Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormatejka
    • CommentTime17. Jun 2009

No se javljam,... Sem fasala to nerodno bakterijo al kaj- prehlajen mehur (po2 kapljici), diareja in bruhanje. Sem v dveh dneh šla za 3,5 kg dol, sam ne sprašujte kako bogo se počutim. Trenutno še ne bom pričela, dokler si želodec ne opomore. Jem le lahke stvari, juhice ip. Ker kaj drugega ne spravim vase, morem kar na wc. Mislim, da bi skoraj do nedelje moralo biti bolje, potem pa akcija :)
    Nekaj me še zanima, zdaj ko je tako vroče, paše zvečer kak mali pivček, brezalkoholen seveda, a je tudi prepovedan? :D
    Ostalim bejbam, ki so začele pa želim veliko uspehov. Saj bo šlo :P
  1.  
    Pozdravljene :)

Tudi sama se držim te diete, danes že uspešen 14 dan :), edina stvar, ki jo pri jedilniku menjem je sladoled, namesto njega raje pojem vanijijev puding v isti količini, pa tudi 4. prostega dneva nimam. Edina stvar, ki sem jo dodala k dieti je kolagen (tist od medexa) in sicer ga vsako jutro pred zajterkom spijem 5g (ena merica) raztopljenega v vodi. Gre predvsem za elastičnost kože, ker nočem da bi neestetsko visela iz mene...s kolagenom in kremo ki jo uporabljam (najcenejšo) se mi je koža že po prvem tednu popravila za 200%...je čvrsta in lepo napeta.

Tudi sama sem imam s težo že nekaj časa probleme - odkar sem začela s hujšanjem :), v vseh teh letih (10) sem si z raznimi pripravki za hujšanje uničila želodec in dvanajsternik :(..... pred 4 leti sem uspešno shujšala in težo uspešno ohranjala, dokler mi ni zdravnik predpisal druge kontracepcijske tablete, ki so imele name učinek kvasa - v 2 mesecih sem se zredila 25 kg :( Od takrat sem prosila zdravnika naj me pošlje na pregled ščitnice, pa je vedno samo nizal izgovore, kako bova še malo počakala... iz obupa sem od takrat non-stop na dietah, tud na KR sem že bila in uspešno shujšala 13 kg, tud na strogem postu sem bila (-20 kg),...pa se je vendar z jo-jo učinkom vse vrnilo.

Marca sem se preselila k fantu in si takrat obljubila, da bom v svojem življenju naredila red - kar mi ni zneslo :( Ko sem pričela z intenzivnem iskanjem službe (diplomo že mam) sem se nekako vpašala,če bi jaz kot delodajalec zaposlila nekoga, ki sam pri sebi, zase, ne more izpeljati enega projekta...sem se precej zamislila... Ker vsak človek sam sebe najbolj pozna, sem se odločila, da grem na dieto in jo uspešno izpeljem do konca...opustila sem pa tehtanje, ker vem, če bi bila nezadovoljna z rezultati bi takoj prenehala z dieto - kot večkrat prej... Tako svoj napredek raje merim z oblačili, ki se v omari nedotaknjeni ležijo že 4 leta :)...zaenkrat sem zadovoljna z napredkom in verjamem, da se bo vstrajnost poplačala :)

O moji aktivnosti ni veliko za govorit, a vendar se prepričam, da vsak dan s hitro hojo prehodim 4 km. Včasih še doma telovadim s pomočjo nasvetov in posnetkov na you tubu.

Ker je prej tekla tudi tema o količini kcal v tej dieti, naj povem, da sem jih merila in preštevala ter da ima ta dieta od 750 - 950 kcal na dan, odvisno koliko kdo poje - še vedno pa je to količina, ki zagotavlja hujšanje.

Vsem, ki ste na tej dieti želim veliko uspeha in čestitam za dosedanje dosežke :) kar tako naprej.... USPELO NAM BO!!!!

P.S.: Kdor hoče nekaj narediti najde načine, kdor ne pa izgovore! :)
    • CommentAuthorsaby
    • CommentTime23. Jun 2009

lp afrodita...mam eno vprašanje zate..zanima me kakšno kremo uporabljaš za čvrsto kožo?..pa srečno!!!:bigsmile:
  2.  
    Oj saby :)

Hvala...
    Uporabljam kremo REELL'E, figur aktiv, od dm-ja. Če se prav spomnim je okol 3 ?....
  3.  
    * 3 evre :)
    lp
    • CommentAuthormatejka
    • CommentTime24. Jun 2009

Elo. Se javljam. Sem zelo ponosna, ker sem šla že 3 kg dol :) Jupiiii, mogoče mi bo celo uspelo :) Afrodita ti si pa tako lepo use napisala,....
    Želim ti veliko uspehov :D
  4.  
    Hej matejka...
    ČESTITAM!!!!!!!! Itak, da bo uspelo...le tako naprej, s polno paro proti cilju :)

Hvala, tudi jaz tebi želim veliko uspehov :)
    Lp
    • CommentAuthorsaby
    • CommentTime24. Jun 2009

lp...jupii,,kaj samo tolko je ta krema ....super,,takoj jo bom kupla....hvala na odgovoru...pa srecno!!!2t tebi matejka sam,,tako naprej...
    • CommentAuthorPolonaa
    • CommentTime6. Jul 2009

živjo!
    Mene pa zanima, če lahko zamenjam kosilo z večerjo. Za kosilo, mi je premalo, za večejo pa ne morem vsega pojesti.
    hvala

lp

Polona
    • CommentAuthorTija
    • CommentTime6. Jul 2009

Po moje lahko menjaš. Zakaj pa ne.
    Jaz bom z dieto počasi zaključila. Držim se je že 4 mesece, dol sem šla 27 kg. Zgubiti moram še 4 kg.
    Potem pa naslednji projekt, imenovan "znanstvena fantastika"- obdržanje teže.
    Srečno vsem!!!
    • CommentAuthornaima3
    • CommentTime6. Jul 2009

lep pozdrav vsem!

po dveh letih se vračam na ta forum. v prvo mi je s to dieto uspelo izgubiti kar nekaj kilogram (v dveh letih pa kar nekaj pridobiti)
    dva ciklusa sem že dala skozi, sedaj sem konec prvge dneva tretjega ciklusa. (začela sem z 93kg včeraj na prosti dan po dveh ciklusih je tehnica pokazala 88,7kg)
    pred dvema letoma sem začela z 83kg in shujšala na 75kg. letos je moj cilj 70kg.
    čaka me še veliko odrekanja ampak vem da mi bo uspelo.
    zanima me če lahko pijem vodo z okusom (dana,zala,oaza)???
    to je to.
    vsem želim veliko uspehov in vam sporočam, da se ta dieta obrestuje
    lep večer
    • CommentAuthorminka
    • CommentTime7. Jul 2009

pozz prtra prosim ce mi povs ali lahk zamenjam arasidovo maslo za kako drugo margarinu ker te ne dobim u nemciji. juter zacnem z dieto hvala
    • CommentAuthorminka
    • CommentTime7. Jul 2009

<blockquote><cite>Posted By: minka</cite>pozz pertra prosim ce mi poves ali lahka zamenjam arasidovo maslo za kako drugo margarinu ker te ne dobim u nemciji. juter zacnem z dieto hvala</blockquote>
    • CommentAuthorBuckica
    • CommentTime31. Aug 2009

<blockquote><cite>Posted By: Tija</cite>Po moje lahko menjaš. Zakaj pa ne.
    Jaz bom z dieto počasi zaključila. Držim se je že 4 mesece, dol sem šla 27 kg. Zgubiti moram še 4 kg.
    Potem pa naslednji projekt, imenovan "znanstvena fantastika"- obdržanje teže.
    Srečno vsem!!!</blockquote>

Bravo!!! Joj daj mi povej kaj si imela v glavi da se ti je uspelo držati diete toliko časa! S čim si se zaposlila, ko te je zgrabilo da bi zmazala kaj dobrega!!!???? :shamed::shamed::surprised::smile:
    • CommentAuthorBuckica
    • CommentTime31. Aug 2009

Tudi sama jutri začenjam s to dieto, saj bi se do oktobra rada znebila 10 kg....

PS: ta tema je super
    • CommentAuthorhubabuba
    • CommentTime7. Sep 2009

dober dan =D
    mene pa zanima ka točno mislijo pod skodelica ... kakšna točno?:bigsmile:

lp
    • CommentAuthorbajsika87
    • CommentTime18. Sep 2009

Živjo tudi z moje strani :) Jst sm tut začela s to dieto, in sicer včeraj...glede na vse vaše uspešno zgubljene kilograme in vzpodbudne komentarje, upam da men tut rata. V treh letih sm nabrala 20kg viška, ki jih je treba počasi dol spravit in nato začet zdravo živet :) včerajšnji dan je bil kr ok, nism čutila nobene pretirane lakote, večerje pa nism mogla pojest cele :/ Nič se še nisem tehtala ker tehtnico dobim šele v nedeljo tko da vem v glavi približno kok kg je blo, upam pa da jih bo šlo čim več dol. Pričakujem pa vsaj 10-15kg. Se oglasim kako mi gre :)Lp
    Aja hubabuba...skodelica je mišljena 250g oziroma 1/4 l :)
    • CommentAuthorbajsika87
    • CommentTime19. Sep 2009

Aja pa to me zanima...kako se vam je dejansko to poznalo na telesu? Al je samo vaga tok manj pokazala?
    •  
      CommentAuthordany
    • CommentTime22. Sep 2009

Ojla vsi (so)trpini.
    No, sama še nisem začela z dieto. Prvo sem potrebovala nekaj psihične priprave. Začnem jutri in upam, da bo volja shujšat večja kot pa "namišljena lakota".
    Zanima me pa kako pripravljate meso? Kuhate ali pečete brez maščobe? Katero vrsto mesa je najbolje, da vzamem?

Hvala za odgovore:bigsmile:

Ciao,
    dany
    • CommentAuthorbubica
    • CommentTime1. Oct 2009

Spoštovani,

prav lep pozdrav vsem, ki se borite z odvečnimi kilogrami.

Moja telesna teža je previsoka za cca 40 do 45 kg. Včeraj sem pričela z 31.dnevno dieto kemičnega razkroja.
    Moram reči, da mi je najtežje izdržat od kosila do večerje. Večerja se mi zdi kar nasitna, tako, da včeraj nisem pojedla celotnega obroka sladoleda.
    Odločila sem se, da se natančno držim količin in sestavin diete.
    Telesno nisem preveč aktivna, v službi opravljam sedeče delo. Trudila se bom tudi v tej smeri, moram pa reči, da se telo strašno poleni in utrudi, če imaš toliko kilogramov preveč, zato je fizična aktivnost na minimumu.

Vsem vam in sebi želim uspešno in zdravo hujšanje, da si povrnemo moči in samozavesti.

Kako bo rezultat viden na tehtnici pa vam javim in ob koncu shujševalne kure ali petelina pošljem kakšno fotko.

p.s. Če mi bo kdo zaželel srečo, bom pa zelo vesela.
    • CommentAuthorminimoris
    • CommentTime2. Oct 2009

<blockquote><cite>Posted By: afrodita83</cite>Pozdravljene :)

Tudi sama se držim te diete, danes že uspešen 14 dan :), edina stvar, ki jo pri jedilniku menjem je sladoled, namesto njega raje pojem vanijijev puding v isti količini, pa tudi 4. prostega dneva nimam. Edina stvar, ki sem jo dodala k dieti je kolagen (tist od medexa) in sicer ga vsako jutro pred zajterkom spijem 5g (ena merica) raztopljenega v vodi. Gre predvsem za elastičnost kože, ker nočem da bi neestetsko visela iz mene...s kolagenom in kremo ki jo uporabljam (najcenejšo) se mi je koža že po prvem tednu popravila za 200%...je čvrsta in lepo napeta.

Tudi sama sem imam s težo že nekaj časa probleme - odkar sem začela s hujšanjem :), v vseh teh letih (10) sem si z raznimi pripravki za hujšanje uničila želodec in dvanajsternik :(..... pred 4 leti sem uspešno shujšala in težo uspešno ohranjala, dokler mi ni zdravnik predpisal druge kontracepcijske tablete, ki so imele name učinek kvasa - v 2 mesecih sem se zredila 25 kg :( Od takrat sem prosila zdravnika naj me pošlje na pregled ščitnice, pa je vedno samo nizal izgovore, kako bova še malo počakala... iz obupa sem od takrat non-stop na dietah, tud na KR sem že bila in uspešno shujšala 13 kg, tud na strogem postu sem bila (-20 kg),...pa se je vendar z jo-jo učinkom vse vrnilo.

Marca sem se preselila k fantu in si takrat obljubila, da bom v svojem življenju naredila red - kar mi ni zneslo :( Ko sem pričela z intenzivnem iskanjem službe (diplomo že mam) sem se nekako vpašala,če bi jaz kot delodajalec zaposlila nekoga, ki sam pri sebi, zase, ne more izpeljati enega projekta...sem se precej zamislila... Ker vsak človek sam sebe najbolj pozna, sem se odločila, da grem na dieto in jo uspešno izpeljem do konca...opustila sem pa tehtanje, ker vem, če bi bila nezadovoljna z rezultati bi takoj prenehala z dieto - kot večkrat prej... Tako svoj napredek raje merim z oblačili, ki se v omari nedotaknjeni ležijo že 4 leta :)...zaenkrat sem zadovoljna z napredkom in verjamem, da se bo vstrajnost poplačala :)

O moji aktivnosti ni veliko za govorit, a vendar se prepričam, da vsak dan s hitro hojo prehodim 4 km. Včasih še doma telovadim s pomočjo nasvetov in posnetkov na you tubu.

Ker je prej tekla tudi tema o količini kcal v tej dieti, naj povem, da sem jih merila in preštevala ter da ima ta dieta od 750 - 950 kcal na dan, odvisno koliko kdo poje - še vedno pa je to količina, ki zagotavlja hujšanje.

Vsem, ki ste na tej dieti želim veliko uspeha in čestitam za dosedanje dosežke :) kar tako naprej.... USPELO NAM BO!!!!

P.S.: Kdor hoče nekaj narediti najde načine, kdor ne pa izgovore! :)</blockquote>

Afrodita ... to da spuscas 4 dan ni ravno pametno ... zakaj: tvoje telo se bo navadilo dobivati neverjetno malo hrane in bos zato se hitreje zgubljala kg. Do tu vse super bos pac prej fit :)... nastane pa drug problem, 4 dan je tu ravo zato dodan, da se telo navadi, da hrano tudi dobiva (primer tega ti je tudi dieta cik-cak, ko telo hrano dobiva pa spet ne itd...) torej skupaj z 4 dnevom bos nekaj dni dobivala malo hrane telo bo izgubljalo tezo (zato, ker zivila, ki so navedena delujejo skupaj kot naravni fat burner) 4 dan pa bo telo dobimo dovolj hrane in s tem nacinom bos telesu pokazala, da telo dobiva hrano in potem ko bos spet zacela malo vec jesti telo ne bo vsao hrano spravljalo v mascobe ampak bo normalno deloval. Pri tvojem nacinu pa bo po koncu diete vso hrano telo spravljal v mascobo, ker bo navajen skoraj nic hrane sprejemat...

V vsakem primeru cestitke za dieto in veliko dobre volje se naprej ter cim manj kg :)
    • CommentAuthordamijana
    • CommentTime7. Oct 2009

lp.sem nova na tej strani, po porodu in še od prej me čaka 30-40 kg da jih premagam, bubica, medve bova kar skupaj to se matrale, kaj praviš? upam da vztrajaš, jaz začnem jutri ob sedmih. juhu, pa če izgubim 10 kg v tem mesecu, bom vesela, da bo nek začetek in da mi bo vsaj nekaj prednosečnišle garderobe prav. kavbojke so se grdo skrčile, ni kaj...
    • CommentAuthorADRIANA
    • CommentTime10. Oct 2009

Pozdravljene!!!

Trenutno počasi končujem ločevalno dieto (moram jo pohvalit), pa mi bo "ostalo" še kakih 10 kg za dol spravit, pa se odločam ali za jajčno ali kemičnega razkroja (15dni), pa me zanima nekaj reči:
    1. Ali je nujno jesti repo? ali ostaja za to zamenjava?
    2. Ali je možno kosilo in večerjo menjati? Sem velikokrat v službi popoldan do 20h in bi lažje skombinirala!

Hvala!!!
    • CommentAuthorBetalord
    • CommentTime13. Oct 2009

Si ne morem pomagat, da ne bi komentiral... sem prebral le prvi dve strani komentarjev in zadnjo stran, ker je tega preveč. Na kratko:

"Dieta kemičnega razkroja" je nateg, kot večina drugih diet, s katerimi zgubiš neverjetno veliko teže v kratkem času. Originalno (v angleščini) se zadeva imenuje "Chemical Breakdown Diet" (znana je še pod kopico dugih imen, tisto z bolnišnico je tudi nateg) in ima tudi uradno stran (http://www.chemicalreactiondiet.com/). Iz komentarjev po raznih angleških forumih, se lahko reče tole: Dieta je nizkokalorična (750-1000 kalorij/dan), kar je nezdravo in celo škodljivo, če se jo drži več kot 3 dni. Jedilnik vsebuje neka diuretična živila, ki med drugim pospešijo izgubo vode (zato gre teža dol... kar pa ne pomeni, da ste dejansko kaj shujšali). Skratka, učinek te diete je približno enak kot pri vseh podobnih nizkokaloričnih dietah. Z drugimi besedami: če boste tri dni zapored jedli 750 kalorij katerihkoli živil, bo učinek približno enak. Med to dieto boste tudi lačni (kar ni ok - težo boste dobili nazaj takoj po koncu diete, najverjetneje). Tisti, ki pa se odločate za daljšo kemično dieto, think twice! Da si ne boste uničili zdravja, ker taka dieta je res neumna...

Na splošno o tej dieti (zelo objektivno):
    http://www.1articleaday.com/3_Day_Chemical_Breakdown_Diet__What_It_Is_And_Is_Not.html
    http://ezinearticles.com/?Hospital-3-Day-Diet---Birmingham-Hospital-Diet-Review&id=1441391
    Odgovori na temu forumu so zlata vredni (tudi za nasmejat):
    http://training.fitness.com/nutrition/chemical-reaction-diet-23315.html
    Razni linki:
    http://diet.lovetoknow.com/wiki/Chemical_Breakdown_Diet
    http://www.30dayslimmer.com/blog/2009/03/04/3-day-chemical-breakdown-diet-yet-another-low-calorie-diet/

Sicer pa google in "chemical breakdown diet" (ali katerikoli od neštetih psevdonimov, pod katerimi je znana).
    • CommentAuthorbubica

Betalord,

jaz sem se na forum prijavila 1.oktobra kot začetek z omenjeno "Dieto kemičnega razkroja". Dieto sem izvajala samo 3 dni... v tem času spravila kakšno kilco dol za boljše počutje... in za voljo ...

Ker je izbor hrane zelo osiromašen, sem se odločila drugače, ker moram reči, da brez solat ne zmorem, prav tako mi manjka tolpli obrok, kakšna juhica, enolončnica ipd.

Betalord, popolnoma se strinjam s tvojim komentarjem, zato se sama sedaj držim načela manj jesti - jesti pa vse, kar si želim vendar v manjših količinah, črtam pa sladkarije in mastne jedi.

Moram reči, da ni ravno lahko, ker me premami okus, vendar kile gredo dol, ampak počasi.
    Menim, da 1100 do 1200 kalorij dnevno potrebujem za zdravo hujšanje - glede na svoje proporce, in seveda nekaj gibanja.
    Takšno hujšanje je bolj zdravo in ob koncu ne prinaša volčje lakote in abnormalne želje po hrani.

Upam, da mi uspe shujšati in kar je najtežje, težo tudi obdržati. To je kar težka naloga, kot mi je znano, pa če težo obdržimo najmanj dve leti, smo zmagali, ker se telo nekako ustali. Seveda pa je nujno spremeniti življenski slog.

Damijana, žal šele danes vidim tvoj komentar. Ja, dajva, narediva nekaj zase. Upam, da nisi obupala.
    Napiši kako ti gre.

Lep pozdrav
    Bubica
    • CommentAuthorBetalord

bubica, to se mi zdi pametno ja. Jaz sem malo bral Tom Venutto in se mi zdi nekako najbolj naravno/logično razmišljanje (ne da ga hočem promovirat - nisem nič od njega kupil, še njegovo knjigo sem si s torrenta potegnil). Na kratko je njegova ideja ta, da ne obstajajo neki magični recepti/praški/diete, ampak da moraš malo manj jest in malo več se rekreirat, zelo preprosto. Pa nikoli stradat, pa vodo pit, pa tako naprej. Take čist klasične zadeve. On je itak proti vsem dietam in temu. Tudi hujšanje na hitro (4 kg v enem tednu, ali kolikorkoli pač oblublja ta kemična dieta) je nezdravo - hujšaš lahko največ 0.5 do 1 kg na teden, vse ostalo je nezdravo (tudi celice nimajo časa da bi se "skrčile", ali kako se temu reče).
    Sicer pa za tvoj primer ne vem - 1200 kalorij se sliši bolj malo, koliko si stara/težka? Več kot 500 kalorij deficita na dan s hrano itak ne smeš ustvarit, če hočeš zdravo hujšat.
    • CommentAuthorbubica
    • CommentTime14. Oct 2009

Betalord,

sem zelo vesela, da enako razmišljava. Sem tudi sama prišla do tega, jesti vse ampak manj in v kombinaciji z gibanjem. Absolutno sem zagovornik domače kuhane hrane, zelenjave in sploh solate.

1200 kalorij - moram reči, da se ne držim kot pijanec plota, ampak se osredotočam na občutek, kar pomeni, da skušam poslušati svoje telo. Kadar je lakota malček prevelika, si dodam kak grižljaj, če ni lakote skušam brez dodajanja.

Težave imam ravno s poslušanjem svojega telesa, in pa pošteno povedano me včasih vleče v skujšnjavo, ker imam okus v spominu...
    Poskušam tudi z miselnimi preskoki, tako, da ko imam v mislih okus po kakšni dobroti, miselno preskočim na druge stvari, pa pomagam si z vizualizacijo, kakšen je bil moj izgled včasih, kako je bilo vse bolj lahkotno, zdravo, estetsko ... in da je tako lahkotudi v prihodnje..

Batalord, sem pa hudo pretežka, kar 40 do 45 kg....pa že v srednjih letih. Srečna bom, če mi uspe.
    • CommentAuthorBetalord
    • CommentTime17. Oct 2009

bubica,
    uporabi recimo tale "calorie calculator":
    http://www.hpathy.com/healthtools/calories-need.asp
    Tu vpišeš notri svojo starost, težo, višino, spol ter kako aktivna si, in ti izračuna koliko kalorij rabiš na dan, da vzdržuješ težo, koliko kalorij bi morala zaužiti da bi izgubila težo, itd. Če si res "hudo pretežka", kot praviš, je 1200 kalorij verjetno čisto premalo. Ne bo šlo nič hitreje dol, če boš pretiravala s hujšanjem, ker se ti bo s tem tudi "metabolic rate" zmanjšal in bodo šle kile potem še počasneje dol...
    • CommentAuthorbucka

ker vem, da je dieta med najboljšimi kar se tiče hitrosti, bi jo rada izvaja, vendar mi 4 od navedenih živil nikakor ne gredo dol... a mi lahko prooooosiiim svetujete s čim lahko zamenjam:
    -stročji fižol
    -peso
    -repo
    -cvetačo
    ?????????????
    čeprav dobro vem, da ob zamenjavi učinek ne bo enak, bi vseeno rada poskusila...
    v naprej se vam zahvaljujem! :)
    • CommentAuthorBetalord

bucka, preberi si moj komentar 6 postov višje. Dieta je nateg. Nobenega "kombiniranega učinka živil" ni - učinek bo približno isti, če boš pila coca colo in jedla hamburgerje 3 dni v skupni kalorični vrednosti 750 kalorij na dan...

Mi je pa zanimivo, kako ljudje padajo na to - če te citiram, bučka (ne zameri): "ker vem, da je dieta med najboljšimi...", in potem: "čeprav dobro vem, da ob zamenjavi učinek ne bo enak...". Zanimivo, kako so vsi neki strokovnjaki...
    • CommentAuthorbucka

betalord, navedeno dieto sem sama uporabljala že enkrat, kadar sem morala zaradi poroke shujšati 16 kg v čim krajšem času...in uspelo mi je !!
    vem, da dieta ni zdrava, tako kot verjetno nobena od hitrih diet, ampak je tudi res da je edina moznost za shujsati v kar se da hitrem casovnem obdobju...
    sicer pa zredis se ponovno v vsakem primeru, če nadaljuješ z "basanjem" pa četudi si na ta najbolj zdravi dieti....a ni tako??
    • CommentAuthorBetalord

bucka, ne, ni tako. Če boš "zdravo" hujšala, ne boš čutila potrebe po "basanju" in se ne boš nazaj zredila. Po nizkokaloričnih dietah pa boš. Predlagam ti naslednje: resno probaj 3 dni jest hamburgerje in coca colo (toliko, da boš na dan zaužila 750 kalorij) in potem 4. dan poglej, koliko si shujšala. Če hočeš pa res hitro shujšat, pa nič ne jej - pij samo vodo. Pa si zaradi mene pokvari zdravje do konca, ampak shujšala pa boš...
    • CommentAuthorbucka

batalord, daleč od tega, da se ne bi strinjala s tabo,popolno prav imaš, ampak glede an to , da nam teče voda v grlo, mislim da z ta "zdravo" dieto, ne bi kratkoročno prišli dalec...
    hamburgerje in coca colo??:shocked:
    • CommentAuthornz13
    • CommentTime18. Oct 2009

haj,

pred tednom dni sem se odločila za hujšanje in ko sem prebirala diete, mi je bila DKR kar všečna, še sploh, ko sem prebrala komentarje. Odločila sem se za 3 dnevno DKR in shujšala 3 kg (preveč jih imam10). Super. Ta teden nadaljujem s tri dnevno dieto in tako naprej, da jih bo 10 manj.
    Res pa je tudi to, kar pravi Batalord, da je vse odvisno od vnosa hrane in res je tudi to, da se skoraj vsi preveč nažiramo, potem pa obupujemo. Da o gibanju in švicanju ne govorim. Ampak takšen način življenja in prehranjevanja smo si izbrali smi in če samo pomislimo, kakšna hrana je bila na krožniku pred 50 ali 100 leti, lahko rečemo, da sedaj živimo v izobilju, ki nas tepe. Dejansko rabi človek veliko manj za preživetje in delovanje, kot si mislimo. Žalostno pa je to, da se vsega tega zavedamo prav vsi, pa vendar,....
    • CommentAuthorbubica
    • CommentTime19. Oct 2009

Batalord,

hvala za povezavo na kalkulator, nam bo vsem prav prišel.
    Kar se tiče mojih 1200 kalorij, je to najmanjša meja za moje proporce, so pa mi dieto priporočili v zdravstvenem domu, s tem, da to res pomeni najmanj. V kolikor se več gibljem, ali je lakota prehuda, kot pravim že zgoraj, se 1200 ne držim kot pijanec plota.

Vsem priporočam počasno hujšanje, tudi iz lastne izkušnje, ker vse ostalo pušča zelo nezdrave posledice in poguben jo-jo učinek.

Kot rečeno pa sem zgornjo dieto (dkr) držala tri dni, toliko, da je šlo prvih nekaj kil bolj hitro, za voljo in za občutek.

Batalord, me pa zanima ali imaš sam izkušnje s temi težavami, ali te to področje pač strokovno ali le laično zanima ?

lp vsem
    • CommentAuthorbubica
    • CommentTime20. Oct 2009

....pozabila sem še tole ...

izračun na kalkulatorju mi priporoča 1268 kalorij za hujšanje cca 1 kg tedensko. Če sem lačna ali fizično aktivna pa pojem malo več..
    Ja, pa kar gre, sicer zelo počasi ampak se pa zelo dobro počutim.

lp, bubica
    • CommentAuthorBetalord
    • CommentTime20. Oct 2009

bubica: ja, imam nekaj izkušenj, zadeve me pa zanimajo čisto laično, nisem noben strokovnjak. Jaz hujšam po 1 kg na mesec, ali pa še manj :)
    •  
      CommentAuthorvišnja
    • CommentTime24. Oct 2009

Betaalod,.dej prosim ne govori neumnosti o hamburgerju in hujšnju.Samo en hamburger ima čez 1000 kalorij,.tko da če bi res hotel shujšat,bi realno pojedel samo 1/2 hamburgerja/na dan,da bi bila dieta uspešna,.in to brez omenjene coca-cole.Ne vem iz kje ti je to padlo na pamet....lp
    • CommentAuthorPatrishka
    • CommentTime16. Nov 2009

=) pozdravljeni! Tako vceraj sem "resno" zacela z 31 dnevno dieto, danes je drug dan, pa no ja ni tak strasno, samo malo po busciju kruli =) in kako kaj ostali? LP Patrishka
    • CommentAuthormaite
    • CommentTime16. Nov 2009

efdsafsds
    • CommentAuthorilly
    • CommentTime21. Nov 2009

Lep pozdrav Patrishka :)

Tudi sama se še na začetku diete, danes je moj 3 dan...lahkote ni, nimam pa tehnice da bi opazovala napredek...upam, da se bo kmalu na hlačah in trebuščku poznalo :wink:
    • CommentAuthormonchi
    • CommentTime20. Jan 2010

petrica lepo pozdravlejna. :)

evo jaz bi ti pa rada zastavila nekaj vprašanj glede te diete kemičnega razkroja.

1. torej mene zanima če lahko med obroki uživam kakšno sadje napr. pomaranče, mandarine,...

2. kar se tiče zelenjave..pesa, repa, stročji fižol a to more biti vse surovo in se potem skuha, ali je lahko vloženo (v kisu, lastnem soku )?

3. kar se pa tiče količinske navedbe, a je to mišljeno skodelica kot tista 1,5 dcl za večjo kavo, ali tista manjša?

4. kar se pa tiče izgube kilogramov, moja trenutna teža je 85 kg, torej bi rada preizkusala 31. dnevno dieto. zanima pa me, če je vsaj prbl. izvedljivo, da izgubim vsaj 15 kg.

že vnaprej ti hvala za odgovore.

lep dan še naprej. :) :peace:
    • CommentAuthorhany
    • CommentTime30. Jan 2010

pozz lepo prosim, ce mi gdo odgoovori. danes sem povabljena na rojstni dan. al lahka spijem kak kozarcek vina, a bo to velik uplivalo na dietu prosim za odg. danes je drugi dan moje dijete.....hvala
    • CommentAuthormonchi
    • CommentTime30. Jan 2010

heii hany ... tle več nihče nč ne odgovri.... bv :S
  5.  
    Čaooo. Pred 5 leti sem začela z dieto. Začetno težo sem imela 93kg na velikost 168cm. Odoličila sem se, da preneham z nezdravo prehrano in da se začnem bolj zdravo prehranjevati. Živela sem še pri mami in mi je kuhala ona, tako da nisem imela na izbro jesti kaj drugega kot pa to kar mi je skuhala ona. Za kosilo sem tudi jedla pohanega piščanca in pomfri. Po kosliu pa sem bila telesno aktivna vsaj 1 uro. Imla sem 1001 izgovor, da nimam časa, samo vsak si najde čas zase, neglede na vse. Obroke sem si razdelila 5 manjših, večinoma je bilo sadje in zelenjava. V enem letu sem uspešno shujšala 35kg, danes imam še kar isto težo. Ko sem probala dodatno shujšati z kakšno dieto so se mi vedno po končani dieti povrnili kilogrami. Tako da punce in fantje : spoznajte svoje telo kaj mu odgovarja in se tako prehranjujte in z lahkoto boste shujšali in obdržali kilograme. Počasi se daleč pride. In ne pozabite na vaše zdravje. Lp
    • CommentAuthorVortex
    • CommentTime24. May 2010

Betalord ima prav.Gre za takozvano Auswich varjanto :) kjer zaradi premalo vnešenih kalorij hujšaš in nima nobene veze z med kombinacijo živil.Dan danes dajejo bolnikom v bolnišnicah, ki morajo na brzino shujšati, dieto v tekočem stanju :) . Birminghamska bolnišnična dieta je bol urbani mit, kot resnica ;) .

Sam sem nekako skeptičen do teh diet, ker za hujšanje sta samo dve varjanti;

-več gibanj
    -prepolovitev dosedanskih obrokov

Diete so mi edino fajne zarad "urnika" hrane in zato se jih rad poslužujem vsake tolko časa pa še kake 4 kilce gre dol.

Tukaj je fajn prispevek na to temo:

http://www.diet.com/g/cleveland-clinic-3day-diet
    • CommentAuthorgamashkaa
    • CommentTime24. May 2010

Lep pozdrav!

Jutri začenjam z to dieto in me zanima samo to če bi blo možno zamenjat sladoled z čem drugim ker ga ne maram. npr z eno vrstico čokolade al kaj podobnega?!
    •  
      CommentAuthorpenca15
    • CommentTime29. May 2010

Živijo,mene pa zanima a ma kdo že iskušnje s to dieto,a res pomaga?
    • CommentAuthorlilo
    • CommentTime8. Jun 2010

Če najprej izvedem to dieto, in z njo teoretično izgubim nekaj kilogramov, lahko potem po kakšnemu dnevu pavze nadaljujem naprimer s sadno dieto ali podobno, se mi lahko kilogrami zaradi nove diete vrnejo?
    • CommentAuthorJennifer
    • CommentTime10. Jun 2010

S to dieto sem izgubila samo 900 g..morm rečt d sm pričakovala več...ampak sem tudi sama malo kriva, saj se izpustila 2x en obrok in jedla nekaj drugege..in verjetno je biu v tem problem..pa še telovadila nism kaj veliko.