Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime2. Nov 2006 urejeno

Živjo,

odgovore dajemo 24 ur na dan, samo z občasnim rahlim zamikom:wink:. Žal ne morem biti 24ur za računalnikom, ampak se pa potrudim, da čim hitreje odgovorim.:cool:

lp,
    Petra
    • CommentAuthorbelinan
    • CommentTime2. Nov 2006

Živjo, Petra!

Z dieto sem začela 23.10.2006. Po prvih treh dneh nisem naredila premora in sem z dieto nadaljevala. Prvo prekinitev sem imela v nedeljo 29.10.2006. S ponedeljkom sem ponovno nadaljevala dieto in tako imam danes spet premor. Obroke sem imela po naslednjem zaporedju: zajtrk 6-7 ure, kosilo 12-13 uro in večerjo med 16-17 uro. Med obroki sem vedno pila vodo ali pa 100 % sadni sok. Obenem sem tudi telovadila, vendar sem izgubila samo 1 kg oziroma imam občutek, da ne izgubjam teže. V čem delam napako? :cry:

Hvala za odgovor!

Lep dan!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime2. Nov 2006 urejeno

Živjo belina,

žal je od posameznika do posameznika odvisno, kako hitro izgublja težo. Svetujem ti, da ne obupaš in da nadaljuješ z dieto. Kar pogumno naprej!!!!:swingin::swingin:

lp,
    Petra

p.s. takole ti bom rekla, kljub temu da še nisi shujšala do željene teže, vsaj veš da si naredila nekaj dobrega in zdravega zase in za svoje telo!:thumbup:
    • CommentAuthordrejča
    • CommentTime2. Nov 2006

zdravo zdravo...
    petra najprej bi se ti zahvalila za tvoj odgovor :) danes sem imela prvi dan diete in se počutim krasno pa še čudi me da trenutno sploh nisem lačna, se pa je zgodil med časom od zajtrka do kosila da sem začutila lakoto, ampak sem hitro začela žvečit žvečilni (brez sladkorja) - a je to vredu? drugače pa upam da mi bo uspelo.
    p.s. veliko sreče tudi ostalim "dietnežem" ;)
    papa
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime3. Nov 2006 urejeno

Živjo Drejča,

super, da ti je dieta všeč. Žvečilne lahko brez problema uporabljaš, saj potešijo lahkoto. Želim ti vso srečo pri dieti.:wink:

lp,
    Petra
    • CommentAuthortigi
    • CommentTime15. Nov 2006

Zdravo!

Mene pa zanima s čim lahko zamenjam tuno pri dieti kemijskega razkroja. Diete sem se že lotila, vendar tune ne prenesm.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime16. Nov 2006

Živjo Tigi,

Tuno lahko zamenjaš z piščančjim meso ali sirom (mozzarela, tofu).

Bi pa prosila eno malenkost, da se o posameznih dietah pogovarjamo v dieti namenjeni diskusiji.
    V primeru diete kemičnega razkroja je to naslednja povezava: http://forum.smsdieta.si/discussion/14/dieta-kemicnega-razkroja/#Item_0

Tako bo forum bolj pregleden in informacije bodo zbrane na pravem mestu.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorjuicy
    • CommentTime21. Nov 2006

Zanima me, če lahko katera živila enostano izpustimo? Pri dieti z lubenico je treba jesti za večerjo številne stvari, ki jih ne maram. (Ne jem ničesar kar plava v vodi.)
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime22. Nov 2006

Živjo Juicy,

če ne maraš določene hrane jo poskusi nadomestiti s čim kar imaš rada. Npr. tuno lahko zamenjaš s sirom, zelenjavo in podobnimi živili. Hrano lahko tudi spustiš iz jedilnika, ampak boš potem verjetno lačna.

lp,
    Petra
  1.  
    živijo...tudi jst sm se odločila za vašo dieto ki traje 3 dni in izgubiš 5kg..upam da mi bo uspelo...pričnem v petek..:bigsmile:
    ali lahko v 3 dneh izgubiš manj kg kot je rečeno??Lp...:peace:
  2.  
    nekaj me še zanima tam ko piše 2 rezini mesa (90 g) kako naj bo pripravljeno meso?
    :neutral:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime22. Nov 2006

Živjo Angelina141,

človeški metabolizem je odvisen od vsakega posameznika. Zato ti žal nihče ne more garantirati, da boš shujšala točno toliko kot piše (lahko shujšaš celo več:wink:).

Meso pa je najbolje, da ga samo popečeš v teflonski ponvi brez olja. Seveda si ga lahko tudi skuhaš in podušiš. Pomembno je le to, da ne uporabljaš olja.
    In še en majhen nasvet, namesto mesa lahko poješ tudi rezine nemastne salame (npr. piščančja prsa).

Upam, da sem ti bila v pomoč.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorAnejka
    • CommentTime28. Nov 2006

Živijo.

Mene pa zanima, s čim bi se lahko nadomestilo melono v dieti kemičnega razkroja - ne vem, kje naj jih dobim ob tem letnem času...
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime28. Nov 2006

Živjo Anejka,

melono lahko nadomestiš z rezino svežega ananasa ali s pomarančo, jabolkom itd.
    Drugače pa jih poskusi dobiti v kakšnih bolje založenih supermarketih. :wink:

lp,
    Petra
    • CommentAuthordreya6
    • CommentTime5. Dec 2006

Živjo!
    Odločam se za dieto-visoka sem 170cm in težka 59kg,in bi rada izgubila 3-4kg,preizkusila sem že kar nekaj diet,ki pa se niso izkazale za najbolj učinkovite,čeprav sem se jih zmeraj striktno držala.
    Kar se tiče moje prehrane jem precej zdravo,pijem veliko tekočine(brez sladkorja),uživam veliko sadja&zelenjave in se izogibam salamam,paštetam..Moja šibka točka pa so sladkarije..Sicer se z njimi ne bašem,priznam pa da jih imam zelooo rada..
    Kakšno dieto mi priporočate,glede na to da vstajam ob 5h zjutraj(delam) in pridem domov ob 22h(popoldne imam šolo)??
    Najlepša hvala za pomoč!

Lp,
    Dreja
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime6. Dec 2006

Živjo Dreya6,

zelo težko bi ti priporočila kakršnjo koli dieto, saj te osebno ne poznam in ne vem ali imaš rada to hrano ali drugačno itd. Svetujem ti, da si sama malce ogledaš diete in njihove jedilnike in se na podlagi le teh odločiš. Predlagam pa ti tudi, da zaradi celodnevnih obveznosti izbereš dieto z 5 obroki na dan.
    Kar pa se sladkarij tiče, saj veš, prav vsi imamo svoje šibke točke:wink:.
    Upam, da sem ti bila v pomoč, če pa me boš še kaj potrebovala sem pa seveda tukaj.

lp,Petra
    • CommentAuthormarina
    • CommentTime11. Dec 2006

Marina
    čaw! mene pa zanima kako shujšati in da bo učinkovito??? velika sm 161cm in imam 74 kg! kera dieta bi bila riporočliva za mene da shujšam od 10 do 15 kg? pa zanima me kaj lahko jem namesto skute? in kako mislite špinačo pa repo? a to kuhano z kšnimi dodatki al samo kuhano brez vsega? hvala lp:wink:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime12. Dec 2006

Živjo Marina,

naši uporabniki so najbolj navdušeni nad dieto kemičnega razkroja (dolžino diete si lahko izbereš sama http://www.smsdieta.si/dieta/dieta-kemicnega-razkroja-31/) in hitro dieto z jajci (http://www.smsdieta.si/dieta/hitra-dieta-z-jajci/).
    Namesto skute lahko ješ sir mozzarelo ali popiješ manj masten jogurt.
    Špinača in repa pa naj boste samo kuhani (za boljši okus lahko zraven pokuhaš tudi kakšen česen).

Upam, da sem ti bila v pomoč:wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormarina
    • CommentTime12. Dec 2006

marina

hvala za odgovor! zanima me še za tuno pri dieti kemičnega razkroja? a to je lahko tuna iz konzerve npr. CALVO tuna?

hvala
    • CommentAuthorsvetlana
    • CommentTime13. Dec 2006

mene zanima katera dieta bi mi priporočala da izgubim 8 kg, pri meni je težko to da sem veliko izbirčna pri hrani in da ne maram mesa, prosim pomgaj mi ker mi moji kilogrami veliko težijo.
    hvala za pomoč.
    lep pozdrav:sad::sad::sad:
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Marina in Svetlana,

Marina: mišljena je tuna iz konzerve tako, da je vseeno katero boš uporabila. Pazi le, da odliješ stran vso maščobo (tudi če so v lastnem soku, ga odli).

Svetlana: zelo težko ti izberem dieto, saj si (kot si sama omenila)precej zbirčna pri hrani. Najbolje je, da si sama malce pogledaš seznam naših diet in narediš neki ožji izbor. Tako ti bom lažje svetovala:wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorsvetlana

hvala ti za odgovor!
    lep pozdrav:wink:
    • CommentAuthormarina
    • CommentTime18. Dec 2006

Marina

Živjo Petra!

Zanima me kako po končani dieti kemičnega razkroja nadeljevati, da se nebi zredila nazaj?

lep pozdrav
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime19. Dec 2006

Živjo Marina,

svetovala bi ti, da enkrat mesečno izvedeš čistilno vikend dieto (http://www.smsdieta.si/dieta/cistilna-vikend-dieta/) ali trodnevno dieto kemičnega razkorja (http://www.smsdieta.si/dieta/dieta-kemicnega-razkroja-3/). Telo se bo tako očistilo vseh strupov :wink:.
    Lahko pa samo malce bolj paziš na prehrano (ne ješ preveč ogljikovih hidratov, najbolje je da se odpoveš kruhu in sladkarijam, pij veliko tekočine, predvsem pa jej veliko zelenjave in sadja).

lp,
    Petra
    • CommentAuthormarina
    • CommentTime28. Dec 2006

živjo!
    mene pa zanima kako se priprvi zelenjavna musaka? In nakateri telefonski številki se lahko odjaviš iz sms diete?

Želim ti vesele božične praznike ter veliko sreče, zdravja, ljubezni in veselja v novem letu 2007! :)
    • CommentAuthormarina
    • CommentTime28. Dec 2006

Čaw!

mene pa še zanim če lahko melono nadomestim z ananasom, ker melone res ne maram :sad: ?

hvala!:smile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime4. Jan 2007

Živjo Marina,

končno nazaj iz silvestrovanja, sedaj pa naprej delovno v novo leto:wink:.
    Recept za zelenjavno musako najdeš v kuharski knjigi ali na internetu, drugače pa jo je zelo preprosto pripraviti. Narežeš krompir na tanke lističe, in jih položiš po dnu pekača, nanje naložiš poljubno zelenjavo in nadaljuješ postopek do vrha pekača. Vse skupaj potem poliješ z bešamel omako in daš peči.

In še drugo vprašanje, melono lahko nadomestiš z ananasom, saj je ananas zelo priporočljiv pri hujšanju, saj odvaja vodo.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormarina
    • CommentTime4. Jan 2007

ŽIVJO!

na kateri telefonski številki se odjaviš iz sms diete??

hvala
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime4. Jan 2007

Živjo Marina,

tel: 01/511 35 31
    Drugače pa se lahko odjaviš tudi sama preko računalnika(http://www.smsdieta.si/kontakti/).:wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorbipsi
    • CommentTime8. Jan 2007

Pozdravljeni!

Ker imam cez dan tako delo da zelo tezko dosledno upostevam katero od diet me zanima kakšno je vase mnenje
    na mojo izmišlejno dieto.

vsako jutro bi pil crno kavo nesladkano,
    med sluzbo bi jedel sadje
    zvecer pa kaksen zrezek na zaru ali kuhano sunko

kaj menite bo mi taka dieta pomgala pri hujsanju in ce lahko priblizno ocenite
    kaksno bi mogla biti izguba teze.

hvala
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime8. Jan 2007

Živjo bipsi,

zelo težko ocenim koliko kg bi izgubil s svojo dieto. Svetovala bi ti, da zjutraj namesto kave spiješ zeleni čaj (če ga imaš rad seveda :wink:, drugače bo tudi nesladkana kava v redu). Sadje je vsekakor odlično pri vseh dieta, samo za večerjo bi bilo bolje, da poješ kaj lažjega. LAhko pa prestaviš "večerjo" na 17 uro (če je možno), potem lahko brez problema poješ zrezek.

Malce si preglej naše diete in sestavine, saj lahko najdeš kar nekaj zanimivih predlogov za obroke.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorDejan
    • CommentTime12. Jan 2007

Živijo!!
    Moje ime je dejan in pred tremi meseci sem bil visok 180kg in imel sem kar 96kilogramov!!
    Začel sem z djeto in z njo sem do sedaj shujšal že 17kilogramov kar pa ni malo!!
    Zdaj se mi zdi kot da nič več ne hujšam in se samo redim zato vas prosim za kakšen nasvet o djeti!!!
    Lep pozdrav!!!:cry:
    • CommentAuthorcordyka
    • CommentTime13. Jan 2007

hay

pred neki časa sem že zastavla tu vprašanje, pa sem pozabla pogledat za odgovor...

znova me zanima, kaj naj jem namesto mlečnih izlelkov (mleko, sir, skuta, jogurt )?

hvala
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime13. Jan 2007

Živjo Dejan in Cordyka,

Dejan: zelo težko bi ti rekla, zakaj ne hujšaš več. Mogoče bi bil potreben kakšen pregled pri zdravniku.
    Cordyka: glede na to, da ne ješ mlečnih izdelkov, bi ti svetovala, da jih preprosto spustiš iz jedilnika. Lahko bi jih nadomestila s sojinim mlekom ali čim podobnim, ampak ne vem ali imaš to rada.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorcordyka
    • CommentTime15. Jan 2007

Petra hvala za odgovor :) bom poskusila dieto in bom povedala kako je šlo z uspehom :) sicer se pa gre za dieto ki shujšaš 25 kg v 31 dnevih, pa me je zanimalo če lahko spustim ali ne... hvala!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime15. Jan 2007

Živjo Cordyka,

želim ti srečno z dieto in oglasi se še kaj, da nam poveš kako ti je šlo :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorbipsi
    • CommentTime16. Jan 2007

Zdravo!

Zanima me kako kaloricna hrana so razni corn fleksi(seveda tu ne mislim cokoladnih ampak navdne z žiti) z jogurtom?

hvala
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Bipsi,

načeloma so koruzni kosmiči (corn flakes) nizkokalorična hrana. Vendar pa so nekatere znamke nabite s sladkorjem. Tako bi ti svetovala, da si kupiš fitness Cornflakes ali kaj podobnega. Če ne drugega malce poglej količino sladkorja pri posameznih znamkah (piše zdaj na ovitku ali škatli).
    Ob koruznih kosmičih lahko ješ jogurt, samo s čim manj maščobami.

Upam, da sem ti bila v pomoč :wink:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorcordyka

Ojla

Spet jas... zanima me, kaj naj pijem med dieto? Rada bi tudi kakšen sok... sicer nea morm samo čakat na zajtrk, kosilo in večerjo, da lahko popijem čaj. S čim lahko nadomestim jajca? Aja, pa še to... ko mam na jedilniku meso, a mam lahko poleg kruh? Ne morem samo z enim prepečencem... Drgač pa vidim da je velik sadja na jedilniku, kake solate pa podobnega pa ni?!

Prosim za pomoč =) hvala

Papa
    • CommentAuthorjaja

lp
    prosim za malp spodbudnih besed pri hujšanju
    • CommentAuthorcordyka

jaja, prepričana sm, da ti bo uspelo!! Vem, da ti bo. Samo to si pravi =) tud ti lahko uspeš... itak da ja.
    • CommentAuthormarta
    • CommentTime17. Jan 2007

cordyka,
    celi dan pij čim več tekočine. Pozabi na sokove. Popij raje vodo ali nesladkan čaj.
    Glede ostalih vprašanj pa tako:
    1.izberi si dieto, ki nima jajc
    2. kruh že tako ali tako ni v redu, kaj šele med dieto
    3. drži se jedilnika, če želiš da stvar deluje
    4. tudi z enim prepečencem se da zdržat. Saj je običajno ob kakšnem sadju oz. ob čem drugem. Če si že v osnovi govoriš, da se ne da zdržati, potem se res ne da. Raje sama sebi dajaj vzpodbudo tudi s pozitivnim razmišljanjem. NE POZABI, DA NAS JE VELIKO, KI SMO NA ISTEM KOT TI!
    5. glede solate je pa spet odvisno od izbire diete.

Veliko uspehov pri izgubljanju kilogramov,
    Marta
    • CommentAuthormini

živjo!

Mene pa zanima, ali je možno, da se med oziroma par dni pred menstruacijo teža rahlo poveča: za 0,5-1kg?
    Hvala za odgovor,papa
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo vsi,

Cordyka: tako kot ti je napisala že Marta. Pozabi na sokove in pij vodo ali čaj brez sladkorja. Če pa ti že zapaše nekaj drugega si naredi limonado (brez sladkorja) ali sveže stisnjen pomarančni sok.

Jaja: glej če se nekaj odločiš potem boš zagotovo to tudi izvedla. Ne obremenjuj se z ostalimi, določi si nek realen cilj in ga poskušaj izvesti. SAj bo šlo :wink:.

Mini: dejansko se med mensturacijo poveča telesna teža. Jaz sama sem pred menstruacijo vsaj za 1 do 2kg težja. Poleg tega je telo še napihnjeno. Nikar se ne sekiraj vse imamo tak problem:bigsmile:.

Uspešno hujšanje še naprej pa se beremo:wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormini
    • CommentTime17. Jan 2007 urejeno

Petra,

hvala za odgovore, so mi v veliko pomoč:) Če pa bom mela še kakšno vprašanje, se pa oglasim. Drugače mam pa še tri dni diete, potem pa jovo na novo;) ampak ni panike, ker deluje!

papa:peace:
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Mini,

sem vesela, da deluje :cheer: :cheer: :cheer:.
    Kar pogumno naprej, novim zmagam naproti :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorlorelaj
    • CommentTime19. Jan 2007

Lep pozdrav.začela sem več diet v kratkem času.spet sem se odločila za novo tokrat za dieto z kemičnim razkrojem, zanima me če je to škodljivo glede na mnenjave diet ? prosim za odgovor lp:shamed:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime20. Jan 2007

Živjo Lorelaj,

svetovala bi ti, da imaš vseeno med dietami kakšne teden premora, saj so nekatere diete zelo restriktivne. Tako bi tvoje telo dobilo samo določeno vrsto hrane.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormatiiic
    • CommentTime22. Jan 2007

Oj sem 17 let star fant am visok sem 181 cm in imam 95 kg lani na morju sem se mocno zredil zelo rad bi shujsal in se znebil trebuha mi lahko pomagaš?
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime22. Jan 2007

Živjo Matiiic,

najbolje je, da si sam malce ogledaš naše diete in izbereš tri, ki so ti najbolj všeč. Potem ti bom lažje svetovala, katera bi bila bolj primerna in učinkovita zate :wink:. Jaz te osebno ne poznam in bilo bi brez pomena, da ti določim neko dieto, ki ima na jedilniku veliko skute ti pa npr. skute sploh nemaraš.

lp,
    Petra