Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorosa
    • CommentTime15. Jan 2008

Več kot dve desetletji sem bila zasvojena s sladkarijami. Težko sem šla mimo slaščičarne, še posebej sem oboževala kremšnite. V enem večeru sem lahko "uničila" škatlo napolitank. Tako sem iz nekdanjih 53 do 58 kilogramov prilezla na več kot 80 kil. Velikokrat sem se lotila kakšne diete, dvaklrat z akopresuro, s tabletami, z ločevalno dieto. Ob koncu diet sem se hitro spet zredila. Ob kopičenju zdravstenih težav - otekanje nog in krči v nogah, težka sapa, slabi zobje. obloženo žrelo, holesterol itd sem minulo poletje prvič pomislila, da imam mogoče težave s kvasovkami. Simptomi so se ujemali, moja sla po sladkarijah tudi. Zato sem prebrala vse, kar sem na spletu našala o kandidazi (nisem prepričana, da sem prav napisala) in v začetku lanskega septembra drastično spremenila svoj jedilnik. Popolnoma sem prenehala jesti kruh in sladkarije, tudi čaja in kave si ne sladkam več. Ne jem več suhega sadja, grozdja in hrušk, od mlečnih izdlekov le probiotični jogurt. Namesto kruha jem "stiropor", riževe ploščice ali ploščice iz žitaric. Sicer jem naormalno, grešim z občasnim kozarčkom vina (tega sicer, ker je fermentirana pijača, ne bi smela), včasih jem tudi preveč ali prepozno. Vseeno sem doslej shujšala okro 8 kilogramov, se znebila večine prej naštetih težav - žrelo je čisto, zobje so vleiko bolje, koža se je pomladila, noge ne otekajo več, imam pa občasno krče. Ob vzpenjanju imam še nekaj težav, a to je verjetno le pomanjkanje kondicije. Zdaj zbiram moči, da bi v dieto uvedla še več reda, jo mogoče oplemenitila z ločevalno dieto (brez kruha in sladkarij) in da bi se bistveno več gibala. Še pomembna informacija: sladkarij sploh ne pogrešam in kruha tudi ne.:bigsmile:
    • CommentAuthorxxx_woman
    • CommentTime24. Jan 2008

pridna :bigsmile:
    • CommentAuthorchichina
    • CommentTime8. Mar 2008

pozdravljena Osa.
    Imam enak problem. Poleg kruha, oziroma vseh jedi, ki vsebujejo kvas, je pri kandidazi velik problem sladkor (oH). ko sem se lotila ločevalne diete, sem v 1 mesecu pristala v bolnišnici. 10 dni sem imela vročino okrog 40C., diagnoza-zastrupitev krvi, vnetje ustne votline in nožnice s candidae albicans. Sadje (tudi določena zelenjava-npr. korenje) je odlično hranilo za kandido, nasploh kandida obožuje vse OH. Pri ločevalni dieti pa ješ 2., 3. in 4. dan OH. Če imaš res velike težave s kandido pazi. Jaz se že nekaj časa prehranjujem po knjigi z nalovom Tudi z ogljikovimi hidrati ste lahko zasvojeni (dr. Rachel in Richard Heller). V 2 tednih so vse moje prejšnje težave v zvezi s kandido izzvenele, vedno se lahko najem do sitega, kg pa še vedno upadajo. Želim ti veliko uspehov!
    • CommentAuthorpalčica
    • CommentTime8. Mar 2008

živjo!Prebrala sem mal forum tukaj in tale knjiga se mi zdi zanimiva.Upam da pridem do nje.Mislim pa da ima marsikdo ta problem z kandi...a niti ne ve kaj to je.A se tebi zdi zakomplicirano napisana? Ker jaz mam bolj rada preprosto napisane knjige.Uspešno in zdravo hujšanje še naprej.Lp:bigsmile:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):