Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorEucica
    • CommentTime4. Mar 2010

:wink: Pa kakšna kremca in savna tud ne more škodit.
    Pa ne rabi biti draga jaz uporabljam ta gel GEOMAR u dm-u sm ga kupla za 5 evrov se mi zdi da je bila cena.

Savna je pa najbolša IR ker te segrejo neposredno u jedro telesa pospeši srčni utrip tako da je učinek podoben kot pri telovadbi (pokuriš nekaj kalorij).

Druge savne pa posredno najprej segrejejo zrak in ker je dejansko prostor vroč zato se spotiš.Zato je dovol da je v ir savno 60 stopinj , v finski naprimer pa mora biti od 80-100.

Pa če boš še lahko kje dobila te potilne masažne hlače.Meni se zdi da se pri vadbi 5krat bolj spotim z njimi.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime4. Mar 2010

Ja v taki savni bi mene zaziher kap zadela, ker ne prenesem take vročine. Ja potilne hlače pa imam, samo po pravici povedano, nikoli jih nisem
    uporabljala.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Mar 2010

No, jaz hlac nimam v savno grem bolj poredko, ker mi ni vedno do vrocine, nisem pa se probala IR savne, sem pa brala.
    Bom sedaj tekla, samo danes je spet dez grrrr. Pa se roka me boli.
    Jutri gremo dalje.
    Sem pa vceraj racunala koliko kalorij porabis ko gres po stopnicah navzgor in je napisalo 6 ce hodis 2 minuti.
    Porazno. To se sploh ne splaca madona. Vcasih grem 3x na dan in je to 18 kalorij.
    In ker sem pretekla teh 600 m v menda 5 minutah sem porabila okoli 50 kalorij.
    Mogoce boljse, da neham racunati in naredim se nekaj pocepov.
    Aicha
    •  
      CommentAuthoralena20
    • CommentTime4. Mar 2010

čao bejbe
    aich nehej z računanjem to samo deprimira jest tko delam npr k sm začela sm rabla 54 konfekcijsko dons dam gor z lahkoto 46 ampak delam na temu de bom čimprej oblekla 44 in k mi rata ...........sej veš ke do 36 (ha ha ha ha ) sem že enkrat rekla puste vago jest mam skrito naj kr en k.....gleda .klinc pA kalorije nehejte jh štet ,bl pametno hrano jest ,sladkarij ne kupovat ker če jh nimaš doma jih ne morš jest pa tkole vse delejte z veseljem z optimizmom dokazujemo same sebi da smo ta glavne k nam vse rata.........................mater smo dobre .
    a mam prov a nimam a?
    ej pa še dež je nehov .......................yes.
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime4. Mar 2010

haha deža ni več kaj zdaj Aicha ?:wink:
    alena20 prav maš The best smo :peace:

Kar se pa kalorij tiče :naš organizem porablja kalorije ne da bi sploh kaj narediliže samo zato da živi.Za dihanje deljenje celic njihovo obnavljanje prebavo itd.
    In od nobenega obroka ne dobiš dejansko toliko kalorij kot jih vsebuje ker organizem za njegovo prebavo tudi pokuri nekaj kalorij.Če je ta hrana naprimer zelenjava greš pa celo v minus ker za prebavo le te porabi organizem več energije kot je pa zelenjava vsebuje.Upam da sem te potolažila.S športom ne bomo nikoli presegli porabe kalorij ki jih sam organizem dnevno porablja.

Je pa NUJNO potreben za razvoj mišične mase.Te so glavni porobnik kalorij.Več kot imaš mišične mase več kalorij kuriš tudi takrat ko miruješ.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Mar 2010

Ja vse to vem samo razpredala sem misli.
    Ha ne vem s katerega planeta sta vedve pri nas se vedno dezuje in snezi= snezuje.
    In hladno je.
    Ker je moj organizem se malo neodporen zaradi narkoze, ker imam sive ne bom tvegala in hodila ven po dezju.
    Ni izgovor ampak res ne bi tvegala.
    Aicha

Saj ne vem kaj naj nazaj zimsko sliko vrzem?
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime4. Mar 2010

Aicha : saj sem se šalila.Zdravje je na prvem mestu ti samo poslušaj svoje telo.Jaz še vedno vadim notri.Tudi pri nas dežuje pa še nek sneg je začel zraven :confused:
    •  
      CommentAuthoralena20
    • CommentTime4. Mar 2010

ojla kokoške evo jest sm že z laufa nazaj spod tuzša sm ko nova ,aich ti maš opravičeno zarad izrednih razmer tud ti evita kr lepo napreduj pa čeprav noter sam de se nekej dela čao se pišemo
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Mar 2010

Hvala za razumevanje. :wink:
    Dezuje pa se vedno.
    In jutri moram pes do zdravnika, komaj cakam, da bom lahko avto vozila.
    Pocutim se tako nepokretno.
    Aicha
    • CommentAuthortaya82
    • CommentTime5. Mar 2010

Hojla,

stara sem 27 let, visoka 176 cm in težka 91kg, v glavnem že 2 meseca se trudim in jem manj kakor prej, poskušam jesti do 1200 kcal na dan in jih s športom izgubit, sprehod, orbitrek, trebušnjaki vsaj 300 kcal na dan, torej 900 kcal na dan, izračunala sem si tudi dnevno porabo kalorij in mi znese na moje podatke okoli 1700, torej naredim vsak dan 700-800 kcal primankljaja pa ne shujšam, v tem času sem shujšala samo 3 kg .

KAJ NAJ NAREDIM??????

Prosim vas da mi pomagate na katero dieto naj grem????, da bo dejansko prinesla rezultate????
    Ločevalna dieta ni zame ker ne zdržim toliko časa brez mesa.

Da vam napišem še moj jedilnik

z: 2x kava z mlekom brez sladkorja.(100 kcal)-8h
    m: pomaranča ali jabolko. (50kcal)-10h
    K: solata s fižolom ali solata in sosedovo pecivo brez fižola.(250-300 kcal)-12-13h
    m: lahek navaden jogurt, kava (150 kcal)--15h
    v: 150 g mesa, solata, včasih tudi rezino kruha, ali malo krompirja,različno tudi riž + solata, juha,..... normalno kosilo samo da pojem manj.(400-500 kcal)-17h

Kje delam napako, ali katero dieto mi priporočate.

Hvala za vse odgovore.
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime5. Mar 2010

taya82

Ne delaš napake!
    Počasnejše izgubljanje teže je bol zdravo in izgubljenih kg ne dobiš nazaj.Vstrajaj vseh kilc tudi nismo pridobili čez noč ampak smo jih pridelovali mesece če ne leta.
    Zakaj bi moralo biti njihovo izgubljanje hitrejše.Vzemi način ki ga imaš sedaj za svoj slog življenja daj tehnico na stran pa boš videla rezultate po kakšnem mesecu.

Vem teško je vstrajati tako dolgo.Ravno zato pa je ta forum da se spodbujamo in si pomagamo med sabo.

Drugače pa poskusi kak jabolčni kis na tešče 2 žlici (lahko razredčen z vodo)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Mar 2010

Taya napake ni.
    Si morda pomislila, da ti gre nekaj na pridobitev misicne mase?
    In ves kaj po vseh podatkih sem videla, da podajajo izgubo kalorij in ne kcal.
    Ampak tako kot delas je OK.
    Sicer sem pa na CVEKU objavila dva linka o hujsanju dva dni nazaj in si priberi.
    Aicha
    • CommentAuthortaya82
    • CommentTime5. Mar 2010

hoj,

hvala za odgovore, ampak aicha a ni kcal kratica za kalorije????

Kaj pa pravte kaj na jajčno dieto, da mal šokiram telo pa pol spet jem tko naprej kot zdaj???
    •  
      CommentAuthoralena20
    • CommentTime5. Mar 2010

hello
    taya a lohk še jest kej dodam kcal pa kalorije ni isto pobvadi imaš oboje napisano za živilo ,jest drage moje še zmer poudrajam in podčrtam z rdečo brez vadbe ne bo šlo hitr dol navdite se da hujšate stem ko telo ne strada ker če ne jeste telo kuri rezervo vso hrano ki jo pa pojeste pa konzumira ker se boji da bo ostalo brez hrane in zato ni retultatov ,je treba jest vsaj vsake tri ure pa nehej s tem bedastim spiskom živil jej po svojem občutku samo izogibej se sladkorju kruhu in predelani hrani kot so salame paštete pa takle ,jej čez dan normalno pa večerje skenslej pa namest večerje telovad dej probej še kej druzga če ti to ne daje rezultatov,je pa tko morš bit kr vztrajen ni kej pa discpliniran
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Mar 2010

Ne moram prestudirati to s kalorijami.
    Vedno pozabim.
    Kcal je kratica za kilokalorije.
    Aicha
    •  
      CommentAuthoralena20
    • CommentTime6. Mar 2010

evo kokoške sem najdla en izračun med jouli in kcali če vam bo kej lažje 1 kilojul [kJ] = 1000 [J] 1 [kcal] = 4184 [kJ]. ,kokr sm rekla jest s s tem ne ukvarjam če bi hotla še to računat mah brez veze men to ni feeling.povem vam tud brez de se da hujšat no vsaj jest čist komot.čao bejbike
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Mar 2010

Sem jaz tudi preracunla in dobila, da je 1kcal = 0.001 kalorije.
    Saj je bilo vse prav ampak v poplavi podatkov sem se izgubila.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime7. Mar 2010

Seveda je 1kcal = 0.001 kalorije. k (kilo) itak pomeni tisoč. Enako kot je 1 kg = 1000 g je 1 kCal = 1000 Cal. Pogovorno pa večina reče kalorija namesto kCal. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Mar 2010

Ja jaz pa sem mislila, da preracunavajo porabo energije pri sportu v kalorijah pa mi zato nic ni bilo jasno.
    Aicha
    • CommentAuthortaya82
    • CommentTime8. Mar 2010

Pozdravček,
    hvala za odgovore in raziskave, no jaz sem se vseeno odločila da probam z jajčno dieto, ker moram do 24 aprila shujšat vsaj malo.
    tko da bom probala s to pol bom pa vidla kako naprej.

Pa lep dan žena vam želim.
  1.  
    A greš na morje 24.aprila......do takrat moram jaz tudi shujšat :-))
    • CommentAuthortaya82
    • CommentTime8. Mar 2010

hoj,
    ne imamo poroko,sm priča; tako da bi bolje obleka stala.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime8. Mar 2010

Potrudi se malo in uspelo ti bo. Do takrat imaš še malo časa.

Lp Vandolina
    •  
      CommentAuthoralena20
    • CommentTime8. Mar 2010

pozdrav kolegice ,najprej vse naj ob našem dnevu -čeprav ni nč posebnga navaden del dan ,taya k boš zaključla z jajčno dieto nam pa le mal poročej kako ti je šlo ,pa ti aich kako je s tvojo roko ,ma sem ful jezna baje bo v sredo spet sneg ma sem sita že tele zime pol sem pa še na accuju gledala prognozo za 15 dni pa bo ke do konc maraca minus brrrrrrrrrrrrrr pa tko se je će lep marec zaćel delat,no bejbike zdej pa le praznovat
    • CommentAuthortaya82
    • CommentTime9. Mar 2010

hoj,
    jest sm bla pa tko vesela včeri sm tok rožic dobila, full lepo 1. letos da so se vsi moški spomnli name.
    Ja evo danes sem se tehtala pa je blo že -1,5 kg, nemorem verjet, ampak to je pomojem sam prazen želodec, morem pa reč da sm bla kar lačna zvečer ker sem imela večerjo ob 17h.
    Ja valda vam poročam kako pa kaj bi bla full vesela če bi v treh tednih shujšala vsaj 5 kg., pol bom pa kakšno drugo vsekala spet razmišljam o 90 dnevni sam je res kriza k imam full rada meso, pa sir, mleko, pa tko.

No lep pozdrav.
    • CommentAuthortaya82
    • CommentTime9. Mar 2010

Se vam opravičujem, ker mi tipka na kateri je vejca ne prime vedno, pa me je mal težje brat.
    lp
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime31. Mar 2010

Taya82, kako si? Kako se je obnnesla tvoja jajčna dieta?
    Kako napreduješ?
    Veš, sem nova tukaj in ko vse to berem, ne morem verjeti, da vam uspeva tako malo jesti. Bravo, bravo, samo to vam lahko rečem.
    In veliko uspeha vsem.

:bigsmile:
    • CommentAuthorjabka

Eucica, pa še zate imam eno vprašanje. Ali pa katera druga če mi odgovori.
    Kaj je to - IR savna?
    Res mi ni jasno, nimam pojma.

:shamed:
    •  
      CommentAuthormams

Infrardeča savna:cool:
    • CommentAuthorjabka

O, hvala, mams.
    Sem pa res za luno!
    :shamed:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime1. Apr 2010

Star "mams pregovor" pravi : Bolje bit za luno pa vprašat, kot bit za soncem pa živet v nevednosti:wink::bigsmile:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):