Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorjust me.
    • CommentTime22. Jun 2008

no. tukaj pa je prostor za vse ki so poskusili z pilatesom. jas sem dons prvič in sem se zelo spotila ter sem delala 2× po 10 minutk. tko da upam da nas bo čim več delilo komentarje inb upam da bomo kaj zgubili. :cheer:
    • CommentAuthorsatanella
    • CommentTime2. Jul 2008

Ne bi ti rada zbijala morale, ker je pilates res super, spotiš se, pretegneš... Ampak jaz osebno po enem letu pilatesa (1-2x dnevno!!) nisem shujšala čisto nič...oziroma zanemarljivo malo. Sem se pa zelo dobro počutila, zato ga delam še sedaj. Za hujšanje pa je na žalost potrebno tudi spremenit prehrano...
    • CommentAuthorsatanella
    • CommentTime2. Jul 2008

Aja, še to, 2 krat po 10 minut? Jaz sem jo delala po eno uro, 1-2 krat dnevno... Intenzivno, pravilno, pa res ni kaj pomagalo za kile...
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Jul 2008

Pilates ni za hujsanje pomaga pa oblikovati postavo in raztezati misice.
    1 ura 1-2x dnevno ni to malo obsedeno?
    En sklop vaj na dan je OK. Zmerno.
    • CommentAuthorsatanella
    • CommentTime6. Jul 2008

Uro do dve gibanja na dan ni obsedeno. Če delaš karkoli manj kot pol ure, sploh ne začneš trošit kalorij, btw... :D Je pač tako naneslo, da si nisem vzela časa še za kaj drugega, tek, hojo, kolesarjenje, rolanje... Sem se osredotočila pač samo na pilates. Res pa trenutno počnem še vse ostalo, pilates pa ob dneh, ko ne grem ven.
    • CommentAuthorsatanella
    • CommentTime6. Jul 2008

Uro do dve gibanja na dan ni obsedeno. Če delaš karkoli manj kot pol ure, sploh ne začneš trošit kalorij, btw... :D Je pač tako naneslo, da si nisem vzela časa še za kaj drugega, tek, hojo, kolesarjenje, rolanje... Sem se osredotočila pač samo na pilates. Res pa trenutno počnem še vse ostalo, pilates pa ob dneh, ko ne grem ven.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Jul 2008

Ce ti je nekaj v veselje potem OK pa ce delas 5 ur na dan. Ce pa nekaj delas iz obsedenosti pa je spet drugace.
    Moje izkusnje so taksne: telovadim vsaki dan 10-15 min in dosti hodim ali rolam.
    S tem vrejetno nisem shujsala (za to sem na dieti) ampak postavo sem si pa lepo oblikovala.
    Vse je seveda odvisno od posameznika.
    Aicha
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime8. Jul 2008

aja jaz sem pa v eni knjigi prebrala da če vsak dan telovadiš že samo dest minut,ti pomaga pri hujšanju,al pa če greš 3x na teden na kolo za pol ure,tak da mislim da se motiš da s tem ne trošiš kalorij,moje mnenje je da je boljše dest minut ko pa nič
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. Jul 2008

Ursika saj verjetno sem malo porabila kalorij ampak dieta je glavna telovadila sem izkljucno z namenom, da oblikujem ostavo. In bojda res pomaga ce 10 min na dan telovadis. Boljse to kot cisto nic. Pa 10 min. je macji kaselj.
    Pilatesa pa po nesreci ne morem delati, prej sem ga redno in tudi nisem shujsala, samo telo se mi je malo preoblikovalo ampak ne tako kot sedaj ko sem res dosegla svoj namen.
    Aicha
    • CommentAuthorsatanella
    • CommentTime9. Jul 2008

100% je 10 minut bolje kot nič, ampak po pol ure naj bi začel zares trošit kalorije, oz. že za zdravje priporočajo, da se ti utrip dvigne vsaj za pol ure dnevno... Se pa popolnoma strinjam, da pilates oblikuje telo, če že kile niso nikamor šle, celulit pa je... ;) Nek trener mi je enkrat tudi svetoval, da je najbolje tek pred zajtrkom, takrat porabljaš menda največ energije... Se je težko spravit k stvari, ampak se potem res cel dan odlično počutiš. Rolanje pa je itak super, samo kaj, ko sem jaz taka neroda, da sem več na zadnjici kot na rolerjih... res sem obupna, sploh se ne znam ustavit, tako da sem iz varnostnih razlogov rolanje raje opustila. :D
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Jul 2008

Jaz sem namrec prelena, da bi pocela oz. dealala vaje dlje zato samo 10 min.:cry::shamed:
    Res pa je iz lastnih izkusenj povem, da se pozna.
    Ravno ponoci sem citala, da je vse vaje anaerobne bolje delati zjutraj, ker potem ti metabolizem cel dan dela, ga pozenes v tek s tem. Aerobne vaje pa delas zjutraj ali zvecer.
    Jaz sem z rolerji tako padla, da sem si rebro zlomila. In seveda dostikrat sem v zraku in trdo pristanem.
    Pa sedaj je ze bolje.
    Samo ko je vrocina in sem nocna se vlacim kot mokra cunja po tleh, tako, da ze dva tedna ni nic iz mene.
    Aicha:smile:
    • CommentAuthormatejka88
    • CommentTime29. Oct 2008

Zdravo!

KUPIM DVD-JE WINSOR PILATES V SLOVENŠČINI

Ali ima mogoče kdo dvd-je za winsor pilates v slovenščini?? Zelo rada bi jih imela, vendar jih nikjer več ne dobim .
    Bi mi lahko kdo prodal original ali pa kopije teh dvd-jev?

Če imaš mi prosim sporoči. Lahko na mail majav927@gmail.com

Hvala.

pozdravček ::
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):