Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorBojanas
    • CommentTime13. Oct 2009

Pozdravljeni vsi skupaj,

sem nova tukaj in vam bi rada sporočila,da sem se odločila,da jutri pričnem s to 7-dnevno dieto!
    Upam,da mi uspe!Zelo težko namreč živim brez čokolade :-/
    Javim se čez dva ali tri dni,da sporočim kako mi gre...
    •  
      CommentAuthorVandolina

Dobrodošla Bojanas
    • CommentAuthorpower

blondinka, jaz sem imela dans 4. dan, v petek je torej zadnji- 7 dan. Prekinem za vikend ker greva z dragim na kosilo ven in mam namen jest kostanje :jumping::tooth:

Pol štartam spet v ponedeljek, upam, ker mi tele obilne večerje v obliki zrezkov že pošteno stopajo po živcih! :sad:
    • CommentAuthorBojanas

power in kakšen je uspeh po 4. dnevu??
    • CommentAuthorpower

bojanas, dobrodšla! Hm, uspeh? Za sedaj ni viden... ne na meni, ne na številkah na tehtnici :confused: Upam da nisi preveč resno vzela tistega, da zgubiš vsak dan 1 kg :bigsmile:
    • CommentAuthorBojanas

oj
    power,hvala za odgovor!
    No,to da ni 1kg na dan verjamem,ampak sem mislila,da pa vsaj kakšna 2-3 kg v štirih dneh bi pa lahko bilo,kaj?? ;-))
    •  
      CommentAuthorblondinka
    • CommentTime14. Oct 2009

pozdravljena Bojanas! :D
    Bojanas: jaz sem izgubila v dneh dneh 1,5kg, potem pa se je to kar ustavilo :S..opazilo pa se mi je malo na riti in an nogah, vendar zaradi teka ;) priporocam 30 min na dan telovadbe ;)
    drugace pa power..uceraj sem si kar privoscila....hmhm..dost...sem malo gresila...:) :) ja ...jutri zacnem spet!...in se bom probala drzati natancnega jedilnika!..za nadaljne informacije pa itak javim ;)
    se ''srecava'' v soboto :D jea jea!
    Bojanas pa...srecno! :D
    saj veste kako pravijo: NO PAIN NO GAIN!
    LP BLONDINKA
    •  
      CommentAuthorblondinka

popravek...
    v dveh dneh*...
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime14. Oct 2009 urejeno

V kolikih dneh si izgubila 1,5 kg? Aja, saj si popravila.
    • CommentAuthorBojanas

Oj,blondinka

hvala za pojasnilo :-))
    jaz sem sicer danes začela in seveda upam na najboljše!! :-D
    zjutraj mi je tehtnica pokazala 60,3 kg.Rada bi shujšala 3-4 kg(visoka sem 165cm),v sedmih dneh.No bomo videli,trudila se bom po najboljših močeh ;-)),seveda pa bom javila kako mi gre.
    Današnji "zajtrk"je bila kava in ena mandarina(ker nisem imela doma grenivke,bom pa jo kupila danes),pa spila sem že pol litra čaja....no,bomo videli kako bo šlo!
    Lp vsem vztrajnim :-)
    • CommentAuthorpower

ojla! malo volje vam ulijem, danes dopoldne sem imela 1,2 kg manj kot v soboto :wink: ČE z malim nisi srečen niti velikega nisi vreden... al kako že :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Zvečer sem zelo pozno jedla večerjo, ker me ni bilo pred 20 uro doma :confused:

Ja, jaz sem v teh 4-ih dneh 2x tekla po 50 minut in bila 1x na aerobika, danes imam pa step aerobiko :smile:
    • CommentAuthorpower
    • CommentTime18. Oct 2009

zame je bila tale dieta eno veliko sra***, pa pardon izrazu! Skozi tej zrezki gore dole piščanjčji telečji svinjski pa še in še bi lahko našla... uglavnem, v enem tednu, ki obljublja DO -7 kg sem izgubila ENO CELO KILO!!! JUHU! MAnj, kot z navadno dieto ki je preprosto "manj žri", zapravla pa sem en kup denarja za vso to meso, ki ga BTW v celem mesecu toliko pojem in bila 3x na aerobiki in 3x sem tekla... skratka, če ne bi športala bi se sigurno zredila :cry:

razočarana na polni črti :angry::neutral::sad:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime18. Oct 2009

O, smola! :sad:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime19. Oct 2009

Ker je nacin prehranjevanja odvisen od posameznika in ohranit ga moras po dieti je res najboljse
    da enostavno zmanjsas porcije, ker kot si rekla power diete, kuhanje in nakupovanje zna biti stresno.
    In drago.
    Aicha
    • CommentAuthorpower
    • CommentTime19. Oct 2009

ja ni vsaka dieta primerna vsakemu... tole je bila ena velika zoprnija, sej če bi bila bolj zapečkarka bi še šlo, ampak takole pa žal ne zmorem :tongue: Sem spet na manj žri... no vsaj poskušam :neutral::cool:
    • CommentAuthorvale
    • CommentTime28. Nov 2009

oj :) sem nova na forumu.. v pondeljek začnem tudi jaz s to dieto .. upam da bo uspešen teden pred mano:)

aja, kaj je kaj narobe če večerjo jem ob 8.30?
    ker hodim v šolo.. in vsak dan pridem nekje ob 3h domov.. in mam komaj takrat kosilo.. pa še če grem na fitnes pridem še kasneje domov.. hvala za odgovor.. pa LP..:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Vecerja se je 3 ure pred spanjem
    • CommentAuthorpower

a res? 3 ure prej? se pravi da ne velja pravilo ob 17:30? pol lahko jem ob 21h? ne razumem...
    •  
      CommentAuthorAicha

Odvisno kdaj gres spat.
    Ce gres spat ob 21 potem je vecerja ob 18.
    Ce pa gres spat ob enih lahko mirno se jes ob devetih.
    Logicno.
    Ker zate se ne konca dan in presnova ob 21 ampak 4 ure kasneje.
    Tako gledam jaz na to.
    Ker npr. kosilo jem ob 16 potem vecerjo ob 18 spat pa grem cez sedem ur? Ni logike.
    Aicha
    • CommentAuthorpower
    • CommentTime29. Nov 2009

hvala Aicha!
    Povsem logično, bega me le dejstvo, zakaj se vztraja naj bo večerja pred 18 uro? Sej je praktično nemogoče za človeka ki je v službi.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime30. Nov 2009

To je se fama iz starih casov, ko je bilo vse na easy in se je slo spat po dnevniku.
    Sigurno.
    A.
    •  
      CommentAuthorVandolina

V knjigi 90. dnevna ločevalna dieta pa pravijo, naj se po 20. uri ne je več. Od 20. ure pa do 4. ure zjutraj naj bi bil prebavni ciklus.
    V tem času naj se nebi jedlo.

Očiščevalni ciklus naj traja od četrte ure zjutraj do dvanajste dopoldan. V tem času je potrebno jesti sadje oz. zelenjavo in piti čim več tekočine (vode ali nesladkanega čaja)

Drugi, prehranjevalni ciklus, naj traja od dvanajste ure dopoldan do osme ure zvečer. To je čas, namenjen kosilu in večerji. Pri hrani ni9so tako pomembne količine, temveč pravilne kombinacije in čas med obroki.

Na proteinski dn morajo med koislom in večerjo preteči najmanj štiri ure.

Na škrobni dan in OH dan morajo med kosilom in večerjo preteči najmanj tri ure

Na vitaminski dan pa lahko jeste vsaki dve uri.
    •  
      CommentAuthorAicha

Hvala Vandolina
    • CommentAuthormojca31
    • CommentTime13. Dec 2009

Pozdravljeni vsi skupaj

Sem nova in bom jutri pričela z to dieto, saj se mi zdi zelo zanimiva. Pa saj veste, prazniki se bližajo. Upam, da mi bo uspelo.
    Imam pa eno vprašanje: ali lahko grenivko nadomestim za jabolkom?

Vam sporočim, kako mi gre.

Mojca

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ne ne mores oz. naj ne bi.
    Ker agrumi imajo vec snovi, ki pomagajo topiti mascobe.
    Aicha
    • CommentAuthormojca31

hvala, se bom potrudla jest grenivke.

Lp
    •  
      CommentAuthorVandolina

saj jo lahko stisneš in spiješ, ali jo moraš pojesti?
    • CommentAuthormary-lou
    • CommentTime17. Dec 2009

Lep pozdrav vsem.

Danes mi teče 5. dan te diete. Moram povedat, da se čisto točno ne držim jedilnika. Zamenjam večerjo in kosilo ali pa celo obrok zamenjam z obrokom s kakšnega drugega dne.
    In kar je najbolj pomembno, v petih dneh sem izgubila 2,6 kg. Sicer ne gre po planu po katerem naj bi v 14 dneh izgubila 10 kg , še vseeno je pa bolje nekaj kot pa nič.

Upam le, da se mi meso ne bo zagabilo, ker ga je too much.
    Držim pesti zame in za vse moje sotrpine in sotrpinke v večnem boju proti maščobi.

Mojca, kako napreduje tvoja dieta?

Lp.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime18. Dec 2009

Scarsdale dieta je samo za prvi udarec.
    Potem je potrebno kaj drugega poiskati.
    Hujsas glede na to koliko kg imas prevec.
    Aicha
    • CommentAuthormojca31
    • CommentTime20. Dec 2009

Pozdravljena Mary-lou in vsem ostalim

Za mano je prvi teden diete in naj z veseljem povem, da sem shujšala 4 kg. Dieto sem se skoraj točno držala...
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime21. Dec 2009

Pridna cestitke.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime21. Dec 2009 urejeno

Dobrodošla Mary-lou

Bravo Mojca 31:clap::clap::clap:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime21. Dec 2009

Čestitam, Mary-lou! :clap:
    • CommentAuthormary-lou
    • CommentTime27. Dec 2009

živjo.

Evo mene - grešnice. Adijo moja scarsdale dieta, prazniki in ostalo.....
    To bom morala od začetka po novem letu.
    Zdaj pa samo po receptu "manj jej". Je pa res, da sem resna pri gibanju, to pa nisem opustila.
    Vsak dan vsaj pol ure hoje, včasih tudi 4 ure čez drn in strn. Tako da nisem pridobila kg.
    • CommentAuthorkkati
    • CommentTime2. Jan 2010

lepo pozdravljene!
    na kratko sem preletela tale forum in se tako kot ve odlocila za tole dieto. vseeno bi vas rada vprasala o realnem mnenju glede mojega problema:
    cez 9 dni grem na ples in zelela sem obleci svojo staro maturantsko obleko - od mojega plesa je nenazadnje le 5 let. kakorkoli - prepricana sem bila, da mi bo le-ta sigurno prav. izkazalo se je, da imam kar 7 kg vec kot takrat in da se korzet z veliko muko da zapreti, a plesati, sedeti ali normalno dihati ne morem. zatorej moram nujno shujsati vsaj 4kg. vam, ki ste to dieto ze preiskusile - se vam moj podvig zdi realen? poleg diete mislim vsak dan obiskati fitnes in tam teci vsaj pol ure.
    hja...lahko bi bilo se slabse = ce bi obleko pomerila vecer pred plesom! :bigsmile:

lep pozdrav!
    kkati
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Jan 2010

Lahko shujsas za kratek cas v kratkem casu 4 kilograme.
    Priporocam dieto z 600 kcal dnevnoČ
    Z: 100
    M: 50
    K: zelenjavna juha 260 (2 kroznika)
    M: 50
    V: 250 (zelenjava)

Ne jej med 17 in 7 uro.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime2. Jan 2010

Ali misliš dieta z zeljno juho?
    • CommentAuthorkkati
    • CommentTime2. Jan 2010

Hej Aicha!
    najlepsa hvala za odgovor ter tvoj nasvet!
    Obstaja kaksna dieta na tej spletni strani s katero zauzijes dnevno le 600kcal? sama se namrec diet ne posluzujem prav pogosto in si tezko predstavljam kaj bi morala pojesti npr za zajtrk, da bi bil vnos le 100kcal.

lp
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime2. Jan 2010 urejeno

En jedilnik za poskušino.
    1. DAN
    Z: 2 rez.krispija z 1 žličko zeliščnega svežega sirnega namaza in rezinami 1paradižnika
    (cca 60-70 cal)
    K: 25 g riža skuhamo v 200 ml zelenjavne juhe, 100 g kuhane zelenjave brez začimb
    in maščobe, začinimo z zelišči in sojino omako
    (cca 150 cal)
    V:100 g brokolija skuhamo v 150 ml juhe, ukašimo in dodamo 1 žločko parmezana
    (cca 60-70 cal)
    2. DAN
    Z: 2 riževa vaflja 1 jabolko ali pomarančo (cca 200 cal)
    K: 100 g špinače, 1 paradižnik, narežemo na koščke in skuhamo na jušni pari,dodamo
    1 ribji file 125 g. (cca 130 cal)
    3. DAN
    Z: 150 g mešanega sadja zmešamo s 100 g lahkega jogurta ( cca 125 cal)
    K: 100 g piščančjih prsi narezanih na trakove skuhamo s 10 g jušnih rezancev v 100 ml
    zelenjavne juhe in paradižnikovega soka. Začinimo z zelišči in sojino omako.
    ( cca 260 cal)
    V: 1 rezino črnega kruha namažemo z 1 žličko zeliščne skute, pojemo s 4-5 redkvicami
    in 1 žlico drobnjaka ( cca 60-70 cal)

Za spremembo bi bilo to kar dobra dieta (-3 kg)

Lp kozoroginja
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Jan 2010

Ne jaz sem kar na pamet govorila.
    Dieto pa si prilagodis.
    Podobna je napisana v moji novi knjigi.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jan 2010

Sedaj grem spat ko pa se zbudim lahko napisem primer jedilnika s 600 kcal.
    Drzis se pa samo 3 dni nato 7 dni "pavze" s 1200 kcal.
    A.
    • CommentAuthorkkati
    • CommentTime3. Jan 2010

fjuh, tale dieta za pokusino deluje prav slastno. Hvala Kozoroginja!

Aicha - ko vstanes, bi te vseeno prosila ce bi lahko napisala tudi svojo dieto, da imam nekaksno primerjavo.
    danes bo moj drugi dan scarsdale diete. prvi se je kar dobro obnesel. kakorkoli - morda res ne bi bilo slabo, ce sredi tedna preizkusim eno izmed vajinih diet!

Hvala za pomoc in prijetno ter aktivno nedeljo zelim vsem skupaj!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jan 2010

Vstala sem, kosilo je v pecici in pisem:

Z: zajtrk z jajcem (mehko kuhano jajce+ pol polnozrnate zemljice s pusto skuto in drobnjakom lahko das gor kumarice) 250 kcal.
    M: elenjavni prigrizek ( zelejava v poljubni kolicini surova) 50 kcal.
    K:Zelenjavna juha (300 g zelenjave razlicne:korencek, por, brokoli cebula, zelena, bucke {ne krompir}, zacimbe) 130 kcal kroznik pojes lahko 2
    M;sadni jogurt (v jogurt zmesas 100 g sadja ne banane) 120kcal
    V: brokolijeva solata s paradiznikovim prelivom (skuhas brokoli, polijes z na kockice narezanim paradiznikom, kaksno olivo, kisom, oljem in soljo) in koscek polnozrnatega opecenca 130 kcal.

In tako tri dni. To je primer za dieto z 800 kcal. Ce izpustis kruh bo takoj manj.
    Kombiniras razlicne zelenjavne juhe in solate, ki naj bodo krepke (npr. strocji fizol in cicerika) ne samo zeleno solato.
    Jes pa zadnji obrok ob 17. uri.
    Upam, da ti bo uspelo.
    Aicha
    • CommentAuthorkkati
    • CommentTime3. Jan 2010

Aicha,

tudi tebi hvala za izcrpne napotke. vsec mi je, da tvoja dieta vkljucuje malico - in to kar dvakrat dnevno. z dieto na kateri sem zdaj se borim ze danes(ceprav je vceraj izgledalo dokaj preprosto) - nobenih prigrizkov, majhne porcije in danes le sadje za kosilo?
    fjuh..treba bo stisnit zobe saj se plesu ne nameravam odreci!
    cez nekaj dni se javim in porocam o rezultatih...do takrat pa - uspesna borba proti odvecnim kilogramom!!

lp
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jan 2010

Good luck
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime3. Jan 2010 urejeno

Hojla!
    Moram dodat k že napisani dieti še en stavek (sem pozabila)
    -Ob vsakem obroku se pije še naravni sok
    1.primer : Z jabolkom. zmešate 125 ml jabolčnega soka 15o ml papajinega soka
    2 žlici limoninega soka, nekaj cimeta v prahu in 199ml sirotke (115 cal)
    2.primer: S paradižnikom...zmešate 200 ml paradižnikovega soka 2 žlički kosmičev, nekaj tabaska in žličko praženega sezama (210 cal)
    3. primer: Z slivami...zmešate 150 ml slivovega soka, 75 ml temnega grozdnega soka, 75 ml hladnega črnega čaja, 1 žličko kvasa 1 žličko mletih orehov, nekaj cimeta v prahu. (155 cal)
    To spada še k dieti. Ni važno katerega od naštetih sokov si pripravite, važno je, da je!

Lp kozoroginja:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Jan 2010

To z rezinami kruha: zadnjic sem prinesla iz sluzbe paket, ki ga dobimo za nocno malico in ga stehtala.
    Skoraj me je kap, ker je imel 350 g. To je preko 600 kcal in se zraven sir in klobase ali kranjska pa pojedo
    moje sodelavke 1000 kcal ob polnoci. Pa se potem glodanje.
    Jaz bom kruh tehtala sedaj na zacetku. Ker rezina mora imeti 50 g bi rekla to je 110 kcal.
    Kaj pravite?
    Aicha
    • CommentAuthorhany
    • CommentTime9. Jan 2010

lep pozz aicha....prosim ce mi poves a lahka pijem kavo z mlekom? ker mi crna kava ne pase procim za odgovor ker sem zacela z to dieto....hvala
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Jan 2010

Hany lahko ce res ne mores piti kave brez mleka.
    Seveda z 1,5%.
    Pa ne dosti, ker eni pijejo pol/pol in potem imajo kar 1 dcl mleka to je pa kar nekaj kalorij.
    Aicha
    • CommentAuthorkkati
    • CommentTime11. Jan 2010

drage sotrpinke!
    v enem tedno sicer nisem shujšala 7 kg, sem se pa znebila 4.kg! to hkrati pomeni, da sem se uspela stlačiti v svojo staro maturantsko obleko in se imela odlično v soboto zvečer!
    Hvala vsem za pomoč in koristne nasvete!!

lep pozdrav
    kkati