Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

1.  
    Alo! Imam eno vprašanje! sem obsedena s čokolado! Kako se ji naj oprem?:bigsmile: Plisssss help!:bigsmile:
  2.  
    Tole je pa malo čudno vprašanje. Mislim, da rabiš predvsem močno voljo, da v trgovini pogledaš stran od čokolad. Jaz si je niti ne želim, če je nimam doma, zato si je preprosto ne kupim. To ti najbrž ne pomaga veliko, ampak ne vem, kaj drugega naj ti rečem.
  3.  
    Dober dan! imam eno vprašanje: kako se naj znebim trebuha oz maščobe na trebuhu? kakšne vaje priporočaš? V bokih sem imela obsega117cm in sem v 8 dneh izgubila 15cm, a maščoba na trebuhu ne gre stran...hm... plis pomagaj
    • CommentAuthorveljko
    • CommentTime9. Mar 2008

mene pa zanima a lahko jajca izpustim k jih ne jem
    • CommentAuthornaty
    • CommentTime11. Mar 2008

Ali obstaja kakšna dieta brez jajc, hrenovk, jagod, skute, mleka, jogurta, kisle smetane, šunke, tune oz. nasploh rib?nobena dieta ni zame. zakaj so povsod ribe:angry:?
    •  
      CommentAuthorhope
    • CommentTime12. Mar 2008

Obstaja!! Imenuje se Jej zdravo in hujšaj... hjoj samo kok si čudna da nit mleka ne piješ-zakaj??
    Primer jedilnika:
    zajtrk:polnozrnat kruh in lahka marmelada
    malica:sadež
    kosilo:piščanes, puran, sir in zelenjava-lahko sveža lahko pa dušena, pečena, na žaru
    testenine z zelenjavo
    riž z zelenjavo
    kuhan krompir...
    Malica:mogoče spet kako sadje..
    večerja: B!!! meso ali sir
    •  
      CommentAuthorhope
    • CommentTime12. Mar 2008

Obstaja!! Imenuje se Jej zdravo in hujšaj... hjoj samo kok si čudna da nit mleka ne piješ-zakaj??
    Primer jedilnika:
    zajtrk:polnozrnat kruh in lahka marmelada
    malica:sadež
    kosilo:piščanes, puran, sir in zelenjava-lahko sveža lahko pa dušena, pečena, na žaru
    testenine z zelenjavo
    riž z zelenjavo
    kuhan krompir...
    Malica:mogoče spet kako sadje..
    večerja: B!!! meso ali sir
    •  
      CommentAuthorLeLa
    • CommentTime23. Mar 2008

živjo!sem nova uporabnica in rada bi vas nekaj vprasala.sem kasne 10 kg. preteska in sem poskusila z vsemi dietami in zdrzim le 2 dni potem pa se sladkarijam ne morem upreti.mi lahko prosim svetujete kaj naj naredim ker bi res rada shujsala!

lp.:cry:
  4.  
    alo! delam zapestnice iz prejice, z napisom!!!!! če si želi katera naročiti, mi naj pošlje na spodaj navedeni naslov! V pismu mi moraš napisati barvo za PODLAGO in barvo za NAPIS. Npr: Podlada naj bo črna, napis pa roza - ime Petra. Zapestnica stane 2?,odpošljem pa jo v roku 2 dneh.
    Delam tudi zapestnice iz perlic, tudi z napisom ali z kakšnimi vzorci. Te pa stanejo (1 zapestnica) 3,20?.

pišite na naslov:
    PETRA TOPOLNIK
    LUKAVCI 34, 9242 KRIŽEVCI PRI LJUTOMERU
  5.  
    iz prejice 2 evra, iz perlic pa 3,20 evra
    • CommentAuthorveca
    • CommentTime31. Mar 2008

jaz sem ze dala 3 dni cez in nisem zgubila niti kilograma,...:( zalostno da gres cez vse to pol pa nic skoda:confused:
    •  
      CommentAuthorTony Soprano
    • CommentTime12. Apr 2008 urejeno

Živijo. Jaz že en teden vsak dan tečem po 20 min, nato pa še opravim vaje za moč in raztegovalne vaje za mišice. Uredil sem si tudi prehrano, olje sem zamenjal z olivnim oljem, kruh z črnim kruhom, mleko z 3.6 maščobe sem zamenjal z mlekom, ki ima 0.5 maščobe, nič sladic in najedanja do grla...

No, mene zanima, če lahko jem jajca? Zanima me tudi, če lahko pijem Oazo ali pa Za Life? Pa, kadar imam šolo popoldne, pojem zjutraj za zajtrk eno palačinko in nato ob 16h en piščančji hot dog brez dodatkov, pa me zanima, če mi tista ena palačinka zjutraj škodi? Zanima me tudi, če tiste energijske pijače (Red Bull, Energy Drink) škodijo?

Zelo se veselim odgovor. Hvala in LP.:wink:
  6.  
    Zakaj pa ne bi smel jesti jajc? Samo pretiravati ni treba z njimi, pa je OK. In tudi palačinka za zajtrk ti ne bo škodila, sploh, če ne bo iz bele moke..jaz jih najraje namažem z marmelado brez sladkorja. Oaza mislim da bi bila OK, saj kolikor jaz vem, je sladkana s fruktozo. Za life pa raje ne, je polna sladkorjev. Energijske pijače pa po mojem mnenju bolj škodijo kot koristijo. Sama kemija in cuker/sladila.
  7.  
    @NaturensGalleri, hvala ti za odgovor.

Zanima me samo še, če lahko pri hot dogu vzamem kečap zraven? Za majonezo vem, da ima preveč maščob, za kečap pa nimam pojma. Ker brez dodatkov je preveč "suh" hot dog hehe. :)

LP
    •  
      CommentAuthorhope
    • CommentTime13. Apr 2008

brez..kečap ma ful sladkorja
  8.  
    Aha, ok. Hvala ti res. :)

Zanima me samo še, če imam pravilno prehrano. Recimo zjutraj (ko imam dopoldne šolo) pojem hot dog brez dodatkov. popoldne za kosilo pa kar pač pripravi mama, ampak malo pojem. Zvečer nič, če sem pa lačen kakšno sadje ali corn flakes.

Ko imam popoldne šolo, zjutraj pojem palačinko, popoldne hot dog brez dodatkov, zvečer mogoče nekaj malega, ali pa le corn flakes/sadje.
  9.  
    Mislim, da bo v redu..sicer pa boš najbolj videl po tednu ali dveh..bi se moralo že kaj poznati (ni nujno da na tehtnici, lahko tudi samo na obsegu). Corn flakes mi sicer ni všeč (še ena stvar polna cukra :confused: ) jaz bi ti bolj priporočala kake kosmiče (ovseni, rženi, muesli..samo da ne bo sladkano).
  10.  
    Zgleda, da je v redu ja.:cool::wink: Za en teden sem izgubil 2 kili.:cheer: Še ene 5 jih bom probal zgubiti, potem bom pa šel na fitnes.:wink: Hvala za vse nasvete in odgovore. Res hvala.:shamed::bigsmile::wink:
  11.  
    Danes sem se zopet tehtal in spet sem izgubil 2 kili za en teden!:crazy: Še en teden bom tekel, da odstranim še dve kili (takrat bom namreč imel normalno težo glede na mojo velikost), vendar me zanima, kako naj potem VZDRŽUJEM to težo brez teka?

LP
    •  
      CommentAuthorhope
    • CommentTime28. Apr 2008

zakaj pa brez teka? Edini način da vzdržiš težo je ta, da se ne vrneš na stara pota!! Jej zdravo in giblji se. edino tako se da.
    •  
    • CommentTime10. May 2008 urejeno

Živjo. Danes sem se spet tehtal. :bigsmile: Na začetku, ko sem komaj začel tečt, sem imel 80kg, danes sem se pa tehtal in imam 70kg!:crazy: No, zanima me samo še, če lahko jem sladoled?

Hvala za odgovor in LP!:thumbup::swingin::peace:
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime30. May 2008

tu pa tam pa ja lahko ješ sladoled,sej ga neboš vsaki dan pojedo pet kepic,čestitke za uspeh,kaj maš to kake posebne hrenovke za hot dog al ne?kolk sem brala vidim da obužuješ hotdog
    •  
    • CommentTime31. May 2008 urejeno

Hehe, res je, rad ga imam.:tooth: Drgač pa ne, niso nobene posebne hrenovke, navadne piščančje.:wink:

PS: Sedaj imam 68 kg. Se pravi, da sem izgubil že 12 kg.:swingin:
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime31. May 2008

zgleda da ti odgovarja taka metoda hujšanja,jooj kak se mi že lušta palačink,samo ena bi bla meni premalo,za palačinke bi lahko ubijala,hmm...se pravi da si večinoma spravo dol kile z tekom,samo jaz se nena morem spravit laufat,roleri še pa pecikl,laufat pač ne

nič vse čestitke,pa uspešno hujšanje še naprej
    •  
    • CommentTime1. Jun 2008 urejeno

V bistvu, lahko ješ vse (no, ne čisto vse, ampak večino pa), le ne smeš se prenajedati, moraš jesti pač normalno, in vstati z mize, preden si sita. Boš vidla, da boš čez 15-30 min sita, in počasi se ti bo želodec navadil na to količino hrane, in čez nekaj časa se boš pa najedla pri tej količini, in boš nato še bolj zmanjšala količino hrane. :wink: Laufat pa verjamem, da se ti ne da, saj se meni na začetku isto ni dal. :) Ampak, ko se enkrat spraviš in čez en teden vidiš, koliko kg si izgubil/a, potem dobiš še več volje in nadaljuješ s tekom. ;)

PS: danes sem se spet tehtal (vsak teden se namreč tehtam) in sedaj imam 67 kg.:rolling:

Upam, da ti rata, ursika!:thumbup:
  12.  
    :clap: bravo, Tony, vidim, da ti gre super. Kar tako naprej :thumbup: Na koliko kg pa si želiš prit?
    LP, N
    •  
    • CommentTime2. Jun 2008 urejeno

Ne vem, tam nekje do 65. Se pravi še eno 2 kilci.:peace: Iz 80 sem/bom prišel na 65. Hudo ane?:rolling::jumping::rasta::tongue:
  13.  
    Super si :clap: :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Jun 2008

Tony frajer si :rasta:
    • CommentAuthorflaška
    • CommentTime7. Jun 2008

Sem nova na tem forumu in ker želim v kratkem začeti z dieto kemičnega razkroja, bi imela nekaj vprašanj;
    za kosilo sem navajena jesti več kot za večerjo, zato me zanima če lahko zamenjam hrano kosila za hrano večerje.
    Nadaljnje, ali lahko namesto banane pojem katerikoli drug sadež, npr. jabolko? Lahko namesto slanih krekerjev pojem prepečenec? Lahko med večerjo spustim vanilijev sladoled, saj mi ni najljubši? Koliko kilogramov lahko najmanj izgubiš, če se diete strogo držiš, imaš pa slabo presnovo, trdovratne obloge in nimaš časa za dolgotrajnejšo vadbo?

fsm :peace:
  14.  
    Draga flaška,
    kar se tiče diete k.r., je zasnovana tako, da se živila med seboj izključujejo, tako da jih je treba jesti po točno določenem vrstnem redu. Če boš menjala, verjetno rezultat ne bo tak, kot bi lahko bil. Jaz tudi ne maram vanilijevega sladoleda, ampak sem se potrudila in ga pojedla...priporočam ti, da se natančno držiš, saj bojo rezultati gotovo boljši. Jaz sem z 31 dnevno izgubila 9 kg brez dolgotrajnejše vadbe (občasno sem izvajala pilates in šla na krajši sprehod). Večerij in kosil pa jaz raje ne bi menjala.
    Sporoči, kako se boš odločila.
    LP, N
    • CommentAuthorflaška
    • CommentTime7. Jun 2008

N, hvala za odgovor...:)
    Saj ne da ne maram vanilijevega sladoleda, bolj zdravo pa bi se mi zdelo če bi namesto njega pojedla npr. jabolko, ki je tudi manj kalorično.
    Popolnoma razumem, da se obrokov in živil naj ne bi menjalo in to mislim tudi upoštevati in tudi čas za krajši sprehod bi se našel...vse za zdravje in lepši videz:)
    Se mi je pa dobra zdela tudi 90 dnevna ločevalna dieta. Po vseh primerjavah sem ugotovila, da mi živila nekoliko bolj ustrezajo, ne bi bilo lakote, 90 dni pa bi bilo vsekakor dovolj, da vsaj košček te diete spremenim v svoje vsakdanje življenje.

Poizkusiti ni greh...LP
  15.  
    Jaz se tudi odločam, da bi šla na ločevalno, saj me v trenutnem obdobju (izpiti) tista malenkost hrane pri dieti k.r. ne drži pokonci...ker se rabim učit ponoči, bi morala tut kaj malo bolj konkretnega pojest..pri dieti k.r. sem bila pa čez dan lačna, potem sem pojedla večerjo, ki pa je v zelo kratkem času splahnela (navkljub sladoledu in vsem drugim stvarem)...tako da s ponedeljkom pričenjam z ločevalno. Enkrat dolgo nazaj sem jo sicer že izprobala, a takrat mi ni pasala, ker nisem znala skuhat še najenostavnejše stvari :shamed: Zdaj mi pa ni problem, tako da upam, da bom zdržala 3 mesece. Če siza, lahko začneva skupaj :wink:

LP, N
    •  
    • CommentTime8. Jun 2008 urejeno

No, jaz vam samo sporočam, da sem prišel na svoj željeni rezultat. Včeraj sem se tehtal, in imam 65kg. Imel sem pa 80.:cheer::swingin::clap: Upam, da vsem rata, kakor je meni.:peace: Z rezultatom sem pa več kot zadovoljen.:tooth::swingin:

Fajn se mejte, in srečno!!!:boogie::rasta::wink::wink:
  16.  
    Bravo Tony :clap: :clap: Super si :swingin:
    • CommentAuthorflaška
    • CommentTime8. Jun 2008

Jaz tudi nameravam začeti jutri, se pravi v ponedeljek, in tudi sama upam, da se mi posreči in da bom sposobna vztrajati, kljub vsem težavam, ki so se mi zgrnile na glavo v zadnjih tednih šole. Količina hrane torej ne bo problem kot praviš N, in tudi sama nameravam preživeti večino noči tega tedna ob nočni svetilki in seveda...budna.
    Sporočim če bom prebila led in mi bo 1. dan uspel...potem lahko nadaljujem:bigsmile:

Tony, čestitam za močno voljo, lahko si nam za zgled!!!

LP
  17.  
    Super, flaška, torej bova začeli skupaj :cheer: Jaz tudi upam, da mi uspe prvi dan :tooth: Sicer pa me najbolj skrbi sadni dan, ker jest meso pa solato/krompir pa solato sem že navajena, ker tega dvojega že dolgo ne jem skupaj (mesa pa krompirja). Bomo videli, kako bo šlo. Me pa veseli, da mam tokrat vsaj podporo družine...ko sem začela hujšat, namreč ni bilo tako :confused:
    Se oglasim spet jutri, ko bo (če bo vse po sreči) za mano prvi beljakovinski dan :bigsmile:

LP, NaturensGalleri
    • CommentAuthorflaška
    • CommentTime10. Jun 2008

1. dan uspel - skuta s čebulo odvratna:confused:
    2. dan uspel - obožujem prebranec:tongue:
    Kdaj pa naj bi začela izgubljati kg? Saj vem, da ne gre vse tako hitro, pa vseeno; ali bo to že ta teden?

LP:thumbup:
    • CommentAuthorFrikiš.
    • CommentTime13. Jun 2008 urejeno

Hello!
    No jst sm pa nova uporabnica..:bigsmile:

Zanima pa me..Nekje sem prebrala,da pomaga pri hujšanju če pred spanjem vzameš eno žlićko medu?
    Je katera že sprobala in mi zna odgovoriti?

2.Imam hčerko,ki je stara 14 let,visoka 155 cm in tehta okrog 65 kg..
    Problem je,da se premalo giba,ker je veliko bolna..
    Zanima pa me..Če obstaja kakšna dieta,ki je lahka in ne bi bilo treba ne vem koliko pripravljati..
    Če mi lahko kdo predlaga kako,da bi ji lahko pomagala..
    Drugače ne bi rada,da je dieta prezahtevna,ker mi to ponavadi vzame preveč dela,da ji štimam vsak dan..
    Pa še vegeterijanka je.
    Tako,da..
    Če ima katera kakšne nasvete,kako,da ji pomagam shujšati prosim naj pove.

Ker mi je težko gledati hčerko,ko se sekira.. =/ :neutral::sad:
    Pa tudi za njeno zdravje je boljše,da malo shujšave.

Res hvala za odgovor že vnaprej.

Frikiš* oz Petra.
    • CommentAuthornatasa25
    • CommentTime16. Jun 2008

mene pa zanima ob kateri uri je zvečer najboš jest večerjo
    lp nataša
  18.  
    PO mojih izkušnjah 5 ur pred spanjem. Tisto o večerji pred 18. uro je larifari, če vprašaš mene.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime18. Jun 2008

Petra, tudi jaz sem prebrala za med pred spanjem in sem ga nekaj casa tudi jemala potem pa sem pozabila.
    Lahko si pogledas moje poste na dieti kR in bos videla pocasi se dalec pride.
    Ce je hcerka vegeterijanka bi jaz priporocala, vec manjsih obrokov in manj OH. Mogoce 5x na dan pa malo manj zelenjavo in fizol, leco, ciceriko, sojo. Malo oz. nic sladkarij. Jogurte, ce ni veganka. Poskusi, da pojesta okoli 1400 kcal dnevno ali 1200. In preberi knjigo Mrha koscena. Cel kup nasvetov sploh za tiste,k i ne jejo mesa.
    Pozdrav Aicha:smile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime18. Jun 2008

Tony zmagovalec si!!:clap::clap::swingin::thumbup::rolling::crazy:
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime19. Jun 2008

e tony svaka ti čast,v kolkem času si spravo vse te kile dol?ja nič zgleda da bom tudi jaz mogla začet laufat,še mam samo en mesec časa da shujšam
  19.  
    Kako ti je uspel Tony???:surprised::cheer::clap::crazy::jumping::peace::rolling::swingin::thumbup::tooth:
  20.  
    Jst bi rada sam prašala kakšna dieta bi bila primerna zame, ki sem stara 11 let???:shocked::wink:
    :whorship: sporočte mi čim prej!?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime24. Jul 2008

Otroci ne smejo hujsati brez zdravniskega nadzora oz. starsevskega.
    • CommentAuthorspranka
    • CommentTime29. Aug 2008

imam eno vprašanje... sem veganka ali obstaja kaksna dieta ki ne vsebuje nobenih maščob živalskega izvora? s tem da nemaram sadja in nemaram tofuja :D

hvala.lp
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime29. Aug 2008

Ce si veganka in ne jes nobenih res nobenih mascob zivalskega izvora potem ne jej niti tistih rastlinskega izvora in pac jej manj, ker si ne znam predstavljati, da je vegan oseba ki ima hkrati probleme s telesno tezo. Morda pojes prevec oresckov in ostalih kaloricnih reci pa poskusi zmanjstai vnos le-teh.
    Aicha
    • CommentAuthornextasy
    • CommentTime21. Sep 2008

olla..
    jst pa sem se trenutno zagrela za dieto s javorjevim siropom. Moji bližnji so jo dali že večkrat čez in morem rečt da je bila najbolj očinkovita od useh do zdaj.
    nevem če se tukaj kaj govori o tej dieti, zanima me pa predvsem kako nadaljevati po posto 1o dni....
    najlepša hvala za dg. :wink:
    lp:bigsmile: