Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorbronze
    • CommentTime20. May 2008

Pozdravljena DeeDe,

hvala, hvala :) Tudi tebi čestitke, jaz bom srečna, če jih bo šlo v tem tednu še tri dol bi bilo več kot super :)

Držala sem se skoraj 100%, razen en dan sem pojedla frutabelo, pa kdaj pa kdaj spustila jutranjo grenivko, ker mi časovno ni izšel zajtrk. Drugače pa nisem pazila na količine, res pa sem vse pripravljala brez olja (niti kaplice), razen na solati sem imela jogurtov preliv - zmeraj. Mislim, da sem imela dober teden za hujšanje - tisto pravo energijo :)

Aja, pa kavo pijem s sladkorjem, kar ne bi smela.

Dieta mi je všeč, ker je raznolika (meso, ribe, zelenjava, sadje, ...), ni potrebno paziti na začimbe, torej lahko tudi z okusi malo ekperimentiraš. V glavnem za enkrat odlično.

lp
    • CommentAuthorDeeDe
    • CommentTime20. May 2008

Bravo še enkrat Bronze!! Jaz kave ne sladkam, ne morem pa se odreči olju- npr. bučnemu v solati, pa tud ribo spečem na olju, pa jo pol mal popivnam s papirnato brisačko :) Drugače pa se držim tako kot piše. Kako pa narediš zeleno solato? Če je res taka velika razlika- 2,5 kg bom poskusila tud jaz :) Sem namreč visoka 172cm in imam 67kg. Če spravim dol še 4, bom vriskala od veselja :))) To bi pomenilo, da sem končno na isti kilaži, ki sem jo imela pred letom in pol!

Napiši kako ti gre ta teden! Mi je ful lažje hujšat s kom, pa še istočasno sva začeli!!

Lp, pa upam, da je pleskavica že v želodčku :)
    • CommentAuthorbronze
    • CommentTime21. May 2008

Ne vem jaz vso meso, vse ribe, vse delam brez olja, kar na vodi, pa je čisto ok, al pa v foliji. Tud pleskavice kar na vodi, saj malo maščobe že itak meso smo spusti, pa je to dovolj.
    Na solato raje dam jogurtov preliv (mi je bolj všeč) - lahko ga sama nardiš, jaz ga sicer kar kupim.

Pleskavice imam danes...njami hehe
    • CommentAuthorDeeDe
    • CommentTime22. May 2008

Ojla Bronze!

Kako gre? Je tehtnica tako prijazna s tabo kot je bila prejšnji teden?
    Pri meni se je malo ustavilo- v štirih dneh sem izgubila nekaj manj kot kilogram, ampak bom nadaljevala, pa če bo treba tudi drug teden, ker sem se tokrat odločila, da ne bom popustila :)

Lp, DeeDe
    • CommentAuthorbronze
    • CommentTime23. May 2008

Ne, ta teden ne gre tako lepo, ampak ok ni panike, prejšnji je šlo itak peveč . Pri tej dieti pazi, ne pretiravat...več kot 14dni ni dobro - zaradi zdravja. Moraš imet malo pavze vmes, al pa kakšno drugo dieto, da dobiš še vse ostalo ne sam vitamine in proteine.

Vztrajat pa ja...saj ni težko ;)
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime30. May 2008

ojla,
    mene pa zanima glede na to da bi naj shujšal na dan do enega kilograma,če nena potem ko končaš dieto vsega nazaj dobiš,navadno ni dobro tolko shujšat v enem tednu al se motim?
    • CommentAuthorbarbka
    • CommentTime1. Jun 2008

Ojla!

Po pregledu diet in ocenah po forumih, sem se odločila, da jutri začnem s tole dieto. Do začetka avgusta bi morala shujšati vsaj 15kg. Upam, da mi bo uspelo. :) Sama bom zraven uporabljala še obliže za hujšanje in nordijsko hojo, vsak dan 30 - 60min. Vsekakor vam bom rezultate sproti sporočala :)
    Ursika, verjetno res ni dobro tako hitro hujšat, vendar, upam, da bom s telovadbo in kremami za telo izničila učinek povešene kože.:confused:
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime4. Jun 2008

vso srečo,pa fajn mazat da nebo nepotrebnih strij
    • CommentAuthorajilatan
    • CommentTime6. Jun 2008

Pozdravljene jaz bom z dieto začela v ponedeljek 09.06.08. Upam da bom v treh tednih zgubila vsaj 8 kg.
  1.  
    Pozdravljene!Tudi jaz bom z dieto začela v ponedeljek 09.06.08.
    se zacelo se ni in ze imam vprasanja... :)
    zanima me ali lahko pri prvem dnevu za vecerjo namesto dusene ribe pojem tuno iz konzerve (v lastnem soku ali olivnem olju)?
    glede na to da sem visoka 168cm in tehtam 55kg in nisem ravno prekomerno okrogla, me zanima, ce je mozno, da v enem tednu izgubim vsaj 5kg? (to je nekje moj cilj, ker sem se od januarja za teh odvecnih 5kg tudi zredila...)...

hvala:shades:
    • CommentAuthorbronze
    • CommentTime9. Jun 2008

Jao punce...malo uporabit glavo...če nimaš dost kilogramov preveč (oziroma skoraj nič), je nemogoče shujšat v kratkem času toliko. Saj se tud zredila nisi v enem tedni, a ne ;) Pa tudi nadomestiš lahko kakšno zadevo z drugo, saj jni take hude panike, če jo. Pač najdi nekaj čim bolj podobnega po sestavi.

S to dieto gre dol večinoma voda, vendar izgubljeno težo lahko obdržiš s primerno prehrano po njej. Če malo pobrskaš po netu najdeš, da je dieta zelo popularna, vendar ni se je zdravo držati več kot 14 dni. Lahko pa uporabiš nasvete iz te diete...jaz npr. zdaj za kosilo jem meso in zelenjavo, pojem kakšen polnozrnat toast-včasih (torej brez raznega krompirja, riža in ostalih ogljikovih hidratov). Za večerjo kakšen jogurt ali pa tud kakšno meso, pač kakšne volje sem. Pa gre še zmeraj dol, čeprav smuknem kdaj pa kdaj kakšno napolitanko :))) Je pa res, da pojem dosti več sadja in zelenjave kot včasih - me je dieta navadla na to hehe.

Torej osnova je, da izgubiš v začetku vodo in da ti da zagon, da še naprej malo paziš kaj ješ in itak počasi se daleč pride, pa grejo tud kilce dol ;)

lp in veliko volje in uspeha vsem
  2.  
    hum...sej skoz nekej pijes kako gre pol voda dol? (no vsaj jest skoz neki pijem zdej...)
    • CommentAuthorajwi
    • CommentTime12. Jun 2008

živjo,

mene pa zanima s čim lahko nasplošno pri dietah zamenjaš kavo ali čaj? Kave res ne prebavljam, s čajem pa se prav tako mučim. Vem da kava pospešuje prebavo in da zato ponavadi ne izgubim toliko kg kot je navedeno, vendar me res zanima kaj bi bilo dobro nadomestilo za kavo?

hvala in lp:wink:
    • CommentAuthordadi
    • CommentTime13. Jun 2008

Zdravo,

Kar nekaj časa sem prebirala ta forum in se le odločila da se lotim Scarsdale diete.
    In rezultat je: po desetih dneh sem 6 kg lažja.....Jupiiiii
    Res pa je, da se nisem čisto striktno držala (2 X sem se pregrešila)

lp,
  3.  
    OOO dadi cestitam!!!

oh, skoraj nemorem verjeti, da je to mozno.
    Komaj cakam da pridem domov iz lj (kjer sem zaradi studija), da se stehtam in vidim, kako kaj napredujem.

A 10 dni si se drzala diete? al 7?
    ce dam ta teden vsaj 3kg dol, nadaljujem naslednji teden :)

can't wait to be skinny ;)
    • CommentAuthordadi
    • CommentTime13. Jun 2008

živjo,

Jaz sem po enem tednu kar nadaljevala.
    Danes zjutraj pa sem se stehtala in sem morala nekomu povedat...
  4.  
    cestitam!
    a si imela veliko odvecnih kil?
  5.  
    Sicer danes se ni zadnji dan moje diete, vendar nisem zdrzala, da se ne bi stehtala.
    S 56,6kg sem se od prejsnje nedelje do danes premaknila na 53,1kg. JUHU :) premika se!
    Moram povedat da sem v tem tednu spila 2 martinija in en cosmopolitan (alkohol=kile), pa da sem en bounty pojedla.
    Se prav se nisem cist striktno drzala diete...mogoce bi blo pa tako se kake pol kilce dol :) i'd like to think...
    mislim da bom v ponedeljek naredila pavzo in sla jesti v tajsko, da si mal privoscim, pol bom sla pa verjetno na 3dnevno DKR pa spet en dan pavzo pol pa na testeninsko, ker ful pogresam testenine :)

kako gre pa drugim kaj?
    • CommentAuthorbarbka
    • CommentTime16. Jun 2008

Hejla, punce!

Jaz sem se držala te diete 10 dni in sem izgubila 4,5kg, s tem da sem se tudi jaz dvakrat pregrešila. Tako, da je ta dieta res uspešna:) Danes pa sem začela s sadno dieto, ki bo trajala 5 dni, drugi ponedeljek pa spet na tole dieto. Gremo novim zmagam nasproti:)))
  6.  
    barbka hudo! cestitam
    lucky you! :) tud jst bi se jih rada tolk znebila...ampak okej pocas pa ziher :)

lp
    •  
      CommentAuthorpomme
    • CommentTime17. Jun 2008

moj drugi dan

upam da bo slo
    v obdobju izpitov sem se zredila za 7 kg
    groza

lp
    •  
      CommentAuthorpomme
    • CommentTime18. Jun 2008

pozdravljeni

-2 kg superca
    danes se polna luna

lp
  7.  
    uff cestitke :)
    • CommentAuthorjust me.
    • CommentTime22. Jun 2008

js bi pa samo vprašala kako je 4 dan za kosilo. z čim lahko nadomestim jajce in skuto. nemaram obojega :confused:
    • CommentAuthorjust me.
    • CommentTime22. Jun 2008

aia. pa šre neki. kako je če spustim vsak dan večerjo? ali lahko? saj po 6 uri naj nebi jedla :wink:
    • CommentAuthorbarbka
    • CommentTime23. Jun 2008

Živjo!

Glede 4.dneva bi ti priporočala, da zamenjaš jajce in skuto s kakšnim lahkim sirom ali pa piščančjim filejem. Sama sem včasih zamenjala kosilo za sadno solato ampak rezultat verjetno ni isti.
    Večerjo pa mislim, da bi morala imeti, ker boš drugače preveč lačna in tudi če želodec dela, prej shujšaš. Poskusi si razdeliti obroke na tri dele in imej večerjo ob 18.00 uri. Zajtrk ob 7.00 uri, kosilo med 12.00 in 13.00 uro, večerja pa ob 18.00 uri. Kosilo si sama vedno pripavim zjutraj in si ga nosim v službo.
    Moram pa ti povedati, da dieta res deluje. Jaz sem danes ponovno začela in bom jo držala še 14 dni.
    • CommentAuthororhidea
    • CommentTime9. Jul 2008

Lep pozdrav vsem!

Že kar nekaj časa nobenega ni na tem forumu a ste že vse tako vitke?

No jaz sem sedaj na tej dieti 3 dni in samo -1kg. Diete se držim razen zjutraj namesto sadja popijem pomarančni sok.

A vam je uspelo zdržati o konca saj nameravam 2 tedna držati tole dieto.

Javite se kaj!

LP VSEM :bigsmile::surprised:
    • CommentAuthorMelissa
    • CommentTime7. Sep 2008

hoj.
    imam par vprašanj glede jedilnika.
    kako izgleda paradižnikova solata?
    katero zelenjavo naj skuham? brokoli, cvetača, korenje,stročji fižol? bo v redu?
    v dieti je veliko kave? je mišljena črna? ali je lahko z mlekom?
    sicer nevem ali naj se odločim za to dieto ali za jajčno dieto. shujšala bi rada 10 kg, vsaj 7 jih želim izgubiti v 14 dneh. mislite da je to možno? moj problem je ker sem diabetik in težko kombiniram prehrano s tako malo ogljikovimi hidrati in šport, ker hitro zapadem v hipoglikemijo. v primeru hipe pa moram spet jesti, oziroma zaužiti vsaj sladek sok ali kaj podobnega! si pa obupno želim shujšati. pri 164 imam nekje med 60 in 62 kg(teža mi precej niha).
    hvala za kakršenkoli odgovor ali nasvet.
    držim pesti za vse.
    čau čau
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Sep 2008

Melossa ne se igrat ce si diabetik
    • CommentAuthorjani
    • CommentTime8. Sep 2008

žiujo!!

zanima me če lahko za 1. dan, namesto paradižnikove solate(za kosilo in večerjo) jem rdečo peso, ki jo obožujem in ali lahko za večerjo namesto dušene ribe jem ribji file??
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. Sep 2008

Jani ribji file je tako del ribe, ki ga moras termicno obdelati in to je potem dusen ribji file (ali kuhan ali pecen).
    oljse je ,da jes paradiznik.
    Aicha
    • CommentAuthorjani
    • CommentTime8. Sep 2008

moj 1. dan te dijete je mimo in morm rečt, da sm zelo zadovoljen, ker so že vidni razultati in mislm, da bom do konca tedna zelo zelo zadovoljen:smile:
    • CommentAuthorGOBA23
    • CommentTime18. Sep 2008

No mene pa zanima če se to dieto lahk uporabi večkrat zapored? oziroma koliko časa mora biti umes med dietami.
    Sem visok 178cm , teža je 98kg, rad bi se znebil približno 15kg , to je cca 3-4x tale dieta :P , jedilnik mi je super tko da bi rad probal.
    Mi mogoče priporočate katero drugo? začel ap bi z pondeljkom ker ta teden so rojdnevi pa se bo pilo pa jedlo :P

lp

GOBA
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime19. Sep 2008

Lahko veckrat samo vmes bi imel malo premora.
    Aicha
    • CommentAuthorAnaly
    • CommentTime21. Sep 2008

ojjj!!!

Jst pa ju3 zacnem z dieto, ker bi se tudi sama rada znebila odvecnih kilogramckov..
    tukaj ni vazno zaporedje kot pri jajcni dijeti, a ne??

l.p:shamed::wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime21. Sep 2008

Menim, da povsod kjer pise Z,K,V, pomeni, da te obroke jes kot so zapisani. Ce ne, bi bilo napisano, da v teku dneva pojes....
    Ceprav so te predvsem ameriske diete narejene v smislu zajtrk, pa lunch, pa dinner in znano je, da americani pac zvecer pojedo vec. Za nas evropejce pa je ta vrstnio red malo cuden. Pa odvisno od posameznika.
    Aicha
    • CommentAuthorAnaly
    • CommentTime22. Sep 2008

ne, ne Aicha...mislim da me nisi razumela!=)

Mislim ce ko zauzijes zivila moras paziiti na vrstni red ali ne (npr:piscancji zrezek,zelena solata,kava) ali lahko jem hkrati solato in zrezek,nato pa spijem kavo..Mislim da ni treba jesti usako stvar posebej,temvec normalno jes.
    • CommentAuthorGOBA23

danes bom začel :) upam da bo use slo kot po maslu :D , se nekaj me zanima :P ali je kaka moznost da umes med jedilnikom na dan poješ kak jabolk? :D al bo preveč uplivalo?

lp
    •  
      CommentAuthorsnoopy

Ekola, tudi jaz se vračam k vam. Se ponovno odločam da bi začela, sem bila na ločevalni in se je super obnesla, sedaj bi pa rada nekaj na hitro, ker sem dobila nazaj, ker jem, ko sem žalostna.. saj vsi vemo kakšna je čustvena lakota. Torej se vam pridružim in vztrajam z vami...Le meso bom zamenjala za kake ribe ali kaj podobnega...
    Wish me luck :wink:
    • CommentAuthorAnaly

oj...me samo se neki zanima..?

ce so ribe (file) v krušnih drobtinah, a je fuuul narobe ce jih imam 1.dan za kosilo??

l.p
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime22. Sep 2008 urejeno

Analy.. mislim da ne bo fuul narobe, čeprav se drobtinam izogibaj. Najboljši učinek je, če se držiš napisanega.
    Bom pogledala kako izgleda ta dieta, potem bom lahko bolj konkretno svetovala.Do takrat pa se drži in hujšaj po predpisih.

Čau kozoroginja:bigsmile::bigsmile:
    • CommentAuthorsmehc

Pozdravljeni!

Jaz sem danes začela z dieto... Počutim se OK, tudi sita sem ves čas, če je malo krize pa spijem čaj ali kozarec vode pa je nekaj časa mir!
    Drugače sem pa presenečena nad tem da nisem imela nobenih problemov zaradi majhnega zajtrka. Glede na to da delam od 6ih do 14ih ter nimam možnosti da si pripravim obrok tam, sem ob 7ih spila kavo (s požirkom mleka, ker mi črna še ne gre po grlu) in ob 8ih še kar celo grenivko (sem že pozabila kako je dobra-sladkala sem jo z Natrenom) Tako sem imela kosilo šele okoli 15:30. Ker je bilo kosilo pozno se za večerjo ribo spustila in imela samo solato ter grenivko...
    Mi je zlo fajn ta dieta in že komaj čakam jutri, predvsem sadno solato za kosilo...
    Sm kr optimist pa mislim da bi mi moralo uspeti da spravim dol to rundo ene 4 kilce, pol pa en teden pavze pa še preostale 3 ali 4.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime23. Sep 2008

Ce ti bo le uspelo, drzim pesti.
    Vazno je da bos izgubljeno obdrzala.
    Aicha
    • CommentAuthorGOBA23

No da vam malo poročam o mojem napredku :P
    Učeraj je bil prvi dan ko sem začel, in do danes sem šel že 1 kilo dol :)

Zajtrk : Planinski čaj nesladkan in notri stisnjene pol limone
    Kosilo: Ribje palčke ( 6 palčk) malo kečapa in čaj z limono
    Malica: LCA Probiotični napitek za 44centov in 1 jabolk
    Večerja: Dušen ribji file in kečap, zdraven pa še nesladkan čaj z limono.
    Med dnevom: pil sem veliko vode 1.5litra cedevite, 1liter navadne vode in 0.5litra nesladkanega čaja z limono

Kako grejo kako vaši napredki? :D jst sm zlo vesel da mi je prvi dan šel tako dobro ^^ upam da bo šlo 7/7 :D kr bi blo res svetounoo :P

lp in veliko sreče pri hujšanju, zaželite mi srečo!

GOBA
    •  
      CommentAuthorAicha

GOBA super ti gre, le vztrajaj.
    LP, Aicha
    • CommentAuthorAnaly
    • CommentTime24. Sep 2008

Zivjo!!
    jst tudi lepo napredujem, jutri bo moj 3.dan..stehtala se bom na koncu po 14.dneh tako da vam sporocim..

me samo zanima,ce je tukaj kdo,ki je ze 2 tedna na tej dieti da bi sporocil kaksni so rezultati po dveh tednih..Prvi teden se kile verjetno hitreje topijo kot 2. a ne?

Uspesno hujsanje vsem..

l.p
    • CommentAuthorGOBA23

No danes se začenja tretji dan in shujšal sem že 2 kili :) lepo ane ^^ kak sm veseeel <3
    Včeraj..:
    Zajtrk: Čaj Planinski malo sladkan in z limono, zdravn pa majhno skodelico cornflex kosmičov (brez mleka)
    kosilo: sadna solata, in čaj
    malica:LCA jogurt probiotični in jabolk
    večerja: dušen puran, malo čaja in solato z paradajzom in čebulo

No vam bom še naprej poročal razultate :D naj vam povem da sm tud skus sit :P ta dieta je zakon ^^

vlik sreče vam vsem!!

GOBA
    •  
      CommentAuthorAicha

Goba good luck, drzimo pesti.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkatja07
    • CommentTime5. Nov 2008

lep pozdrav

Sem v 1. dnevu 1. tedna scarsdale diete...

Zanima me, če lahko pijem kavo z mlekom???

Vem, da ne bo nič narobe...ampak da ne bom potem konec tedna stala na tehtnici in se tepla po glavi zakaj sem mogla pit kavo z mlekom

Hvala za odgovor.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Nov 2008

Rajsi ne.
    Poskusi se navadit na kavo brez mleka, ce ti bo lazje pij hladno ker je tako boljsa. Mislim na tursko in tisto iz avtomata.
    Aicha