Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorVZTRAJEN
    • CommentTime9. Aug 2008

Pozdravljeni,

Ime mi je Luka, star sem 28 let in imam težave z prekomerno težo, v preteklosti sem se ful ukvarjal s športom in teh težav nisem imel, ampak kaj ko te prej ko slej doleti življenje, ko moreš delati ne samo tisto, kar si želiš, ampak tudi tisto, kar moraš.

Sledilo je to, da sem se v dobrih dveh letih zredil za dobrih 20 kg. Zakaj!? Zaradi neravnotežja med vnosom in porabo energije? In zdaj sem se odločil, da temu naredim konec, kajti ne mislim se gledati zraven, kako sem vsak dan širši.

Sem gor pišem zato, da bi se mi na moji poti do želene postave pridružil še kdo, ki ima podobne ?težave?, z namenom, da jih enkrat za vselej postavimo v koš, kamor tudi spadajo ter da bomo en drugemu v oporo ko bo pot do željenega cilja prestrma ali preveč bodikava...

pridružite se mi!!!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Aug 2008

Saj tukaj smo vsi kot ena druzina. Pridi na pocasno hujsanje oz. tja za katero pot si se odlocil.
    Upam, da tudi na telovadbo mislis.
    Aicha:clap:
    • CommentAuthorVZTRAJEN
    • CommentTime9. Aug 2008

imam nešteto vprašanj in najbolje, da kar začnem:

1.) V KOLIKEM ČASU je možno shujšati 20 kg ter kako, in tukaj mislim na hujšanje brez nekih stresnih diet, ki ti dobesedno utrudijo telo... na nek normalen način z kolikor toliko normalno prehrano in recimo da se ob tem še ukvarjaš s športom ( kolesarjenje, fitness, tek )-vsak drug dan nekaj od tega, več časa žal nimam:bigsmile:
    pol leta, leto, več ????? (visok sem 188 cm tehtam 108 kg, rad bi jih pa imel 88, s tem da sem bolj atletske postave, imam kar nekaj mišične mase)
    Zanima me še, ali moja mišična masa lahko pripomore k temu, da bom hitreje izgubljal odvečne maščobe???

prav bi mi prišel tudi kak nasvet glede športnih aktivnosti, ali je dobro le teči, vsak drugi dan ali kolesariti ali fitness, oziroma ali nima nobene zveze če delam vsakega pomalo???

Dovolj zaenkrat
    :bigsmile:
    • CommentAuthorVZTRAJEN
    • CommentTime9. Aug 2008

aicha ti pa si kar aktivna na tem forumu vidim
    :bigsmile:
    deli z mano kako izkušnjo
    • CommentAuthorVZTRAJEN
    • CommentTime9. Aug 2008

Glej, več ali manj sem prebral večino postov tega foruma, ampak saj veš, vsak želi začeti svojo novo pot na novi strani, upam da razumeš/te
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Aug 2008

Razumem izgleda, da sva edina on-line.
    Jaz bi na tvojem mestu zacela s pocasnim zmanjsevanjem vnosa kalorij in resno anaerobno in aerobno vadbo. Na Dnevniku prehrane pa na 3-dnevni dieti KR imas nasvete sportmana o prehrani.
    Glej ce hujsas pocasi se telo navadi na dolocen nacin prehranjevanja, metabolizem se ti ne upocasni in lepo hujsas jo-jo efekta pa ne bo. Ce hujsas s ˝hitrostjo˝1 kg na teden je to 4 na mesec. In po nekem casu prides na 0.5 v enem tednu je 2 na mesec. Jaz bi se odlocila za pocaso hujsanje 6 meseev recimo, ker 20 kg se ti ni nabralo v 2 mesecih, da bi jih sedaj cudezno izgubil in na vadbi.
    Moralo bi se iziti.
    In seveda za ohranjanje misicne mase vnos dovolj kvalitetnih B in malo OH pa se te kvalitetne.
    Pozdrav Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime9. Aug 2008

Hojla, Vztrajni Luka,
    da še jaz pridam svoj piskrček. Obstajata dve zelo dobri strani, kjer lahko prebereš veliko člankov o telesu, www.cenim.se in www.sparkpeople.com, vpis je zastonj na obeh, pa res so koristne informacije.
    Kot ti je rekla že Aicha, je zdravo hujšanje od pol do ene kile na teden, kar res pomeni pol leta do leta, da gre vse dol. Jaz sem v štirih mesecih shujšala 5 kg, kar je še počasnejše, ampak sem zadovoljna s tem tempom, ker vem, da bom tako, kot jem, lahko držala težo tudi po tem, ko neham hujšati, zdaj mi gre po 300 gramov dol (vem zaradi tehtnice v fitnesu :bigsmile:), kar se vedno sliši malo, potem je pa naenkrat kilca manj.
    Zelo pomembno je, da ješ več obrokov na dan, to je fino razloženo na cenim.se, kjer ti napišejo, da toliko in toliko kalorij hrane, ki jo poješ, telo itak porabi za prebavo, preostanek gre pa v zaloge (zdaj sem zelo poenostavila, raje si preberi točne informacije v kategoriji hujšanje na cenim.se -- http://cenim.se/150-a.html).
    Glede tvojega vprašanja o mišicah, mišice so velik porabnik energije, kar pomeni, več jih imaš, hitreje hujšaš. Glede kardia in vaj za utrjevanje mišic niti ni tako pomembno, ali ju delaš skupaj ali posebej. Tako da se vsekakor splača delati na njih.
    Pa še toliko, jaz sem naredila tole spremembo pri svoji prehrani: več obrokov na dan (4 mi uspe, 5 ponavadi ne), ki so v razmaku 3 do 4 ur, in pa normalno velike porcije. Prej sem jedla prevelike porcije, pa sem tako izgubila občutek za to, kaj je velika in kaj je majhna porcija, da sem se morala prelisičiti, da sem prišla na normalo, pri meni je delovalo, da sem si rekla, ok, kako veliko porcijo bi dala otroku, in potem sem ubrala srednjo pot med tisto velikostjo za otroka in tisto velikostjo, ki bi jo jaz drugače pojedla.
    Ok, zdaj se je stranišče spustilo :wink:, šibam na wc, potem gremo pa na kolesarski izlet. Kljub temu, da praviš, da rad začneš svojo diskusijo, te vseeno vabim, da se nam pridružiš pri počasnem hujšanju :wink:, aja, pa še to, kardio je dobro, da ga delaš na minute, ne na kilometre, bolj je važno, da npr. hodiš eno uro dnevno, kot da prehodiš 5 kilometrov, ki jih lahko narediš tudi prej kot v eni uri. Vztrajnost je ključna, pa saj tak je tudi tvoj vzdevek, tako da ti po mojem ne bi smelo biti težko. Pa še ena dobra novica zate: moški hujšajo hitreje od žensk ... tako da boš teh 20 kg gotovo izgubil prej kot jaz svojih 20 ... no, zdaj jih je še 15. Toliko, za vzpodbudo. http://cenim.se/258-a.html
    Zdaj pa veselo na branje člankov, na cenim.se ti bodo na veliko vprašanj, ki si jih zastavil, odgovorili že v rednih člankih, toplo ti pa priporočam, da greš tudi na sparkpeople, kjer je pa člankov malo morje.
    Lp, zdaj pa na dvodnevno kolesarjenje, pa upam, da bo v okolici Bovca padel kakšen ovčji sirček ... aja, jaz jem vse, si ničesar ne odrekam, tudi sladice, ravno včeraj sem naredila sladoled in spekla kornete, pa gre vseeno dol, tako da: ključno je uživanje v hrani, dovolj vseh sestavin, ki jih telo rabi (b za mišice, oh pa so primarna hrana za možgane, tako da absolutno človek ne sme jesti manj oh, poleg tega oh daje občutek sitosti dosti hitreje ... eh, kaj ti moram pa tudi pustiti, da si boš sam prebral! :wink:) in redna telovadba, tako za krepitev mišic kot aerobna/kardio.
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Aug 2008

Vidis Vztrajen pa bos pocasi pridobil informacije.
    Pretezka je zakon za pocasno hujsanje in zaklad s super recepti.
    Aicha
    • CommentAuthorVZTRAJEN
    • CommentTime9. Aug 2008

Uf, hvala vama obema, ja no vglavnem, pol pa je res najbolje da kar k vama priskočim na počasno hujšanje

se tam beremo naprej:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime10. Aug 2008

Kar pridi.
    Da ne menjamo toliko tem meni je lazje cim manj jih moram odpreti. :wink:
    Aicha :cheer:
    • CommentAuthorsarahKey
    • CommentTime7. Sep 2008

Pozdravljeni!

Sem nova članica tega foruma, in se (kot verjetno vsi ostali člani) bojujem z odvečnimi kilogrami.
    Nisem prepričana da sem ravno zadela pravo temo na forumu za moj post, ampak...
    Najprej želim čestitat vsem ki ste v boju z kilogrami uspešni. Kar tako naprej! :clap:
    Zanima pa me, če se na tem forumu najde kakšna nesrečnica (ali nesrečnež - vendar opažam da prevladuje bolj nežnejši spol), ki se ji nikakor ne uspe samemu spravit zraven k ""športanju"" (saj kot vemo je za izgubo kilogramov potrebno tudi kaj več kot le zdrava prehrana)? Sama bi se v tej smeri rada izboljšala, vendar odkrito povedano, se mi sami najbolj ne ljubi šetat, laufat... Zato iščem kompanjonko, sotrpinko (:wink:) ki bi jo zanimalo takšne vrste druženje. Pozitivno pri vsem tem se mi zdi tudi vzajemno spodbujanje, motivacija... Sem iz Maribora, stara pa sem 20 let.

Upam da se najde katera! :smile:

Lep pozdrav!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Sep 2008

Pozdravljena in dobrodosla.
    Tvojih let in iz Mb je Ursika, jaz sem tudi iz MB samo starejsa.
    Vazna je motivacija in vztrajnost. Mogoce bi namesto aeobnih vaj poskusila anaerobne (telovadba, trebusnjaki, utezi), ki jih lahko izvajas tudi doma, ali pa Pilates.
    Aicha
    • CommentAuthorsarahKey
    • CommentTime7. Sep 2008

Aicha, motivacija je, vztrajnosti pa nekako primanjkuje! :confused: Ravno zato se mi zdi vredu ideja o tem da bi takšne aktivnosti lahko počela z nekom ki je v isti, ali vsaj podobni situaciji kot jaz. Anaerobne vaje so seveda tudi sestavni del mojega načrta, vendar želim pridobiti tudi na kondiciji.
    Na forumih se ne znajdem najbolj (to je prvi forum v katerega sem se sploh včlanila), tako da upam da bo Ursika videla ta post in me kontaktirala če bo zainteresirana. Seveda pa nimam nič proti starejši družbi. :smile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Sep 2008

saj se bos znasla
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime18. Sep 2008 urejeno

SarahKey, lahko bi poskusila s tekom ali hitro hojo v Betnavskem gozdu. Jaz se rekreiram na tamkajšnji trim stezi.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime18. Sep 2008

Jaz se v gozdu sprehajam Talita vidve pa bi se lahko zdruzile, meni letanje po Betnavskem ne odgovarja.
    •  
      CommentAuthorTalita

No, jaz tudi le hodim. Za teči nimam več mišic in sape, malo zaradi let, malo zaradi debelosti, predvsem pa zaradi zanemarjanja. Pred nekaj leti sem imela zelo dobro izkušnjo s hitro hojo. Po letu dni tovrstnega treninga sem lahko spet tekla (7km). Potem pa sem zaradi bolezni (pljučna embolija) prekinila z aktivnostjo. Zdaj že nekaj dni spet "treniram". Upam, da mi bo uspelo v naslednjem letu spet teči (seveda ob izdatni izgubi kilogramov).
    Danes sem hodila 2 uri, včeraj 3.

Ne vem, zakaj ne najdem smajlov pod oknom za poste. A kdo ve, zakaj ti niso vedno na izbiro? Se vam tudi tako dogaja?

Talita
    •  
      CommentAuthorTalita

No, ko sem oddala komentar, pa so se pojavili.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime19. Sep 2008

No mogoce se srecava v Betnavskem gozdu.
    Ceprav najina tura je bolj pod Pohorje ali do Pekrske.
    Jaz vedni razpolagam s smailiji
    Aicha
    •  
      CommentAuthorTalita

Samo ena možnost je, da se mi pojavijo smajliji: da kliknem najprej na Predogled, potem pa se vrnem na prvotno stran. Res čudno! :angry:
    •  
      CommentAuthorAicha

Cudno
    • CommentAuthoranela
    • CommentTime21. Sep 2008

oj,
    zanima me, če je katera poskušala kalorije in težo zbijati z Orbitrekom?! Sama sem začela pred dobrima dvema dnevoma.
    Zanima me, če si s to vadbo lahko uspešen?! To vadbo bi rada kombinirala skupaj s kakšno dieto, glede na to, da se z 3 letnim otrokom ne morem veliko gibati.:wink::wink:
    • CommentAuthoranela

Se vam iskreno opravičujem, ker sem na forumu malo zašla - v napačno rubriko:shamed:
    Je pa katera slučajno iz okolice Dravograda in bi imela v popoldanskem času kakšno urico prostega časa za tek ali kakšno daljšo peš turo?!
    •  
      CommentAuthorAicha

Vsekakor bos morala zmanjsati vnos kalorij ce hoces shujsati.
    Aicha
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):