Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthortinika
    • CommentTime8. Jun 2007

Živjo!
    Sem nova na forumu. Trenutno sem na eni izmed diet, ki sem jo zasledila na enem izmed forumov-žal je nikjer več ne najdem. Obljubljala je 3 kg manj v prvem tednu in nato po 2 kili vsak teden. Sem na polovici 3 tedna z 6,2 kg manj. Trenutno tehnica miruje - ne gre ne dol, ne gor. Iščem pa že novo dieto, saj spadam med obilno pretežke. Ta mi je kar všeč in mislim, da jo bom poskusila, ko končam s prvo. Držite se vsi, ki se trudite izgubiti kilograme, vem da je težko, ampak zadovoljstvo je toliko večje( vsak ko prideš pod100)
    Pozdrav Tinika:devil::devil::devil:
    • CommentAuthortinika
    • CommentTime8. Jun 2007

Še eno vprašanje!
    ALi lahko grenivko in melono nadomestim z drugim sadjem - npr. ananas, češnje, jagode...?
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime11. Jun 2007

Živjo Tinika,

lepo pozdravljena na našem forumu :wink:. Grenivko in melono lahko nadomestiš s drugim sadjem, mogoče kakšno lubenico :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorskokica
    • CommentTime11. Jun 2007

Hojla!

Pri branju foruma sem tudi sama dobila voljo, da napisem svoja opazanja pri dieti. Sem pri petem dnevu diete ( - 2,2 kg) - malo nezadovoljna, jedilnika sem se drzala 100 %, pa se na telovadbi sem bila - naslednji dan tehtanje in nic spremembe? Halo? Zakaj? Kaj bi lahko bilo narobe???

lp :sad:
    • CommentAuthortinika
    • CommentTime12. Jun 2007 urejeno

Danes začenjam z novo dieto. Rezultat prejšnje - zame več kot zadovoljiv - od obljubljenih 7 kg v treh tednih je šlo dol kar 7.3kg.
    Imam pa vprašanje glede te diete- ali je možno zamenjati obroke - mislim kosilo in večerjo( predvsem 1. in 7. dan) saj je pri večerji včasih kaj, kar laže nesem s sabo v službo? Količin ne bi spreminjala, le vrstni red bi zamenjala!
    Pozdrav
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime12. Jun 2007

Živjo Skokica,

človeško telo ni stroj, zato se zna včasih obnašati precej svojeglavo :wink:. Vzrok, da kilogrami stojijo, lahko leži tudi v stresu. Svetovala bi ti, da še vstrajaš na dieti, saj se bodo kilogrami gotovo premaknili :wink:.
    Srečno ti želim :thumbup:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorTara
    • CommentTime12. Jun 2007

mene samo zanima pri 5. dnevu, ko je za kosilo manj masten sir v poljubnih količinah, špinača!...
    špinače namreč ne maram, vidla da recimo pr 4. dnevu lahko špinačo ALI zeleno papriko... tukej pa nič ne piše da lahko nadomestiš s papriko?
    mislite da bo zelo napačno, če bom jedla zel. papriko namesto špinače?

LP, Tara
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime13. Jun 2007

Živjo Tara,

mislim, da ne bo nič narobe, če boš špinačo zamenjala s papriko. Drugače pa lahko ješ tudi blitvo, če jo imaš rada :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorTara

hvala za odg. :) ne nažalost tudi blitve na maram:) hehe
    bom kr papriko jedla...
    • CommentAuthorMatej

Živjo, odLočiL sem se da bom poskusiL toLe dieto tukaj.
    hhe.:bigsmile:še začel nisem pa imam že vprašanja :tongue:

Ali se Lahko kavo zamenja s čajem???

hvaLa že vnaprej za odgovor,
    Lp, Matej
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Matej,

kavo lahko brez problema zamenjaš s čajem :wink:.
    Uspešno hujšanje ti želim!

lp,
    Petra
    • CommentAuthorMatej

hvaLa, se že veseLim nekaj kiLc doL
    • CommentAuthorMatej
    • CommentTime13. Jun 2007 urejeno

še eno uprašanje...v nedeLjo je piknik...nameravam pa držati dieto 2 tedna...aLi bi to zeLo vpLivaLo če ne bi jedeL kar je napisano???

hvaLa za odgovor

lp,
    Matej
    • CommentAuthorzelenooka

Živjo,

samo kratko poročilo po enem tednu diete :)

Koliko kg je šlo dol nimam pojma, ker po ne vem, kakšnem naključju nimamo tehtnice doma :)

Mislim, da nisem izgubila prav veliko kg (hlače so malenkost bolj ohlapne in trebušček malo manjši), je pa zato počutje odlično in zaradi tega sem se odločila, da se diete držim še en teden :)

Zanima pa me, v kolikem času lahko ponovno ponovim dieto?

LP,

zelenooka
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime14. Jun 2007

Živjo,

Matej: svetovala bi ti, da na pikniku ješ zmerno, npr. samo meso in zelenjavo in da ne piješ alkohola (piva se izogibaj v velikem krogu, raje spi kak deci vina) :wink:. Seveda pa bi te opozorila, da učinek diete po tem verjetno ne bo enak.

Zelenooka: fino je, če imaš pred novim krogom diete vsaj par dni pavze, ko se normalno a zmerno prehranjuješ :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormayy
    • CommentTime17. Jun 2007 urejeno

Mene pa zanima kakšen čaj najbolj priporočate, ali lahko pijem zeleni čaj
    Ali lahko grenivko zamenjam z 10-15 dg svežega ananasa:smile:
    • CommentAuthormayy
    • CommentTime17. Jun 2007

Še nekaj sem pozabila vprašati. Ali se moraš točno držati ure obrokov, koliko je lahko zamika

LP mayy
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime18. Jun 2007

Živjo Mayy,

glede čaja ni omejitev, samo da ne bo sladkan :wink:. Najboljši pa je tako kot si že napisala, zeleni čaj.
    Grenivko lahko zamenjaš s svežim ananasom.

lp,
    Petra
    • CommentAuthortinika
    • CommentTime19. Jun 2007

Po 7 dneh sem shujšala 3,6 kg in sem prav zadovoljna, saj se nisem striktno držala jedilnika - včasih sem kaj zamenjala ali izpustila. Lep pozdrav!
    Tinika
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Tinika,

vse čestitke za uspešno hujšanje :clap: :clap: :clap:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormandie**

hellou:cool:...sem nova na telem forumcku in sem se odlocila da preizkusim tole dieto.zanima me ce lahko zamenjam kosilo in vecerjo.najbrz je bilo to vprasanje zastavljeno ze miljonkrat ampak jaz ga vseeno nisem zasledila:bigsmile:
    aja,pa zanima me se ce lahko pojem za zajtrk breskvo?
    lepo se imejte in se naprej uspesno hujsanje:wink::tongue:
    • CommentAuthortinika

Mandie!
    Jaz sem obroke tudi zamenjala - v enem tednu shujšala toliko, kot piše malo više!
    Drži se, Tinika
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime20. Jun 2007

Živjo Mandie**,

če boš zamenjala obroke se ti lahko zgodi, da učinek diete ne bo enak.
    Kar se pa breskve tiče, jo lahko poješ za zajtrk :bigsmile:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorexy
    • CommentTime20. Jun 2007 urejeno

Om...mene pa zanima a moraš točno toliko pojesti kakor kaže lai lahko mal manj da npr piše tm ribo a lahko brez ribe,kr moja frenda ne mara ribe!
    • CommentAuthormayy

Ali lahko namesto vode skozi cel dan piješ nesladkan čaj?

Ali se moraš točno držati ure obrokov?
    •  
      CommentAuthorpomme

zasledila sem da prekomerno kunzumiranje grenivke vpliva na kontracepcijske tabletke
    z cim jo lahko nadomestim
    lp
    •  
      CommentAuthorpomme

z cim lahko nadomestim grenivko

lp
    •  
      CommentAuthorpretezka

http://eccentricscientist.wordpress.com/2006/10/11/a-grapefruit-in-the-oven-does-grapefruit-juice-negate-the-contraceptive-pill/
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime21. Jun 2007

Živjo vsi :bigsmile:,

Exy: za čimboljše rezultate se je potrebno kar najbolj držati diete :wink:.

Mayy: zelo priporočljivo je, da imaš obroke vsak dan ob približno enaki uri (kakšna urica gor ali dol), saj se telo tako navadi na redne obroke. Namesto vode pa lahko piješ nesladkan čaj, samo nikar preveč (npr. 1'5l čaja in 1'5 l vode) :wink:.

Pomme: grenivko lahko nadomestiš z pomarančo ali ananasom :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorLiSkA
    • CommentTime21. Jun 2007

s čim lahko zamenjam ribo
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime22. Jun 2007

Živjo LiSkA,

ribo lahko zamenjaš s pustimi piščančjimi prsi ali drugim manj mastnim mesom :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorTaja27

Lep pozdrav!

Tudi jaz sem se odločila sprobati to dieto!
    Imam pa samo eno vprašanje in bi prosla na odgovoru!
    Delam v podjetju kjer imamo malo čudni delavnik.
    od 7.00 do 11.00
    od 11.00 do 12.00 =MALICA
    in nato spet od 12.00 do 16.00 razen v petek ko delamo do 13.30

Moje vprašanje je:
    Ali se vam zdi prehitro, da imam kosilo nekje med 11.00 do 12.00 večerjo pa ob 16.30?

Po moje to ne bi smel biti nek problem, ker sem nekje zasledila da je fino jesti vsaki dan ob isti uri nikjer pa ne piše ob kaki uri.
    •  
      CommentAuthorLiSkA
    • CommentTime22. Jun 2007 urejeno

Taja27: Jaz mislim,da imaš čisto v redu večerjo.Ampak če se le da poskusi imeti večerjo od 17.30 drugač je zame čisto v redu.

LP LiSkA
    •  
      CommentAuthorLiSkA

Jz bom pa jutri 32.6. začela z dieto in upam,da bom dosegla svoj cilj!!
    •  
      CommentAuthorLiSkA
    • CommentTime23. Jun 2007

Dobro jutro vse,kako gre z dieto?Men gre kar fajn!!:smile:
    • CommentAuthorTaja27
    • CommentTime23. Jun 2007

Lep pozdrav vsem!Čeprav pri nas deževen!

Liska hvala na tvojem odgovoru!Javi kaki bodo rezultati.
    Koliko kilogramov misliš shujšati?

Meni se je čez zimo nabralo 5kg preveč zato morem te odstraniti!

Jaz začnem z dieto v torek 26.6 kajti s sodelovko bova skupaj hujšali in ena drugi bova v podporo!

Si tipako in lep uspešn dan vam želim!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime26. Jun 2007

Živjo Taja27,

mislim, da ne bo nič narobe, če imaš malce večji razmak med kosilom in večerjo. Kot si sama že napisala, važno je le, da jemo ob približno enakih urah :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorpomme

zivjo

po 5 dneh 4 kg dol
    zajtrke sem kr izpuscala ker se ybujam ponavadi ob 13 cas kosila
    dieta mi pase

nadaljujem
    • CommentAuthorTaja27

Pomme vsaka ti čast!

Danes je moj prvi dan in upam, da bom čez 5 dni tipkala iste besede kot ti danes.

Koliko kg vam je cilj?

Meni samo 5-7kg nič več.
    Pač to kar sem čez zimo gor dobila!!!!

Lep uspešen dan vsem in veliko dobre volje!
    • CommentAuthorTaja27
    • CommentTime27. Jun 2007

Lep pozdrav vsem!

Zanima me kako naj izpeljem to?
    Sem na tej dieti in danes ima ata rojstni dan kar pomeni da nas povabi na pizzo.

Ne morem reč ne!
    Kaj bi naredile ve?
    Sem pa drugi dan na dieti!
    Mogiče bi bilo najbolje če bi šli v kakšno Srbsko kuhno ker lahko danes pleskavice jem!

Hvala na odgovoru!
    L.P.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime27. Jun 2007

Živjo Taja27,

ja seveda pojdi na pico :bigsmile:. Glede na to, da je to res dogodek bi bilo popolno nesmiselno če ne bi šla, ali pa če ne bi jedla. Pač naroči si kakšno zelenjavno pico, čeprav sem se ravnokar spomnila da se da dobiti tudi pico z mletim mesom :bigsmile:. Pa imaš kompromis :thumbup:.

Drugače pa saj pravim, občasno pride kakšna stvar ali dogodek, da enostavno ne gre drugače kot da se pregrešiš. Tako pač je, pazi le, da boš potem pridno nadaljevala z dieto :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorTaja27
    • CommentTime28. Jun 2007

Živijo Petra!
    Hvala na pomoči!
    Sem bila včeraj na praznovanju in jedla pizzo čisto obično vendar samo en mali košček, ker nisem mogla več, ker sem bila tako sita večerje!

Mislim, da to ni bil velik prekršek!Glede na to da je bil samo mali košček!

Zdaj pa lepo nadaljujem z dieto in ravno kar jem grenivko, ki pa mi ravni ni najboljšega okusa!

Prvi dan te diete torej v torek, sem se vagala zvečer in mela kg manj. Zdaj se pa ne vagam več, ker je prišel obisk iz Amerike in sem nekam napihjena in imam vedno v tem času kak kg ali dva več.

Bom se konec tedna oz. ob koncu diete.

Si tipkamo!

Lep pozdrav vsem predvsem pa uspešen!!!
    • CommentAuthorneya

Zdravo.

Nikjer ne piše koliko olja lahko uporabljam (če sploh). Ok, za dušeno ribo mi je jasno, da nič, kaj pa za kotlete pa piščanca pa to? A tudi kar na teflonu? Pa solate brez bučnega si sploh ne predstavljam...:cry:
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Neya,

pri dieti poskusi uporabiti čim manj olja. Tudi ko pečeš meso ga speci an teflonski ponvi brez olja.
    Če pa ne moreš brez bučnega olja, si ga privošči malo pikico :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorTaja27

Ojla!

Tudi Jaz uporabljam olje na salati! Ribo sem spekla v teflon posodi tudi pleskavico in zelenjavo!:smile:

Jaz mislim da v take skrajnosti pa ne moreš, da ješ solato suho brez vsega.
    Saj olja ne vlivaš na salato tako, da bi plavala v njem ampak v zmernih količinah!

To ja moje mnenje!.:confused:

Taja27
    • CommentAuthorLana24
    • CommentTime2. Jul 2007

Živjo, mene pa zanima s čim lahko nadomestim kavo, ker je ne pijem ravno (mogoče kakšno na 3 dni)? Jo lahko zamenjam z zelenim čajem ali kakšnim drugim nesladkanim zeliščnim čajem?

Hvala, Lana
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime2. Jul 2007

Živjo Lana24,

seveda lahko zamenjaš kavo za zeleni čaj :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorwhisper
    • CommentTime3. Jul 2007 urejeno

dober dan/večer

mene zanima katero zelenjavo lahko ješ? jaz sem zeeeeeelo zbirčna. najhuje pa je, da ne jem solat.
    aja, lahko na mest mesa jem tofu? ful ga mam rada. a res ne smeš just banane? grah, al pa fižol tud ne?
    hvala za odgovore :)

Petra
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime4. Jul 2007

Živjo Whisper,

ko imaš na jedilniku kuhana zelenjavo lahko ješ vso zelenjavo, ko pa imaš določeno vrsto zelenjave pa pač ješ tisto kar je napisano v jedilniku.
    Namesto solate lahko ješ drugo zelenjavo, npr. komare, papriko, korenček itd.
    Če ne maraš mesa pač ješ tofu.
    Moram te pa opozoriti, da učinek diete ne bo enak, če boš prirejala jedilnike. Mogoče bi bilo bolje če si ogledaš kako drugo dieto, katere jedilnik ti bo bolj všeč :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorwhisper
    • CommentTime4. Jul 2007 urejeno

oj

saj bom že nekak, korenje mam rada. glede kuhane zelenjave sem samo mislila to, ker je stročji fižol al pa grah škrob in nisem bla sigurna, če spada pod kuhano zelenjavo. no nevem, naj se nebi škrob pa meso jedla skupaj.
    danes sem namesto paradižnika uporabla paradižnikovo kašo, misli, da nebi smelo bit narobe. sigurno pač nima vsak rad vsega, zato je treba vsaj malo prilagodit.
    aha, samo nekaj še, napisano je 2 jajci, skuta, rezina polnozrnatega toasta, kava....koliko skute lahko? jajca so kuhana predvidevam al pa pečena brez olja.

hvala