Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormirjana
    • CommentTime17. Jun 2010

..
    • CommentAuthormirjana
    • CommentTime17. Jun 2010

No samo, da sporočim svoje rezultate ..mal za spodbudo..v 10 dneh (brez prekinitev) 6 kg in rezultati so več kot očitni. Mal telovadbe, plavanja, sprehodov in to je to! Poskusite.
    • CommentAuthorrobida
    • CommentTime22. Jun 2010

Pozdravljene!

Sem nova na tem forumu. Rada bi probala to 31 dnevno restriktivno dieto in upam, da mi bo uspelo kaj spravit dol. Imam viška kar nekaj kg in mi je končno nekaj naredilo klik v glavi, da zdaj je pa že zadnji čas da se jih znebim. Čestitam vsem, ki ste se kdajkoli lotili hujšanja, za vašo motivacijo, vztrajnost, kako vam uspeva-čestitke. Upam, da uspe tudi meni. Vem, da bom dnevno visela tle gor, ker bom iz dneva v dan iz tega foruma črpala motivacijo in moč za vztrajanje.

Rezultate sporočim.
    • CommentAuthorrobida
    • CommentTime29. Jun 2010

Sem začela dieto prvi dan, v petek se bom prvič tehtala in sporočim rezultat.

Me pa nekaj zanima, našla sem to Alabama dieto in za tretji dan piše da je za zajtrk spet trdo kuhano jajce....tu pri sms dieti sta zajtrk in kosilo obrnjena pri tretjem dnevu??? Kaj zdaj???

No tole je original članek:

Alabama 3 Day Diet Review By Rod Ferris B.A., CPT (YMCA, ACE), CFC, CPAFLA
    Alabama 3 Day Diet is meant for dieters looking for quick weight loss. This 3-day diet plan was originally implemented at the Alabama Hospital Cardiac Unit, Birmingham, for patients who need to lose weight quickly before having heart surgery. This cardiac diet plan is also known by several other names: American Heart Association 3 Day Diet, Birmingham Cardiac Diet, Bubba's 3 Day Diet, Kaiser 3 Day Diet etc. This 3 day fad diet helps you achieve a weight loss of up to 10 pounds in just three days. You can lose up to 40 lbs a month following this plan.

Among other things, the 3 day diet promises body cleansing, lower cholesterol level, increased energy and quick weight loss. It is advisable that you ask your doctor if this 3 day diet plan is safe based on your special needs before trying it. Remember that exercise is not recommended as part of this weight loss program.

You are advised not to vary or substitute any of the recommended foods. You may use salt and pepper. You may also add herbs, lemon, vinegar, soy sauce, mustard or ketchup to your foods. It is also recommended that you drink four glasses of water, diet soda or any other diet drink without sugar. No other seasonings are recommended.

You are required to follow this diet 3 days at a time. After 3 days, you can resume your usual foods. It goes without saying that you don?t over eat. After a few days of normal eating, you may repeat the 3 day diet plan. If you want to lose more weight you have to repeat the diet for another three days. Between the three days of strict dieting, you can eat normally for four or five days. You may repeat the cycle several times till a satisfactory level of weight loss is achieved.

An Easy Fad Diet
    The Alabama 3 Day Diet is a diet plan for those who want to shed off their unnecessary weight quickly and without much strenuous efforts. The menu must be followed strictly if you want to achieve the promised results. Eating anything more than the specified menu is considered overeating and you are warned you will not achieve the 10 pound weight loss. On the other hand, the diet also stresses the importance of avoiding under-eating. You are required to eat the recommended foods even when you don't have an appetite. This 3 Day Diet is designed for people who want to lose large amounts of weight.

What To Eat on the 3 Day Diet

The 3 Day Diet consists of ordinary foods found in every grocery store. You need not buy any special expensive recipes, ingredients or frozen diet meals. The Alabama 3 Day Diet is not a starvation diet. In fact, you are required to eat carefully chosen balanced meals at normal times. The 3-Day Diet uses a combination of certain types of foods that bring about a specific metabolic reaction in your body. The chemicals boost your metabolism and help you burn your body fat at a higher rate than normal.

Day One of 3
    Breakfast on the first day consists of coffee without sugar, one half a grapefruit or juice, and a slice of toast with one tablespoon peanut butter. Half a cup of tuna, a slice of toast, and black coffee are allowed for lunch. For dinner, 3 ounces of meat, one cup of string beans, one cup of carrots or beets, one small apple, and one cup of vanilla ice cream are recommended.

Day Two of 3
    The second day?s breakfast consists of one hard-boiled egg, one slice of toast, one half of a banana and black coffee or tea. One cup of cottage cheese or half a cup of tuna and five saltine crackers are prescribed for lunch. For dinner, two wieners, one cup of cabbage or broccoli and half a cup of carrots are recommended. Alternatively you may take turnip greens, half of a banana and one cup of vanilla ice cream for dinner.

Day Three of 3
    The third day?s breakfast includes one hard-boiled egg, one slice toast and black coffee or tea. One slice cheddar cheese, five saltine crackers, one small apple and black coffee or tea are prescribed for lunch. The third day?s dinner has several options. You may take one cup of tuna, one cup of carrots or beets and one cup of green beans. Alternatively, you may take cauliflower and one cup of cantaloupe or one small apple and one cup of vanilla ice cream.
    • CommentAuthorrobida
    • CommentTime29. Jun 2010

Se mi ni dalo prevajat, zato se opravičujem, tule je še googlov prevod v slov.jezik:

Prevajanje iz jezika ?angleščina? v ?slovenščina?Pokaži v latinski pisavi
    Alabama 3 Day Diet je namenjen dietetičen iščejo hitro hujšanje. Ta 3-dnevni načrt prehrane je bil prvotno izvaja na Alabama Hospital Srčne Unit, Birmingham, za bolnike, ki potrebujejo, da izgubijo težo hitro, preden srcu. Ta srca načrt prehrane je znano tudi po več drugih imen: American Heart Association 3 Day Diet, Birmingham Srčne Diet, Bubba's Day Diet 3, Kaiser 3 Day Diet itd To prehrana Prohtjev 3 dan vam pomaga doseči zmanjšanje telesne mase do ? 10 v samo treh dneh. Lahko izgubite do 40 ? meseca po tem načrtu.

Med drugim je 3 dan diete obljube telo čiščenje, nižja raven holesterola, večjo energetsko in hitro hujšanje. Priporočljivo je, da ste se posvetujte z zdravnikom, če je to 3 dan prehrana načrta je varno glede na vaše posebne potrebe, preden je težaven. Ne pozabite, da izvajanje ni priporočljivo, saj je del tega programa hujšanja.

Niste svetujemo, da spreminjajo ali nadomeščajo priporočenih živil. Lahko uporabljate sol in poper. Prav tako lahko dodate zelišča, limona, kis, sojina omaka, gorčica ali kečap na vaše hrane. Prav tako je priporočljivo, da pijete štiri kozarce vode, prehrane soda ali katere koli druge diete pijačo brez sladkorja. Nobena druga začimbnih se priporočajo.

Prosimo vas, da sledite tej dieti 3 dni naenkrat. Po 3 dneh, lahko nadaljujete vaše običajne hrane. Samoumevno je, da ne boste več jesti. Po nekaj dneh normalne prehranjevanja, lahko ponovite 3 dni načrtu prehrane. Če želite izgubiti težo več boste morali ponoviti prehrana za nadaljnje tri dni. Med treh dneh strogo dieto, lahko jeste normalno, za štiri ali pet dni. Lahko se ponovi cikel večkrat do zadovoljive ravni izguba teže je dosežena.

Easy FAD prehrane
    Alabama 3 Day Diet je načrt prehrane za tiste, ki želijo shed off njihovo nepotrebno težo hitro in brez veliko neutrudno prizadeval. Meni je treba strogo upoštevati, če želite doseči obljubljene rezultate. Jeste kaj več, kot je določeno meni šteje overeating in ste opozorjeni, ne boste dosegli 10 funtov izgube teže. Po drugi strani, prehrana prav tako poudarja, kako pomembno je izogibanje premalo jedo. Prosimo vas, da jedo živila priporočeno, tudi če nimate teka. Ta 3 Day Diet je zasnovan za ljudi, ki želijo izgubiti veliko težo.

Kaj jesti na Diet 3 Day

3 Day Diet je sestavljen iz živilom najdemo v vsaki trgovini. Vam ni treba kupiti posebnih drago receptov, sestavin ali zamrznjeni obroki prehrane. Alabama 3 Day Diet ni stradanje prehrane. V bistvu, boste morali jesti skrbno izbrati uravnotežene obroke na normalnih časih. 3-Day Diet uporablja kombinacijo določenih vrst živil, ki prinaša posebne presnovne reakcije v telesu. Kemikalij povečati vaš metabolizem in vam pomaga gorijo telesne maščobe po višji stopnji kot običajno.

Dan Eden od 3
    Zajtrk na prvi dan je sestavljen iz kave brez sladkorja, eno polovico grenivke ali soka, in rezino toast z eno maslo žlica arašidovo. Pol skodelice tune, rezino toast, in črne kave so dovoljene za kosilo. Za večerjo, 3 unč mesa, popijte skodelico stročjega fižola, eno skodelico korenja ali pesa, se priporočajo eno majhno jabolko in eno skodelico vanilijev sladoled.

Dan Dva 3
    Drugi dan je zajtrk sestavljen iz ene trdo kuhano jajce, rezina toast, polovico banane in črno kavo ali čaj. Ena skodelica skute ali pol skodelice tune in pet saltine krekerji so predpisane za kosilo. Za večerjo, dva wieners, se priporočajo popijte skodelico zelje ali brokoli, in pol skodelice korenja. Namesto tega se lahko jemljete z lističi repe, pol banane in eno skodelico vanilijev sladoled za večerjo.

Dan Trije 3
    Tretji dan je zajtrk vključuje eno trdo kuhano jajce, rezina toast in črna kava ali čaj. Eno rezino sira cheddar, pet saltine krekerji, eno majhno jabolko in črna kava ali čaj so predpisane za kosilo. Tretji dan večerja ima več možnosti. Morda boste lahko eno skodelico tune, popijte skodelico korenje ali pesa in eno skodelico zelenega fižola. Lahko pa jemljete cvetača in eno skodelico melone ali eno majhno jabolko in eno skodelico vanilijev sladoled.
    • CommentAuthorurossz
    • CommentTime30. Jun 2010

Mam nekaj vprašanj glede te diete. Odločil sem oz. začnem z 31-dnevno.

Ker mam bioritem obrnjen na glavo, mam načrt jesti ob teh urah:

Zajtrk: okrog 12-ih (vstajam okrog 12-ih).
    Kosilo: okrog 15.30 - 16.00
    Večerja: okrog 20.-ih (zaspim okrog polnoči, ponavadi še kako uro pozneje)

In pa še nekaj. Ponavadi igramo košarko kako uro-uro pa pol na dan ali pa kolesarim 1 uro (20 km). V popoldanskih urah (po kosilu 1x). Verjetno to ni škodljivo, ali pač?
    • CommentAuthorrobida
    • CommentTime5. Jul 2010

No, jaz sem razočarana. Jedla sem točno kot piše, pila črne čaje, koprivov čaj. Nobenega sladkorja. Pa v enem tednu komaj 3 kg. Pa imam kaaaaaaaaar nekaj kg preveč, glede na to da se govori, da bi morali močni bolj shujšati. Pa da se govori da z vsakodnevnimi stvarmi izgubimo v celem dnevu okoli 700 kalorij, tu pa dnevno poješ 800 kalorij.:cry::cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorkatja07
    • CommentTime25. Jul 2010

nihče ne spremlja več tega foruma?
    • CommentAuthornyx
    • CommentTime28. Jul 2010

huh, po enem mesecu in enem tednu te diete - držala sem se je ZELO strogo, vsak dan prehodila po gori uro in pol, telovadila in delala jogo, izgubila sem [po več kot mesecu] komaj 5 kg :((
    • CommentAuthorbarbia
    • CommentTime21. Aug 2010

Jaz začnem v ponedeljek.. imam za izgubiti 25 kg, ki mi jih je prineslo sesutje imunskega sistem, problemi s hormonskim stanjem, pa tudi malo fizična neaktivnost. Vsak - gram bo dobrodošel..
    Imam samo en problem.. ne morem pojesti banane.... s čim jo lahko nadomestim?
    pozdravček
  1.  
    Sem nova na forumu zanima me,če med dieto lahko pijem vitaminske šumeče tablete?
    • CommentAuthorgigi
    • CommentTime15. Oct 2010

Pozdravljeni vsi skupaj!
    Najprej iskrene čestitke vsem, ki se trudite pri izgubi kilogramov. Tudi sama bi rada še nekaj izgubila in bi se pridružila pri dieti kemičnega razkroja- 3 dni!

Verjamem da ste na moja vprašanja že neštetokrat odgovorili ampak vseeno prosim za pomoč in sicer:

1) Ko je navedeno dve rezini mesa kaj naj tukaj pojem, ali lahko pojem dve rezini klobase*
    2) Ko piše skodelica tega ali onega, kakšna skodelica je to- mala, velika- zanima me mera
    3) pri korenju ali lahko pojem tudi sirov korenček ali ga je potrebno prekuhati
    4) kateri sladole ste oz. jeste če mi lahko priporočate ali mora biti brez sladkorja....
    5) ali si lahko pri kavi dodam čisto malo mleka in natreena

Iskrena hvala že vnaprej za vaše odgovore mi bodo v veliko pomoč

Gigi
    • CommentAuthornaivka
    • CommentTime26. Oct 2010

Pozdravljeni,

na tej dieti sem 6. dan, toda velikega napredka ni opaziti. Čutim, da se nekaj dogaja, na tehtnici pa je 1,5 manj. Ni veliko,
    toda počasi se daleč pride. Moj cilj je -5 oziroma 62 kg.

Ker očitno Petra več ne odgovarja, ti bom poskusila pomagat z odgovori.
    1) Dve rezini je mišljeno dva manjša zrezka v skupni teži 90g ali 2 rezini nemastne šunke
    2) Skodelica naj bo velika 2,5 dcl
    3) Korenje lahko poješ surovo, lahko pa ga tudi skuhaš. Kar ti je slajše
    4)Jaz sem kupila vanilijev sladoled od Mercatorja v banjci
    5) Kavo lahko piješ s kapljico mleka. Natrena ni priporočljivo dodajati zaradi aspartama,
    toda jaz sem si ga v tem času kjub temu dodala, saj mi grenka kava ne odgovarja :shamed:

Pozdravček
    • CommentAuthorgigi
    • CommentTime26. Oct 2010

Naivka iskrena hvala za tvoje odgovore. Upam, da ne zameriš ker te tikam. Bom poskusila še s to dieto in verjamem, da mi bodo tvoji odgovori v veliko pomoč.

Lepo se imej in veliko uspeha pri izgubljanju kilogramov.

Gigi
    • CommentAuthorbejba_18
    • CommentTime7. Nov 2010

zdravo.

Mene pa zanima, če je v redu moj plan, torej skujšati 10 kg v 15-ih tednih.
    visoka sem 168 cm in tehtam 74 kg. nekateri mi pravijo, da imam v redu postavo, vendar nisem zadovoljna s trebuhom in stegnami.
    zadala sem si, da grem kilogram na teden.
    poleg tega imam šolo popoldan in je težje telovadit zvečer, ker pridem pozno domov. če želim imeti resno telovadbo je samo v petek, soboto in nedeljo, ker mi druge dni ne uspe zaradi primankovanja časa.
    včasih sem rada tekla, zdaj pa nimam neke motivacije za tek. pa me zanima kaj bi bilo še dobrega.
    vsekakor bom delala trebušnjake in dvigovala uteži. kaj pa kaki sprehodi, sobno kolo??

hvala za odgovor.
    • CommentAuthor*Blondie*
    • CommentTime7. Dec 2010

hjoj evo spet se oglašam. Bila sem že na 81kg, pa sem se zapustila, nehala telovaditi in jesti veeeeliko sladkarij :cry: zdaj smo pa tu, pri 87.4kg. Dost imam! Jutri začenjam kemično 6 dni, potem nadaljujem z scarsdale.

6.12 - 87.4 kg ...

Poročam o rezultatih ;):bigsmile:
  2.  
    I was opinion the other day that there must be a way with a view my kids to practice at familiar with what they learn in class. Then it hit me - songs!! Take a refrain usual hoop-shaped and round in their heads and they'll not in a million years overlook it!
    The emotionally upset is that most English songs possess too recondite and many times not exceptionally salutary lyrics. So I absolute to write a song in compensation each of my English games, using [url=http://sieucongnghe.com.vn]quang cao google[/url] at best the language tolerant of in distinction! This is the primary "How are you?
    • CommentAuthormolkica
    • CommentTime6. Jan 2011

lep pozdrav!

S prijateljico sva se ta teden trudile z dieto UKC, ki pa je enostavno prekruta in ogabna! Nato sva zasledili dotično dieto "dieta kemičnega razkroja" 7dnevno namreč in sva naravnost očarani. Nobenega stradanja in nobenih ogabnih kombinacij, celo malo skeptični če to res deluje, ampak že more, glede na odzive tukaj :)

Z dieto začneva v ponedeljek, zaenkrat pa imam samo eno uprašanje ... s čim bi lahko nadomestila ribe, ki jih nikakor in nikoli v življenju nisem marala jesti? Zavedam se da so ribe zelo zdrave in dobre ter, da jih je najbrž nemogoče nadomestiti... mi preostane potem samo to, da jih enostavno preskočim?

Hvala za odgovor!

Lp, Nina in Tanja
  3.  
    malo je čudno 2 hrenovki večer??
  4.  
    Živjo,
    Mene pa zanima s čim lahko zamenjaš arašidovo maslo, sem namreč alergična na arašide.
    Hvala za odgovor
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime30. Mar 2011

Pozdravljene punce,
    sama sem celo diskusijo prebrala preden sem se odločila poskusiti s to dieto in odgovore na skoraj vsa vprašanja lahko najdete v prejšnjih postih, ko je Petra še odgovarjala..da pa vam malo olajšam:
    molkica: baje ni dobro izpuščati živil, če ne marata ribe, jo raje zamenjajta z mesom(pustim) v enaki količini..
    dance-odbojka: 2 hrenovki je mišljen 1 par..ja, večerje so res obilne, pa saj ni treba vsega pojesti..:)
    frka3xlina: arašidovo maslo lahko zamenjaš z žličko kakšnega mlečnega namaza..
    Tako, danes tudi sama začnem..bomo videli..vsem pa želim veliko uspeha na poti do željene postavce :)
  5.  
    Živjo :)).

Se opravičujem, če je že bilo kdaj na to vprašanje odgovorjeno, ker nisem prebirala vse 27 strani :/.
    Torej zanima me če je možno menjati obroke? Meni bi veliko bolj ustrezalo da bi za zajtrk pojedla kar je napisano za kosilo, za kosilo kar je za večeerjo in za večerjo kar je za zajtrk?
    Pač sem vajena zeeloo zajtrkovati in skoraj nič večerjati, za kosilo pa pravtako po slovenski navadi pojem polovico polne mize :)
    Lepo se imejte, veliko uspeha pri hujšanju in čim manj lačnih dni ;)

Pikica:peace:
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime1. Apr 2011

hej, spet jaz :)
    je bilo povedano nekaj tudi na to temo..hihi..skratka, obrokov naj ne bi zamenjevali, če ti ne ustreza jedilnik, se je bolje odločiti za kakšno drugo dieto..osebno pa menim, da če menjaš kosilo in večerjo, to ni nič narobe, dvomim tudi da je učinek hujšanja kaj manjši, kajti še vedno se zaužije enaka kombinacija živil, pa tud kalorije ostajajo nespremenjene..vsekakor je boljše dieto prilagoditi svojim potrebam, ker tako dlje vstrajaš, učinek je pa vseeno večji kot, če zaradi neustreznega vrstnega reda obrokov v neki dieti raje ostaneš na starem načinu prehranjevanja..sama sem 3. dan na tej dieti, malo grešim, npr. banano od večerje sem pojedla za malico, čez dan pijem kave z mlekom, pojedla sem tudi nekaj čokoladnih bonbonov, pa vseeno hujšam, ker je vnos kalorij še vedno manjši kot prej, ampak me vseeno preseneča, ker nasplošno težko shujšam, ta dieta mi res ustreza..danes zjutraj -1,5 kg, moj itm pa je 22,5..
  6.  
    Hvala za odgovor :).
    Verjetno bom jutri začela z dieto in se držala obrokov, saj čez vikend lažje potrpim lakoto, ko ni nekih zahtevnih obveznosti :D, potem bomo pa videli.
    Ulala, super ti gre :), kakšen čokoladni bombon pa pomoje ne vpilva kaj dosti razen da si malo boljše volje potem ;). In super da se da hujšat tudi s kavo z mlekom, ker sladkorju se še lahko odpovem, mleku pa res težko :). Sicer je tvoj itm povsem normalen in niti ne meji na zgornjo mejo (tudi jaz imam podobnega)... ampak kakšen kg manj nam vedno prinese dobro voljo in samozavest zato veselo v boj! :D (vseeno pa ne pretiravat).

Lp
    Pikica

:smile::smile:
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime2. Apr 2011

hej, pikica :)
    hvala za vzpodbudne besede :) upam, da ti bo dieta ustrezala, jaz načeloma nisem nič lačna..itm in "prekrške" sem napisala zato, da povem, da se da hujšat, tudi, če nimaš res veliko kg preveč in da se ni potrebno natančno držati, ker tako mnogi samo izgubijo voljo..na diskusiji sem zasledila, da je potrbno res natančno upoštevanje, sicer ne deluje, jesti hrano vsako zaso po določenem vrstnem redu itd..treba se je sprostit, pa gre, dieta je nek okvir prehranjavanja v času hujšanja in ne alfainomega.. bonboni so pa res za dobro voljo, hihi.. moj motiv je nekaj kg, da bom spet lahko oblekla stare hlače in boljše počutje..:)pikica, želim ti veliko uspeha! pa tudi ti ne pretiravat :) lahko poročaš o napredku..danes imam -1,8kg, po 3 dneh..zadovoljna :)
  7.  
    Pozdravljene punce,

ravnokar sem se odločila za SMS dieto in sicer 7 dni kemičnega razkroja...izgubiti želim vsaj 5 kilogramov...
    ...že dobre tri tedne sem na dieti...sicer "svoji" (manj jem, ne kombiniram beljakovin in OH, ogromno pojem zelenjave, mleko sem nadomestila s sojinim mlekom,...)...pa sem izgubila le 3 kilograme...rahlo sem razočarana...

Velika sem 163 in imam sedaj 67 kilogramov...mi lahko katera zaupa kako je z ohranitvijo teh izgubljenih kilogramov in kako naj bi človek postopal po končani dieti?

...upam, da mni uspe...rada bi shujšala, ker je letos kar nekaj velikih slavij, kjer me bo videla cela "žlahta" :shamed:
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime7. Apr 2011

hej poloncica :)

to, da si z lastno dieto izgubila 3 kg je čisto lepo(bravo:)), jaz tudi ful počasneje hujšam na tak način, še zdaj ne vem zakaj..priporočam pa ti, da tak način prehranjevanja, kot si ga imela te 3 tedne, obdržiš za ohranjanje teže, vsaj okvirno, seveda s kakšno "pregreho", pa bodo kilogramčki ostali..
    veliko uspeha pri dieti ti želim! :)
    • CommentAuthorTinči6
    • CommentTime7. Apr 2011

mene pa zanima kakšni sta ti rezini mesa(90g)
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime15. Apr 2011

Tinči 6, koliko vem gre za kos mesa ali dva manjša, ki skupaj tehtata 90g..piščanec, puran, govedina, lahko tudi piščančje prsi, šunka..po želji pač, le da je meso..:)lp
    • CommentAuthorSoja
    • CommentTime22. Apr 2011

Lep pozdrav.

Sem dokaj nova na tem forumu in po pregledu vseh diet se mi zdi ta še najbolj primerna zame glede na to kako je sestavljen jedilnik :). Drugače imam pa eno vprašanje ker imam službo trenutno tako da delam enkrat zjutraj enkrat popoldne in tudi ponoči nevem kako naj izpeljem to da bilo vredu, ker sladoleda lih ne moram popoldne nositi sabo v službo in tako. pa me zanima če izpustiš kako stvar iz jedilnika če je to zelo narobe? Moram pa izgubiti kar nekaj kilogramov tam okoli 20 mogoče kakega več. Ampak za začetek bi bilo tudi 10 vredu počasi se daleč pride :). odločila sem se pa za 31 dnevno :).

hvala za odgovore :)
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime26. Apr 2011

Hej Soja,

jaz nikoli ne jem sladoleda, ampak vedno vanilijev jogurt ali puding..to lahko vzameš povsod s sabo..izpuščaj pa raje ne, ker ni fajn, da se ti telo navadi na premajhno količino kcal-tako se boš še hitreje redila, ko boš jedla "normalno"..veliko uspeha! :)
    • CommentAuthorklara 99
    • CommentTime27. Apr 2011

Živjo !

Mene zanima zakaj so večerje tako obilne ? Ali ni bolje da se zvečer je čim manj ( skorj nič ).
    Ter če katera ve s čim lahko zamenjam peso in stročji fižol ?
    S svojo postavo sem zelo ne zadovolnja :cry: , saj sem majna in kar dosti preteška hočem shujšati za 20 kilogramov zato sem se odolčila za 31 dnevno mislite da mi lahko uspe do polotje ? Ker pa redno treniram ( rokomet ) in imam treninge ob različnih urah nevem kdaj naj pojem večerjo !

Hvala za odgovore :wink:
  8.  
    Živjo!
    Js sm nova na forumu in sem se odločila za dieto kemičnega razkroja ki traja 31 dni in pri kateri izgubiš do 20 kilogramov. Stara sem 18let in imam 172cm ter tehtam 117kg. Trenutno sem na dieti za izgorevanje maščob, ki traja 7dni (izgubiš od 5-8kg) pri kateri sem shujšala 3kg v treh dneh,danes je 4.dan in zjutraj sem imela 114kg,saj se tehtam vsak dan,zjutraj. Moja idealna teža zame je od 65-70 torej si želim izgubiti še 44-49kg. Zelo si želim, da bi se to zgodilo do konca avgusta, saj si želim iti v šolo kot sem si vedno želela - suha,saj sem debela že od 5 razreda dalje. In mislm da bom ravno zaključila z zadnjo dieto konec avgusta tako da resno upam da mi bo uspelo do začetka septembra. Vedno sem hujšala na svoj način, manj sem jedla več telovadla vendar se nikakor ni izšlo da bi shujšala in obdržala...Odločila sem za to dieto ker naj bi v enem mesecu izgubila 20kg (upajmo) in zanima me ali je narobe, mislm nezdravo če greš iz ene diete na drugo, in imaš vmes 1dan-1tedna normalno in potem spet drugo dieto. Jaz sem trenutno na dieti ki bo do torka in nameravam v ponedeljek ali pa med vikendom začeti z oktobrsko shujševalno dieto(traja 14dni in izgubiš do 9kg) in po tej dieti 1dan ali par dni jesti normalno(še vedno zmerno) in potem začeti z dieto kemičnega razkroja(31dni) in po tem spet par dni normalno in potem še hitra dieta z jajci(traja21dni in izgubiš do 15kg) in potem bi jedla zmerno in bi vsak ponedeljek jedla po jedilniku ki je pri zadnji dieti za vzdrževanje teže. Poleg tega bi telovadila vsak dan.

Zanima me tudi kakšno telovadbo priporočate za nekoga kot sem jaz. jaz sem mislla vsak dan 1uro hoje in vsak drugi dan 30min sobnega kolesa in včasih kaj dodatno,npr.kakšna ura košarke ali kaj podobnega, vendar hoja vsak dan po eno uro in kolo vsak drugi dan 30min,razen če bom lahko še več minut ali celo uro...

tukaj so linki za vse 4 diete:
    http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=aktualno&nov=diete&nid=2
    http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=aktualno&nov=diete&nid=1
    http://www.smsdieta.si/dieta/dieta-kemicnega-razkroja-31/
    http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=aktualno&nov=diete&nid=5

zanima me pri dieti kemičnega razkroja kjer piše črna kava ali čaj (jaz ne pijem kave) ali lahko namesto tega navadno vodo

in kjer piše 2rezini mesa me zanima kakšnega mesa in kako mora biti narejen, ali je vredu piščančja prsa, pečena na žaru, na hitro brez maščobe ali goveji zrezek, naglo (na hitro) pečen brez maščobe (na nenamaščeni ponvi ga hitro spečite na obeh straneh, da porjavi (ne zapecite)) ? in zanima me ali je vredu če bi mela vsakič ko je 2rezini mesa piščančja prsa ker nimam ravno rada govejega zrezka.

in tam kjer piše 1jajce ali je lahko vsakič 1trdo kuhano jajce?

in kjer je pol melone(manjše) me zanima približno koliko je to,nvm npr. koliko kg?
    najlepša hvala za pomoč in oprostite ker imam toliko vprašanj...ampak res si želim shujšati in sem pripravljena narediti vse...zato se bom strogo držala vseh teh diet in upala da mi bo uspelo...
    just somebody more...:)
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime30. Apr 2011

hej,

klara99..pri tej dieti ni priporočljivo bilokaj menjavati, ker naj bi prišlo do hujšanja ravno zaradi kombinacije določenih živil, zato je bolje preizkusiti kakšno drugo dieto, če vam ta ne odgovarja..večerja se poje vsaj 4 ure pred spanjem, kdaj je pa odvisno predvsem od vašega urnika..;)mislim, da je povsem realno, če želite shujšati 20 kg, mogoče ne v 31 dneh (tako hitro hujšanje je dokaj nezdravo), ampak v nekem malo daljšem časovnem obdobju..z vstrajnostjo in dobro voljo se da doseči ogormno..pa veliko uspeha! :)
    just.somebody.more..vidim, da ste si si zadala veliko nalogo..v kolikor ti ni uspelo shujšati z zmanjšanjem rednih obrokov, je mogoče dieta res najboljša izbira..glede mesa in jajc, imaš odgovore v zgornjih postih na tej diskusiji, le malo preberi..glede na to, da si še zelo mlada, upam, da ne boš pretiravala..najboljše, da se pred začetkom posvetuješ s svojim zdravnikom in da si kupiš kakšne vitaminske nadomestke, da bo tvoje telo, kljub okrnjeni prehrani, prejelo dovolj snovi za neovirano rast in razvoj..gibanje je pri izgubljanju telesne teže in nasplošno za zdravo življenje ključnega pomena..seveda je v redu, da greš vsak dan na sprehod, čez čas lahko poskusiš s hitro hojo, lahkim tekom, kolesom (ne samo sobnim, zdaj prihaja poletje:))..poslušaj svoje telo..poleg aerobne vadbe je dobro, da kasneje uporabljaš tudi uteži, s katerimi boš lepo izoblikovala mišice..ne pozabi pa na dobro hranjlivo, učvrstitveno mleko za telo, ker ob večji izgubi telesne teže lahko pride o ohlapne kože ali pojava strij, česa se nato zelo težko, če sploh, znebiš..uporabljaš lahko tudi kakšno kremo proti celulitu, ki jo naneseš na problematična mesta, ne rabi biti najdražja, povsem dobra je tudi kakšna za nekaj evrov npr.iz dm-a..namaži se po vsakem tuširanju..najpomembnejša pri vsem skupaj je vstrajnost, naj te ne razžalosti, če rezultati ne bodo tako hitri kot pričakuješ, ker na neki točki se večkrat "ustavi", a nato teža ponovno pada, če vmes seveda ne obupaš..po končanem hujšanju pa nikar nazaj na sladkarije!:) ko boš zadovoljna s svojim telesom, z uravnoteženo prehrano in dovolj gibanja poskrbi, da bo tako tudi ostalo..prava lepota prihaja od znotraj, a je pomembno, da ima človek zdravo tako telo kot duha, šele tako pride zares do izraza..veliko uspeha ti želim in čudovito poletje! ;)
  9.  
    hej
    ulala najlepša ti hvala za vzpodbudne besede in nasvete...upam da mi bo uspelo in tudi tebi želim veliko uspeha in prečudovito poletje...:)
    drugače pa se še slišimo saj bom poročala svoje rezultate ker mi je veliko lažje če lahko z nekom to delim in mogoče bom koga navdihnila da bo poskusil to tudi sam/a tako da se slišimo in vsem ki si želijo shujšati ali pa ki to že počnejo vso srečo,vem da je težko ampak zadajte si cilj in vsakič ko boste skoraj obupali se spomnite cilja ali neke nagrade ki si jo boste zadali(npr. nove cunje-sexy postava, make up , nakit, dober občutek,nič več poniževanja zaradi izgleda....in še marsikaj)
    tako da SREČNO VSEM...:)

just somebody more
    • CommentAuthorklara 99
    • CommentTime1. May 2011

Hvala za odgovore !

pa še nekaj me zanima je zelo narobe če kdaj ne poješ večerje ?
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime3. May 2011

hej,

just.somebody.more, ti kar poročaj, super ideja! :)
    klara 99, nekaj postov nazaj imaš ta odgovor, je Soja vprašala podobno..veliko uspeha punce ;)
  10.  
    hej...no da vam malo poročam kako mi gre....s prvo dieto sem v sedmih dneh shujšala 5kil vendar se nism držala vsega kar je pisalo..zadnjedva dneva pa sem sizamislila kar sama...potem sem imela par dni frey in sm shujšala okoli 1kg in potem sem mela 2dni druge diete ampak sem se odločila da jo bom kar preskočila ker sem morala veliko stvari spuščati in ni mi bila všeč...poju3šnem pa začnem z 31dnevno dieto kemičnega razkroja in se je že zelo veselim....kako gre pa kaj ostalim?????

užiwejte v hujšanju...:)
  11.  
    Hello vsem skupaj...malo poročanja...js sm na dieti kemičnega razkroja(31dni) že 2dni,danes je 3dan in trenutno sm shujšala okrog 2kg in še malo....drugače pa je ta dieta super ker nisi lačen,razen malo vmes ko imaš zelo malo za jest(npr.3.dan kosilo) ampak nič kar se ne da preživet...js ko sm ful lačna spijm kozarc mrzle vode in se nasitim za tist čas...drugače pa če koga zanima jem tako kot tam piše...razn morala sem spustiti peso in pri brokoliju sem ga pojedla enega in pol ker sem bila preveč sita in brokolija nimam preveč rada,peso imam tako tako vendar sem bila presita saj so večerje zelo obilne vendar ne mislm spušat sladoleda saj je to nekaj kar najbloj obožujm na svetu,ne ravno vanilijo vendar ga imam še vedno rada in se imam nečesa veseliti vsak dan...drugače pa se vsega držim,pijeem samo navadno vodo iz pipe(mrzlo...xD) včasih spijm kak požirek malinovca kadar sem res zelo lačna ker se bolj nasitim od tega kot od vode,vendar le par požirkov in to do zdaj ni nič vplivalo tako da je vse vredu...glede telovadbe trenutno še nism lih začela..imam samo hojo ki je pač vsakdanja..od šole domov do busa in tako...:)
    za moje proste dni sem si sestavila tak jedilnik:
    zajtrk:tekoči jogurt(najraje imam jagoda/kivi mislm da so od activia) in tunina pašteša z 3prepečenci (ali namesto paštete in prepečencov samo en prepečenec z žličko arašidovega maslo(ki sem ga pri tej dieti prvič probala in je super) in mogoče če bom lačna zravn 5slanih krekerjev)
    kosilo:
    zelena solata in 18dag mesa(2kosa)(jaz vedno ukisam zeleno solato-malo soli-zelo malo kajti nisem ravno ljubiteljica soli,potem malo olja in kisa-zelo malo)
    večerja:
    sadje(grozdje,češnje,melona...pač kr je doma...:)hehe)

upam da komu to pomaga in upam da nimate proti da se takole razpišem vendar mi je veliko lažje to deliti z nekom ki ima podobne težave....:)

imejte se supr,in srečno pri hujšanje...upam da vam gre dobro,poročajte,da ne bom edina...hehe...:)
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime17. May 2011

bravo just.somebody.more!! odlično ti gre :)) le tako naprej!! :)
    priporočam pa ti še, da med obroki oz. ko si lačna, piješ nesladkane(!) čaje..metin čaj , ali pa kakšnega, ki malo zavira apetit..npr.čaj za hujšanje od patra Ašiča, ali pa fitnes čaj od 1001 cvet (dobiš jih v skoraj vsaki trgovini), lahko tudi sadne..meni je sicer najboljši metin, vrečka kakšnega drugega pa tudi paše za popestritev :) če ne piješ kave, pa poskusi zeleni čaj, vsaj kakšno skodelico zjutraj, ima zelo pozitivne učinke (zmanjšuje debelost, obnavja kožo, ščiti pred boleznimi)..
    veliko uspeha še naprej, na odlični poti si, pa javi se še :)
    • CommentAuthortiti87
    • CommentTime20. May 2011

No, jaz s ponedeljkom začnem to dijeto. Dva tedna nazaj sem se držala dijete za pospeševanje metabolizma, prejšnji teden pa petdnevne sadne dijete in skupaj shujšala 4 kilograme (čeprav se nobene nisem držala prav natančno). Vem, da je verjetno večina od teh 4 kilogramov voda, vendar sem za začetek zadovoljna. Ta dijeta mi je všeč predvsem zato, ker ima tudi zajtrk V nasprotju z nekaterimi dijetami, kjer je za zajtrk le kava. Izgubiti moram še 5-6 kilogramov, ki sem jih pridobila v nosečnosti.

NO, v bistvu me zanima, če lahko (vem, da ne ....a vseeno) navadno kuhano jajce zamenjam s čemerkoli. Mogoče s zeleno solato, enim prepečencem, ...čemerkoli? Kuhanega jajca samega res ne morem jesti. Če mi kdo zna odgovoriti se mu že vnaprej zahvaljujem.

Fajn se mejte, jaz pa javim kako gre dijeta.
    • CommentAuthormalla
    • CommentTime6. Jun 2011

Pozdravljeni vsi skupaj! Sem na dieti kemičnega razkroja in me zanima, če velja , da imam pet dni diete in nato dva dni brez (seveda z zmernim jedilnikom) in tako naprej....rada bi shujšala 15 kg, ki sem jih pridobila po porodu in se jih nisem uspela znebiti v štirih letih. Lep pozdrav in vnaprej hvala za odgovor, če mi bo seveda kdo odgovoril :bigsmile:!
    • CommentAuthormalla
    • CommentTime6. Jun 2011

Hallo, kje ste vsi?
    • CommentAuthordežka
    • CommentTime6. Jun 2011

Hay! Tudi jaz sem nova na tem forumu in sem danes začela z dieto. Nisem se še odločila koliko dni naj bi jo peljala tako,da bo vsaka spodbuda dobrodošla. Visoka sem 176cm, težka pa 72kg. Nimam veliko kg preveč sam vseeno bi rada zgubila 7kg. Upam,da mi uspe. Malla, mislim,da ne bo nič narobe,če bo tvoj dnevni red drugačen-mogoče bi bilo bolje ,če bi šla 6dni dieta pa pol dva dni fraj. Ne vem,poskusi.... Javim rezultate,čao
    • CommentAuthordežka
    • CommentTime7. Jun 2011

Očitno nihče več ne želi kontaktirat na to temo, ampak vseeno: šibam drugi dan, lačna nisem, tehtala se ne bom vsaj en teden pa upam na čimboljši rezultat. Vem,da ne bom izgubila napisanih kg, česar tudi ne pričakujem, ker moja teža ni tako visoka, zato bo tudi izguba kg manjša. Jem vse kar piše po točno določenem redu, le pri količini malo goljufam-določene stvari pojem malo več, ker ne želim, da bi se kasneje kg prehitro vrnili. Važen je občutek, da delam nekaj zase in to je to. LP vsem skupaj.....
    • CommentAuthorsuneshine
    • CommentTime14. Jun 2011

hello. sm nova :P stara sm 14 let in sem visoka 169cm imam pa 69 kg. rada bi se jih znebila do morja in to je čez čez dobra 2 tedna :$ kaj naj storim :( rada bi vsaj 5 kg manj....
    • CommentAuthormančiika
    • CommentTime23. Jun 2011

ola.s to dieto začnem v ponedeljek ..me pa zanima nekaj imam 74 kg visoka sem 173 cm pa me zanima e je prav da sem se odločila za to 7 dnevno dieto?

že vnaprej hvala za odgovor lp :bigsmile:
    • CommentAuthormerii
    • CommentTime31. Jul 2011

hei.mam 74kg visoka sm pa 169cm....zacela sm dieto z jajci pred stirimi dnevi sam js sm tk nerodna pa sm en dan spustla pa sploh nism opazla pa me zanima a je to kj hudo narobe ce spustim en dan al kaj?
    •  
      CommentAuthorsandrika
    • CommentTime2. Aug 2011

živjo! na tej strani sem nova. lani sem z ločevalno deieto v 1,5 mesecu izgubila 8kg, potem mi je morje vse piokvarilo. Imela sem namreč 88kg(stara sem 18,lani torej 17 in velika 160cm) moja idelana teža je od 47-63!) Ampak moj cilj je zaenkrat vsaj 70 kg! ker pa jih imam sedaj spet 86...bo kar naporno izgubit teh 16kg :cry: ... ali je katera od vas poskusila to dieto kemičnega razkroja 31dni? kakšen je rezulatat? so po tej dieti kakšne težave z želodcem? lepo vas prosim za čimprejšnji odgovor .)
    lp:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime6. Aug 2011

hej,
    meri, to ni forum za dieto z jajci, poskusi tam..drugač pa mislim, da ne bi smelo bit kaj dost narobe, nadaljuj..
    sandrika, super, da si izgubila kg z ločevalno, ampak očitno imaš vkoreninje slabe prehranjevalne navade, da se ti teža povrne oz. da je sploh tako prekomerna..ker si še tako mlada, ti ne bi priporočala hitrega hušanja, ker ima lahko dolgoročno negativne posledice (zmanjšanje mišične mase, nižji vnos kcal za ohranjanje teže, jo-jo efekt itd)..zate bi bilo najboljše, da si narediš dolgoročni plan hujšanja oz. spremembe prehranjevalnih navad..jej veliko sadja, zelenjave, pustega mesa, rib..čim manj kruha, sladkarij, nič junk fooda, sladkih pijač..poskusi, da v obroku ne kombiniraš oh in beljakovin (to ti je verjetno znano že z ločevalne ditete), predvsem pa vsak dan v življenje vključi telesno aktivnost (vsaj 30min/dan, začneš s sprehodi lahek tek, kolesarjenje, razne vaje..najdi nekaj zase, možnosti je ogromno)..kar se pa tiče diete kemičnega razkroja..naj ne bi imela negativnih posledic na želodec, če je oseba pred dieto seveda zdrava in brez teh težav..želim ti veliko uspeha! :)