Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorsnežinka
    • CommentTime20. Jan 2009

Dobro jutro! Ne morem spati, pa sem že dve uri na računalniku in brskam in se s tem motiviram. Pojedla sem en jogurt in spila pol litra vode.Vidim da sem med starejšimi obiskovalkami tega foruma in všeč mi je, da smo po letih razvrščene. Torej kaj je novega. Pravzaprav nič posebnega, matram se z hujšanjem in bolj malo mi uspeva.Sem si zadala cilj da čez en mesec od začetka skušam imeti 3 kg manj. Imam obe rinine knjige, vendar mi ob tej dieti manjka meso in zato rajši jem kos mesa in solato vsak dan. Kruha ne jem skoraj nič, večerje me pa nesejo. Čez čas se spet oglasim, da veste da sem z vami. Zdjale grem pa po nove čevlje. Snežinka
    •  
      CommentAuthorlunica123

dobro jutro,

vidim, da ste vsak dan zelo veliko na forumu in mi vzame kar nekaj časa, da preberrem vse poste.
    Hja tud jaz se strinjam z akcijo zasebnost na tem poštnem naslovu... Saj v končni fazi res nikogar ne briga kdo smo in kako izgledamo razen nas samih, ki si pomagamo.
    Vandolina, pa ne pozabi zbrisat tudi odhajajoče pošte.

Drugače mam pa eno praktično vprašanje... A mislite (glede na vaše izkušnje s hujšanjem,.), da bi bilo zdravo z dieto nadaljevat tudi po opravljenem postopku OBMP. Že tako sem živčna in se pripravljam, da bo moja teža čim bolj optimalna.. zdaj pa me je strah, da ne bo mogoče nadaljevati z dieto in me bo razneslo :shocked:; kar se tiče mojijh kg (vsi ti hormoni, ki sem jih pojedla in jih še bom so prispevali in tudi bodo k moji teži)
    Glede na prejšnje prehranjevalne navade vidim in vem, da sem mnogo bolj raznoliko prehranjujem, od kar sem na tej dieti, pa vseeno ne vem kako se postavit na noge ko bo prišel tisti čas, ki ga čakam že 4 leta.

Danes imam že 2. vitaminski dan in imam za kosilo sadno kompot, M- banana, V- 2 pomaranči.

Za vsak odgovor bom zelo hvaležna.

Lp,
    U.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime20. Jan 2009 urejeno

:sad:
    •  
      CommentAuthordiana79

lunica!veš da je med nosečnostjo strogo prepovedana kakršnokoli dieta,ker tvoj otročiček mora dobiti prav vse snovi za zdrav razvoj!tako da ti odsvetujem dietolakho pa poskusis jest večkrat pa manj!konec koncev shujšaš lakho še vedno,glede dojenčka po veš koliko treba potrpet pa čakat!prvi dojenček potem pa hujšanje!za kile pa ne skrbi mi te imamo radi takšen kot si!:peace::peace::peace:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Punce, sem ponoči premišljevala o teh slikah, ki naj bi jih brisali, pa pošiljali, itd. Jaz čvekam tudi na Kulinariki Slovenije in sem se spomnila, da je tam prav odprt forum, oz. predal kjer je nastotine slik vseh udeleženk dijete, iz raznih izletov, ki so se jih udeležile hujšarice, rojstni dnevi in še in še. Mislim, da ni panike, da bi kdo gledal oz. izkoristil mojo sliko?? Halo?:shocked: Vidim, da se Aicha strinja z mano. Slike sem pobrala dol, jih pa lahko objavim nazaj, ali pa jih pošljem vsaki posamezno. Jih boste imele doma v domačem albumu????:shocked::shocked::shocked:, kot jih imam jaz, potem vredu. Če jih boste pa zbrisale, pa nima smisla. Moje osebno mnenje.:surprised::surprised::surprised:

OK probala sem, pa je kar je. Diana79 slikica je ponovno gor in tudi tvoj naslovček. Ali lahko dodam v naslovu tvojo sliko?

Punce, bodite pridne, hujšajte ne grešite. Danes imam sadno-vitaminski dan. Skuhala si bom mineštro iz cvetače,graha,korenčka. Njami.:hungry::hungry::hungry:

Lp Vandolina :swingin:
    •  
      CommentAuthordiana79

ja lakho!bom poslala še eno drugo sliko v kopalkah!tam se bolj razvidno moja kilaža!ampak to sliko samo za nas,lakho to potem daš dol?:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina

ok
    •  
      CommentAuthordiana79

sem dala gor nove slike tako da jih lakho pogledate!sem full debela?
    •  
      CommentAuthorprimorka

diana79, jaz definitivno pravim, da si super! Imaš zelo podobno postavo kot jaz. Saj sva tudi približno enako veliki in sva se hujšanja lotili pri podobnih težah. Jaz sem jih imela, ko sem zagnala preplah 74. :smile: No, in sem nadvse vesela, da sem zlezla pod magično mejo 70-ih, pa ne odkar sem to rundo na dieti, že pred začetkom poletja. Zdaj si pa želim, da bi se prikazala tudi tista 5-ica. :smile: Do poletja bova že obe manekenki. :tongue:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Super punci!:jumping::jumping::jumping:
  1.  
    Dobro jutro!
    Vandolina, sem videla, da so odpisali iz uredništva. Torej končno lahko rešimo zagato, kam kaj spada :bigsmile: To se potem pravi, da so v knjigi napake. Žita in ajda v zrnju so Š, zmleta žita in ajda oziroma moke oz njih pa OH. Kuskus in polenta je OH. Torej so določeni recepti v knjigi napisani pod napačne dneve (govorim o prvi knjigi)...ajdova kaša z gobami in pira z gobami vem da piše pod OH. Jaz mislim, da bom to jedla kar na Š dneve. Kaj pravite ostale?
    •  
      CommentAuthorVandolina

Jaz sem zbrisala tisti odgovor, če katera hoče videt kaj so napisali in kaj sem jaz naj pogledajo v sladki....
  2.  
    Jaz mislim, da oni sami sebi nasprotujejo. Ne vem pa, ali so se v knjigi zmotili, ali pa še sami ne vejo, kaj kam pašee :wink:
    • CommentAuthorSimon13

Vitaminski dan
    Z:jabolko
    K:solata z motovilcem koruzo pa paprikami
    V: nevem še
    SIMON
    • CommentAuthorMisa

Zdravo!
    Ej sorry, če sem naredila zbrko glede slik... pa še nisem je poslala....
    Konec koncev je res, da imajo tudi na drugih internet straneh slike dopisovalcev.
    Imam OH dan, žgance in zelje za kosilo, za večerjo pa šamrolo.

Vandolina, našla, kaj so fletni ..:cheer::clap::swingin:
    čav Misa
    • CommentAuthoranja33

Pozdrav vsem!

Najprej naj se predstavim: sem Anja, stara 33 let, poročena, delam kot soc. delavka. Že dober mesec vas spremljam in moram reči, da ste vse super fejt punce!!!
    Pred tednom dni sem šla na ločevalno dieto (166 cm/85 kg), izgubila sem 1 kg. Danes pa sem bila pod hudim pshihičnim pritiskom, s taščo sva se hudo sprli, zato sem se čisto spozabila in se dobesedno nažrla čokolade - celo taveliko milko... pa še pol vrečke piškotov. Zdaj pa ne vem kako naprej... Kaj je najbolje, da jutri pojem, da bi vsaj malo ublažila današnjo neumnost? Res sem čisto obupana...:sad:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Sami se odločite glede slik. Ali jih vrnem, ali ne?:shocked:
    •  
      CommentAuthorVandolina

anja33, jutri veselo naprej! Vsak ima kakšen dan krizo, zato se ne obremenjuj stem, samo vstrajno naprej!
    Vpisala sem te na tabelo hujšanja, upam, da ti je prav!!

Lep pozdrav Vandolina :swingin:
    • CommentAuthoranja33

Ja, hvala Vandolina.
    •  
      CommentAuthordiana79

pozdravjena anja33!glede tašče sva že dve,jaz imam tudi težave z njo!svak ima slab dan zato nič hudega!glavno je da si odločena! hej punce moj mož mi je danes podaril romantični vikend za valentinovo v terme dobrna!bila sem presenečena ker nimam niti rojstega dneva niti god!sam se spomnil da me bo nekam peljal za valentinovo!superca:cheer::cheer::cheer:tašča je skoraj ponorela ker letos tudi midva bova kam šla!mogoče katera od vas že bila v terme DOBRNA?
    • CommentAuthoranja33

Živjo Diana79!

Jaz sem bila večkrat v Dobrni, samo že kar nekaj let nazaj. Bilo pa je super, zelo sproščujoče:bigsmile:
    Sploh če bosta sama z možem.:wink:
    •  
      CommentAuthorkajapuhi

Vandolina, hvala za sliko na mailu.
    Daj mi povej ti kaj o tehtanju,
    ni bilo nobenega odgovora od sotrpink:shamed:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Jaz sem prav spregledala. Pa ti sedaj zase povem. Jaz v Lj nimam tehtnice, tako da se tehtam enkrat na 14 dni ali pa mesec. Več veselja. :wink: Sicer pa že nekaj časa razmišljam, da bi si jo kupila. In vem, da bi se nekaj časa tehtala vsak dan - ker bi bilo nekaj novega pač. Tako da te čisto razumem. Sicer se mi zdi pa tako na 14 dni nekja najbolje. V tem času se že vidi v katero smer se pomika. :tongue:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Jaz se tehtam vsako jutro na tešč. Potem vsaj vem kakšno je stanje. Verjamem, da je lepši občutek, če se tehtaš 1x na mesec pa ugotoviš, da si šeu ful dol.

Punce ve se bolj spoznate na št. kaubojk pa mi povejte koliko pomeni št. 56, in 54. Konfekcijska mislim. Saj kaubojke imajo neke svoje številke, a ne. :shocked:
    •  
      CommentAuthordiana79

vandolina jaz nosim kavbojke št:33!to je tisto št. kateri pise na etiketi notri v kavbojkah!št:33 je pomeni 42 št hlače.je pa mislim da tudi odvisno od modela kavbojk!kakšen je model ima visoko pas?
    • CommentAuthorLenor

Pozdravcek!

Danes sem imela malo cuden dan glede prehrane,malo sem gresila,ampak mi ni zal,ker je bilo full dobro.

Jedla:
    Z:banana
    K: Lca sadni jogurt 0.1% in pol bigice
    V: dve jajcki peceni na oko z dvema tankima rezinama sira z malo kecapa in polivico od polovice bigice..

Malo sem gresila,ampak mi je bilo tako dobro,kod bi jedla pizzo..

Jutri pa bom jedla prazen krompir in solato.

Kajapuhi,tudi jaz se tako kod Vandolina tehtam vsako jutro na tesce. Ne vem,kako bi vstrajala,ce ne bi dobila povratne informacije vsako jutro..jaz sem vesela,ce mi tehtnice ne pokaze naslednje jutro vec,ce sem mogoce prejsnji dan imela kaksen greh(res jih nimam veliko,samo kdaj pa kdaj pa ze..),ce pa bi en dan gresila,bi pa si potem rekla,itak sem ze vceraj zaj.....pa bom se danes,ampak potem vidim,da ni tako,ko se stehtam in imam motivaciji za naprej in je vse ok..

res ni fajn gresit,ampak,ce so grehi tako sladki:wink::wink:

LP in veliko volje..
    •  
      CommentAuthorVandolina

So klasične kaubojke z visokim pasom? Imela sem ene, ki so bile št. 41 in so mi zdaj ful prevelike. S temi številkami se prav nič ne znajdem. Konfekcijske št. imam 46 in 48 odvisno od modela.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Pa kje ste vse, a vse spite?
    •  
      CommentAuthordiana79

ja klasične so pomeni da je nad popkom!mislim da rabiš št kavbojke 35!samo ne sme biti nizek pas.naj bo vsaj do popka ali malo prek!upam da sem ti kaj pomagala!
    • CommentAuthoranja33

V H&M sem zadnjič gledala kavbojke... pa so meli samo 28-30 številke. Ni blo ravno prijetno...
    •  
      CommentAuthortehtnica

Hojla, punčke in fant!
    Vandolina, zaradi mene daš lahko slike nazaj gor. Mislim, da ni panike.
    Z: 2 jabolki
    K: dušeno piščančje stegno, kislo zelje
    V: jogurt
    Lep večer vsem!:swingin:
  3.  
    Pozdravljeni...Vandolina, o teh številkah kavbojk nimam pojma, pa čeprav ne nosim drugega kot kavbojke...vedno težim prodajalkam, da mi dajo tapravo cifro :shamed:
    danes sem imela sadni dan...pojedla sem:
    Z: banana in grenivka (na S dan mešam sadje)
    K: skleda zelene solate s korenčkom, narejena samo s soljo in limoninim sokom
    V: 2 pečeni jabolki z marmelado brez sladkorja, ki je itak vsa stekla ven, tako da sem jo pojedla mogoče pol žličke
    in seveda hektoliter nesladkanega sadnega čaja in 2 črni kavi brez mleka in sladkorja.
    zdaj me čaka še pranje las (zamudno opravilo z mojo dolžino) in pakiranje, jutri pa v Ljubljano.
    lp, NG
    •  
      CommentAuthorAicha

Ne vem zakaj se gre pri kavbojkah jaz imam st 28.
    Ali pa 29. pa tudi 27.

Lunica, ko bos koncala z IVF moras jesti normalno ampak ne za dva! Pa vec sadja in zelenjave. Nikakor ne dovoli, da bi se zredila in zapustila, ker potem bo ves tvoj trud zaman. Normalno in se 1x normalno za 1 osebo.

Vandolina daj poslji mi slike prosim ali pa jih daj nazaj gor za dva dni.
    Dragi me ze grdo gleda grem vecerjat (jogurt).
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime21. Jan 2009

Ves kaj Vandolina kar lepo povej prodajalki da isces kavbojke ce imajo kkasno tako velikost. V H&M imajo menda bolj male stevike, vecje se pri nas dobijo v C&A ali Vogele.
    Ne morem spati zelo sem jezna dostikrat se mi to zgodi po prvi nocni doma.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Pri dietah, ki obljubljajo čudeže, telo izgubi velik delež vode, zaradi manjšega vnosa beljakovin mišično maso, ob vsem tem pa le majhen odstotek telesne maščobe. Zato se hujšanja ne lotite z dietami, ampak s pravilnim načinom prehranjevanja ? velja namreč, da lahko z redno vadbo in zdravo prehrano na teden izgubite pol kilograma maščobe.

Aicha
    • CommentAuthorMisa

zdravo!

Danes imam sadni dan. Za kosilo sem kupila ananas, za včerjo pa bom imela suhe hruške.
    Vandolina - ker sem bolj ritasta, grem vedno do prodajalke in ji rečem, naj bi najde kaj primernega.
    Se mi je pa pred novim letom zgodilo, da sem si hotela kupit lepe črne hlače, a ker mi 44 ni bilo prav, jih nisem kupila.
    Me je bilo sram kupiti večje. Tut, ko je prodajalka rekla, da so majhne številke, nisem hotela...:shamed::shamed:

Jih bom potem, ko bom shujšala. Se že veselim:swingin:

Držite se! pa dobro hujšajte. :thumbup:
    Misa
    •  
      CommentAuthorprimorka

Misa, kje pa kupiš suhe hruške? Odkar jih doma ne sušimo več, jih že nekaj časa iščem, pa jih nikjer ne vidim, razen eno ali dve v kakšnem Miklavževem paketu. :sad:
    Včeraj sem ga malo sračkala. :shamed: Tudi mene menstruacija rada vrže s tira. Ampak saj kalorično je bilo še zmeraj v mejah normale. Danes imam pa Š in ker sva včeraj jedla segedin, jota danes odpade. Zdaj se pa ne morem odločiti, a bi cvetačno juho ali rižoto. :confused: Saj imam še nekaj časa. :smile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz pa sem danes zgodnja, spati nisem mogla od tereh do petih, sedaj pa sem vstala kar z mozem, ki je sel na fizijoterapijo. Brezveze, da polezujem me samo vrat potem boli.
    Sedaj si bom pobarvala lase, posesala in telovadila.
    Ker sem zgodaj vstala bom jedla cornflakes za zajtrk.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Hej dekleta ni panike, jaz sem si kaubojke že kupila. Prej sem imela številko 56 sedaj pa sem kupila 54. To se pravi za št. manjše. Kakšne so te številke pojma nimam, ker če imam konfekcijsko št. 46/48 nemorejo biti te št. pravilne. To so neke kitajske št. saj sem kupila kaubojke v Happy shoop za 8,40 eura. Se ne splača dat več, ker "hujšam" seveda.

Zdej bom pojedla zajtrk, ker prej nisem imela mandarin, te mi najbolj pšejo. Za kosilo bo mesek pa kisla repica. Toliko za zdaj, se še oglasim čez dan.

KAJ JE ZDEJ, DAM SLIKE NAZAJ? ALI SE KATERA BOJI, DA JIH BO SNEL DOL KAKŠEN FAJN FRAJER IN DA JO BO NOSIL V DENARNICI, A ?????

Lp Vandolina:crazy::crazy::crazy::crazy:
    •  
      CommentAuthorprimorka

V bistvu ni tako zelo smešno. Sem že dobila slike od koga, ki se ne bi smele pojaviti v javnosti. Pa ne zato, da bi jih imel kdo v denarnici. Na žalost svet ni tako rožnat. :neutral: Jaz raje vidim, da so moje samo posredovane tistim, ki so jih dali. Je pa lepo, da se med sabo "vidimo".
    •  
      CommentAuthordiana79

mene samo skrbi tiste slike v kopalkah,pa še moj mož je zraven!to res ne bi rada imela vsem na oko!pa še debela sem na njih!danes imam š dan,naredila bom njoke pa ne vem kaj lakho še zraven!ima kdo kakšen ideja?:boogie::boogie:
    •  
      CommentAuthordiana79

vandolina!bom poslala par poročne slike tam sem bila 90 kg!to lakho ostane gor,tisti v kopalkah pa prosim izbriši!
    •  
      CommentAuthorprimorka

U diana, se pravi, da si se že kar nekaj kg znebila, super!

Jaz si zraven njokov naredim zelenjavno omako (podušim bučke, papriko, korenček, ... kar se najde na zalogi pač)
    •  
      CommentAuthorlunica123

POzdravček!
    Diana 79 zelo lepa nevesta si bila - zelo lepo poročno obleko si si izbrala!!... tudi jaz sem novopečena žena (oktobra 2008) :swingin:
    Prav za ta dogodek sem se prvič odločila shujšati, pa se je izkazalo, da še nisem bila pripravljena, saj sem se špe zredila in 1 teden pred poroko širila obleko.... bog pomagaj, tko pač je...

Sem pa danes na mesek dnevu
    Z: 2 pomaranči
    K: Pečen puranji zrezek, velika skleda solate
    V: Ostanki zrezka in solata

Od prvega dneva do danes sem izgubila 2,5 kg (moj mož pravi, da se najbolj pozna na mojih nogah - stegnih - to je moja največja kritična točka)
    Naj ti ne bo nerodno zaradi kg, vsem nam bo uspelo prit na idealno težo, sam vztrajat moramo!
    U.
    •  
      CommentAuthordiana79

hvala punce!sem odločila da bom naredila gobova omaka ker imam doma posušene jurčke!sama sem jih nabrala!lunica :čestitam!jaz sem že tri leta poročena,poročna obleko so mi predelali ker mi je bila premajhna za 5 cm!drugače sem shujšala od takrat vsaj 15 kg ampak brez dieta!samo večerje sem nehala jest,pa obroke sem dala na pol!je pa res da jaz doma imam kar dosti fizična dela (KMETIJA..ITD.) in mislim da tudi to ima teža pri tem da sem shujšala!tako da mi ni treba na fitnes,pa še zastojn je:thumbup::thumbup::thumbup:
    •  
      CommentAuthordiana79

lunica:imaš tabletke TIFOL?jaz jih jem ker mi je gin. priporočil se posebelj zato ker sem na ločevalni da dobim dosti folno kislino ker jih bo potreboval moj dojenček!
    • CommentAuthorMisa

Zdravo!

Primorka - sem Gorenjka; suhe hruške kupujem v Šenčurju, trgovina Vino jug (ima jo nek Makedonec in imajo res kvalitetno sadje)

Drugač pa - fulll smo fejst klapa, sem prav vesela, da se tako dobro zastopimo.:thumbup::thumbup:

čav Misa:wink::wink:
    •  
      CommentAuthorkajapuhi

Primorka, suhe hruške dobiš v kakšnem večjem Mercatorju, pa tudi suhe jabolke imajo.
    Hvala za podatke o tehtanju.
    Ma se vam je že kdaj zgodilo- da ste imele
    naslednji dan kakšne pol kilce več,pa čisto brez
    grehov,to mi ni jasno:cry:
    •  
      CommentAuthorAicha

Vandolina kje so slike od Diane porocne. Jaz se nic vec ne znajdem: slike gor, slike dol pa spet gor. Mi jih bos prosim poslala na moj gmail naslov. Potem pa jih bom objavila na inetnetu za mastno placilo in potem bomo vse iz foruma sle na masazo recimo :crazy:.
    Jaz sem cisto zmesana od nocojsnjega nespanja, morala sem po kosilu za dve uri spat, ker sem bila kot zombi. Razlog ni bil v tem, da sem vstala ob osmih ampak, da pol noci nisem spala.
    Jaz pa sem danes kupila svilene rozice, da malo spremenim dekoracijo v kuhinji na mizi. To mi je v veselje da vsak letni cas drugace okrasim. Svilene roze pa zato, ker so pozimi roze drage, poleti pa kar na polju natrgam rozice.
    Jaz sem sla malo gor, bliza se menstruacija, temu primerno sem tudi nervozna. Nimam pa kot obicajno apetita. Cela sem nekako iztirjena.
    Danes sem pojedla krof za zajtrk (skandal) za kosilo pa zelje in meso alias "licki kupus".
    Jaz k njokom (no moz) naredi krasno mako iz sampinjonov in buck.
    Aicha