Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Mar 2009

No lahko bi.
    Kozoroginja kako dolgo tvoj pikec zjutraj spi?
    Princeska bi bila bolj pogosto tu, ce bi spala do devetih desetih. Sedaj pa je ob 6 "start perajt" za ne vem kam med vikendom. Med tednom pa z v vrtec.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime6. Mar 2009 urejeno

.:shamed:
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime6. Mar 2009

Aicha, dobro se pozanimaj, kako je z garancijo, da ne boš imela isto sranje kot jaz. Imam namreč HP, ki je bil predstavitveni model in ni nikoli prišel pri nas na prodajne police. Narejen je za ameriški trg (zagotovo to velja za vse modele HP Pavilion in Compac presario) in se prodaja le v nekaj evropskih državah. Ker ga pri nas ni, noben servis ne more pridobiti rezervnih delov zanj. Moj pa ima serijsko napako, pa nisem edina, poznam vsaj še tri, ki so v istem dr... vsi HP-jevci. Popravilo mi lahko zagotovi samo posrednik, ki mi ga je prodal (ne bi o tem, da jih že 14 dni ne morem dobiti). Če se ne motim, bi ti računalnik kupila neposredno, torej če modela pri nas ni, bi morala za morebitno okvaro računalnik sama posredovati na servis v državi izvora.

Drugače pa, jaz uporabljam Lunin mehčalec. In ne kupim nobenega drugega več. Končno en, ki ne muči moje kože! Za pranje pa tako pretežno uporabljam oreške, razen za kaka res umazana delavska oblačila.

Drugače pa nič novega. :bigsmile:

Diana, držim pesti!

Vsem pa lep pozdrav.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime6. Mar 2009

Glede računalnika se strinjam stabo. Čeprav imam star računalnik , ki mi je pred novim letom crknil (neka napaka pri nalaganju enega programa) smo ga nesli v naš servis v Kopru. In da vam povem, da so mi ga vsega zasračkali, en kup programov so mi ven zbrisali od pekača CD naprej. Ponavadi mi je to popravljal moj bratec. Tako, da sem po oddaljeni pomoči dobila nekaj programov nazaj, oz. jih je brat naložil kar iz pisarne.

Glede oreškov in pranja, še nisem slišala, prosim za malo več pojasnil?

Si bila kaj doma?

LP Vandolina
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

Moj pikec sedaj ko gre v šolo vstaja ob 6,30 uri, tako da je ob 7 uri že v šoli.
    Ko je bil pa manjši pa je bil priden in je spal tudi do 9 ure, kadar ni šel v vrtec. Med vikendom pa se zdaj zbudi isto, kot če bi šel v šolo. Pa se malo pocrkjava,
    da ni takoj pokonci.
    Ko je bil pa pri meni na morju pa ni bilo problema. Ob 20,30 uri spat zjutraj je pa vstal ko se je zbudil. Nikoli pred osmo. Potem pa še popoldne , včasih tudi dve uri.
    Starejši vnuk, ta pa je bil programiran za ob 6,00 uri.Nič ni pomagalo. Vnukinja pa je bila zaspanka (no še zdaj je) ampak ima službo in mora vstat bolj zgodaj.

Lp kozoroginja
    :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Auč:shocked::shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Mar 2009

Uf grozno. Tako zgodaj.

Primorka hvala.
    Moj HP je imel garancijo veljavno wordwide in ko mi je pocil pokrov so mi zamenjali v Ljubljani brez problema, samo pocakati sem morala na monitor.
    Kupila bi ga preko interneta prisel bi na svakov naslov potem pa v Beograd in od tam v Maribor. Prav HP Pavilion imava nagledan, tako, da bova posebej preverila.
    Res se enkrat hvala.
    Aicha

Meni vsi mehcalci premocno ali precudno disijo zato imam kar Sparovega. Balsam
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime7. Mar 2009 urejeno

Danes sva bila s pikcem v kinu.Malo spremembe. Potem pa na kavo in sok.
    Obiskala sva še snaho v službi, ker je dežurna.
    Zdaj sem pa zbita kot stara kanta,. Roka me boli za umret. Komaj jo še premikam.:cry::cry::cry: Terapija je pomagala samo za kolk.
    Pikec se je pa danes zbudil ob 6-h. Odpre oči in že govori:angry::angry::fierce:

Lep praznik vsem puncam mladim in malo manj mladim.
    kozoroginja
    •  
      CommentAuthorVandolina

:shocked:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

Hudo:crazy::crazy::crazy:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Grrrrrr :rolling::rolling::rolling::rolling:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

hahaha, imaš prav:jumping::jumping::jumping:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime7. Mar 2009

DIETA PO KRVNIH SKUPINAH

D'Adamova teorija je osnovana v dejstvu, da ima vsakdo od nas eno od štirih krvnih skupin, ki naj bi odločala o tem, kakšen je naš značaj, metabolizem ter kakšne morebitne težave in bolezni. Prehranjevati bi se morali svoji krvni skupini primerno, saj je odziv organizma na t.i. lektine, ki so glukoproteini in odločilni pri prebavi in presnovi hrane, odvisen od nje.

Krvna skupina 0 je druga najpogostejša (42 %). Ljudem s to skupino, ki naj bi bili telesno zelo aktivni, ustreza mesna hrana (rdeče meso), živalske beljakovine, sojino mleko, sir ter zelenjava, neprimernni pa naj bi bili izdelki iz žit, mleko, skuta, krompir in sadje.

Pri krvni skupini A (44 %) naj bi dobro počutje zagotavljala žita, tudi riž, in zelenjava, od beljakovin pa ribe. Ljudje s to skupino imajo slab imunski sistem, občutljiv želodec in težave s sladkorjem, ne ustreza jim meso, mlečni proizvodi, krompir, banane in sladkor (kisla hrana).

Osebe s krvno skupino B (10 %) imajo močan imunski sistem in prebavo, podvrženi pa so stresu in kronični utrujenosti. Ustreza jim rdeče meso, jajca, zelena zelenjava ter banane, ananas in grozdje, redili pa naj bi se ob svinjini, mehkih sirih, koruznih izdelkih, stročnicah in avokadu.

Krvna skupina AB (4 %) združuje lastnosti slednjih dveh skupin. Ljudje so prilagodljivi, imajo močan imunski sistem, vendar slabokrvni in ves čas pod stresom. Ustrezajo jim ribe, mlečni izdelki, rženi kruh, riž, zelenjava in ananas, aktivnost pa jim zmanjšujejo piščančje meso, morski sadeži, maslo, mastni siri ter banane in pomaranče.

http://old.triatlonska-zveza.si/dokumenti/clanki/diete.htm

Pa lep pozdrav Vandolina
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Mar 2009

Kozoroginja mene caka veselje naslednji vikend.
    Princeska tudi ko odpre oci je za akcijo. Se dobro, da se za zacetek zadovolji z risankami.
    Vandolina jaz rajsi umrem kot, da sem taksna.
    Pa lep 8. marec vsem.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime8. Mar 2009

Jaz tudi in tudi jaz želim lep 8. marec vsem
    •  
      CommentAuthornjegova
    • CommentTime8. Mar 2009

Naj dan poseben bo za vas,
    mladenke brhke in ženice,
    prešerno voščim vam na glas,
    poklonim travniške cvetlice.
    Lepota vaša je in čar,
    cvetočih barvnih lepotic,
    toplina srčka naj bo dar
    in dnevi vaši brez bodic.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime8. Mar 2009 urejeno

ja:shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. Mar 2009

Jaz sem prezivela prav lep dan.
    Midva imava namrec danes eno izmed mnogih obletnic, ki so samo najine.
    Malo sva sla pred kosilom na kramarskega, po kosilu pa na kolesa in sva se tri
    ure potepala. Nabrala sva goro noric in sedaj jih imam doma. Potem pa sva sla se pes
    do hcerke in jih nesla tudi njej.
    Rozic 8. ne kupujem iz principa, ker jih tako nesramno podrazijo.
    Zvecer pa sem si nalakirala nohte in to rdece, sedaj si lahko privoscim ko sem doma :devil:.
    Pa ze nekaj casa sem si zelela rdecih nohtov.
    Dan se koncuje in lepo je, ko ga lepo prezivis in se nekaj naredis zase.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime9. Mar 2009 urejeno

Rože so res nesramno drage, kadar je kakšen praznik. Pri sinu na vrtu rastejo zvončki in so prav lepi(kronce), pa malo zelenja in šopek je tu.
    Po lepem vikendu je danes spet bolj hladno in pusto- sivo.
    Pikec je bil čez vikend pri meni. Smo se imeli kar luštno.Popoldne smo gledali nogomet . Sin igra, pa smo pogledali koliko golov bo dal. Hura, je bil dober.
    Dal je edini gol za svoje, drugače so pa zgubili:cry::devil: Bo drugič bolje.
    kozoroginja:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2009

Vidim, da si imela pestri viked jaz pa zacnem s terapijo danes.
    Ja tudi midva sva nabrala kronce slika je na (sladki.grehi).
    In sedaj je prav lepo ko je toliko roz.
    Za malo se mi zdi, da dam za rozo v cetrtek en evro v petek pa dva. Ali pa se vec.
    Kako se vam zdijo Fitoval kapsule meni se zdi, da mi pomagajo edino nohti niso se tisti pravi.
    Lep dan Aicha
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime9. Mar 2009

Dobro jutro.

Končno sem dobila odgovor glede računalnika. 250 evrov pa samo 3 mesece garancije na popravilo. To je pol cene novega in sedaj ne vem, kaj narediti. :cry:

Pralni oreški so pa super stvar. Sploh za mojo občutljivo kožo. Najdeš jih predvsem v bio trgovinah. So naravni in zato tudi okolju prijazni, meni so res super. 500g stane nekje od 8-10 evrov in zadostuje za cca. 150 pranj. Tako da se tudi cenovno splača. Moraš pa dodati mehčalec, ker imajo če ne tak čuden vonj. Ma jaz ne zamenjam! So pa prav takšne lupinice in jih daš v vrečko in vržeš v boben. Zamenjaš jih pa po treh pranjih. Meni jih je priporočila tašča, ki ima podobne probleme s kožo, in moram reči, da sem ji hvaležna. Prej sem vse cunje dodatno izpirala, pa me je še vedno srbelo.

Upam, da ste lepo preživele praznik. (Jaz sem ga z migreno prespala :cry:)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2009

Primorka sranje odlocitev bo tezka.
    Zato pa midva ze pol leta kupujeva novega.
    Sva hotela nkeja poceni pa se ne izplaca in tako sva sedaj na tem da koncno kupiva kar zeliva.
    Kaj imas samo alregijo ali tako suho kozo?
    Jaz imam samo suho kozo pa me vse srbi? Mislis, da bi orescki prisli v postev?
    Grem na terapije spet sem zabluzila z racunalnikom.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime9. Mar 2009

Predvsem imam tako suho kožo in luskavico. In ker je precej napokana, me vsaka stvar močno draži. Poskusi, saj ni tak strošek. Konec koncev se lahko vedno vrneš na stare praške. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Bom poskusila celo vem, kje jih lahko kupim.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

Fitoval kapsule se res obnesejo, in šampon tudi.Čeprav imam zdaj krajše lase, se na glavniku ne vidi več veliko las, skoraj nič. To se pravi da so mi pomagale.
    Ja vikend je bil kar pester. Motilo in me še moti neznosna bolečina v roki oziroma rami. Roko držim kar bolj pri miru.
    Primorka kakšno kremo uporabljaš za suho kožo in luskavico. Za to zadnje iamaš
    verjetno kaj drugega v lekarni pripravljeno.

kozoroginja:jumping:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Vandolina:flowers:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2009

Mene boli pa zelodec v zlicki ze tri dni nenormalno.
    Po hrani in po recimo tekanju.
    Nimam pojma zakaj pa ceprav sem iz stroke. Bom se malo pocakala vmes pa se bom sopala
    s tabletami ce ne bom morala ukrepati.
    Res ni normalno.
    Rama me je po prvi terapiji zacela boleti.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

:shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2009

Ker ne vejo kaj me boli.
    Dolga je pot do odkritja vzroka bolecine.
    Najprej so mislili, da je kalcinacija, pa od vratu, mozno je, da je vnetje narastisca misic (rabim UZ), mogoce je od vratu.
    Sedaj bom dala terpaijo skozi potem pa grem z dijagnostiko dalje. Vse po pravilih ZZZS. Mislim... Ortoped (bivsi fant iz OS :)) je rekel naj kar pridem samo napotnico rabim.
    Bomo videli.
    Lahko noc, Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2009

Ja sedaj ko sem doma sem malo boljse.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime11. Mar 2009

Ja počitek in spet počitek, samo nemoreš dolgo počivat, če moraš it delat.:cry:
    •  
      CommentAuthorVandolina

•  
      CommentAuthorAicha

Danes mi je gospod, ki je zastopnik za nekatere brezglutenske izdelke poslal 2 kg moke in se brezglutenske krekerje zastonj. Ker sem mu napisala, da bi poskusila njihovo moko in da ne bi za zacetek kupila 6kg ampak samo enega. In sedaj pecem kruh po dveh letih crnega (do sedaj ajdov ali koruzni). Lepo disi, bomo pa videli kaj pride ven. Bom javila.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Super!:shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha

Sedaj pa res zapuscam vse diskusije in se javljam tam kot smo se dogovorile.
    Kruh se je spekel in je bozanski. Po dveh letih sva koncno jedla kruh (jaz sem samo grizljaj), ki ima strukturo kruha in okus po kruhu.
    Dober je zelo. Pa ni cisto crn. In laneno seme (mleto) sem dala notri. Je pa zelo drag 350g strucka stane 2 evra.
    Opsss saj sploh ne vem koliko stane kruh v trgovini.
    Danes sem v Intersparu skoraj dol padla ko sem videla da moj priljubljeni Dash stane 2 evra vec kot je stal prej. Ali se motim uporabljam tekocega.
    Bila pa sem pri frizerju, spice je bilo treba porezati.
    Sem pa zelo zadovoljna z ucinkom Fitovala.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ja Aicha, kot sem že nekje rekla, več glav več ve. Prav je da Fitoval deluje.
    •  
      CommentAuthorAicha

Res zelo sem zadovoljna.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime12. Mar 2009

Dobro jutro,

dan sem zacela polna energije, dobre volje in oh in ah.
    In s telovadbo.
    Soncen dan ti da tono energije.
    Da bi le lahko vsaki dan tako zacela po mojem ritmu.
    Se 13 let in pridruzim se Vandolini in Kozoroginji.
    Lep dan zelim vsem.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ja kaj misliš, da te bova z Kozoroginjo čakale???? Ti bova ušle naprej, nažalost.:sad:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime12. Mar 2009 urejeno

Ja na žalost bova vedno nekaj let pred tabo Aicha.
    Uf še 13 let.. to bo pa še dolga. Mogoče se bo pa kaj spremenilo na dobro.

Včeraj in predvčerajšnim sva z mojim llutala po mestu in okoli dohtarjev. Dragi je imel pregled za cuker in sva tam preživela nekaj ur, potem sva pa šla še na oglede v Merkur. Iskala sva eno dobro pipo za kuhinjo. Včeraj sva jo pa kupila in to dvoročno. Enoročna mi je hitro spustila in se ne da popravit.
    Danes pa sem jo montirala.Ja ja sama sem jo namontirala in dela ko urca. Mal me je jezilo ker nisem imela pri roki tapravega orodja in sem improvizirala, pa je vseeno super ratalo:boogie::boogie::boogie:

Lp kozoroginja:peace:
    •  
      CommentAuthornancy 555

Jaz sem pa danes imela zobozdravnika ob 14h in mi je obrusil 2 zoba, tako da ko sem prišla domov sploh nisem mogla jesti, pa še tampon sem imela, ker sem krvavela ob dlesnih.No čisto malo sem vseeno jedla:ajdovo kašo z gobami, motovilca pa nisem mogla.Tako sem danes na neprostovoljni dieti.Za večerjo si bom pa čisto na drobno narezala motovilec, radič in endivijo in dala noter topel krompir.
    Kozoroginja meni je tudi napisalo napaka 500...sem pa mislila, da jaz ne znam,pa izgleda da ne gre.
    Lp :cry:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

Ja to kaže že par dni. Sta bila vnukinja in njen fant pri meni pa tudi njemu ni ratalo. Je isto pokazalo.Zgleda da imajo oni težave ne mi.:bigsmile:
    Nancy555 od kje si, če smem vprašat?
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja pri tem pa mi bosta vedno usle in bosta v prednosti.
    Ce se bom cez 13 let pocutila tako kot sedaj ne bo problema.
    Mogoce se bo kaj spremenilo na dobro ceprav dvomim vse gre gor tudi pogoji za penzijo.
    Midva sva lani tudi kupila novo pipo za kopalnico in sva vzela dobro staro dvorocno, ker je obema boljsa. V kuhinji imamo enorocno pa nisem ravno navdusena.
    Ne vem zakaj sem za nekatere novosti tako dojemljiva.
    Kje kaze 500 napaka?
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

:fingersear::fingersear::fingersear:
    •  
      CommentAuthorAicha

Meni je delal moj dragi zobozdravnik spredaj mosticek in ves, da mi je dal "nadomestek"?
    Nisem mogla verjeti. Sem zgledala kulturno, jedla pa sem samo tekoco in miksano hrano.
    Poleg trega pa mi je se cez celo spodnjo celjust naredil rez in mi jo potegnil malo gor, ker se je spustila dlesen. Potem pa sem imela v ustih
    taki scitnik kot bokserji.
    To je bilo trpljenje ampak uspeh je tukaj. Samo sedaj si moram dlesni vedno scetkati strogo navzgor.
    Ne se bat zobozdravnika.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

joj, joj.:cry:
    •  
      CommentAuthornancy 555

Jaz sem v bistvu imela na teh dveh zobih že prevleke in mi jih je snel.Zoba sta brez živca, pa mi je vseeno dal inijekcijo, 3x me je pičil.Ampak tako nežno, da skoraj nisem nič čutila.Je rekel da zaradi dlesni, da me ne bi bolelo.Pod prevleko pa mi je pri enem zobu našel karies, zato mi je brusil čisto pod dlesen in sem močno krvavela.Sedaj je že v redu in me nič ne boli.Danes teden mi bo pa vzel mero.
    Vandolina, brez zob boš samo toliko časa, da se dlesni zacelijo.Saj ti bo sigurno dal začasne zobe.
    Ob kateri uri ga pa imaš, da bom mislila nate.
    Kozoroginja sem iz Velenja.
    Lp :bigsmile:
    •  
      CommentAuthornancy 555

Vandolina kakšna pa si. Malo prej prikupna punčka, sedaj pa že srček?
    Ali treniraš ?
    •  
      CommentAuthorVandolina

:shamed:
    •  
      CommentAuthorVandolina