Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorČebelca
    • CommentTime7. Mar 2009

Pozdrav vsem!

Nova tukaj :smile:. Z mano in dietami je tako: občasno se vržem na kako :wink:.

Da takoj preidem k bistvu: zanima me vse kar veste o tej dieti glede na krvne skupine. Če imate kakršnekoli izkušnje prosim napišite.

Do danes nisem o tej dieti vedela nič (vedela sem da obstaja)... danes pa sem nekaj že prebrala na netu.... in me je popolnoma navdušilo. Rada bi preizkusila... bi mi pa bilo lažje, če bi mi kdo kaj povedal iz lastnih izkušenj. Če ima kdo kakršnekoli podatke o tem a se da iz knjige dr. D'Adamo sestavit svojo zalogo v shrambi ali je potrebno h kakemu strokovnjaku? In če je to potrebno, kakšne so cene?
    Naj omenim še to, da mi osebno ne gre toliko za hujšanje kot za težave, ki jih imam s prebavo in s kožo.

LP
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime7. Mar 2009 urejeno

:shocked:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime7. Mar 2009

DIETA PO KRVNIH SKUPINAH

D'Adamova teorija je osnovana v dejstvu, da ima vsakdo od nas eno od štirih krvnih skupin, ki naj bi odločala o tem, kakšen je naš značaj, metabolizem ter kakšne morebitne težave in bolezni. Prehranjevati bi se morali svoji krvni skupini primerno, saj je odziv organizma na t.i. lektine, ki so glukoproteini in odločilni pri prebavi in presnovi hrane, odvisen od nje.

Krvna skupina 0 je druga najpogostejša (42 %). Ljudem s to skupino, ki naj bi bili telesno zelo aktivni, ustreza mesna hrana (rdeče meso), živalske beljakovine, sojino mleko, sir ter zelenjava, neprimernni pa naj bi bili izdelki iz žit, mleko, skuta, krompir in sadje.

Pri krvni skupini A (44 %) naj bi dobro počutje zagotavljala žita, tudi riž, in zelenjava, od beljakovin pa ribe. Ljudje s to skupino imajo slab imunski sistem, občutljiv želodec in težave s sladkorjem, ne ustreza jim meso, mlečni proizvodi, krompir, banane in sladkor (kisla hrana).

Osebe s krvno skupino B (10 %) imajo močan imunski sistem in prebavo, podvrženi pa so stresu in kronični utrujenosti. Ustreza jim rdeče meso, jajca, zelena zelenjava ter banane, ananas in grozdje, redili pa naj bi se ob svinjini, mehkih sirih, koruznih izdelkih, stročnicah in avokadu.

Krvna skupina AB (4 %) združuje lastnosti slednjih dveh skupin. Ljudje so prilagodljivi, imajo močan imunski sistem, vendar slabokrvni in ves čas pod stresom. Ustrezajo jim ribe, mlečni izdelki, rženi kruh, riž, zelenjava in ananas, aktivnost pa jim zmanjšujejo piščančje meso, morski sadeži, maslo, mastni siri ter banane in pomaranče.

http://old.triatlonska-zveza.si/dokumenti/clanki/diete.htm

Pa lep pozdrav Vandolina
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Mar 2009

Seveda bom dodala se jaz svoje:
    imam KS A in sem razmisljala o tem kot nacinu prehranjevanja.
    Dejstvo:
    zitarice mi ne ustrezajo, obozujem pa mlecne proizvode, sladkor in tudi meso imam rajsi kot ribe.
    Tako, da ne vidim smisla, da se mucim do konca zivljenja brez jogurtov.
    Jem to kar pase mojemu telesu.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime9. Mar 2009

Čebelica, dieta nima nobene znanstvene osnove in lahko celo škodi, kar se da zelo hitro preveriti, če o njej povprašaš strička googla.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2009

O Pretezka ciao.
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime9. Mar 2009 urejeno

Oj Pretežka živjo . Da ti povem, jogurt po tvojem receptu je krasen, okusen in še boljši kot v trgovini. Zdaj bom poskusila naredit še jogurt s sadjem. Če bo uspelo ga bom delala, če ne , ne!
    A še vedno študiraš in pridno prebiraš knjige.?
    kozoroginja:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime9. Mar 2009

Osebe s krvno skupino B (10 %) imajo močan imunski sistem in prebavo, podvrženi pa so stresu in kronični utrujenosti. Ustreza jim rdeče meso, jajca, zelena zelenjava ter banane, ananas in grozdje, redili pa naj bi se ob svinjini, mehkih sirih, koruznih izdelkih, stročnicah in avokadu.

Tole pa ni čisto vse res. Prebavo imam nikakvo, itd. Imam to krvno grupo, samo ne drži vse skupaj. Kaj pa vam je uganilo.
    :shocked::shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2009

Meni ni sem ze napisala.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime9. Mar 2009

Jaz se zaenkrat rajši držim 90. dnevne, se mi zdi da je bolj normalna in tudi bolj zdrava.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2009

Pa ja.
    Aicha
    • CommentAuthorMaja.b
    • CommentTime10. Mar 2009

živjo

Tudi sama sem že slišala za 1000 in eno dieto, ki pa ne pomagajo. Najprej se mesece boriš in stradaš nato pa se ti kile v trenutku spet vrnejo ali pa ugotoviš, kar je zelo pogosto, da si shujšala samo v mišično maso, maščoba pa je ostala. Moja mama se je ravno tako borila s kilami dolgo časa. Sedaj je shujšala brez kakršnih koli oblik diet, ki so popolnoma nezdrave. Ne pozna pa se ji le na kilogramih, pač pa je končno oblikovala telo tako dobro, kot ji z nobeno dieto ne bi uspelo. Shujšala je za 10 kilogramov v 2 mesecih in se ni zredila niti za en kilogram nazaj. Izgubila je tudi veliko cm po celotnem telesu.
    Če vas zanima mi pišite na moj email maja.bobi@yahoo.com
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Vidim, da se reklamiras.
    Prosim brez reklame.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hojla, Aicha in Kozoroginja in ostale deklice!

Ja, še kar študijsko, režem cele kose diplome stran in besno krajšam odstavke v stavke ... včasih gre kot po maslu, včasih je pa veliko prestavljanja, preden mi uspe v en stavek natlačiti vse informacije. :bigsmile: Kozoroginja, me res veseli, da je jogurt super!! Kako boš pa sadnega delala?
    Nazaj na rezanje!

lp vsem, se še oglasim v počasnohujšarski diskusiji,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime11. Mar 2009

Kozoroginja je na 90. dnevni dieti in nebo nič sadnih jogurtkov delala in jedla. Mora se poboljšat, da nebo potem jamrala, da kilce negrejo dol.

Lp Vandolina :jumping::jumping::jumping:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime11. Mar 2009 urejeno

HOhoho Vandolina, jogurtke bom še kar delala, ker jih moj dragi papca.Dva na dan po 200g.:updown::updown::updown:.Zdaj se mu pa luštajo še sadni, pa bom poskusila.
    Pretežka, za enkrat bom poskusila samo v dva lončka dodat sadje.
    V lonček bom dala kar zmrznjeno mešano jagodičje po eno žlico, potem pa bom
    vlila mešanico mleka z jogurtom (45°C), za enkrat brez dodanega sladila. Bomo videli, (je rekel slep). Sodnik bo moj dragi.:peace:
    Voda mi danes teče že iz ušes. Še kakšen liter čaja, pa bo nov dan.:crazy:
    Lp Kozoroginja:rolling:
    •  
      CommentAuthorVandolina

O hvala bogecu, da je že skoraj 9 ura in da je te muke konec. Jutri pa je nov dan, mesko, njami.:cry::cry:
    •  
      CommentAuthorAicha

Konec trpljenja.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorČebelca
    • CommentTime16. Mar 2009

Evo mene spet :)

Ja jaz si nisem mohgla kaj, da nebi čist resno prebrala knjige o prehranjevanju glede na krvno skupino. Zdaj da bi komu zelo škodila - dvomim.
    Je pa res, da verjetno bi mogle spremenit par prehranjevalnih navad.
    No, jaz imam skupino A in za mene je priporočljivo vegetarijanstvo. Že prej nisem nekako marala mesa... razen piščanca in pa suovo meso kot je pršut, bunka, biftek in podobno. Sem pa se znala nabasat tudi s kakimi reberci in pa občasno z vsem kar pač je blo dobro skuhano meso. Nisem pa bila zdaj ne vem kaka privrženka mesa. Sama sem zelo redko pripravila doma kaj mesenega in to pove vse.
    Imam pa sestro, ko ima krvno skupino 0. Prehranjevali sma se podobno. Tudi ona ni bila največja privrženka mesa. S tem, da ona se ni nikoli dotaknila svinjskega in kurjega mesa.

No, zdaj sma obe začeli s tem prehranjevanjem. Jaz postala vegetarijanka ( sicer samo en teden :) ampak ok) ona pa začela jest meso ( prve dni ji je bilo težko... zdaj pa že gre...ji pomagamo z nasveti pri kuhi ).
    Rezultat: setri se je že po enem tednu začela opazno izboljševat prebava ( s katero je prej imela resne težave tako kot jaz). Jaz pa, kljub istim naporom v službi kot sem jih imela prej, zvečer še pridno delam kaj po stanovanju... medtem ko sem prej bla neizmerno utrujena in zaspana.

Ampak to je šele začetek ;) ...... če mi ne bo pasalo bom prekinila... če pa ne... pa vam še pišem Aja, pa še to je ... vedno se lahko najem do sitega ;)....

LP
    maja
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime16. Mar 2009

Ja le porocaj nam, nsmo vis za vse.
    Pozdrav Aicha
    • CommentAuthorMančy
    • CommentTime24. Aug 2010

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam podobno izkušnjo kot Čebelca. Moja KS je A. Ko sem prebirala knjigo se mi je samo nasmejalo, ker se je glede na moje predhodnje izkušnje s prehrano, vse samo potrdilo.

Nikoli namreč nisem marala mesa (razen kaka piščančja prsa, puran in ribe ); po rdečem mesu sem bila vedno zelo utrujena in pa tako, kot piše, meso je za našo KS težko prebavljivo ("metanje gor" kisline, pekoč občutek v želodcu, nespečnost, utrujenost...). Pa še čisto mi je uničilo prebavo (npr. kakšen piknik - čevapčiči in podobno). K sreči tudi mlečnih izdelkov ne maram (to me že v otroštvu niso mogli navajati, ker mi je bil okus grozen); tako, da tudi brez sladoleda zdržim celo poletje, čokolade ipd.

Mislim, da mora vsak najti kar želodcu in telesu odgovarja.
    Jaz nisem nikoli gledala strogo na diete, ampak se mi je dobro zdelo ko sem videla, da moje telo res zavrača napisano.
    Aja pa še zgoraj navedeno - slab imunski sistem - to se pa tudi potrdi pri meni.

Lp,

Mančy
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime24. Aug 2010

Jaz sem A in imam rada jogurte in sladoled, meso jem svinjsko in mi ta prehrana sploh ne odgovarja.
    Ljudje smo razlicni.
    A.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):