Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

1.  
    Sicer vem da je kajenje zelo škodljivo za zdravje (vsaj tak pravijo), ampak meni se zdi da zelo,zelo,zelo pomaga pri hujšanju.NE ME ZAJ TAKO RAZUMETI,DA BI MORALI ZAJ VSI ZAČETI KADITI,ČE HOČETE SHUJŠATI,ampak jas hočem s tem povedati da ima po takem kajenje tudi dobre strani. Vedno ko me med glavnimi obroki zagrabi lakota,potem skadim eno cigareto, in lakota za kar nekaj časa izgine. Večkrat sem že probala nehat kaditi,ampak potem sem se v tednu dni vedno zredila za najmanj 3kile,ker sem bila preveč živčna in sem nonstop nekaj jedla,še posebej sladkarije in podobne maščobne "bombe".Tak da sem se odločila da nem prenehala in bom ostala še vedno kadilka,ker po resnici povedano-res nemorem brez cigaret in tudi zrediti se nočem za teh 20kil,ki sem jih s tako muko zgubla.PRIPOROČAM DA SE JAVITE PREDVSEM KADILCI,ampak tudi nekadilci nimate prepovedanega vstopa in povejte svoje mnenje:wink:

mala_petra:kiss:
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime26. Jun 2008

No, sama sem kadilka in ti ne bom solila pameti, ampak nekaj resnice je v tem, da ko prenehamo kaditi, iščemo tolažbo predvsem v sladkorju..vendar, poudarjam, vse je zopet v glavi....če se prepričaš, da ti cigaret lahko nadomesti jabolko namesto ogromna tablica čokolade, je to to....

Nikotin pripomore mogoče tisto 1 kilco na leto in to je to. Zredimo pa se samo in zgolj zaradi sebe. Cigaret v ustih, ko cigareta ni, sladko v usta.

Da ti pomaga proti lakoti pa prvič slišim. Jaz ravno ko sem lačna, ne morem kaditi. Če pa si mislila s tem, da ko pokadiš cigaret, spiješ vodo, je pa drugo. Namreč, nikotin privablja žejo, in posledično se nekateri nacejajo in potešijo občutek lakote.
  2.  
    saj ti verjamem da to prvič slišiš,ampak meni res pomaga..nwm kako in zakaj,je pa res da potem nisem več kake pol ure najmanj lačna.So mi ene prijatelce tudi pravile da takrat nemorejo kaditi ko so lačne,ker jim potem postane slabo,..ampak meni takrat najbol paše kaditi ko postanem lačna..mogoče je smešno,ampak resnično! to temo sem odprla zato ker me zanima če še kdo dela po istem principu kot jas,ali sem samo jas taka budala:bigsmile::bigsmile::smile::smile::cool::cool:

lp:kiss:
    •  
      CommentAuthortehtnica

Ojla!
    Sem kadilka in sem v obdobju intenzivnega hujšanja. Dol moram spravit vsaj še 20 kil, a mi trenutno ne gre vse po načrtih (teža stoji). Opazila sem, da se je število pokajenih cigaret v tem obdobju blazno povečalo. Dobro, ko sem v službi, še gre, ko pa pridem domov, je pa druga. Zlasti v dneh, ko sem frej ali ko imam sadni dan. Lakoto premagujem s tem, da si zmešam instant kavo in pokadim morje čikov zraven. Tako se je povečalo tudi število popitih šalčk kave. S pritiskom nimam nobenih problemov. No, ne samo kava, prav mi pride vsakršna tekočina. Je pa to blazno nezdrav način hujšanja, a pomaga, da se ne prenajedam, ker imam drugače strašansko raztegnjen želodec in bi non stop nekaj jedla.
    Mi je pa žal, da sem sploh kdaj začela kaditi. Stara sem 36, kadim pa že od 16. leta.:shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ko sem jaz kadila sem imela 48 kg in strinjam se, da ko kadis si prizges cigaret in pozabis na lakoto.
    Potem pa sem nehala, pa hormoni so mi zaceli nagajti in znasla sem se v zacaranem krogu, ki pa ga nadzorujem zadnje tri mesece. Ce mi je uspelo nehati kaditi, bom pa se te kg obvladala.
    Ker pa vem kako je tezko prenehati mislim, da je najboljse ce sploh ne zacnes.
    Ko si 40 imas dve moznosti: ali kadis in si posusen okostnjak, ce si suh/a ali pa ne kadis in si malo okrogla.
    moje mnenje.
    Pozdrav Aicha
  3.  
    Aicha,to pa ti dam čist prav- bolje je da ne začneš s kajenjem,ker potem temu ni in ni konca..zdaj si sploh več ne morem predstavljati da bi nehala..ziher bi potem pridobila vse kg nazaj ali še celo več,ker kadar ne morem kaditi,moram vedno pojesti nekaj sladkega,ker kako sadje mi ne pomaga..res ne!!
  4.  
    Mene pa je kar sram povedat,kdaj sem začela kaditi:sad:..stara sem 18let in pol, kadim pa že od 13.leta.. sicer pa redno kadim komaj 3leta..ampak odvadit pa se ziher nebi mogla...
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime29. Jun 2008

Saj lahko samo zelo dosti volje moras imeti.:wink:
    Jaz sem prvic nehala po enem letu bolj neresnega kajenja pri 17-tih-.
    Drugic pri 40-tih, po 16 letih.
    In sedaj za nic na svetu ne bi vec kadila. Ker smrdis:devil:.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime29. Jun 2008 urejeno

mala_petra - nikoli ne reci nikoli. Vse se da, če imaš voljo. Tudi jaz sem kadila skoraj 43 let, pa sem se enkrat odločila* ne bom več- prižgala zadnjo cigareto in finito *
    Res pa je , da sem se potem tudi zredila, ker nisem pazila pri hrani. Cigarete pa nisem več prižgala in me tudi nič ne vleče, da bi jo.
    Ko sem kadila pa sem imela od 53 kg do 7o kg. Zato cigarete niso merilo za kilažo.

Pozdrav kozoroginja:bigsmile::wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime29. Jun 2008

Se strinjam.
    Ce si suh se tezko zredis, ce pa si bolj okrogel pa tudi ne shujsas ce kadis.
    Aicha:swingin:
  5.  
    Aicha,po eni strani ti dam prav,po drugi pa glih ne,no.. Sicer pa ima vsak svoje mnenje in vas prav rada berem,kaj si mislite sami o tem...Jas imam pač tako mnenje kot sem napisala zgoraj...enkrat sem celo sprobala 2dneva da sem spila na dan od 1-2litra vode na dan,pa skadila sem ogromno čikov,pa sem (brez da bi čutila lakoto) zgubla malo več kak 2kg..priznam da res dostikrat nezdravo in "nevarno" hujšam, ampak se še mi to ni obrestovalo (da bi pridobila kilograme,ali pa da bi mi škodovalo za zdravje,itd..(upam da mi tudi v prihodnje ne bo)).KIlograme zgubim zelo hitro,pridobim pa jih zelo počasi..v preteklosti pa je bilo glih obratno..

lp
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime1. Jul 2008

mala_petra, to kar počneš, se mi ne zdi zdravo. Slej ko prej se ti bo kajenje obrestovalo pri izgubi zdravja. Zdaj ti sicer ne bom pridigala o tem, ker si že zadosti stara, moram ti pa povedati, da se meni že pozna. Kot sem že povedala, imam še dvajset kil preveč, pa zaradi tega, ker kadim, nič hitreje ne hujšam. Je pa res, da sem tudi 18 let starejša kot ti in je tudi to eden od raazlogov, zakaj mi gre teža počasneje dol. Vsak zase ve, kaj dela, bojda pa je smrt zaradi pljučnega raka grozna. Upam, da mi bo prej uspelo nehati!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Jul 2008

Mala_petra razumem.
    Jaz ko sem bila mlada sem delala isto, sedaj pa ne znese vec. Ce tri dni ne jem imam mogoce pol kg manj, pa samo slabo mi je.
    Tako, da pac dela tako kot mu je prav in najboljse zanj.
    Tudi jaz nobenega ne obsojam. Vsak ima svoje zivljenje za katerega je odgovoren.
    Aicha
    • CommentAuthormissBITCH
    • CommentTime9. Jul 2008

Zdrav duh v zdravem telesu.:wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Jul 2008

Ja pa res je.:tongue:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):