Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime27. Jan 2010

Oj pozdravljena.
    Mislim, da bi 60 bilo zadosti.
    Aicha
  1.  
    Pozdravljene! :)
    No, sem čisto nova na tem forumu. Že dlje časa hodim kukat sem in iskat tolažbo ko sem na robu obupa, zdaj pa sem se odločila da se vam pridružim :)

Ime mi je Rebeka, stara sem 19 let in obiskujem Fakulteto za Gradbeništvo v Mariboru, smer Arhitektura. Živim na Teznu s svojim fantom, ki je po poklicu vojak.
    Visoka sem 175cm, in imam okroglih 65kg. Rada bi prišla vsaj na 54 :/
    Od staršev, prijateljic in še najmanj fanta ne dobivam veliko podpore, saj se jim zdi moja postava normalna; zato sem prišla po podporo sem :)

LP, Rebeka.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. May 2010

Pozdravljena.
    Za katero dieto pa si se odlocila?
    Odvisno od konstitucije telesa in od tega kako se pocutis je sicer tvoja teza OK, ampak ce bos se malo shujsala ne bo panike.
    Mogoce na 59-60, 54 kg je ze malo malo.
    Koliko pa imas ITM?
    Sicer pa ravno danes sem bila na Teznu na AC-Honda, sem peljala avto tja in potem pohajala okoli eno uro.
    AIcha
  2.  
    z jajci ja :)
    ja morda se res zdi, vendar imam izredno močne kosti in potem malo špehca gor, pa ni več tako idealno kot se sliši. ITM imam 21.
    Bom prilepila sliko v tisto temo ..

LP, Rebeka.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. May 2010

No, ITM je OK.
    Je pa res odvisno se od cesa drugega.
    Moj ITM je tudi nizek ampak jaz nisem zadovoljna prevec.
    Odvisno ali je na kosteh meso ali speh :neutral:
    Aicha
  3.  
    Maš prav. 54kg sem že imela, in sicer lani, po smrti babice. Preprosto sem nehala jest .. bilo je grozno obdobje. Ampak sem se pobrala, in s tem tudi moja teža. Kljub temu, da sem takrat izgubila 11kg, pa nisem bila videt nezdrava. Problem moje postave je malo širši boki in zadnjica in majhne prsi .. ni mi preveč všeč.
    In če ne izgubim toliko kg se ne bom sekirala, zadovoljna sem že z manj, saj vsak kg šteje :)

LP, Rebeka
    • CommentAuthorSara.
    • CommentTime2. Jun 2010

Živjo, sem Sara,
    stara sem 18 let in nimam volje se spravit telovadit in jest bolj zdravo..
    imam velike probleme z družino in se zbudim UTRUJENA!
    enostavno ne morem se zbrat za nič... v hrbtu sem od stresa vsa trda..
    Sicer nisem zelo debela (163 cm, 66 kg), rabim samo motivacijo, da bi izgubila 15 kg. Doma je namreč ne dobim...
    Pomagajte mi se spravit na kolooo... :sad:
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime2. Jun 2010

ojla, Sara, Sarči,
    evo, za rokce te primem, pa te na kolo postavim!
    Je dež? Ne, ne boj se, ne dežije preveč. (vsaj pri nas ne)
    Pojdi, pa magari samo za deset minut!

Če iščemo izgovore, jih edno najdemo. Res rabiš gibanje šport, že zato, da dobiš energijo in voljo, ker če imaš probleme z družino, ti energija samo odteka.

Tukajle na forumu so ene punce res zgled rednosti, vzrajnosti, samodiscipline ... in uspešnosti. Preberi in se uči od njih. Je kar nalezljivo. Verjamem, da ti bodo kaj dobrega napisale. Ti pa zmigaj ritko in na kolo. Zdajle.:bigsmile::bigsmile::cool::cool::cool:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Jun 2010

Sara pri 18-tih bi morala pokati od energije.
    Lepo, da se zavedas, da si malo pretezka.
    Spravi se skupaj, naredi nacrt in zacni.
    Najprej naj ti bo v nacrtu -5 kg, potem nadlajuj.
    Za trdi kriz in hrbtenico je resitev vsakodnevna telovadba.
    Torej dvigni r.. in se spravi na kolo, bos videla kako super je obcutek ko naredis nekaj zase.
    Aicha
    • CommentAuthorSara.
    • CommentTime7. Jun 2010

Vem, vem kako dober je občutek ko nekaj narediš zase.. ma sej sm bla zagreta neki cajta (ene 3 mesce).. sm bla usak dan na orbitreku po 1 uro, pol pa obupala :S
    eeeeeeeh bom dons spet začela! hvala za spodbudo!!:smile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Jun 2010

Ne mores po treh mesecih obupat.
    Na orbitreku bos prezivela dosti casa, naj bo tvoj prijatelj. Dokler ga s cim ne zamenjas.
    Aicha
    • CommentAuthorerika100
    • CommentTime7. Jun 2010

Jaz Erika in nisem več 100, aha aha aha, grem jutri ob 06.15 zjutraj na fitnes. JA!
    Ker gre največ s špeha dol zjutraj.
    In potem grem na POP za miss havaji, ker tam še nisem bila.
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime21. Jun 2010

erika90, bravo!!!:cheer:

bom navijala zate :wink: Ne navijam zate!:cheer::cheer:
    • CommentAuthorerika100

Jabka, hvala.

Ampak ker velja LASTNA HVALA CENA MALA, sem se nimam pojma zakaj in to s fitnesom zjutraj zredila za 3 kg. Ma upam da se mi je vaga pokvarila.
    Bom nadaljevala in poročala. LP.
    • CommentAuthorjabka

ojla, tole je pa malo čudno.

Erika90, zgoraj, v prejšnjem komentarju, se mi je nekam čudno zapisalo. Najprej sem napisala, da bom navijala zate, potem pa, da ŽE navijam zate. Ejejej, pa zdaj vidim, da malo drugače piše. Od kje le se je prikradel tisti Ne? Upam, da si me kljub vsemu razumela. Oh, sem ena koza kozasta, ker ne preberem, kaj napišem, potem pa tipkarski škratec skoči vmes.
    OK, sva razčistili, kajne, saj me razumeš? Jasno, da navijam zate!!!!!!

Kako pa ti pade ta fitnes na tešče? Se nič slabotno ne počutiš?
    Ej, dobra si! Kaj pa pravi trener? Je možno, da se sploh nisi zredila (špehec), ampak ti je te kilce dodala povečana mišična masa?
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime22. Jun 2010

Jest sploh ne gledam več kg...ena zgoraj ej napisala, da želi imeti pri 175cm 54 kg...če bi jaz imela pri svojih 176 cm tako težo, me direkt na tovornjak naložijo, ker bi bila samo še en kup kosti in nič drugega.

Tako da...gledam na cm...in ERIKA100, jaz imam vsak dan po teku skoraj 2 kg več..ampak to je celodnevna voda (res jo spijem ogromno) itd..itd...
    1x na mesec se merim, pa probam kake hlače in to je to...

LP
    • CommentAuthorerika100
    • CommentTime23. Jun 2010

jabka, ma ni problema. Ko sem prebrala, sem razumela da navijaš, oz. ne navijaš, ker navijaš zase. Itak da pa medve ODRASLI PUNCI, veva, da mora vsak zase navijat. Ker lahko ti 100 ljudi stoji ob strani, ma če sama nič ne narediš, ni NIČ.

Glede fitnesa je pa tako: kolegica hodi že 6 mesecev- po ločitvi ji je nekdo predlagal, da ne bo zapadla v kakšne čudne vode, .. Ampak bistvo je da je iz 98 kg, ma bajsa taka da padeš dol. Vamp čez hmm, joški do popka, rit za 4 nahrbtnike, ogromna lica, v 6 mesecih postala ma ne lažem - 1A s črtico.
    Finta jutranjega fitnesa je v tem, da ti gre hujšanje dirrekt s špeha in ne iz zaužite čez dan hrane. Kapiraš? če greš zvečer, kuriš cca 60% manj, kot zjutraj. Jedla je po montinjaku, imela energijo cel dan, premagala vse ovire...

Jaz sem šla danes 12-stič, ma veš da mam 2 firmi, 3 otroke - eden je avtist, moža arhitekta ( torej ga ni ), psa, in mi po novem energije ne manjka. Fajn sem, odlično počutje, lačna tako tako, pa the best. Moj plan je JA shujšati, ma imeti lapo napeto postavo. Če pa samo dieto držiš, pa se malo sprehajaš, ti pa vse visi. In jaz tega ne bi, hvala.
    Lp, Erika
    •  
      CommentAuthorAicha

Punce prosim pojdite cvekat na CVEK,
    Diskusija je namenjena predstavitvi.
    Drugace pa je fitnes zjutraj res boljsi.
    Aicha
    • CommentAuthorerika100

OK!
    • CommentAuthorjabka

ja, imaš prav ...
    Erika, se dobimo na ČVEKU
    • CommentAuthorancholina
    • CommentTime25. Jan 2011

Živjo, jaz sem pa Primorka,iz obale ,... prebrala sem da vas je kr nekaj. Imam pa 18 let.
    Danes sem začela z 9 dnevno ločevalno dieto. Ja hmmm,. Do zdaj sem večkrat provala. Pa mi na žalost ni nikoli uspelo. Sedaj pa imam voljo. Trdno in močno voljo da mi uspe. Nikoli nisem bila suha, in ne vem kako to sploh zgleda. Že od malega sem vedno bla prekomerno prehranjena. Sicer eno leto sem bila v bolnci, pa sem iz 78 prišla na 64.. ampak sem se takoj nazaj zredila inprišla sedaj na mojih prelepih 90 kilogramov. JA vem se zavedam veliko preveč . Aja visoka pa sem 179 cm.

Mogoče mi ne bo, mogoče mi bo uspelo. Čemo videt. Nič. Lepo se mejte in se še kaj beremo :) pa čez 90 dni bom napisala rezultate. Aja moj cilj je SE ZNEBIT 20 kil. ;D mogoče še več. Ma če bo 20 bo že super ;):cry::cry::cry::cry::cry::cry:
  4.  
    Pozdravček :)

Jaz sem 19-letna štajerka. Včeraj sem začela z dieto z jajci.
    Ancholina, vem kako je to...tokrat nama bo uspelo! Tut js sem polna optimizma, da tokrat pa zares uspe.

LP vsem :))
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime26. Jan 2011

Punci samo optimisticno.
    Seveda bo uspelo ce si mocno zelita.
    A.
  5.  
    Hvala Aicha za spodbudo. :wink:
    • CommentAuthormaxim
    • CommentTime29. Jan 2011

No sem 32 letna mamica dveh sončkov. Začela sem z ločevalno dieto. Do sedaj sem dvakrat začela z dijeto in dvakrat po dveh dneh odnehala. Tokrat sem se odločila da moram shujšati 10 kg in upam da bo uspelo. Volje imam tokrat veliko. Velika sem 180 tehtam pa 80 kg. Lp
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime29. Jan 2011

Maxim dobrodosla.
    In vso sreco pri hujsanju.
    A.
    • CommentAuthorXXLka
    • CommentTime19. Feb 2011

živijo:shamed:

tudi jaz sem nova sem 26 letna mamica 3 sončov 4, 3.5, in 1 leto starih..že v mladosti sem bila premočna zdaj po treh mulcih se je pa to samo še poslabšal moj itm je 47???:shamed::shamed::shamed::cry::cry::cry: verjetno kakšnemu nemogoče a je pa to še kako...začela sem z ločevalno in mi za enkrat kar gre najhuje je sadni dan...
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime27. Feb 2011

Prvi otrok 4, drugi 3,5 ? Medicinski čudež si .

Čudež je tudi tvoj ITM - 47 ??? To pomeni, da bi imela pri višini 170 cm kar 136 kg. Če jih imaš ti predlagam, da obiščeš najprej zdravnika, da te temeljito pregleda : krvi sladkor, holesterol, krvni tlak itd... Potem se pa loti diete, po navodilih in ne po navdihu. To je že bolezenska debelost 3. stopnje in tukaj so vse čirule čarule z dietami zelo zelo vprašljive, če že ne nepremiščljene in škodljive. Imaš tri otroke, ki te bodo še dooooooolgo potrebovali.
    Vso srečo ti želim, obišči zdravnika in upoštevaj njegova navodila.:smile:
  6.  
    zelo mi je všeč tale rubrika.. torej da se še js predstavim:)

Stara sem 19 let, v Mariboru študiram arhitekturo.
    Imam fanta in lahko rečem da se imava fajn :D, v bistvu nimam v življenju večjih težav. Ampak vseeno se mi zdi da mi je življenje kar nekako začelo polzeti iz rok, nimam več enrgije, iz mesca v mesec dobim kakšen dodaten kg, zelo malo se ukvarjam s športom, slabo spim, večkrat prebedim celo noč (delo za faks; ampak če bi se pravočasno spravla k nalogam nebi rabla bedeti), ugotavljam da sem pogosto slabe volje in sitna...
    No pa moj namen ni da jamram tukaj :D :D, ampak da vam povem da sem se odločla stvari vzet v svoje roke, jutri začnem z dieto kemičnega razkroja in se spravim na orbitrek, vsak dan bom na svežem zraku vsaj pol ure ( da si s soncem malo povrnem energijo, upam da vreme ostne lepo). AJa nameravam zgubiti 5-7 kg (zdaj jih imam 60 na 163 višine). Začenjam zdaj ko je še stvari lažje urediti kot čez 10let :).

:bigsmile::smile:

Lepo se imejteeee!! :D
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Apr 2011

Pikicaa100 dobrodosla.
    Dobro je, da si pravocasno vzela stvari v svoje roke.
    A.
  7.  
    no, pa da se predstavim še jaz, čeprav sem članica že kar precej časa..ko sem bila aktivna tukaj na forumu, te teme namreč še ni bilo :wink: torej..
    sem 24-letna notranjka, študentka angleščine na filofaksu. že skoraj 2 leti sem srečno zaljubljena, sem pa zaradi te zveze razpeta med notranjsko in štajersko, loči naju namreč kar 200 km :neutral: ampak zaenkrat nama gre :bigsmile:
    nikoli v življenju nisem bila suha ali normalno hranjena, vedno sem bila vsaj malo pretežka..najhuje pa je bilo v prvem letniku faksa, torej 4 leta nazaj..ko sem pri višini 173 cm imela kar 91 kg :cry: takrat sem rekla "dovolj mi je tega" in sem se lotila hujšanja. preizkusila sem vse, od ločevalne diete, montignaca, diet tukaj na smsdieti, in tako dalje, in nekako mi je uspevalo. v obdobju približno enega leta sem prišla na 75 kg in jih tudi uspešno obdržala (vmes sem prišla celo na 66 kg, to je bila moja najnižja teža, a sem ga potem malo sračkala in hitro dobila kilce nazaj). novembra lani sem jih še vedno imela 75, a me je izdal želodec in ugotovili so (po mučnih dveh mesecih), da imam celiakijo. malo zaradi živcev in malo zaradi spremembe prehrane sem prišla na 68 kg. zdaj se nameravam potrudit, da jih tudi obdržim. edina telovadba, pri kateri mi je do sedaj uspelo vztrajati, je pilates (pri izbiri vadb sem rahlo omejena zaradi starih poškodb-tek odpade) in seveda sprehodi. poleti pa včasih fanta nahecam, da greva igrat badminton ali rolat :bigsmile:
    to bi bilo to :smile: pa lep pozdrav vsem :wink:
  8.  
    Sem Mitja, star sem 23 let. Prihajam iz posavja. Rad berem teme na forumu, kjer se lahko veliko naučim. Nimam težav s prekomerno težo, me pa zanima zdrav način življenja.
    Redno obiskujem fitnes in treniram futsal. Zelo rad se ukvarjam s športom in sprehodi ob toplem soncu. Obožujem sadje in zelenjavo ter alkalni način prehranjevanja. Ta način mi je pomagal premagati veliko težav na mojem telesu ter mi prinesel veliko energije in zdravja.
    Vsake toliko časa opravim čiščenje telesa in občutek je fenomenalen. Uporabljam tudi glino. Zelo rad berem in pomagam ostalim, ki imajo težave.
    Tukaj pa sem zato, da bo naš odnos na forumu še boljši, še močnejši in da bo ta skupnost nepremagljiva! :)
    Moje mnenje glede diet pa je tako, da delujejo samo za tisti določen čas, ko jo izvajate. Medtem pa lahko vaše telo zelo trpi. Delovati pa neha, ko se vrnete na star način življenja, prehranjevanja. Začaran krog! :) Spremenite raje način življenja, prehrane, kot pa da ste stalno na dietah. Toliko o tem! :) Lp, Mitja.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Apr 2011

Mitja kako pa si cistis telo?
    Lahko o tem poves vec?
    A.
  9.  
    Seveda! z veliko vode ter z zelenimi kašastimi sokovi. se pravi da v mešalnik daš banano, vodo in pa zelenje zelenjave (zelenje korenčka, listi cvetače, ohrovta, solata itd.) - to zmiksamo in nato spijemo.

čiščenje je dobro da traja nekje od 3-4 dni, super bi bilo če bi trajalo 10 dni, ampak glede na to, da imajo vsi službe in razne vrste dejavnosti je to skoraj nemogoče.

ker takrat je telo bolj šibko. dobro je izvajati čiščenje takrat, ko imate malce več časa zase in tudi čas za počitek - ker boste verjetno malo utrujeni zaradi čiščenja. ob čiščenju je velika možnost, da te doleti tudi kakšen prehlad (jaz sem ga doživel) ali pa kaj podobnega, to pa je seveda pozitiven efekt.

se pravi 3-4 dni piješ samo zelene sokove, priporočam da si zraven nabavite tudi kakšne vitamine in minerale v obliki kapsul, ker jih bo telo potrebovalo.

med čiščenjem boste verjetno tudi izgubili nekaj kilogramov zaradi tega, ker boste zaužili manj kalorij.

čiščenje izloči veliko strupov iz vašega prebavnega trakta. polovica naj bo vode, polovica pa zelenih sokov. lahko se kupijo tudi naravni praški, ki tvorijo alkalnost v vašem telesu (kot zeleni sokovi) - so zelo priporočljivi.

dobro je jemati tudi omega-3 ali pa udovo olje, po možnosti oba. pijete lahko tudi sadne sokove, pomarančni ali pa limonin sok je v redu - sveže stisnjen.

lp, Mitja
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Apr 2011

Ti kasasti sokovi mi ne disijo oz. sestavine so za moj okus malo nesprejemljive.
    Kaj obstaja kasn druga moznost?
    A.
  10.  
    glede sestavin, probaš lahko več različnih sokov. probaj z enim zelenjem in dodaj 2 vrsti sadja itd. ena kombinacija ti bi verjetno enkrat všeč. sicer pa začni postopoma.

veliko sadja pa malo zelenja, nato pa dodajaj zelenje. tudi meni na začetku niso bili všeč, imeli smo tudi zelooo slab mešalnik, ki ni zmiksal na drobno. pa sem vseeno spil in sedaj z novim mešalnikom ne zdržim brez teh sokov. zelo so okusni ko se navadiš in ko najdeš pravo kombinacijo zase.

druga možnost - jaz sem čiščenje opravil kdaj tudi z glino. zjutraj na tešče se spije glina v prahu z vodo. ampak to ni tako čiščenje katerega sem imel v mislih. od gline ne dobiš hranil itd. ko sem pil glino, sem med dnevom normalno jedel ostale stvari. ni bilo neke bistvene razlike.

probaj naravne praške, mogoče ti bo tisto všeč?

lp, Mitja
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Apr 2011

Kaj so to naravni praski?
    In kje se jih kupi.
    Danes sem zvecer jedla spinaco, bilo je zeleno in kasasto. In kuhano :cry:.
    To je se sprejemljivo.
    A.
  11.  
    Naravni praški, bio pridelano. Tale stran ima praške (pšenična trava in ostale) - http://www.super-hrana.si/ - malce si preglej stran.
    Kuhana hrana izgubi veliko hranilnih snovi, ravno zaradi tega so dobri smoothii - ker so sveži in nekuhani (vsebujejo veliko hranil in vitaminov).

Lp, Mitja
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Apr 2011

Hvala grem sedaj k zobozdravniku potem pa bom pogledala.
    A.
  12.  
    Super, srečno.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):