Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormicena
    • CommentTime2. Apr 2010

To ti dam čisttooo prav.
    Sam saj se nimam namena nažirat...se nikol nena,pač sladkosneda sem hehe
    Vem pa,da se 1000% ne bom držala dijete oz. jedilnika.
    Če se hočeš točno držat,mora bit tako ,da veš da boš 3 tedne točno po jedilniku jedel...
    Drugač,če bi želela shujšat neem za več ko 10 kg se za to dijeto ne bi nikakor odločila,ker je to hitra dijeta in ne pride v poštev..
    Moraš spremenit celo prehrano in to za vedno.
    Mam namreč samo 6 kg preveč za svojo višino,ki se čez zimo sploh ne vidijo .
    Prihaja pa poletje,kopalke in je pač treba tudi tega se znebit.
    Ta dijeta pa je točno namenjena temu,če hočeš v kratkem času zgledat odlično.
    Vsaj tak sem lani naredila in mi je uspelo.
    Ko ni več tako toplo postanem lena in se mi nikamor ne da...tako,da potem vertno pridejo ti kgramčki nazaj.
    Sicer pa vsak sam ve kako mu najbolj paše,sem pa sigurno zato,da se ne odlaša če je nujno.
    Lepo se imejte.papa
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. Apr 2010

Micena,
    praviš, da si izgubila 7 kg v dveh tednih, potem so pa v dveh mesecih nazaj prišli. To je precej hitro, tako gor kot dol, kar pomeni, da ta dieta RES ni zdrava. In kar opisuješ, tudi, da si imela lani poleti idealno težo za svojo višino, se vidi, da jo-jo-jaš, malo gor, malo dol ... kar je zelo slabo za zdravje. Si vedela, da z vsako dieto izgubljaš kostno maso, kar se kaže kot slabe kosti in trganje v kosteh v niti ne tako starih letih (prijateljica, ki je po koncu srednje šole sicer izgubila odvečno težo, ampak tako, da je jedla samo pomaranče in malo riža, pa potem "jedla" samo čaje, pa poskusila cel kup diet, ima zdaj, pri tridesetih (!) že 2 leti težave z lopaticami)? In kostno maso največ in najbolje dobiš nazaj s telovadbo. Telovadba ti pri samem izgubljanju teže ne bo pomagala, ti bo pa pomagala za zdravo telo po izgubljeni teži.
    Glede na to, da imaš za izgubiti samo 6 kg, to raje stori prav: loti se jih počasi, zato da se jih zdaj znebiš enkrat za vselej, ne, da boš čez 4 mesece spet ponavljala vajo in delala medvedjo uslugo svojim kostem. Povsem realistično je pričakovanje, da se 6 kg znebiš v dveh mesecih: to je odlično počasno hujšanje in vse še pred morjem, za katerega navajaš, da je tvoj razlog za hujšanje.
    In še dve stvari: železno voljo tako radi povezujemo s hujšanjem, in ja, so ljudje, kot je moja prijateljica, ki jim je za visoko ceno za svoje zdravje uspelo shujšati "z železno voljo", ampak je nesmiselno, da bi človek delal proti svojemu telesu, če se da shujšati tudi na zdrav način. Samo toliko, da dobiš občutek, si poglej jedilnike, ki sem jih napisala v diskusiji Instinktivna dieta ... in z vso tisto količino hrane sem izgubila 7 kg v dveh mesecih. Če praviš, da ne moreš ali maraš slediti nobeni dieti z jedilniki, si lahko vsaj na podlagi tistih jedilnikov ustvariš svojo dieto ... tista "moja" je sicer bila dejansko testirana in so jo požegnali dohtarji, tako da bi sicer tudi, če bi se odločila oblikovati svojo dieto, jo morda dala preveriti osebni zdravnici.
    Druga stvar je pa "vsak sam ve, kako mu najbolj paše" ... ja, kaj mu "paše" pa ni nujno tisto, kar je najbolj zdravo zanj. :wink:
    Držim pesti zate! :bigsmile:
    • CommentAuthorcandy 55
    • CommentTime3. Apr 2010

Ma saj ,če kakšen kos šunke ali potice ni problem.saj pravim sem samo človek in ne suženj št.kalorij !
    Bom probala pol tud jaz štartat s torkom.Čeprav sem vedno kak dan pred to dieto zelo malo jedla ,da sem se pripravila .
    Se bom probala čimbolj držat nazaj čez praznike ,da ne bo hitro preveč.l.p.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Apr 2010

Pretezka imas prav: vse diete so po principu zelezne volje.
    Pa saj ni poanta v vloji in disciplini med dieto ampak po dieti.
    Ko si enkrat spet na tem "uf sedaj sem shujsala in je konec diete, jupi lahko jem".
    Potem pa se hitro znajdes v vrtincu.
    Kar je cisto logicno.
    Za to se je boljse lotiti diete ki ni dieta ampak nacin prehranjevanja. In ne da se bicas vsakic ko pojes koscek cokolade.
    Ce ze gresimo gresimp po pameti.
    In jejmo po pameti.
    Aicha

BTW: jedilniki tvoje diete so super.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime4. Apr 2010

Aicha, tale "uf sedaj sem shujsala in je konec diete, jupi lahko jem", je pa tako resnična in potem dobiš nazaj vse kar si shujšal
    in še dodatek!:devil::cry::devil:

Potem gremo resno na dieto v torek, jaz se bom še vedno držala kar ločevanja. Katarina gre pa na Montinjakovo!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Apr 2010

Jaz pa bom kar imela mojo 1200 kcal.
    Sem se malo polenila zadnji cas. In pojedla malo vec, gibala pa sem se manj.
    Torej torek zacnemo.
    Aicha
  1.  
    Jaz se tudi pridružujem jajčni v torek.....jutri pa vodni dan
    mi je kar slabo,ko samo pomislim na hrano....ja preveč jo je bilo
    v torek sporočim kilažo....
    • CommentAuthordaisy_1
    • CommentTime6. Apr 2010

Pozdravljene,
    jaz sem začela z jajčno dieto včeraj in brez večjih problemov preživela prvi dan. Imam srečo, da obožujem jajca in meso :)
    Zanima me, ali lahko zamenjam mleto meso za tuno? Sem popoldan v službi in si brez problemov lahko vzamem s sabo konzervo za večerjo...

aja... velika sem 165 , imam 66 kg ... shujšala bi pa rada nekje 8 -10 kg
    Upam da bo uspelo :)

lep pozdrav vsem soborkam :D
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Apr 2010

Daisy_1 pozdravljena.
    Lahko zamenjas mleto meso za tuno.
    Aicha
    • CommentAuthormicena
    • CommentTime6. Apr 2010

Pozdravljene

Prazniki so mimo in jaz imam 1 kg majn. :D
    Čeprav nisem bila na nobeni dijeti :bigsmile:
    Samo po pametni in kilogramček je kar odšel:bigsmile:
    Mah ja,saj sam normalno v zmernih količinah bi se moralo jest.. Zato sem se tudi potrudila za praznike :) Zahvale grejo pretezki,hvala :D
    Danes sem 1 dan na jajčni in je šlo super.
    Upam,da se bom tokrat držala vse 3 tedne lepo,brez pregrehov v tretjem tednu arrr :)
    in prav tako,se bom po dijeti probala potruditi,da izgubljenih kg ne bom dobila nazaj.
    Trudila se bom pravilno prehranjevat z čim več zelenjave,sadja.
    Upam,da bo mi uspelo :neutral:
    Lepo se imejte in vstrajajte!
    papa
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime7. Apr 2010

Bravo, jaz pa sem šla v nasprotno smer! No sem pa že na dobri poti od včeraj.
    • CommentAuthorzwezdica
    • CommentTime8. Apr 2010

Lp..sm nova na forumu, in odločla sm se da jutri začnem z dieto z jajci
    sicer nisem kaj extra brala komentarjev za nazaj, tako da se že vnaprej opravičujem če bom kakšno vprašanje ponovila :) (je too much komentarjev)..
    ali se lahko držim diete 7 dni skupaj in jo nato prekinem? ker si želim izgubiti 5kg, in ta dieta se mi zdi še najboljša in hitra :P..
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. Apr 2010

Ne ni dobro za organizem.
    Boljse je, da prekines.
    In moras vedeti, kar hitro izgubis, tudi hitro nazaj pridobis.
    Aicha
    • CommentAuthormicena
    • CommentTime8. Apr 2010

Ojla!

Res je bolje,če ješ med vikendi normalno,čez tedn pa si na jajčni.
    Drži,se lepo 3 tedne in 5 kg boš šla 10000% dol.
    Jaz sem se lani 2 tedna lepo držala,v tretjem tednu,pa malo grešila in sem 7kg izgubila.
    Sam,pa res pazi,kaj boš po dijeti jedla oz. se ne prenajedala.
    Probaj še naprej jest zdravo.
    Ker jaz sem točno to napako naredila,da sem začela spet jest kot prej in nisem pazla.
    Tako so kg prišli takoj nazaj in je šlo vse v tri ****.
    Sedaj sem spet poskusila z jajčno in sem od torka na tej dijeti.
    Zaenkrat mi gre super,ampak nikakor nočem,da se mi zgodi isto kot lani.

Lepo se imejte.
    papa
    • CommentAuthorzwezdica
    • CommentTime9. Apr 2010

aja, hvala za odgovor.. samo imam samo 12 dni časa da izgubim kilograme :/...
    dobro se bom držala teh navodil, pa bo kar bo :)
    lep dan
    • CommentAuthorlassh
    • CommentTime9. Apr 2010

Pozdravljeni!

Jaz sem danes 2. dan na dieti. Zanima me s čim lahko nadomestim paradižnik, ki ga res ne maram? Zanima me tudi, ali je nujno jesti živila po takšnem zaporedju, kot je napisan? Naprimer pomaranča, 1 kuhano jajce, 2 prepečencam itd.? Ali vrstni red lahko zamenjam?

Hvala, lp
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime9. Apr 2010

Predlagam ti, da paradižnik nadomestiš s papriko ali bučkami oz. bučami, če že moraš. Vse troje je nekak bolj varovalno živilo, v primerjavi z repo, korenčkom, zeljem, peso, kolerabo ki so bolj "čistilna" .

Vse troje, tako paradižnik ( likopen močan antioksidant ), paprika ( vir vitamina C ) in buče ( omega-6 olja , ) je zeloooo OK za naše telo, zato falit ne moreš.

Po moje, no, nisem pa ekspert za "jajčne diete" in ne vem, če bo zamenjava paradižnika kaj vplivala na sam potek.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Apr 2010

Ja pa po vrsti moras jesti.
    In ne vprasaj zakaj ker nobena ne ve.:wink:
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime9. Apr 2010

Mhm.
    Jaz tudi še vedno tuhtam, zakaj je treba pri ločevalni na koncu kosila popiti juho. Kam naj jo spravim, če sem že sita oz. jo sploh ne, ker jo ne pijem, pa ravno tako hujšam. Ampak to je že tema za ločevalno. Bom tam mal positnarila:bigsmile:
    • CommentAuthormicena
    • CommentTime9. Apr 2010

Ojla!
    Ewo dansen je že petek in četrti dan je uspešno za mano :)
    Upam,da bom še dalje zdržala,sej bom :smile: moram :)
    Zwezdica,drugič prej začni z dijeto,kot pa zdaj nekaj na hitro..
    Drugač pa v teh 12tih dneh se,da tudi nekaj shujšat. Bo vsaj trebušček raven :smile:
    Sej bo.
    Sam ne vem,zakaj taka nuja,da maš samo 12 dni časa'
    Pač 12 dni se drži,pa potem lepo dalje z dijeto in boš do cilja že prišla.

Drugač lassh,jaz sem včasih paradižnik nadomestila s kumaricami,sam ne vložene tiste velike ta sveže hehe :)
    Nič,lepo se imejte in vstrajajte.
    papa
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Apr 2010

Mams juha bojda izboljsa prebavo.
    Zwezdica kaj pred enim tednom nisi vedela, da moras biti nekje okoli 20. aprila 5 kg lazja?
    Bi imela vec casa.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime10. Apr 2010

Aja, točno Aicha, se mi je zdelo, da je nekaj v tej smeri. Ampak jaz imam hecen občutek, da bi vročo juho pila, mlačna ali hladna je pa fuj.
    To s prebavo sem rešila tako, da zvečer namočim 3 suhe slive v tri deci vode in potem zelo zgodaj zjutraj, po kisu z vodo, ki je na tešče, pojem slive in popijem še vodo v kateri so se namakale. Deluje:wink:
    • CommentAuthorzwezdica

aicha, žal ne.. ker sm šele ta tedn izvedela da gremo na dopust..
    •  
      CommentAuthorAicha

No pa bos sla na dopust z malo manj kilogrami kot si racunala.
    Saj ti bo zneslo tudi tako.
    Probaj pa iztisniti maksimum iz diete, samo pazi, da ne bos ze na dopustu dobila pol nazaj.
    Aicha
  2.  
    Jaz grem tudi na dopust 24.4 in bom jutri jajčno užgala....sicer pa rabim samo 3kg dol zbit:-))
    in ni hudič,da jih tudi nebi v dveh krogih jajčne,če se jih držim....
    no namest mesa bom tunino jedla,ker mesa videt ne morem več......

sem mislila,da bom že v torek štartala,pa nam je tamala zakuhala na 41 vročine in to je trajal 3 dni
    zdaj se pa normaliziramo
    ko pridem pa z dopusta pa štartam ločevalno,počasi in z užitkom
    •  
      CommentAuthorAicha

A seveda prazniki se blizajo s 24. tim.
    Aicha
    • CommentAuthorsoncek22
    • CommentTime11. Apr 2010

Zdravo! Jaz jutri začnem s to dieto. Želim izgubiti 5 kg. Vidim, da vas trenutno kar nekaj vztraja na tej diet:) Jaz sem že dosti prebrala o njej in zgleda, da kar deluje čeprav vem, da ne gre za pravilno hujšanje samo čr je treba par kilc na hitro dol zbit verjetno ne bo nič hudega. Torej koliko vas trenutno hujša po tej dieti?
    •  
      CommentAuthorVandolina

Kakšni prazniki Aicha?
  3.  
    27.4 je praznik,pol so pa že prvomajskiiiiiiii
    mi gremo pa že prej in smo odsotni do 3.5

imam eno težavico....
    sicer nimam kislega mleka (to je tako,če pošlješ dragega v trgovino)
    imam pa probiotični jogurt(brusnica) ali naj izpustim al pa spijem tega

sicer sem pa danes štartala.....
    enkrat sem jo že imela in sicer 1 teden,pa je bilo opaziti razliko,sploh v cm....
    pol sem jo pa prekinila je bila tamala bolana in je nisem nadaljevala...zdaj jo pa bom vsaj
    2 kroga
    •  
      CommentAuthorAicha

Poskusi samo, da ni sladek.
    Aicha
  4.  
    Aicha....sem ga že spila....in ja bil je s sladili
    ah,saj booooo

sem hotla se prej stehtat,pa mi tehnica ne dela..baterija je šla
    bo treba po novo:-))
    •  
      CommentAuthorAicha

Ni panike.
    Aicha
    • CommentAuthorlassh
    • CommentTime12. Apr 2010

Hej, hvala za odgovore, pa še nekaj, je kaj narobe, če naprimer katero izmed živil kar izpustim? :)

Hvala, lp :)))
    •  
      CommentAuthorAicha

Ne ni narobe ceprav je boljse da jih jes.
    Samo rajsi izpusti kot menjaj.
    Aicha
    • CommentAuthorzwezdica

...še eno vprašanje :)
    malo me je strah, da ta dieta pr meni nebi uspela tako kot je pri določenih, ki tu gor pišejo..malo me skrbi, da bi ostala pri tej teži in nebi šla ne dol in niti ne gor :/.. a je prebava pol normalna, pač 1x na dan?
    •  
      CommentAuthorAicha

Zwezdica poskusiti ni greh.
    Izgubiti nimas kaj, lahko samo pridobis. Oz izgubis kilograme.
    Prebava je pa odvisna od posameznika.
    Za ene je "normalno" 1x na teden ali tri dni, za duge pa 3x na dan.
    Aicha
    • CommentAuthorlassh

Hvala za odgovor! :D Bom potem tisti paradižnik rajši kar izpustila...:))
    • CommentAuthorkatek
    • CommentTime13. Apr 2010

Lep pozdrav,

tut js sem nova na tem forumu, jajčno dieto pa imam že 9. dan.
    Gre mi sicer fajn, izpuščam ne kaj, lačna tut nisem (no, do večerje me malo muči), drugače počutim se pa super.
    Je tut neki stvari, ki jih prej nikol nisem mogla jest, npr. kislo mleko (fuj), pa skuta pa mozarella in podobne reči.
    Morem pa reči, da jih zdaj jem, ker pač piše kaj je treba jest :)
    Če sem izgubila kaj kg vam težko rečem, saj nimam tehnice (hvala bogu) :)
    Bom pa stopila na tehnico zadni dan diete in vam takrat sporočim kako mi je šlo :)

Do takrat pa lep pozdrav ;)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime13. Apr 2010

Pozdravljena.
    A.
    • CommentAuthormicena
    • CommentTime14. Apr 2010

Ojlaaa!

Za mano je 1 tedn dijete in moram reči,da se počutim odlično.
    Danes sem se vagala in je tehnica kazala 3 kg majn :smile: jeeeejjjj :smile:
    Upam,da bom še lepo naprej zdržala,ker že zdaj se počutim odlično in je trebušček že lep :)
    Sam sem pa razmišljala,da bom se jaz tudi raj zdaj vagala,ko bom konec z dijeto.
    Mislim,da je res pol bolše,ko vidiš večjo izgubo kg naenkrat :tongue: kot pa da se zdaj za vsako deko obremenjujem...
    Fantu,pa bom rekla naj mi tehnico nekam skrije,tam ko ne bom dosegla za ta dva tedna. :)
    Nič,lepo vstrajate še naprej in vem da nam bo uspelo :)
    Lepo se imejte.
    papa
    • CommentAuthorBarči

POZDRAVLJENI! Pišem vam prvič,zato vse lepo pozdravljam!Že dva dni malo prebiram vaš forum;ker ne vem na kakšno dijeto se nAj spravim.Trenutno vstrajam na MADAL BAL sirupu-ŽE 8dan.Nevem s katero naj nadaljujem-JAJČNO ali KEMIJSKO.Kaj mi svetujete? Zanima me še to-v jajčni dijeti sem zasledila,da lahko zjutraj namesto pomaranče poješ drugo sadje;kaj pa kosilo?Lahko tudi takrat zamenjaš z drugim sadjem? ŽE VNAPREJ SE VAM ZAHVALJUJEM ZA ODGOVOR!:bigsmile::wink
    •  
      CommentAuthorAicha

Barci po prenehanju pitja sirupa se pocasi vrni na bolj konkretno obliko hrane.
    Obe dieti sta priblizno enaki in tudi restriktivni za to jih ni priporocljivo izvajati pre dolgo.
    Potem pa pojdi na locevalno dieto.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Barči koliko si shujšala pri tem postu.
    • CommentAuthorBarči
    • CommentTime15. Apr 2010

Pozdravljena Vandolina! Malo sem pozna z odgovorom,ker nisem imela časa ,da bi prišla pogledat na blog.V 4 dneh sem šla 4 kg dol pol pa se je ustavlo.glih dans sem se tehtala in bom zaključla to dieto,ker ne gre več nič dol.Opažam da se je telo navadlo biti brez hrane in kilaža stoji.9dni sem bila samo na javorjevem soku z limonami pa nisem sploh čutla lakote,ni bilo težko ,čeprav zelo rada jem.Poskusila bi jajčno ali pa kemijsko,da bi šlo čimveč v čimkrajšem čas in da ne izgubim volje. Pred parimi leti sem odlično shujšala po neki dieti kjer prevladuje meso in zelenjava pa se je telo tudi te očitno navadlo,ker ko sem poskusila predkratkim to dieto ni šlo veliko dol. :cry::cry: Lep pozdrav:swingin:
    • CommentAuthormicena

Ojla.

Barči,kako pa zgleda ta javorjevem sok z limonami?
    Oz. kako to pripraviš?
    Sam tale sok javorjev,pa limone al še kaj zraven?
    Pa kaj limone se stisnejo noter,al kako? :D
    Sem prav radovedna kako je to ,da sam piješ nekaj in nisi lačen...
    Kje pa se kupi ta javorjev sok?
    Pa kolko na dan se spije tega?
    Daj,če si tako prijazna,bi prosim napisala cel postopek dneva,pa vse kako to gre,kako se naredi?
    Bi mi kdaj mogoče prav prišla ta tekoča dijeta.

Lepo se imej in vstrajaj še naprej.
    papa
    •  
      CommentAuthorVandolina

• CommentAuthormicena

Hvala ti Vandolina :bigsmile:
    • CommentAuthorBarči

Zdravo Micena! Ta ling od Vandoline si poglej.Jaz sem si v steklenico1,5 dala 0,5 sirupa,3 ali4 limone stisjene in malo kajenskega popra ostalo pa vodo.Taki mešanci sem si naredila 2 na dan,pa vmes sem pila vodo.Edino kaj sem grešila je bila ena kava na dan,ker bi mi drugače glavobol vse pokvaril.Lakote res ne čutiš ampak zdaj vem zase da je 4 dni dovolj,ker samo ta čas mi so šle kile dol pol pa se je telo na to navadlo.Dobro je za čiščenje .Sirup pa dobiš v lekarni in se imenuje MADAL BAL.
    • CommentAuthormicena

A tako,fajn se sliši.
    Jaz,če bi kdaj probala bi probala za 5 dni več niti ne bi.
    Veretno bom kdaj poleti probala,preden bom šla na morje,da bo trebušček lep za na plažo :bigsmile: Kaj,pa ta zadah,ko sem brala tam na forumuje res tako neprijeten?
    • CommentAuthorBarči
    • CommentTime16. Apr 2010

Zadah je grozen-zobe si je treba zelo pogosto umivat in metin čaj ti tudi malo pomaga.