Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime5. Sep 2006

Aha ... večina jih je vloženo.

Če pa imaš čas si jo kdaj pa kdaj skuhaj. Da ne bo preveč monotonosti.

lp,
    P
    • CommentAuthorjadralec
    • CommentTime5. Sep 2006

Mal mi je že bed k skos po koščkih sprašujem. A sta dve hrenovki mišljeni ena cela(dve polovici) al dve celi(štiri polovice).

lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime5. Sep 2006

:bigsmile: ni problema ...

Osebno mislim da je mišljeno kot 2 polovički ... torej 1 cela.

lp P
    • CommentAuthorjadralec
    • CommentTime6. Sep 2006

Help! Nikjer ne dobim repe! S čim jo lahko zamenjam? S kislim zeljem?

lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime7. Sep 2006 urejeno

Jadralec kaj pa vložena kisla repa? Je nimajo v tem času? To je v bistvu moje vprašanje, ker se mi zdi vendar nisem 100% prepričana, da obstaja vložena pesa.

Kakorkoli ... zamenjaš lahko (kot si napisal) z zeljem ali pa z rdečo peso ... ali pa enkrat z enim, drugič z drugim.

lp
    P
    • CommentAuthordada

lep pozdrav
    Jutri začnem z dijeto . Po vseh zanimivih komentarov ,ki sem jih tule prebrala mi dodatno vlije voljo ,da se te tudi lotim .Za morebitna vprašanja Petra se lahko nate obrnem?? :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra

ojla dada ...

no mi je všeč, da forum opravičuje svoj obstoj :bigsmile:

Torej ja, seveda, le na plan z vprašanji ... :smile:

veliko uspehov z dieto ti želim,
    petra
    • CommentAuthorMor
    • CommentTime11. Sep 2006

Živjo

Na dieti že 14 dni, zgubil 8kg. visok sem 183cm in težak sem bil 104 kg. Želja - 83 kg. Problem - Velika mišična masa.
    Bojim se da cilja ne bom dosegel ker sem naravno kar mišičast in imam kar široka ramena. Koliko bi za mene bila ena realna teža.
    aja, se ne ukvarjam z fitnesom.:trompet:
    Drugače pa ljudje tale dieta resnično DELUJE!!!
    Pa še veliko truda in žrtvovanja ne zahteva.
    Probajte!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime11. Sep 2006

Mor :cheer::cheer::cheer::cheer:

Torej, formula 183 - 100 = 83 zate kot praviš ne drži. Bodi vesel, da ne. Vprašaj kogarkoli in dobil boš odgovor, da je mišičasto telo veliko lepše od le suhega telesa.
    Žal ti jaz ne morem odgovoriti na vprašanje kakšna bi bila tvoja res idealna teža. Za veliko večino velja kalkulator, ki ga imamo na strani, za nekatere pa pač ne.

Koliko lahko še shujšaš? Ne vem ... enostavno je nemogoče odgovoriti na takšno vprašanje tako preko interneta na podlagi skromnih podatkov, ki si mi jih posredoval.
    Sem prepričana, da lahko izgubiš nadalnjih 8kg, vendar morda malo počasneje kot prvih 8. Predlagam ti, da po končani dieti poizkusiš še kakšno drugo dieto (malo za sprostitev) ter nato nadaljuješ z dieto kemičnega razkroja. Morda ne boš dosegel 83kg boš pa prišel do recimo 88kg in potem novim uspehom naproti.

Veš če si si na pogled všeč sploh ni pomembna številka. Sem prepričana, da se tisti, ki so zadovoljni sami s seboj, skoraj nikoli ne tehtajo in jim je vseeno ali imajo 50 ali pa 150kg.
    Vsi ostali pa se tehtamo parkat tedensko oz. včasih tudi po vsakem obroku :)

Torej, čestitam za izgubljenih prvih 8kg. :cheer::cheer::cheer:

lp, P
    • CommentAuthorsophia
    • CommentTime16. Sep 2006

Na dieti sem že 12 dni in sem shujšala 4 kg. Moram reči, da sem kar zadovoljna. Poleg tega je ta dieta prva takšna, da se mi ničesar posebej ne "lušta". Enkrat sem morala repo zamenjati z zeljem, ker repe nisem dobila v nobeni trgovini. Drugače pa namesto sladoleda jem vanilijev jogurt, saj delam ves mesec popoldne in si ne morem nesti zraven sladoleda. Ali je to narobe? Vsega ostalega pa se držim kot pijanec plota.
    • CommentAuthorsophia
    • CommentTime16. Sep 2006

Aja, naj povem še, da sem imela 80 kg/166 cm. Rada bi shujšala na 60 kg. V kolikem času mislite, da bi mi lahko uspelo?
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime16. Sep 2006 urejeno

Lep pozdrav Sophia!

Čestitam za izgubljene prve 4 kg.:cheer::cheer::cheer:
    Kar se tiče zamenjave jogurta in sladoleda mislim da ni nič narobe, jogurt ti še pomaga saj ti uredi prebavo. :wink:
    Žal pa ti ne morem reči koliko časa boš potrebovala da shujšaš na željeno težo, ker to je od človeka do človeka odvisno.

Še enkrat čestitke za izgubljene kilograme! KAR TAKO NAPREJ!:thumbup:

lp,
    Petra
  1.  
    Lep pozdrav!
    Stara sem 16 let, imam 170 cm in 74 kg.
    Vsi pravijo, da moja teža ni prevelika, vendar bi rada shujšala do 4 kr.
    Trenutno sem se odločila za dieto kemičnega razkroja (3 dni). Upam, da bom uspela.
    ZANIMA ME ČE LAHKO JEM TUNO V OLIVNEM OLJU IN OLJE ODLIJEM??? DRUGE NISEM NAŠLA??? ZANIMA ME TUDI GLEDE REPE??? ČE JEM NAMESTO NJE PEČENO KISLO ZELJE BO UČINEK DIETE MANJŠI???:boogie:
    lepo se mejte in poročam o uspehu!! komaj že čakam:tongue:
    • CommentAuthorShakira
    • CommentTime18. Sep 2006

Živjo... No, saj se ni tako težko držati te diete, meni je uspelo, tudi zato, ker je dosti kratkotrajna dieta (sem pač takšna, da hočem rezultate čimprej, drugače me vse mine)- še zdaj mi uspeva držati težo in nisem pridobila niti kilograma nazaj.... Kakorkoli; olje odlij, še boljše pa je, če kupiš tuno, ki ni pakirana v olju. Se najde, v supermarketih zagotovo. Ne, če ješ pečeno kislo zelje namesto repe, ne bo učinek manjši- sama sem tudi kdaj pa kdaj kaj prilagodila. Aja, samo ne uporabi olja pri peki, popeci zelje na teflonski ponvi brez maščobe.
    Srečno!!!
    • CommentAuthorGOLDI
    • CommentTime19. Sep 2006

OJLA
    Zanima me s čim lahko zamenjam tuno pri kemični dieti, ker mi ribe ne grejo dol. Ostalo zgleda, kar v redu samo z repo je sedaj problem, ker je ne dobiš nikjer. Nimajo je ne na trgu ne v trgovinah. Na trgu bo baje šele čez 14 dni. No sicer je tudi zelje v redu ampak mi je bolj vseč repa.
    Lp Goldi :smile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime19. Sep 2006 urejeno

Živjo,

tuno načeloma lahko zamenjaš s pustimi piščančjimi prsi (salama ali pa si jih popečeš v teflonski ponvi brez olja). Repo pa bi morali imeti vloženo v kozarcih. Mislim da sem jo ravno zadnjič videla v nekem trgovskem centru (ne bomo dajali zaston reklame:wink:).

lp,
    Petra
  2.  
    ojla!
    Hvala za odgovor!
    Prvi zajtrk je za mano, prihaja kosilo. Moram povedati, da sem malo lačna, ampak bom že zdržala!!
    POJAVILO SE MI JE NASLEDNJE VPRAŠANJE??
    LAHKO MED DIETO ŽVEČIM ŽVEČILNE??TUDI TE VSEBUJEJO NEKAJ BELJAKOVIN IN TEGA, AMPAK BREZ NJIH ENOSTAVNO NE MOREM!!! HVALA!!!
  3.  
    Kot vidite sem dieto vzela fuul resno. Zanima me danes za večerjo. ko sta 2 zrezka al pač rezini mesa. to ma vsak zrezek 90 g al skupi??? PROSIM ZA ODGOVOR ČIMPREJ SAJ SE VEČERJA BLIŽA!!!HVALA!!!LEP DAN ŠE NAPREJ
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime19. Sep 2006 urejeno

Čigumi kar žveči ... tistega brez sladkorja ... :wink:

Glede dveh rezin mesa, ... sicer ne dam roke v ogenj, vendar predvidevam, da so imeli avtorji diete v mislih skupno težo ... torej 2 rezini = 90g ... V nasprotnem primeru, bi bila večerja po mojem mnenju kar obilna; seveda, če štejemo še skodelico fižola, skodelico pese (zelja), jabolko in sladoled.

lp
    P
    • CommentAuthorShakira
    • CommentTime19. Sep 2006

Uf ja, jaz imam nasplošno navado prežvečit vsak dan veliko čigumijev in temu se tudi med dieto nisem odrekla. Ja, meni je bila recimo večerja zmeraj obilna, dosti vsega, seveda- desert in sadje je bilo najboljše, sem pa do nje kar komaj vzdržala- ponavadi sem se navajena za kosilo najesti in potem sploh nič več.
    "debeluška"- srečno, pa seveda poročaj, kako bo zate uspešna dieta!
    • CommentAuthorMor
    • CommentTime25. Sep 2006 urejeno

že 4 tedne na dieti. Izgubljenih 13 kg! Gremo naprej!!!:shades:
    • CommentAuthorShakira
    • CommentTime25. Sep 2006

Vav, super, Mor!!! Sem vesela zate! Čestitke in kar tako naprej!
    • CommentAuthordada
    • CommentTime26. Sep 2006

po 14 dnevni dijeti uspešno vsaj zame izgubila štiri kilograme.
    mokje naslednje vprašanje je ....je kakšna otroška dijeta ??
    imam enajst letno hčeru za svojo starost preteško.
    mi lahko svetujete?
    v naprej hvala za odgovor

Dada
    • CommentAuthordada
    • CommentTime26. Sep 2006

:swingin:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime26. Sep 2006 urejeno

Mor ... bom kar po domače rekla: čisto hudo!

Čestitke! :cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer:

p.s. se pa priporočamo, da nas priporočaš naprej :)
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime26. Sep 2006 urejeno

dada

tudi tebi vse čestitke :clap: ... glede otroških diet pa tako ... z otroci in njihovo težo žal še nikoli nisem delala. Vendar pa vem, da mora otrok v razvoju uživati vse elemente zdrave prehrane. V zdravo prehrano kakopak spadajo prav vsa živila vendar v pravih mericah.

Vem, da večina današnjih otrok zaužije preveč sladkorja in maščob. Vem tudi, da kot otrok nisem marala sadja in zelenjave ... tukaj torej nastane problem .... radi imajo bombone in pomfri ne marajo pa solate in jabolk ...

Ker sama še nimam otrok, tudi ne vem kako težko je vplivati na njihovo prehrano.

Kaj pa bi jaz vsaj v teoriji poskušala storiti:
    1. večerjo bi mu pripravila do najkasneje 2 uri pred spanjem, nekaj lahkega ... (kakšen sadež, jogurt, kos kruha, ...)
    2. v trgovini bi mu raje namesto čokoladic in kinder jajčk kupovala čigumije ali pa kaj drugega (sličice, ...) ...
    3. zajtr obvezen
    4. v sendviču bi majonezo nadomestil kakšen lahki tamar namaz iz Ljubljanskih Mlekarn, dodala bi malo paprike itn
    5. gibanje ... izleti, plavanje

Sicer pa velika večina otrok do konca pubertete spontano izgubi večino odvečnih kilogramov ...

Zaključek ... otroških diet trenutno nimamo in jih tudi ne bi priporočala v takšnem obsegu kot jih izvajamo odrasli. Pazi le, da hčerka ne bo dobila preveč zalog sladkarij od babic in dedkov ter jo poizkusi navaditi na sadje in zelenjavo. Nekoč ju bo tako ali tako vzljubila in zakaj ju ne bi že sedaj.

Veliko nadaljnih uspehov,
    Petra
    • CommentAuthorbejba
    • CommentTime27. Sep 2006

Pozdravček,

jaz sem pa danes na prvem dnevu ;)
    Zajtrk mimo, na grenivki se skoraj zadušila, tak je bla grenka :D

Eno vprašanje kar za začetek: pesa za večerjo, a to je tista rdeča pesa - vložena al kaj?

hvala
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime27. Sep 2006

Živjo bejba,

peso lahko ješ vloženo ali pa si jo sama skuhaš. Osebno imam raje vloženo. :)

lp,
    P
    • CommentAuthorlindy
    • CommentTime28. Sep 2006

No jest sem tud učeri začela to dieto, držala jo bom 15 dni in upam, da izgubim vsaj 5kg!lp
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Lindy,

Lepo, da si se odločila za dieto. Uporabniki so z dieto kemičnega razvoja zelo zadovoljni, tako da kr pogumno:thumbup:.
    Za vsa vprašanja in nasvete pa sem tukaj jaz:wink:.
    Ko boš končala z dieto pa kar poročaj kako je šlo.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorbejba

Drugi dan diete je mimo. Za enkrat sploh ni panike. Edino kar me za jutri matra, kaj če ne dobim melone? Š čim lahko to nadomestim?
    •  
      CommentAuthorPetra

Če se le da jo probaj najti, drugače pojej enako količino breskev ali nektarin.

lp,
    P
    • CommentAuthorbejba
    • CommentTime29. Sep 2006

Rezultat današnjega tehtanja: dva dni = -1,5kg :cheer:

Dobro bi blo, če bi obstajala kakšna tabelca, kamor bi vpisoval težo, pa bi potem ti kar graf izpisalo ;)

Petra hvala za odgovor, bom probala kje najt melono.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime29. Sep 2006

bejba ...

čestitam :clap:
    • CommentAuthoralizee
    • CommentTime1. Oct 2006

HALO HALO..... sem nova tuki.... pa imam nekaj vprašanj glede diete s kemičnim razkrojem... imama nekaj kil preveč, ki bi si jih rada seveda znebila... vednar pa v mislih niamam samo dieto....sem se namreč vpisala tudi na aerobiko in sedaj me zanima, če je ta dieta sploh primerna, da poleg diet še migam.... al je to vseeno.... :boogie:
  4.  
    bravo alizee! tocn to sm hotu vprasat! 4x na tedn treneram basket in ja... a bom sploh lah migu?:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime1. Oct 2006 urejeno

Imata popolnoma prav ... restriktivne diete kot je dieta kemičnega razkroja niso namenjene športnikom. Delujejo po principu jej malo in izbrano kar pa ne zadovoljuje energetskim potrebam med športno aktivnostjo.

Predlagam vama, da si izbereta katero drugo dieto oz. si dopolnita obroke z energetskimi živili.

V vsakem primeru, pa nadzorovano prehranjevanje ne škodi.

Prosili pa bi vaju, da nam poročata kako sta se odločila, saj je in bo na forumu vedno več ljudi.

LP,
    P
  5.  
    aha... ok... ampak ta mi je všeč... kakšna energetska dopolnila al živila al karkol že? a to so proteinske tablce?
    kokrat pa na dan?
    • CommentAuthortilenspenko
    • CommentTime2. Oct 2006 urejeno

aha... mal sm sou se nazaj brt, (zato ta popravek,) pa sm vidu da restriktivne diete niso za najstnike al neki tazga... a bi mi lahko priporocila dieto k bi mi ustrezala petra? Star sm 15 let. S tem da se upošteva 4x na tedn po 1,5 h trening košarke, da bi zgubil 11 do 15 kg ter da ne bi trajala vec kot 2-3 mesece. res bi lpo prosu ce mi pomagas... thx
    :rasta:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime2. Oct 2006 urejeno

Živjo,

mogoče bi bila zate zanimiva DIETA S TESTENINAMI, ker je bogata z ogljikovimi hidrati, poleg tega pa je malica sestavljena samo iz soka (to pride v poštev zate ker si še v šoli:wink:). Tudi sama sem že probala tole dieto in meni je bila super, predvsem zato ker imam rada testenine pa tudi kar konkretno ješ.
    :bigsmile:
    Upam da sem ti bila v pomoč.

lp,
    Petra
  6.  
    hvala res hvala... ej rekla si pa tut vidm da se kr fino je... a se shujsa tut kej? :D drgac se mi zdi pa rpov carska... dieta mislm! no thx se enkrat
    • CommentAuthoralizee
    • CommentTime3. Oct 2006

no, jest sem odločila, da bom probala izvajat DIETO TESTENINAMI..... in se javim ko bom končala in poročala rezultate.... moram pa povedat, da sem včeraj bla na aerobiki... in je zadeva zelo intenzivna, zato mislim da bi bila takšna dieta kr primerna.... se slišimo.....
    • CommentAuthoralizee
    • CommentTime3. Oct 2006

hvala petra zaenkrat in upam da na ma bo uspelo, kajne tilenspenko :surfing:
  7.  
    JPJP! Booooo mooo zmogli? Bomo JA! js bom sou tut na testeninsko...
  8.  
    GO ALIZEE ALIZEE! :D:D:D
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime4. Oct 2006 urejeno

Živjo,

ja seveda da bosta zmogla, jaz čist zaupam v vaju.:thumbup:

lp,
    Petra
    • CommentAuthormichelle
    • CommentTime5. Oct 2006

jaz sem tudi nova in sem vciraj tudi zacela z 14 dnevno dieto kemicnega razkroja.
    moj cilj je izgubiti 5kg.
    sicer se mi pa dieta zdi cisto uredu ( zaenkrat ) ker ne cutim nobene lakote..
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime5. Oct 2006 urejeno

No superca Michelle:bigsmile:, ti samo glej da jo boš izpeljala do konca:wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorbejba
    • CommentTime7. Oct 2006

Izbuga do zdaj 3,5 kg :)

Najhujši dan mi je tretji - večerja. Če gre še komu težko po grlu kislo zelje (repe še nikjer ni), sem jaz danes naredila solato iz svežega zelja (tanko narezat), tune in cvetače kuhane in ohlajene, malo soli in popra in odlično. Rešla problem z večerjo tretjega dne :D
    • CommentAuthoreWa
    • CommentTime7. Oct 2006

dober večer

mene pa zanima če lahko kaj ješ za malico (med šolo)?