Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

1.  
    Talita samo da te dobrote ne premamijo preveč,v mejah normale kot delaš je super :bigsmile ,ne vem od kje ti volja in trma,jaz ko začnem nekaj dobrega jesti se ne ustavim dokler mi ni slabo :angry:

Danes sem ugotovila da če cel dan ne "žrem" mi je kar dolgčas,sem živčna in tečna grozno mi je:devil::devil: občutek da mi nekaj manjka je grozen :cry:
    Kakšen nasvet kako nad požrešnost in celodnevno mišljenje samo o hrani in nič drugega???
    • CommentAuthorksena
    • CommentTime2. Feb 2012

če preveč gruntaš o hrani sesami lušti delajo.
    bolje se je zamotit z nečem drugim,ali pa odit na sprehod.
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime2. Feb 2012

:thumbup:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime2. Feb 2012 urejeno

.
    • CommentAuthorEzi
    • CommentTime4. Feb 2012

Carrie, za 10 kg sem potrebovala slabo leto. Je pa res, da sem se malo lovila preden sem pogruntala, koliko moram jesti. Najprej je šlo hitro dol, zametki mišic so se tudi hitro pojavili, saj sem totalno šokirala svoje telo, s tem, da sem začela nekaj delat. Potem sem vse mišice, ki sem jih pridobila, tudi izgubila, saj sem premalo jedla, mišice grejo pa itak najprej. Takrat sem bila prav smešna - noge kot zobotrebec, riti sploh nisem imela, trebuh je pa ostal. Bila sem prav grozna. Tako, da sem potem nekaj časa preizkušala, koliko moram jesti, HIT kardio na tešče sem opustila. Tako, da sem sedaj zadovoljna, ker nisem smešno suha, oziroma me niso samo kosti in špeh, ampak se mi je postava lepo oblikovala, kot sem rekla, pa sem za to potrebovala kar nekaj časa.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Feb 2012

Kaj si delala da si izgubila "trebuh".
    HIIT mene cisto unici, sedaj ga tako ne morem izvajati, ker me boli kriz.
    A.
    •  
      CommentAuthorcarrie
    • CommentTime5. Feb 2012

Ezi hvala za odgovor. Kot rečeno, se nisem odločila za dieto, ker sem enostavno pogrešala določeno hrano. Trenutno vadim res vsak dan sem se zelo zmotivirala, za zajtrk jem OH, jogurt s kosmiči, vse nesladkano, primešano z lanenimi semeni, za kosilo beljakovine in velikooo zelenjave na 100 načinov, za večerjo količinsko manjši obrok, tudi beljakovinski ali kakšen kos pirinega kruha. Malice so sadje in pa bela kava. Kalorično sem v deficitu, vendar ne velikem. Tu pa tam si privoščim kaj sladkega. Ubistvu se dobro počutim, ker sem očistila organizem od težke hrane, predvsem čokolad in prevelikih obrokov. Pazim, da spijem dovolj vode, z zelenim čajem sem pa itak "zasvojena" :) Torej prvi rezultat je definitivno 1000x boljše počutje!
    • CommentAuthorEzi
    • CommentTime6. Feb 2012

Boljše počutje je pa najboljša motivacija za začetek. :bigsmile:
    Največ mi je pri izgubi trebuha pomagala vztrajna telovadba in pravilna prehrana. Na začetku je bil že takoj viden rezultat, ker se nisem več zvečer basala. Na splošno se nisem nažirala, mi je pa najbolj pasalo jesti zvečer in takrat seveda v največjih količinah. Zdaj imam zadnja 2 obroka samo beljakovinska (jajčni beljaki, skuta, kazein...) in je moj trebuh zelo hvaležen. Vaje, ki jih delam za trebuh: dvigujem noge (zdaj z 8 kg utežjo) in delam crunche s 4 kg. Dela pa trebuh tudi pri drugih vajah: počep, sklece... Sicer je trebuh še vedno malce obložen, vendar nič več ne štrli in je lepo oblikovan.
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime6. Feb 2012

O, pridna deklica! :clap:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Feb 2012

Torej se bom sedaj se bolj ciljano posvetila trebuhu.
    :rolling:
    Zacnem cez 2 uri.
    Sicer bom pa od jutri na low-carb dieti.
    A.
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime7. Feb 2012 urejeno

;)
  2.  
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Feb 2012

Ulala huda slika.
    Tista zadnja mi je najbolj vsec (punca) mislim.
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime8. Feb 2012

Čao!
    Po dveh tednih se spet oglašam. Itak, da s slabo novico. Spet sem zabluzila.:shamed: Razlog, da se nisem oglašala, pa je naporen 12 urni delovnik in ko sem prišla domov, sem se samo nažrla in šla spat. Žrla sem tudi v službi. Iz avtomata se mi tako vabljivo smehljajo sendviči... Žalostna sem, ker se jim nisem uprla in jim pokazala fakiča pa šla mimo... Najprej mi je bil eden dovolj, kmalu pa še to ne več... Iz ene skrajnosti v drugo... Par dni nazaj sem kupila 30 dag čokolado z lešniki za sodelavko, ki mi je šenkala goveja jetrca, požrla sem jo pa sama, v trenutku je ni bilo več. Besedo "žrla" uporabljam zato, ker to ni normalno hranjenje, ampak dobesedno žretje... Sem to res JAZ?:cry: Tako neznansko sem utrujena od vsega tega prenajedanja, od službe, od nezadovoljstva s sabo... Spet se nevarno nagibam k stotki... Do konca sem obupana!
    Ne vem, se mi sploh še splača oglašati na forum, ko pa ni nič z mano?!? Ko se prenajedam, je Marinolinka pozabljena. Hoče se mi prikrasti v zavest, jaz jo pa odrivam.:cry: Nimam več kaj za dodat, res...:cry:
  3.  
    Tehtnica zelo mi je žal za tebe.... da nisi dovolj močna, da bi se uprla sendvičom. Ne smeš pustit, da se to še zgodi. V službo si sabo vzemi sadje, ko zakruli želodec, pojej sadež, spij nesladkan čaj. Za malico si pa sabo vzami, en dan prej si skuhaj pa to je to. Ne smeš stradat, ne smeš pustit, da sploh pride do te velike lakote, da vse požreš. Ko si pa boš zaželela spet sendvič, se moraš pri tem zalotiti in se vprašat ali si želiš trenutek sreče s sendvičom in neprestan občutek krivde in nesreče...ali si pa želiš občutek zadovoljstva, ko greš zvečer spat in si lahko rečeš: danes sem zmagala, premagala staro tehtnico, in jutri bom in pojutršnjem.... ta punca, ki je na sliki, si lahko ti. Ampak samo, če si to resnično želiš.
    Napiši si jedilnik za en dan naprej in zabeleži točno kaj si dejansko pojedla. in kako se počutiš ob tem. Verjamem v to, da ti bo uspelo, le poberi se in gremo naprej!!
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime8. Feb 2012

Jaz tudi pravim: od doma si prinesi, Tehtnica, malico, ki ne bo tako kalorična, mogoče kakšno kuhano jajce ali klobaso piščančjih prsi, če si željna mesa, zraven lahko poješ kakšna dva prepečenca. No, malo moraš jesti, da lahko vzdržiš tistih 12 ur dela. Verjamem, da ti ni lahko, ampak poskusi se nekako znajti.
    V plastičnih lončkih od skute ali v lončkih od kislega zelja si lahko prineseš v službo razne solate, fižolove, zeljne, jajčne in podobno (seveda v zmernih količinah). Navadni jogurt tudi ni pregrešno kaloričen, pa zraven prepečenec, mnjam!
    Lahko si prineseš tudi kakšno manj mastno mleko in zraven še nekaj poješ.
    Tako da glej, da poješ manj kalorično kot so tiste malice, ki so na razpolago v službi.

Waterloolilly ti je lepo napisala, kako lahko prelisičiš svoje želje po hrani. Vprašaj se, če je tisti sendvič vreden tega, da potem postaneš razočarana nad seboj. Vprašaj se, ali je boljši sendvič ali pa vitka, lahkotna postavca v ljubki oblekici. Tako jaz pri sebi tehtam te želje in potem seveda prevaga, da se odločim za tisto, kar je zame boljše in bolj pametno.
    Glej, sendvič v nekaj minutah poješ in ga ni več, postavco pa lahko imaš dolgo mladostno, pa še zdravo je, da ne nosiš na sebi toliko telesnega bremena, ki ni zdravo niti za srce niti za kaj drugega.

Dobro, morda bo kdo rekel, da je vseeno, kakšno postavo imamo. Toda tudi zamisel o lahkotnejši postavi je lahko velik motivator za hujšanje in jaz se ga oklepam. Ob tem pa se zavedam, koliko doprinesem s tem, da sem suha, zdravja svojemu telesu in se veselim, da bom v kratkem spet trimčkala, ko mi ne bo treba nositi tolikih kilogramov, in s tem bom okrepila svoje telo, da ne bom že pri 70-ih ali že prej obležala v postelji. Itak sem mnogo izgubila v življenju priložnosti po krepitvi telesnih moči, ker so me ovirali kilogrami, da bi se lotila športne telesne dejavnosti.
  4.  
    Tehtnica ne bom pametovala kaj naredi, vse ti je jasno in vse vidiš... ker tistega nekaj odznotraj ti nobena ne more stran vzeti da bi ti bilo lažje. poskušaj preživeti tele črne dneve, če imaš možnost se probaj malo sprostiti kako ker očitno ti sres pride do živega in pol se braniš s hrano. na srečo lahko rečem da vem kako ti je in upam da ti je lažje ko veš da nisi sama. takšne dileme ko se ti sendviči smejijo itd...imam sama vsake toliko:) ampak nekako se prisilim tistih 10 min.ko me najbolj pere da rečem ne in potem mine... ampak je to dolg proces in včasih ti pač spodleti. ampak kaj zdaj? boš nehala na forum pisati in nadaljevala in vse pustila iz rok? ne, zdaj ne smeš ostati sama in se objokovati, lepo se boš porihtala in boš spet na pravi poti verjemi. ampak moraš sredinsko pot ubrati vidiš da ne gre če se preveč držiš on ful omejuješ.kar naenkrat potem izživiš vse za nazaj. nočem te predalčkat ali kajkoli ampak meni se je dogajalo isto- faza vzdrževanja ko se res bremzaš, potem pa faza izživljanja (in žal je tako opisana tudi odvisnost od hrane). upam da veš da te vsi spodbujamo in ti držimo pesti da se izvlečeš iz te luknje. ampak resno probaj dan na dan. naredi si urnik in se ga drži samo en dan, nato naslednji itd...pa znebi se vseh sladkarij v hiši, v službo pa nosi ogromno sadja. ko prime sendvič,pojej najprej sadje,nato naredi par počepov,nato se vprašaj za sendvič:) malček heca,vem da včasih ni enostavno in ti ni nič jasno...žal mi je da se ti to dogaja in upam da se boš pobrala. včasih mora človek dosećči najnižjo točko da lahko vstane in se dvigne še boljši. verjamem da ti bo uspelo!stisni zobe!
    • CommentAuthorksena
    • CommentTime9. Feb 2012

tehtnica ti sanm piši,sprazni svoje nezadovoljstvo,lažje ti bo.Tukaj na forum lahko zliješ vse svoje razočaranje in jezo,nikakor pa se umikat.Deli svojo bolečino z nami,razumemo te. Včasih se vse nakopiči,in je hrana kot pomirjevalo,tako pač je.Mi ki imamo problem s prehranjenostjo se tolažimo z njo,ljudje ki pa so že itak v deficitu pa vse zavračajo.pusti da te vse to mine,za vsakim dežjem posije sonce,nevihta pusti razdejanje,vendar enkrat posije sonce,VERJEMI, dokler smo živi lahko še vse popravimo.Ne bo kot je bilo,lahko je celo bolje. NEPOBEGNI,izprazni se,imej se rada ,čeprav je včasih težko.
    Talita odličen vzgled vztrajnosti,čestitke in še malo,..saj bo šlo,..
    jaz se trenutno navajam začutiti sitost.Kg stojijo,nič zato,sem se pa že zalotila ko sem začutila dovolj je,...želim razvijati ta občutek,da ne bom vedno mislila da se nečemu odrekam,....
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime9. Feb 2012 urejeno

Tehtnica, naj ti ne bo nerodno, če ti ne uspeva v hujšanju, kakor bi želela, saj me vemo, kako je s tem.
    Imamo podobne izkušnje, obdobja neuspehov in obdobja napredovanja.
    Spomni se, kako sem jaz pol leta nekaj mečkala, da bi shujšala, a sem se kar naprej vrtela na istih številkah - malo dol - malo gor in sem to pridno in brez sramu zapisovala na forum.
    Potem pa je nekega dne kar krenilo.
    Požrešnost je minila in ko sem bila globlje v tem, me ni več zvijalo v želodcu in me sililo k prekrškom.
    Zdaj pa sem že blizu cilja.
    Mogoče 1 mesec, mogoče 2 bo potrebno, da ga dosežem.
    Meni se to ne zdi veliko obdobje.
    Mesec je takoj naokoli, tehtnica pa nas razveseli, ko pokaže manjšo številko.

Ti ne odnehaj, imela boš še priložnost naučiti se, kako se prehranjevati v času službe. Vse ne more kar prve dni uspeti. A boš že pogruntala, kako ravnati s prehranjevanjem v službi.
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime11. Feb 2012

Hvala, punce za podporo!:grouphug:
    Malico si bom res nosila v službo. Sendvičem se zadnje dni uspešno upiram.:fierce::middlefinger:
    Bo, bo. Človek ne sme nikoli izgubiti upanja!!!:boogie::boogie::boogie:
  5.  
    Lepo tehtnica da so besede prišle na pravo mesto :O) Super, da si se te dni sendvičem uprla!! Zdaj pa pride vikend in se je treba paziti drugih dobro znanih pasti. Želim ti uspešen vikend in upam da se boš javila s pozitivnimi novicami ;) Tudi jaz se trudim, da nebi grešila, zaenkrat mi gre pa še veliko boljše se počutim, ko opravim nalogo "aktivnosti", ki sem si jo zadala. Do zdaj sem se uspešno animirala h gibanju raznih oblik. Hočem šeee :))) Upam, da bo trenutna evforija dolgotrajna! Tebi in meni in vsem ostalim, ki jo trenutno doživljajo. :))
    Talita tudi jaz sem se dolgo "pripravljala in odločala" oziroma mi je kar nekaj poskusov spodletelo. Enkrat pride ta dan, ko se odločiš, da boš uspel in nekaj spremenil v svojem življenju. Lepe nagrade pa nas že čakajo: občutek lahkotnosti, obleči oblekce ali kratke hlače brez sramu, kupovati v normalnih trgovinah z normalnimi številkami - nakupovanje naj postane spet zabavno. To je moj cilj - si kupit in obleči kaj želim in ne kar mi pristaja ali kar mi prekriva obročke. I have a dream. Dovolim si sanjati in verjamem, da bodo te želje postale resničnost.
    Lep vikend vam želim in do naslednjih pozitivnih rezultatov pozdravček iz zasnežene ravnine ;O):bigsmile:

PS: kako si dam te lepe smeške v text (katere imate ve in uporabljate) :O)

:boogie:
  6.  
    aha zdaj vem kako :fierce:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime11. Feb 2012 urejeno

Zdaj zvečer sem naredila čokoladno torto in spekla slane palčke iz listnatega testa. Dve majhni sem poskusila, da sem videla, ali je uspelo, drugega pa se nisem dotaknila. Pridna, se moram pohvaliti. Pa ne zato, ker sem spekla, ampak zato, ker se nisem šla nažirat.
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime11. Feb 2012

Na tej strani so označene kalorije zelo mnogih jedi, oziroma živil: http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Tablica-kalorija.aspx
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime12. Feb 2012

Zanimivo, Talita.
    Jaz sem se pa odločila za dieto, ki je zadnje čase zelo priljubljena. Z njo je uspešno shujšala Špela Grošelj, če vam je kaj znano. Danes je moj drugi dan in mi kar gre, brez prekrškov. Do kosila je malo krize, potem je bolje.

•  
      CommentAuthortehtnica

Za dieto sem se odločila, ker če imam predpisano, koliko česa pojesti, se tega držim, če pa ne, se prenajedam. Vem, vse je v glavi in moja je pač takšna. Zelo zanimivo.:sad:
    •  
      CommentAuthorTalita

Ti dam čisto prav. Imam enako mišljenje. :smile:
    •  
      CommentAuthortunna

tehtnica, to ješ Nupo??
    •  
      CommentAuthortehtnica

:shocked:
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime13. Feb 2012

Glede na to, da imam najbrž 1x več kil kot ti, je to moja zadnja možnost. Potem si bom morala poiskati strokovno pomoč, kar pa je, glede na izkušnje iz mladosti, izhod v sili.:angry:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime13. Feb 2012

Tehtnica, navijam zate, da ti bo uspelo. Pred očmi imej jasno sliko, kaj ti bo prineslo, ko boš imela manj kg! Večkrat dnevno si to predoči, ker ti bo dajalo motivacijo in s tem moč izvesti ta težki podvig.
    • CommentAuthorinči
    • CommentTime16. Feb 2012

Prosila bi vas, če bi lahko izpolnile moj vprašalnik za maturo o istospolnosti na tem naslovu! :) Prosim? Hvala!:)
    http://fluidsurveys.si/surveys/tina-5G/odnos-do-homoseksualnosti/
  7.  
    Inči sem izpolnila :bigsmile:
    • CommentAuthorurska55

Pozdravljene, jaz sem čisto nova na tem forumu in se opravičujem če sem falila temo. Me zanima, kako se sproži sms za dieto Kemičnega razkroja. Zasledila sem namreč, da se lahko registriraš in te lepo vsak dan vzpodbujajo in pošiljajo jedlike ?? ;)

Hvala lepa za odgovor.

Aja pa še to. Prebrala sem kar nekaj člankov obupanih ženski, ki jih hujšanje ne gre in ne gre. Jaz sem našla čudovit recept. Spoznala sem idealnega moškega. :) In verjemite mi, da pride do nore volje in kilogramčki kar izginjajo :)

Lep večer, U.
    •  
      CommentAuthorAicha

Urska55 pozdravljena.
    SMS se placajo in sploh ne vem ce jih se posiljajo.
    A-ja pa ne vem kako se aktivira.
    A.
    • CommentAuthorurska55
    • CommentTime17. Feb 2012

Aicha hvala lepa.

No bom pa sama se motivirala, sej to zmoremo ane??

Akcija !!!!!!!!!!
    • CommentAuthorinči

Hvala morm shujšat! :)
    •  
      CommentAuthorAicha

Seveda.
    Gremo, gremo..
    • CommentAuthorksena
    • CommentTime6. Mar 2012

no pa je prišekl forum nazaj,sem ga kar pogrešala,tako kot klepet ob kavi s prijateljicami,.

pa dejmo naprej,...
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime6. Mar 2012

:jumping::jumping::jumping::jumping:
    • CommentAuthorinči
    • CommentTime7. Mar 2012

Eko punce, moja naaaaj motivatorka. Kako se vam zdi? Upam, da vam bo v pomoč:)

http://lauramustloseweight.com/
    http://www.youtube.com/watch?v=ZKCidixZY20
    http://www.youtube.com/user/LAURAmustLOSEWEIGHT?ob=0&feature=results_main

This girl rocks!!!
    Je tudi na FB-ju in vsak dan kaj motivacijskega objavi, sam danes mi pa FB začuda ne dela :shades:
    • CommentAuthorEzi
    • CommentTime29. Mar 2012

Pozdravljene punce,
    pred časom se spomnim, da je bila neka debata o beljakovinskih šejkih in ste me spraševale, v kateri trgovinah se dobi ugodne in vredu šejke. Takrat sem poslala link od trgovine, kjer sem kupovala, zdaj sem pa našla še bolj ugodno trgovino. Kupujem samo še tam, ker imajo dobro sestavo, poceni so, pa še druge dodatke imajo poceni (vitamini, omega3). Sem se spomnila na vas, če bo kateri prav prišlo: http://www.gorilla-labs.eu/

Drugače pa uspešno naprej z zbijanjem kilogramčkov ob teh lepih dnevih.
    •  
      CommentAuthorAicha

Hvala Ezi
    •  
      CommentAuthorAicha

Ce katero zanima.
    http://www.fitline.si/
    A.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. May 2012

Pridno vas spremljam.
    Vse ste prav pridne in se trudite.
    Jaz se bom sedaj zacela spopadati z mascobo okoli trebuha, kar je menda najtezje.
    Poizkusim pa menda lahko.
    In bom videla kaksnoi bodo rezultati.
    Z hormonskimi spremembami, leti in tudi hrano se mascobne celice zelo upirajo in so trdovratne.
    Vojnaaaa!!.
    A.
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime7 dni nazaj urejeno

Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):