Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorjabka
    • CommentTime1. Apr 2010

Lunči in ostale ... kaj naj rečem - trpinke? ali zmagovalke?
    Za menoj je prvi dan.
    Juha (zeljna) je dobra, mi je všeč, ampak kar ne morem si predstavljati, da bo dolgo šlo takole naprej.

Prej, ko sem v trgovini nabavljala špecarijo, sem kar malo očke stiskala skupaj, da ne bi videla vseh sladkih dobrot. Pa sem pomislila, koliko jih je, koliko vas je, ki na tak način hodite po trgovinah.
    No, jaz sem bila trpinka.
    Lahko pa je drugače. Ali je mogoče, da hodiš po trgovini in se ti ne cedijo sline ampak na sladke dobrote pa mastne delikatese gledaš kar nekoliko zviška: fuj, kakšna slaba hrana, ogabna, čisto zanič, en sam fejk, nezdravo, komercialna prevara ... Rada bi v sebi prebudila tak občutek za zdravo hrano, za zmerne količine, rada bi, da bi mi bilo dobro ob tem.
    No ja, res sem bila trpinka, ampak mi je uspelo. Oh, da bi tako še jutri!
    Pred vami pa - klobuk dol.
    Ja, kar v tolažbo mi je iti na ta forum in brati o vaših uspehih. In se čudim. In občudujem.

Lahko noč! Jutri pa spet ...
    Ja, kako gre že tisto, kar je en tip enkrat zelo dobro povedal? - NAJMOČNEJŠI JE TISTI, KI PREMAGA SAMEGA SEBE.
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime2. Apr 2010

Jutro - danes sem zgodnja in LAŽJA (vsaj tako se počutim):bigsmile:
    Jabka, tvoj način razmišljanja bi znal kar pomagati. Pri meni deluje podzavestno - prve dni diete sem še imela skušnjave, zdaj sem pa v fazi, ko nekak sploh ne morem " grešit" . Pa nakupujem in kuham za veliko družino. Najmlajšemu sem včeraj delala za večerjo proseno kašo z jabolki in rozinami in cimetom in oh..., ki jo obožuje, dišalo je nenormalno, pa me sploh ni zamikalo. Jaz tega ne jem. Pika. In tudi probam ne.
    V trgovini ogledujem stvari, ki jih smem jesti. Berem deklaracije, primerjam cene, izbiram posebno lepe brokolije:bigsmile:, trepljam kivije, zaljubljeno pogledujem proti sočnim jabolkam:shocked:, v ribarnici osvajam prodajalca, k sosedu grem po domača jajčka, privoščim si kavo un kozarec vode na sončku pred najljubšim lokalom in se imam nasploh fino. Ostale stvari kupim mimgrede, ker moram. Mal piščanca, makarone, sadne jogurte in skute, poliko, kruh, sir , paštete - za familijo. Tudi piškotke in čokolade, kinder rezine za otroke... Sploh me ne gane več, čist res.
    Pa še nečesa sem se naučila - če otrokom kaj "ostane" od kosila, večerja, od priboljškov, nisem več kanta za smeti, lepo pospravim ali pa nadlegujem moža, da poje ( on je itak suh:fingersear:) .
    Lep dan ob zelju ti želim - zeljna juha je dobra, zdrava, predvsem pa lahka in po njej boš taka tudi ti:clap: Korajžno dalje, jaz imam danes škrob - segedinček s krompirjem bo pel - torej sva že dve zeljnati danes:thumbup:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Apr 2010

Hm jaz se ne oziram vec za vsemi dobrotami.
    Me ne ganejo vsi cokoladni zajci in podobne pasti.
    To je samo za zavajanje kupcev. In porabo denarja.
    Najboljse je, da pogledas reces to ni zame in gres.
    Aicha
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime2. Apr 2010

Živjo!
    Veste kaj me je danes držalo pokonci - mams, tvoj zgornji jutranji zapis. Sem na hitro prebrala že zjutraj in si rekla: ja, to je to! To želim, da bi meni uspevalo! Torej je mogoče! Res hvala, ker si se oglasila.
    Je sodelavka prinesla torto, domačo, za probat. Uf, kako je slastno zgledala. Vredna greha. Pa sem rekla NE. Gledala sem kako so jedle. Niti nisem dopustila slinam, da bi se cedile. Takrat sem pomislila nate in ostala trdna. Ne, to ni zame.

Priznam pa, de sem po tej juhi, jaz, ki sem navajena res veliko jesti, telesno kar šibka. No, tako je bilo danes. In prišla sem pozno domov, mož in otroci pa so že prej naročili kar pico in solato za kosilo. Pa sem pojedla solato in mojo juho in tudi en košček pice. Ne velik. Prav zavestno. To bom. Pa čisto nič več! (Da ne povem, kako so me pregovarjali. Mož sploh ne dojame, da če hočem shujšati, pač ne smem toliko jesti.) No in potem sem šla delat potico. Zdajle je v pečici. Nadev me sploh ni spravil iz tira. Res sem morala malo poskušati nadev, da sem naredila pravi okus. Pa sem samo po ustih obračala, da sem okusila, potem pa izpljunila. Jej, včasih sem ga jedla na žlice.
    Čez praznike nas ne bo doma, gremo k mami in ne bom sam svoj gospod glede hrane. Pa si zdajle že pripravljam zeljno juho za s seboj. Bom jedla tudi kaj drugega, seveda bom. A moj cilj je, da se ne prenažiram. da se imam pod kontrolo.

In Aisha, tudi tebi hvala. Za zgled. Ja, kot praviš, samo zavajanje kupcev, poraba denarja ... Joj, kaj delajo z nami! Ali bolje: kako se pustimo nategovat.

*
    Še bom postokala kdaj. Nisem ozdravljena. A tako si želim, da bi imela svoj apetit v oblasti. Oh, seveda, pa da shujšam. BOM!!!
    In lepo se imejte. Lepe praznike.
    Uživajte, uživajte!!! Kako drugače, ne v hrani. (Samo majčkeno - po pameti.)
    :bigsmile:

:clap::swingin:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime2. Apr 2010

Dobrodošle "tanove"!
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime3. Apr 2010

:jumping::jumping::jumping::jumping::jumping:

:swingin::swingin::swingin:
    • CommentAuthorPapica
    • CommentTime2. May 2010

Sem tanova,pravzaprav že 100x tanova,ker že hujšam večino svojega življenja.prijavila sem se na ta forum,ker sem iskala ločevalno dieto.Pritegnili so me komentarji,ki so zelo podobni mojim poskusom hujšanja.Največ,kar sem shujšala je bilo 28kg,pred 10 leti,po prvem porodu.Čez par let sem rodila drugega otroka in se močno zredila,teh kil se še zdaj otepam.Vsako leto nekaj shujšam in se nekaj zredim,v glavnem n e gre dol kot bi moralo.Rada bi shujšala in to težo tudi obdržala.S športom se zelo rada ukvarjam,sem zdrava,razen manjših težav,kot so krčne žile in artroza rok.Stara sem 43 let,izbrala sem ločevalno dieto,pomagala si bom s pitjem zelenega čaja,lanenega olja,kapsul jabolčnega kisa.Velika sem 163 cm,tehtam pa lepih 79kg.Tako,odločitev je padla,prosim vas samo za majhno vzpodbudo,da bo šlo lažje.Tako,jutri začnem,pardon,danes začnem,pa bog mi pomagaj.
    :bigsmile::smile::wink:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime2. May 2010

Bog ti ne bo pomagal, prmejduš da ne.:updown: Če ne bi bile že vse super modeli. Pomagala si boš najbolj sama in seveda vse s podobnimi težavami, ki čvekamo na teh straneh levo in desno. Kakšen dan bolj, drugič spet manj. Le počakaj, da te primejo v roke.:devil: Boš vidla, vražje babe:boogie::shades::smoking:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. May 2010

Papica upam, da si ze zacela hujsati.
    Mene sicer se caka nedeljsko kosilo ali kako bi clovek temu rekel ob treh.
    Cisto sama si bos pomagala, Bog nima nic s tem kot je rekla mams.
    Volja, vztrajnost to je to.
    In ne upaj na to, da se bos pri svojih letih lahko stlacila v konf. st. 34.
    In seveda ce si se odlocila shujsati misli ze sedaj na to kako bos celo zivljenje pazila na svojo prehrano.
    Ker drugace bos cez leto dni spet na istem.
    In potem je tako brez veze, da sedaj poskusis, ce se ne bos drzala se naprej.
    Sicer pa dobrodosla med nami?
    Za kaj pa laneno olje?

Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime2. May 2010

Aicha, midve imava iste misli - že grem iskat laneno olje, ker sem enkrat že nekje nekaj brala o tem, pa se za vse na svetu ne spomnim, za kaj natančno je dobro. Staram se. Skleroza, pa to...:shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. May 2010

Ja samo jaz nisem imela casa za iskanje spet sem varuska.
    Sedaj pa greva malo na sprehod, da ujameva dan. Veter je tudi malo ponehal.
    AIcha

Javi za olje prosim.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. May 2010

Kaj je laneno olje?

Laneno olje je olje, ki se ga pridobiva iz lanenih semen. Sveže, nepredelano laneno olje se uporablja v prehrani kot nadomestek za druga rastlinska olja, predelano in v kombinaciji z raznimi aditivi pa je primerno tudi kot osnova za oljne barve in loščilo za les. Slednjemu po domače pravimo tudi firnež in dejansko ni primerno za uživanje.

Laneno olje v prehrani je odličen vir dveh esencialnih maščobnih kislin, t.j. nujno potrebnih maščobnih kislin, ki jih človeško telo ne more proizvesti samo, zato ju je treba zaužiti s hrano: linolne in linolenske kisline. Laneno olje vsebuje 50% - 60% linolenske (omega-3) in približno 17% linolne kisline (omega-6).

Poleg izdatne količine esencialnih maščobnih kislin laneno laneno olje vsebuje tudi skupino snovi, fitoestrogenov, imenovanih lignani. Lignani delujejo kot antioksidanti, raziskave pa so pokazale, da naj bi imeli preventivne učinke pred pojavom rakavih obolenj.

Kot dober vir nepredelanega lanenega olja in vlaknin se lahko uživa tudi lanena semena, vendar je treba semena tik pred zaužitjem zmleti, saj drugače ostanejo neprebavljena.
    Laneno olje in zdravje

Zaradi izredno visoke vsebnosti maščobnih kislin omega-3 učinki uživanja lanenega olja na zdravje sovpadajo s tistimi, ki jih imajo te maščobne kisline:

* normalizacija razmerja med HDL in LDL holesterolom,
    * znižanje krvnega tlaka,
    * omilitev simptomov artritisa in osteoratritisa,
    * zmanjšanje možnosti pojava raka na prsih in raka črevesja,
    * zmanjšanje hitrosti rasti rakavih celic,
    * preventiva in pomoč pri depresiji,
    * lajšanje vnetnih stanj in
    * zmanjšanje simptomov Kronove bolezni.

Shranjevanje lanenega olja

Laneno olje je zaradi visoke vsebnosti nenasičenih maščobnih kislin zelo lahko pokvarljivo; občutljivo je na toploto, svetlobo in zrak. Olja najvišje kakovosti so pridelana pri nizkih temperaturah (hladno stiskano) in v odsotnosti svetlobe, zraka in visokih temperatur ter shranjena v temnih, neprozornih embalažah. Laneno olje je najbolje shranjevati v hladilniku, pri nakupu pa moramo biti pozorni tudi na rok trajanja. Pokvarjeno olje ima močan vonj in seveda slab okus.
    Uporaba

Laneno olje se lahko uporablja kot popolna ali delna zamenjava drugih rastlinskih olj pri pripravi hladnih jedi (solate, polivke itd.) ali kot dodatek kuhanim jedem

Zmleta lanena semena se lahko potrese po solati, doda med kosmiče, juham (tik preden juho postrežemo), najpogosteje pa so izvrsten dodatek v mlečne izdelke (jogurt, skuta). Pogosto se laneno seme uporablja tudi pri peki kruha in kruhu podobnih izdelkov (slani keksi, krekerji ipd.), vendar je treba pri tem vedno paziti na to, da semen toplotno ne obdelujemo - vsaj ne preveč.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. May 2010

Pa se to:

Laneno olje

Laneno olje je porabno zdravilo. Blaži in pomaga zdraviti razpokano kožo, preostala žarišča luskavice (psoriaze), suhe kožne izpuščaje in predvsem boleči pasasti izpuščaj (Herpes zoster). Menda učinkuje laneno olje celo proti bradavicam (če ga nanašamo dvakrat na dan) in kurjim očesom.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime2. May 2010

Papica dobrodošla in želim ti veliko uspeha pri hujšanju, držali ti bomo pesti!
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime2. May 2010

U, Aicha, hvala za laneno olje, sem si brala iz iste strani kot ti. Torej, kake hude povezave v zvezi s hujšanjem je ni. Torej ga zaenkrat ne bom uživala.:wink:

Si bom jutri raje kupila še eno pitayo - kremco od afrodite. Res je čudovita in že deluje:cool:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. May 2010

Jaz cakam placo..
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime2. May 2010

Punce, ste pa res od vraga, vse najdete. Ja, tole laneno olje bi bilo dobro tudi zame. Si bom nabavila.

Papica pozdravljena, želim ti veliko uspeha.

Jaz pa sem spet imela eno luštno nedeljo. Jasno, z veliko papice. Pa sem jedla kar po pameti. No, shujševalna kura to ravno ni bila, ni pa bilo brezglavo nažiranje. Evo, to je rezultat vašega vpliva name.

Torej, papica, tudi tebi bo šlo.
    • CommentAuthorGagalina
    • CommentTime3. May 2010

V DM se dobi laneno olje 250ml pod 3 eur. Če je kje ceneje, sporočite. Drugače pa je bolje arganovo, samo je precej drago.
  1.  
    v mercatorju imaš akcijo za argana iz 34 na 29? za 250ml
    meni je zakon
    • CommentAuthorPapica
    • CommentTime3. May 2010

Super,da se vas je tako veliko oglasilo,se kar boljše počutim.No sicer sem pa zdaj ravno pojedla,tako da nisem več tako omotična.Do sedaj gre vse O.K.,začela sem z jajčno dieto,ki sem jo izbrskala kasneje.Ko to končam pa pride na vrsto ločevalna,ki je bolj prijazna.Mi svetujete kako kuhate na dopustu,če katera kampira,meni se zdi,da preveč in prepozno jemo.Otroka in mož vedno nekaj meljejo,jaz pa zraven.
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime3. May 2010

ojla, trebušček,
    kako pa uporabljaš arganvo olje? Se mažeš, ga uživaš, ...?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. May 2010

Papica kuhaj vse in potem ti locuj po obrokih.
    In zmanjsajte kolicino hrane.
    Aicha
    • CommentAuthorGagalina
    • CommentTime4. May 2010

Jaz 3x na teden pojem majhno žličko lanenega olja. Kot veste, je potrebno uživat maščobe, ker jih telo potrebuje. Seveda govorim o omega 3 in 6. Pazite pri teh oljih le na to, da jih ne pregrevate, saj izgubijo dobre hranilne vrednosti. Tudi olivno olje je vredu in ni potrebno, da si zdaj kupite laneno ali arganovo, če ga trenutno nimate. Je pa tudi znano, da kdo uživa omega 3 maščobe je dlje časa sit.

Pepca jesti moraš vsakih nekaj ur, če si omotična to ni vredu. Vem, da je težko hujšat, že samo zaradi tega, ker človek na koncu ne ve kaj bi dal v usta. Informacij je zelo veliko oz. preveliko in hitro smo zmedeni, celo tako, da na koncu ne vemo kaj naj damo v usta oz. nas je strah, če bomo kaj pojedli, da se bomo spet zredili oz. ne bomo dovolj hitro shujšali.

Jaz osebno nisem pristaš teh neumnih nizko kaloričnih diet. Sem pa na moji osebni dieti 7 tednov in sem shujšala tam okoli 6 kg(točno še ne vem). Jaz hočem spremeniti moj pristop do hrane za vedno in ne za 7 dni, 14 dni ali 90dni. Najtežje je bilo začeti, zdaj je najtežje nadaljevati. Ampak vem, da mi bo ta nov način nekoč prišel v kri, sem pa šele na začetku in vztrajam.Opažam, da se mi splača pa, če mi teža magari stoji en mesec na isti številki. Jaz vem, da to zmorem in tudi bom. Tako, da ko bom enkrat izgubila 20 kg se bom z veseljem oglasila tule. Pa če to traja leto in pol.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime4. May 2010

Se strinjam s 3. odstavkom!
  2.  
    jabuka.....se mažem po celem telesu in včasih ga dam na solato
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime4. May 2010

aha, po celem telesu in solatka.
    Ja, ko vas takole berem, se zavem, da premalo naredim zase, Da premalo dam nase.

No, še imam čas ... da bom lepa.:wink:
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime4. May 2010

Gagalina, všeč mi je tvoje mišljenje. Si realna in trezna.
    Saj oglašala se boš tudi sproti, kajne? Da ne zgubimo volje tiste, ki ne napredujemo tako hitro.
    :bigsmile:
    • CommentAuthorGagalina
    • CommentTime5. May 2010

Seveda bom poročala kako mi gre.
    Jaz neb rekla, da napredujem hitro, mogoče zdaj. Ampak treba je vztrajat. Enkrat bi rada pokazala fotke kakšna sem bila prej in kakšna bom potem. Ampak do takrat je dolga pot. Mogoče se bo takarat tudi naredil preobrat v mojih možganih in bom znala jesti bolj zdravo.

Ostale pa ne obupat, tudi če mesec tehtnica ne pokaže majn. Veselje bo še zato bolj večje, ko se bo in tudi voljo boste dobile.
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime5. May 2010

:thumbup:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime5. May 2010

Jaz se tudi strinjam - sem bila že pod MMM , pa je zlezlo nazaj gor, pa je tako ostalo par dni, skoraj ves teden, danes pa spet pod in to več kot zadnjič.
    Najbolj pa sem ponosna nase, da sploh ne izgubim volje in rečem - ah, ne bom več, ne gre dol. Nasprotno.
    Danes me pa itak meče, ko sem zjutraj stopila na vago in videla napredek... Si grem zdaj kar lase pobarvat:cool:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. May 2010

Se dobro, da se nagrajujes s stvarmi, ki ne vplivajo na tezo. :wink:
    Aicha
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):