Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormetoda
    • CommentTime4. Aug 2008 urejeno

Berem nasvete in komentarje, vendar svojega primera nisem še NIKOLI NIKJER zasledila. Mi, prosim, lahko kdo svetuje? Rada bi namreč "shujšala " samo v prsi in 15 cm nižje- okrog in okrog. Ker imam zelooo tanke noge, pa čisto majhno "ta zadnjo", imam izkušnjo, da če shujšam, shujšam v rit in stegna, če se pa zedim, se redim samo v joške in predel nad popkom!!! (46 let, 4 porodi, 85kg, 168cm...) saj ne pričakujem manekenske postave, rada bi se samo malo "normalizirala.
    Če ima kdo uporaben nasvet, bom zelo vesela. LP Metoda.:shamed:
    •  
      CommentAuthorhope
    • CommentTime4. Aug 2008

no telo ne moreš prepričat v to damshujša v trebuh. Če 1. shujšašv noge, 2. shujšaš v trebuh. Svetujem ti zdravo dieto, na kateri morš ustrajat in po tem ko boš opazla rezultate na nogah bodo kmali sledii tudi na trebuhu. (jaz vedno grem 1. v joške in potem vse dugo). Svetujem pa ti vsekakor telovadbo-če ti čas dopušča pojdi v fitnes in naj ti trener napiše kaj in kako. -če pa si bogata vrh usega pojdi na liposukcijo in boš simetrična (malo za hec-ker to bi jaz naredila moji ''ritki'')
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Aug 2008

Jaz bi sla k strokovnjaku, ampak mislim, da brez vadbe ne bo slo.
    Lep pozdrav Aicha
    • CommentAuthormetoda
    • CommentTime12. Aug 2008

kakšna vadba pa je najbolj primerna?, namreč, da bi se zmanjšale prsi in želodec ter pas, pa mogoče da bi se rit in stegna malo "pojačala?
    LP METODA:jumping:
    •  
      CommentAuthorAicha

Vprasaj sportmana ali pa se obrni po pomoc v fitness, vaj je dosti. Pa se mi zdi da je to individualno.
    Aicha
    • CommentAuthorsportman

Pozdravljena Metoda.
    Lokalna izguba maščobe je veliko težja kot *lokalno* ali točkasto ali kako bi se drugače izrazil, preoblikovanje telesa na mišični, voluminozni ali tonusni ravni.
    Na hitro razloženo. Telo ... skelet obdajajo mišice..podkožje in koža ... površno rečeno. Torej obliko telesa daje , volumen mišic, debelina podkožja...oz sama struktura podkožja. Načeloma naj bi nekoliko več maščobe lahko izgubili na področjih, kjer so za vas problematični že zaradi termogeneze oz. povišanja temperature ob vadbi ....z utežmi recimo. Vendar nisem zasledil nekih drastičnih rezultatov samo na teh delih, saj se maščoba topi po celem telesu ne pa samo na delih, ki so pod obremenitvijo.
    Načeloma bo ob treningu, pravilni prehrani in manjši količini zaužitih hidratov, ki nase vežejo vodo tud kožna guba manjša, maščoba pa bo potrebovala več časa da izgine iz problematičnih con.
    Na tak način se zmanjšajo obsegi in mere na telesu. Obenem pa je treba vedeti da tudi mišice vplivajo na mere telesa.
    Ker so mišice sestavljene iz hitrih in počasnih mišičnih vlaken..hitra -močna, eksplozivna in po volumnu večja , počasna- manj eksplozivna, vzdržljiva in po volumnu manjša.
    Za primerjavo si predstavljajte tekače na 1000m in šprinterja na 100m.
    Na tak način lahko tud sami oblikujete mišice in s tem tud obsege določenih delov telesa, vendar drastičnih preobrazb ne morete pričakovati.
    Na delih telesa, kjer hočete pridobiti na obsegu delajte z velikimi težami oz, obremenitvami z maks št. ponovitev do 8 krat... 3-4 serije... 3 različne vaje za isto mišico.
    Kjer pa hočete zmanjšat obsege, pa delajte z manjšimi težami tam 15-18 ponovitev, saj boste krepili počasna vlakna, ki so po volumnu manjša , hkrati pa se bodo hitra pretvarjala v počasna zaradi prilagoditve.
    Pri prehrani pa je tako že splošno znano, da v kolikor jeste več manjših obrokov z pravilnim razmerjem beljakovin, hidratov, maščob... niste napeti oz je občutek napihnjenosti v trebuhu precej manjši, in trebušček ni okrogel kot ob velikih parkratnih obrokih.
    Upam, da vam bo tole kaj v pomoč.
    Lep pozdrav!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime13. Aug 2008

Sportman res si car, tako lepo vse poves.
    Jaz si kar shranjujem tvoje poste, ker vedno napises kaj novega in poucnega.
    Pa tudi rezim, ki si ga predlagal 3-4 serije 8x ponovitev je super. Ker vcasih, ko si moral narediti ne vem koliko vaj se ti je zmesalo od dolgegacasa in nikjer rezultata, ta nacin pa hitro pokaze rezultate in za vse nas nestrpneze, ki bi radi bili hitro suhi tudi nagrada za trud.
    Pozdrav Aicha
    • CommentAuthormetoda
    • CommentTime14. Aug 2008

Sportman:
    zdaj je pa tako: jaz sem se odločila, da bom nekaj naredila iz svoje brezoblične postave (vse, kar izstopa so prsi).OK. Ker imam tudi nekaj težav s hrbtenico, me zanima naslednje: kam, oz. na koga naj se obrnem, da mi bo pokazal, kakšne vaje naj , oz. smem delati, kolikokrat na dan, oz teden, točen režim prehrane- kaj in količina ( ne jem mlečnih izdelkov), ali vaje lahko delam doma, kakšne pripomočke potrebujem (imam samo sobno kolo)...nisem neučakana, nekje v enem letu, ali pa pol prej bi pa že rada opazila nekaj rezultatov. Torej, kam po natančna navodila? LP Metoda.:shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime15. Aug 2008

Metoda super upam, da bos dobila nasvet.
    Aicha
    • CommentAuthorsportman
    • CommentTime16. Aug 2008

Da ste se odločili za korak te vrste, vam čestitam...torej se zavedate, je potrebno da boste telo oblikovali tud trenirat, obenem pa se pravilno prehranjevati in dovolj spati.
    Torej glede na vaš način življenja, tempo, urnike, si okvirno zastavite termine in lokacijo kje boste trenirali. Če se boste sami izobrazili...zmorete vse početi tud doma, ob nakupu trenažerja ali vsaj nekaj osnovnih rekvizitov. Nastane pa drug problem, da je potrebno imeti zelo veliko samodisciplino za izvajanje treningov doma, tako kot se spodobi. Namreč teško telo, možgani sprejme prostor kot je spalnica ... kot prostor za počitek...še prostor za treninge. Najti boste morali poseben prostor za vadbo, ker boste druače zagotovo relativno hitro odnehali z vadbo. Kak trebušnjak ali skleca še bo šlo, to pa je daleč premalo za prave rezultate.
    Druga možnost je, da se obrnete na trenerja v fitness centru.Ta vam bo pripravil jedilnike, načine treningov.... seveda v protiplačilu. Za cene me ne sprašujte, za inf. se obrnite na trenerja.
    Če ste sami dovolj motivirani, in boste se ob tem sami malo podučili, je dovolj samo par posvetov in treningov z trenerjem, nato pa sami nadaljujete. Drugače bo potrebno učenje, nadzor, motiviranje... dalj časa.
    Nekaj pa vas moram ... opomnit. Prav pristop k preoblikovanju telesa ni enostranska pot...nič ni točno zapisano, definirano... osnove veljajo, ostalo je improvizacija in prilagajanje. Vprašanje...kaj točno lahko jem ...ali kaj točno naj delam ni pravilno. Telo je tako kompliciran sistem, ljudje smo tolk različni, da tu ni točnih in samo enih in edinih smernic in napotkov.
    Kot sem nekje prebral... preoblikovanje telesa je kot kuhanje.... vsak pozna osnove...vsak ima pri kuhanju enake sestavine, a se na koncu hrana od kuharja do kuharja razlikuje. Tako je tud z vami... oz na vas je velik del, kako priti do rezultatov, ki bodo zadostili vašim pričakovanjem.
    Lep pozdrav!
    • CommentAuthormetoda
    • CommentTime23. Aug 2008 urejeno

hojla, spet se oglašam. tudi sicer bom zadeve komentirala samo v soboto, nedeljo in v noči iz ponedeljka na torek.
    -sem že napisala-85kg!-to je bil start v začetku avgusta.danes smo 23., imam 82 kg, se mi zdi kar v redu.dieta? ne hvala! v moji glavi se je zgodil KLIK! torej ,moja prehrana zgleda približno takole:

zajtrk: čokolino-2,5dcl mleka + prava kava, normalno s sladkorjem.
    dopoldne: sadje-vrsta in količina po želji.
    kosilo ob 12,30:prežganka z jajcem+ 3 ali 4 za pest debelih češpavih cmokov.ali
    pečen piščanec+stročji fižol, ali
    pečena riba +krompir v kosih, ali
    rižota + zelena solata, ali
    golaž + krompirjevi svaljki, ali
    pariški zrezek +kumarična solata z krompirjem, ali
    ričet z mesom + 3-4 palačinke, ali
    obara z vodnimi žličniki+jabolčni zavitek, ali
    makaronovo meso + zelena solata, ali
    pašta fižol, ali....
    popoldne: kos, dva ali tri peciva, ali sadja ali pa oboje.
    zvečer okrog 20. ure: pečene bučke+ košček kruha, ali
    palačinke, ali
    2 ocvrta jajčka (na domačih ocvirkih), ali
    pečen krompirček +solata, ali
    pica, ali
    štručke s hrenovko, ali
    samo solata na tisoč in en način, ali...

no, spat grem ob 23. uri. in kaj delam vmes?
    poleg dela na vrtu, gospodinjstva in službe(samo ob vikendih), trenutno v gozdu pripravljam drva,kosim veeeeelik vrt,vlagam zelenjavo za ozimnico itd... obvezno pa vsak dan 2x30 minut vozim kolo in kar nekajkrat na dan stopim za 5-10 minut na vitalner. to, zadnje se mi zdi pa res zakon! ja, pa vode spijem približno1-2litra. počutim se v redu. in v čem se je zgodil KLIK? to, da več jem kot prej, pa tudi več migam. prej sem samo delala, sedaj pa načrtno uporabljam še sobno kolo in vitalner in kadar se spomnim še vibraton. to je to. in , če mi bo računica znesla, bom vsak teden zgubila dober kg, kar se mi zdi čito dovolj. to je 5 kil na mesec in 20 kil do novega leta! iluzija? ne, čisto realno in zdravo. ugotovila sem namreč, da je potrebno samo jest in migat. LP metoda.

:thumbup::thumbup::thumbup::cheer:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime23. Aug 2008

Super Metoda.:clap:
    Aicha
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):