Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormirojp
    • CommentTime18. Apr 2009 urejeno

Takole...če se ne odzivate na mojo temo AEROBIKA ZA DEBELE, pa mislim, da se boste vsaj na tole odzvali.

Samo za vas (in zame seveda) :wink: sem pripravil pripomoček v excelu za vse, ki si želite shujšati ali obdržati fit telo. Preizkusite ga, če pa boste imeli kaka vprašanja pa pišite na aerobikazadebele@gmail.com.

link do datoteke: http://www.shrani.si/f/16/XE/3oHpfdK8/fit-kal-10b.xls (urejeno 21.4.2009 - novi link)

LP MiroJP
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime18. Apr 2009

Hvala mislim, pa da za uporabnice foruma malo prekomplicirano.Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

:shocked:
    • CommentAuthormirojp

zakaj prekomplicirano? Samo podatke se vstavi v rumena polja in je to to. pa na drugem listu se vpisuje teža...popolnoma nič drugega ni potrebno počet. Vključil sem celo opcijo, da se izklopi opozorilo o prevelikem ITM, če kdo tega ne bi želel gledat :) poglejte še enkrat. Ni tako komplicirano kot izgleda ;)

LP MiroJP
    •  
      CommentAuthorVandolina

Mirojp sem prenesla tabelo, vnesla podatke, vendar datuma mi ni uspelo vnest?????? In da imam prevelik ITM to mi je že itak znano.
    Po tvojih podatkih bo morala shujšat še ... ohoho kg. Kakšna pa bi bila pri 59 letih in do sedaj sem shujšala 27 kg, pa naj bi še shujšala
    nevemkoliko. Kakšna bi pa bila?
    •  
      CommentAuthorAicha

Mirojop imamo tudi starejse dame, ki se ne spoznajo na excel in ostale prckarije.
    Meni ni problem.
    A.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Tudi meni ni problem, ampak sploh ne sprejme podatkov o starosti, mogoče pa res neznam,b.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime19. Apr 2009

http://www.losertown.org/eats/cal_act.php

Tukaj je podobno pa malo manj zapleteno.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime19. Apr 2009

Kasj si to prilimala Aicha, ni mi jasno, saj veš moja Angleščina?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime20. Apr 2009

http://www.losertown.org/eats/cal.php

A to: to sem ze enkrat limala Pretezki pa je zelo zadovoljna, vpises svoje podatke in izracuna ti koliko moras vsaki dan pojesti manj kalorij, dabos shujsala do zeljenga datuma.

The Losertown Calorie Maintenance Calculator!
    What is your gender? Male Female
    What is your weight? ( lbs kgs)
    How many calories do you plan to eat per day?
    What is your age?
    What is your height? ( in cm)
    How active are you? Sedentary Couch Potato Light Exercise 1-3 times a week Moderately active 3-5 times a week Very active, strenuous exercise 6-7 times a week Pro athlete training twice a day

To je vprašalnik.
    Tako priblizno izgleda.
    Aicha
    • CommentAuthormirojp
    • CommentTime20. Apr 2009 urejeno

@Vandolina: Starost je mogoče vpisati le pri izračunu pulza. V osebnih podatkih se računa samodejno in sicer iz vnešenega datuma rojstva. Čisto enostavno, podatke se vnaša samo v polja označena z rumeno... ;)

@Aicha: http://www.losertown.org/eats/cal.php - tale zadeva ni niti malo podobna tej, ki sem jo sestavil jaz. Je pa kvečjemu odličen dodatek, saj približno računa koliko kalorij porabi človek Z DOLOČENO težo pri različnem načinu življenja, oz. računa kolikšno težo bi človek vzdrževal z dieto z določenim številom kalorij pri določeni aktivnosti. Tako bi se recimo človek, ki poje 4000 kcal na dan v enem letu zredil z 80 na 230 kg! Priznam torej...pogojno dobra stvar, vendar NIČ podobna moji. Pogojno dobra pa zato, ker ni mogoče vnesti porabe kalorij, le vnos v telo.

Strinjam pa se, da je pri FIT-KAL-u morda res preveč podatkov na eni strani...bom poskusil malo spremeniti :bigsmile:

LP in lep vikend.
    MiroJP :wink:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Mirojp ne gre za starost, nemorem vpisati svojih rojstnih podatkov!!!!

Napiše mi takole:
    vrednost, ki ste jo vnesli, ni veljavna.
    Uporabnik je omejil vrednosti, ki so lahko vnesene v to celico!

V rumena polja sem vnesla nekaj podatkov, pri rojstnem datumu pa mi napiše zgoraj omenjeno. O seveda, to je mišljeno
    samo za tamlade, za nas tastare, pa to ne velja, a ne.
    • CommentAuthormirojp

Spoštovana Vandolina. Preveril sem veljavnost podatkov in samo če ste starejši od 104 let ne morete vpisati roj. podatkov (excelov problem, ne moja omejitev). Kot sem že omenil, bom poskusil zadevo spremenit in dopolnit do večera.

LP MiroJP
    •  
      CommentAuthorVandolina

OK:sad:
    •  
      CommentAuthorAicha

Vandolina hotela sem povedati, da nekatere pac nismo vesce vseh mojstrovin na racunalniku. Ne samo starejse.
    Saj vidis, da se ene se v tableo ne vpisejo ker se ne znajo.
    Rabile bi nekaj cisto enostavnega.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ja imaš prav, kot vedno.:cry::devil:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

Vandolina koliko si stara. Pa menda ne več kot 104 leta:updown::updown::updown
    : No saj boš kamlu imela 60 let, kar potolaži se.
    Ne zameri malo heca mora bit.
    •  
      CommentAuthorAicha

:devil:
    :shamed:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

Ene se res ne znamo vpisat. Kaj čemo, je že tako:cry::shamed:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ja, ja, pa še vedno si za celo leto pred mano, nič se ne tolaži s tem, še vedno si ti najstarejša, ha, ha.
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

Jap imaš prav. Pa še dohitet me ne moreš.
    Samo v hujšanju me lahko prehitiš, ker se je meni totalno ustavilo .:devil:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Meni tudi, pa se ne sekiram, ker je 27 kg čist dovolj. Tudi drugi to opažajo in pravjo, da naj kar takole ostanem in naj ne hujšam več.
    • CommentAuthormirojp

Vandolina: 27kg???? v kolikem času?

Vsaka čast!! :whorship::whorship::whorship:

V glavnem...malo bom spremenil FIT-KAL tako, da se boste znale vse vpisat :wink:

LP Miro
    • CommentAuthormirojp

Takole.

Dokončan novi FIT-KAL 1.0b :bigsmile: dobite ga tukaj: http://www.shrani.si/f/16/XE/3oHpfdK8/fit-kal-10b.xls

Sedaj sem poenostavil vnos s tem, da sem določena nepotrebna polja odstranil, nekaj podatkov pa se sedaj samo računa, med drugim tudi starost v letih (pomembno za računanje srčnega utripa). Med koristne povezave sem dodal tudi stran, ki jo zgoraj navaja Aicha, da bo lažje preračunavat še kalorije :wink:

Upam, da tudi vnos datuma ne bo delal težav, še posebej pa jih ne bi smel delati tistim, ki so rojeni po letu 1900 :wink:

Drage dame (in gospodje če tole berete) dajte sedaj zopet poskusit pa povejte kako je in če kaj še manjka. Če bo potrebno bomo spisali kratka navodilca za uporabo pa bo :wink:

Lep pozdrav,
    MiroJP
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime21. Apr 2009

Bom poiskusila doma tu v sluzbi mi prastari racunalnik noce odpreti datoteke, na novem racunalniku pa ne dela internet.
    Aicha
    • CommentAuthormirojp

Še en popravek...ugotovil sem, da starejše različice excela in/ali open office calc ne šmirgla barv excela 2007, zato je skoraj vsa polja (ki sem jih določil za svetlo zelena) obarvalo rumeno:angry::angry:.
    Tako bi po mojih navodilih iz zgornjih postov bil mogoč vpis v vsako polje kjer je kaj pisalo :bigsmile:.

V glavnem še barve so urejene, link v zgornjem postu pa popravljen.

LP MiroJP
    •  
      CommentAuthorAicha

Mi ne prime roj.podatkov oz. kar je na modrih poljih.
    Daj preveri prosim.
    LP Aicha
    •  
      CommentAuthorprimorka

Mhm, poskusila, rojstni datum sicer lahko vpišem in pravilno določi starost. Ne morem pa vnesti trenutne teže, tako da seveda ne izračuna ničesar več pravilno. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha

No tudi meni trenutno tezo ne prime.
    A.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ja, ja neki je narobe s to zadevo, ali smo me prestare, ali so naši računalniki, ali pa "neznamo"!? Neki bo.

Hujšat sem začela lani julija s težo 107 kg.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Mirojp kakšni so pa tvoji podatki. (starost, višina, teža) seveda če mogoče hujšaš?
    • CommentAuthormirojp

HJa takole...trenutne teže ne "zagrabi, saj jo je potrebno vpisat v seznam na listu "TEŽA PO DATUMIH" od tam vedno prenaša zadnjo težo, ki je vpisana. Zato vedno sam izračunava izgubo kg in ITM. Poskusite še enkrat, težo pa vpisujte v tabelo kot je napisano. Ostalo bo v vsakem primeru lepo izračunalo...testirano na več računalnikih z različnimi verzijami programov.

Vandolina ČESTITAM za voljo in vztrajnost. Res super!

Ja tudi sam hujšam. Star sem 26let, visok 175cm in trenutno tehtam 142kg. In ja, tudi meni "napiše" da je moj ITM ZASKRBLJUJOČE VISOK.:fierce: Od 15.4.09 sem izgubil 2,5kg, v prvih dneh verjetno precej vode. Bomo videli kako dolgo bom zdržal :confused:

Moja dieta je predvsem tista francoska "Man'žri"... zjutraj vedno banana in velik kozarec vode, kosilo normalno, vendar manj kot ponavadi, za večerjo kaki suhi polnozrnat kruhek ali krekerji in solata, manj sladkorja in maščob, po 18. uri pa nič več razen kakega jabolka.

Sedaj mi (pre)ostane le še vadba, za katero pa vem, da se je ne bom držal razen če se nekam vpišem in plačam. Najraje bi se vključil v kako vadbo aerobnega tipa (kurjenje maščob, krepitev srca in ožilja,...). Ravno zaradi tega sem želel zbrati nekaj "ta'okroglih", ki bi lahko skupaj začeli z isto intenziteto vadbe (da ne pridem med nabildane, že naspidirane suhce, zdržim eno seanso in se potem nikoli več ne vrnem). Pa žal ni odziva.

No v tem razmišljanju sem si pripravil pripomoček Fit-kal, ki pa sem ga želel delit z vami. Upam, da si ga boste pogruntale(i) in ga s pridom uporabljale(i).:wink:

LP Miro
    •  
      CommentAuthornjegova

Mirojp iz katerega kraja pa si?
    •  
      CommentAuthorVandolina

Mirojp rajši pojdi na 90. dnevno ločevalno dieto. Tudi sama sem hujšala z vsemi mogočimi dietami. Enkrat sem zelo
    shujšala s tisto na točke. Samo če primerjam 90. dnevno in točkovno dieto, je ta predvsem zdrava in kot vidiš tudi uspešna.

Ti si pa še mlad, tako, da bo zate to hujšanje mala malca. Edino, če ti ni mogoče problem zaradi kuhanja.

Lp Vandolina
    • CommentAuthormirojp

@njegova: Dramlje. Ti?

@Vandolina: Hja najperj bom poskusil z zmanjšanjem količine hrane. Prepričan sem, da se v enem tednu na želodcu že pozna, saj sem si danes privoščil kitajsko hrano v službi (to si bom privoščil enkrat na teden ali na dva tedna "za dušo" :bigsmile:). Dostavljajo nam in tako vem, da je vedno enaka porcija, danes je bilo celo manj riža kot ponavadi, pa sem sem bil enako sit pri 3/4 porcije kot prej pri celi. Seveda se piščancu z mandeljni nisem mogel upret pa sem zmazal vse. :sad: Bom videl na katero stran se bo to obesilo (če se sploh bo, saj ne jem več ob TV - čips, roladice, sladoled,...).

Poleg tega sem si včeraj kupil novo mrežico za košarko, da uštimam koš, ko pa se vreme normalizira (osuši) pa gremo skakat. :jumping:

Če to ne rata ne bo nič:) če rata in do zime shujšam dovolj, se potem vpišem na kakšno vadbo in vzdržujem fit telo...UPAM

LP M
    •  
      CommentAuthornjegova

Študiram v Lj,pa sem mislila,da bi lahko kakšno popoldne za rekreacijo uporabili,če si v Lj...ker če je več ljudi je lažje...enim zato,da se pripravijo da gredo teč...
    nekatere je pa psov strah...:confused:
    • CommentAuthormirojp
    • CommentTime21. Apr 2009 urejeno

Njegova žal sem precej stran od LJ... :wink:

Ja psi so res problem. Ljudje si ne upajo niti teč, niti rolat, niti kolesarit. Mi imamo v soseščini psa, ki te agresivno oblaja že ko greš mirno peš mimo...pa je prost! Bo že...drugače pa fitness in eliptični trenažer...mimogrede, meni je blo super delat na orbitreku, dokler nisem opazil, da je se zaradi moje teže in naravnega močnejšega obremenjevanja desne noge zadeva začela nagibati v desno...katastrofa. Torej je orbitrek res samo za suhe? Me zanima ali imajo v fitnesih kaj boljše naprave. V glavnem eliptični trenažer je veliko bolje uporabljati kot tek sam (še posebej za težke ljudi), saj ni "nabijanja" sklepov in "tleskanja" visečih špehnatih oblog.:smile: Prav tako je lažje vzdrževati pulz v ciljnem območju. Meni v glavnem je super. Po vasi pa se nikakor ne spravim teč zaradi tistega psa in škodoželjnih pogledov starcev in stark z oken...

LP Miro
    •  
      CommentAuthorAicha

Miro jaz sem iz MB, bila sem presnji teden v Vojniku.
    Res je tezko, ce si sam.
    Ce si opustil vse cipse, sladkarije in podobno bo pocasi slo.
    Boljse, da ti, ki moras izgubiti vsaj 1/3 svoje teze hujsas po metodi "manj zri" ker ce moras toliko shujsati je treba pocasi.
    Nobenih drasticnih diet s hitro izgubo kilogramov.
    Pa lepo telovadi (disciplina!) in vsaj hodi ali kolesari za zacetek, da bo tudi koza skup skocila.
    Jaz sem sedaj zacela prakticirati, da tecem po stopnicah vsaki dan v 4. nadstropje.
    Ne morem se spraviti v fitnes, ker nimam volje, moci in denarja.
    Aicha
    • CommentAuthormirojp

No saj tudi mene muči metanje denarja v fitness zato, da bom 5x na teden stal po eno uro na trenažerju...po drugi strani pa sem zmetal že kup denarja v razne pripomočke in jih na koncu bodisi podaril, ali pa mi ležijo nekje na podstrešju. Kot sem napisal sem bil najbolj zadovoljen z orbitrekom, hkrati pa tudi najbolj razočaran zaradi izredno slabe kakovosti materiala. Za kolo mi ni, ker me že po nekaj minutah strahotno boli rit in me mine vse skupaj.

Zato bi se raje spravil v fitnes, saj je vzdušje tam le drugačno. Tale mi je njbližji: http://www.wellness-aspara.si
    Moti me le to, da za vsako pi**arijo zaračunajo. Tako si rečeš, da je članarina le 15? na mesec, pol pa vidiš še to in ono in tisto in tretje...drugače bi pa delal po sledečem načrtu: Zjutraj 0,5-1h hitra hoja po okolici (ne mimo sosedovega psa), tuširanje, služba, dom, ob 21. pa fitness in trenažer. Če mi to uspe zrealizirat sem zmagal na celi črti. Edina slabost je v tem primeru neenakomerna razporeditev vadbe. Bi pa spal kot dojenček :bigsmile:

Aicha tisti tek po stopnicah...:thumbup::thumbup::thumbup: kar drži se ga. Dobro za kožo kot praviš, prav tako pa tudi za stegna in ritko :swingin:
    Koliko pa želiš izgubit?

LP Miro
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime22. Apr 2009

Miro jaz sem nekje prebrala, da je dobro, da delas aerobne in anaerobne vaje vsaki dan.
    Zato zjutraj telovadim, popoldan pa se potrudim, da vsaj greva na sprehod. Ali pa kaj drugega.
    Zvecer je boljse, da nekaj migas lepse spis.
    Poizkusi, najprej shujsati potem pa idi v fitnes ce ti sedaj ni.
    Jaz sem prevec skrta (pol sem Zid), da bi placevala nekaj kar lahko naredim doma.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Denar, denar in spet denar, to je težava, posebno za tiste brez službe in brez vsakršnih dohodkov. Bo že boljše.:cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthornjegova

Ja tile psi so za znoret,sploh ko človeka enkrat ugrizne,potem se jih ful boji-vsaj jaz..Pa reče vsak,naš pa že ne grize..ja lastnika ko ga hrani res ne..
    V Lj je za znoret,doma sem pa itak nehala hodit...
    •  
      CommentAuthorAicha

Oni mali cvileci so najhujsi.
    Mene je enkrat eden vgriznil v parku pa je lastnica rekla bogi mali.
    Se dobro da sem imela skornje do gleznjev.
    Aicha
    •  
      CommentAuthornjegova

Krivi so pa lastniki,ne psi...pa ni nujno,da je nepoznan..meni je babičin skočil v obraz...pa na srečo ni blo hujšega..le strah:devil:
    • CommentAuthorSimon13

Aicha prav imaš haha... najbolj mi grejo tisti cucki mali... ko je tooook pogumen potem pa greš mimo pa je že skrit haha... tudi če gledaš opise psov... za enega zlatega prinašalca je napisano: zelo prijazen, rad pomaga itd.... potem pa za enega maltežana: hitro vzdražljiv, še posebno ni priporočljiv za družino z majhnimi otroki haha...kaj češ :smile:
    •  
      CommentAuthorAicha

:devil:
    •  
      CommentAuthorharpy
    • CommentTime16. May 2009

OOOOO..... full fajna tabelca.... hvala mirojp... čist enostavno... :bigsmile::bigsmile::bigsmile: jaz jo bom porabla... :bigsmile::bigsmile:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):