Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorLeseyaa
    • CommentTime3. Dec 2008

Nisem vedela kam naj uvrstim to temo pa sem se odločila, da sem, ker vidim, da večina naleti v to kategorijo in upam, da bo nekdo naletel na moj tekst !

Naj preidem na bolj važne zadeve......!!!!!! Sovražim se.......sovražim svoje telo.....iz dneva v dan bolj! Padam v depresijo, negotovost....imam slabo samopodobo....postajam živčna, nesramna, zaničevanja vredna oseba !!! To vse zaradi teže ????? JA !!!! Neumno se sliši a ne....vendar je resnično !
    Kako lahko nekdo sebe tako sovraži ? Kako ne bi, če se pa okrog mene vrtijo sami lepotci in lepotice, kljub temu, da svetu prevladuje debelost !!! Hmm ???? Vsi bi radi bili najlepši, vsi bi radi bili suhi....ampak to samo v svetu katerega si sami ustvarimo! V realni svet se pa zbujam z obročki okrog pasu in s celulitom na nogah ! Groza a? Najraje bi samo spala in spala in sanjala , da sem najlepša medtem ko december, januar, februar, itd,......letijo mimo mene tako hitro, da še koledarja nimam časa obračat !

To vam pišem zato, ker sem hujšala, hujšala in hujšala...vendar sem shujšala samo v jezik......po vsakem hujšanju gre iz mojih ust manj besed! Samozavest upada, js in moje telo pa skupaj s samozavestjo! Diete ne pomagajo....ali se jih ne držim do konca ali pa se jih držim in se potem nazaj zredim še 3x bolj! Telovadba......to me veseli.....hehe vsaj na začetku......ko pa vidim, da ne bo nič.....se pa posloviva za nekaj časa ! Nekdo res hitro obupa.....verjetno js...čeprav zmeraj krivim telovadbo :bigsmile: !

Vse skupaj me je že preveč obsedlo......namesto, da bi se učila in naredila nekaj iz sebe in faxa.....razmišljam samo kako mi bodo prav tiste jeans hlače, ki sem jih videla 1 mesec nazaj v trgovini (če jih še sploh imajo) ! Res neumno, sama sebi lažem in sama iz sebe se norca delam.....! Boli predvsem to, ker potem si kupim nekaj kar mi sploh ni všeč...mi je pa prav.....važno je da zakrije obročke okrog pasu in stanjša noge, vendar enkat se mora to končat! Ne morem se kar naprej gledati v ogledalo in si popravljat pulover, da ja ne bo kdo videl, da imam kakšen kg preveč! Na živce mi že gre, da preden grem ven, moram poskusiti 20 različnih majic, da ugotovim pri kateri se najmanj vidijo maščobne blazinice.....in na koncu vedno ugotovim, da je to tista katero vedno nosim.....res neumno!

Kar se tiče postave....nisem grozno debela nisem pa tudi grozno suha...sem neke srednje postave, jem male porcije vendar zelo nezdravo in to 2x do 3x na dan.....! Težko se je odvadit, če imaš takšno prehranjevalno verigo že 10 let! Slaba razvada! Nič mi ne pomaga, če imam v glavi vse urejeno, če nimaš ob sebi neke spodbude in to je največji problem mene! Sram me je, da bi nekomu govorila o svoji teži ali pa o hujšanju sploh....nočem vedeti mnenja od prijateljev, ker se bojim, da bodo samo potrdili moje besede in takrat bom vedela, da je vse skupaj še bolj resnično !!! Očitno je, da se tega najbolj bojim....ker na nek način bi bila zame to žalitev in pahnila, bi me v še večje razočaranje in žalost! Težko je ko ti bližnji potrdijo to kar sam sumiš! Verjetno prav to zavira vse moje diete in telovadbe!

Veliko vas je, ki se verjetno podobno počutite, mene pa samo zanima vaš nasvet, kako ste nekateri iz tega prišli...kako vam je uspelo, ker bi rada bila srečna in zdrava oseba! To bom pa samo takrat ko bom suha !!! Sebično a?

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor

Xxxxxx

:confused:
  1.  
    Leseyaa, tole si pa napisala, kot bi meni brala misli...jaz se velikokrat počutim podobno kot ti..vem, da ne bom srečna oz. zadovoljna, dokler ne bom izgledala tako, da bom sama sebi všeč. Že od nekdaj ne maram svojega telesa in se v ogledalo sploh ne maram gledat..da o samozavesti sploh ne govorim. Velikokrat mi ljudje rečejo, da sebe pa moraš imeti rad...ko bi bilo tako enostavno! Vedno prevlada tisti občutek "ta je pa bolj lepa od mene, vse kolegice so lepše in bolj postavne kot jaz, zakaj jaz ne morem bit taka?". Za moje hujšanje so od začetka povečini vedele tiste najbližje prijateljice, pa seveda domači..in so me tudi podpirali. Ampak ker sem zašla v svoje stare navade, sem seveda kar precej dobila nazaj in zdaj me vsi samo postrani gledajo in si mislijo svoje (nočem vedet, kaj)..včasih imam občutek, kot da mi še domači gledajo pod prste kaj in koliko jem. In ta občutek je grozen in me prav mine jest. In tud ne morem rečt, da sem vesela, ko mi kdo od bližnjih reče "ti si se pa neki zredila, ane?" Ja, sem, in kaj potem? Mi moraš to naprej metat? :angry:
    Podobno kot ti, Leseyaa, se zavedam, da ne bom srečna in samozavestna, dokler se ne bom pogledala in rekla "zdej mam pa v redu postavo." Do tam mi manjka še precej dela. Motivacije mi pa primanjkuje. Neumno se mi zdi, da moram pri 21ih letih pazit na vsak grižljaj in da sploh ne znam več uživat v hrani.
    Vem, da ti s svojim odgovorom nism čisto nič pomagala, ampak sem pa pomagala sebi, ker sem to končno spravila iz sebe. Zdaj pa upajva, da se najde kakšna, ki ji je uspelo.
    Lp
    • CommentAuthorLeseyaa
    • CommentTime3. Dec 2008

NaturensGalleri meni pomaga že to, ko vem, da nisem edina :) !
    Vem kako se počutiš, ker se počutim tudi js tako. Za mene je to kot nočna mora ! Hočem se zbudit, a se ne morem ! Ne vem kje naj začnem, ko pa še sama ne vem do kje hočem it ! Nimam načrta, če ga pa že imam mi ga pa vedno pokvari nek neumen razlog! Samo toliko, da mi ga pokvari in to je to ! Sam razlogi niso za to tu, da nam kavarijo načrte......kvarimo si jih sami zato, ker se nočemo sprijazniti, da takšni kot smo, SMO !!!! Ko se enkrat sprijazniš sam s seboj, lahko premikaš gore, ker dobiš moč, dobiš voljo in ravno to nam pri hujšanju manjka! Meni pa ne manjka samo to, manjka mi denar, manjka mi nekdo, ki mi bo stal ob stani in me ne bo gledal z levim očesom izpod zornega kota ko bom pojedla malo več krompirčka ali pečenke, manjka mi moči in že prej omenjene volje !!!! Kako pa naj shujšam, če se pa sovražim in potem zamorim življenje še vsem okoli sebe ? Samo gledam katera je lepša od mene in ocenjujem......toda nikdar ne gledam to s sovražnega vidika? Kaj čem sovražit druge, ki so mi všeč.......sovražim sebe, ker ne morem bit takšne kot druge !!!! Žalostno je to, da pri 20 letih sovražim vse na sebi ! Sploh ne uživam več svojega življenja :(
  2.  
    Leseyaa, tudi meni pomaga, da nism edina, k tko razmišljam. Meni tudi manjkajo točno iste stvari kot tebi...denar in nekdo ki bi mi stal ob strani in me ne bi postrani gledal. Jaz shujšam že, sam problem je, ker ob prvi priložnosti dobim nazaj. Začelo se je lansko leto...prišla sem na 66 kg, končno sem bla malo bolj zadovoljna sama s sabo..ampak potem so prišli problemi in je seveda blo treba pojest vse, kar je prišlo pod roke. Samokontrola na nuli. Doma so začeli težit, da sem presuha in da naj neham hujšat, čeprav sem mela ravno tapravo težo (173 cm/66 kg), pojavili so se raznorazni problemi, pri katerih si nisem znala pomagat...in teža je počasi, ampak vztrajno naraščala. In spet sem tam, kjer sem bla na začetku. Sovražim se. Ne morem se pogledat v ogledalo. Ne maram kupovat novih oblek, ker nočem niti pomislit, da bi spet kupovala velike cunje. Hočem nazaj svojo konfekcijsko št. 40. In trdno sem odločena, da jo bom tudi dobila. Življenje sem pa nehala uživati že zdavnaj, vsaj glede užitkov, ki pridejo z zabavanjem s prijatelji, žurkami, itd. To mi niti ne manjka pretirano.
    Držim pesti, da nama obema uspe gledat na življenje in nase bolj pozitivno in da bova kmalu zadovoljni sami s sabo.
    • CommentAuthortinika
    • CommentTime3. Dec 2008

Punci, jaz sem že krepko iz vajinih let, imam jih malo manj kot vidve obe skupaj. Lani maja sem imela 105 kg. Mikoli nisem razmišljala o tem, kako bi rada bila lepa kot druge. Vedela sem, da sem debela, tega sem se odlično zabedala. Nikoli pa nisem začela z nobeno dieto, saj sem si zamislila, da pa jaz že ne morem shujšati. Pa so prišla moja leta, dva poroda, kilogrami so se nabirali. Glej ga zlomka - nastopile so resne težave s hrbtenico. Ko mi je zdravnica povedala diagnozo in dejstvo, da mi ne morejo pomagati in da bodo bolečine le vedno hujše, sem rekla sama sebi - veš kaj, zdaj pa poskusi shujašti, da se boš lažje nosila in da hrbtenica ne bo tako obremenjena. Ob močni volji, izredni trmi in podpori domačih sem v 4 mesecih izgubila 25 kg. Do danes moja teža niha največ do 3 kg +, dol pa ne spravim več vsaj tistih 5 ali 10 kg, ki bi jih še morala, da bi se približala zgornji idealni teži za moje centimetre. Volje ni več, ni pa tudi več tistih močnih bolečin, ki so me opozorile, naj neham biti kanta za pomije, ki bo zbasala vase vse, kar ostane od otrok in kar vidi pred seboj. Nikoli nisem hujšala za druge, ker če bi delala to, bi verjetno imela še vedno 105 ali pa še več kilogramov. Če se bosta odločili, hujšajata zase, ne za to, kaj bodo rekle prijateljice in predvsem ne zato, da bosta takšne, kot so prijateljice. Bodita to, kar sta in ne to, kar želita biti. Predvsem pa delajta tisto, kar vaju osrečuje!
    Lep pozdrav, Tinika
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Dec 2008

Pridruzujem se klubu.
    Mislim, da sem dosegla vrhunec vceraj ko mi je moja petindvajsetletna hcerka rekla:' Mama ti ja imas celulit na rokah'. Zapadla sem v tezko depresijo in ne morem si pomagati.
    Koncno sem se nekako sprijaznila z obroci sedaj pa ta udarec. In vsaki dan dvigujem utezi (ne do onemoglosti ampak za misice). Seveda sem po globokem premisleku ugotovila, da imam ta celulit na rokah od nabiranja mascobe, ki je posledica jemanja hormonske terapije, od koder izvirajo tudi obroci in obdobja mene. Tega se ne bom znebila z nicemer razen z operacijo, potem pa bi imela brazgotine cez obe roki.
    Ves moj trud je sel v nic.
    Ampak obsojena sem na to, da bom vedno morala pazit kaj jem in koliko. To pomeni, da bom do konca zivljenja prikrajsana za vse gurmanske uzitke.
    Resitvi sta dve:
    - ali neham jesti, se posusim in umrem zaradi podhranjenosti. Del tega casa bi verjetno bila suha ampak potem bi bila pa ze presuha.
    - sprijaznim se lahko s tem kaksna sem.
    Kaj pa naj drugega naredim? Krasne Benettonove bikinke lahko odmislim.
    Ostala bom taksna kot em in se sprijaznila, pocasi, tezko ampak se bom. In vzdrzevala tezo.
    Aicha
  3.  
    oj!
    aicha!
    zakaj se pa ne na fitnes upišeš?
    moja mama je imala enak problem kot ti pa ji pomaga .nima še čisto lepe roke je pa dosti bolše kot prej ...z dviganjem uteži neboš nič popraula ..na fitnesu ti da trener pravilne vaje za utrjevanje rok...in verejetno tam neboš delala samo vaje za roke ampak tudi druge vaje ( za noge,trebuh,ind.)...
    pa fitnesu se boš tudi bolše počutla....verejmi!
    :wink:
    lp. aleksandra33*
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Dec 2008

Hvala aleksandra33 ampak jaz sem tako lena, da se mi ne ljubi hodit od doma ko sem 1x doma. Pa v troturnusu delam in ko sem nocna sem tako cisto v out-u, se v trgovino ne grem. Ko sem popoldan sem zvecer prevec utrujena. Pa se vnukinjo imam vsaki dan tako, da enostavno mi ne znese. Pa nobenega fitnesa nimam blizu, da bi lahko sla pes. In potem po tamalo v vrtec.
    Pred leti sem hodila v fitnes in je bilo super samo takrat sem bila sama, moz je se delal v tujini, hcerka pa je tako ze bila velika.
    Saj ne bi rekla, da se mi to dela ker se redim. Sploh ne tezo vzdrzujem to pa se kar dela. Groza.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Dec 2008

P.S. imama super vaje za roke (pilates) pa vedno pozabim na njih, saj ko bom zacela potem mi bo prislo v navado, da jih delam vsaki dan.
    Aicha
  4.  
    ne čakaj na začetek da se boš navadla jih delat ....ampak ZAČNI že danes al ju3 ...ker tako neboš prišla nikamor...:shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Dec 2008

Saj vem samo prej ko sem pisala post sem se spomnila, telovadim pa zjutraj bom pa sedaj sla naredit te vaje.:shamed:
  5.  
    Pridna ....upam da boš res...haha*:tongue:*
    in ko delaš vaje si misli kako boš mela potem lepe roke...in ne misli " ufff kdaj bom končala "....al kaj podobnega :bigsmile::tongue::wink:
    tako ti bo čas hitreje miniu in počutla se boš podzavestno bolše ...

poskusi ,meni deluje !**:peace:

pa srečno !:boogie:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Dec 2008

Sem jih naredila telovadim vedno z mislimi na pasi in sploh ne cakam kdaj bo minilo.
    Malo kot da meditiram.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Dec 2008 urejeno

Upam, da mi bo uspelo ceprav je skeniranje cisto po domace.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Dec 2008

Upam, da se bo lahko prebralo jaz samo kliknem na dokument in potem ga iz strani povecam. To je vse kar sem lahko storila ker je za poznavalce skenirano v JPG formatu.
    Aicha
  6.  
    Deluje :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Dec 2008

Super sem ze mislila, da bom morala ves se 1x delati.
    Aicha
  7.  
    meni ne prime uno ki si poslala je čisto na mičkeno napisana >>
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Dec 2008

Naturens prime problem je v tem ker je skenirano v obliki slike. Bom poizkusila dati na skupni naslov na gmailu samo da ga najdem.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Dec 2008

Bom "pripopala" na nas naslov
    suha.lepotica@gmail.com
    password: cez90dni

Pod predmet Mascobe, samo da koncam s posti tukaj na forumu.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Dec 2008

Uspelo je lepo se vidi na zgornjem naslovu.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):