Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorbederca
    • CommentTime25. Dec 2006

PUNCE!
    Moram se vam izpovedat da sem se včeraj malo no malo bolj pregrešila (pecivo)
    Telovadila sem pa kot nora:zjutraj1 uro na orbitreku,po kosilu 50min hitre hoje z mojim psičkom,potem spet 1 uro na orbitreku in zvečer še 40 min pilatesa.Ker mi je bilo v želodcu malo teško sem vzela če odvajalni čaj.Danes zjutraj sem se tehtala in je bil točno kg več kot takrat med vikendom če se spomnite pa se nisem pregrešila noč,ko sem se pa vrnila na dieto je bilo pa spet vse nazaj OK.Upam da bo tudi tokrat tako in da je kriva le hrana ki je ostala v meni pa še danes izvajam tisti jedilnik za obdržitev teže.

lp,se še beremo!
    •  
      CommentAuthorxaja

Alo bederca!
    Mislim ti si pa naspedenana... pa praviš da nisi za rekreacijo...tu pa berem pa kalkuliram ... 3 ure pa pol rekreacije.... ojej... sem ostala brez besed...pa še prazniki so ...dej mal bolj počas vse skup...
    • CommentAuthorbederca

Xsaja,saj še sama ne vem kaj mi je blo ampak glede na to da sem začela ful papcat nazaj mislim da je kr potrebno.
    No danes sem že bla eno urco na orbitreku.Pol še bom pa sam pilates pa mam dost za dans.
    Sam sem pa kar malo ponosna na sebe.
    Nisem si mislila da to zmorem.Poleg tega pa če si prižgeš tv al pa radio pa zavrtiš svoj naj CD tista ura mine kot bi mignil.
    Opazila sem pa tudi da je moje telo veliko bolj čvrsto in mišice se že kar poznajo.

Ti si me tudi presenetila,sem mislila da mi boš čestitala.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime26. Dec 2006

Živjo Punce,

kako ste preživele praznike? Mislim, da kar v redu ane :wink:. Zelo sem ponosna na vas, da ste se odločile spreminiti vaš življenski slog in se začele ukvarjati s telovadbo. Saj veste, telovadba poživi telo in duha:wink:.

Da ne pozabim, Xaja tvoj predlog o nekakšnem koledarčku sem poslala naprej našim računalniškim tehnikom, ki tako lepo skrbijo za tole stran in forum. Mislim, da je odlična ideja :bigsmile:.

Vsem želim lepe praznike še naprej (kolikor jih je sploh še ostalo).
    lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime27. Dec 2006

Bederca!
    Pa sej ni bilo mišljeno negativno... vsekakor bravo ...sam mal sem fauš ... ker jst tok časa pač ne zdržim..

lepe praznike vsem

hvala peterca ti si kot božiček z darili ... lepo te je videt ...
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime27. Dec 2006

Živjo Xaja,

saj veš, tik pred prazniki je itak norija, tako, da sem bila melce odsotna. No sej po Silvestrovem pa spet po starem:wink:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthoruršika
    • CommentTime28. Dec 2006

Drage punce!!!
    Vaše spodbudne besede in dobri rezultati so tudi mene prepričali, da jutri začnem z dieto!!!
    Vprašanje za vas pa imam, koliko kg ste shujšale v povprečju (zanima me le informativno)??

Lep pozdrav vsem, pa se slisimo v naslednjih dneh, da tudi jaz dodam komentarček glede diete!:bigsmile:
    • CommentAuthorbederca
    • CommentTime29. Dec 2006

Ojla punce!
    Jaz sem se zdaj kar malce pregrešila meni se je zdelo da se mi fuuuuuuul pozna,sam ko so em pa videli prijatelji ki me niso vodeli kak mesec so me hvalili kako dobro postavo in so spraševali kolk sem shujšala.Potem se pa doma vzela meter in si izmerila stegna-bil je samo slab cm več.Le trebuh imam malo napihnjen ke skos jem (pecivo pa to)
    Na tehnico si še ne upam stopit.ampak sigurno še nisem dobila vseh kil nazaj in če niso drugi opazili da sem se nekoliko zredila-je pa tudi vse Ok.Pa saj si tudi ne morem zamerit ker so prazniko bolje da sem si dala zdaj malo duška najlepše je pa to da imam možnost in mi ni treba začeti čisto id začetka.:bigsmile:
    Razmišljala sem kakšno stanje bi šele bilo če se diete ne bi lotila pred prazniki.
    Potem bi imela po praznikih več kg kot sem jih imela pred začetkom diete.
    mislim da sem se zredila za kakšne 3 kilce nič več peciva in vsega pa imam dosti za celo leto
    zdaj bom naredila kakšen post da bom lahko potem 8.1.2007 spet probala z ti jajčno dieto.Te 3 kilce bodo pa do takrat sigurno šle dol.
    Mislim da je k temu da sem se pregrešila pripomoglo tudi to da niosem nič bla tuki gor.
    Zdaj ni več takšne nevarnosti da bi se spet pregrešila za silvestrovo grem pa tako in tako na gasilsko fešto bom pomagala za šankom tako da bom še mogoče s tem kakšno kilco zgubla.
    Xsaja rekla si da ne zdržiš tako dolgo-tudi jaz sem isto mislila zase pa sem sama sebe presenetila.
    Zmoremo več kot si mislimo:wink:
    Jaz sem mela prižgana zram televizijo pa še radio pa še kakšna spodbudna muska(recimo Christina Aguilera-FIghter)-ta je mene ful spodbudila.
    Probaj pa boš vidla da hitr mine.Zdaj bi pa še prosla za pomoč će pozna kira kak fajni post,ker ne vem kak bi se ga lotla
    razmišljam da bi en teden jedla samo sadje...pozna katera kaj boljšega.Zdajle si res morem mal želodec spucat pol pa zaštartamo ponovno z dieto z jajci.
    Vsem vam želim veselo silvestrovanje in čim manjšega mačka po njem1
    • CommentAuthoralena
    • CommentTime30. Dec 2006

lepo pozdravljene!

prebrala sem si vaše komentarje in moram reči, da so prav spodbudni za začetek. sicer imam običajno velike probleme z disciplino in se zgovarjam na službo in podobno, ampak januarja ne delam in bo idealno to preizkusit.

upam, da mi bo uspelo.. bom poročala

lepe praznike in srečno novo leto!
    alena
    • CommentAuthorbederca

Pozdravljena Urška!
    Jaz sem že preden sem se lotila te diete izgubila 4 kg takoj za tem pa sem poskusila še to in izgubila 4,5 kg.Zdaj sem se malo poredila ampak važno je da nisem dobila čisto vseh kil nazaj:bigsmile:
    Med dieto skoraj ne občutiš lakote če jo upoštevaš v celoti in ješ vsako živilo posebej in v točnem vrstnem redu.
    Mislim da ti bo uspelo isto mislim alena tudi zate kar poročajta,več kot nas bo boljša bo motivacija:wink:
    •  
      CommentAuthorxaja

bederca!
    ojla ..ma sej po praznikih začneva skup pa bo ... bodo sle kile dol k keks ... kar se tice pa strogih postov ... pa ce nimas normalnega pritiska se jih raje ne loti..sploh pa je dobro če imas takrat priložnost čim več počivat...Men je bil post prve 3 dni grozen, omotica zaspanost...

me pa veseli da se nas je kr neki nabralo in da po praznikih ne bova sami z bederco ... več ko nas bo lažje in bolje bo hujšat...

vesele praznike... po novem letu pa veselo naprej..
    • CommentAuthorbederca
    • CommentTime3. Jan 2007

Xsaja!
    Moj post se začne danes,ker se mi zdi da bo 5 dni posta čisto dovolj.
    Potem pa drug teden začneva z dieto z jajci.(Saj sva rekli 8.1.2007 ane?)

Srečno novo leto vsem!!!!!!!!!!!!!!!!!111
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime3. Jan 2007 urejeno

bederca!
    točno tko kot sva rekli 8.1.je začetek diete ... a si preračunala do kdaj se je bova držali...??? jst sem sicer planirala mal posta, sam sem pri taščici na obisku pa tko dobro kuha,da bi bil greh pomislit na post.. mi pa res pripravlja samo zdravo in malokalorično hrano tko da je isto k pa da bi se držala diete..

Sploh pa kje ste zdej noben nič ne piše na forum... ali imaste vsi se počitnice???
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime4. Jan 2007

Živjo Xaja, Bederca in ostali,

končno nazaj iz počitnic, sedaj pa veselo na delo.
    Vidim, da je forum tudi brez mene še kako živ... zahvala gre predvsem Xaji in Bederci:cheer:.

No Xaja in Bederca, vidim da se še vedno dobro držita. Poročajta kako vama gre post:wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormarta
    • CommentTime5. Jan 2007

Pozdravljeni!

Dva dni nazaj, sem na spletu našla tole stran. Super!!! Delo v službi kar stoji!
    Včeraj sem se že nekak odločila za dieto kemičnega razkroja, toda danes, ko sem prebrala tale forum (jajčna dieta), sem se zaradi dobre družbe odločila, da se pridružim xaji in bederci, ki začneta 8.1. ponovno bitko. Upam punci, da nimata nič proti! Moram pa priznati, da me je kar malo "strah". Ne vem kaj bom naredila ob 8. uri zvečer, ko običajno s krožnikom prigrizkov grem pred TV.
    Zanima me, kako premagujeta krize, ki prav gotovo pridejo.
    Če ne prej se slišimo v ponedeljek, ko bo treba stvar začeti jemati resno.

Pozdrav, Marta
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime5. Jan 2007

Živjo Marta,

super, da se boš pridružila našima zvestima "članicama". :wink:
    Verjetno bo res najbolje, da ti kar sami dve zaupata kako sta zdržali.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorbederca
    • CommentTime5. Jan 2007

Ojla Marta!
    Tudi jaz sem vesela da si se nam pridružila več kot nas bo lažje bo:wink:
    Za premagovanje lakote zvečer pa zelo pomaga če si takrat ko začutiš lakoto umiješ zobe-boš videla ne bo ti do tega da bi jedla in učinek ponavadi traja dokler ne gre spat ampak potem tudi ni dobro biti dolgo pokonci,jaz grem med dieto vedno prej spat.
    Moram ti pa povedati da med dieto nisem skoraj nikoli začutila lakote nasprotno.Po večerji sem se počitila zelo polno včasih niti nisem mogla vsega pojesti(mislim da je fora v tem da ješ vsako živilo posebej in zaporedoma
    jaz sem komaj pojedla cel paradižnik,ko si naredim solato in jem stvari skupaj lahko pojem dva.
    Mislim da ne boš imela večjih težav.:bigsmile:
    Če bo kakšna se nam oglasi in izpovej,saj zato smo tukaj ane:smile:
    Pa da ti še odgovorim na vprašanje kako sem jaz premagovala krize:
    Ko se me je lotila lakota (ponavadi ej bilo to med vikendi) sem si v plastenko nalila vode zavtela svoj naj CD pa je blo,
    Voda je sploh super v takih primerih dobiš tisti občutek sitosti.
    Veliko težje je naprimer ko je v hladilniku kakšna tortica v takem primeru se jaz vprašam :"ali je vredno teh 5 min užitka in potem 1 ura trpljenja na orbitreku si pa že rajši vzamem solato"

Upam da sem ti bila v pomoč.Piši še kaj!!!!
    lp
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime7. Jan 2007

Ojla!
    Lepo, da nas je zmeraj več, ter si tko mal dvigujemo moralo... Ta teden sem bila mal v lj kjer imam enega sadjarja ki ima res dobre kiwije...(ne da sem izbirčna sam ne maram tistih nezrelih kiwijev ki so kisli k limone) pa sem nabavla 20 kg ...tko da sem založena z vitamini... za drugo dieto..

Hmmm.... ja krize so hude ... zato je fino če je hladilnik čim manj založen z raznimi dobrotami... torej bolj prazen kot pa ne...kar se tiče umivanja zob je pa pri vsakem drugač.. pri men ima efekt da pijem mlačno oz toplo vodo (jo je kr malce zoprno pit ampak če je volja gre) ... ker pol resnično mine občutek lakote ... medtem ko hladna ali celo mrzla voda ta občutek še bolj pospeši..Drugače pa ko je bilo hudo ko je bila velika skušnjava ... in ko je povsod tko lepo dišalo iz kuhinj sem pač enostavno šla na net na forum pa pisala al pa brala debate na forumih in tako pozabila na hrano....Marta držim pesti da se nama pridružiš jutri .. pa gremo veselo v nove zmage... ..

Bederca jutri začneva ....

lp:cheer:
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime7. Jan 2007

Petra!

Uf... moj post je šel po gobe ker se nisem dobro pripravila... mal mi je nagajal pritisk ... pa se prevč divje je bilo ... tko da post pride še na vrsto..drugače pa še sreča da je konec praznikov da si ni potrebno izmišljevat izgovorov na obiskih zakaj ne jes sladkega ...ker mi ni do poslušanja stavkov kot so# kaj boš pa ti hujšala ,ja sej si čist ok itd...#

Tko življenje se postavlja nazaj na običajne tire ..
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime7. Jan 2007

Živjo,

ja Xaja imaš prav, vse se je vrnilo na stare tire. Na žalost tudi službene obveznosti. Bomo že :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorm76
    • CommentTime7. Jan 2007

Nisem brala vseh postov, večino pa, samo nisem nikjer zasledila, ali lahko pomarančo zamenjam za jabolko. Men pomaranče niso lih najbolj njami.
    • CommentAuthormarta
    • CommentTime8. Jan 2007

Evo, pa smo na začetku našega maratona!
    Jajček se že kuha, pomaranče so že v torbi, tudi čaje sem si šla nabavit čisto nove za v službo, pa stehtala sem se (zadnjič ta teden oz. do sobote). Sem pa že v štartu naredila "napako". Čisto podzavestno sem si pristavila vodo za kavo in jo tudi z veseljem popila. Šele nato sem se spomnila, da začnem z dieto. Zajtrk namreč planiram šele ob osmih. Sicer pa kavo pijem brez sladkorja, tako da po moje ni nič hudo narobe. Tole jutranjo kavico bi najraje kar obdržala. Moj pritisk je namreč katastofalen (tam okrog 85/60, včasih tudi manj) in kava me spravi po konci.
    No, toliko za začetek. Sedaj namreč moram v službo. Se oglasim še od tam, da vam povem kaj se dogaja z mano. V službi imam namreč navado, da ves čas nekaj dajem v usta. Pa kakšen prepečenec, pa kreker, pa grisin, vmes še jabolko ali pomarančo, pa seveda še kakšen bonbon ali čokolado.....Uh, to bo predvsem psihični napor.

Srečno vsem sotrpinkam. Upam, da nam bo uspelo!
    LP Marta
    • CommentAuthorteja-kit.
    • CommentTime8. Jan 2007

Pozdravljene vse 'prijateljice' in 'prijatelji' seveda tudi, ce je kaksen z nami...
    Do zdaj sem bila malo 'skrita' (brez oglasanja na forum), po enem tednu pa sem se vendarle odlocila da nekaj napisem oz. bolj vprasam, sicer pa tudi, da veste, da je se nekdo vec z vami v temle...
    Zanima me, pa bo verjetno to kar vprasanje za Petro, ce je res in zaradi cesa sploh, tako vazno, da je kosilo za kosilo in vecerja zvecer... S tem mislim to, da mora biti prav tako, ker je pac nekdo (strokovnjaki) tako zapisal;
    Predvsem me to zanima zato, ker sem po enem tednu taksnega prehranjevanja malo 'nesrecna' zaradi tega, ker so kosila vcasih precej skromna, vecerja pa je potem skoraj cela pojedina; Zelo ocitno je tole ravno ob ponedeljkih, pa me resnicno zanima, ce bi bilo karkoli drugace oz. narobe, ce bi obroka (pac se vedno s tem kar je predvideno) samo zamenjala...?
    In se nekaj; Ta vrstni red. Da naj bi pojedel najprej eno stvar, potem drugo in tako naprej (znotraj obroka...)...
    Nisem revno najbolj nova v vsem tem in preberem marsikaj povezanega s 'preoblikovanjem' telesa..., pa je tudi precej napisanega o tem, da gre pri vsem skupaj le za 'matematiko' oz. za sestevek kaloricnih vrednosti posameznih zivil, ki mora biti seveda na koncu dneva manjsi od porabljenega. In po tej logiki je torej povsem vseeno, ali jes npr. pomaranco pred, po, ali pa zraven jogurta... in enako vse ostalo...
    Upam da nisem prevec zakomplicirala tega. Ce se ze grem tole, bi bila rada cimblizje necemu, kar naj bi bilo 'najbolj prav';
    In upam, da mi lahko kdo kaj vec pove o tem. Tudi vsi tisti, ki ste ze preskusali in 'uzivali' v tehle 'jajcnih' dneh, haha..

Lep pozdravcek in lep zacetek novega tedna vsem!

Teja
  1.  
    Pozdravljene, tudi jaz sem danes pričela s tole dieto, ker bi rada izgubila nekaj kg, ampak ne vem kako bo. Vsake diete ko se lotim izgubim voljo, zato prosim da me ve vzbodbujate ker ne vem več kaj naj. V kuhinjo sem si obesla sliko sebe izpred 10 let ko sem imela 20 kg manj. Sedaj po dveh porodih pa sem grozna!!!!!Rada bi jih izgubila vsaj 15.
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime8. Jan 2007

Dobro jutro !
    Marta..sej nis naredila nobene napake .. lahko piješ kavo ali čaj za zajtrk sam pač brez sladkorja...v službi si pač postavi steklenico grenkega čaja pa bo ... pa ko te bo primlo da bi dala kaj v usta pač par požirkov čaja in gremo dalje..

Teja-kit...dobrodošla med nami.. kar se tiče vrstnega reda ti lahko povem iz lastnih izkušenj...če ješ živila tako kot so napisana lepo po vrsti ... in seveda za obrok si je potrebno vzet čas ne pa ga zmetat vase kot smeti v koš boš po končanem obroku sita...če pa boš živila mešala bo na koncu še zmeraj občutek lakote..verjemi da te narezan paradiznik če je le možno brez soli bolj nasiti kot pa paradižnikova solata pa četudi prelita sam z balzamičnim kisom.. no ja vsej pri men je blo tko..Ena izmed velikih napak pa je da enostavno ne znamo uživati v hrani... zmeraj se nam nekam mudi in zarad tega enostavno samo zmečemo vase.. pozabimo na bistvo žvečenja ...je pa včasih dobro pred oborkom popit malo tople vode ... malce zmanjša občutek lakote tko da se potem ne napokamo do sitega..
    Menda pa naj bi od mize ne šli siti ...:cry:
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime8. Jan 2007

Hruška debeluška!
    Dobrodošla med nami.... večni problemi žensk so kg ki se zmeraj znajdejo tam kjer jih najmanj želimo... posebej po porodih.. tud pri men je blo tko... v nosečnosti sem uživala ker sem lahko jedla ... sam kaj pa pol ..hmm v stare hlače se enostavno nisem več spravila..tud to da bi se vlegla na posteljo ni pomagalo ker je bilo med zadrgo prevč prostora da bi lahko levo stran zadrge preblizala desni.. torej veselo na delo...ena dieta druga dieta ...pa ni šlo...
    Najprej moreš biti trdno prepričan da si resnično želiš to ... lahko si postaviš kak cilj...( jst naprimer sem si namensko kupila manjše hlače ki jih takrat niti pod razno nisem spravila nase zaradi odvečnih blazinic) lepo sem jih obesila na vrata omare ...in verjem mi da me zjutraj presneto jezilo ker bi rada oblekla tiste hlače pa ni blo možno ker me je bilo še malce prevč skupi...Ko pa sem prišla sem na to stran pa se je našlo neki deklet , ki so bile na istem kot jaz in smo ena drugi dajale spodbudo ... sej veš ko je bila kriza da greš pred hladilnik sem raj šla na net in pisala ... tko sem malce pozabila na lakoto pa še kej pametnega sem zvedela ...
    Torej... postavi si cilj ... seveda tudi zasluženo nagrado.... in se nam pridruži... skupaj nam bo lažje uspelo...

lp:cheer::clap:
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime8. Jan 2007

Bederca!
    Ekola kje si punca ... jst sem dans stopila na tehtnico pol se pa do konca diete ne tehtam... zadnji dan pa pol stopim na tehtnico da vidim kakšni so rezultati...
    Trenutno stanje na višino 170 cm imam 68 kg ( ufff pismo pa mi je uspelo napisat kok mam ).. rada bi prišla na tistih mejnih 55 kg...sicer za normalno telesno tezo je spodnja meja 53 kg to je pa malce prehudo bom z 55-timi kar presrečna če mi bo uspelo... torej ... 21dni discipline , rekreacije in spodbude pa bomo uspele ...

8.1.07 smo začele z hitro dieto:

xaja (170 cm 68kg > na 55 kg )shujšala bi rada 13 kg

bederca

marta

hruška debeluška

Tako to bi bilo iz moje strani vse ... zdej pa gremo malce vn v naravo ...
    se beremo ...
    lp
    • CommentAuthormarta
    • CommentTime8. Jan 2007

Pozdravljeni vsi skupaj!
    Moj prvi dietni obrok je za mano. Pojedla sem ga šele pred nekaj minutami, ker sem bila tako zatopljena v delo, da sem pozabila na uro. Prejšnje dni, sem do desetih jedla že 2-krat (malo seveda). Xaja, se pa strinjam s tabo, da je zelo pomembno, da jemo počasi in da uživamo. Ko sem olupila pomarančo, sem bila kar žalostna, kako je bila brez lupine majhna. Toda verjeli ali ne, da sem jo pojedla sem potrebovala več kot 10 minut. Do kosila popijem le kakšen čaj ali dva, pa bo! Lažje mi je ker vem, da je nekje nekdo, ki razmišlja podobno kot jaz in se v tem trenutku tudi počuti tako kot jaz.
    Pozdravček vsem ,
    Marta

PS. Bojim se večera!
    • CommentAuthormarta
    • CommentTime8. Jan 2007

marta (160 cm, 65 kg > 55 kg - kar pomeni, ogromnih 10 kg)

Xaja, saj boš prava trlica z 55 kg pri tvoji višini. HE-HE jaz pa tudi!
    Nadihaj se še za nas, ki smo priklenjeni v službi za pisalno mizo.

LP, Marta:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime8. Jan 2007

Živjo punce,

ko bi ve vedele kako ponosna sem na vas, prav zares :cheer:.
    Zdaj ko sem spet v službi bom malce več na forumu dopoldne, tako da vas bom spodbujala:wink:.
    Super ideja je, da greste skupaj v vojno s kilogrami.
    DRŽIM PESTI ZA VSE:wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime8. Jan 2007

Haljoha!
    marta... ma sej ne verjamem da mi bo uspelo spravt dol vseh 13 kg ... pač kolker bo bo dobro... no ja men je sam še ta teden lepo pol pa grem tud jst delat...( končno in hvalabogu..) tako da ta teden še z malčkom uživava 100na uro pol bo pa mal krize ampak bova že nekak prebrodila... je bilo pa prav lepo zuni... malček hladno ampak bombastično vreme ... sonček prav vabi vn iz hiše...

Sem pa mal razmišljala tko , da bi se kdaj dobile kje na kaksnem zeliščnem čaju da se malce spoznamo , poklepetamo, potožimo , pohvalimo... skratka da rečemo kakšno tud tko v živo...

Petra... hvala za tvoje spodbude ...še kako prav pridejo... je kr bolje ko si spet med nami..

Hmmmm... kje se mi je pa zgubila bederca...pogrešamo bederco...če jo kdo najde naj nam jo vrne...

se beremo
    • CommentAuthorteja-kit.
    • CommentTime8. Jan 2007

zivjo Petra!

mogoce si (nenamerno) 'preskocila' moje vprasanje, ali pa samo se ni prislo na vrsto...
    Mi lahko prosim odgovoris, ko bos imela cas; (Par postov naprej sem pisala glede zamenjave obrokov)...

Xaja, tebi pa hvala za odgovor!
    Pa saj sicer mi sploh ne bi bilo problema jesti stvari eno za drugo in po vrsti, le paradiznik je ena tistih stvari (pa sem sicer zares precej ne-izbircna), ki je ne maram surove, drugace pa ga lahko jem v vseh drugih (kuhanih, pecenih...) varjantah. Vem da bi bil obcutek sitosti vecji ce bi ga pojedla surovega, ampak ker pac res ne gre, si pripravim kot nekaksen sataras - skupaj z jajckom (vseeno pa ne dodam nic mascobe in cesa drugega kar naj ne bi, tako da to stejem namesto kuhanih jajck).

Se vedno pa me bolj 'daje' vprasanje glede zamenjave kosila in vecerje. Saj sem ravno zdajle ze straaaaaaaasno lacna (aja, oglasam se vam z dela sveta, ki je 7 ur pred vami - od tod tudi moj nick: kit namrec ne pomeni da izgledam kot taksna, ampak Kitajska) No, torej prav nestrpno cakam na vecerjo (ki je pri meni okoli osmih (po mojem casu), saj imam tudi kosilo in zajtrk kasneje kot 'normalno'), saj je bilo kosilo zares cisto premalo, ze zdaj pa vem, da bo vecerje cisto prevec (po izkusnji od prejsnjega tedna) in se razmisljam, kaj od vsega bi kar 'preskocila'/izpustila...

Torej Petra, ce si kje v blizini...
    lahko kaj napises v zvezi s tem?

Vnaprej hvala in pozdravcek vsem!

Teja
  2.  
    Mene pa zanima če lahko za kosilo namesto pomaranče pojem raje 20 dkg svežega motovilca? Pam hiter mi odgovorte!!
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime8. Jan 2007

Teja!
    Sej pol pa ni problem si ga pa popeč sam pač brez maščobe ...sploh pa menim da je vsak odpor do določene hrane samo v naših glavah...pri men naprimer ... niti v sanjah si nisem mogla predstavljat da bi lahko spila 2dcl paradižnikove mezge...pol pa k sem en dan pozabla kupit paradižnik mi ni preostalo kaj drugega ...seveda sem dodala še malce dišavnic pa je bilo...prvi požirek je šel sila težko vsak naslednji je bil lažji ...

:surprised:
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime8. Jan 2007

1.DAN moj jedilnik:
    Zajtrk(ob 8:00): 1 kiwi, 2 prepečenca, skodelica kave (barcafe z okusom lešnika+ proja +divka moja mešanica)
    Kosilo(ob 14:00): : 1 kiwi, 1 kuhano jajce, 1 jogurt z manj maščobe
    Večerja(ob 17:00): : 2 dcl paradižnikove mezge z baziliko, 2 kuhani jajci, 1/2 kg motovilca, 2 prepečenca
    • CommentAuthormarta
    • CommentTime8. Jan 2007

Teja,
    te popolnoma razumem glede paradižnika. Tudi jaz ga nameravam skriti v kakšno drugo živilo, čeprav pravijo, da naj bi pojedli vsako stvar posebej. Tale sataraš je kar dobra ideja. Se sploh nisem spomnila. Jutri bom pa kar k mesu primešala mezgo.

Xaja,
    tebi pa zavidam sončka. Pri nas že od jutra dežuje. Sicer bolj rosi, toda je pa blazno moreče in turobno.

Hruška debeluška,
    kot je Petra že večkrat povedala (glej nazaj), je bistvo vseh teh dijet, da se jih držiš tako kot piše, ker ti nihče ne garantira, da bo enako delovalo, če kaj mešamo in zamenjujemo. Je pa nekaj tudi res! Že če bomo jedli približno po jedilniku in tudi če pomarančo zamenjaš z motovilcem, je dosti boljše kot pa obilna kalorična kosila, pa priboljški, pa pozni prigrizki...

Lep dan vsem skupaj! Še malo, pa bo kosilo. Sem že blazno LAČNA!!!!! Se sliši, verjemite!

LP, Marta
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime8. Jan 2007 urejeno

Živjo Teja-kit.,

oprosti, tako pridno pišete, da sem res spregledala tvoje vprašanje.
    Torej, nekaj ti je odgovorila že Xaja, drugače pa so diete sestavljene tako, da čimbolje vplivajo na tvojo prebavo. Zato je pomembno, da se držiš urnika (torej kosilo je kosilo večerja pa večerja). Če ti je večerja preobila in kosilo premalo, si razporedi obroke tako, da boste kosilo in večerja bolj skupaj (npr. kosilo ob 14h in večerja ob 18h). Tako boš bolj sita, pa tudi organizem bo bolje prebavil hrano. Poleg tega pa se živila med sabo izključujejo oz. delujejo tako, da se v telesu ne kopičijo maščobe in ostale stvari.
    Upam, da sem ti vsaj malce pomagal pri tvojem vprašanju. Če sem pa še kaj spregledala, pa kar še enkrat vprašaj :wink:.

Drugače pa lepo, da se oglašaš iz Kitajske. Malce izven konteksta samo kako pa je kaj dol (oz. gor ali kakorkoli že :bigsmile:). Me je zmiraj imelo, da bi se odpravila tja, samo kaj ko finančno stanje ne dopušča:cry:.
    lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime8. Jan 2007

Živjo Hruška,

bolje je, da se držiš jedilnika. Torej, kar eno pomarančo:wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime8. Jan 2007

Živjo še enkrat vsem skupaj,

Xaja ponovno dobra ideja, da se dobite in v živo malce predebatirate.
    Drugače pa kot vedno POGUMNO NAPREJ:wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime8. Jan 2007 urejeno

Hruška!
    če si pogledala dieto vidiš da ti dovoljuje dokaj široko izbiro sadja če že ne maraš pomaranč, jst sem na začetku iz pomaranč naredila sok ..
    1 pomaranča (ali v podobnem obsegu hruška, breskev, lubenica, melona... - ne banana)

p.s.
    petra sam 9 komentarjev pa bomo dohiteli dieto kemičnega...:boogie:
    • CommentAuthorLuTkIcAAA
    • CommentTime8. Jan 2007

Pozdravljene punce!
    Že od otroštva sem nagnjena k debelosti. Pri mojih 17,5 letih sem imela pri višini 177cm kar 87kg. Zdi se mi, da vedno ko pogledam hrano in si zamišljam,kako bi bilo lepo če bi jo spravla v sebe, zredim za kilogram. To samo pri pogledu, kaj bi šele bilo če bi jo zares spravila v sebe.
    Veliko dnevov je , ko sem jezna, srečna, žalostna in nimam nikogar zraven sebe. Takrat me tolaži.
    Pred petimi dnevi, pa sem odkrila tole web page in punce, ko sem prebrala vaše komentarje sem si rekla, da bom s pomočjo vas hujšala.Ob vaši podpori mene in moji podpori drugih.

Pred štirimi dnevi sem začela z dieto, moram vam povedat da mi sedaj gre vredu. Shujšala sem 3 kg.
    Danes pa se je pojavil problem. Za kosilo sem pojedla: 125g skute in 1 paradižnik, prepečenca nisem ker ga ne maram in še 1 krožnik juhe!Vem da sem nekoliko prekršila dieto, toda kaj naj če se mi je zluštala.Se me razumete, ne?
    In kaj je bilo še najhuje, je to da je mama naredila krompir, katerega obožujem, nisem se mu mogla upret in sem ga pojedla--150g.
    Večerja šele pride na vrsto.
    Mleto meso vedno zmešam s posušenim peteršiljem, drobnjakom, poprom in vegeto ter dvema strokoma česna. To naredim v obliki pleskavice in prepražim na maslu. Zanima me, ali je napačna ta priprava in ali je bolje namesto margarine uporabit kakšno drugo olje?
    Prav tako me zanima glede 6. in 7. dneva, kako naj se takrat prehranjujem oz kaj naj jem, ali se takrat nič ne je?

Sicer pa punce, ne skrbite skupaj bomo dosegle veliko. Več nas bo, lažje bo!

Veliko sreče vsem pri vseh dietah, še posebej s to jajčno dieto!

vaša LuTkIcAAA
    XXX

P.S. pa prosim te Petra če mi lahko čimprej odgovoriš na zgoraj zastavljena vprašanja
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime8. Jan 2007

Živjo Lutkicaaa,

najbolje je, da mleto meso preprosto popečeš na teflonski ponvi brez vsake maščobe.
    6. in 7. dan lahko ješ normalno (pač normalni obroki, kot si jih jedla pred dieto), ampak v zmernih količinah. Nikakor pa ne smeš jesti sladkarij. Svetovala bi ti, da se izogibaš tudi testeninam, krompirju in kruhu (načeloma jih lahko ješ ampak mislim, da je vseeno bolje, da jih ne).

Upam, da sem ti bila v pomoč:wink:.
    Uspešno hujšanje,
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorbederca
    • CommentTime8. Jan 2007

OJLa PUNCE!
    Se opravičujem XSaja da se nisem nič javila pa ravno zdaj na začetku diete.
    Imela sem težave z internetom no zdaj je vse OK.Vidim pa da sem veliko zamudila,madonca kolk nas že je:bigsmile:.zdaj bo šele fajn!
    Moj prvi dan je minil brez večjih posebnosti tudi jaz se bom tehtala se bom po koncu diete.
    Se še slišimo!!!!!!!!
    lp
    • CommentAuthorbederca
    • CommentTime8. Jan 2007

Sem spregledala da smo si zaupale dejansko stanje
    bederca (161cm 61 kg>50-kr neki ne)
    • CommentAuthormarta
    • CommentTime9. Jan 2007

Dobro jutro!
    Pa je že en dan za nami. Moram vam povedati, da sem le zaradi vas včeraj zvečer uspela preživet brez polnega krožnika ob gledanju TV. Še celo ko si je fant postregel s konzervo tune ob 10 zvečer, sem ostala močna in trdno prepričana, da mi uspe. Še prejšnji teden bi mislila, da je nemogoče gledati nekoga kako je!

Petra, eno vprašanje!
    Podobno je vprašala že Lutkica. Ali k jedem lahko dodaš kakšen peteršilj, česen, čebulo... To mislim predvsem za meso in zeleno solato. Jaz namreč obožujem česen in petršilj.

Se še kaj oglasim!
    Pozdrav vsem,
    Marta
  3.  
    Pozdravljene!
    prvi dan diete je za mano, moram povedat da sem imela kar malce krize, med kosilom in večerjo me je kar grabla lakota, ampak je šlo. Sem zdržala.
    Sedaj pa še glede gibanja in telovadbe. A ve ful telovadite zraven? trebušnjaki ....?
    Ali lahko pomarančo zamenjam z jabolko?

Tako, lep pozdrav vsem in trdno voljo še naprej!!!!!!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime9. Jan 2007

Živjo punce,

madonca ste pa zgodnje :bigsmile:. Sej prav zjutraj se itak največ naredi ane:wink:.

Torej Marta, hrani lahko brez problema dodajaš razne začimbe (česen, čebula, poper, bazilika, peteršilj itd.) samo ne pretiravaj s soljo in vegeto (sol dela celulit).

Hruška, pomarančo lahko zamenjaš z jabolki, vendar bi bilo vseeno bolje, da poješ pomarančo. Predvsem zato, ker ima pomaranča c vitamin (plus vse ostalo), ki telesu pride prav v zimskih dneh.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormarta
    • CommentTime9. Jan 2007

Petra,
    si mi zelo polepšala te moje shujševalne dneve. Začimbe so namreč nepogrešljivi del moje prehrane. Soli pa itak ne maram. Solato lahko jem brez soli in olja, brez česna mi je pa včeraj bila čisto brez okusa.

Hruška d.,
    super, da si premagala lakoto med kosilom in večerjo. Glede telovadbe pa je tako. 2x tedensko grem na aerobiko, čez vikend pa občasno hodim v hribe (tudi pozimi). Drugače pa nisem tip človeka, ki bi doma telovadil. Pa vem da bi bilo dobro.

LP, Marta
    •  
      CommentAuthorxaja
    • CommentTime9. Jan 2007

Dobro jutro!
    Takole en dan smo že prečrtale na kolendarju..tko da jih nam ostane samo še 20 :bigsmile: no pa sej bo minilo kot bi trenil. Moj dan je bil včer tko tko , zvečer me je malce začela mučit nespečnost pa sem si namest mleka z medom naredila metin čaj ( grenek da ne bo pomote)pa je bilo bolje.

Marta...čestitke,da si bila tko močen karakter in da te hrana ni premamila... kar se tiče česna, petršilja pa mislim,da neb smelo bit problemov....sam olju se izogibaj pa čim manj soli pa bo, ker drugače petršilj deluje kot odvajalo. Sam res pa je,da če si meso narediš tko čist brez vsega, uporabiš pa čist mal soli..( če imaš dobro posodo še te ni potrebno..) boš veliko prej sita, kot pa če mu dodaš razne dodatke, ker mislim da je vonj hrane kriv da postanemo lačni.No sicer je to pa samo moje mnenje.

Hruška...čestitke tudi tebi ,da ti je uspelo zdržat,načeloma je itak prvi dan najhuj, ko se trebušček oglaša tko glasno , da takrat ni pametno it v cerkev k maši:bigsmile:. Hmmm.. kar se tiče telovadbe je pa tko...jst sem bolj tip osebe ki bi se še na wc peljala z avtom :shamed:, sam sem pa naredila spremembo...ključe avta sem dala očetu, da jih je peljal s sabo v službo .. tko da sem bila brez avta in s tem prisiljena iti peš po sina v vrtec... pol me je tuki še mal spodbodla bederca (tu je pripomogel mal moj trmast karakter ker če ona lahk 3ure na dan, lahk jst vsej pol tolk kot ona )k res fuuul pridno telovadi ...pa sem rekla da grem še jst vsak dan mal pilatesa pa easy shaper pa bo... ekola pa je ..

No tako drugi dan bo kmal na polovici, gremo pit (čaj da ne bo pomote) telovadit,si privoščit malce razvajanja kakšna kopel s solmi za sprostitev, maska za obraz ali pa nakup kakšne lepe stvari... samo,da se dobro počutimo..

Tko punce...:whorship:želim ,da nam te ure do kosila minejo čim lažjein hitreje, brez skušnjav po prigrizkih...pošiljam vam mal sončka pa lep dan še naprej ... se beremo ..:jumping:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime9. Jan 2007

Živjo punce (zdej vas bom kar takole pozdravila, saj vas je že kar precej :wink:)

tako kot je napisala že Xaja, med dieto se je potrebno malce razvajati :bigsmile:. Ko mine dan, ko se niste nič "pregrešile" si privoščite malce sprostitve. Privoščite si dolgo kopel s kakšno sprostitveno glasbo (ne vem če poznate ampak sama imam doma različne cd-je z naslovom Sounds of nature)in svečkami. Lahko si pogledate kakšen dober film, pomembno je namreč, da si privoščite malce časa samo zase. To potem služi kot nagrada za uspešno hujšanje. Poleg tega pa deluje tudi kot distrakcija, da ne mislimo vedno samo na hrano.

Želim vam, da boste dan preživele kar najlepše, predvsem pa izkoristite sonček če se le da :wink:.
    lp,
    Petra