Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthoraiisha
    • CommentTime21. Jul 2008

hehe Aicha tudi najbol zagrizeni lahko počivajo:)

Z: puding
    K: juha, kropir, puranji medaljon
    V: sladoled, solata
    Telovadba: vaje+ raztezanje

lepo se mejte!!!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime22. Jul 2008

Z: dve jabolki, no ena in pol
    K: meso, kumarice v solati
    V: malo sira
    In popoldan malo sladoleda.

Telovadba in ena ura kolesarjenja.
    Aicha
    • CommentAuthoraiisha

Z: nič
    K: nič
    V: 2kosa pice
    Telovadba: hoja,hoja,hoja,raztezanje

lep pozdrav:D

P.S.:en uprašane k ni za tuki sam me vseeno zanima če kdo ve kaj pomeni če dobiš menstruacijo po14-ih dnevih ponovno?res mogoče da na to vpliva prehrana???moram k ginekologu kajne???hvala za kakršenkoli odgovor:D
    •  
      CommentAuthorAicha

mogoce je res prehrana.
    ali pa menjanje klime.
    jaz bi pocakala do naslednje krvavitve, da bos videla kdaj bo.
    vcasih se malo zbrcka.
    Aicha
    • CommentAuthoraiisha

uf najlepša hvala, upam da je res samo to ker me je že kr pošteno prestaršilo....
    no lahko noč:D
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime23. Jul 2008

Pa zaradi tega pa res ne rabis panicarit, ce je to prvic v enem mesecu in sicer redno hodis h ginekologu. Meni se ta mesec dogaja isto. Ce drugi ne bo boljsi pa bom sla do ginekologinje.

Sicer:
    Z: dve jabolki, dve cokoladni skoljki :shamed:
    K: strocji fizol, koruza, meso
    V: sir, malo si bom privoscila danes
    Zjutraj sem telovadila.
    Aicha:swingin:
    • CommentAuthorsportman

Pozdravljene...
    Ste mogoče pomislile, kje je razlog za težave ki jih omenjata ... No izgovor da sem moški in da se tu naj ne vmešavam, me žal ne bo odvrnil od dogovora...
    Če še nisem omenil... glede na jedilnike ki jih gledam, se ne čudim da se dogajajo v vašem telesu spremembe..kot opisujete na hormonskem nivoju. Mogoče ste kje zasledile, da so nekatere ob močno restriktivnnih dietah, brez maščob celo izgubile mesečno perilo.. tako zelo telo odreagira na nepravilno prehrano in močno nižanje telesnega indeksa maščobe.
    Najbrž nisem bil dovolj natančen... Toplo Vam priporočam da preidete na srednje visoko proteinsko prehrano z hidrati z niskim glikemičnim indeksom in tam do 20% kalorijskega vnosa naj bo maščob. Te naj se ne uživajo skupaj s hidrati...sploh ne sladoled, ki vsebuje hidrogenirane maščobe popolnoma nepotrebne za telo, ker jih telo ne more absorbirat, močno pa vplivajo na slabo holesterolno sliko.
    Zlo mi je teško sedaj svetovati v par stavkih kaj Vam priporočam, ker bi moral res začeti od temeljev...
    Vsekakor na hitro ... Vam prilagam en jedilnik... in ga bomo kasneje pokomentirali... Aicha žal ker si omenila da imaš celiakijo boš morala izbrati nekrušne jedi
    Dnevni kalorijski vnos je okoli 1000 kcal... sa je dokazano da za povprečno grajeno žensko deficit pod 850kcal telo prisili v druge režime metabolizma...
    1. Zajtrk
    - 2 kuhana jajca, 40g polnozrnatega kruha ali
    - en par belih piščančjih hrenovk, zelenjava ali
    - 2 kuhana jajca, zelenjava, 30g polnozrnatega kruha ali
    - 40 g muslijev(spar, hoffer, tuš-brez dodanega sladkorja)žlica mletih lanenih semen in 2 žlici proteinskega praška v 200ml mleka 0.5% za tiste ki nimate problemov z laktozo.
    Znana je študija da tisti ki začnejo dan z zajtrkom imajo povprečno za 15% večji metabolizem ...torej porabijo dnevno več kalorij za isto dejavnost.
    2. Malica
    - 1 rezina polnozratega kruha, 50g piščančjih prsi v ovoju
    ali beljakovinska ploščica...ne energijska previdno

3. Kosilo
    - 120g mesa (puran, piščanec, riba, teletina, govedina), 120g kuhanega riža basmati, (za nekoplicirane... rjavi riž) ali graham testenin(testenine naj bodo al dente...še malo trde na sredini, saj se prebavljajo počasneje in vam dajo dalj časa energijo) ali 1 kuhan krompir, zelenjava

4. Malica#2
    - 1 kos polnozrnatega kruha, 50g piščančjih prsi v ovoju, 20g lahkega sira

5. Večerja
    - 100g tune brez olja, 1 hrski ali crispy rezina, zelenjava ali
    - en par belih piščančjih hrenovk, 1 hrski ali crispy rezina, zelenjava
    - 80g piščančjih prsi v ovoju ali Toast Šunke, 1 hrski ali crispy rezina, zelenjava ali
    250gr skute (lahka maks 1G maščobe na 100gr) za okus mogoče še pol sadnega jogurta, ali pol banane, ali pest jagod , borovnic.... in malo pest orehov, ali mandeljnov...pozabite na pražene arašide....izjema tisti, ki jih sami luščite, ali pa žlička lanenega olja ..Biotop. Kvalitetna olja naj se shranjujejo v temnem in hladnem prostoru, ker dobre maščobe omega 3 ob toploti zoksidrajo. Zato nisem pristaš konzerv z olivnim oljem, saj se vse termično obdelajo, olje pa zgubi svojo kvaliteto.

Obvezno:
    - spiti veliko tekočine (vode),
    - med dnevom spiti vsaj eno skodelico zelenega čaja
    - pri zajtrku,malici in večerji dodajte žlico mletih laneneih semen (Omega 3 maščobne kisline)
    - med obroke, dodajte še 1 veliko žlico lanenega ali Udo olja (nenasičene maščobne kisline)
    - uporabljajte beljakovinske praške, za dovolj visok dnevni vnos beljakovin...
    - ne več kot 2 sadeža na dan raje več zelenjave.... Fruktoza je namreč sladkor, ki ne dviguje nivoja inzulina, zato se v manjši meri pretvorijo v glukozo-glikogen kot osnovni energijski gradnik, temveč se v jetrih pretvori v maščobo kot energijo za *slabe čase*.

Torej uživajte hidrate z nizkim glikemičnim indeksom, vsaj 80gr proteinov in maks 110gr OH ter 30g Maščob.. ne pozabit na zdrave maščobe ..laneno olivno svetlinovo konopljino...ali kapsule Omega 3... najcenejše v DM, tam dobite tudi lanena semena, zeleni čaj, Vitamin C, beljakovinske ploščice po smešno niskih cenah.
    Obenem pa vsaj 3 krat tedensko trenirajte... čim bolj efektivno.. berete revije in tv lahko gledate doma ne na fitnesu.
    Če nimate te možnosti pa ven na zrak in pol ure intervalnega treninga, ki ga povečujte vse do 1 ure. Zmagovalca med porabo kalorij sta hoja v hrib, plavanje, intervalni treningi.

Morate me razumeti, da mi je zlo teško tako na hitro podati dovolj inf. da bi bilo jasno čim večjemu št bralcev kaj imam v mislih. A vseeno je nekaj bolje kot nič...

Hujšaj z glavo, pa bo vsem v zabavo:)
    Lep pozdrav!
  1.  
    Super sportmen. Kot da si mi bral misli ko sem na DKR pisala da nam daš kakšen nasvet za prehranjevanje. Odlično, to bo marsikatera upoštevala.:bigsmile:

Jaz trenutno ne hujšam po kakšni dieti, ampak sem si jo kar sama ustvarila, tako kot Aicha.

Lp kozoroginja:bigsmile:
    • CommentAuthorsportman

Bral misli...
    Mogoče pa zato ker sem tud sam kozorog.. haha.
    L.P
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime24. Jul 2008

No, jaz sem tudi kozorog po horoskopu.
    Hvala ampak nekaj problemov imam s tole dieto:
    Ne jem zajtrka, ker vsaj 2-3 ure po pprebujanju ne morem jesti, tako, da med tem ko pojem jabolko in kosilo minejo tri ure in tu ni prostora za malico.
    Ne jem hrenovk ne belih in ne crnih.
    Lanena semena niso zdrava, ker se zaradi sluzi lahko prilepijo na stene debelega crevesa in povzrocajo nastanek divertiklov.
    Zelenega caja ne pijem
    Popoldanska malica je zame prevec
    Vecerja mi je vcasih odvec
    Sladoled jem, ker mi je dober.
    Kaj so beljakovinske ploscice?
    Menim, da jemanje dodatkov ni cisto OK.
    Olja ne uzivam.
    Pa se problemi s celiakijo.
    NO, lepo od tebe, da si priskocil na pomoc. I respect you. :rasta::peace:
    Trudim se po svojih najboljsih moceh kot vidis moj napor, prej sem jedla 1x dnevno.
    Tako, da drasticne spremembe niso priporocljive.
    Ker potem se jih ne drzim.
    Lepo pa je, da izkusnje z nekom delis.
    Bi pa te prosila, ce mi lahko svetujes kasne vaje za trebusne misice, ki niso trebusnjaki, ker jih zaradi okvare vratne hrbtenice ne smem delati.
    In yes imam hormonske tezave, zaradi starosti zato moram jemati hormonsko nadomestno terapijo. Posledicno nastala tezava ta mesec. :shades:
    Pozdrav Aicha

Z:Jabolko
    K; dusena riba, kumare v solati
    V: beli sir, paradiznik, malo melone (po nasvetu sportmana omejujem sadje)
    Telovadba+dve uri hoje
    • CommentAuthorsportman

Pozdravljena..
    Žal bom z odgovorom kratek, ker sem v časovni stiski, in bo naslednji daljši če ta ne bo dovolj.
    Mojih nasvetov se ni treba držat..oz upoštevati.. Predstavil sem samo osnovi jedilnik, da se vidi logika porazdelitve makro in mikrohranil. Koliko pa jih bo kdo upošteval pa je na njem. Če ne piješ zelenega čaja ..žal... potem pa vzameš koncentrat zelenega čaja v kapsulah ali tekočini, mogoče z dodatki l-carnitina... Če ne ješ hrenovk...pač k. prsa v takšni in drugačni obliki... če ne maraš mesa pa ti priporočam beljakovinske dodatke.... nevarni?... posreduj mi vsaj nekaj študij...ne nekih člankov,ki jih je napisal kdove, da so nevarne pa pod katerimi pogoji, v katerih odmerkih..katere frakcije hladne... ionske..mikrofiltrirane...hidrolizirane.. Aicha ne zamerit ukvarjam se s prehrano že veliko letin je po prebranih študijah veliko več plusov kot minusov glede beljakovinskih dodatkov. Seveda v normalnih mejah reciva za nešportnika ena ali dve porciji po 30gr kvalitetnih proteinov.
    Če si striktna glede deite pa si poskusi sama nardit sladoled...hidrogenirane maščobe so nezdrave in to zelo. poseži raje po zdravih, ki so nujno potrebne za delovanja telesa. Kapsule omega 3 in kapsule z lanenim oljem so alternativa.
    Lanena semena...bi prosil za naslov te študije o lanenih semenih...ali razlago...mleta, cela semena, namočena, zaužita s tekočino, suha...ker me zanima tud tvoja plat mnenja.
    Trenutno je in SOJA... me zanima kaj meniš o njej...
    Preden zaključim ...trebušne mišice imajo nalogo da približujejo prsni koš k nogam in seveda obratno..noge k prsnemu košu. Torej so ti lahko v pomoč vaje kjer je trup na klopci noge visijo vajo pa izvajaš da jih dviguješ..raven .pokrčene... lahko visiš na drogu in jih dviguješ..treba je vedet da bodo vidne komaj ob dovolj niskem indeksu maščobe. Če si imela problem z vratnim vretencem pol izvajaj vaje ki si jih izvajala ob terapijah... velikokrat nastanejo zaradi sedečih poklicev...zato pripotočam da si okrepiš tudi hrbtne mišice in ob hrbtenično mišico erectorspinae.
    Če bo veliko nejasnosti pa drugič več....
    Lep pozdrav!
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime24. Jul 2008 urejeno

Dolg sprehod po ZOO - 2 uri. Za moj kolk in koleno nič dobro.
    Z: košček pz kruha ribja pašteta
    K: zelenjavna juha košček mesa
    V: jogurt, ovseni kosmiči

Pozdrav kozoroginja:bigsmile::shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha

Studije kaj sem napisala nevarni beljakovinski dodatki? Sorry, samo mislila sem, da niso najbolj kaj pa vem priporocljivi. Nevarni vsekakor niso ,razen ce niso smrtno nevarni.
    Lanena semena cela, namocena ali pa zauzita tudi s tekocino se baje res ne prebavljajo in se lepijo na stene crevesja prav tako tudi recimo olupki od sadja (jabolcni), to sem slisala iz ust nasih gastroenerologov, ki se ukvarjajo z rakom na debelem crevesu. Kar je relativno, nekdo ga bo dobil xaradi tega drugi ne. Tako, da jaz uzivam laneno seme ce ga rajsi zmleto. Samo na kratko. O tem.
    Piscancjih prsi ne jem v nobeni obliki :wink:.
    Sicer pa je spisek stvari, ki jih ne jem (pa se potem dosti ker jih ne smem) zelooo dolg in boljse, da se ne spuscam v debate o tem, ker ni konca. Soja? Dobra alternativa za meso ampak ker je "in" me ne privlaci. Jaz imam rajsi ciceriko.
    V vsem ti dam prav in tako bi bila vesela ce bi mi sestavil jedilnik ampak to se mi zdi to much od mene da te gnjavim.
    ZSladoled: trenutna manija, ki me bo hitro minila.
    Vaje: na zalost lahko delam samo trebusnjake s pomocjo elasticnega traku ali "vozim kolo", ker so vaje, ki si mi jih opisal zame neizvedljive. IMam poskodovana in artrozo na vseh 7 vratnih vretencih in sem mocno omejena kar se vaj tice. Ravno vaje po prometni so bile vzrok, da sem zacela redno telovaditi, ker sem po treh tednih rehabilitacije videla, da se mi formirajo misice na hrbtu. Vaj za hrbtne misice ne delam, ker jih nismo delali. No in sem zacela, po pol leta se mi vidi, da nekaj pocnem povsod razen na trebuhu. Seveda mast me ubija.
    No, da ne tezim vec se pisemo.
    Pozdrav Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Se to kaj bi ti meni dal mail ali pa jaz tebi, da ne gusim ljudi na forumu z mojim vratom? Ali ti je to much ali preosebno. Jaz napisem mojega ti pa ce hoces pisi pa se dobiva na mailu :devil: aicha_p@yahoo.com
    LP Aicha
    • CommentAuthoraiisha
    • CommentTime25. Jul 2008

hehe kakšno naključje tudi jaz sem kozorog:D
    sportman me veseli da se tudi nasprotni spol zanima za prehrano...oz jo študira...me veseli
    mimogrede vsem lep pozdrav...končno sem brez težv (kakršnihkoli) oblekla številko38:Dhappy me:)

Z: kava
    K: solata iz striočjega fižola+čebula
    V: maslena štručka+suha salama
    Telovadba: delo(5ur-letanja gor in dol...)zelooo utrujena:S

lahko noč vsem se tipkamao
    P.S.: Aicha saj ne paničarim samo mi je vseeno vlilo čuden občutek glede menstruacije:S problem je v tem da še nikoli nisem bila pri ginekologu tako da....sicer pa po tistem dnevu krvavitve ni več bilo..in mi res ni jasno kaj bi lahko bilo....beli tok pa vsaj pomoje ne mre biti rdeče brave???no ne vem nimam izkušenj še glede tega tako da...
    lahko noč vsem, pa upam da ne obremenjujem koga glede mojih težav...
    lahko noč:D
    •  
      CommentAuthorAicha

No vse se je izteklo kot treba
    • CommentAuthorsportman

Pozdrav...
    Predenj smuknem za nekaj dni na sonce ...:bigsmile:
    Aicha... kot opažam si ti malo izbirčna:devil::smile:
    Mogoče pa bi morala kdaj pa kdaj spet poskusit kakšno jed, ki ti ravno ne diši ine priporočljiva, po dolgem času in jo drugače pripravit.
    Skuta..tak na žlico tud meni ni dobra... poskusi..lahko pasirano vipavsko, ali tuš ali mercator..vse isto z drugo nalepko, saj če jih obrneš na vseh piše vipava cene pa so različne... pol banane in žličko vanilija proteinov...ali pest jagod in žlica jagodnih proteinov...zmiksaš z paličnim mešalnikom...mljam kot bi jedel jagoda planica sladoled..to pa imaš rada ali se poleg njega tud zmrduješ:wink:
    Glede semen ...ja cela semena, oz lupina semen so pretrd zalogaj za našo prebavo...zato pa sem napisal mleta, ki pa celo pospešujejo prebavo, pa še zelo dober vir zdravih maščob so... vendar jih ne smete pregrevat...
    Glede na tvojo vrsto poškodbe, ti lahko podam samo osnovne vaje,, glede na tvoje slike oz stanje vretenc...medvretenčnih ploščic... pa bo najbolje poiskat strokovno pomoč, da slučajno ne pride do zdrsa ploščic in vkleščenja živcev. V kolikor se utrdijo mišice ob hrbtenici in vratu je za premik vretenc oz. zdrs manjša možnost. V kolikor so medvretenčni hrustanci poškodovani oz obrabljeni, se lahko poslužiš tablet z dodatkom glukozamina, msn in chondroitina... lahko se obrneš name... ki povečajo medsklepno tekočino oz pospešijo prekrvavitev v področju sklepov, hrustanca...kar doprinese k manjšemu in lažjemu gibanju v sklepih..tudi medvretenčnih.
    Vaj tu sedaj ne bom opisoval..tu je nekaj povezav... najprej moraš pred vsako vajo mišice ogret..nardiš vaje potem na koncu pa še jih rahlo raztegneš in to je to... po treningu pa si privoščiš obrok..tako poskusiš splanirat trening.
    http://www.kresojevic.com/content/view/9/11/ tu so res take osnovne in nenevarne z nezmožnostjo poškodb...
    Tukaj so malenkost zahtevnejše, ker pač na fitnesu delamo kot je treba... http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/WtInclineLegHipRaise.html seveda lahko ležiš na tleh...
    mislim pa da so za začetek čisto dovolj spodnje vaje...
    http://www.njena.si/zdravje/sport_fitnes/obracun_z_mascobami_/menu_id_52.html spodaj so vaje od 1-7
    za več inf. me lahko kont. na androa76@hotmail.com

Mimogrede...kozoroginja.. poskusi namesto masnega maslenega kruha .. kot smo napisali ne jejte pekovskih izdelkov, ki vsebujejo maščobe, ali celo namaze na kruh, čipse kokice smokije torej kombinacije hidratov in maščob, še manj pa hitrih hidratov in maščob kar je vsekakor masleni kruh...torej raje polnozrnat ali welness polnozrnat kruhek in suha salama.
    No če ne veste kam merim tukaj je tabela živil po stopnji dviga insulina v krvi... insulin je zelo anaboličen hormon oz odličen transporter snovi v celice, tako sladkorja kot beljakovin in seveda MAŠČOBE..torej izogibajte se hrane ki dviguje insulin zelo hitro...obenem pa nikakor ne maščob s to hrano.Močna nihanja insulina namreč močno vplivajo na nihanje razpoloženja... mogoče ste kje prebrali da je moderen človek žrtev hidratnega lobija oz. industrije...postali smo odvisniki od sladkorja...
    http://www.ednevnik.si/entry.php?w=prehrana&e_id=64425
    meja je nekje pri 50, če želite izgubiti teži ne čez 50, če pa se normalno prehranjujete pa kak greh čez 60 ne bo dvignil št. na tehnici...višje greste bolj bodite previdni oz. jih ne jejte proti večeru temveč čez dan, ter ne v komb. z maščobami. Na principu izogibanja visokoglikemične hrane temelji Montignacova *dieta*.
    Lep vikend vsem skupaj!
    •  
      CommentAuthorAicha

Hvala, samo ne bos verjel ce ti povem, da jagodnega sladoleda ne jem. In ga ne maram.
    Od 100 stvari, ki jih bos nastel jih 50 sigurno ne jem, 25 jih ne smem torej mi ostane 25. Recimo. Zelo sem izbircna in niti s tankom me ne premaknes iz mesta. Ne zelim poskusati nic kar ne jem. Mogoce bi poiskusila beljakovinsko ploscico ali dodatek. Iz radovednosti zgolj in kot alternativo, ko sem 12 ur v sluzbi in ni nic uzitnega (zame) za jest.
    Hvala za vaje videla sem celo eno na katero sem pozabila.
    Uzivaj na morju, jaz sem vikend v sluzbi in bom imela vec casa za brskanje po internetu.
    Pozdrav Aicha:boogie:
    •  
      CommentAuthorAicha

Z: kumara (brez vsega)
    K: riz z morskimi sadezi, kumara
    M: melona
    V: sir in prsut
    Telovadba in dve uri hoje:cheer:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime25. Jul 2008 urejeno

Hvala za nasvet sportman. Naj ti povem da je kakšna paštetka na kruhu izjema in ne pravilo. Raznih čipsov smokijev in te navlake pa ne jem, kakor tudi ne maslenih zadev in belega kruha. Polnozrnati kruh pa spečem sama, ker v trgovini ne veš kaj kupiš.
    Sicer se pa moramo kdaj tudi pregrešiti. Nasplošno pa mislim da jem kar zdravo hrano.
    Malo upoštevam tudi Montija, ker imam knjigo.

K: pečene sardelice in mešana solata
    M: jabolko
    V: skuta, sadje

Sportmen lepo se imej na morju. Aja- vidim, ko sem še enkrat prebrala napisano, da si pod " kozoroginjo" mislil "aiisho".

Pozdrav kozoroginja

:swingin::swingin:
    •  
      CommentAuthorAicha

Namesto dve uri hoje, je padlo 2 uri kolesarjenja; se boljse sedaj pa smuknem v posteljo.
    Lahko noc, Aicha:swingin:
    • CommentAuthoraiisha
    • CommentTime26. Jul 2008

pozdravljeni!
    K: popečene bučke + en mesni polpetek
    V: košček čokolade

sportman lep dopust

lahko noč vsem!
    •  
      CommentAuthorAicha

Z: 2 nektarini
    K: cvetaca, strocji fizol
    V: koruza, paradiznik, fizol

Telovadba zjutraj, pograsasla bom rekracijo zvecer pred spanjem.
    Aicha
    • CommentAuthoraiisha

K: juha, meso, riž, solata
    V: sendvič,čips
    Telovadba: hoja,hoja...
    •  
      CommentAuthorAicha

aiisha cips?
    Jaz pa kokice :shamed:
    •  
      CommentAuthorsarika
    • CommentTime27. Jul 2008

Z: 180g tune v lastnem soku, čebula
    K: postrv na žaru, kumaričina solata
    V: 2 breskvi
    Prekršek: skodelica čokolinota:shamed:

telovadba: 125 min sobnega kolesa, zdaj sem pa na pol mrtva, samo v postlo še pa spat:tongue:
    • CommentAuthoraiisha

hehe čips ja po dooolgem času:D....aicha kokice?;)hehe se zgodi kajne:D
    •  
      CommentAuthorAicha

Pa ja da, ja.
    Kokice so zakon poleg sladoleda. Danes tako imam day off in sem jedla malo vec.
    Z: nektarina
    K: pesa
    M: lubenica, sladoled
    V: sir, prsut

Telovadba: skromno,. skromnož

Aicha
    • CommentAuthoraiisha
    • CommentTime28. Jul 2008

ja no sej tako je prav da jemo kar nam paše a ni tako?

Z: kruh, pašteta, sir
    K: krompirjeva solata s kumarami
    V: 3-je koščki margerite s koruzo
    Telovadba: ples, ples, ples:)
    danes pa sem migala, migala, migala:) razmigala sem pomoje še tiste mišice za katere sploh nisem vedela da jih imam:D
    lahko noč, dobro jutro in lep dan:)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime28. Jul 2008

Z: tri slive
    K: meso in kumaricna solata
    V: endivija
    M: malo cokolade
    Telovadba in sprehod.

Aiisha a te kaj misice bolijo?
    • CommentAuthoraiisha
    • CommentTime29. Jul 2008

Aicha ne upraši kako...men bodo noge stran padle...tko so težke.....joi saj jutri upam da bo boljše:D

Z: 2koščka pice
    K: nič
    V: solata (iz stročjega fižola)
    Telovadba: doolg sprehod po naravi(prlepo:)), delo(5ur gor in dol, tja in sem...)-danes sem bila vsega sita, ni se mi več dalo, komaj sem pospravila in sedaj sem končno doma kjer me čaka postelja....še dve minuti in smuknem vanjo;))
    lahko noč vsem oz. dobro jutro ostalim:D
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime29. Jul 2008 urejeno

Aiisha..carica si da zdržiš ves ta napor.Danes tudi mene čaka nekaj napora, ko bom z vnukom tekala sem in tja, me že priganja, da greva ven.
    zajtrk je bil skromen. Kava in ananas.

Pozdrav kozoroginja:swingin::cheer:
    • CommentAuthoraiisha

kozoroginja hvala ampak nisem carica, dosti pove da sem trmasta preveč, kakor naj bi bilo očitno za kozoroge kajne:D?
    saj zdržim nekaj časa, vendar vse pride za mano. danes sem mrtva, pred pol ure sem izvedela da moram še na delo čeprav naj bi bila danes prosta:S...oh ja saj bo, upam d a bom preživela:D

moj zajtrk je pa ušel:)no sploh ga ni bilo, ker ni bilo časa, ob enih pa me čaka kosilo pri mami:D mmmmm gotovo bo kaj dobrega;)
    se še oglasim danes ko pridem iz dela......lep dan!!!
    • CommentAuthoraiisha

aia kozoroginja veliko lepih trenutkov z vnukom:)
    LP
    •  
      CommentAuthorAicha

Se mi zdi, da smo sami kozorogi tukaj gori ali kaj?
    Z: slive, marelica
    K: meso, solata (kumare)
    V: zelenjavna juha, koscek cokolade
    M: se ne vem sir in prsut verjetno.

Telovadba in eno uro sprehoda.
    Ko sem popoldan v sluzbi je za rekreacijo bolj malo casa.
    •  
      CommentAuthorBinko

Jaz nisem kozorog :c)
    Se spet oglašam malo...ponovno sem začela delati, tako da nimam več toliko časa...

Z: probiotični napitek, bela kava, malo grozdja
    M: bela kava
    K: špinača in malo cottege cheesa, bela kava
    tek 1 h
    ...voda...voda...voda...
    Končno spet uživam v toplem vremenu...

Lp vsem....
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime30. Jul 2008

Pa v sluzbi Binko :wink:
    Jaz sem ze pozabila na to kaj je dopust.
    Z: lubenica
    K: rizota z zelenjavo
    V: malo kuhane zelenjave, 2 breskvi
    V dva: malo belega sira in rezina prsuta

Telovadba in ena ura hoje.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime31. Jul 2008

Z: lubenica, grozdje
    K: rizevi rezanci, zelenjavna omaka
    V: malo soalte in polente
    V" malo sira, sladoled
    Telovadba in ura sprehoda.

Aicha:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorBinko
    • CommentTime1. Aug 2008 urejeno

včeraj:
    Z: probiotični napitek, bela kava, suhe slive
    K: čista piščančja juha, bela kava
    trebušnjaki, tek 45 min
    in pa VODA...

danes pa:
    Z: probiotični napitek, bela kava, malo cottage cheesa, mičkeno grozdja
    K: špinača, malo testenin, bela kava
    M: sladoled
    v načrtu so trebušnjaki in tek...

Lep vikend vsem....
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Aug 2008

Z: grozdje
    K: malo mesa in mesana zelenjava popecena v voku
    V: toast, sladoled

Vem zacela sem gresiti jutri se vracam na strozji rezim. :shamed:

Telovadba+ ena ura sprehoda

Aicha
    • CommentAuthoraiisha
    • CommentTime2. Aug 2008

pozdravljene:)

Torek:
    K: fižolova solata
    V: mešana solata
    T: hoja, delo

Sreda:
    K: čevapčiči, krompir, solata
    V: pomfri (opala)

Četrtek:
    K: sendvič
    V: pica, pomfri

Petek:
    K: mesna lazanja
    V: nič

lep pozdrav, se kaj tipkamo......pa-pa
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Aug 2008

Z: suhe slive
    K: ribji file, malo pommes fritesa, kumara z jogurtom
    M: lubenica
    V: svezi kruh, malo salame (domace) in paprika

Telovadila nisem sem pozabila, voznja s kolesom 1 uro + 1 uro (ce ne bo dez) ali pa sprehod
    Rajsi si splaniram in se drzim tega kot pa da nimam nacrta improvizitram in potem ni nic iz vsega.
    Pozdrav Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Aug 2008

Z: grozdje
    K: meso 2 kosa, solata
    M: melona
    V: lubenica, amlo cipsa
    Sem v sluzbi pozdrav Aicha
    • CommentAuthoraiisha
    • CommentTime4. Aug 2008

Aicha čips;)hehe...se zgodi kajne:D

Včeraj:
    Z:nič
    K:filane paprike, solata
    V: kruh in pašteta

Danes:
    Z:banana
    K:čevapčiči, francoska solata(opa;)), zelnata solata
    V: solata

včeraj telovadba: pospravla celo hišo, teklo mi je od glave, potem pa še delo kjer mi je bilo zopet zelo vroče
    telovadba danes: hoja-sprehod, delo(8h)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Aug 2008

Ma ja de pac malo cipsa.
    Sicer pa se danes po tednu dni vracam na stare tirnice.
    Mere so ostale iste, kilogrami tudi in torej samo malo bolj se moram pazit.
    Z: melona, grozdje, marelica vsakega po malo in potem spanje
    K: fizol, paradiznik
    M: lubenica

Za vecerjo pa se sporocim.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Aug 2008

V: 2 jabolki
    • CommentAuthoraiisha
    • CommentTime5. Aug 2008

Včeraj:
    Z: kruh, evrokrem:S
    K: juha, solata
    V: 2kosa pice

danes:
    K: juha, neka omaka, knedelni
    V:še ne vem:D
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Aug 2008

Z; nic,
    K: malo fizola
    V: melona

Telovadba
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Aug 2008

Pojedla sem samo kosilo meso 150g, paradiznik in pol paprike.
    Telovadba.
    Aicha
    • CommentAuthoraiisha
    • CommentTime7. Aug 2008

Včeraj:
    K:filana paprika, pire krompir
    V:nič

Danes:
    K:krompir, meso,bučke
    V:pica margerita mala(skor celo pojedla:D-mau sm bla lačna;))

telovadba:hoja,hoja.....delo
    lp vsem;)