Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorjasmina85
    • CommentTime3. Feb 2008

Zdravo, punce!

Imam problem, ki me obremenjuje vsak dan znova in me drzi v svojih nevidnih krempljih ..
    Pa zacnimo na zacetku. Od poletja 07 sem do sedaj izgubila skupno 16 kg, sedaj sem na 68 kg pri 175 cm. Takrat sem imela veliko motivacijo, saj sem se predhodno zredila za 10 kg od moje stalne teze in sem zelela priti nazaj na svojo staro udobno tezo, ki sem je bila vajena ze leta .. to je ok. 70 kg, 1kg +-. In je kar kapljalo dol brez posebnega truda, saj sem se zavedala svojih napak.
    Moja najvecja slabost so - nic presenetljivega - sladkarije vseh sort, najbolj pa cokolada. Ze kot majhna sem nekje sredi dneva cutila hudo potrebo po sladkem in naredila vse za to, da sem ga dobila. Navadno nisem zdrzala do malo poznega kosila in sem se vedno nabasala sladkarij ter zatem se kosila.
    Nikoli se mi ta razvada ni prevec poznala na postavi zaradi visine .. od okolice sem dobivala mesane odzive .. nekateri (debelejsi) so rekli, ah pa saj dobro zgledas, kaj pa ti hujsas .. drugi pa "ti pa rada jes, ne" (bolj suhi ljudje) .. in tako se mi nikoli ni uspelo drzati katerekoli diete dlje kot 1 teden ..
    Obcudujem vse vas, ki vam uspe vsaj 1 mesec, to je ze pravi cudez zame.
    Da si postavis pravila (ali upostevas pravila, ki ti jih drugi postavijo) in jih dejansko upostevas. In te nic ne zmoti, mamina kuhinja, obiski, sladkarije..
    No, sedaj ko sem na stari tezi, si zelim koncno 1x za zmeraj priti na idealno tezo, ki je po mojem mnenju 58-60 kg .. ker ceprav bo spet marsikdo rekel, zakaj neki pa ti hujsas (saj ima mogoce ta oseba se vec kg prevec in ji je moja teza idealna), se trenutno ne pocutim najbolje v svoji kozi, saj vidim kaj vse bi lahko bilo boljse..

In tako se vsak dan znova odlocim, cesa se bom drug dan drzala .. napisem si celo kaj bom jedla za kateri obrok .. in koliko .. nato pa nekje sredi dneva obvezno pride sibek moment in grejo moji plani po zlu .. seveda ne pomaga to, da mama kuha dobro in v prevelikih kolicinah ter da je skoraj vedno kaj sladkega doma .. ampak ce bi jaz zares imela voljo, bi se lahko vsemu temu uprla, a ne?

V cem je torej problem? Ko bi vsaj uzivala v hrani in jo spostovala .. zavedam se vsega .. kalorij, ki jih po nepotrebnem vnesem .. tega da v 3. svetu nimajo dovolj hrane za prezivetje .. da moram vztrajati, da pridem na cilj .. zakaj si tega tako zelim .. a mi ne uspe nikakor .. sem perfekcionist po naravi in imam druge stvari v zivljenju zelo dobro postimane .. in tako seveda zelim imeti tudi postavo kar se da idealno .. in me zato ta problem vsak dan mori ..
    kdo me dolgo ni videl, vsak rece, wow kako si shujsala .. a meni to ni dovolj.. rada bi sla naprej.
    Zdaj sem zacela z aerobiko redno vsak dan in si postavila pravilo, da po tem ne jem .. 2x sem ze bila in se seveda nisem drzala .. saj se mi zdi, da mi vadba le se spodbudi apetit :( sicer v vadbi zelo uzivam in si tudi jaz zelim sanjske postave, kot jo ima marsikatera zenska v telovadnici .. a pri prehrani ne gre in ne gre .. tekom let sem se ocitno navadila da rabim vsaj neki sladkega na dan, sam kaj ko ponavadi ne ostane pri "malo" ..

Gre za odvisnost, psiholosko ali fiziolosko? Se jo da odpravit? In ce se da, kako?
    Razmisljam tudi o dnevniku, ki bi ga pisala v te namene .. rabim neko idejo, nekaj trdnega, cesar se lahko oprimem v skusnjavi, ki pride vsak dan znova .. zavedam se, da mi ravno sladko unicuje moznosti za sanjsko postavo .. ker druga hrana mi ne dela problemov ..

Vesela bom vsakrsnega nasveta, komentarja, priporocila, ki ga premorete .. pa tudi lepe spodbudne besede.. obrazlozila, zakaj to pocnem .. in kako naj se tega resim .. saj ce mi to uspe, se mi zdi, da mi lahko karkoli .. ali menite, da je potrebno odvisnost zamenjati z drugo odvisnostjo, da se je lahko resis?

Upam, da se razvije konstruktivna debata iz tega romana .. :wink:
    • CommentAuthorAnansie
    • CommentTime4. Feb 2008

živjo jasmina 85!
    mislim da nisi edina, ki se vsak dan sopada s takimi problemi, ki si jih opisala zgoraj. Vsak večer, ko se uležem v posteljo, sama pri sebi postavljam plane, kako bom jutri pa res striktno upoštevala dieto, kako bo prelavfala pol rožnika in kako ne bom samo metala hrano vase, brez vsakega pomisleka. Vsak dan si hočem dopovedati, da je hrana vir energije in ne vir potešitve, da potrebujem samo določeno količino hrane za preživetje in ne galone sladkarij in vse navlake, ki obstaja v nažih trgovinah. Nasledni dan mi celo uspe, ampak nato mi zmanjka volje. Sama sebi si rečem, pa kaj za vraga se prikrajšuješ za užitke, pa saj ne morejo vsi ljudje biti suhi, kar je vse res, ampak trenutno s svojo postavo resnično nism zadovoljna.
    Od lanske pomladi do danes mi je pri mojih 169 cm in 70 kilogramih uspelo pridet do 63kilogramov, kar pa meni osebno ne zadostuje.
    Ljudje smo pač lahko zasvojeni z različnimi stvarmi, tako kot sva midve s sladkarijami, so drugis cigareti, drogo...Resnično je potrebno veliko volje, da sam sebe premagaš...Upam da mi nekega dne uspe.
    p.s.:sicer pa vse ni samo v videzu, kar pa mislim da se tega obedve zavedava :wink:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):