Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime11. Jan 2009

Resnica o OH in SKROBU:

Kompleksni ogljikovi hidrati so zelo razširjeni v rastlinskem svetu. Nastanejo iz enostavnih sladkorjev. Kot sladkorje se označuje le tiste ogljikove hidrate, ki so zgrajeni iz manj kot desetih monosaharidov, kajti preostali sestavljeni ogljikovi hidrati nimajo lastnosti sladkorjev. Delijo se na:

disaharide - ogljikovi hidrati, sestavljeni iz dveh monosaharidov, ki sta med sabo povezana z glikemično vezjo, npr. saharoza, laktoza, mlečni sladkor.
    oligosaharide - ogljikovi hidrati, sestavljeni iz od treh do devetih monosaharidov, povezanih med seboj z glikemično vezjo, npr. sladkor iz sladkorne pese ali sladkornega trsa.
    polisaharide - sestavljeni sladkorji iz več kot devetih monosaharidov, npr. škrob in celuloza.
    Kompleksni ogljikovi hidrati predstavljajo dolgotrajen priliv energije telesu in zagotavljajo enakomerno porabo telesnih zalog glikogena.

Ogljikovi hidrati so škrob in sladkor. Telo jih spreminja v glukozo, ki jo kri prenaša po telesu ter ga tako oskrbuje z energijo, ko jo potrebuje. Delimo jih na sestavljene ogljikove hidrate ter enostavne ogljikove hidrate.

Sestavljeni ogljikovi hidrati
    Ti so na primer škrob, celuloza, saharoza, vlaknine, mlečni sladkor. Nahajajo se v kruhu, testeninah, rižu, sadju in zelenjavi. Energijo sporščajo počasi in enakomerno.
    Enostavni ogljikovi hidrati
    Enostavni ogljikovi hidrati se nahajajo v sladkorju, medu, piškotih in sladicah, sladoledu. Energijo sproščajo hitro.
    Ogljikovi hidrati naj bi v prehrani predstavljali največji delež. V mišicah ustvarjajo glikogen in so osnovno hranilo za mišice. Ogljikovi hidrati se kopičijo v mišicah in jetrih, presežek pa se kopiči kot maščoba v telesu.

Škrob (lat. amylum; kemijska formula (C6H10O5)n) je naravni polisaharid, polimer sestavljen iz povezanih glukoznih enot. Agregatno stanje je trdno. Tališče škroba je pri 250 stopinjah celzija. V hladni vodi je škrob netopen, pri segrevanju na 90°C pa iz njega nastane škrobni klej. Škrob je sestavljen iz amiloze (nerazvejanih verig) in amilopektina (razvejanih verig).

Škrob kot hrana
    Ogljikovi hidrati so za telo vir energije in so potrebni za presnovo. Škrob spada skupaj celulozo in balastnimi snovmi med kompleksne ogljikove hidrate. Je je temeljni steber naše prehrane. Med prebavo ga telo razgradi v sladkor, ki preide v kri. Jetra pa spreminjajo ta sladkor znova v kompleksne ogljikove hidrate in jih shranijo kot zalogo, ki je hitro na voljo. Ogljikovi hidrati v obliki različnih vrst žit, riža in stročnic dajejo dolgo časa občutek sitosti. (Prevelika količina ogljikovih hidratov se spremeni v maščobo.)
    Iz kompleksnih ogljikovih hidratov mora biti sestavljena več kot polovica naše prehrane.
    100 g ogljikovih hidratov dnevno pa velja za najmanjšo količino, ki jo moramo použiti.
    Ogljikovi hidrati se nalagajo v jetrih in mišicah. Kdor se veliko ukvarja s športom in ima dobro razvite mišice, jih lahko shrani več, saj jih tudi več porabi.

Tako kot sem mislila in napisala OH in S je isto samo sestava je drugacna. Kot pri sladkorju in mascobah.
    Aicha

:smile:
    •  
      CommentAuthorVandolina

OLALA, Aicha!:shocked::shocked::shocked:

:sad:
    •  
      CommentAuthorDaja

Sem vas komaj našla.
    No, mi smo se posladkali.
    Kako je pasalo. Jutri pa sadje,
    No, jaz očitno jem bolj enolično hrano, ker se ne obremenjujem toliko kaj je kaj.
    Prvič, sem 3 mesece jedla riž in pizzo s ketchupom.
    Resno, zdaj pa bom bolj kuhala po knjigi, bo moj tudi to jedel, mi pomaga.
    Grem maliko spat spravit.
    • CommentAuthortinika

Vandolina, sem narobe pogledala na koledar za naslednji lunin post. Spregledala sem en teden. Jaz sem lani skoraj celo leto prakticirala lune - v začetku sem res samo pila - vodo, nesladkane čaje, 100% pomarančni sok brez dodatkov. KAsneje nekako nisem več zmogla. pa sem malo jedla zraven - redko juho, solato. Rezultati pa so prav dobri, če ti uspe popolnoma brez hrane. Najbolje je, vsaj meni se zdi, če je lunin post cel dan, tako da tisti dan nič ne ješ. Če se začne med dnevom, pri meni ni bilo tako visokih rezultatov. No ja, kakorkoli že, pri naslednji luni sem zraven. Danes pa je bil zame porazen dan - imeli smo koline, je bilo treba delat, pa še mrzlo je bilo in sem morala nekaj jest. Nisem sicer pretiravala, pa vseeno vem, da bo jutri številka na tehnici višja, kot bi si jo želela.
    Pa kaj moram, jutri grem naprej s knotrolirano prehrano. Tinika
    • CommentAuthorSimon13

Uf
    Jaz sem pa v Kranski gori bil ta vikend...in...u soboto sem jedel hot dog haha proti večeru pa še šmrn...tako da v sobotu sem se zelo grešil:Dampak danes grem naprej in za večerjo nimam sladkega ampak pač zelenjavno pizzo...
    LP Simon:cool:
    •  
      CommentAuthorkajapuhi

Jutri imam sadni dan pa me zanima,če ob sadnem dnevu pojeste tudi kaj zelenjave ali samo sadje?
    •  
      CommentAuthorAicha

Lahkop ojes zelenjavo ce je lakota prevelika.

Vandolina kaj pravis na "mojo" raziskavo?
    Dragi me je ze grdo gledal ko sem tako dolgo brskala po Googlu.
    Lahko noc Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Simon, cakamo, da se vpises na tabelo.
    A.
    • CommentAuthorLumpika

Aicha:
    To si se pa zelo potrudila, da si to našla. Lepo. Smo ti vsi hvaležni.

Za mano pa je prvi dan.
    Lačna nič... upam da bo tako tud v naprej.
    :D
    •  
      CommentAuthorAicha

Hvala sedaj bom poizkusila se za beljakovine poiskati.
    Aicha
    • CommentAuthorsonsuha

Jaz začnem jutri z ločevalno dieta.
    Danes sem se tako preveč najedla, da bo pomoje zaloge še za ene dva dni.
    •  
      CommentAuthorAicha

BELJAKOVINE:

Beljakovína je kompleksna organska molekula, sestavljena iz najmanj 50 verižno povezanih aminokislin. Razlikujemo enostavne beljakovine (proteíni) in sestavljene beljakovine s prostetično skupino (proteídi). Ime proteini se pogosto uporablja tudi za beljakovine na splošno.

Beljakovine najdemo v številnih živilih. Živalski viri beljakovin, kot so meso, perutnina, ribe, jajca, mleko, sir in jogurt, imajo visoko biološko vrednost. Rastlinske beljakovine, ki jih vsebujejo stročnice, žitarice, oreški, zrnje in zelenjava, imajo nizko biološko beljakovinsko vrednost. Toda tako kot je biološka vrednost aminokislin različna pri različnih rastlinskih virih, kombinacija rastlinskih virov beljakovin v istem obroku pogosto prispeva k višji biološki vrednosti. Te kombinacije so tradicionalno znane v naši kuhinji: na primer riž z grahom ali krompir s fižolom.

O beljakovinah je malo manj, upam, da bo komu koristilo.
    Aicha
    • CommentAuthorMisa

Ojla!
    Preživela polno luno in popila hektoliter nesladkanega čaja. Vmes sem bila še aktivna (bila vsem v planinah, ca. 2 uri hoje v eno smer)...
    Jutri zjutraj sporočim če mi je šlo kaj dol. upam, da vsaj kilca... Nočem sedaj na vago, ker se vedno tehtam zjutraj...

Lumpika - čestitam za prvi dan in priporočam, da se držiš navodil v knjigi. Ko sem prvič hujšala, sem pretiravala, za oh nisem jedla nič peciva, nič črne čokolade..
    in ko mi je "sladkor padel" sem se jih "nažrla":shamed::shamed::shamed:.
    Sedaj mi je lažje, ker se vsakič sproti veselim oh dneva...(jutri ga imam, jupiiii :wink:).

Aicha - super, res si prava profesorica in dobro,da te imamo.
    Vandolina - hvala, ker si se spomnila na tole s polno luno:smile:
    Lahko noč vsem skupaj.
    Misa:wink:
    • CommentAuthorMisa
    • CommentTime12. Jan 2009

Zdravo!
    Imam -1 kg....
    Danes pa oh dan - testenine z drobtinami in potem tortico.

Misa
    • CommentAuthorLumpika

Misa:
    Čestitam za izgubljen kilogram.
    Na oh, si vedno privoščim malo sladkega. Meni to itak vedno paše, tako da nimam problemov s tem, da mi kdaj ne bi pasalo.

Danes imam škrob.
    Jedla bom matevža pa zelje. Sej to menda lahko,a ne?
    Mi je pa zmanjkalo sadja, tako da morm si it kupit sadje.

Počutim se super, ker vem da se ne nažiram.

Aicha - res si, kot pravi Misa, kot profesorica.

Jaz na žalost knjige za ločevalno dieto nimam, tako da bom še jst malo "poguglala", da vidim kako je zelenjava razporejena med te dni.
    •  
      CommentAuthorDaja
    • CommentTime12. Jan 2009 urejeno

Jutro, a vi se vsak dan tehtate?
    Jaz se prvič nisem 3 mesece, zdaj pa bom poskusla, da se bom samo po vodnem dnevu, ali pa pred.
    Tudi jaz imam danes sadje.
    Ker je tak lep dan ne bo take panike, ker gremo ven.
    Aja, Lumpika knjiga stane samo 12 eur.
    Pa jo imaš za vedno.
    Jaz sem jo naročila.
    • CommentAuthorkavbojka

lep pozdrav vsem:bigsmile: no jaz pa sem se odločila da še enkrat poskusim..dieto sem imela že pred tremi meseci 28 dni in to celo uspešnih pa sem kljub temu prebnehala:confused: zdaj pa grem zares! pri svojih 168cm imam 85kg:cry: imam 18 let in s kg se borim že ves čas!dieto sem začela 8.1.2009 torej je danes že moj 5 dan:bigsmile: in celo nisem grešila!!:cheer:: do poletja hočem obleči kopalke brez sramu!upam da mi bo uspelo..razmišljala sem da bi še zraven dodala hujšanje po luni?kaj mislite o tem?sploh deluje??:confused:
    • CommentAuthorLumpika

kavbojka:
    super, da si se odločila. Tudi jaz bi rada poleti oblekla kopalke brez sramu. Do poletja je še kar nekaj časa, tako da imamo vse možnosti da nam bo uspelo. Počasi se daleč pride.
    baje da hujšanje po luni pomaga. Samo jaz bom zaenkrat samo na ločevalni.

Daja:
    sem mislila, da mi jo bo posodla tašča, ki jo ima. Pa očitno jo je nekomu posodila pa ne ve komu. Tako da zgleda, da bom mogl ares kar naročit.
    Kje pa se jo lahko naroči? Na spletu?
    Dolgo traja da jo dobis? da ne bo ze dieta mimo, ko jo bom dobila. ;)
    • CommentAuthorkavbojka

in kako dolgo že hujšaš? :bigsmile: so že rezultati al ne?
    • CommentAuthormemko

jaz sem jo kupil letos v knjigarni, so imeli/imajo obe na zalogi in cena je ista...12? pa se neki...
    • CommentAuthorMisa

ojla!

Tudi jaz se bom tehtala le ob vsakem vodnem dnevu. Za včeraj me je (izven plana) navdušila Vandolina, in ker je bila luna res lepo polna, sem poskusila... in bila firbčna, koliko kg bom izgubila. Zato sem se stehtala...

Ja pravi čas smo zaštartali, da bomo poleti dobro izgledali....

Kavbojka - ko sem prvič hujšala (in obupala) sem se skoraj vsako jutro tehtala in bila razočarana, ker mi nikamor ni šlo.. in obupala.
    Drugič (torej sedaj) te napake ne bom ponovila.

Pridno hujšajte.:wink::wink::wink::wink:
    • CommentAuthorSimon13

vitaminski dan
    Z- 2 klementini
    K-Solata
    ostalo pa še nevem...
    Poročam kasneje!:swingin:
    • CommentAuthorLumpika

kavbojka:
    ne, ne pozna se še. imam danes drugi dan. Torej škrob.
    Jedla sem matevža in zelje.

Jaz sem tehtam enkrat na teden ali na 14 dni. Odvisno od razpoloženja. :D

memko:
    Kaj obstajajo dve knjigi?
    V čem je razlika med eno in drugo?
    •  
      CommentAuthorEmmanuela

Pozdravljeni,

jeeee....

sem cel roman napisala... in ga po pomoti zbrisala...

jeeee....

v glavnem vikend je bil divji... sem plesala, bila na otvoritvi kafiča, se pustila razvajat (kako lepo je, ko ti moški kuha ravno tisto, kar lahko ješ) in grešila (merlot + coca cola > petek; ter penina, pršutek in domači sirček > sobota)...

a še vedno! danes zjutraj po 1.tednu - 2kg.

Sej vem, samo črevesje se mi je prepucalo, a vseeno je lepo videt.

Lumpika, ti bom probala torrent zrihtat, da si boš zloadala (Turbo jam)!

No, vitaminožeri... vsi ki smo danes sadni... Jutri je mesek.... njami...ga že od novga leta nisem jedla...

lep pozdrav vsem...

:wink: Emanuela
    • CommentAuthorSimon13

Emmanuela...BRAVO!!!-2 kg ...super!...:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    • CommentAuthormemko

dve knjigi ja, ampak ena je dieta, druga pa vzdrzevanje...pac prvi trije mesci, potem pa se drugi trije... to je to... :wink:
    •  
      CommentAuthorkajapuhi

Pozdravljeni vsi sotrpini. Pred štirimi leti sem hujšala po ločevalno in izgubila 12 kg.Sedaj sem jih nazaj lepo pridelala šest, kar sploh ni veliko, glede na to, kako se kile dobijo gor po drugih dietah.
    Knjiga mi je res bila v veliko pomoč, saj so not dobri recepti,
    ko več ne veš, kaj bi skuhal. Knjigo priporočam.
    Zdaj sem en teden na dieti, danes sem na sadju, pa ni hudo.
    Se tipkamo zvečer, letim v šolo na govorilne, potem pa na telovadbo:peace:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

Pozdravljene vse. Vidim da je kar nekaj novih imen. Super.Jaz sem imela par dni pavzo. Danes pa sem tudi jaz začela z dieto.
    Aicha je super napisala za OH -ŠKROB in BELJAKOVINE.
    Upam da se bom držala, tako kot ostale in da ne bom prej prenehala in spet naredila pavzo.

Kozoroginja:bigsmile::peace:
    •  
      CommentAuthorAicha

Lumpka ce si spregledala: za katero kremo proti celulitu navijas?

Kupila sem si Imunal in bom po priporocilu Vandoline naredila kuro.
    Kosilo: meso in fizol.
    Letanje po trgovinah (mesecni nakup).
    Se pisemo zvecer.
    A-ja tehtam se 1x na teden ali pa vsaki dan kot mi je. Sedaj se vazim ko imam novo tehtnico, prej sem se 1x mesecno 10 dni po M.
    Aicha
    • CommentAuthorSimon13

Aicha a si ti na ločevalni dieti?Ker meso in fižol ne gre skupaj :bigsmile:
    • CommentAuthorSimon13

No sedaj za malico pa imam
    Ene par klementin razdeljenih na koščke, eno srednje veliko banano narezano na koščke, prelito vse skupja s tri četrt kozarca vode in prelito še s sokom pol limone in pol velike žlice meda...a veste kako je dobro!!!:surprised::surprised::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorDaja

No, je že zvečer, jaz sem kar lačna.
    Sem bila danes 2x zunaj.
    Enkrat s kolegico in 1x z njim.
    Mi pomaga, če nisem v hiši.
    Jutri pa ribice in zeljna solata.
    Tu lahko naročite knjigo.
    http://www.rina.si/joomla/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=57&Itemid=283
    •  
      CommentAuthorprimorka

No, za mano je prvi dan diete. Prejšni teden ni bilo iz dobrih namenov nič. Se mi je bolezen kar neki vlekla, tako da sem sicer živela predvsem na čaju z medom, ampak vseeno uspešno pridobila 1kg. Panika! Je že :devil: blizu tiste nezaželene 7-ice!
    No, ker nisem bila nič v trgovini že ne vem od kdaj, je bil danes kar zoprn dan.

Z: 2 kivija
    M: košček peciva :shamed: prijateljica spekla in prinesla poskusit, nisem hotla bit nesramna
    K: sir + 1dl jogurta (in nič zravn, ker ni nič primernega!)
    V: jabolko

Začetek je!
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hojla, deklice in dečki,

slučajno sem odkrila tale portal, ki je sicer namenjen mladostnikom, ampak v prvi rubriki obravnava teme, s katerimi se precej ukvarjamo tudi tukaj na forumu, taka lepa zbirka informacij je, zato prilepljam link:
    http://www.tosemjaz.net/
    Pa še nekaj o strijah, ker je nekdo spraševal, lastna izkušnja, vichyjeva krema mi jih je iz rdečih spremenila v bele, so torej precej manj opazne, imam jih pa še vedno. :bigsmile: Menda pa pomaga preventivno mazanje, da sploh ne nastanejo, vsaj tako je moja mami počela med obema nosečnostma in nima nobene. Za bodoče nosečnice, tiste, ki smo jih dobile, ker smo se zredile, nam to ne koristi. :wink:

lp vsem,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorprimorka

Pa še jaz dodam nekaj o strijah. :smile: Mislim, da je to precej odvisno od kože. Jaz ne morem brez njih. :confused: Pa tako rada bi jim ušla! Mi pa še najhitreje zbledijo ob uporabi Afroditine kreme in so vsaj manj opazne, z nobeno drugo nisem bila tako zadovoljna. Drugače sem se pa že sprijaznila, da sem kot zebra. :wink:
    •  
      CommentAuthorVandolina

O draga druščina, postalo je veselo. Danes nisem odprla računalnika do večera in sem si morala vzet celo uro, da sem prebrala ves čvek.

Aicha, saj sem dala takoj moj komentar, ga nisi vidla. Na sladkem grehu te čaka slikica.

Danes sem imela vitaminsko-sadni dan. Zjutraj mandarine, opoldne zelenjavna mineštra, popoldan kompot iz jabolke in suhih sliv, popoldan mandarince in za danes je dan s hrano končan.

Jutri imam spet beljakovinski dan in si bom pogrela kar zelje, ki sem ga prejšnjič skuhala in spravla v skrinjo, pa kos kruha.

Do sedaj sem imela Rinine knjigice fotokopirane. Danes pa mi je moja svakinja, ki je tudi v soboto začela z mojim bratcem 90.dnevno ločevalno dijeto, poslala 2 knjigici.

A še nekaj druščina, danes sem v reklami od Interšpara zasledila oglas za kapsule LIPOSTOP od Medexa (30 kapsul) naj bi te vlaknine vezale in izločile 28,3 % skupnih maščob, zaužitih z obrokom. Cena naj bi bila v akciji 3,69 eura. Kaj mislite o teh kapsulah. Jih probamo?

O vidim Kozoroginja, da si se končno oglasila. Lepo od tebe, da se nam boš pridružila pri ločevalni dijeti. Boš vidla, da ni tako težko in neboš lačna.

Pogrešam pa našo Drago, ali katera ve kako je?
    Tolko za danes, lp Vandolina :swingin:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Aicha prosim, da napišeš tisti recept cimet, med in voda - kolko vsakega je potrebno. Jaz imam velike težave, razen če se nabašem dateljnov.:shamed::shamed::shamed:

Jaz se tehtam vsako jutro, pa kar je pa je. Po vodnem si pa zapišem. Zdaj komaj čakam 26. 1. ko bo spet luna za hujšanje ob 8.55 uri.

Pozdravček Vandolina :sad:
    • CommentAuthortinika

Vandolina, jaz prevrem približno deci vode, pol žlice medu in četrt čajne žličke cimeta- odkrito povedano vodo kar nalijem v lonček, dodam med in od oka stresem noter cimet. Ne pustim vreti ampak bolj močno segrejem, nato ohladim toliko, da lahko popijem vsaj pol ure pred zajtrkom. Meni pomaga!
    Sicer pa sem danes imela bolj normalen dan - jedla normalen zajtrk in kosilo, vmes pa popila liter mleka - 1,6%. Dan je žal minil brez telovadbe - si nisem vzela časa, bili smo po nakupih, saj sem nujno potrebovala nekaj za obleči in sem še izkoristila znižanja. Sem pa bila zadovoljna, saj sem kupila hlače številka 44, prej 48 ali celo 50 in majice prav tako 44, včasih sem lahko izbirala samo na obešalnikih z velikimi številkami. Mi je prav lepo in mi je dalo nove volje za nadaljevanje kontroliranega prehranjevanja in gibanje.
    Pozdrav, Tinika
    •  
      CommentAuthorAicha

Simon meso je B fizol pa ima rastlinske beljakovine :wink:.
    Ne jaz samo manjsam obroke in se trudim jest vse pa po malo, ker do konca zivljenja ne bom mogla biti na dieti.
    Imam torej individualno dieto. :bigsmile:
    Banane, mandarine, voda in med, slisi se dobro.
    Vandolina kapsule so samo reklamna poteza, jaz sem lani dobila vzorec v sluzbi 1 skatlico pa ni nic pomagalo. Mi pa pomagajo Chitosan kapsule, ce se najem cesa tezkega in mi je ko jo spijem lazje v zelodcu. Ampak, ker ne jem vec tako mi niso potrebne. Drugace pa sem zelo skepticna do vseh teh tablet za kao hujsanje. In zmanjsanje apetita, ker jih tako ne mores jesti v nedogled.
    Mene se vedno zanima katera krema proti celulitu je ucinkovita.
    Pretezka sem pogledala link; zanimivo.

Lahko noc Aicha
    • CommentAuthorSimon13

Aicha...fižol je stročnica in vsebuje po mojem preveč škroba...mislim v knjigi piše da lahko jemo stročji fižol in to zraven mesa...ampak jaz tega ne delam, ker vsebuje več škroba kot beljakovin...nevem mogoče imam pa jaz narobe:D:swingin::swingin::swingin:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ne prav imas, v fizolu je vec skroba kot rastlinskih beljakovin. Hecala sem se.

Vandolina oprosti pozabila sem: jaz si zmesam malo manj kot deciliter vode, zlico medu in cimet koliko se strese "od oka". Vodo zavrem pocakam da se malo ohladi in potem vmesam med. Vcasih si moram to delati zjutraj in zvecer dva dni, da deluje. Pa slive si namocim. No, sedaj skrbim za redno prebavo .
    Aicha
    • CommentAuthorLumpika

Evo, jaz sem se pa danes pregrešila - jedla sem večerjo po šesti uri. In sicer ob pol osmih.
    Ma sej jezna sama nase.
    • CommentAuthorsnežinka

Živjo punce, prišla sem iz službe in zdajle je moj kritični trenutek. Ne smem v hladilnik pa pika. Vse sem prebrala na hitro in vidim da smo zaživele. To je dobra motivacija. Lepo sem se držala ves dan in jutri naprej. Snežinka
    • CommentAuthorSimon13

Aicha...haha ponavadi dojamem fore...ampak prek računalnika je težko haha saj veš...sva že mela nesporazume:bigsmile::bigsmile:
    LUMPIKA ješ lahko do 8 ure zvečer...tako piše v knjigi!...tako, da se nimaš SPLOH za kaj sekirat!!
    LP Simon:swingin::swingin:
    • CommentAuthorsnežinka

Linca, kako lepo da si spet tukaj. Jaz sem se že spraševala kaj je s tabo. Občudujem te, tvoje uspehe in ti želim, da spraviš še teh 7 kg dol.
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja malo je problem preko racunalnika ce ne slisis glasu.
    Pa od mene ne bos slisal provociranja. :peace::rasta:
    Tako, da brez skrbi.
    Jaz pac jem vse kar se tisti dan je, samo v malih kolicinah. Ampak glede na to, da ne hujsam pomeni, da je se vedno prevec.
    Aicha
    • CommentAuthorLumpika

Simon 13:
    super. pa sem spet boljše volje.
    Jaz drugače po šesti ne jem.
    •  
      CommentAuthorDaja

A sadja tudi ne po 6 uri?
    • CommentAuthorSimon13

Daja...mogoče bi si mogla kupit knjigo kjer ti vse piše :smile:...sadje ješ samo do 2 ur pred kosilom to se pravi če imaš kosilo ob 4 ješ sadje samo do 2 ure...vaski dve uri...po kosilu nič več sadja! samo na sadni dan!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime13. Jan 2009

Simon ful obvladas. :smoking:
    A si na FB?
    Aicha

Danes pa izgleda kot, da jaz cel dan visim na racunalniku.:rasta: