Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormmojca
    • CommentTime12. Mar 2008

Po inetenetu sem malo pobrskala kar se tice diete kemicnega razkroja:
    -Ta dieta se NE uporablja v omenjeni bolnisnici!
    - Ce ze delate to dieto, potem bodite previdni, ker so navodila na tej strani napacna! Po treh (3) dneh diete je potrebno imeti stiri (4) dni pavze z normalno prehrano, vendar v zmernih kolicinahj, ne pa samo en (1) dan pavze! Kdorkoli je prevajal to dieto, je naredil napacen prevod.

- Hrenovke morajo biti iz govejega mesa, ne pa iz svinjskega in mesanega tako kot v Sloveniji.
    - Ne je se prepecenec ampak opecen kruhek - toast vendar brez karsnega koli namaza
    - Pri kosilu se lahko namesto toasta uporabi tudi nemasten sir
    -Pri vecerji prvega dne je skodelica repe ALI korencka, drugi dan - sveze zelje ali brokoli, tretji dan - fizol ali cvetaca, uglavnem izbor zelenjave je vecji, kot v prevodu te diete.

svetujem da pred zacetkom pobrskate po intenetu in najdete anglesko verzijo, ki bo najbolj zanesljiva.

Srecno!
    •  
      CommentAuthorAicha

Prosim povej kje na netu najdem to dieto oz. vsaj originalni naslov. Jaz sem mislila zaceti v soboto sedaj pa sem skepticna.
    Lp, Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

OK nasla sem pa se kopirano za vse.
    Pa ni ali ampak 1 skodelica pa se ena.

The Birmingham Diet

08:09 PM CDT on Wednesday, May 23, 2007

The Birmingham Diet

FIRST DAY

Breakfast:

Black coffee or tea

? grapefruit

1 slice toast

2 tbs. peanut butter

Lunch:

? cup of tuna (no mayo)

1 slice toast

Coffee or tea

Dinner:

2 slices of any meat

1 cup of string beans

1 cup of beets

1 apple

1 cup of vanilla ice cream

SECOND DAY

Breakfast:

1 egg

? banana

1 slice of toast

Black coffee or tea

Lunch:

1 cup cottage cheese

5 saltines

Dinner:

2 hotdogs

1 cup broccoli

? cup of carrots

? banana (the other half from breakfast)

? cup vanilla ice cream

THIRD DAY

Breakfast:

5 saltines

1 slice cheddar cheese

1 apple

Black Coffee or tea

Lunch:

1 hard boiled egg

1 slice toast

Dinner:

1 cup of tuna

1 cup beets

1 cup cauliflower

? cantaloupe

? cup vanilla ice cream

Most people lose about three pounds in three days. After 3 days of dieting you can eat normal food but do not overdo it. After 4 days of normal eating, you can start back on your three day diet. You can lose up to 30 pounds in 40 days if you stick with it.
    Print this story Add RSS Feeds Email this story Advertisement
    Chats, Boards & Blogs
    Northshore News Blog

Subscribe to breaking news e-mail alerts

More Chats, Boards & Blogs
    More Medical Watch
    New lasers make removing tattoos easier, more efficient

Five-year-old loses battle with E.coli

As a child fights for her life, her family hopes her story will help others

Weight Loss Wednesday: Burn calories long after the workout is over

Doctors say Botox injections are safe

More...
    Most E-mailed News
    Recipe for Crawfish Alexander - as seen on the Eyewitness Morning News

Daughter of former school board president pleads guilt to concealing a felony

Tulane student said she was kidnapped near campus

Five-year-old loses battle with E.coli

Six injured, one missing after explosion in Gulf of Mexico

More E-mailed news
  1.  
    Živjo!
    Ja mmojca, tudi jaz bi prosila za kaj več informacij,oz. če lahko nam kar dieto za tri dni napiši ali prilepi. Če se res lahko dodaja tudi druga zelenjava super. Angleško pa ne znam, zato je tu problem.:shamed::cry:

Lp kozoroginja:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime12. Mar 2008 urejeno

Aicha RABIM PREVOD.
    :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

LP:swingin::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ojla

sele sedaj sem se spravila spet za racunalnik in predelala se 1x anglesko verzijo.
    Prebrala sem komentar neke dieteticarke, pravi, da ni priporocljiva predolga dieta, ker je v njej prevec proteinov oz. beljakovin, posebno hrenovke niso zdrave in na racun teh proteinov izgubljas tekocino iz telesa in je moznost dehidracije velika.
    Torej:
    tam kjer je vprasaj je 1/2 skodelice.
    Sestava zelenjeave je enaka kot v "nasi" dieti, ni 1 prepecenec ampak 1 kos toasta. Potem sta 2 zlicki (cajni) arasidovega masla, 1 jabolko, lahko je cottage sircek (Hoffer, Lidl, Spar) ne mora biti skuta in lahko je ceddar sir, ravno danes sem videla v Lidlu, da ga imajo v listicih. Ostalo je enako.
    Edino kar je posebej poudarjeno na angleski in ameriski stani je, da se je 3 dni po dieti in 4 dni premora pa spet 3 dni itd..
    Vse ostalo kar je napisano je po nepotrebnem gori. Moja napaka.
    Upam, da se bos znasla iz kaosa.
    Ce ne javi.
    Sem pa danes za vecerjo pojedla 100 g kuhanega samo brokolija in sem lacna kot floki (beri pes). Se dobro, da imam grozdje doma. 100 g necesa je absolutno premalo.
    Samo ce je ena skodelica 250 ml? To s skodelicami mi res ni jasno. Pa nekje sem imela mere zapisane, grem se malo pobrskati. No pogledala sem, za 1 cup je cel kup mer. Od 200-280 ml celo(razlicne so v ZDA, Avstraliji, drzavah Commonweltha:se ne spomnim kako se rece po slovensko). V Ameriki je 1 skodelica 237 ml. Pa je razlika ce das vanjo vodo, sladkor ali moko in stehtas v gramih.
    Potem pa se tuna ali kos mesa? No bom videla. Za kosilo bo kriza, ker je malo sploh ce delas. Drugace pa zvecer ne bi smelo biti problema.
    Ha je pa smesno, sedaj imam toliko kilogramov kot v prvem letniku gimnazije in enake mere pasu in bokov. Razlika v letih je gromozanska med tem je minilo kar dosti let in vmes sem pa bila bolj suha.
    LP Aicha.
    :swingin:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime13. Mar 2008 urejeno

Ja živjo Aicha

Hvala, da si brskala po netu in razložila različico kemične diete. Saj je res bol fajn, da imaš tri dni pavze, ampak moraš se pa res potrudit, da ne ješ preveč tiste tri dni.:shamed:

Jaz sem si skodelice kar mal priredila. Tista ki je za čaj - malo večja-,tista mi je merica - 2,5 dcl.
    Cvetačo, brokoli, korencek,stročji fižol ,peso - vse to kar malo potlačim, da je več.:jumping::crazy:
    Pri večerji, imaš vedno v parih zelenjavo /repa, cvetača - brokoli korenje -.str,fižol, pesa/,
    potem imaš pa še tuno en dan pa meso, pa hrenovke, ki jih lahko spustiš in poješ spet meso zdaj
    se mi zdi da več, ker so hrenavke bolj težke /15 do 18 dag belega mesa (pišč. ali puran) /ali pa sojine polpete. Domnevam da lahko, čeprav piše noč menjav.:clap:
    Krasno, da si zadovoljna s svojimi mirami, jaz tega za sebe ne morem reči.Ampak ..... sem pa že povsod zgubila tudi do 5 cm.,....,* huraaaaa*!:cheer:
    Sem se odločila, da bom spet držala 3 dni, pol bom pa vidla kako naprej. Prvi dan vedno gre največ dol.

Lp kozoroginja:jumping::hungry:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime14. Mar 2008

Pozdrav vsem,

sedaj sem vse dni visela na pracunalniku sedaj zacnem delati in bom manj.
    Je pa stanje taksno, da sem se slucajno izmerila v pasu in imam 1 cm manj kot pred tednom dni. Nakupila sem si vse potrebno seznanila okolico in jutri zacnem. Mislim, da je to bolj poskusno in bom potem rajsi jedla manj in mogoce 1x na mesec imela dieto KR.
    Ker v bistvu ni sestavim, ki bi omogocale idealno kombinacijo jesti=hujsati. Saj potem bi bili vsi suhi in celo zivljenje res ne mores vsake 4 dni biti na dieti.
    Moja tasca je rekla:"Vedno kadar moram shujsati se spomnim na tvoje besede: ce hoces shujsati ne smes jesti. " Nekaj takega, potem ko sem jaz uspesno shujsala s postom. Kar je tudi logicno. Ce ne vnasas v telo nic potem rabi zaloge.
    Pozdrav in lep vikend vsem
    Aicha
    :cheer::swingin:
    •  
      CommentAuthorAicha

Prestavljam se na staro dieto KR.
    •  
      CommentAuthorAicha

Tam kjer sem zacela. Da ne bomo nadaljevale cveka na POZOR.
    Kozoroginja cestitam ti za izgubljene cm. :clap:

Pravzaprav si vse prizadevamo za oblikovanje postave kot pa s kilogrami. meni bi bilo vseeno koliko kg imam ce bi imela lepo postavo. Na sreco nam je narava dala zvijace za to, da si vsaj malo pomagamo.
    Me pa zanima zakaj so moski tako cool in jim je v veliki vecini vseeno za razne obloge in naslage sala, ki jih z leti pridobijo. Zakaj se ne potrudijo zase. Vsaj velika vecina nas zensk se trudi zase pa potem sele za druge.

Bodite v cvetju.

:cheer::clap::swingin::swingin::swingin:
    :flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime14. Mar 2008 urejeno

Aicha, tudi jaz bom v ponedeljek štartala. Čez vikend bom še malo normalno jedla potem pa........
    gremo na -1,5 kg-ja. Če bo šlo dol tolk kot sem napisala, bom potegnila še za 3 dni.Važen bo, da pridem pod 80 kg. Pol pa še, če se centimetri manjšajo je pa sploh dobr.:bigsmile:
    Zdaj mi ni potrebno velik kuhat , samo za možeka, sebi pa za dieto . Sin z družinico se je preselil, se kar nisem mogla navadit manj kuhat, no zdej mi že uspeva, čeprav zelo rada kuham in eksperimentiram.
    Aicha poročaj kako ti gre.
    Lep vikend

Kozoroginja
    :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime15. Mar 2008

Juhu, še ena nova se vam pridružuje. Sporočam vam pomembno novico in sicer, da v ponedeljek začnem ponovno z dieto kemičnega razkroja. Imela sem jo že 14 dni nazaj. V enem tednu sem shujšala pet kil, potem pa sem postala ropar hladilnika, za kar mi je iskreno žal. Samo sebe opravičujem s tem, da so padci sestavni del življenja. A zdaj sem trdno odločena, da v ponedeljek spet začnem in ne odneham. Je pa pred menoj težak zalogaj. Evo, povem vam svoje mere, pa same presodite - 36 let, 168 cm, 96 kil. No, zdaj ve za moje blesteče mere vsa Slovenija. Pa kar naj, briga me!
    Tehtala se bom enkrat na teden in ne vsak dan po večkrat. Svoje rezultate bom redno sporočala na ta forum. Moj prvi cilj je - čimprej priti pod 90 kil. Srčno upam, da mi bo uspelo!
    Lep vikend vsem, kolikor ga je še preostalo!
    :thumbup::peace:
    •  
      CommentAuthorAicha

Tehtnica pridi na Dieto Kemicnega raztroja.
    •  
      CommentAuthortehtnica

Brez skrbi! Pridem!:wink:
    • CommentAuthormmojca
    • CommentTime20. Mar 2008

Sem na tretjem dnevu te diete, nisem se se tehtala, vam javim rezultate po koncu le te, morem pa rect, da sem vse skozi kr precej lacna. Danes sem imela za kosilo ob 1.30 en kos toasta in trdo kuhano jajce in do vecerje ki bo okoli 7 ure, ne bo nic :cry:
    Delam jo po angleskih navodlih iz te strani: http://www.heartnsoul.com/cardiac_diet_2.htm
    Pa se nekaj,... glede na to, da naceloma ne jem mesa, nisem ravno vegetarianka, ampak ne maram ga,... se ne pocutim prevec dobro. Se mi zdi, da se vedno cutim tiste hrenovke iz vcerajsnje vecerje nekje pri vrhu grla :shocked:
    Morem pa tole povedat - pred dvemi leti sem sla v Porec na hipnozo in potem delala dieto po krvi skupini (Dr. Peter D'Adamo) in v 6 mesecih shujsala 15 kg, zdravo, pocasi, pa nic nisem bila lacna, ker sem jedla kolikor sem hotela, ampak ne jedi, ki so moji krvni skupini prepovedane! Po 6 mesecih, se je moje telo odlocilo, da je dost, in ne gre vec dol, pa tudi js sem nehala biti tako previdna. Ko sem pred 1 letom nehala kaditi, so se kg spet malce nabrali, 5 sem jih dobila gor in zdaj je moj cilj da jih dol spravim 10 in tam tudi ostanem.
    Samo nekaj je: Dieta po krvni skupini ni dieta, ampak nacin zivljenja! :sad:
    Je pa dobro, ker vpliva na celo telo in ne samo na izgubo kilogramov, tudi bolezni lahko prepreci, vcasih celo pozrdavi!

Lp, Mojca
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime20. Mar 2008

Pridi na 3 dnevno dieto kemicnega razkroja tam ko nas je vec.
  2.  
    Nova tu.:-) Že nekaj časa prebiram vaš forum pa sem se šele zdaj odločila da se pridružim. vidim, da se mučite s prevajanjem Birmingham diete-NAMIG-v majski številki revije Lepa & Zdrava je lepo opisana ta dieta.:-)
    Jaz jo mam ravno prvi dan. Pred tem sem mela Hitro dieto z jajci, s katero sem bila zadovoljna, saj sem izgubila 5 kg. samo sem se naveličala tega jesti pa sem zaj šla na to dieto. Bomo videli kako bo. Saj čez teden še gre, samo za vikende skoz na veliko grešim. :angry:
    Saj sem bom navadila. Bom videla kak bom uspešna pri tej dieti. se javim čez 3 dni.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime13. May 2009

S cim se mucimo?
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime13. May 2009 urejeno

:bigsmile:
  3.  
    s prevodi se ukvarjate. nekatere, ne vse!!! da ste tudi nekatere takoj napadalno nastrojene! videla sem, da debatirate o tem kaj in kolko itd. hotla sem samo pomagat tistim, ki ne razumejo angleško. meni osebno ta dieta ni učunkovala.:-P zaj pridno vadim pilates in pa jem fitnes kosmice-14 dnevna dieta.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime26. May 2009

Jaz sem hotela pogledati to dieto pa jo najdes na internetu.
    Enkrat sem jo ze dala na forum z obrazlozitvijo. Sploh me moti prevod toast in prepecenec v cemer je razlika. Vsi vemo kako velik je koscek toasta ne pa prepecenca.
    Kaj samo kosmice jes?
    Jaz jih zal ne smem. Samo ce jih sama naredim.
    Aicha
  4.  
    ZAJTRK: 30 g teh fitnes kosmičev, 1,5 dl postanega mleka (ki je meni zelo dobro), sadje, čaj
    KOSILO: zelenjavo, meso (pa še neke je pa ne vem točno) :-)
    VEČERJA: kosmiči, mleko, sadje, jogurt manj mastni

nekak tak. saj je na škatli od teh kosmičev točno napisano.

nisem bla pridna ta teden!!! bom morala drugi teden znova. da sem tak jezna, ker se ne znam držati kot treba!!! no, vsaj pilatesa se držim.:-)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime29. May 2009

Natalija kaksna dieta je to?
    Aicha
  5.  
    to je ta dieta, ki jo reklamirajo zaj po tv-ju. 14-dnevna fitnes dieta z isto imenskimi kosmiči. si jih že našla v trgovini?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Jun 2009

Ne nisem se gledala ker je tudi na TV nisem zasledila.
    Bom pa pogledala.
    Aicha
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):