Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorTony Soprano
    • CommentTime31. Mar 2008 urejeno

Živijo. Star sem 16. Pred tremi dnevi sem zmanjšal količino hrane, (npr. če sem prej pojedel 4 palačinke, jih zdaj 2 ali redko 3 - to je primer) in začel sem delati trebušnjake in sklece in sicer 50 trebušnjakov in 10 sklecov vsak dan. Slišal sem, da so skleci dobre za prsi in trebušnjaki pač za mišice na trebuhu, zato me zanima, če bom s trebušnjaki izgubil špeh in pač imel lep trebuh in če bom s skleci imel lepe prsi, ne pa tiste ki so pač značilne za tiste, ki so bolj "močni".:tongue: Prosim za kakšen nasvet in odgovor na vprašanje. Bom zelo hvaležen. HVALA vsem!:wink:
    • CommentAuthorMoca
    • CommentTime1. Apr 2008

Tvoj post me je pa prav nasmejal. Tak sistem imam tudi jaz (namesto štirih pojem tri palačinke), ampak se ne obnese kaj preveč. :tongue: Da ti odgovorim: z vajami (trebušnjaki in skleci) boš učvrstil mišice, ne pa tudi izgubil maščobo -- za to moraš npr. še teči, rolati, kolesariti ipd.
    •  
      CommentAuthordreamy
    • CommentTime2. Apr 2008

vsj 2 k še jesta sploh tuki:bigsmile:včasih se kr zgrozim ko berem par deset (oz. 300,400) kalorijske jedilnike k jih punce uporabljajo
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Apr 2008

Dreamy moj primer
    Hrana danes:
    Z: pol koscka kruha ob 6-tih
    K: spageti s pestom
    V: koscek kruha 2 dcl jogurta, pol jabolke
    Jaz tudi jem.:tongue:

Dvigovanje utezi tudi pomaga lahko so tiste za domaco uporabo.
    •  
    • CommentTime3. Apr 2008 urejeno

OK, a pol če bom tako nadaljeval (pač zmanjšal količino hrane in delal trebušnjake ter sklece) bom pol imel lep trebuh, ali to delam za brezveze?

PS: Pretežak sem pa za ene 15 ali 20kg.

Prosim naj odgovori kakšna "pro", kot je Petra (videl sem da ima veliko postov :) )

PPS: aicha, uteži imam ja, ampak a niso to samo za mišice na rokah?

LP vsem
  1.  
    Petre že zdavnaj ni več tukaj (iz neznanega razloga)...
  2.  
    Aja... škoda... no pol pa naj odgovori kdorkoli, ki je prepričan, da je res tisto kar bo napisal, ne pa da napiše kaj "neresničnega":tongue: Se mi je že večkrat zgodilo v drugih krajih...:cry::smile:
    •  
      CommentAuthorhope
    • CommentTime3. Apr 2008

SAMO trebušnjake in sklece je brez veze delat, ker te mišice ne bodo nikol vidne če ne boš prej shujšal, raje pejdi kaj tečt al na kolo...
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Apr 2008

Ves kcvazi strokovnjaki se hitro najdejo.
    Izkuseni nasveti pa prav pridejo. Kot je rekla hope: tek, kolo, rolanje in trebusnjaki ter skelce in utezi, jaz sem z utezmi cudez naredila pa saj bilderji tudi gvihtajo.
    In dieta pa proteinska hrana.
    Rezultati bodo vidni samo kile moras res zmanjsati.
  3.  
    OK, a pol naj naprej shujšam, potem pa naj začnem s skleci pa trebušnjaki pa vsem tem...?

Hvala vsem za odgovore.:wink:
    •  
      CommentAuthorhope
    • CommentTime4. Apr 2008

Jaz ti priporočam da narediš nekaj kadrio vaje(tek, kolo..) in tudi trebušnjake in sklece pa seveda moram tud hujšaz zdraven. SE pravi najboljše rezultate boš imel če bos VSE delal.
    •  
    • CommentTime4. Apr 2008 urejeno

Danes sem gledal Oprah Show (lol :rolling:) in tisti zdravnik je rekel, da če hočemo shujšati, moramo zaužiti vsaj 25-30g vlaken/kalcija, saj se s tem kao maščoba izloča z blatom in nato shujšamo. No, mene sedaj še zanima, a mi bo pri hujšanju pomagalo, če bom vsak dan spil x kozarcev mleka?

Pa še to: hvala ti "hope", potem bom nadaljeval s skleci, trebušnjaki in tem, pa jedel bom precej manj (kar pa itak že delam:boogie:)

No, še zadnje vprašanje: a če bom to delal, potem bojo mišice zavzele telo nad maščobo (zaradi vaj in diete HKRATI) in nato bom imel lepo telo?

Ker tisti zdravnik pri Oprah danes, je tudi rekel, da če telovadiš, potem boš imel dolgotrajno lepo telo.:smile:

HVALA VAM ZA ODGOVORE - RES:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorhope
    • CommentTime4. Apr 2008

no zadnjič sm z enim trenerjem govorila, pa sem lih to ga prašala pa je rekel da NE-mišice ne bodo zavzele mesta maščobe, ampak bodo šle pod maščomo-kar pomeni da boš mel več mišič ampak boš bolj širokzato pa dieta-da omejiš delež maščobe in komi zakrat bodo vidne mišice...

samo tko btw-na zadnjem pregledu krvi sm mela preveč kalcija... sm res malo več mleka pila kot ponavado-tako da ne pretiravt
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Apr 2008

Rajsi jej skuto in beljake (to bojda je B.Pahor), potrebujes beljakovine za misice tudi, pa jogute nemastne.
    In vseskozi telovadi. Ostalo pa kot je napisala Hope.
    • CommentAuthoralma20
    • CommentTime18. Apr 2008

Tonysoprano pozdravljen,
    nekaj bi ti samo povedala. Pred kratkim sem se vpisala na ta forum zato nisem usplea vseha prebrat. Jaz sem v štirih mesecih izgubila 30 kilogramov z ločevalno dieto in telovadbo če te zanima ti lahko povem katero od ločevalnih diet sem uporabljala ker vem kako je ko ti vsak nekaj pove pa ne veš če je res al ni res in če bo uspelo ali ne. Ful teško je začet samo komu pa to uspe je pa car ker marsikdo začne z dieto pa ne zdrži in pusti vse skupaj. Samo vztrajaj pa boš opazil rezultat. Rezultat bo definitivno viden.
    • CommentAuthorwaterfly
    • CommentTime19. May 2008 urejeno

Oi vsem skupaj.. kar sem prebral... vi skoraj nič ne jeste ^^ nwem kok je to dobr :S

Jaz mam tko poštiman 8x na dan jem majhne porcije, Skuta, jajca pečena na oljčnem olju, piščančja prsa (salama, file), tuna, ovseni kosmči, mleko, sadje, zelenjava.. Skp na dan pride okol 1200 kalorij +/-200 kalorij.(Brez sladkarij.. raj jih ne jest ;D)

To ni nič.. punce ne mislt da boste postale debele če boste to jedle, sam pomislte na Američane ko jedo 3x ali 4x na dan sam hambije/cola/pomri/sladoled itd.. pa jim znese 5000 kalorij pa še to največ maščob.. tko da nč bat.

Skratka kar jaz jem so večinoma beljakovihe in OH maščob skoraj da ni.. Npr. 100gramov Mariborske skute (0.5g maščob, 3.5 OH, in 13g beljakovin) itd. Največ maščob v mojem naštetem jedilniku ^^ je v oljčnem olju pa še to so dobre maščobe ;D

Potem mau teka, sklece, trebušnjaki in bo počas.. no vsaj jz tko mislm.

Evo še ena zanimivost BMR (koliko kalorij na dan potreboje vaše telo) ---->(sam kliknite Metric BMR) http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/

Pa veliko tekočine (Voda) vsaj 7 litrov na dan, to tudi pomaga pri hujšanju ;)
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime30. May 2008

8x na dan,uf.No saj če praviš da ti tak malo znesejo kalorije je pol tak kul,in kaki je recept da se pri praviš da spiješ tooollkkoooo vode na dan?Jaz spijem nekje 1,5l na dan več niti ne morem zaradi službe,ker drugače bi bla trgovina vsake pol ure zaprta.
    • CommentAuthorAnjaS
    • CommentTime30. May 2008

Ej jst pa sestra sva si pa kuple en tale Body Beatiful (www.kreja.eu) in ga zdej ful koristva že tri tedne in je zakon. jst si dam skoz na trebuh pa na stegna vsak dan 2 krat po 20 min pa rolam se tut vsak dan in mi res pomaga. Jem pa čist tok ko prej edin večerjo probam spustit.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jun 2008

Jaz ne morem biti tako aktivna nimam casa.
    Jest 8x na dan ne morem mi je prevec. Pa piti tudi ne. Jaz sem bolj za zmerne metode amak gre pocasi
    Aicha
    •  
      CommentAuthorKandyKane
    • CommentTime3. Jun 2008

weste kwa pa jz jem jz pa jem:
    zajtrk: nč pijem čaj pa še to skori nč
    kosiv: juho pa sok
    mini malca:sladoled al pa jabuk
    večerja:žemla pa salama

pa sm debela k hudič!!!!

A to pol velik pojem?
    ej pa ti Tony Soprano veš Petra je zato tuki da drugim pumaga ne pa kr en k se je prjavu kle :S:surprised::surprised:
  4.  
    Petre že zdavnaj ni več tukaj, draga KandyKane. Tony Soprano pa zelo lepo napreduje (piše v eni drugi temi) in to je pohvale vredno.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jun 2008

Kje pise Tony, da vidm kako mu je?
    Aicha:swingin:
  5.  
    Pod vprašanja in odgovori :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jun 2008

Hvala
    • CommentAuthor>>didika
    • CommentTime18. Jun 2008

KandyKane... To ni nič v primerjavi z drugimi..ti še premalo ješ!!...pojej usaj 5 obrokov na dan...(več sadja in zelenjave)
    zraven pa veliko športaj(kolesarjenje,rolanje,plavanje,odbojka,košraka,tek,aerobika ind....)

LP.

didika<3:shamed::wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime18. Jun 2008

KandyKane najboljse bi bilo, da nehas jesti!! Avsa si res!!!:angry:
    • CommentAuthoralanford
    • CommentTime22. Jun 2009 urejeno

Js sn kr lacn postal, ko sn vas bral. Klinc pa taka stran za hujsanje, ko clovek lacn zravn postane:bigsmile:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):