Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthordreamy
    • CommentTime18. Nov 2007

USPEŠNE DIETE MENE IN MOJIH PRIJATELJIC če ma katera od vas kakšno uspešno nj pa kr doda(ob dieto prosim še napišite komu je namenjena)

pa to temo sm dodala ker je večina diet tuki PRETIRNIH oz. SKRAJNIH

tko da tle neki kar je bolj zdravo pa vseeno dokaj uspešno

:jumping::crazy:
    •  
      CommentAuthordreamy

MEŠANA DIETA(primerna za osebe ki se NE ukvarjajo z aktivnim športom, za
    osebe nad 50kg..lahko se jo uporablja na daljši rok)

jedi lahko zamenjate z takimi ki so podobni po hranilni sestavi in kalorični vrednosti....potrebno je spiti vsaj 2litra vode na dan...ne pijte sokov če niso v jedilniku...lahko pijete le čaj vodo ali razredćeno limonado brez sladkorja...lahko pijete kavo brez sladkorja in smetane

1. dan

z:2dl jogurta(LCA ali podobno okus po želji vendar manjmasten), 100g črnega ali polnozrnatega kruha
    m:jabolko ali hruška
    k:1 globok krožnik makaronov bologneze ali špagetov b.
    m:2 manjši mandarini, 1 piškot
    v:manjša žemlja z kosom šunke ali 3 kosi velike poli salame

2.dan

z:2jajci na vaš najljubši način, 100g kruha
    m:pomaranča
    k:krožnik goveje juhe z zakuho(ne smejo biti kroglice!), 50g(surovih) riža in 150g nemastnega kravjega zrezka, 50g graha
    m:majhen krožnik solate(sestavite jo lahko iz:korenja, zelene solate, radiča, zelja, brokolija, cvetače, čebule, paprike, paradižnika...kisajte po želji, olja največ 1majhno žličko, varčno z soljo)
    v:2dl jogurta

3.dan

z:manjši krožnik mlečnega riža ali košček riževega narastka(z manj sladkorja)
    m:2velika kosa lubenice ali ananasa
    k:biftek z jajcem, 5 velikih žlic pečenega krompirja ali 8žlic riža ali 2kosa kruha
    m:porcija brokolija ali cvetače-manjši krožnik
    v:2kosa kruha tanko namazana z marmelado

4.dan

z:argeta light-ta mjhna na kruhu
    m:pomaranča ali 2 večji mandarini
    k:rižota z morskimi sadeži(brez rakcev)-1krožnik ali 300g ribe z do 200g kruha ali manjšo porcijo krompirja
    m:2kivija
    v:2 žlici medu in 1 večji kos kruha

5.dan

z:sirova štručka, 2kosa šunke ali 5dag poli salame
    m:jabolko
    k:solata po želji(zmerno z oljem in soljo) ter krožnik obare ali zelenjavne juhe
    m:torta po izbiri
    v:2dl jogurta, 50g črnega ali polnozrnatega kruha

6.dan

z:manjša porcija mlečnega zdroba ali čokolinota ali kosmići v mleku
    m:1 kivi in 1 mandarina
    k:majhna pica margarita(z nepretirano količino sira in nepreveč slana)
    m:banana
    v:majhna porcija solate brez ali skorajbrez olja

7.dan

z:2dl jogurta, 1 majhen topljeni sir ali 3 rezine trdega, 100g kruha
    m:košček čokolade, manjše jabolko
    k:široki rezanci z mesno omako-1 krožnik
    m: tamar namaz light in 1 kos polnozrnatega kruha
    v:manjši krožnik sadne kupe(brez sladkorja in smetane) lahko 1 kepica vanilijevega sladoleda
    •  
      CommentAuthordreamy

DIETA Z RIŽEM( za vse ki želite hitro shujšati-samo za kratek čas)

ne smete piti sokov in kaloričnih pijač, za sladkanje ne uporabljajte sladkorja ampak le sladila...pijte čimveč vode

1.dan

z:mlečni riž brez sladkorja-1krožnik
    k:riž z grahom-1krožnik
    v:1 skodelica kuhanega riža z 1-2 žlicami medu

2.dan

z:cca. 10x10x2cm velik kos riževega narastka
    k:100g(v surovem) riža z školjkami ali sipami ali lignji(ne pražite!)
    v:riž z topljeno čokolado in jogurtom...1 skodelica mešanice

3.dan

z:sadje in malo sladek kuhan riž
    k:rižota s piščančjimi prsmi-1 krožnik
    v:puding z rižem-majhen lonček

4. dan

jeste normalno vendar zmerno

5. dan

z:rižev narastek(10x10x2cm)
    k:puranji zrezek z rižem
    v:riž z zelenjavo-1krožnik

s tem je kolegica v 1 tednu(7dneh) shujšala 3kg baje (aja pa naprej se ponovi)
    • CommentAuthorninaaaaa
    • CommentTime11. Dec 2007

živjo! zanima me naslednje..odločila sem se, da bom malo bolj pazila na prehrano.. zelo rada jem fižolovo juho z testeninami, namesto npr. kruha. zanima me če je za 100g - 16,4 g beljakovine in 10,3 g maščobe preveč? bo vredu ali naj se odločim za kakšno drugo juho?
    •  
      CommentAuthordreamy
    • CommentTime16. Dec 2007

ninaaaaa fižolova juha je vredu ker je znano da hrana v tekoči obliki nasiti bolj in za dlje časa....fižol je kot stročnica pomemben vir beljakovin in vitaminov tko da če ješ fižolovo juho 1x na dan ali na dva kot kosilo ali večerjo bo uredu. 16,4g proteinov/100g je ubistvu čist ql...niti slučajno preveč je pa mal vprašanje če bi rada shujšala ne pretiravi s testeninami v juhi ker le te najbolj redijo-ponavadi jih pa mi pojemo veliko
    • CommentAuthorbincha
    • CommentTime5. Jan 2008

hey !

jaz sem se odločila, da bom hujšala, vendar ne po dietah kajti tega se težko držim :smile: shujšati pa hočem tako, da jem normalno hrano ( v mejah) ter veliko sadja in zelenjava, veliko vode in 1 urna telovadba !
    zdaj pa me zanima, če bi to tudi delovalo ?
    prosim za nasvet:sad:
    • CommentAuthorbincha
    • CommentTime5. Jan 2008

to sem pozabila.. telovadila pa bi vsaj 5-6x na teden !
    •  
      CommentAuthordreamy
    • CommentTime5. Jan 2008

ja seveda bi delovalo...najboljše da prvo zračunaš približno dnevno porabo in bazalni metabolizem(pri tem upoštevaš višino, težo, mišično maso, konstitucijo ipd....tabele najdeš v priročnikih)

ter številki bazalnega metabolizma prišteješ dnevno dodatno porabo(od športne aktivnosti)-ta je odvisna od vrste in intenzivnosti športa ter tvoje teže

potem si poljubno zberi številko kalorij ki naj bo malce večja od te številke pa manjša od dnevne porabe(če sizelo športna npr. 2h na dan tudi to prištej v porabo)

glede na to si potem sestaviš jedilnik upoštevaš kok kcal ma neka snov na 100g, na nekaterih proizvodih piše na nekaterih ne in se morš mal znajt glede na tabele

kakorkoli drži se potem tega in počasi zdravo boš hujšala (načeloma 0,5-1,5kg na tedn odvisn od več dejavnikov)

pa pij čimveč vode (upoštevi da majo sokovi in pijače kalorije in morš tut to vštet k tistemu)
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime5. Jan 2008

DREAMY, pohvalno da si napisala tudi druge diete, mogoče boš kakšnemu celo pomagala.

Mene je predvsem zmotila MEŠANA DIETA, v njej je veliko živil, ki v času hujšanja niso priporočljive...kruh, banane....

In kako ta dieta sploh deluje? Izgubljanje kg in to?
    • CommentAuthorbincha
    • CommentTime5. Jan 2008

dreamy hvala ti !

upam, da bo delovalo tako kot si napisala :wink: bom se na 7 dni stehtala in napisala, če se pozna kaj :)

Lp:wink:
    •  
      CommentAuthordreamy
    • CommentTime6. Jan 2008

aisha deluje na tem da je vnos kalorij manjši od porabe tako kot 99% vseh diet (izjema je morda ločevalna)

sem pa dieto napisala ker je dokaj realna-primerna je za normalne ljudi, ki ne želijo jesti samo zelenjave in mesa
    tudi sama sem po podobni(le da z večjimi količinami živil ker sem športnica) nekoč konkretno shujšala...prvi tedn sm imela približno tako pa je šlo dol dobrih 6kg, pa sm potem zto povečala količine hrane in na to še 3 tedne hujšala po približno 1-2kg/tedn potem pa sem dosegla željeno težo in nehala

seveda je za vsako dieto priporočljivo(sploh če kg letijo dol) da športamo(za mišično maso da ne upade(preveč)) se savnamo in mažemo kožo s kremami za prožnost (da se ne vidi povešene kože oz. hrapavosti)
    •  
      CommentAuthor5r@
    • CommentTime15. Jan 2008

dreamy kot prvo en lep pozdrav imam pa vprašanje koliko kg zgubiš z mešano dieto v 7 dneh ?:wink::tongue:
    hvala za odgovor in lp 5r@:cheer::jumping:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):