Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormimika23
    • CommentTime30. Oct 2008

Spoštovani!

Sem 23-letno dekle in vam pišem zaradi težav z aknami. Začele so se pri 15. letih. Mozolji so veliki kot fižolčki, vneti, trdi in boleči na otip. Pogosto se pojavijo na predelu lic, brade in roba spodnje čeljusti. Na nosu in okoli njega so prisotni komedoni.
    Lojnice so zelo globoke in kozmetičarkam nedosegljive. Pri tretmanu uporabljajo iglice za čiščenje por, kar pa še bolj poslabša stanje kože. Akne se po tem hudo vnamejo ali pa postanejo brazgotinaste. Pogosto jih blažim z maskami, obkladki, čaji in infrardečo lučko. Učinek je le začasen, naslednji dan pa je koža enaka. Brazgotinasti fleki so vidni, tudi pod ličili, in zelo moteči, ne izginejo in jih imam že vrsto let. Ličit se pogosto ne smem, saj to kožo izčrpa in pore so še bolj zaprte.

Stanje hormonov je normalno, kar je potrdil endokrinolog. Kljub temu sem jemala Diane35, v po nasvetu ginekologije in v upanju na izboljšanje, saj so drugim vrstnicam pomagale. Žal se mi je zvišal holesterol, predvsem trigliceridi, stanje kože pa ni bilo nič boljše. Po treh letih sem jih prenehala jemati.
    Uporabljala sem tudi antibiotike (Dalacin, Klimicin, Clinofug, Sumamed). Koža je bila izredno srbeča in razdražena. Poleg tega so bile prisotne težave s prebavo, spahovanje, nespečnost in tresavica, neješčnost in občutljivost na svetlobo.
    Prav tako sem uporabljala Skinoren in Differin. Slednji je pomagal, vendar ni več na razpolagi.

Po ugotovitvi alergologa nimam celiakije, kljub slabemu prenašanju glutenske hrane. Poleg tega še mastne in začinjene hrane, sladkarij in podobno. Slabi vplivi so: zaprtje, trdo blato in s tem zbadajoč občutek v črevesju, dehidracija, spahovanje, nespečnost, migrene, piskanje v ušesih in nestabilno razpoloženje. Alergolog mi svetuje, da se izogibam mleka in mlečnih izdelkov. Domnevno zaradi neprestanega doječega stanja krave. V tem primeru je mleko lahko polno hormonov, kar lahko vpliva na stanje aken. Izogibati se moram tudi soje, saj je to hrana za ženske v menopavzi. Ker spodbuja nastajanje estrogena, je to pri mladih dekletih škodljivo.
    Zdaj sem na brezglutenski in ločevalni dieti po krvni skupini. Učinek je prvi mesec bil dober, vendar se je stanje vrnilo na staro. Pogosto sem brez energije, zjutraj težko ustanem in sem nejevoljna.
    Alergologinja mi je svetovala, da si priskrbim antidepresive, saj meni, da so akne večinoma vzrok stresa. Ta zdravila sem že jemala, vendar so bili vplivi na počutje in kožo izredno težavni. Koža je bila izredno srbeča in izsušena, akne so bile bolj vnete, poslabšal se mi je tudi vid. Vse to je spremljala še neješčnost, pridobitev dodatnih kilogramov, zastajanje vode v žilah, otekanje vratnih bezgavk in predvsem nespečnost in utrujenost.

Pri osebnem zdravniku sem si dala preiskati ščitnico. Rezultati so normalni. Prav tako ni bakterijskih okužb (pregled blata). Občasno imam nizko železo.
    Bila sem tudi pri homeopatu, ki pa mi je dal zdravila za imunost. Ni bilo učinka.

Od 17. leta imam probleme tudi z modrostnimi zobmi. Spodnja dva sta že na površju, zgornja dva pa ob njiju rasteta. Zaradi tega pritiskajo na ostalo zobovje, kar je boleče, predvsem ponoči in med jedjo. Sprednji zobje so precej ukrivljeni, kar je zelo moteče. Zaradi neprestanega drgnjenja ob ustno sluznico, so se pojavile ranice. Ugotavljam, da se poklapajo z lego aken. Mislim, da so akne nekako povezane s tem. To spremlja tudi pogosto vnetje dlesni, kar povzroči bolečine v notranjih ušesih, migrene, zatekanje vratnih bezgavk in težave s požiranjem hrane. Pomagam si z Lekadolom, blažim s toplimi in hladnimi obkladki, vendar je to le začasna pomoč. Zobozdravnik pravi, da mi ne more pomagati. Dobim le razkužilni trak, ki pa hitro izpade. Napotena sem na odstranitev modrostnih zob, vendar je to šele naslednje leto. Privatnega kirurga si ne morem privoščiti, saj sem nezaposlena.

Prosim vas za nasvet. S čim si lahko še pomagam? Zdravniki nikakor ne morejo ugotoviti diagnoze. Preprosto trdijo, da naj se sprijaznim s takim videzom. Zavedam se, da je izgled del prvega vtisa, celo pri razgovorih za službo. Najbolj pa mi pomeni, da sem zdrava znotraj, saj me slabo počutje ovira pri vsakdanjih opravilih. Veliko tekočine spijem, prebiram literaturo o zdravem življenju, zdravo živim, učinka pa ni.

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav,

mimika23
    •  
      CommentAuthorAicha

Mogoce bi sla na posvet k dermatologu. Moja hcreka je od njega dobila tablete proti mozoljem Roacutane in ji pomagajo. Pri 25. letih je imela tezave z mozolji in tablete so ji res pomagale.
    Nisem zasledila, da bi ti bila pri dermatologu. Le ta ti lahko po nekem casu mogoce svetuje dermoabrazijo ce je tvoja koza res grozna.
    Seveda tablete se izkljucno dobijo ce jih predpise dermatolog, ker so samo za neke vrste mozoljev oz. aken.
    Sicer pa pater Asic priporoca tople zeljne liste (sladko zelje) ampak tvoj problem je globji.
    Lep pozdrav Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Za ucinek in opis tablet samo vtipkaj v Google in bos nasla vse.
    • CommentAuthorrowerka
    • CommentTime16. Nov 2008

ojla mimika23

zelo vesela bi bila, če bi mi na moj e-mail naslov poslala sporočilo,
    ker verjamem, da ti lahko pomagam glede tvojih težav
    glede na to kaj si opisala....imaš za 23-letno dekle nenormalne težave
    in si tega ne zaslužiš
    1. brezglutenska hrana je draga
    2. vse te kreme in preparati....ojoj
    3. vse preiskave in zdravniki (strokovnjaki), ki nimajo odgovorov ter te pošiljajo od sebe z novimi recepti za zdravila, ki nimajo dolgoročnega učinka
    4. zaprtje, težave s prebavo, slab imunski sistem,...,.... to za tvoja leta ni normalno
    5. Lekadoli in stala zdravila, ki jih rabiš jemati....ni dobro
    6. zdravilo na zdravilo.....kam te to pripelje?
    7. ...

lahko bi naštevala še in še

v pričakovanju odgovora.....

Lp, Špela

BELIEVE IN DREAMS
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime17. Nov 2008

Spela spet se gres spam?
    Aicha
    • CommentAuthorrowerka

kakšen spam?
    •  
      CommentAuthorAicha

T.i. Spela se ponuja po forumih z nekimi cudeznimi nasveti.
    Aicha
  1.  
    ojla.*
    a poznate kakšn dober piling za kožo?*
    hvala v naprej.:shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Dec 2008

Nuxe je dober ali pa kar polenta in med pa potem dol zbrises ampak ta je za obraz. Pa sol in mislim da voda samo ta se mi zdi grob.
  2.  
    kako sol? kako si z tem nardiš?:shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Dec 2008

Grobo mleto morsko sol zmesas v kaso to je bolj za telo.
  3.  
    ja faj drek in pol zamaši cevi od tuša :shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Dec 2008

?
  4.  
    ja če ze soljo je pol si spereš z vodo pod tušen in sou zamaši aa???????!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Dec 2008

Ne bi rekla, nisem pa poizkusila, ker imam tako suho kozo, da bi mi jo sol pozrla. Jaz si kar z rokavico zribam kozo, piling pa si kupim.
    Aicha
    • CommentAuthor1234567
    • CommentTime26. Dec 2010

Spoštovana

Jaz sem imel podobne težave. Problem je kot ga jaz vidim v okužbi z neznano glivico ali bakterijo. Skoraj vsa zdravila in antibiotiki uničujejo poleg glivic ali bakterij tudi dobre in bakterije ki morajo biti nujno prisotne za normalno presnovo. Diete niso slabe vendar ne pomagajo. Najverjetneje je, da se v bistvu s hrano zastrušljaš, ker se ne prebavlja in kot "cmok" obtiči iziroma potuje po črevesju. Ti toksini pa vplivajo na vse žleze in skoraj vse organe, da ne delajo previlno. Tako se neke določene žleze ne odzivajo pravilno in akne so tu. Zato predlagam da si najprej urediš prebavo. Vzemi v lekarni Waya AB probiotične bakterije za vzpostavitev normalne črevesne flore. (za začetek vzemi 2 x dnevno nato nekaj mesecev po 1 na dan). Pomaga da je neverjetno! Nato ugotovi ali analiziraj z čem si okužena. Pobrskaj malo po googlu in primerjaj kateri simptomi različnih okužb se ujemajo s tvojimi simptomi. Lahko gre za več okužb. Jaz (to ni nujno tudi zate!) sem se zdravil z antibiotiki za "Candida Albicans" ali kandido po naše z Flucozanole kapsulami ki sem jih kupil na escrow pharmacy, saj sem po simptimih ki sem jih imel ugotovil da gre za to okužbo. Pomagalo. Zdravniki pa mi niso nič pomagali, vztrajno so trdili da sem zdrav (izvidi naj bi bili v redu). Pa nisem bil. Bil je 100 in eden problem. Za uradno medicino ta gliva sploh ne obstaja, oziroma trdijo da jo ima vsak v telesu prisotno, kar je tudi res. Vendar pa če doživljaš extremno veliko stresa pa se imunski sistem podre in ta gliva se neskončno namnoži, preden pa ti preiskave pokažejo, da jo imaš v krvi že lahko umreš. Gre kot domine v 6-12 mesecih !! Rekli so, da bi mi dali te zdravila samo, če bi imel aids, ker pa ga nimam, pa mi ha niso dali. Ampak saj tu pri velikem stresu tudi odpove imunski sistem, tako kot pri virusu HIV, le daje tukaj stres. Tako da se moraš stresa tudi znebiti, saj ti stres dobesedno uničuje imunski sistem tako kot HIV. Akne verjamem povzročilo mnogo stresa in vzorec je tu! Jaz sem potem jemal Oenobil za zmanjšanje stresa, spet pomaga. Jaz sem vzel stvari v svoje roke in si pomagal sam. Če to komu kja pomaga mi bo v veselje. :bigsmile:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):