Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormatjazt
    • CommentTime24. Apr 2008

Tokrat pa še moški malo "pojamrajmo" o debelosti. Moj indeks je 33,1. Če bi to kdo rekel pred 10 leti bi ga na g... Sedaj imam 46 let in imam 105 kg. Dobra služba, familija, 2 otroka še kar dobro situiran. Vendar - predebel. Bivši športnik (plavanje in kajak na divjih vodah). Sedaj kakor da kolesarim. Lani sem v fitnesu vzel trenerja za 3 mesece. Predpisal mi je vse živo. Po enem mesecu bi ga skoraj ubil od muke. Vendar sem vztrajal do konca in po 3 mesecih shujšal za 11 kg, zmanjšal maščobe in zelo povečal kondicijo. Nato pa operacija kile, sedaj po enem letu sem se zredil za 15kg.
    Moj problem je splošno znan: preveč jem. Jem najboljše: pohano, prekajeno, Mcdonalds, odojki... Vse super...??. Aktivnosti premalo.
    Problem je v glavi. Lani sem bil nekako zmotiviran in sem vztrajal tri mesece strogo po navodilih trenerja. Torej se res da. Le volja, ki pa je sedaj nimam.
    In pristal sem na tej strani.
    Komentirajte svetujte, grajajte, delajte ne vem kaj, samo da dobim motivacijo, da shujšam. Razmišljal sem celo o liposukciji, pa mi v Kranju ni hotel narediti, je pošteno rekel naj najprej skušam shujšati. Razmišljal sem o bypassu, pa je moj indeks menda še prenizek (saj imam 33,1 koliko za vraga pa moram imeti).
    Itd, itd, itd...

Torej - pišite

Matjaž
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime24. Apr 2008

Ce sprejmes komentar od ene 43 letne.
    Najprej si porihtaj v glavi in se psihicno pripravi. In mogoce bi uporabil Reductil tablete, ker imas ITM tako visok. Se zavedas, da lahko v sekundi ostanes brez vsega, ker te bo vrgel infarkt? Manjka podatek o visini.
    Kdo pa pravi, da so pohano, odojki in Mac, najboljse? Ce zivis v izobilju ne pomeni, da jes najboljse sploh ne hamburgerje, ki so tako najvecja svinjarija. Odojki so zdravi, ker niso mastni mimogrede, nahano pa bi na tvojem mestu pozabila in na pommes frites tudi.
    Najboljsa je doma narejena solata, goveja juha in govedina, jagnjetina, odojeka, ostala zelenjava in sadje.
    Najprej zmanjsaj obroke za polovico in zacni zdravo jesti. Ne jej OH, temvec B, sadje in zelenjavo, ne pij gaziranih pijac in odpovej se sladkarijam, beli moki... Alkoholu.
    Preobrni zivljenje na glavo in se imej rad!
    Jej skromno 5x na dan kot berac ne kot kralj in telovadi, bodi sportno aktiven. In javi se pri zdravniku, da bos hujsal pod nadzorom!
    Pa brez zamere.
    LP, Aicha

Kaj pa zena pravi, da ima tako debelega moza? Jaz mojega cuvam in se trudim, da jeva najboljse, kvalitetno in zelo, zelo zdravo. Pa pohano ni nikoli na jedilniku.
    Jaz pa sem tukaj, ker sem se zredila, ko sem nehala kaditi in se zacela zdraviti s hormonskimi tabletami. Pa se to imam samo 8 kg prevec in pol od tega je v moji glavi.
    • CommentAuthortinika
    • CommentTime25. Apr 2008

Matjaž, tako kot pravi Aicha- najprej porihtaj v svoji glavi. Tudi jaz sem imela lani v približno takšnem času 105 kg. V 4 mesecih sem s pomočjo različnih diet, objavljenih na teh straneh shujšala 25,3 kg. Pa niso bile samo diete, bilo je tudi kar nekaj telovadbe, kolo, predvsem pa trma in ogromno odpovedovanja. Ko se telo navadi na nov režim, gre tudi brez sladkorja, belega kruha, pohanega in še marsičesa. Gre počasi, a vztrajno. Bolj so mi bile všeč diete s petimi obroki, kar pogosto sem jih menjala, da se nisem preveč obremenjevala z enolično hrano. Za 90 dnevno se nekako nisem mogla odločiti, ker kar nekaj stvari ne jem - sem izbirčna, pa tudi v službo ne morem vsega nositi. Sem pa vztrajala in še do danes ob marsikakšnem odpovedovanju, čeprav si marsikaj tudi privoščim, pa ob bistveno premalo telovadbe vztrajam na približno enakih kilah = 80+-2 kg. Že dalj časa se pripravljam, da ponovno začnem, saj bi se rada znebila še vsak kakšnih 5-10 kg, ampak vedno najdem kakšen izgovor. Mislim pa, da bom po praznikih resno začela.
    Pozdrav in potrudi se tudi ti. Predvsem pa imej v glavi, da boš to delal zase, ne za druge. Naj dodam še, da sem se jaz vedno zavedala, da imam preveč kg, a sem sama sebi dopovedovala, da tako ne morem shujšati, ne da bi sploh kdaj probala. Ko pa me je zabasal križ in druge zdravstvene težave, pa sem probala in vidla, da gre. Tudi ti si že probal in videl, da ti je uspelo, zakaj ti ne bi še enkrat? Pa tudi jaz nisemveč rosnomlada, da bi kdo mislil, da lahko kar tako sprejemam odločitve o svojem zdravju(41sem si jih že naložila!)
    Obilo uspeha, Tinika
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime26. Apr 2008 urejeno

Da še jaz pristavim svoj lonček. Strinjam se z Aicho in Tinko, pa te bomo že v red spravile.

Kot prvo - imej se rad - tako kot te imajo tvoji domači.
    Kot drugo- pogovori se s soprogo in otroki o spremenjeni prehrani
    Kot tretje-za začetek ti bo tudi hoja pomagala kurit kalorije, in pij veliko vode

In res, najprej se zamisli, da je poletje že skoraj tu. Mogoče bi ti bilo všeč, če bi imel bolj
    čvrsto postavo.Pa domači bi bili ponosni, da si si zadal cilj- znebiti se nekaj kilogramov za začetek. Po kosilu nema počitka in gledanja TV-ja . Pot pod noge pa na sprehod z familijo
    oz. ženo.(mislim ob vikendih).
    Tudi jaz sem se zredila ko sem nehala kadit in sem pristala pri 93 kilah, pa sem se vzela v roke in hujšam. Stara pa sen 59 let in imam sedaj že - 12 kg.
    A se ti ne zdi dobr, če kdo za tabo pogleda, čeprav si poročen-aaaaaaaaa!

Za podporo in motivacijo pa smo tukaj.
    lp kozoroginja

:boogie::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime26. Apr 2008

Ti pa kot bi se v zemlo pogreznil.
    Kaj je sedaj to?
    Aicha
    • CommentAuthormatjazt
    • CommentTime27. Apr 2008

Evo mene - sem že nazaj!

Torej hvala za vaše komentarje. VSe kar pravite imate prav. Lahko bi vam naštel en kup razlogov proti in za, pa bi bilo vse skupaj le en beden izgovor. Prehranjevalne navade so problem. Kar se žene tiče - ima 50KG malo mlajša od mene in izgleda kot "super model" (ima dobrega moža ha, ha...)
    težava je ta, ke pri nas jaz gospodinjim - kuham mislim, pri pomivanju posode pa jo "pobrišem".
    Rad kuham, še raje jem. Saj vem, da je vse v glavi, samo...
    No danes je nedelja. Ob 8:00 sem že bil na hribu nad Krškim, cca 1 ura huje navkreber. Saj se da.

Upam da bo šlo.

Na tem forumu nisem tako pogosto (pa bom več, ker berem, da ste same fajn...) Poleg tega še študiram na daljavo VPŠ DOBA MB, tako da sem res veliko "na riti".

Nič ne pomaga....

Grem ven
    Adijo

MAtjaž
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime27. Apr 2008

Kar pogumno samo daj.
    Kuhas lahko pa kuhaj dietno, zena se bo sigurno super pocutila ob super tipu ob sebi.
    Pa drobtine za pohanje vrzi stran.:tongue:
    Pozdrav Aicha:swingin:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):