Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormatiiic
    • CommentTime22. Jan 2007

Oj am ja sm pogledu sam am najbol mi je všeč una sadna sam k je neki meso not :D am drgač sm pozabu povedat da se skoz z športom ukvarjam ane sam nvm na morju smse zredu pa ne gre nč stran pa dj mam trebuh :/ pa bi se ga rt znebu kaj predlagaš?
    • CommentAuthormarta
    • CommentTime23. Jan 2007

matiiiic,
    ti kar začni! Izberi tisto ki ti najbolj odgovarja glede na sestavine. Verjemi, da kilogramčki grejo vstran, le držati se moraš napisanega. Če pa zraven še malo potelovadiš, je vse skupaj še bolj učinkovito. SREČNO!
    lp
    Marta

PS.
    Daj bodi srček, in se malo potrudi s slovensščino, saj imamo mi, ki smo nekoliko starejši kar težave z branjem takšnih najstniški sporočil (no, vsaj jaz). S tem ne mislim nič slabega. Tudi mi smo imeli svoj jezik (ni pa še bilo interneta).
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Matiiic,

torej všeč ti je sadna dieta :bigsmile:. Vidiš že napredujeva.
    Kar se tiče mesa, ga lahko zamenjaš z zelenjavo ali kakšnim sirom. Dieta ni tako restriktivna kot ostale tako, da jo lahko malce prirediš :wink: (poudarek na malce).
    Fino bi bilo, tako kot ti je napisala že Marta, da zraven telovadiš, saj bo učinek diete potem boljši.
    Upam, da sem ti bila v pomoč. Sporoči nam kako kaj napreduješ :wink:.
    Uspešno hujšanje ti želim :cheer:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormatiiic

Petra, Marta

Ja hvala se bom potrudil am glede slovenščine pa se oproščam :D. Hvala za vse!

lp,
    matiiic
    • CommentAuthorOdPiSaNa
    • CommentTime24. Jan 2007

oj!

Tudi jaz sem se danes registrirala v vaš sistem. Sem na dieti, danes 16. dan (90 dnevna ločevalna) in me zanima kar nekej stvari:shamed:
    ali lahko pijem kavo z mlekom in natrenom?
    Ali lahko za sadni dan jem banane?
    ali lahko pri beljakovinskem dnevu zaužijem kos kruha?

zahvaljujem se za odgovore:wink:

Pa še to, lansko leto sem bila že na tej dieti, in sem shujšala 8 kg......samo je bil pozneje yo-yo efekt :cry:

Samo se vseeno splača , poletje se bliža :surfing:
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo OdPiSaNa,

lepo, da si se nam pridružila :cheer:.
    Kavo lahko piješ z mlekom, vendar pazi, da bo čim manj mastno. Tudi natreen lahko dodaš.
    Banane imajo kar veliko kalorij in sladkorja, tako, da bi bilo mogoče bolje, če bi si izbrala kako drugo sadje, npr. jabolka, grenivke in podobno.
    Pri beljakovinskem dnevu lahko poješ košček kruha, samo pazi, da bo iz polnozrnate ali črne moke.
    Upam, da sem ti bila v pomoč.

Uspešno hujšanje ti želim :wink:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorursy

Pozdravček vsem
    Zelo sem vesela,da sem našla to stran,kjer se vsi spopadamo z istimi problemi in si vzajemno pomagamo. Tudi sama sem že večkrat poskusila razne diete,a zmeraj mi je zmanjkalo vstrajnosti in predvsem nisem imela nobene spodbude,ki pa je kar pomembna pri odločitvi da shujšaš.
    Mislim da bi mi kar ustrezala dieta kemičnega razkroja,saj so tam stvari ki jih imam rada.
    Zanima me,če je možno s čim zamenjati arašidovo maslo?
    Naj še povem ,da mi je telovadba zelo mučna,a se bom potrudila.:devil:
    • CommentAuthorOdPiSaNa

Petra;

Hvala za odgovor:) Polepšala si mi dan - s tem da lahko pijem kavo z mlekom:)))
    Banan pa bom se probala v bodoče čim bolj izogibati, zanima me ali so na sadni dan dovoljeni oreščki (npr. lešniki)?

Lep dan!

Ne obupajte, splača se :)
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo OdPiSaNa,

oreščki niso najbolj zaželjeni. Kljub temu, da vsebujejo "zdrave" maščobe se jih je bolje izogibati.
    :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormarta
    • CommentTime25. Jan 2007

Oj, Petra!

Koliko "strašno" za naše hujšanje je pa suho sadje, npr. slive, fige, jabolka. Ne tisto kandirano (ananas), kjer je sam sladkor, ampak to čisto navadno posušeno.
    Zanima me v primeru, da doživiš večerni napad v obliki želje po sladkem. Jaz sem ga včeraj! Groza vam povem. Torej, kaj je s suhim sadjem?
    Hvala za odgovor!

LP, Marta
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Marta,

suho sadje je v redu, samo izogibaj se figam, marelicam, kakšnim suhim bananam.
    Jabolka in podobne stvari pa lahko ješ. Seveda ne v ogromnih količinah, ampak če imaš napad sladkobe pa lahko brez problema poješ par koščkov.
    Vseeno bolje to kot pa čokolada ane:wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthortady

zdravo

a bi morda vedeli koliko shujšaš če daš samo za nekaj dni normalno hrano stran in maš samo nekaj časa samo prehrano s tekočim sadjem(oz. z veliko vode) kot so lubenice,jabolka,hruške...?koliko je največ možno shujšati v dnevu s takšno dieto..in če maš jo kakšen teden?:bigsmile:
    vem da bi moral vnašati tudi oglj. hidrate in raznovrstno hrano ker je pomembna za telo ampak en teden tekočih sadij mi res ne bi škodovalo a ne?
    lep pozdrav,
    tady:wink:
    • CommentAuthorCat

Zivjo,
    vasa spletna stran mi je zelo vsec, vendar pa zal nism nasla primerne diete zase, saj ne jem mesa, rib(razen tune) ter mlecnih izdelkov. S katerimi zivili bi lahko to nadomestila? lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime26. Jan 2007

Živjo Tady in Cat,

Tady: res ti ne bi znala povedati, koliko lahko shujšaš, če piješ cel teden samo sadne sokove. Vsako telo ima različen metabolizem, tako, da lahko samo približno ocenimo, koliko bi shujšal. Recimo, da bi se dalo s sokovi shujšati vsaj 3 do 5 kg (sadje ima v sebi veliko sladkorja). Ampak še enkrat poudarjam, da so to samo približne ocene.

Cat: verjetno bi najbolje nadomestila mlečne izdelke in meso s sojinimi nadomestki.

Upam, da sem vama bila v pomoč:wink:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthortady

pozdravljena petra.hvala za odgovor...poskusila bom s to dieto...moram pa reči da ko sem danes preživela samo dan s sočnim sadjem,sem se zelo presenečena rada gibala celi dan in nisem imela nobene želje po hrani...kar se ponavadi mi "ne lubi".:)
    lep pozdrav,
    tady
    • CommentAuthorsanjaj

čaw a mi lahko prosm poveste s čim bi lahko nadomestila paradižnik:bigsmile: hvala že vnaprej :bigsmile: LP!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime27. Jan 2007

Živjo Sanjaj,

paradižnik lahko nadomestiš s kakšno drugo zelenjavo, ali sirom mozzarela.
    Paradižnik lahko tudi spustiš z jedilnika, vendar bo učinek diete drugačen :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorkarin
    • CommentTime28. Jan 2007

oi..tudi mene nekaj zanima..stara sem 13 let in si želim shujšati..vendar se bojim da s to dieto ne bom shujšala, mogoče celo pridobila. hočem izgubiti okoli 4 kile.:shamed::shamed:
    • CommentAuthorkarin
    • CommentTime28. Jan 2007 urejeno

pa še ker sem zbirčna bi nekaj stvari izpustila..:neutral::neutral:
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Karin,

kot prvo bi ti rekla, da nobeni deklici pri trinajstih letih ni potrebno iti na dieto :wink:.
    Svetovala bi ti, da si samo malce urediš prehrano. In sicer, jej veliko sadja in zelenjave, pij veliko vode, izogibaj se sladkarijam in veliko telovadi.
    S sošolkami se rolaj ali pa hodi na sprehode.
    Verjemi mi, da bodo šli kilogrami tako precej hitreje dol kot pa če bi se mučila z dieto :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorkarin

okej...bom probala :bigsmile:
    • CommentAuthorkarin

hvala za nasvet..če bom imela kaj za vprašat pa bom pisala.:smile::wink:
    • CommentAuthormonika

dan, mene pa zanima če lahko pri sadni dieti za kosilo če lahko namest kislega mleka jogurt? pa tm k je teletina za večerjo kaj bi lohka to nadomestil k tega ne jem? pa kakšna je to kuhana zelenjava? upam na čimprejšnji odgovor.se že vnaprej zahvaljujem.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime29. Jan 2007

Živjo Monika,

kislo mleko lahko nadomestiš z jogurtom, samo naj bo manj masten.
    Teletino lahko zamenjaš s piščančjim mesom.
    Ko imaš na jedilniku kuhano zelenjavo, si lahko izbereš poljubno zelenjavo (brokoli, cvetača, grah, korenček itd.) in jo skuhaš :wink:.

Upam, da sem ti bila v pomoč :wink:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthormonika

Bila si mi v veliko pomoč, hvala..
    Lp,
    Monika
    • CommentAuthormonika

zanima me še nekaj..to za 2 paradižnika..kaj lahko zamenjam s tem?
    • CommentAuthormonika

tale dieta je zelo fajna. Danes je moj prvi dan. Zajtrk sm imela ob pol 8h. za malico sem pojedla 1 mandarino, ker sem doma skuhala kosilo sem samo malo (1/8) cmoka in mali košček peciva ((sem se pregrešila))..in bi mogla imeti kosilo pa nisem lačna tako da bom imela čez 1 urco večerjo. Tako da mi gre super.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime30. Jan 2007

Živjo Monika,

me veseli, da ti je dieta všeč in da ti gre super :cheer:.
    Paradižnik lahko nadomestiš z drugo zelenjavo npr. cvetača, brokoli itd., ali pa ga preprosto spustiš iz jedilnika :wink:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthormonika
    • CommentTime30. Jan 2007

včeraj sem se zvagala in sem shujšala za 1 kilo :bigsmile: .. Danes ne bom imela časa iti po meso pa me zanima s čim lahko nadomestim meso?
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime31. Jan 2007

Živjo Monika,

meso lahko nadomestiš s sirom ali zelenjavo :wink:.
    Čestitam za izgubljen kilogram ,kar tako naprej :cheer:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthoranagreg1
    • CommentTime19. Feb 2007

lp petri in ostalim!!!

sem v zelo rosnih letih (17) in z zelo neprimerno težo!!!!
    kakšno dieto mi priporočate v moji starosti?
    a je to lahko 15 dnevna kemični razkroj ali raje 90-dnevna ločevalna?
    hvala za odgovor
    lepo se imejte:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime19. Feb 2007

Živjo Anagreg1,

hja v bistvu je dost vseeno katere diete so lotiš, saj sta obe zdrave in preverjene pri strokovnjakih :wink:.
    Malce si poglej, kakšne jedilnike imate, drugače pa bi se jaz na tvojem mestu odločila za dieto kemičnega razkroja. Je vseeno malce "lažja" in ima boljši jedilnik (vsaj zame :bigsmile:).

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorfeet
    • CommentTime20. Feb 2007

zdravo!!!!!! imam en zelo veeeeelik problem in sicer, vedno ko se spravim na dieto, vztrajam npr. 14 dni, potem pa nekako ne zdržim več, motivacija mi pade in to je meni najhujši občutek nemoči, ko ti po uspešnem hujšanju (po nekaj izgubljenih kilogramih) zmanjka motivacije za nadaljnje hujšanje!!!!!!!!!!! svetujte mi prosim, kako naj se motiviram, kako naj zdržim da me ne bo premamila hrana (še posebej sladkarije).. kako naj odvrnem misli na hrano med hujšanjem in kako se naj tako močno motiviram, da mi ne bo do preobilne hrane????????! kje naj zberem moči in kako naj pridem do cilja ki si ga želim v najkrajšem času???! (p.s.:med dieto sploh nisem lačna,-ne potrebujem hrane ampak me samo premamijo dobrote)
    (p.s.2-zdaj ko je lepo vreme veliko telovadim rolam, sobno kolo, treBušnjaki, tablete za kurjenje maščobe v energijo ampak mi manjka volje!!!!) POMAGAJTE KER SEM ČISTO NA TLEH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cry:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime21. Feb 2007

Živjo Feet,

nihče ti ne bo pomagal če si ne boš pomagala sama. Torej raje tri tedne premišljuj o hujšanju in se ga potem loti, kot pa da se danes odločiš hujšati pa že kar takoj začneš z dieto. hujšanje ni za vsakega, sploh pa ne hujšanje z dieto.
    Vse kar ti lahko rečem je, da namesto da bi mislila na hrano se raje vsedi za računalnik in nam napiši kaj si hotela pojesti :wink:. Če boš začela hujšati, boš od nas na forumu (od mene in od drugih uporabnikov :bigsmile:) dobila veliko motivacije, tako da kr pogumno :thumbup:.

Želim ti veliko uspehov :wink:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorjuna
    • CommentTime21. Feb 2007 urejeno

Posted By: PetraŽivjo Feet,

nihče ti ne bo pomagal če si ne boš pomagala sama. Torej raje tri tedne premišljuj o hujšanju in se ga potem loti, kot pa da se danes odločiš hujšati pa že kar takoj začneš z dieto. hujšanje ni za vsakega, sploh pa ne hujšanje z dieto.
    Vse kar ti lahko rečem je, da namesto da bi mislila na hrano se raje vsedi za računalnik in nam napiši kaj si hotela pojesti:wink:. Če boš začela hujšati, boš od nas na forumu (od mene in od drugih uporabnikov:bigsmile:) dobila veliko motivacije, tako da kr pogumno:thumbup:.

Želim ti veliko uspehov:wink:.
    lp,
    Petra

Živ Petra,

Vsaka čast. Tale nasvet - Namesto, da misliš na hrano, se raje usedi ta računalnik in nam napiši kaj si hotela pojesti - je pa res prva liga. Kot sem že prej v eni diskusiji omenila, so takšne vzpodbude res nujne. Hujšanje ni šala. Zahteva res veliko truda, predvsem pa vztrajnosti in dobre volje, kar je pa težko zdržati, če ti neprestano kruli po želodcu. No jaz sem začela danes in zato ne bom preveč pametovala. Se javim, ko bodo na obzorju prvi rezultati!

LP, Juna:swingin:
    •  
      CommentAuthorfeet
    • CommentTime22. Feb 2007

jojjjjjjjj tisočkrat vam hvala za odgovore!!!!! se tipkamo zdaj vsak dan, v večernih urah! pa bom povedala kaj vse me je skoraj premamilo pa me ni, ker imam vašo pomoč:shamed::wink:

Juna, čimveč uspeha in trdne volje tudi tebi!!!! Mora nama uspeti!!! :wink:

se tipkamo!!!!!!!!!!! papa:winkkiss:
    • CommentAuthorjuna
    • CommentTime22. Feb 2007

Čao Feet,

Seveda nama bo uspelo!!! Veš jaz sem danes prav načrtno šla malo po štacunah z oblekami in sem probavala vse tiste lepe cunjice, ki so jih že nabavli za spomladansko kolekcijo. Verjemi mi, da se nisem nič preveč dobro počutila ob pogledu v ogledalo, ko vidiš, da vse buhti in kipi v pasu pa na trebuhu in še kje. Zdaj sem še bolj odločena, da bom izgubila tistih par kil ( 5 -6). Se splača, cunce so res privlačne!!! Probaj še ti, morda tudi tebe zgrabi še dodatna motivacija.

Srečno in imej se lepo,

Juna:thumbup:
    • CommentAuthorninchy
    • CommentTime23. Feb 2007

Živjo!

V ponedeljek bom začela s 7-dnevno dieto kemičnega razkroja. Imam pa nekaj vprašanj glede diete. ali lahko arašidovo maslo nadomestiš s kakšnim drugim namazom? Ali zelenjavo ješ kuhano ali kot solato? Ali lahko kuhano jajce pripraviš na kakšen drug način (kuhanega ne maram)?

Lp Ninchy
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime23. Feb 2007

Živjo Ninchy,

arašidovo maslo lahko nadomestiš z manj mastnim namazom, ali pa ga preprosto spustiš iz jedilnika. Če je na jedilniku brokoli ga seveda skuhaš, če pa imaš na jedilniku zelenjavo, ki jo lahko ješ tudi surovo, se sama odloči kako bi ti bilo boljše. Jajce lahko tudi popečeš na teflonski ponvi brez maščob.
    Moram pa te opozoriti, da je ta dieta zelo stroga, tako da se zna zgoditi, da učinek diete ne bo enak, če se je ne boš res do potankosti držala :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorkriznana
    • CommentTime24. Feb 2007

lp petra sem nova na tej strani .Upam da bom saj s pomočjo te strani uspela izgubiti nekaj kg.Zadnje čase sem že kar obupana, vem da moram shujšati, vendar mi nekako ne uspeva.Zanima me koliko psiha vpliva na to .Naj ti povem da uživam tudi kar nekaj tablet zaradi nekaterih sem tudi pridobila na teži.Ali bi lahko poskusila z 11dnevno kemično dieto.Bila sem že tudi na 90dnevni učinek nje je trajal cca eno leto.Kaj zdaj :cry::sad:lepo te pozdravljam hvala za odgovor
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime24. Feb 2007

Živjo Kriznana,

dejansko na hujšanje največ vplivajo možgani. Če boš vesela in zadovoljna sama s sabo ko boš izgubila prvi kilogram bodo šli vsi ostali trikrat hitreje stran. Če pa boš vsake 2 urci na tehtnici in računala za koliko si shujšala od zjutraj, bodo pa kilogrami zelo počasi splahneli.
    Poskusi z dieto kemičnega razkorja pa boš videla. Če jemlješ kakšne posebna zdravila, pa se prosim oglasi prej pri svojem osebnem zdravniku, da ne bo potem kaj narobe :wink:.
    Želim ti veliko sreče pri hujšanju, predvsem pa veliko volje in elana :thumbup:. Boš videla saj bo šlo :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorkriznana
    • CommentTime25. Feb 2007

Lp hvala za lepe besede.Seveda se bom pogovorila z zdravnikom.Jutri pa začnem z 7 dnevno kemično se olasim ko bo kaj novega. Do takrat pa lp od Ane
    •  
      CommentAuthorfeet

olaaa! :smile: spet se javljam!!!!! upam, da ste vredu in da uživate :wink: mene pa zanima če ima kdo kakšen predlog kako se znebiti 1 kilograma ali morda celo več čez noč??? prosim, čemi lhako odgovorite ( in kaj moram zaužiti)

Lep pozdrav!!!! :cheer:
    • CommentAuthorperica

Ojla! Sem nova na forumu in sem že 23 dni na dieti kemičnega razkroja. Vse hrane iz jedilnika sem že malo naveličana pa me zanima, če lahko hrenovke s čim nadomestim, kajti res mi že gre na bruhanje od njih... Upam, da mi bo kdo znal pomagati glede tega.
    Drugače pa so rezultati moje diete odlični, saj sem do zdaj shujšala že 10 kg.
    Vsem na tem forumu želim uspešno izgubljanje kilogramčkov še naprej:bigsmile:
    LP!!!!!
    • CommentAuthordeya

pozdravljena sem nova na forumu in pravkar sem prebrala vaše dijete .Najbolj všeč mi je kemična.mam pa par vprašanj. Zanima pa me če lahko namesto brokolija pojem kaj drugega in namesto repe? Če ne morem se bom že nekako potrudla. Začnem jutri upam da mi bo uspelo. se čujemo in vam povem kako napredujem
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime26. Feb 2007

Živjo,

Feet: poskusi z urgentno dieto (http://www.smsdieta.si/dieta/urgentna-dieta/) ali kemično dieto (http://www.smsdieta.si/dieta/dieta-kemicnega-razkroja-3/) :wink:.

Perica: hrenovke lahko zamenjaš s pustim piščančjim ali puranjim mesom. Najbolje je, da si ga popečeš na teflonski ponvici brez olja :wink:.

Deya: namesto brokolija in repe si izberi drugo zelenjavo, ki jo imaš rada. moram pa te opozoriti, da učinek diete zaradi zamenjave živil mogoče ne bo enak.

Vsem želim veliko sreče pri hujšanju :thumbup:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorBety
    • CommentTime26. Feb 2007

Živjo Feet!

Imela sem podobne težave kot ti. Ampak enostavno se moraš odločiti in začeti z dieto.Jaz sm začela danes z 90 dnvno ločevalno,moj cilj -10 kg in upam,da mi bo uspelo. Probaj še ti,samo odločiti se moraš!!!!!!

Lp

Bety
    • CommentAuthorrenata
    • CommentTime27. Feb 2007

ej mam vprašanja kaj lahko jem da shujšam v čim krajšem času
    -sladkarijo kako majhno če lahko
    -kakav malo
    -a je treba vedno teleovaditi
    -a lahko meso jem? plis mi odgovor na ta vprašanja

lp pozdrav
    renata:shamed::shamed::shocked::shocked::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorPetra

Draga Renata,

Sladkarijam in vsemu sladkemu se moraš med hujšanjem popolnoma odpovedati. Telovadba je pri vsakem hujšanju zelo pomembna.
    Meso lahko ješ, samo ne smeš ga jesti zraven krompirja, kruha ali testenin. Torej meso in zelenjava :wink:

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorfeet

hvala za pomoč Petra:smile:

Bety, tebi pa hvala za podporo!!!! :wink: veš imam doma to knjigo za 90-dnevno ločevalno dieto & ne vem kdaj naj se spravim k temu da bom začela svoje jedilnike uravnavati po tej knjigi... pri meni je problem samo eden a veš--> samodisciplina:confused:

Lepo pozdravljeni vsi na forumu! :swingin:

se slišimo in tipkamo!!!!

p.s.-->če pa še ima mogoče kdo kako idejo kakšne vaje naj uporabim za prsi, da si učvrstim prsni predel pa naj kar pove... vesela bom vsakega vašega predloga oz. nasveta!!!!!! :winkkiss: