Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

  • CommentAuthorandrea_el
  • CommentTime27. Jul 2008
   
  Lep pozdrav.
  Na internetu sem našla več strani, kjer piše, da se lahko shujša tudi z zelenim čajem.
  Zanima pa me, če je to kdo že probal in seveda, če je uspešno.
  Če ima kdo recept za tako hujšanje, naj mi ga prosim zaupa, ker bi res rada shujšala (koliko skodelic na dan naj spijem, kaj naj jem itd.).
  PROSIM!!
  Hvala.

  Andreja
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime28. Jul 2008
   
  Sevdea baje pomaga pri hujsanju in sploh je zdrav in ˝in˝ampak moras biti tudi na dieti, ce hoces izgubirti kilograme, ker drugace bi vsi pili samo zeleni caj in bili suhi.
  Aicha
  • CommentAuthorandrea_el
  • CommentTime28. Jul 2008
   
  Ja Aicha to vem, nič novega mi nisi povedala :bigsmile:. Ker vem, da ni dovolj samo piti zeleni čaj, bi rada, da mi kdo zaupa recept - kaj naj jem in koliko skodelic na dan naj spijem. Prosim vas.
  Lep pozdrav vsem :wink:
  • CommentAuthorursika
  • CommentTime29. Jul 2008
   
  ja najboljše da si sama izbereš dieto,ker sama veš kaj maš rada pa kaj ne,maš itak full jedilnikov pa si poglej kaj ti najbolj odgovarja,čaja pa lahko spiješ kolk ti paše samo nesladkanega,jaz sem ga pila eno vlko šalco vsako jutro več pa ga nisem mogla ker mi ni preveč dober,pa pol sem letalala lulat nonstop,tak da sem spila eno škatlo čaja pa sem ga opustila,ker med službo nisem mogla hodit tolk na wc,sem vsako uro trgovino zaprla pa letela lulat pa molila da me direktor nena dobi.Tak je če nimaš wcja v službi,če pa maš možnost pa ga pij čim več,pa če ti nebo že pri uhah ven gledal:bigsmile:
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime29. Jul 2008
   
  Jaz res ne pijem zelenega caja. Pijem beli ali pa jasminov.
  • CommentAuthorandrea_el
  • CommentTime29. Jul 2008
   
  hvala vam.
  hehe, jst spijm tm 3-4 skodelce na dan (tko piše na eni strani), pa ne hodm tok na wc :bigsmile:
  za moj okus je najboljša 5-dnevna sadna dieta. bom to probala pa zeleni čaj.
  adijo :wink:
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime30. Jul 2008
   
  Res je za vsakega najbolčjse, da izbere dieto po svojem okusu, meni je recim KR bila odvratna. Pa sem potem videla, da pri meni je edina resitev, da manj jem in mi to ustreza pa je. res je individualno na koncu pa je vazno, da vneses v organizem mnj kalorij.
  Pozdrav Aicha:swingin:
  •  
   CommentAuthorsarika
  • CommentTime30. Jul 2008 urejeno
   
  mislim , da je priporočljivo spiti 5 skodelic zelenega čaja (za max učinek) kolikor sem brala, in ena skodelica bi naj "pokurila" 20 kcal. sama sicer čaj pijem max 1 skodelico nazaj ker mi ima res ogaben okus.
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime31. Jul 2008
   
  Mogoce bom se poiskusila.
  Aicha
  • CommentAuthornitty
  • CommentTime18. Aug 2008
   
  jaz sem slišala da je terba čez dan spiti vsaj 1,5l zelenega čaja če hočeš da ima kakšen učinek.sama ga pijem že dobre 14 dni in sem okrog pasu izgubila 1 cm.pri hrani se pazim kolikor gre,pojem tudi kaj sladkega.Kupujem si pa zeleni čaj z okusom breskve.čaj je tudi bol dober če se pije ko se ohladi.
  • CommentAuthorursika
  • CommentTime19. Aug 2008
   
  jaz sem si zdaj kupla zelenega z okusom limone,je boljši od kitajskega zelenega,kaj ve kdo če je kaka razlika med kitajkim pa samo zelenim al je vse isto
  • CommentAuthorursika
  • CommentTime19. Aug 2008
   
  kitajskim*
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime19. Aug 2008
   
  ursika mislim, da je vse isto.
  Jaz imam tuydi z okusom limone in vanilije.
  Kako si drugace?
  Aicha
  • CommentAuthorsportman
  • CommentTime19. Aug 2008
   
  ZELENI ČAJ ? NAJMOČNEJŠI POSPEŠEVALEC IZGOREVANJA MAŠČOB!?

  Raziskave, ki so bile izvajane z namenom ugotovitve učinka zelenega čaja so dale zanimive rezultate saj je bilo ugotovljeno , da je zeleni čaj izredno močen spodbujevalec izgorevanja maščob in sicer dosti več kot so nekateri predvidevali.
  Ena izmed sestavin zelenega čaja , ki jo zeleni čaj ima v izobilju se imenuje Epigallocatechin gallate (EGCG).
  EGCG: Kaj je in kako deluje?
  EGCG spada v encime Polifenol, ki se v zelenem čaju nahaja v nekaj oblikah in sicer kot epigallocatechin (EGC), epicatehin (EC) , epicatechin gallate (ECG) ter EGCG, ki je najaktivnejši encim .
  Kot aktivna glavna sestavina ekstrata zelenega čaja je EGCG bil v zadnjem času velikokrat omenjen kot izredno koristen pri zdravljenju številnih obolenj. Zaradi tega so ga znanstveniki že poimenovali kot glavna iznajdba 21 stoletja.
  Pri raziskavah obolelih od HIV-a so znanstveniki osupnili, ko so ugotovili kakšen vpliv ima EGCG na preprečevanje napredovanja te težke bolezni, kot tudi velikega števila rakastih obolenj. EGCG zmanjšuje holesterol v krvi ter s tem zmanjšuje nevarnost kardiovaskularnih bolezni ima pa tudi velik vpliv pri preprečevanju kariesa.
  Ob vseh teh pomembnih učinkih pa je EGCG kot najmočnejša sestavina zelenega čaja dal najboljše rezultate pri izgorevanju maščob.
  EGCG je na kliničnih preizkusih povzročil povečanje termogeničnega efekta, ki pospešuje
  presnovo maščob kot še nobena druga sestavina ali hranilo vključno z efedrinom in kofeinom.
  EGCG pospešuje izgorevanje maščob na popolnoma drugi osnovi in preko drugačnih mehanizmov kot ostale sestavine oz hranila, ki spodbujajo izgorevanje maščob saj ne samo, da deluje samostojno pač pa deluje tudi kot pospeševalec delovanja in učinkovitosti ostalih elementov-hranil kot je kofein, ki imajo vlogo pospešiti izgorevanje maščob hkrati pa deluje preventivno-preprečuje nabiranje maščobe tako, da odvečne kalorije porabi kot vir energije .
  Kombinacija ekstrata zelenega čaja in kofeina dosti bolj učinkovito deluje na uravnavanje noradrenalina v telesu kot pa v primerih, ko je v telesu prisoten samo kofein.
  Noradrenalin je kateholaminski nevro-hormon nadledvične žleze (adrenalke), nevrotransmiter simpatičnega živčevja, ki povzroča vazokonstrikcijo (krčenje ožilja) in poveča krvni pritisk. Skladiščen je v kromafinskem strženu (meduli) nadledvične žleze.
  Vzajemno delovanje kofeina in adrenorecepotrjev znotraj celice vplivajo na enzim catechol O-methyltransferase (COMT). Ta enzim razkraja noradrenalin in zmanjšuje impulse znotraj celice. Raziskave so pokazale da EGCG zadržuje-ovira nastajanje enzima COMT in s tem podaljšuje in povečuje delovanje kofeina in njegov vpliv na noradrenalin in njegovo uravnavanje . Na ta način pride do reakcij, ki maximalno povečajo izgorevanje maščob.
  EGCG DAJE BOLJŠE REZULTATA KOT KOMBINACIJA EFEDRIN - KOFEIN!!!
  Raziskave , ki jih je opravil Abdul Dulloo s svojo ekipo so trajale šest mescev . V raziskavah so paralelno opazovani učinki kombinacije kofeina ?efedrina na eni strani in delovanje zelenega čaja na drugi strani pred vsem s stališča izgorevanja maščob in povečanja porabe energije.
  Majhna pomanjkljivost je bila , da so v raziskavo bile vključene osebe, ki sicer niso bile izrazito debele čeprav so imele na sebi maščobne obloge.
  Pri skupini katera je uživala ekstrat zelenega čaja je prišlo do velikega povečanja sproščanja energije v roku 24 ur ter hkrati velikega naraščanja VO2 max -respiratornega kvocienta kar pomeni, da je telo sposobno izkoristiti dosti večjo količino kisika v enoti vdihnjenega zraka. Hkrati pa krvni pritisk in srčni utrip ostajata nespremenjena.
  Pri skupini , ki pa je uživala enako količino kofeina kot prethodna skupina ekstrata zelenega čaja ni prišlo do nobenih sprememb. Te so nastale še le, ob dosti večji količini kofeina.
  Ti rezultati so jasno pokazali, da EGCG ekstrat zelenega čaja poveča presnovo in izgoravenje maščob v dosti večjem obsegu kot to naredi kofein saj so osebe , ki so uživale zeleni čaj v povprečju izgubile 20% več maščobe.
  Še večje rezultate je dala kombinacija ekstrata zelenega čaja in kofeina.
  Da bi zagotovili maximalno objektivnost so raziskave izvedli v dveh fazah in sicer tako, da so naključno izbrali skupino, ki bo uživala ekstrat zelenega čaja in skupino, ki bo uživala kofein. Po vsakih 24 urah izvedenega postopka uživanja kofeina ali zelenega čaja so skupine imele pavzo 5 dni in nato so bile zamenjane. Takšno rotiranje so izvajali 6 tednov za obdobje 6 mescev.

  KATERA KOMBINACIJA JE NAJBOLJŠA?
  Brez dvoma je kombinacija kofeina in ekstrata zelenega čaja v razmerju 150mg kofeina in 375 mg zelenega čaja(kar vsebuje 279mg EGCG) najbolj učinkovita saj se je to kasneje potrdilo in na ljudeh in raziskovanih živalih.
  • CommentAuthorursika
  • CommentTime20. Aug 2008
   
  hvala za odgovore,aicha drugač sem kolk tolk vredi,edino energije mi primankuje ko sem na jajčni dieti,kak je z tamaro,je že dobila kaj?včeraj sem malo brskala pa sem vidla da wit boy išče prodajalko in big bang,sama bi tudi rada šla na boljše,ker se ne pustim zajebavat,samo je tak vsepovsod isto,če nisi sam svoj šef
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime20. Aug 2008
   
  Za WB vemo drugega ni dobila.
  Koliko se imas jajcne diete?
  Kaj ce bi zacela boj normalno jesti? Brez diete?
  Aicha
  •  
   CommentAuthorkozoroginja
  • CommentTime20. Aug 2008 urejeno
   
  Sportmen prosim povej mi preprosto- koliko čaja na dan, da pride do efekta . (1 čajna vrečka 200ml vode- koliko X)

  lp kozoroginja:bigsmile:
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime20. Aug 2008
   
  Mislim da 4-5x na dan ce se ne motim pa ena skodelica.
  Meni je odvraten.
  • CommentAuthorursika
  • CommentTime21. Aug 2008
   
  ma sej jo komaj začela z tem ponedeljkom,ker se mi po dopustu še ni blo, čeprav sem bla že odločena,tak da bom še dva tedna trpela,a pa je šla na razgovor za WB?ponujajo kaj pametnega,plača verjetno boga tak ko v vsaki trgovini,kam smo prišli z totimi euri
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime21. Aug 2008
   
  Ne vem poslala je prosnjo bomo videli. Place v centru so manjse kot v Europarku, ker ni vikendov. S tem se je treba sprijaznit.
  Aicha
  • CommentAuthorursika
  • CommentTime21. Aug 2008 urejeno
   
  držim pesti,žalostno ja kake so plače,sploh nevem kak pa kdaj si bom kaj ustvarla,ja tisti dve nedelji kaj maš fraj na mesec pa ne dobiš nič več ko 600?,kaj šele da bi hotla si vzet kaki kredit,ne dajo ti nič če si za določen čas zaposlen,upamo na boljše čase
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime21. Aug 2008
   
  Bo ze boljse.
  • CommentAuthorVtech
  • CommentTime17. Apr 2009
   
  Pomaga pri hujšanju ali ne, zeleni čaj je najbolš piti namesto kave. Je dost bolj okusen in manj masten hehe
  •  
   CommentAuthorVandolina
  • CommentTime17. Apr 2009
   
  Zeleni čaj mi je škifo. Rajši pijem koffe
  •  
   CommentAuthorprimorka
  • CommentTime17. Apr 2009
   
  In koliko maščobe je v kavi?! Mmm, jaz ga imam pa rada ... zdaj ste me zdražili si ga grem kar skuhat.
  •  
   CommentAuthorVandolina
  • CommentTime17. Apr 2009
   
  Koliko maščobe je v kavi? Koliko, nisem vedla da je tudi v kavi maščoba :shocked::shamed::shocked::shamed:
  •  
   CommentAuthorprimorka
  • CommentTime17. Apr 2009
   
  Saj je bilo bolj ironično postavljeno vprašanje, odziv na komentar od Vtech, ki pravi, da je zeleni čaj manj masten od kave. :wink: Drugače pa vem, da kava nekaj maščobe ima. Mislim, da okoli 0,2% zaradi česar se ravno ne mislim sekirati. :bigsmile:
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime17. Apr 2009
   
  Mislim zenske: kava je brez kalorij, ce ima 0,2% mascobe to je zanemarljivo.Povzetek iz Sparkpeopla:

  Nutrition Facts


  Coffee, brewed, regular

  Serving Size: 1 cup (8 fl oz)  cup (8 fl oz) fl oz fl oz grams
  Amount Per Serving

  Total Carbohydrate 0.0 g

  Dietary Fiber 0.0 g
  Calories 2.4

  Total Fat 0.0 g

  Saturated Fat 0.0 g

  Polyunsaturated Fat 0.0 g

  Monounsaturated Fat 0.0 g

  Trans Fat 0.0 g

  Cholesterol 0.0 mg

  Se kaj Vtech?

  Sicer pa o okusih ne bi ravno razvili tezke teme.
  Tudi meni je zeleni caj bljak pa se "in" ni vec in ne mores biti frajer ce ga pijes.
  Jaz pijem trenutno crnega, zelo sladkega z mlekom.
  Ali jasminovega, ce sem v cajnici.
  Beli pa je "IN" in se bi se kaksen nasel
  Aicha
  •  
   CommentAuthorVandolina
  • CommentTime18. Apr 2009
   
  Primorka hvala za obvestilo. Pa če ima "toooolk" maščobe, baš me briga, 4-5 kaffetkov spijem, imam nizek pritisk.
  Ravno sedaj mi je možek spet eno skuhal. Danes mislim, da je ta tazadnja.

  Čajčke pa pijem samo, ko sem bolana in takrat imam najrajši lipovega, bezgovega al pa kakšnega domačega. V čajnico pa ne hodim,
  pri nas je tudi nimamo. Samo oštarije in kafetarije.

  Primorka ali boš v maju kaj "doma". Imam namen prit en vikend v hribe. Ali boljši med hribe.
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime18. Apr 2009
   
  Ma saj jaz tako redko grem v cajnico mogoce 1x na leto.
  Kava pa le nima mascob.
  Aicha
  • CommentAuthormir@
  • CommentTime19. Apr 2009
   
  Jaz sem tudi nekoč pila čajčke le kadar sem bila bolana.

  Zdaj pa jih pijem vsak dan (brez sladkorja) - čez čas se navadiš piti tudi brez sladkorja in ga sploh ne potrebujem več.
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime20. Apr 2009
   
  meni pa ne uspe. Ker sem bolj sladka.
  Aicha
  • CommentAuthormamica1
  • CommentTime21. Apr 2009
   
  jst sem si včeraj kupla z okusom limone in sem danes spila 3 šalce(brez sladkorja,sploh ni slab bo...pa še nekega v lidlu:))
  se pripravljam za soboto:P
  • CommentAuthormirojp
  • CommentTime21. Apr 2009
   
  Če vam je zeleni čaj "bljak", si privoščite kapsule z zmletim zelenim čajem. Mogoče je to celo bolje kot samo pitje, saj sem nekje prebral, da je po neki študiji najslabši izmed stranskih učinkov pitja velikih količin zelenega čaja rak na požiralniku... (čeprav naj bi zaviral tvorbo rakastih celic).

  kakorkoli...link do kapsul: http://www.davafitto.com/?menu_item=izd15&menu_level=4
  tukaj najdete še marsikaj drugega finega...

  Njihove izdelke pa naj bi se dobilo tukaj: http://www.davafitto.com/?menu_item=kje_lahko_kupite&menu_level=2

  LP Miro
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime21. Apr 2009
   
  Ma sem citala, da vec kot ga popijes vec hujsas.
  Potem pa rajsi pijem caps.
  Aicha
  • CommentAuthormirojp
  • CommentTime21. Apr 2009
   
  Pospešeno hujšanje pri PITJU je delno tudi zaradi povečane presnove telesa ob vnosu večje količine tekočine v telo. Teoretično bi torej lahko jemali kapsule in spili tista 2 l H2O (vode) in bi dosegli enak učinek. Pijemo pa itak vsi premalo...

  Saj res...koliko tekočine spijete dnevno? jaz je med 1,5 in 2,5 l. Pretežno vode, nekaj nesladkanega čaja, nekaj umetno slajenih pijač in nekaj malega s kapučinom.

  LP Miro
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime22. Apr 2009
   
  Jaz nic kaj dosti nikoli nisem pila dosti in ce prevec pijem mi ni dobro. Oz. pijem toliko koliko mi organizam trazi. Poleti vec pozimi manj.
  No, do litra in pol dnevno pridem vec pa ne.
  Aicha
  • CommentAuthorSimon13
  • CommentTime22. Apr 2009
   
  mirojp itak zdej že vsaka stvar povzroča raka hehe:bigsmile:
  • CommentAuthormirojp
  • CommentTime22. Apr 2009
   
  :bigsmile: ja res je :bigsmile:
  •  
   CommentAuthorVandolina
  • CommentTime22. Apr 2009
   
  Jaz rajši pijem vodo iz pipe. Popijem pa cca od 1,5 l do 2l na dan. Samo ne vsak dan enako. Približno.

  Glede raka se pa strinjam, kaj vse smo že pojedli in kaj še vse bomo, pa sploh zdaj nevemo, da povzroča to in ono. Bljak.
  •  
   CommentAuthorkozoroginja
  • CommentTime22. Apr 2009 urejeno
   
  Meni tudi paše voda iz pipe. Čeprav si dostikrat skuham tudi čaj.Zeliščni - meto- ali pa gozdne sadeže. Tudi zeleni čaj je kdaj v skodelici. Vse brez sladkorja in nič sladil.Se navadiš in ti sčasoma ni več bljak.:jumping:
  Za vodo imam pa kar 1/2 l stekleničke. Povsod gredo z mano. Popijem jo pa tudi jaz do 2 l na dan približno.
  :peace:
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime22. Apr 2009
   
  Se spomnite panike z E-ji?
  Pa nihce ni rekel, da jih jemo ze od malega.
  A.
  • CommentAuthormarjetka_
  • CommentTime26. Apr 2009
   
  jaz osebno imam zelo rada zeleni čaj :bigsmile:
  pravi čaj je poživilo...in glede na to da čez dan pijem tudi veliko kave...mislim da ni dobro če bi pila več kot 2 skodelici
  zelenega čaja na dan :neutral:
  ponavadi če pijem preveč kave zvečer ne morem zaspati :confused:
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime26. Apr 2009
   
  To je odvisno od pozameznika, mene ne moti ce spijem kavo zvecer, lahko spim. Tudi pravi caj ne.
  Je pa res, da se obojega izogibam zvecer.
  Sedaj pa ze res tako dolgo nisem pila zelenega caja, pa toliko govorim cez njega, da bom skoraj morala
  spti skodelico.
  Aicha
  • CommentAuthorVtech
  • CommentTime3. May 2009
   
  Zeleni čaj je res dober, ga počasi popolnoma zamenjujem s kavo. Če ne drugega, ga je v eni skodelici več in sem lahko dalj časa na drinku :)
  Zadnje čase dodam v skodelico okrog 1 dcl limone. Okus totalno spremeni - je še vedno dober - pa še več vitaminov ima. Priporočam da ga poizkusite.
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime4. May 2009
   
  Ja pa ravno sem precitala, da dlje kot ga pustis v vodi vec se izloci tistega zaradi cesar hujsas.
  Aicha
  • CommentAuthorfx.tea
  • CommentTime31. May 2009
   
  Vse o zelenem čaju in za vse bi radi shujšali z njim.  •  
   CommentAuthorVandolina
  • CommentTime2. Jun 2009
   
  REKLAMA, REKLAMA, REKLAMA
  • CommentAuthoreučy
  • CommentTime30. Jun 2009 urejeno
   
  mene pa samo zanima...ali pitje zelenega čaja res pomaga pri izgubljanju odvečnik kilogramou??
  Pa še samo nekaj:ali je usejeno če je kar normalen zeleni čaj bres dodanega okusa:naprimer...z limono.. ?

  aja alii črni čaj tudi deluje z dodanimi sestavinami:arona bergamotke??
  • CommentAuthoreučy
  • CommentTime30. Jun 2009
   
  :shamed: