Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorpaulina
    • CommentTime23. Apr 2009

Že vse življenje imam težave s težo,ampak sedaj pa je ogroženo že moje zdravje.(bolečine v križu,kolena...)V 6H letih sem se zredila 40kg.:cry:Telovadbe ne maram,diete bi se težko držala.Kaj naj?Dva dni skoraj nič ne jem(solata,prepečenec,jajca)Takooooooooo sem lačna.Kaj naj jem zjutraj?Vedno sem jedla kruh,margarino in marmelado ali kaj podobnega,Obožujem sladkarije,torte,čips,cocacolo.Joj zdaj sem še bolj lačna.POMAGAJTE MI;PROSIM!!!!!!!
    •  
      CommentAuthorVandolina

Pojdi na 90. dnevno ločevalno dieto, ta resnično pomaga. Preizkušeno.
    • CommentAuthorpaulina

Živjo Vandolina.Vem,tudi moja sodelavka je s to dieto shujšala 20kg.Ne vem kaj bi..........
    •  
      CommentAuthorVandolina

Kar odloči se. Jaz sem shujšala 27 kg in ni mi žal. Poskusi, samo malo več reda in discipline potrebuješ.
    In še nasvet: vsem povej, da hujšaš in drži se receptov v knjigi in seveda, če ti kaj ni jasno, nas vprašaj!

Lep dan ti želim Vandolina
    • CommentAuthorpaulina

Tako ali drugače BOM shujšala.MORAM!!!Ni izbire.
    • CommentAuthorpaulina

Zdaj že tretji dan za kosilo jam solato,2kuhana jajca iin notri še 5 zdrobljenih prepečencev(5?preveč?) z olivnim oljem,kisom in malo soli.
    Kaj naj za malico in večerjo?
    •  
      CommentAuthorLEjikA

Moje mnenje je, da bi bilo za tvoje zdravje bolje, če bi se resnično odločila za ločevalno dieto, saj mi tale način, ki ga omenjaš ti, deluje precej nezdravo! Če boš jedla samo kosilo in še to v minimalni količini, bo telo "mislilo" da ga stradaš in bo vsako zaužito hrano skladiščilo v obliki rezerve, ti pa boš od vsega skupaj imela samo slabo počutje, nejevoljo (ker ne boš shujšala), ter (bog ne daj) še kakšno hujšo posledico.

Vzemi se v roke, začni hujšati po Rinini knjižici in jej raznoliko, zdravo hrano! Seveda pa je potrebno v prvi vrsti črtati z jedilnika sladkarije, torte, čips, cocacolo,... (na žalost) tvojo najljubšo hrano. Če se boš zraven še vsaj malo gibala, tu uspeh ne uide!

Ločevalna dieta velja za najbolj zdravo in učinkovito, kar ti lahko potdimo tudi uporabnice tega foruma. Zato kar pogumno, zberi voljo in začni že danes!

:thumbup:
    • CommentAuthorpaulina

A TAKO JE TO?!Ja lepo da bi me še solata redila.Bom poskusila z ločevalno.Jutri!ALI se moram prav strogo držati dieta ali lahko malo po svoje?
    HVALA!!
    • CommentAuthorpaulina

Pri tej dieti jaz pol stvari na maram;kechap,ajvar,čebula.Ne,to ne bo zame.
    • CommentAuthorSimon13

paulina, dobrodošla:smile: solata te ne bo redila... samo pač telo bo skladiščilo vse kar dobi, če boš stradala... no v glavnem prvo kot prvo, ne smeš pričakovati, da boš shujšala do poletja naprimer 40 kg... ampak če boš šla na ločevalno dieto lahko do poletja daš dol vsaj 15, če ne še več kg, kar je super! Drugo z dieto ti ni treba pričet JUTRI ampak naprimer... vzemi si zdaj dan-dva in natančno preuči ločevalno dieto... pojdi si iskat rinino knjigo http://www.idrija.ws/upload/images/6254big.jpg ... prodajajo jo vsepovsot ... v glavnem preberi vse o tej dieti, jej normalno ta dva dni... samo ne prenajedaj se z raznimi sladkarijami, hamburgerji itd... pač ta dva dni imej normalno in se psihično pripravi na dieto.Poglej mogoče še kaj je kdo dosegel s to dieto itd... da boš dobila zagon... tako da pojdi na to dieto, ker s tem, da nič ne ješ boš dosegla najslabše: Nič ne boš jedla potem pa naenkrat boš imela vsega dost in napdalja hladilnik ( vem iz lastnih izkušenj) in spet boš na začetku... pri ločevalni pa ješ vse kar hočeš, še torte, ki jih imaš zelo rada!

Lp Simon, vso srečo!!
    • CommentAuthorSimon13

napadla hladilnik**
    • CommentAuthorpaulina

Oj Simon! Saj ne jem samo solato.Zjutraj banano,popoldan bom jabolko,ob 6h pa recimo poli salamo in 3 prepečence ali jogurt.Jutri bom cvetačo in jajca.Bi bilo to sprejemljivo?
    • CommentAuthorSimon13

Očitno nisi razumela kaj sem hotel povedat... v glavnem s tako dieto, kot jo imaš, boš shujšala in dobila vse nazaj, pri ločevalni pa ne dobiš vsega nazaj razen če se prenajedaš...sploh pa se z ločevalno navadiš jest...

P.S. poli salama ni zdrava, preveč mastna pa še kaj veš kaj je vse tam not:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLEjikA

Če si kolikor toliko vešča računalnika, si lahko to knjigo, ki ti jo vsi priporočamo, enostavno natisneš. Najdeš jo na spodnjemu linku, sledi pa še link za nadaljnih 90 dni vzdrževanja.

Evo, oba linka...

90-dnevna ločavalna dieta (manjka stran za dan 65):
    http://rapidshare.com/files/2548682/90-dnevna.locevalna.dieta.eBook-Wampek.pdf.html

in še 90-dnevna ločavalna dieta - naslednjih 90 dni (nevem če je cela, ker je še nism sprintala):
    http://rapidshare.com/files/2548011/90-dnevna_locevalna_dieta___naslednjih_90_dni.pdf.html

dol pa potegnete tk, da kliknete na FREE USER pod tistim prvim števcem, počakate, da se odštejejo sekunde in kliknete DOWNLOAD, določite kam jo shranit in to je to. predno boste sneli še drugo datoteko je treba počakat nekaj minut... (napiše koliko) potem pa na isti način...

Upam, da bo prav prišlo!
    •  
      CommentAuthorAicha

Paulina ne sprenevedaj se in se resno spravi na 90 dnevno locevalno dieto!
    Kdo pa pravi ,da moras jesti ketchap, ajvar in cebulo.
    Lepo si kuhaj hrano po receptih ce ti pa en ni vsec poglej naslednjega.
    S to hrano, ki jo jes ti samo zgubljas misicno maso (tisto malo kar je se imas), mascoba pa ostaja.
    In zacni malo migati.
    Sramota je ze, da si se pri teh letih tako zapustila in ce sedaj ne bos ukrenila nic, bos zbolela in ne bo ti lahko.
    Se imas cas (to je zadnja moznost), da shujsas.
    Tako, da se nehaj smiliti sama sebi, poglej se v ogledalo malo primerjaj s kaksno sliko 70 kg zenske, zmeci stran vso svinjarijo od hrane, ki jo jes in zacni hujsati.
    Pocasi in veseli se vsakega izgubljenega kilograma.
    Ce si se v 6 letih zredila 40 kg potem racunaj vsaj tri leta, da jih spravis dol.
    Dolgo ampak se splaca.
    Aicha
    • CommentAuthorSimon13

paulina...haha ne tist jedilnik je zanič, kdo bo pa jedel skuto in kečap, če lahko na beljakovinski dan ješ meso, sir, ribe itd.... samo pač ne mešaš...poglej s časom boš si sama delala jedilnike...samo drži se tega:
    Beljakovinski dan: do dveh ur pred kosilom sadje npr. do 1 (lahko vsaki dve uri)...potem ob recimo treh kosilo, ribe, meso, jajca, sir... in zelenjavo (beljakovine pa ne mešaj med seboj)...potem pa čez vsaj 4 ure ob po mojem urniku 7-ih zvečer...isto kot za kosilo samo pol manj...čeprav jaz si skuham kar drugače, ker prav veliko razlike ni če ne ješ isto kot za kosilo, samo dolgočasen jedilnik je
    Škrobni dan: s sadjem je isto... potem pa za kosilo: riž, krompir,koruza, kruh in zelenjavo... za večerjo čez tri ure ob 6-ih... isto pol manj (jaz si nardim kar drugačen jedilnik ne isto)
    Ogljikov hidratni dan: sadje isto, kosilo: testenine, polenta, pizza (na njej samo zelenjava in paradižnikova pač ta omaka...nič sira, salam itd...) , v glavnem vse žitarice razen ajde (ta spada pod Š dan...), za večerjo čez tri ure, ob 6-ih pa en večji kos torte, 3 kepice sladoleda, ali pa polovico od kosila, če ti ne paše sladko in obvezno 1 rebro čimbolj temne čokolade...
    Sadni dan: Na SMS dieti ti piše, da na ta dan samo sadje, ampak mi se vsi strinjamo, da lahko tudi zelenjavo, ker je v bistvu še bolj zdrava, ker nima toliko sladkorja. Obroke pa imaš na ta dan vsaki dve uri...
    Sadje pa vedno jej, po dva ista sadeža na obrok (2 hruški, 2 jabolki...)

V glavnem, delaj si čimbolj pestre jedilnike, da ti bojo res všeč, samo drži se dnevou B, Š, OH, S...in pač enkrat vodni dan (takrat samo voda in nesladkani čaji, nesladkana kava...)...
    To je to, če imaš še kakšna vprašanja vprašaj...in upam, da ti bo uspelo!

LP, Simon

Jaz te PROSIM, da začneš s to dieto, ker ti gre za zdravje! In, če pri tej dieti, pri kateri lahko ješ VSE ne boš ničesar marala... potem pa res ne vem ...
    • CommentAuthorsyu

paulina
    nehaj se smiliti sama sebi in iskati izgovorov.
    kot smo ti svetovali, preberi knjigo in začni.
    ne pozabi na gibanje.
    KJER JE VOLJA JE POT!!!!!!!
    •  
      CommentAuthornjegova

Še moj nasvet.
    Jaz sem si naredila na list a4- graf,vodoravno sem napisala dneve ( 1,2,3,..) navpično pa kg ( najnižje je željena teža,najvišje pa 1 kg več kot imam sedaj kg.
    Če imaš 115 kg si narediš do 110 kg npr.- za en mesec. In ti USPE do te teže,naslednji mesec pa narediš od 110 do 105 kg.
    Vsako jutro se stehtam in naredim pikico na teži in datumu in krivulja gre dol..počasi,ampak gre...tako super vidiš kako gre počasi dol...po dekagramih..
    •  
      CommentAuthorAicha

Njegova super.
    Aicha
    • CommentAuthorSimon13
    • CommentTime24. Apr 2009

Paulina ne vem zakaj prideš pa ti damo nasvete potem pa ne odpišeš?
    •  
      CommentAuthorVandolina

Paulina je vrgla puško v koruzo, zdej jo je pa malo sram?!:shamed::shamed::shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ne vem ce ne.
    Aicha

Bile smo ostre ampak drugace ni slo.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime25. Apr 2009

Potem punca ni mislila resno.

Paulina primi se v roke in si najprej skopiraj 90. dnevno dieto, ki ti jo je Lejika prilimala zgoraj, potem pa začni. In to takoj
    ne čakaj, da bo prišlo poletje, ker ti bo potem žal, da nas nisi poslušala.

Lp Vandolina
    • CommentAuthorSimon13
    • CommentTime26. Apr 2009

ja prav imaš vandolina...ampak paulini ločevalna ne diši :smile: ...ker raje hujša s poli salamo?
    •  
      CommentAuthorAicha

Saj sem rekla, da se norca dela.
    A.
    •  
      CommentAuthornjegova

Mogoče jo je oster pristop prestrašil, saj se je zavedla, da to ni kar tako in da je potrebno za vsak kg vložit trud.
    •  
      CommentAuthorAicha

Saj mi je zal, ampak zakaj se nekateri ne zavedajo da brez truda ni nic?
    Aicha
    •  
      CommentAuthornjegova

Sto ljudi,sto čudi. Upam,da paulina še vedno spremlja te pogovore, četudi v njih ne sodeluje in zbira ideje, nekateri pač potrebujejo več časa.
    • CommentAuthorpaulina
    • CommentTime29. Apr 2009

sem imela pokvarjen računalnik.MORAM SI KUPITI PRENOSNEGA,KER TEGA MI OTROCI 123 sesujejo.In vaša prijaznost?Pa pustimo to.
    Še sem na dieti,vendar na svoji in gre mi.-2KG,danes 9.dan.LEJIKA hvala za knjigo.Aicha nikoli se ne bi delala norca iz vas,ker potem bi se delala norca iz sebe,ker sem največja bajsa tukaj.
    • CommentAuthorpaulina

Aja pa prosim če mi kdo pove uporab.ime in geslo našega gmaila.Hvala
    • CommentAuthorSimon13

Paulina super, da si se oglasila! Gmail: sladki.grehi@gmail.com, geslo: sladoled...

Pa še to sploh nisi največja bajsa tukaj, jih je že kar nekaj imelo preko sto kg... naprimer Vandolina. Ampak to je preteklost! Ker je izgubila 27 kg... no tudi tebi želim čim več izgubljenih kilogramov, pa čestitam za tista dva, super!!:clap::clap:
    • CommentAuthorpaulina

Hvala Simon.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Paulina kar korajžno naprej.:bigsmile:
    • CommentAuthorpaulina

Sedaj mi bo uspelo Vandolina.Vedno sem odnehala že drugi dan,sedaj pa imam voljo.Vandolina si ti imela kdaj bolečine v križu,ko si imela čez 100kg?Ali kdo drug?Jaz sem naročena pri fiziatru.Že mesec dni na bolniški.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ja in kakšne bolečine. Kar naprej me je neki cukalo. Zdej, "pa hvala bogu" nič več. No kadar je slabo vreme me trga, kar
    pa ni čudno, saj sem "rosnih let".
    Ko boš shujšala vsaj še 10 kg, boš takoj videla razliko. Korajžno naprej Paulina in drži se diete, nebo ti žal. Meni ni.:crazy::crazy:

Lp Vandolina
    •  
      CommentAuthorVandolina

A še to Paulina, vidim, da si odkrila našo pošto na gmailu. Zaželjeno je, da pošlješ slikico, kot smo jo vse. Da vsaj
    vemo s kom klepetamo, oz. čvekamo.

Lp Vandolina
    • CommentAuthorpaulina

Tebe pa človek res mora pohvalit;ČESTITAM,da imaš v teh "rosnih letih" toliko volje.Lep pozdrav!
    •  
      CommentAuthorVandolina

Rajši zdaj kot pa nikoli. Se strinjaš?
    • CommentAuthorpaulina
    • CommentTime29. Apr 2009 urejeno

Mogoče kdaj kasneje,sicer pa tega sploh ne znam narediti.Zdaj se šele učim tipkat.Sem bolj počasna.
    • CommentAuthorpaulina

Ja Vandolina,absolutno se strinjam.
    •  
      CommentAuthorAicha

No, lepo da si zbrala voljo in pogum in se nam pridruzila.
    Sedaj pa veliko uspeha za v naprej paulina.
    Aicha
    • CommentAuthorpaulina
    • CommentTime12. May 2009

Pozdravljeni moji sotrpini!
    Samo mal se oglasim in povem da sem še pridna!:bigsmile:-4 kg
    •  
      CommentAuthorAicha

Pridna punca le pocasi naprej in uspeh bo tu.
    Veseli se vsakega kilograma ki ti gre dol in ne zeli si hitrega hujsanja, ker ce bos pocasi hujsala bos tudi obdrzala tezo.
    Samo vztrajna moras biti.
    Res sem jaz 10 kg hujsala eno leto ampak jaz nisem rabila vec shujsati kot toliko.
    Samo sedaj vem, ce se bom en kg zredila sem skrenla s poti. Ker iz enega hitro prideta dva pa trije...
    Drzimo pesti.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Bravo Paulina, počasi se daleč pride.:clap::clap:
    •  
      CommentAuthorVandolina

A še to, Paulina čakamo slikico na sl.gr., če se je Simon poslal sliko, jo lahko tudi ti?
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime12. May 2009 urejeno

Krasno Paulina! Kar tako naprej.:clap:
    •  
      CommentAuthorAicha

:clap::cheer:
    • CommentAuthorSimon13

:crazy::crazy::whorship:
    • CommentAuthorVtech
    • CommentTime15. May 2009

Poskusi se malo več gibati, pa jesti zdravo hrano. To ponavadi pomaga :)
    Za test pa si lahko omisliš še kakšen pripomoček, da boš hitreje izgubljala maščobe v telesu, na primer alli.
    • CommentAuthordamasta
    • CommentTime20. May 2009 urejeno

Paulina pomagaš si lahko samo sama. Rada bi shujšala obenem pa za to nič ne narediš...dieta je samo delna rešitev problema, brez gibanja nebo nič
    Rad bi ti povedal, da če sama ne spremeniš življenskega stila ti ga bo spremenila bolezen. Sladkorna bolezen je še posebej nevarna za ljudi v srednjih letih, ki imajo prekomerno povečano težo, se ne prehranjujejo zdravo in se ne gibajo dovolj. Sodeč po povedenem si "idealni" kandidat...oprosti, moj namen ni da te prestrašim, ampak da se seznaniš z možnimi zapleti ki ti jih lahko prinese dolgoletna povečana telesna teža.
    Medtem ko bolečine v sklepih čutiš, nalaganje maščob na žilne stene (Ateroskleroza) ne boli, zato se tega ne zavedaš dokler ne pride do komplikacij. Ateroskleroza skupaj s povečanim krvnim tlakom je recept za katastrofo. Ko se žila zamaši se tega ponavadi sploh ne zavedaš. Infarkt posledično nastopi, ko kri zaradi pritiska strdek odtrga od žile in ta potuje naprej po žilah do srca in možganov. Posledice tega so tega so ti najverjetneje znane.
    Samo v vednost naj povem da se 50% sladkornih bolnikov tipa 2 svoje bolezni ne zaveda(SB tipa 2 dobiš z nezdravim življenjem), zato je edina rešitev sprememba življenskega stila.
    Kot novoodkrit sladkorni bolnik tipa 1 (str sem 20 let), vem kako težko se je odrekati sladkarijam in nezdravi hrani. Ko pa prideš do točke ko je ogroženo tvoje zdravje te čaka hitra streznitev. Rešitev proti debelosti niso samo diete, ampak kombinacija diete in gibanja. Za začetek ne rabiš pretiravat, dovolj bodo že vsakodnevni kratki sprehodi. Ko boš izgubila dovolj Kg, da križ in sklepi ne bodo tako obremenjeni, ti bo veliko lažje pa še bolečine bodo manjše.
    Naredi nekaj zase dokler še lahko, ker ko boš na inzulinu bo že prepozno (rešitev pa bo enaka kot sedaj :wink:)
    Želim ti veliko volje pri nadaljevanju!

PS. Ne nasedaj raznim pripomočkom za hujšanje!! Edina rešitev je zdrava prehrana in gibanje

Najnovejša priporočila pri sladkorni bolezni ne svetujejo kake posebne diete, pač pa zagovarjajo enak princip prehranjevanja, ki naj bi se ga držali vsi ljudje.
    http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1827

Ateroskleroza
    http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1586