Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime8. May 2007

Živjo,

Monchy: tako je, pri dieti je pomemben vrstni red zaužite hrane :wink:.

Pomaranča: količine sadja niso omejene. Načeloma lahko ješ vso sadje, samo banan ne ker imajo veliko vsebnost sladkorja.

Limona: kuhano meso lahko zamenjaš s hrenovko ali pečenim mesom. Pazi le, da bo meso pečeno na teflonski ponvi brez olja :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorLiMoNA
    • CommentTime8. May 2007

Hvala Petra:rolling:
  1.  
    Mam majhen problem- Med dieto sem bila ves čas zaspana in brez motivacije- kako lahko rešim ta dva problemčka?
    HVALA ZA ODGOVOR:bigsmile:
    • CommentAuthortelovadka
    • CommentTime13. May 2007

HAY HAY sem nova tuki me pa neki zanima mam problem imam preveliko telesno težo imam 80kg. rada bi izgubila 10 do 15kg kaj mi predlagate? hvala za odgovor
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime14. May 2007

Živjo,

PoMaRaNčA: verjetno si se pramalo gibala. Če si telesno aktivna imaš več energije in se na splošno bolje počutiš :wink:.

Talovadka: najbolje je, da si sama malce pogledaš naše diete in si izbereš takšno, ki ti bo najbolj všeč. Našim uporabnikom so najbolj všeč naslednje diete:
    -dieta kemičnega razkroja (http://www.smsdieta.si/dieta/dieta-kemicnega-razkroja-31/)
    -90 dnevna ločevalna dieta (http://www.smsdieta.si/dieta/90-dnevna-locevalna-dieta/)
    -hitra dieta z jajci (http://www.smsdieta.si/dieta/hitra-dieta-z-jajci/)

lp,
    Petra
    • CommentAuthormonchy

živjo,

Zanima me samo katere jedi ne redijo preveč, naprimer ali sam riž brez dodatkov redi? Testenine brez dodatkov?
    Malo sem zmedena, ker nekateri govorijo, da riž redi, če pa pogledaš kitajce so pa vsi suhi?
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Monchy,

vsaka hrana vsebuje kalorije. Riž vsebuje 337 kcal/100 gramov, obenem pa v tej količini vsebuje še okrog 7 g rastlinskih beljakovin, 0,4 g maščob, 80g ogljikovih hidratov in 1g (integralni riž 1,9g) vlaknin. Vsebuje zelo malo maščob, predvsem pa je lahko prebavljiv. Testenine (tiste boljše iz bolj kvalitetne moke) pa vsebujejo tudi tam nekje 350 kcal na 100g. Pomembno je, da jih ne kombiniramo z mesom.

lp,
    Petra
    • CommentAuthortelovadka

naslednji tedne začnem dieto z jajci in vam poročam rezulatate. hvala za odg.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime15. May 2007

Živjo Telovadka,

želim ti vso srečo pri hujšanju :thumbup:. Oglasi se še kaj :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorflower
    • CommentTime15. May 2007

petra pozdravljena,

danes sem prvič na vašem forumu. Čisto slučajno, iskala sem hitre diete in naletela na vas. Res vzpodbudno, da pomagate nam
    siromakom, ki si želimo shujšati. Motivacija in dobra beseda jsta včasih vredni več kot si mislimo. Zanima me pa, od kod ti toliko
    znanja, kako lahko odgovoriš na vsa zastavljena vprašanja?
    Tudi sama sem ena izmed tistih, ki bodo rabile kakšen odgovor, predvsem pa vzpodbudo. Moji kg so se zadnji leti samo nabirali, so posledica
    nepravilne prehrane, premalo gibanja, stres, obveznosti v službi in doma.
    90 dnevna dieta zame je trenutno predolga, saj bi vsaj za vzpodbudo potrebovala hiter učinek, da bi dobila vsaj začetno voljo. Kaj mi predlagaš?
    hvala in lp.
    • CommentAuthorLUNALAURA
    • CommentTime16. May 2007

ŽIVJO!
    Tudi jaz sem nova na tem forumu in odločila sem se za 11-dnevno kemično dieto.Danes je moj drugi dan in moram povedat da se odlično počutim.Sem pa zasledila da moram ločeno jesti živila kje je to napisano kako moram ločevati živila pa zanima me če je uredu da popijem veliko vode ker pa ni navadna voda ampak zala z okusom.

lep pozdrav in vam sporočim rezultate papa
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo,

Flower: naše diete so pregledali strokovnjaki, drugače pa se sama precj ukvarjam s tem (zanimajo me takšne stvari, pa tudi precej spremljam razne teorije hujšanja itd.). Predvsem sem pa tukaj, da skrbim za motivacijo in vzpodbudo, ker dejansko je to najbolj pomembno pri dieti. Žal nekateri uporabniki našega foruma še vedno mislijo, da so diete nek čudežen način hujšanja, pa žal ni tako. Zavedati se je potrebno, da po končani dieti ne podležemo staremu načinu prehranjevanja. Tako, malce na hitro :wink:.
    Drugače pa bi ti predlagala, da si malce ogledaš naše diete in se na podlagijedilnikov odločiš katera bi bila najbolj primerna zate. Naši uporabniki so najbolj zadovoljni z naslednjimi dietami:
    -dieta kemičnega razkroja (http://www.smsdieta.si/dieta/dieta-kemicnega-razkroja-31/)
    -90 dnevna ločevalna dieta (http://www.smsdieta.si/dieta/90-dnevna-locevalna-dieta/)
    -hitra dieta z jajci (http://www.smsdieta.si/dieta/hitra-dieta-z-jajci/).

Lunalaura: vodo lahko piješ, je zelo priporočljivo. Vode z okusom so tudi v redu, vendar ne pretiravaj z njimi, saj vseeno vsebujejo sladkor :wink:. Tudi razni nesladkani čaji pridejo v poštev :bigsmile:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorLUNALAURA

Petra najlepša hvala za odgovor .
    Zanima me še kako po vrstnem redu naj jem živila.
    hvala papa
    • CommentAuthorkrsko
    • CommentTime18. May 2007

Mene pa neki zanima.Tut jst sem se odločla za dieto , pa me zanima kaj lahko pojem namesto brokolija,cvetače,melone? Nemaram te zelenjave.
    Pa kakšno skuto lahk pojem.
    Pomagi mi!?:shamed:
    • CommentAuthorrpetje
    • CommentTime18. May 2007

Če piše sadje, prepečenec,.

To je v neomejenih količinah?
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime21. May 2007

Živjo,

LunaLaura: hrano ješ po vrstenm redu, ki je navden v dieti. Npr. 1/2 skodelice tune, 1 prepečenec, črna kava ali čaj ješ po vrstnem redu. Najprej tuna, nato prepečenec in tako naprej :wink:.

Krsko: skuta mora biti manjmastna, drugače pa je vseeno ali je pasirana ali ne. Brokoli in cvetačo lahko nadomestiš z drugo zelenjavo (zdaj ne vem kaj imaš rad/a), melono pa lahko nadomestiš s svežim ananasom :wink:.

Rpetje: kjer piše samo sadje, ga lahko ješ v neomejenih količinah. Kjer pa piše prepečene je pa mišljeno samo en košček :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorkrsko

Mam vso drugo zelenjavo rada , res pa ne maram cvetače in brokolija.Katero lahko?
    • CommentAuthorHoneyBee

Lep pozdrav na začetku vsem! :smile:
    Po trinajstih dneh vase diete sem se odločila,da se vam tudi tukaj pridružim.Moram povedati da sem se danes prvič tehtala in da sem v slabih dveh tednih izgubila neverjetnih 6 kg.Tega sem seveda max. vesela,me pa malo skrbi,da se bo to izgubljanje naenkrat tako kot je zdaj hitro,potem na hitro ustavilo :bigsmile:.Visoka sem 180 cm,začela sem z 98 kg :shamed:,no v tem trenutku jih imam 92:cool:.Vaše 90 dnevne diete se držim skoraj do podrobnosti pa vsak dan vsaj pol ure migam :wink:,rezultati so neverjetni.Edini problem je,da sem imela dvakrat,ponavadi po samo sadju in zelenjavi drisko,ki je trajala tisti dan.Bi me moralo to skrbeti?
    Pa meso nadomestim z ribami ali sirom,ker ne jem mesa,sicer vas ubogam. :bigsmile:
    Veliko volje in moči želim vsem,ki se trudite,se še beremo,
    Maja
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Krsko,

ješ lahko solato, sveže kumare, paradižnik in tako naprej :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorflower
    • CommentTime22. May 2007

zdravo,

malo sem pregledovala forum in ugotovila, da verjetno delam narobe, saj jem npr. hrenovko, brokoli, koreneček vse skupaj in ne po vrstnem redu kot je to napisano. Ali je to narobe?
    Skuta + krekerji še nekako gre, ampak najprej skuta potem pa krekerji?!:shamed: Drugače se točno držim sestavin, toda jem jih skupaj!!!
    hvala za odgovor,

lp.
    • CommentAuthorflower
    • CommentTime22. May 2007

zdravo lunalaura,

ugotavljam, da sva začeli na isti dan s hujšanjem:bigsmile: A tudi tebe matra vrstni red sestavin? :sad:
    Upam, da ni fejst narobe, če ješ povezano oz. skupaj. Si se že kaj tehtala? jst se bom po enem tednu,

velik volje:wink:
    fsm,
    flower
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime23. May 2007

Živjo Flower,

pri tej dieti naj bi jedel sestavine po določenem vrstnem redu. Če seveda ne gre, lahko sestavine tudi pomešaš med seboj, vendar učinek diete potem verjetno ne bo enak :wink:.

Želim ti uspešno hujšanje :thumbup:,
    lp,
    Petra
  2.  
    Čaw petra!

danes teče tretji dan hujšanja...do sedaj kar uspešno;) imam pa en problem...navajena sem bila, da je kosilo bolj obilno večerja pa skromna.(ne razumem zakaj je večerja obilnejša, saj je vedno bilo "znano" da za zajtrk jej kot kralj večerjo kot berač :)??)..tako da imam problem saj sem po kosilu še vedno lačna....in steška zdržim do večerje, za večerjo mi je pa obrok prevelik...mogoče tudi zato saj je med zajterkom in kosilom kar 8 ur časovne razlike in mi je potem npr. eno jajce in prepečenec premalo...kaj naj naredim?
    zanima me tudi če lahko namest vanilijevega sladoleda poješ kateri drug okus?

že vnaprej se zahvaljujem za odgovore;)

lp. metuljček
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime24. May 2007

Živjo Metuljček,

obroki so tako razporejeni zaradi kombiniranja hrane. Če imaš med kosilom in večerjo prevelik razpon pojej vmes kak rižev vafelj ali pa sadje. Kar pa se sladoleda tiče, je bolje da ješ kar samo vanilijevega, saj imajo ostali dodana barvila in malce več konzervansov :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorTereza
    • CommentTime27. May 2007

ciao Petra
    še tu se obrnem nate in sicer...koliko kalorij naj bi clovek vnesel v svoje telo? A je to 1500-1890cal ali raje vec 2000? Edino kar vem, da ce sebi pripravim hrano za 1500cal nimam kaj jest, tako si pripravljam hrano v okvirih 1700cal dnevno, razlicni razponi med 1500-1890cal...Jem pa vse po vrsti, jedilnike si pridno pripravljam z programom, seveda gledam na to, da to rada jem...

Hvala

Tereza
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime28. May 2007

Živjo Tereza,

v bistvu je odvisno od posameznika, koliko kalorij lahko zaužije (ženska, ki dela v pisarni in cel dan sedi in ni telesno aktivna, naj bi dnevno zaužila 1500cal.). Drugače pa se dnevne zaužite kalorije gibljejo med 1500 in 2000 cal :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorgab
    • CommentTime28. May 2007

Ali moram pri dieti kemičnega razkroja ločevati tudi jedi iz enega obroka ? Naprimer:meso,stročni fižol in rdečo peso. Ali lahko to ješ skupaj ali vsako posebej po vrstnem redu kot je napisano? Hvala!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime29. May 2007

Živjo Gab,

sestavine iz diete moraš jesti po določenem vrstnem redu kot je napisano :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorgab

Kaj pa lahko piješ, kdaj in koliko? Seveda mislim pri dieti K.R.
    Hvala in lp Gab.
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Gab,

piješ lahko vodo, čaje brez sladkorja, naravne sokove prav tako brez sladkorja :wink:.
    Vodo lahko piješ brez omejitev, v glavnem pa je vseeno kdaj piješ (pač ko si žejen :bigsmile:).

lp,
    Petra
  3.  
    hei!

mene pa zanima kje bi lahko najdla nekakšen "spisek" kjer bi bila navedena živila za zajterk, kosilo in večerjo, ki so priporočljiva da jih zaužijemo vsak dan( dovolj beljakovin, vitaminov, ogljikovih hidratov....). tako da bi lahko konbinirala in se zdravo prehranjevala...namen ni hujšanje!

Lp.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime30. May 2007

Živjo Metuljček,

najbolje je, da se odpraviš v knjižnico in malce poiščeš knjige o zdravem prehranjevanju (mislim, da imaš vsaj pet vrst takšnjih knjig). Preberi si in se na podlagi prebranega odloči kaj bi najbolj prišlo v poštev zate :wink:.
    Če ne boš našla nič, pa se ponovno oglasi tukaj na forumu, pa ti bom jaz povedala par naslovov (lahko ti tudi pošljem kakšne recepte oz. del knjige po pošti, če nisi iz Ljubljane :bigsmile:).

lp,
    Petra
  4.  
    zdravo, Petra!! svoje vprašanje sem že dala v diskusijo vprašanja, samo bom ga dala še v ta forum, in upam, da boš vprašanje videla. no, zdaj sem že dva dni na oni 7-dnevni razkrojevalni dieti, kjer rabim tuno, samo sem jo nekam dala oz. nevem kje je :beard::beard: prosim, a mi lahko poveš, s čim naj to nadomestim ali jo lahko kar spustim???
    hvala vnaprej.
    lp,
    **+MMMija+**
    :peace:
    • CommentAuthor_krneki_
    • CommentTime3. Jun 2007

Pozdravljeni!
    Stara se 15 let,149 cm in imam 60 kg:angry:. Zanima me katero dieto bi mi priporočili. Imela sem že kakšnih 10 diet vendar sem nad vsemi obupala.
    Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime4. Jun 2007

Živjo,

**+MMMija+**: tuno lahko zamenjaš s pustim piščančjim mesom, če pa tudi to ne gre jo pa pač spusti. Moram te samo opozoriti, da učinek diete po tem verjetno ne bo enak :wink:.

_krneki_ : glede na tvojo starost, bi ti odsvetovala kakršno koli dieto, saj je tvoje telo še v stanju razvoja. Najbolje bo, če se intenzivno ukvarjaš s športom (aerobika, kolesarjenje, rolanje). Izkoristi lepe dneve in se pojdi rekreirat na sveži zrak :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthor_krneki_
    • CommentTime4. Jun 2007

Pozdravljeni!
    Najprej hvala za odgovor. Če bi bilo možno se bi jaz ukvarjala s športom. Vendar imam osteogenezis imperfeck. To je podobna bolezen osteogenezi vendar je hujša. Tako mi je zdravnik svetoval da bi bilo dobro če bi šla kakšen kilogram dol. Saj se gibljem vendar ni kakšnega vidnega učinka.
    Lep pozdrav:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime5. Jun 2007

Živjo _krneki_,

hmmm nočem bitinič nesramna ali kaj, samo ko sem v googla vpisala tvojo bolezen, da bi ti lahko bolje svetovala, mi ni našlo nič. Zdaj, če gibanje ne pride v poštev, je najbolje, da si pogledaš kakšne knjige, kjer ti opišejo zdravo prehranjevanje (v knjižnici jih boš našla malo morje). Mislim, da bi bila to še najboljša rešitev :wink:.
    Glede na to, da imaš bolezensko stanje (to verjetno vpliva na kosti, torej rabiš veliko kalcija, itd.), bi bilo mogoče tudi dobro, če bi napisala kaj pravzaprav tvoje telo potrebuje, oz. kakšna hrana bi bila najboljša zate :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. Jun 2007

Hoj, Petra,

bolezen se napiše "osteogenesis imperfecta", zato nisi nič našla v googlu.
    Tukaj imaš link na eno od strani:
    http://www.oif.org/site/PageServer

Lp,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. Jun 2007

•  
      CommentAuthormasa
    • CommentTime5. Jun 2007

oj
    Najprej lep pozdrav!
    Ker sm štartu z dieto kemičnega razkroja in uspešno napredujem v drugi dan me zanima ali mora biti korenje kuhano ali srovo?
    Za odgovor se lepo zahvaljujem!
    Aja prvi dan 2 kg manj:cool:
    LP!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime6. Jun 2007

Živjo Masa,

korenje je lahko kuhano ali surovo, kar ti pač bolj paše :wink:.
    Čestitke za prve izgubljene kilograme :thumbup:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthormasa
    • CommentTime6. Jun 2007

tenx
  5.  
    Lep pozdrav!

No jaz imam sledeče vprašanje.:smile: Jaz nimam prav veliko problemov glede maščobe na trebuhu, ampak maščobe v prsih...:angry: Sem 15 letni fant, pa mam prevelike prsi in to mi gre že pošteno na jetra!:angry::shamed: Res bi prosil za pomoč, da mi pomagate, kako da se znebim maščobe na prsih, oz. kaj da naredim, da bodo moje prsi normalno velike(za fanta, ne za žensko:tongue:). Saj so lahko mjčkn velike, ampak jaz imam že res prevelike.:sad::shamed:

Za vsako pomoč bom ZELO hvaležen...:smile:

Hvala in lep pozdrav!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime18. Jun 2007

Živjo Tony Soprano (haha dober nick name, še boljša serija :bigsmile:),

najbolje bo, če se začneš intenzivno ukvarjati z športom. Svetovala bi ti, da se oglasiš v kakšnem fitness studiu, kjer ti lahko sestavijo vadbo za problematični del telesa.
    Drugače pa vaje za prsi (plavanje itd.).

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorLiSkA
    • CommentTime20. Jun 2007

Sem nova na forumu in morm malo urediti uporabniški račun!!!
    :thumbup:
    Zato če bi bili tako prijazni mi poveste kako naredite avatar zraven!:cry:
    •  
      CommentAuthorLiSkA
    • CommentTime20. Jun 2007 urejeno

•  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime21. Jun 2007

Živjo LiSkA,

lepo pozdravljena na našem forumu :wink:. Avatar narediš na sledeči način: greš na Uporabniški račun--> na levi strani imaš Nastavitve računa in spodaj osebne slike. V polja vneseš slike, ki jih imaš že prej shranjeno na računalniku.
    Ti to je to :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorLiSkA
    • CommentTime21. Jun 2007

Tnx!!
  6.  
    LP!

No, jaz bi prosil za nasvet, kako bi lahko najhitrejše in najlažje izgubil čimveč kg? Bilo bi super, če bi lahko shujšal tja do 16/17. Julija, 2007.:bigsmile:
  7.  
    Živjo!
    Še ena nova na tem forumu :bigsmile: Mene pa sam neki zanima....ko si delam meso v teflonski ponvi..če delam piščančje/puranje, ma ful čuden vonj..a je ful narobe, če vržem zraven malo česna? :confused: