je bilo malo slabo, pa je potem prepečenec vse popravil (še noben prepečenec ni bil nikoli takoooo dober!), potem sem se pa celo spravila na sprehod v gozd (no, na Šišenski hrib, sem videla veverico! :wink:).
    ELLE: No, jaz sem zdaj malo lačna, zajtrk je bil že pred štirimi urami, pa še nisem vajena tako malo jesti, ampak si vsakič preberem, da ti nisi bila lačna in da bo edina sprememba v načinu prehranjevanja prinesla rezultate, pa me to drži pokonci, in pa misel, da bo čez par dni že boljše, ko se bo telo navadilo na tak vnos. Sicer sem si pa na wikipediji prebrala, zakaj vse je dobro arašidovo maslo, ko bi še kje dobila tisto brez dodanega sladkorja in olja, bi bilo pa sploh super! :) Kako ti gre danes?
    BARBY25: ja, si me spomnila na to, da je treba tudi gibati, zato sem šla danes sploh hodit
    AISHA: imaš čisto prav, jaz sem šla enkrat pred to dieto na dieto, to je bilo pred enim letom, in sicer na ločevalno, ker sem imela že probleme s hojo po stopnicah, zaprtjem ... in sem vedela, da se mora nekaj spremeniti, no, potem sem lepo shujšala 15 kg, prišla v dveh mesecih na 60 kg, in se naenkrat ustrašila, da zdaj bom pa suha in da v bistvu nisem navajena biti suha, da nisem bila suha že 7 let ... in sem lepo začela sabotirati dieto. No, v enem letu sem z res napačno prehrano vse prinesla nazaj, zdaj pa upam, da sem končno dojela, da ne bo nič narobe, če bo treba spremeniti samopodobo iz "jaz sem debeluška" v "jaz nisem debeluška". :wink:
    Še malo do kosila, veselim se že te tune, ta dieta gre povsem nasprotno z mojim običajnim načinom prehranjevanja. Veliko uspeha vsem! Pa Elle, hvala za tvoj post, ga kar na pol ure prebiram in si govorim, saj bo, Elle ima prav, treba je spremeniti način prehranjevanja, če hočem videti kakšne rezultate. :)

In še vprašanje za Petro: sicer sem videla, da si na to že odgovarjala, samo prepričala bi se rada: pol skodelice tune res pomeni pol skodelice tune in ne pol konzerve? Komaj čakam ... :wink:

Lep dan vsem, nazaj k diplomi :),

Pretežka
    •  
      CommentAuthoraisha

LENA, hvala za pomoč. Potem pa je bilo v tvojem primeru super, da so ti šli ravno tako kilogrami proč.
    Namreč nekaterim raven zaradi tega ne gredo, ker ne jejo sestavin po vrsti.

Jaz sem trenutno na jajčni dieti, tako da ko jo končam, se lotim te, ker mi sestavine odgovarjajo.

PRETEZKA, ja ravno tako sem jaz delala, pri dieti sem izpuščala obroke, ker nisem bila več lačna, pa namesto da bi hujšala, mi je teža stala. Zdaj pojem kar morem, 3 obroke, vmes pa tudi mene grabi panika lakote, pa hitro spijem kozarec vode in se nekako zamotim...
    Najhujše je zvečer, ko sem lačna..uh..seveda sem bila navajena skoz nekaj mleti, pa čeprav samo oreščke, pa je bilo spet napačno....

Danes je moj tretji dan diete in je nekoliko boljše, kar se tiče lakote, tako da upam, da se telo počasi privaja na tako hrano.
    Ravno ločevalna meni ni šla, sem shujšala samo 4 kg, pa sem jih imela za izgubiti kar veliko; 20 kg.
    Tako da me pri vsaki dieti grabi panika, kaj če sedaj ne bo šlo, sploh ko tehtnica stoji, je motivacija na minusu.
    Ampak ko prebereš mnoge komentarje, da nekaterim se šele kasneje odpre itd...kar vztrajaš...

LENA koliko kg pa si izgubila do sedaj?
    • CommentAuthorElle

Pozdravljene punce!

A je v Sloveniji tudi tako lepo vreme kot pri nas v Strasbourgu?
    Sonce je moja dodatna motivacija za hujsanje, kajti ko bo resnicno toplo se ne zelim odevati v siroke majice skrivati polnega trebuha. Za motivacijo si bom narisala soncek in ga prilepila na racunalnik in na hladilnik, tako da bom se spomnila svojih besed.

Aisha, odkar sem spet zacela z joggingom, se je moja telesna teza malo povecala, ampak zadovoljstvo sama s sabo se je neprimerno izboljsalo. Opazila sem spremembe na hlacah ampak ne na tehtnici. Tokrat hocem oboje, 59kg in biti fit.

Petra, prosim za tvoj nasvet. Ali dovoljeno dodatno jabolko dopoldan in popoldan ?

Pretezka, vesela sem zate, da si tako odlocna, kajti le to te bo pripeljalo do cilja. Narisi si soncek, da te bo vzpodbujal!
    Prvi teden je malo tezko, kar se tice stevila obrokov, ampak potem pa gre. Kako sem jaz premostila ta cas, tako da sem si v sluzbi napisala kdaj sem jedla, ob kateri uri bom imela kosilo in vecerjo. Cilje moras imeti pred ocmi, crno na belem.

Lena, kako kaj poteka tvoja dieta?

Soncne pozdrave vsem,

Elle
    • CommentAuthorlily_

Potem najbrž ne smem zamenjati vanilijevega sladoleda za orehov sladoled? Saj vem, da sem firbčna... :shamed: Sam res ne bi rada kaj zamuštrala... :confused:

lily_
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hojla, spet jaz :),

je še kakšna druga brez energije? Kot si rekla, Aisha, tudi jaz sem navajena kar naprej nekaj grizljati, sicer se nikoli nisem prenajedala po šest uri, ampak do takrat sem pa jedla praktično vsako uro, žakelj ob računalniku ... :wink: tako da je tole stanje zame res nenavadno. Kmalu bo kosilo. Ravnokar sem dala peči francoske štruce, ker me delo s testom pomirja, tudi če potem ne jem kruha, bo pa moj dragi užival v skorjici, jaz pa v tem, da on uživa. :wink:

Elle, upoštevala sem oba tvoja nasveta, narisala sem si sonček in se vsakič nasmehnem, ko ga pogledam, in si rečem, saj ni tako hudo :), pa nisem edina, ki gre zdaj skozi tole, in napisala sem si točne čase obrokov, in je res nekaj pomirjujočega v dejstvu, da imam "cilje pred očmi, črno na belem". In ja, tudi tukaj imamo res lepo vreme, sonce že ves dan, ravnokar gledam skozi okno, samo en mali bel oblaček je na nebu. In tudi jaz imam tokrat za cilj oboje, pred pol leta sem si kupila tako oglaševane dvdje winsor pilates (in vaje so res super, vsaj meni ustrezajo, samo lenoba je kriva, da jih ne delam vsak dan), in danes po kosilu, ko ne bom tekla samo še na hlape, sem nameravala z njih obrisati prah in se lotiti vadbe. Bom poročala, če mi bo uspelo. :)

Lily, sicer nimam pojma, ker je danes šele moj prvi dan na tej dieti, ampak glede na to, da piše, da se je treba navodil strogo držati, ker naj bi posamezna živila skupaj reagirala in tako topila maščobe, bi rekla, da ne smeš zamenjati vanilijevega sladoleda za orehovega. Vanilijev sladoled ima v sebi mleko, sladko smetano, rumenjake, sladkor in vanilijo (vsaj doma narejen, kupljen pa ne mora imeti dosti drugačnih sestavin), sadni sladoled se dela na povsem drugi osnovi, če bi torej jedla sadnega, bi vase vnašala povsem drugo hrano, kar se pa orehov tiče, pa so sicer polni dobrih maščob, ampak mislim, da je pri tej dieti res ključna kombinacija, in če nikjer ne piše, da lahko ješ orehe ... :wink: si ga pa gotovo lahko privoščiš vsaj četrti dan, zmerno.

Lep dan še naprej vsem, kruh že diši iz pečice in jaz nenadoma nisem več lačna :),

Pretežka
    • CommentAuthorlily_
    • CommentTime11. Apr 2007 urejeno

Hvala za odgovor, pretezka!
    No takole...odločila sem se, da jutri začnem s 3-dnevno dieto kem. razkroja :bigsmile: Za prvi dan imam vso potrebno hrano tudi grenivke sem kupila (prvo sem jih mislila zamenjat z ananasom) pa sem kar rdeče vzela, saj drugih niso imeli... a bodo tudi te v redu? A lahko jem tudi kaj drugega namesto hrenovk (2. dan) kajti le teh ne maram?

Lp
    • CommentAuthorbaraba

Lep popzdrav vsem, ki ste v boju s kilogrami.

Že od kar sem pričela z dieto, me muči velika dilema: zakaj jesti stvari eno za drugo, če pa vse konča skupaj v želodcu.
    A mi prosim lahko kdo to stvar malo bolj nazorno utemelji? Hvala. Drugače pa me čaka še 10 dni in upam, da bo končni rezultat -8 ali celo -9 kg. S tem rezultatom v 1 mesecu bi bila več kot zadovoljna. Saj bi lahko bilo tudi več a velikonočni prazniki so bili prav ubijalski...

Lep pozdrav vsem,
    hruška, če si kaj na vezi mi sporoči kako gre tebi

Čao
    baraba
    • CommentAuthorhruška

živjo baraba

tudi pri meni so bili teli praziki ubijalski. zaenkrat sem na -8kg. upam da bo šlo do konca meseca še 5kg dol čeprav močno dvomim.sem se pa začela vsakodnevno ukvarjati s športom:bigsmile:

lp
    •  
      CommentAuthoraisha

BARABA, to sem tudi jaz že 1x spraševala, pa se točno ne spomnim odgovora, mislim da bo Petra bolje vedela.

HRUŠKA, jaz sem danes spet uvedla pilates vaje, me prov zanima kaka bom zjutraj ustala iz postelje.
    Pa še nekej...ne dvomiti, reci si da MORA iti še 5 kg preč.

Drugače pa imamo še kar nekaj časa..do kopalk je še daleč....:bigsmile:
    • CommentAuthorAnn
    • CommentTime12. Apr 2007

Evo, jaz jutri štartam s tole dieto... Pa samo eno vprašanjce... Sem brala ja, da lahko malo mleka v kavi, ampak a bi si lahko enkrat dnevno privoščila belo kavo (brez sladkorja)? Nekako ne morem brez nje in to bi mi bilo res hudo... Drugače vse ostalo ni problema.
    •  
      CommentAuthoraisha

ANN, jaz pijem belo kavo, dam malo fruktoze, ali pa kar grenko. Lahko jo piješ, samo moraš uporabljati čim manj mastni mlek. Jaz imam npr mleko z 0,5% maščobe.
    • CommentAuthorlena
    • CommentTime12. Apr 2007 urejeno

Hvala Elle, moja dieta poteka čisto v redu, mislim pa, da si lahko brez problema privoščiš kakšno jabolko. Pravzaprav si ga tudi jaz. Ga pa naribam in posipam z cimetom, čeprav naj v tej dieti ne bi uporabljali nobenih začimb. Pred leti sem hujšala s jabolki in cimetom (takrat sem skujšala 30 kg v 2 mesecih), samo tista dieta je bila bolj stradanje kot dieta Vsekakor želim vsem čim bolj uspešno hujšanje. Aha še to: Petra, pred časom sem te spraševala za originalno diteto. Prosim, ne trudi se več, ker sem jo našla. če želiš ali dovoliš lahko pošljem tudi originalno verzijo. Držite se punce!:bigsmile
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo vsi :bigsmile:,

Lily: najbolje je, da ješ vanilijev sladoled, nič pa ne bo narobe, če boš jedla kakega drugega. No čokoladnega se raje izogibaj :wink:. Grenivko lahko zamenjaš z ananasom, prav tako kikirikijevo maslo z mlečnim namazom. Samo pazi, da bo namaz z manj maščob. Bolje pa je, da ne mažeš š namaza na prepečenec :bigsmile:.
    Rdeče grenivke so praktično enake navadnim, tako da tukaj ni problema.
    Hrenkovke pa lahko zamenjaš s piščančjim mesom, samo te pa opozarjam, da učinek diete potem verjetno ne bo enak.

Aisha: vso zelenjavo lahko jeste tudi vloženo. KAr pa se korenja tiče, pa je odvisno. Če imaš dobro prebavo ga lahko ješ surovega, drugače pa kuhanega. Je pa res, da imajo kuhane in vložene stvari precej manj vitaminov, kot pa surove.

Pretežka: pol skodelice tude res pomeni pol skodelice tune :wink:. Samo pazi, da bo v lastnem soku in ne v olju.

Elle: pozdrav v Strasburg :swingin:. Pri nas je tudi ful lepo vreme, samo kaj ko mi nagaja seneni nahod in moram biti več ali manj zaprta v hiši. Pa saj bo :wink:. Drugače pa lahko poješ dodatno jabolko, če boš lačna.

Baraba: dieta je sestavljena tako, da prihaja do kombiniranega delovanja vnesenih živil, ki skupaj učinkujejo na razkrajanje maščobnih celic v organizmu. Celoten proces je precej težko razložiti, sploh takole prek tipkanja :wink:, ampak gre za to, da se posamezna živila med seboj izključujejo. Npr. če boš pojedla kruh in čez popola mleko, bo mleko delovalo na kruh in prebavo. Upam, da sem stvari naredila bolj jasne, če pa ne me pa še enkrat vprašajte :wink:.

Ann: načeloma naj ne bi pili kavo z mlekom, ampak ker vem kako grozna je kava brez mleka :wink: si lahko privoščiš tudi belo kavo. V zameno pojdi potem na sprehod ali se ukvarjaj z kakim športom, pa bo :thumbup:.

Lena: kar pošlji na info@smsdieta.si in jo bomo uvrstili na naš seznam diet. Gotovo bo prav prišla :thumbup:, zato že v naprej hvala :wink:.

Lep sončen dan še naprej,
    lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorpretezka

Dobro jutro vsem,

Petra, hvala za odgovor in odlično! Ker pol konzerve tune bi bilo pa res višek špartanskosti. :wink:

Včeraj sem bila precej brez energije, celo tako zelo, da sem šla dvakrat kar spat, tako, da ni bilo nič z mojo telovadbo. Zbudila sem se presenetljivo v redu in šla danes veliko lažje v hrib po zajtrku, tako da če se bo tole stanje nadaljevalo, bom stisnila še 20 minut pilatesa.

Elle, tukaj imam sonček narisan pred sabo, pa zunaj tudi sije, in napisane ure obrokov. Prvič sem takole na kakem forumu in sem vam res vsem hvaležna, da pišete in poročate, kako gre, je res lažje zdržati, če veš, da nisi sam. :)

Lep dan še naprej, če bo pa kriza z lakoto, se pa gotovo javim in potožim. :wink:

Pretežka
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Pretežka,

še malo pa boš spremenila svoje ime v Prelahka :wink:. Ti kar piši, če boš lačna.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hojla, Petra,

hihihi, počasi pa zihr, vsaj do vzdevka Ravnopravšnja. :wink: Sicer pa moram povedati, da je danes čas med zajtrkom in kosilom minil dooosti lažje kot včeraj in da sem trenutno po skuti in krekerjih prav zadovoljno sita ... upam, da se bo to nadaljevalo, da ne bo vsak prvi dan tak, kot je bil včerajšnji.

Lena, vprašanje zate, ki si veteranka te diete (kapo dol! :)): si ti skuto po prvih dveh tednih, ko si rekla, da si še mešala živila obroka med sabo, vedno pojedla najprej in potem krekerje čez? Danes sem se trudila, kolikor je šlo, ampak ko mi je okus po skuti že gledal skozi ušesa, sem pa prigriznila kreker zraven.

Lp,

Pretežka
    • CommentAuthorlena

Pretežka: Ja, zraven skute sem jedla krekerje (od začetka. Meni je sicer najhujše jest repo (danes je "prvi dan" pa me je že groza tretjega, ker repe ne maram (pa pravzaprav tudi zelja ne. Ravno zato sem se vedno spraševala kaj je tretjega dne na jedilniku v originalni dieti. Pravzaprav pa po moje niti ni tak kiks, če ješ skuto s krekerji. Prvič: normalno kosilo je mal bolj konkretno (no, se pravi je že kar nekaj kalorij več), drugič, pa saj se ti v želodcu tudi mal pomeša. Sicer pa mi je ta dieta všeč zato, ker ni komplicirana. Če pa se kaj pregrešiš, greš pa na sprehod, ali pa kakšen počep narediš več, pa je.
    • CommentAuthornaima2

lep pozdrav, v treh dneh sem spet šla dve kilci dol =) danes imam prosti dan za zajter sem pojedla : kos polnozrnatega kruha + mozarela, za dopoldansko malico : polnozornata štručka z koruzu , kosilo : testneine z omakico,solatko, par piškotkov za večerjo bom pa jedla jogurt z kosmiči bo vredu ?
    lp (res me je strah, da bi v prostih dnevih pridobila kilograme nazaj) drugače bom poskušala držati 31 dni =)
    •  
      CommentAuthorpretezka

Lena, hvala za odgovor, bom povedala, kako bo šlo jutri, jaz do repe še nisem prišla. :wink: Si jo poskusila kaj toplotno obdelati, mogoče bi ti bila pa tako boljvšeč?
    • CommentAuthorlily_

naima2 ne spoznam se ravno ne vem kako, ampak mislim, da je kar v redu :peace: kaj več bodo pa ostali povedali...
    No jaz pa sporočam, da se počutim odlično! Nič nisem lačna, mimo sta že zajtrk in kosilo (pred 1 uro) čaka me še večerja. Ravnokar sem dala kuhati stročji fižol, ko se skuha pa končno večerja :swingin: Aja: A tamle, ko piše 2 rezini mesa-je vseeno kakšno je meso? A lahko pojem rezini želodčka (je ostalo od velike noči...)?
    p.s: ker grem ponavadi vsak dan na tehtnico (moja grda navada) sem šla tudi danes nekaj minut po kosilu in ugotovila, da sem že lažja za 1 kg! :crazy:

Lp
    • CommentAuthornaima2

lep pozdrav spet =) za večerjo sm pjedla dve activiji =) mislim, da sm s ekr dobro držala , jutri pa spet jovo na novo.upam, da bo uspelo!
    zdi se mi da se dobila neko motivacijo, ker si res želim shujšati : 173 cm in 83 koligoramov, mam srečo ker se mi res ne vidi(bla aktivna športnica 7 let) in če s eskom pogovarjam mi noben ne bi dal več kot 70 kil.ampak, ni šanse da bi me kdo spravil v kopalke,oziroma ko se v pogledam v ogledalo v kopalnici mi postane slabo.do junija bi rada shujšala vsaj 10kil=)
    vse ki se trudim sporočam, da vam bo uspelo šele takrat ko boste pri sebi razčistli zakaj si tega sploh želite!prej ne bo šlo.
    zanima me še edino če lahko pred vsakim obrokom pijem kis z vodo ?
    lp