Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime8. Jun 2007

Živjo Mid,

načeloma lahko, vendar bo to verjetno vplivalo na dieto, saj je sojina omaka zelo slana :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorninch
    • CommentTime8. Jun 2007

Živjo Mid,

Moje izkušnje z izboljševanjem okusa zelenjavi:
    - poskusi "zeliščno sol" - gre za sol zmešano z raznimi posušenimi zelišči - hrana postane okusnejša, pa še manj soli poješ, ker že sama mešanica daje izrazitejši okus in ne rabiš toliko soli. Na dolgi rok to pomeni tudi, da zmanjšaš vnos soli v telo - zmanjša se količina vode, ki se sicer veže na sol in ostaja v telesu - in morda imaš kak kg manj - ravno na račun soli...
    Sicer je pa vse stvar navade - enako kot s sladkorjem v kavi - če se pomatraš in nekaj tednov piješ grenko, ti bo postalo "normalno" da piješ grenko kavo in ti sladka sploh ne bo več dobra...
    TI SE SAMO DRŽI PA BO !!

LP, Ninch
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime8. Jun 2007

NINCH verjetno nisi zasledila mojega vprašanja o priemru jedilnika ki sedaj uporabljaš.res bi ti bila zelo hvaležna.
    jutri sporočim kaj bo tehnica povedala.počutim pa se drugače res fajn =)
    LP
    • CommentAuthormid
    • CommentTime8. Jun 2007

Punci hvala za pomoč!
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime9. Jun 2007

lp.
    danes tehnica pokaže 75,1kg.
    2kg v treh dneh.res sem presrečnaaaaa.
    bom kr nadaljevala =)
    se javim jutri, danes mam prosto da si malo spočijem.
    • CommentAuthorninch
    • CommentTime11. Jun 2007

Živjo,

Naima2 čestitam!!!!!!!!!
    Jaz sem tudi napredovala - a bolj počasi...
    Za podrobnejši "jedilnik" se mi pa javi na moj mail, pa ti bom kaj več napisala - glede na to, da je to forum za uporabnike Diete kemičnega razkroja, na bi bilo umesno, da z neko x dieto pretiravamo na tem forumu...
    ninch.kralj @ gmail .com
    Lep pozdrav,
    Ninch
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Ninch,

recepte in podobne stvari lahko objavite v temi Uporabni recepti za lažje hujšanje (http://forum.smsdieta.si/discussion/70/uporabni-recepti-za-lazje-hujsanje/#pgtop) :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorninch

Hvala Petra,
    Z veseljem napišem (in kaj uporabnega preberem).
    Naima2 prosim poglej na zgornji link - še danes si bom vzela čas in napisala "jedilnik".
    ;)
    Lep pozdrav, Ninch
    • CommentAuthornaima2

še tukaj ninch = HVALA TI!
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime13. Jun 2007

torej po tretjem tridnevnem ciklusu se držim na okoli 75kg.v bistvu zadne tri dni nisem šla nič dol, k večjemu gor.v bistvu sem čutla da bo tako zaradi mojega splošnega počutja in menstruacije.
    sedaj bom malček pauzirala (enih par dni) pol se vrnem in se bom odločla mogoče za to mogoče za drugo dieto. (pol pa tko od ninch)
    zahvaljujem se vam za podporo in motivacijo,
    skupaj nam bo uspelo
    LP
    • CommentAuthorninch
    • CommentTime13. Jun 2007

Živjo Naima2

res pomaga če imaš pavzo... Meni se je dieta kemičnega razkroja tudi ustavila, potem sem šla na mojo počasno dieto, pa se mi počasi premika in tako sem spet za 3 dni na prepečencu in tunah... (dieta kem. razkroja) in že po 1 dnevu je 1 kg manj.
    Potem bom pa spet kak teden ali dva na pošasni dieti...
    glavno, da se počasi premika navzdol- ali da vsaj stoji... samo, da ne gre gor (to se mi je enkrat zgodilo pri ločevalni dieti... pri meni definitivno ni delovala...)
    skratka, drži se, pa še kaj napiši - vsi vaši komentarji mi dajejo moč!!
    LP, Ninch
    • CommentAuthormalecka
    • CommentTime14. Jun 2007

Živjo,

mene pa zanima, če je kaj narobe če kakšno stvar zaužiješ v majnših količinah ( tuna, skuta ) ? Kaj pol bi mogla zmajnšat količino vseh živil, ki se kombinirajo zraven? Ker same skute spravin "dol" paržličk ( ima kateri/a nkakšen predlog kako izbolšati okus skuti in pa tuni v naravnem soku- ker se mi zdi da se mi bo tuna počasi uprla, čeprav jo mam drugače rada )
    Drugače pa sem 4. dan na dijeti kemičnega razkroja ( jej danes mam svoj jedilnik ) pa sem zaenkrat zgubila dobre 1,5 kg.

Hvala za odgovore, čestitke vsem ki jim je že uspelo in pa tistim, ki nam še bo :clap:

LP, malecka
    • CommentAuthormalecka

Aja pa še nekaj me zanima, 1.dan ko je napisano 2 rezini mesa (90 g)-to pomeni oba kosa skupaj 90g al vsak posebaj 90g, to je pol 180g???

LP, malecka
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Malecka,

nič ni narobe, če lkakšno sestavino v dieti poješ v manjših količinah :wink:. Skuto lahko izboljšaš tako da ji primešaš sveže začimbe, npr. drobnjak. Hmmm tuna je pa pač tuna, tukaj se verjetno ne da dosti pomagati.
    Kar pa se rezin mesa tiče, morata obe skupaj tehtati 90g :wink:.

Uspešno hujšanje ti želim :thumbup:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthoringrid
    • CommentTime18. Jun 2007

hellou...

najprej vsem čestitke za izgubljene kg xD

mene pa zanima s čim lahko zamenjam morske sadeže (hobotnico in školjke) saj jih nimam ravno rada

lp,
    ingrid
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime19. Jun 2007

Živjo Ingrid,

hmmm kje pri dieti kemičnega razkorja pa si ti našla morske sadeže :bigsmile:?
    Drugače pa jih lahko zamenjaš z pusto ribo (tuna, losos, oslič itd.)

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorKiki
    • CommentTime23. Jun 2007

Evo tudi jaz se vračam, jutri z vodo prečistim telo, v ponedeljek pa prvi dan.
    Se vam oglasim in poročam o rezultatih.

Lp,
    Kiki :pirate:
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime26. Jun 2007

lp.
    tudi jas se vračam med vas.
    kr tile prosti dnevi so se raztegnili kar preveč. in jutri pričnem.
    se javlam.
    in uspelo nam bo vse, ki si tega res želimo.
    in vemo zakaj.
    lp
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Naima2,

ponovno pozdravljena med nami :bigsmile:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthornaima2

hvala petra.
    sm že večkrat pozabla vprašat, če lahko namesto črne kave pijem zeleni čaj ?
    lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime27. Jun 2007

Živjo Naima2,

seveda lahko namesto črne kave piješ zeleni čaj. Meni osebno je zeleni čaj trikrat boljši od kave :wink:. Sploh kakšen fin okus, npr. karamela :bigsmile:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthornaima2

PETRA hvala!
    torej to pomeni da lahko vedno ko piše v jedilniku črna kava pijem zeleni čaj ? in pravtako tudi čez dan namesto vode ?
    pijem ga z okusom limone.
    zanima me še to če lahko pijem mrzlega, da ga skuham naprej in ga pustim v hladilniku ?
    lp (se opravičujem če sem sitna)
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Naima2,

nič nisi sitna, saj smo za to tukaj da ti pomagamo :wink:. Zeleni čaj lahko piješ čez celo dieto, vendar pa ne namesto vode. Oz. na dan lahko spiješ npr. liter zelenega čaja, ostalo pa kar vodo :wink:.
    Drugače pa je čisto vseeno ali ga piješ mrzlega ali toplega :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthornaima2

lp!
    PETRA hvala za pomoč!
    za mano je prvi dan.počutim se kr fanj.sicer sem to dieto prakticirala že večkrat.
    v času prostih dni, ki sem si jih vzela. me je želja po dietah minla.vendar želja po manjši teži pa ne. zavedam se, da kilogrami nebojo spuhteli kar sami zato bom stisnila zobe in se potrudila kolikor se bo dalo. v življenju se moramo za vsako stvar potrudit. žal, vendar sem nekako sprejela to dejstvo.
    drugače se tehtam zjutraj ob prostih dnevih, tako da javim v petek.
    in še enkrat hvala Petri in vsem, ki mi dajete res veliko podporo.
    • CommentAuthortinika
    • CommentTime28. Jun 2007

Pozdravljeni
    Zanima me, ali menite, da bi ta dieta imela smisel, če pri večerji vsak dan jem kislo repo ali zelje, saj navedena zelenjava nikoli ni bila na mojem jedilniku?
    Pozdrav, Tinika
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime28. Jun 2007

Živjo Tinika,

nikakor ti ne bi svetovala, da si prirejaš dieto, saj učinek po tem ne bo enak. Nič ne rečem gotovo boš tudi nekaj shujšala, če ješ zelje ali kislo repo, tako da poskusi če ne gre drugače :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthormasa
    • CommentTime30. Jun 2007

LP!
    Ali ti je uspelo Kimi?
    :wink:
    LP Masa
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime30. Jun 2007

dobro jutro!
    po prvem tridnevnem ciklusu 2,6 kg manj.sem zelo zadovoljna. danes malo počitka jutri grem dalje.
    potem se bom mogoče odločila za katero drugo dieto.
    se slišimo!
    LP
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime1. Jul 2007

jutri začnem še en tridnevni ciklus. vzela sem si dva prosta dneva, ker tak naneslo na žalost. mene zanima če bo to mela velik vpliv ? samo upam da ne kaj preveč.
    torej se slišimo kaj v četrtek, ko javim rezultat na tehnici.verjetno pa še kaj prej.pol pa se bom odločla kako dalje.izgubit še morem okoli 14,15kg.
    še doooosti.ampak v dobrem mescu sem jih 7kg.kar se res lepo pozna.
    lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime2. Jul 2007

Živjo Naima2,

nič ne bo narobe, če si si vzela dva dni pavze. Če si se med pavzo prehranjevala zmerno se ne bo preveč poznalo pri samem uspehu diete.
    Ti bodi pridna naprej pa bodo kilogrami kopneli :thumbup:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime3. Jul 2007

lp!
    trenutno še nisem zaečla z dieto sploh, ker se ful ne počutim dobro.menstruacija in vse je na kupu.
    zato bom začela v četrtek, takrat pa res držim do konca.malo sem razočarana nad sabo.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime3. Jul 2007

Živjo Naima2,

upam da se boš kmalu počutila bolje :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime4. Jul 2007

LP!
    jutri se vrnem med vas.sedaj mi je res ostala zelo malo časa do sezone kopalk.zato sem malo bolj zagnana.ti dnevi ko sem se "nažirala" so me prav zdelali.
    tako da upam, da bo šlo skozi.
    razmišlam kaka dva ciklusa potem pa Scarsdale dieto, kaj menip o tem petra ?
    novim zmagam naproti.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime5. Jul 2007

Živjo Naima2,

hmmm mogoče bi bilo bolje, da dokončaš dieto kemičnega razkorja, imaš potem par dni pavze in nadaljuješ z drugo dieto :wink:.
    Uspešno hujšanje ti želim.

lp,
    Petra
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime6. Jul 2007

LP!
    prvi dan je za mano in se res fino počutim.ko sem se po 2 letih aprila dejansko odločla da bom odvečnim kilogramom naredila konec sem štartala z 83,4kg.
    in višino 173cm.
    sedaj po parih ciklusih diete z kemičnim razkrojem jih imam 77,2kg. (6,2kg manj), kar je v bistvu zelo dosti.Je pa res da bi še lahko bilo veliko več minusa, ker sem si vmes jemala tudi po dva tedna prostega in takrat sem si seveda privoščila vso najbolj redilno hrano.
    do konca julija bi rada prišla na okroglih 70 =)
    Petra misliš da je možno da mi uspe ?
    Odločla sem se, da po prvem ciklusu diete k.r poskusim srečo s Scarsdale dieto.
    Potem bom vidla kako dalje.
    nekje do septembra,oktobra je moj cilj 63. Ufff sliši se nemogoče vendar se bom potrudila, ker si tega res želim.
    Težko mi je, sedaj, ko imam preveč kilogramov, ker se bila do dveh let nazaj med "suhicami".
    Želim se vrniti med njih in oblečt bikinke.
    Hvala temu forumu za vso vzpodbudo.
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime8. Jul 2007

prvi ciklus, trije dnevi in kilogram manj.sem vseeno zadovoljna.
    bom pa malo menjala dieto, sam se odločam med dieto za pospeševanje metabolizma al scarsdale dieto ?
    Petra mi katero bolj svetuješ oz. priporočaš ?
    hvala , LP
    •  
      CommentAuthorBootylicious
    • CommentTime8. Jul 2007 urejeno

Živjo!

Že pred časom sem preizkusila to 3-dnevno dieto in izgubila sem približno kilogram (naša tehtnica ni ravno natančna). Potem sem se ves čas lotevala hujšanja a se ga v resnici nisem lotila.:shamed:
    No in sedaj je tega konec. Dovolj imam že mojih zavidljivih pogledov za dekleti v mini krilih in vprašanj ''a ti ni nič vroče v teh dolgih hlačah?'' in podobno.:confused:

Moja poguba se je začela pred dvema letoma. Pred tem sem se res veliko gibala in kar veliko jedla in če sedaj gledam za nazaj, sem imela res super postavo (jaz sem se pa sekirala zaradi traparij, kot so neobilno oprsje ipd.). Potem pa sem se nehala gibati in seveda sem se zredila. V dveh letih sem se zredila za več kot 10 kg (oziroma skoraj 15).:cry: To pa se pozna tudi na koži (strije, ...).:sad: Iz FIT (a kljub temu mi je že takrat primanjkovalo samozavesti) sem se spremenila v NE-FIT in totalno nesamozavestno.:confused:

Ker bi to rada spremenila, sem se odločila, da moram le nekaj ukreniti. Pri 171cm imam sedaj 68kg, kar je ogromno. Tako, da bi res rada shujšala vsaj 10 kg, če bo potrebno pa tudi več (nekje med 55 in 59 kg bi rada prišla). In seveda želim to doseči v najkrajšem času, med hitrimi dietami pa je omenjena ta.

Je pa problem, da kar nekaj živil ravno ne jem. Že vse meso bi zamenjala npr. s tofujem ali sirom (a v isti količini?). Potem me zanima glede zelenjave. A lahko npr. namesto stročjega fižola pojem kakšno drugo zelenjavo (enako sprašujem tudi za vso ostalo zelenjavo - ne jem repe, cvetače niti brokolija).
    Ko sem bila takrat na 3-dnevni dieti, tudi same skute nikakor nisem mogla pojesti. A to je potrebno dejansko pojesti SAMO skuto (glede na to, da naj bi se živila jedlo po vrsti, torej - najprej skuta, nato pa krekerji)?
    Med obroki potem tudi sadje ni dovoljeno?

Sama namreč obožujem sadje, zato sem razmišljala, da bi mogoče raje šla na Sadno dieto (pa v več ciklusih). A je učinek in izguba res podoben (glede na predvideno največjo možno izgubljeno težo)? Ker med hitrimi je omenjena le Dieta kemičnega razkroja, sadna pa ne. Pa tudi dieta kemičnega razkroja ima veliko večji odziv, zato me tudi bolj zanima. :tongue:
    Med komentarji sem brala, da z dieto kemičnega razkroja dejansko izgubljaš kilograme maščobe in ne vode, tako kot pri ostalih. A tudi pri sadni se sprva izgubi le vodo?
    S čim bi pa lahko pri sadni dieti zamenjala teletino?

A se s temi dietami dejansko tudi izgubitev kilogramov pozna tudi na telesu, ali le na tehtnici?

Aja, kako pa da imajo te diete po 3 obroke, ko pa se ves čas poudarja, da naj bi vsak imel 5 obrokov na dan?

Vem, da je kar veliko vprašanj naenkrat, a upam, da mi boste znali svetovat, ker si res želim shujšati in pridobiti samozavest.

Lep pozdrav in že vnaprej hvala!:shamed:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime9. Jul 2007

Živjo,

Naima2: seveda verjemem, da lahko shujšaš do željene teže :thumbup:. Definitivno :wink:. Kar pa se izbora diete tiče, hmm kaj pa vem. Poglej kateri jedilnik ti bolj ustreza in se na podlagi le tega odloči :thumbup:.

Bootylicious: pozdravljena na našem forumu :wink:. Meso lahko zamenjaš s tofujem, tudi zelenjavo lahko zamenjaš, samo te pa moram opozoriti, da učinek diete potem verjetno ne bo enak. Svetovala bi ti, da si malce pogledaš naš seznam diete in si najdeš dieto, katere jedilnik ti najbolj ustreza. Preberi si tudi diskusijo o počasnem hujšanju, saj bi ti to mogoče bolj ustrezalo.
    Pri kemični dieti je žal potrebno jesti živila po vrstem redu, tako da je treba jesti skuto samo. Sadje med obroki načeloma ni dovoljeno, ampak če te zgrabi lakota ga seveda lahko poješ :wink:.
    Mislim, da bi tebi zelo ustrezala sadna dieta. Kot pravim brez pomena je, da si na dieti (npr. kemična dieta) in moraš večino hrane zamenjati saj jo ne ješ. Torej resnično bi bila zate boljša sadna dieta :wink:. Teletino lahko zamenjaš s pustim piščančjim ali puranjim mesom (lahko tudi s tofujem :wink:).

Kar pa se uspeha diete tiče, je pa odvisno od vsakega posameznika. Nekdo bo z sadno dieto shujšal sedem kilogramov, medtem ko boš ti samo širi kilogrami. Pač človeška telesa so različna, tako da ti žel ne morem povedati, kako bo dieta učinkovala nate :wink:.

Upam, da sem ti bila v pomoč :wink:. Uspešno hujšanje ti želim :thumbup:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorpetka
    • CommentTime9. Jul 2007

Bootylicious!

Ne bit tako obupana...tudi tebi bo spelo. Sama sem bila v precej podobnem položaju. Najtežje je, če si bil nekoč med 'suhimi' in se ti kile naberejo čez noč. Verjamem, da imaš dovolj izgovorov in skrivanja pod ohlapnimi oblekami. Ampak naj te potolažim...začeti je najtežje. Ko pa enkrat štartaš, si tako rekoč na konju. Boš videla, že po prvem ciklusu se boš bolje počutila, kg se bodo topili in tudi na misel ti ne bo prišlo, da bi svoj dosežek zanemarila oz., da bi opustila dieto. Samo še večjo vzpodbudo boš imela za naprej! Tako, da kar pogumno v boj s kg!!! Dieta je res fantastična!

lp
    • CommentAuthormeta
    • CommentTime11. Jul 2007

pozdravljeni!

že nekaj dni prebiram vaše predloge in uspehe. jaz sem začela včeraj z kemično dieto in sem trenutno kar pridna pri hrani, čeprav je ni veliko, me pa zanima kaj pomeni 1 prepečenec, nekateri prepečenici so veliki 10x7 cm nekateri pa 5x4cm katerega lahko pojem, jaz sem dva mala, sem fejst grešila.

ker sem se odločila za 7 dnevno dieto vam sporočim rezultat.

tina
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime11. Jul 2007

Živjo Meta,

prepečenec je mišljen tisti od Žita. Dimenzije pa žal ne vem :bigsmile:.
    Uspešno hujšanje ti želim :thumbup:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorLolish
    • CommentTime16. Jul 2007

pozdravljeni!

mene pa zanima če lahko zamenjam kakšno drugo živilo namesto jajc..?

tjaša
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Lolish,

jajca lahko nadomestiš s pustim piščančjim mesom ali pa jih preprosto spustiš iz jedilnika. Moram pa te opozoriti, da učinek diete potem verjetno ne bo enak :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorKorshi

Zdravo vsem na forumu...

No opazil sem dieto 3dnevno dieto kemičnega razkroja.In na spletni strani imate že dieto napisano in v čem je fora da pošiljaš SMS in da plačaš če si jo lahko zapišeš.Predvsem me zanima če je ta dieta "polna" oziroma ali vsebuje vse podatke ko pa prek SMSa.

Hvala za odgovor.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime17. Jul 2007

Živjo Korshi,

sms-i delujejo kot alarm kdaj in kaj moraš jesti. Ker smo preveč prijazni :bigsmile: smo diete pač objavili, da si jih lahko vsak tudi pogleda.
    Dieta pa je "polna" :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime18. Jul 2007

je možna lubenica namesto melone ?
    lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime19. Jul 2007

Živjo Naima2,

seveda :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime19. Jul 2007

Petra hvala za odgovor, po vseh dietah sem spet pristala na tej.Res je da mi najbolj odgovarja in tudi dejansko z njo izgubljam kilograme in ne samo vode.Danes je zadnji dan prvega tridnevnega ciklusa.Jutri sporočim rezultate.To dieto sem sedaj že res dostikrat prakticirala.Potem bom šla skozi še en krog.Vmes si bom vzela dva prosta dneva.Potem pa grem na potovanje in ko se vrnem seveda za kakšen kilogramček težja bom spet nadaljevala s to dieto.
    LP
    • CommentAuthorkaiichy
    • CommentTime20. Jul 2007

kaj lahko jem namesto brokolija pri večerji?
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime20. Jul 2007

2,3 kg manj po treh dnevih.Sem res zelo zadovoljna!!!
    sedaj vzamem dva prosta dneva in potem nadaljujem dieto še tri dni.
    se javljam.
    KAIICHy žal ti ne znam odgovoriti zato rajši počakaj Petro.