Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthordejca
    • CommentTime26. Apr 2007

HEJ!
    Tudi jaz sem se odločila za to dieto, sedaj vstrajam ž+e 3. dan. Šele zdajle sem ugotovila, da se živil ne sme mešati med sabo ... Ampak kljub temu imam po dveh dneh 2 ali 3 kg manj. Bom pazila od zdaj naprej. Prebrala sem si večino foruma, super vzpodbuda:).
    • CommentAuthormillagros

vglavnem jaZ obupujem.... bila sem na jajčni dieti in nisem zgubila niti enega kilograma.... :cry:
    sedaj sem že 7 dni na dieti kemičnega razkroja in kaj ugotovim? na začetku sem sicer shujšala 2 kg ampak, zdaj sem se spet za enega zredila :cry: res nevem kaj naj naredim! Diete se držim striktno (razem malo sem zmanjšala količine zvečer iz 2,5 na 2 ker mi je pač preveč.... :sad: ) ampak negre in negre.... najraje bi vrgla kar puško v koruzo, ker sem že tolikokrat poskušala pa nič ne deluje... :cry:

in imam res ful kg preveč! visoka sem 163 in imam 84 kg zato mi ni jasno zakaj ne morem shujšat, pa še telovadim zraven, ampak ne tolko pomoje da bi se mi tako hitro mišična masa povečala :cry:

nevem kaj naj naredim... res ne.... :sad:
    •  
      CommentAuthorlona

Millagros nikar ne obupaj saj včasih rezultati niso takoj vidni kot bi si želele.Vztrajaj do 31 dne diete pa boš videla,da bo rezultat hitro viden.
    A piješ dovolj vode?? Jaz pijem zraven beli ali zeleni čaj....pomaga.
    Sicer pa nikar ne razmišljaj preveč o hrani,sprosti se med obrokom in se zamoti s kakšno dejavnostjo.Vem,da ti bo uspelo!!!

Aisha hvala za nasvet,zjutraj za zajtrk sem pila kar beli čaj.....kave grenke ne maram bljakkkk....sladila pa si nisem upala uporabit,da ga nebi kaj pobiksala.

Dejca bravo za izgubljene kg :clap:
    gremo skupaj rezultatom naproti :crazy:
    lp
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime26. Apr 2007 urejeno

Hej.
    Še nekaj me zanima. Zakaj mora biti sladoled ravno vanilijev? Tudi ko sem gledala po trgovinah dejansko nisem našla zgolj in samo navadnega vanilijevga sladoleda, vedno je zraven še jagoda ali čokolada ali pač nekaj. Zakaj ni npr. kakšen sadni sladoled? Sklepam, da je razlog v kakšnem sladkorju ali kaj? (pojma nimam, sej sploh ne študiram medicine:bigsmile:)
    •  
      CommentAuthorlona

Zakaj ravno vanilijev ne vem,vem pa če ti piše na seznamu samo vanili potem boljše da ješ samo tega in ne sadnega ali čokoladnega.Jaz sem si ga kupila v Mercatorju in imajo banjico samo z vanilijevim okusom.
    No današnji dan diete je uspešno za mano :peace:
    lp
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime28. Apr 2007

Hmmm, js ne vem ... Na tej dieti sm skos fuuuuul lačna. Ko pojem kak obrok je tko k ne bi nč pojedla (razn večerje), mislim, isto lačna sm še naprej. Rezultati so, zdej je 5. dan pa so šli 3 kilogrami, včeraj ko sm normalno jedla ni šlo nič gor, samo danes sem s5 lačna. Je ful narobe če vmes pojem 1 al pa 2 krekerja? Se trudim res veliko pit, ampak ni nekega blaznega efekta ...
    •  
      CommentAuthorlona

Dejca mene tud ful matra sploh po kosilu,ko je tako minimalen.Rajši si vzamen potem čigumi,da se zamotim in pijem veliko vode,zjutraj si v vodo stisnem malo limone mi tek kar pobere,ja pa veliko čaja pijem kar vročega da mi daje občutek sitosti.Danes je moj 3.dan bom jutri videla kakšni so rezultati.
    Če pa poješ kakšen kreker ali pa prepečenec vmes pa mislim,da nebi bilo nič narobe.
    Povej mi a si repo iz kozarca skuhaš ali lahko kar tako jem??????
    Odgovor rabim do večerje....hvala.
    • CommentAuthordejca

ola.
    js je sploh ne jem zraven, če pa bi jo, bi si jo pa zagotovo skuhala.
    • CommentAuthorniti

Prvi dan...še ni za mano :wink:
    Zjutraj je tehtnica kazala 75 kg (visoka 171 cm). Ce mi v 15. dneh uspe shujsat vsaj za 5 kg, bom po tem casu zacela se s katero pocasnejo dieto, ker se mi ne zdi ravno prav, normalno in dolgorocno uspesno tako veliko shujsati v tako kratkem casu. Je kdo resnicno shujsal 5 ali vec kg v 15. dneh in taksno tezo tudi obdrzal?
    Vecerje se pa prav nic ne veselim! :cry:
    • CommentAuthordejca

Jah, tudi jaz mislim, da take diete dolgoročno niso niti ne vem kako zdrave, niti uspešne, če ne paziš pretirano. Samo glede na svojo težo sem se odločila najprej za 31 dni diete kemičnega razkroja (čeprav ne verjamem v kemični razkroj, gre pač zato, da zelo malo ješ), potem še en krog jajčne, kasneje pa zdravo hujšanje. Mogoče ločevalna, ampak najbrž bo kr zdravo prehranjevanje ...
  1.  
    mene zanima kaj se je uni dan,ko se diete ne držiš!
  2.  
    Ja pa še nekaj,kaj pomeni eno skodelico,koliko je to približno!
    Hvala vsem,ki boste odgovorili!
  3.  
    Shakira čestitam,odg,sem že našel,zanima me samo kaj jeste ko je uni dan ko se ne držiš dijete!
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime29. Apr 2007

1 skodelica = 238 ml

Primer:
    1 skodelica (kateregakoli) živila - z živilom do vrha napolnjena skodelica s prostornino 2.5 dcl (1/4 litra).

Priporočamo uporabo plastičnih 2.5 dcl kozarčkov z označeno merico.
    Koliko dkg tehta 1 skodelica posameznega živila je odvisno od živila samega.

Tisti dan, ko se diete ne držiš, lahko ješ vse, samo v mejah normale. Jaz se vseeno trudim, da jem manj kalorične, manj mastne stvari, vedno pa to, kar mam najbolj rada, za nagrado, ker sem zdržala nove 3 dni. Pa ne je se čokolad in teh sladkarij.
    • CommentAuthordejca

Glede na to, da so v 5ih dneh izginili neznano kam 4 kg, me zanima, kakšne kreme uporabljate za telo. prebrala sem da mandljevo olje in mastne kreme, zanima me kako je z mlekom za telo in podobnimi zadevami.
    Danes sem že imela kosilo, skuto, ampak jo res zelo težko jem. Pa se že potrudiš:). Drugače sem pa nazadnje tisti dan ko lahko vse ješ, jedla zjutraj prepečenec z malo masla in medu (3 koščke), za kosilo ribo in špinačo, zvečer pa pico (tako je ravno naneslo).
    • CommentAuthorniti

Jojobino olje, mandljevo olje, ... verjetno je odvisno od tipa koze. Koza nekaterih verjetno zahteva bolj vlazilne kakor mastne kreme. Meni trentuno najbolj ustreza olivno mleko za telo.

Ravnokar sem pojedla bozansko skuto :tongue:
    Kupila sem si Meggle-jevo in je fuuuul dobra! Seveda stvar okusa, kajne dejca :wink:
    Sem pa skoraj umrla vceraj, ko sem morala peso jest. Bljak!
    • CommentAuthorniti

Dejca, CESTITKE za izgubljenih 4 kg! Nic se sekirat kam so sli :bigsmile:
    Komaj cakam prosti dan, ko bom lahko cel dan jedla sadje!
    • CommentAuthordejca

Hej.
    Hvala Niti. Kakšno skuta pa je to niti? Js jem namreč čist navadno, pravo skuto, brez vsega. Mislim, če bi bla vsej malo sladkana bi se jo dalo jest, tko pa ne vem ...
  4.  
    Hvala Dejca za tvoj odgovor in bravo za izgubo 4 kg,ziher si sedaj polna volje.
    l.p
    • CommentAuthorniti

Sem jo izkopala iz smeti :tongue: Embalazo od skute, namrec!
    Meni se zdi neprimerljiva s katerokoli drugo skuto, ki sem jo jedla. Je od firme Meggle, pakirana v 180 g plasticni embalazi, na njej pise Cottage Cheese (to je skuta po anglesko). 100 g ima 10,7 g beljakovin, 4,6 g mascob in 3,8 g ogljivkovih hidratov. AAAAAAAAAAAAAAA! Sele sedaj pa sem videla, da naj bi bile sestavine: mleko, smetana. Kaj? Cottage cheese je skuta! Ne pa smetana! Kaj pa ce sem sedaj pojedla 180 g smetane namesto slovenske skute? :devil:
    • CommentAuthordejca

Ah, nč se sekirat. Js pri vsakem obroku prikrojim kaj po svoje pa še nism opazla kašne razlike, ker rezultati so ... Danes sm malo medu pojedla, ker smo ga ravno točili, zato pa pač malo potelovadim:).
    • CommentAuthorLinn

Dan.Mene pa zanima, če se ta dieta lahko izvaja tudi v primeru če še vedno dojiš.Hčerka ima 13 mesecev, tako da ni več polno dojena, ampak vseeno ... ali bi ji z dieto lahko škodovala?!:confused:Pediatrinja mi je predlagala montignacovo dieto, ampak mi ne gre, ker se full mešam s tem da nima striktno določenega jedilnika.Potem pa se 2 dni držim, pa 2 dni ne,...:cry: Imam pa 68kg pri 165 cm in bi rada shujšala na 55kg.
  5.  
    Dejca..,ali bilo kateri,ali jeste stripno zrezke ali mogoče tudi hrenovke.Jutri mam 1 dan.
    Hvala za vašo pomoč.
  6.  
    Ali pijete vode zala life,harmony.....???***:shamed:
    Thanks
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime30. Apr 2007

Linn, js ti odsvetujem to dieto, če še dojiš. Montignaceva je v tem primeru res dobra, samo vzet se moraš v roke in če boš to res hotela, boš zmogla.
    Christiano, js jem hrenovke ko so te prav na vrsti za večerjo. Jem pa meso ali pa kaka piščančja prsa v ovoju ali pa kaj takega. Lahko piješ vode z okusom, samo v končni fazi je navadna voda dosti bolj zdrava ...
    • CommentAuthordejca

Razmišljam, da bi opustila to dieto in prešla na kaj z več hrane. Odkar sem na dieti sem zbolela, ne morem se koncentrirati, učiti, tečna sem ... Ne vem. Ne vpliva ravno dobr na mene se mi zdi. Danes bom še poskusla, če še danes ne bo nič od nič bom pač končala.
    • CommentAuthorniti

Dejca! Namesto prekinitve diete si nabavi C vitamin, E vitamin, magnezij in krom ter poskusi popiti po 3 l raznovrstnega zeliscnega caja na dan. Poleg tega poskusi predvsem svojo miselno energijo usmeriti v kaj drugega kot razmisljanje o dieti in hujsanju. Se ena opcija bi morda bila kvantitativno povecanje posameznih obrokov z istimi zivili?

Christiano, vse te vode z okusi vsebujejo sladkor.

Linn, Montignacov nacin prehranjevanja je verjetno najboljsa in najbolj zdrava izbira. Samo tu moras paziti ne zgolj na glikemicni indeks ampak tudi na glikemicni vnos (glycemic load) in kalorije. Namrec, npr. lesnike, araside, cokolado s 70 % delezem kakava lahko glede na glikemicni indeks pojes skoraj kilo na dan ampak kalorij bo pa dovolj za teden prehranjevanja. Moj prijatelj je v 3 mesecih shujsal 20 kg po Montignacu ampak je kolicinsko zelo omejil vnos hrane (za zajtrk kosmice, za kosilo sadje, za vecerjo zelenjavno juho). Montignac ni dieta, je nacin dozivljenjskega prehranjevanja...
    •  
      CommentAuthorlona

Oj
    v štirih dneh sem shujšala za 2.2kg :thumbup: sem kar vesela na rezultat in se že boljše počutim.Upam da do 31 dne diete še dosti shujšam.
    Dejca nikar ne obupaj tako kot ti je Niti napisala tudi jaz vsak dan spijem šumečo vitaminsko tableto še boljše pa je Centrum,ki vsebuje vitamine od a do ž in 3 skodelice zelenega čaja ali melise.
  7.  
    Dejca ne obupat,vse tukaj nas bodriš,vitamine si pa res nabavi
  8.  
    ej kako stročje kupujete!!!!
    rosim odg,.do večerje
  9.  
    joj vem,da sem siten,a mora biti stročje kuhano,ja ne mio zamerit ampak resnično bi delal tako kot je treba.
    Hvala vsem.
    :shamed:
    •  
      CommentAuthorlona

Cristiano jaz jo ponavadi kupim v konzervi kuhano,tak nimam nobenega dela,če pa imam na voljo svežega ga pa skuham v rahlo slani vodi.
    pa velik uspeha :tongue:
  10.  
    Hvala lona-.
    • CommentAuthorniti

Dejca! Kako si? Kako ti gre?
  11.  
    Evo 1 dan je za mano*:bigsmile:
    Dejca kako si kaj===:cry:
    • CommentAuthordejca

LP!
    Kako sem? V redu. Danes sem normalno jedla namesto zaporedja za 3. dan, ju3 je dan, ko lahko jem kar hočem, potem se bom pa odločila kaj bom. Še razmišljam:). Drugače pa hvala za motivacijo vsem. Sem ful vesela da so šli tisti 4 kg dol, ker tisti so mi šli pa res na živce. Bom probala malo več športat zdaj. Moram pa rečt da se pozna, da zdej tut teh porcij k sm prej npr. pojedla, mam polovico dost in sem sita. Tut to zelo pozitivno:). Kako gre pa kej vam?
  12.  
    jA je blo za preživet,jaz bom uztrajal,Djeca tudi ti nas spodbujaš veš in si zelo kull!
  13.  
    Zdravo!

Nujno bi rabila en nasvet. Vem, da sm pozna, ampak nisem prej vedla. Danes imamo piknik in me zanima, če lahko jem meso, včeraj sem imela prosti dan, in me zanima, če ga imam lahko tudi danes, pa potem naslednjega ne bi imela?

Čim prej potrebujem odgovor, hvala

lp
    • CommentAuthoralja820
    • CommentTime1. May 2007

živjo!
    jst imam pa en problemček, namreč hodim še u šolo in bi rada prašala če lahko u šoli vseeno jem malico(sirova)? ker se mi zdi da u šoli ne bom zdržala brez malice:bigsmile:
    drugače je pa to moj 2 dan, in moram reči da sm se učerej kr veselila ker sem začela z dieto:cool:
    hvala,
    LP
    • CommentAuthoralja820
    • CommentTime1. May 2007

hej,
    še neki bi rabla: a si lahko kupim zmrznjeno zelenjavo(brokoli, cvetačo, stročji fižol)?,
    hvala,
    LP:bigsmile::tongue:
    • CommentAuthoralja820
    • CommentTime1. May 2007

spet jst...:shamed:
    no.. aj tu je fora da najprej poješ meso pač pa pol stročji ap tok naprej...???'
    no kr jst ne dam tok, pač pojem meso in stročji tok ne mau mešam??:wink:
  14.  
    Alja,živil ne smeš med sabo mešati,jesti jih moraš po vrstnem redu.
    Hej dejca ali bilo kateri,jez pa nimam korenja,kaj naj naredim.
    Hvala
  15.  
    1 skodelica skute----- a ni to full!!!!
    Thanks
  16.  
    Avsi spite.lona-dejca!
  17.  
    ka mi lahk prosim nekdo odgovori, ker se mudi full. :cry:
    • CommentAuthormillagros
    • CommentTime1. May 2007

ummm....
    študentka, sicer ti nevem točno odgovorit, ampak pomoje nebo krize, samo moraš jest zmerno pa ne kakšnega krompirja al pa kruha zraven mesa.... drugače pa mislim, da nebi smelo bit krize.... :bigsmile:
    • CommentAuthoralja820
    • CommentTime1. May 2007

hvala cristiano, bom od zdej naprej tok delala :bigsmile:
  18.  
    hvala millagros :smile:
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime1. May 2007

christiano, pač spusti korenje. js ga nism niti enkrat jedla ... nekak mi ni do surovega korenja (blek), v solati ga pa tut nimam rada.
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime1. May 2007

alja820, kaj pa če bi v šoli za malico kaj drugega? recimo kako sadje al pa jogurt? js ko sem bla še v srednji šoli ko sem hujšala sem za malico pač pojedla eno jabolko al pa kej takega ...