Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorrobi
    • CommentTime6. Apr 2008

star sem 21 let in sem velik 173 tehtam pa 70 kg. rad bi izgubil kakih še 5 kg (10 sem jih) vendar bi rad da izgubim v noge. noge imam malo bolj močne in to me moti. kaki predlogi?

LP
    • CommentAuthordory
    • CommentTime6. Apr 2008

hm dobra ideja noge...pomoje kr telovadba...nism pa zih..apmak bom tud jst vesela če se najde kaka k ma ksn fajn nasvet... bravo za izgublenih 10kg robi.kako si pa shujšal?res bravo...lp dori
    • CommentAuthorrobi
    • CommentTime6. Apr 2008

počasi sem, samo več se je treba gibat pa je :) in zdej imam to težo kar enako 2 leti že.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Apr 2008

Ja HELP potrebujemo vaje za noge, ki bi zmanjsale obseg, celulit ......
    Ima kdo nasvet?:pirate:
    • CommentAuthorrebecca
    • CommentTime9. Apr 2008

waw, jst tudi :D
    • CommentAuthorxxx_woman
    • CommentTime10. Apr 2008

ce se vpises v fitnes mislm d mas fuul fuul vaj za noge...jst sm fuul zgubla u noge;)
    • CommentAuthorrebecca
    • CommentTime10. Apr 2008

jst hodim u fitness, pa tenis treniram in kondicijske treninge, občasno tudi gimnastiko in odbojko. pa očitno sm čudno grajena XD kr čist nč ne zgubim haha. maš res srečo xxx_woman če si zgubila. bravo !:)
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

Pozor! moj prijatelj je strokovnjak s področja športa in me je opozoril, da ljudje velikokrat ravnamo napačno. Osredotočimo se na predele ki nas motijo in izvajamo izolacijske vaje. Kaj se zgodi? Na tem predelu se izrazijo mišice,te dvignejo plast maščobe in vse skupaj izgleda kot bi butnilo ven.

Za hujšanje so najboljše kardio vaje, kar se pa tiče fitnesa, potrebno je razgibati celotno telo! Maščobo je nemogoče izgubiti lokalno,razen z liposukcijo. Super je še pilates. Kar se tiče drugih vaj pa bodo pomagale pri preoblikovanju telesa.
  1.  
    Samo v noge ne bo šlo, maščoba se kuri na vseh delih telesa hkrati. Maščoba bo izginila z intervalnimi in kardio treningi. Vaje pa so naslednje, izpadni korak, nato počepi v kletki, potisk z nogami in potisk z nogami sede, ter vaje za zadnje lože in meča. Vaje za noge jaz v fitnesu razdelim na dva dneva, ker so mišice velike in jih je potrebno zelo utruditi. Ponedeljek imam lože in meča, v četrtek pa kvadriceps in meča (v fitnesu), poleg tega še treniram mali nogomet 3-4x tedensko, plus ob sobotah in nedeljah imam od 3-4 tekme. Pomembna pa je tudi kakovostna prehrana, če boste veliko gibali, ker mišice za rast potrebujejo beljakovine. Potrebna pa je tudi regeneracija, kajti mišice rastejo ravno takrat. Na začetku bodo mogoče noge izgledale močnejše z maščobo zraven, ampak ko bo maščoba raztopljena, bodo noge lepo oblikovane in močne.
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

Mitja z regeneracijo misliš dan počitka med treningi??? Koliko časa je potrebno za regeneracijo? Brala sem da si z vsakodnevnimi treningi lahko naredimo več škode kot koristi.Ampak kaj zdaj velja za trening? Kako intenzivna aktivnost. Pa zanima me še kakšno ej tvoje osebno mnenje o L-carnitinu, če se seveda jemlje ob intenzivni vadbi.
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime9. Sep 2011 urejeno

ahaaaa...hvala za nasvete..zanimivo..noge sem si pa te res mogoče uničla s prekomerno vadbo in to skoraj vsakodnevno..ogrmno kolesarjenja, stepperja, TNZ-ja..:S kak fajn, zdaj bom pa res probala manj delat na tem..hoja in pilates, pa malo steperja za rit, pa uteži za roke..bi bilo to dovolj? in to vsak drugi dan..kakšen je učinek L-carnitina? aja pa še to, so bila obdobja, ko se skoraj nisem potila, ne glede na intenzivnost vadbe..zdaj pa malo hitreje stopim, pa mi je že vroče..:S
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

L-carnitin je telesu lasntna snov ki skrbi za transport mačobnih molekul do mišic,torej energije. Sicer ga pridobimo iz hrane (meso,jajca...) vendar v času hujšanja in povečane fizične altivnosti pride do pomankanja te snovi, posledica tega je da telo tudi med samo vadbo porablja manj kalorij. Ob jemanju L-carnitin kapsul pa se zaradi povečane količine te snovi v telesu 8ker telo vedno sili k ravnovesju, torej je treba to snov spet porabiti),poveča tudi poraba kalorij. Telo črpa energijo iz maščobnih zalog in ne iz sladkorja v krvi, zato imamo med vadbo tudi več energije,učinek deluje seveda tudi po vadbi.

Pa meni osebno je všeč da se prodaja v trgovinah s športno prehrano,se pravi ni to neka skomercialiizirana senzacionalnost in neko čudežno topilo maščob, treba je migat. Ampak mene osebno to potem še bolj motovira za miganje, ker je super da veš da kuriš več.Pa še kaj posebej drag ni.Lahko ga kupiš tudi u lekarni.
  2.  
    @Eucika - Mišice potrebujejo najmanj 48 ur počitka, določena skupina mišic. Jaz delam tako, da čet teden opravim vse vaje za vse mišične skupine. Tako ima vsaka mišica en teden počitka. 4x tedensko pa obiščem fitnes. Vsak dan v fitnesu naredim vaje za 2 mišični skupini. L-carnitina ne jemljem. Pijem samo beljakovinske napitke, ki pa že tako vsebujejo nekaj teh snovi, kot so glutamin itd.

@Ulala - jaz sem zmeraj čisto moker, majca je za ožeti :D
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

A kardio lahk pol usak dan?
  3.  
    Odvisno kakšen tempo, kakšni intervali. Najmanj 3x tedensko, vseeno pa telo potrebuje kakšen dan počitka. Sploh, če telo ni navajeno na tak napor.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Sep 2011

Kar pomeni 7 dni na teden, malo mesano.
    A.
  4.  
    Jaz imam tako:
    Ponedeljek, torek, sreda - fitnes - (potem pa še četrtek ali petek - odvisno kako se počutim). Prve tri dni v tednu imam tudi trening. Petek, sobota in nedelja imam tekme (občinske lige) - v soboto jih imam največ, v petek in nedeljo pa po eno. Včasih grem vmes tudi na kolo, tečt ali pa doma delam kakšne vaje. Ampak jaz sem na to navajen od mladih nog, ker sem že mlad začel trenirati. Včasih, ko se počutim že res, res zelo utrujenega, imam en teden pavze. To naredim približno na 3 mesece, in en teden ne hodim v fitnes. Bolj regeneriram telo.
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

Mitja.misliš da ni nič narobe če je kak teden pavze?Ne izgubiš mišic?Saj veš kako je vsakodnevno življenje... ni ravno lahko celo življenje telovaditi vsak dan.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Sep 2011

Mislim, da po 3 tednih zacns izgubljati misicno maso, ce nic ne delas.
    A.
  5.  
    Ni narobe, ker moraš počivati. Mišica raste med regeneracijo. Potrebno pa je pravilno jesti. Jaz nisem imel nič problemov, ko sem imel pavze, niti z pojenjanjem moči. Sem pa nekje prebral, če en mesec ne greš v fitnes, da imaš baje 17% manj moči :) Teden pa naj ne bi škodil. Drugače pa lahko imaš pavzo tudi 3 dni itd. Na začetku hodi v fitnes 3x tedensko, telo se mora navaditi.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Sep 2011

Mitja kaj 2x ne bo dovolj?
    Mene ze danes po pilatesu roka boli mislim, da bi 3x bilo prevec za mojo tacko.
    Uf, res potrebujem nekoga, ki mi bo znal svetovati.
    A.
  6.  
    Tudi lahko. Vsak mora najprej poslušati svoje telo. Pilates je drugače kar zahteven, bolj kot joga se mi zdi a ne? V fitnes centrih bi ti morali znati vse povedati.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime10. Sep 2011

Pilates izvajam doma sama sicer sem sedaj malo zakrnela ampak gre.
    Joga mi ne disi.
    A.
  7.  
    Jaz pilatesa še nisem probal, doma pa občasno delam jogo - da se malce prtegnem :D
    • CommentAuthorEzi
    • CommentTime10. Sep 2011

Dokler te bolijo mišice, moraš počivat (se pravi, ne smeš obremenjevati boleče mišice, z drugimi lahko telovadiš). Če te mišice še boli, pomeni da se še ni regenerirala in pri ponovni obremenitvi jo še bolj natrgaš, zraste pa na ta način nikoli do konca.
    Tudi, če 1 mesec ne treniraš in izgubiš določen procent mišic in moči, zelo hitro prideš nazaj. Ni tako, kot da bi spet od začetka delala, ampak se hitreje vrneš na prejšnje stanje.

Sicer pa jaz treniram takole: 1. dan: fitnes
    2. dan: HIIT kardio
    3. dan light kardio na tešče.
    Tako mi kar odgovarja. Ko sem bila 1 mesec na počitnicah in nisem delala popolnoma ničesar, me je po prvem treningu tako vse bolelo, da se 3 dni nisem mogla premikat. Tako, da sem začela počasi, naslednji trening šele čez 5 dni, vendar sem hitro prišla na prejšnje stanje.
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime12. Sep 2011

Kako je zdaj s to telovadbo na tešče? Včasih so bili članki češ da je najbolša , da na ta način telo že v startu vklopiš na >porabljanje kalorij.In potem spet zaslediš takele članke ki pravijo da ni dobra,ker telo nima energije in začne porabljati mišice.Kaj je sedaj resnica???

Meni osebno telovadba na tešče zelo odgovarja sepotem cel dan počutim kod da imam več energije.
  8.  
    Jaz sem danes delal za lože ter meča + trebušne. Fino se je bilo malce pretegniti :) Ja, regeneracija je ZELO pomembna! Takrat mišica raste.
    •  
      CommentAuthorAicha

Eucika jaz se drzim nacela po zdravi pameti.
    2 leti sem na tesce sedaj ne morem vec, ker mi je groza, da bi se za to vstajala 20 min prej ob 5:15.
    Sedaj pac zvecer oz. cez dan.
    A.
    •  
      CommentAuthorEucika

Aicha,saj jaz med študijem tudi ne bom mogla.Zdaj lahko ko so zame še počitnice.
    •  
      CommentAuthorAicha

No, vidis, delaj kot ti ustreza.
    A.
    • CommentAuthorEzi
    • CommentTime14. Sep 2011

Vadba na tešče je učinkovita, vendar mora biti res light kardio, pb 30 min. Čim telo pride v anaerobno fazo (se pravi, da si preveč zadihan) ali pa je vadba daljša, začne telo kurit mišice za energijo. Telo ponoči za vzdrževanje pokuri ves glikogen (zalogo energije), zato je vadba na tešče učinkovita, ker mora telo energijo jemati nekje drugje. In kot sem napisala, ob krajši aerobni vadbi (hitra hoja, hoja v hrib, počasno preskakovanje kolebnice...) je telesu najbolj dosegljiva energija iz maščobnih zalog, ob anaerobni pa iz mišic.
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime14. Sep 2011

Torej 2 uri orbitreka ni primerno zjutraj.Uredu bom pa malo zamenjala vrstni red.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):