Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime13. Jan 2009

Ce ne pije kavo je caj v redu. Ceprav kava kuri ne vem tocno katere mascobe. Pac naj pije pravi caj, ce ga pije.
    Za vodo je tako, da imajo te vode z okusom dosti sladkorja in umetnih stvari, zato je mogoce boljse ce ne pijes navadne vode (jaz tudi ne), da si stisnes kaksno limono, pomaranco ali grenivko noter.
    Pleskavice so vsekakor boljse ce jih naredis doma ali kupis pripravljene pri mesarju one iz trgovine so manj zdrave, ker sigurno dajo noter bog ve kaj.
    Aicha
  1.  
    OJLA!
    Aicha hvala ti za odgovore.Se boma zdaj malo zvrzirala glede teh stvari,da se navadim na navadno vodo z limono in da vsaj tu in tam moj spije kavo,ker meni tega ni problem težje mi je,ko pridem v salon in sem navajena,da spijem kavo z mlekom ampak sem se sedaj odpovedala mleku.Kaj ti si to dieto že preiskusla ali jo še delaš in kolko si shujšala,če si že seveda.
    lep pozdrav
    DARJA
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime13. Jan 2009

Ne jaz nisem hujsala s to dieto. Jaz kar nekaj po svoje jem.
    Najbolj sem shujsala ko sem tri tedne samo zelenjavo jedla, najvec solato.
    Aicha
  2.  
    Aja.In kolko si shujšala,ko si jedla samo zelenjavo? Jaz sem sedaj rekla,da bom 14 dni delala to dieto potem pa bom pričela kuhat za oba oziroma kar še za hčero zraven tako da bom ločevala ogljikove hidrate in beljakovine izogibala se bom prilog in kakšnemu pohanemu mesu.Saj meni tak ni takšen problem, če shujšam samo kakšnih 6kg, z to dieto,ker več tako ne rabim in bi bila prezadovoljno bolj si želim,da bo bojemu uspelo,ker je bil zmeraj suhec zdaj ima pa že kar ena tri leta dobrih 25kg več in ga je tudi zdravje začelo zabavat.Pa si ravo ne želim,da bi mel že pri 28 letih neke grozne težave.On je sedaj prekino dieto,ker je šel v bolnišnico in bo do petka tam na preiskavah potem pa bo med vikendom pač jedel to kar imam jaz na meniu pa boma z ponedeljko ponovno začela od začetka.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime14. Jan 2009

Zelim vama dosti uspeha.
    Jaz sem shujsala 2 kg, ko sem jedla 2 tedna samo zeleno solato po 4x na dan. In pila. Potem pa je prislo poletje in sladoledi pa sem spe sla gor.
    Sedaj pa se spet drzim.Za moza pa drzim pesti.

Aicha
  3.  
    Ja saj jaz sem tudi delala dieto z jajci in sem kar uspešno shujšala in sem potem dobila nazaj ko so prišli prazniki sem samo jedla in sploh se nisem kontrolirala kolko sem dala čokolad in vseh dobrot v želodec.Mojega so danes poslali kar nazaj domov,ker je prezasedenost v bolnišnici in se vrne čez 14 dni tja tak da bova lahko dokončala dieto.Zdaj sem namesto sadnega čaja skuhala metinega upam,da je vredu.Kaj bi bilo kaj narobe če bi namesto čist navadne vode skuhala dva litra čaja iz mete in ga malo sladkala z natrenom.Nazaj sem zasledila da lahko špinačo spremeniš z zeleno papriko in veš mogoče kolko paprike lahko poješ dve bo preveč.Vsak dve.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime14. Jan 2009

Caj lahko pijes metin sladkaj pa s sladilom. Jaz ga drugace niti pit ne morem.
    Dve papriki bo OK.
    Aicha
  4.  
    Hvala ti za odgovore.Ja čaj sladkam kar z natrenom drugeče ga jaz tud ne morem pit ampak še mi je kljub temu boljše kot navadna voda.Sedmi dan je za večerjo
    napisana mešana solata kaj lahko to kar štiri vrste zelenjave uporabim papriko in paradižnik in kakšna bela fižol... Jaz na solati uporabljam balzamičen kis ne navadnega in brez olja seveda.Meso pa si začinim z soljo, poprom in peteršiljem pa ga zmeraj dušim le na vodi nič na olju.Malo sem se že navadla tega okusa ampak mi kljub temu že diši kakšen košček čokolade.Pa se bom probala kar zadržt.V nedeljo se boma tehtala,da vidim če je bil kakšen učinek.Katero dieto še ti priporočaš,da je učinek vredu.

DARJA
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime15. Jan 2009

Zaenkrat se drzi samo te in ne skaci.
    Ali pa daj malo koruze na solato.
    Aicha
    • CommentAuthordarja fajs
    • CommentTime15. Jan 2009 urejeno

Če pa nič ne piše kakšno vrsto zelenjave lahko uporabiš.Piše samo mešana solata.Upam,da bom šla kaj dol nimam takšnega občutka in tehtala še se nisem bom se kar v nedeljo,ko bo konec en tedna,da vidim kakšen je učinek
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime15. Jan 2009

Zelena solata, pa paradiznik, paprika, kumarica. To bi bilo zadosti.
    Aicha
  5.  
    Aha.O.k Hvala ti za odgovore.Kave sem se že prav navadla brez mleka a prej sem zmeraj pila belo kavo,da je le bilo čim več mleka.Uživaj in še enkrat hvala.Če mi bo do nedelje vse jasno ti ne bom več težila z vprašanji,bom pa ti sporočila kaj je pokazala tehnica.lep dan.Dijo

DARJA
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime16. Jan 2009

Velja, lep pozdrav Aicha
    • CommentAuthormk10
    • CommentTime20. Jan 2009

Pozdravček.
    Sem nova, rad bi se znebila nekaj kg, pa me zanima s čim lahko nadomestim skuto in sir. Ne jem mlečnih stvari razen sadnega jogorta. Hvala in lp.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime20. Jan 2009

Tudi jogurta ne?
    Skuto in sir je tezko nadomestiti. Sadni jogurt pa je kaloricen. Poiskusi manj masten in brez sladkorja sadni jogurt ali pa izberi drugo dieto.
    Aicha
    • CommentAuthorgina
    • CommentTime2. Feb 2009

zdravo!

Sem nova na forumu in sem danes pričele s to dieto. Zanima ali se hrana pri posameznih obrokih je skupaj ali vsaka sestavina ena za drugim..?

hvala lp
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Feb 2009

Ce je solata iz mesan zelenjave jo zmesas.
    Drugace pa hrano pojes skupaj, saj bi bilo bolano, da pojes najprej 2 jajci, en jogurt itd. Lahko pa poizkusis tudi po vrstnem redu. Bos dlje jedla in bo trajalo dlje da pojes.
    Aicha
    • CommentAuthormishka
    • CommentTime3. Feb 2009

Lep pozdrav vsem skupaj!
    Tudi sama sem se odločila za Scarsdale dieto, ker se mi zdi uredu, pa tudi skoraj cel forum sem prebrala in ugotovila, da je velika večina zadovoljna. Danes je moj prvi dan in se kr da, zjutraj sem se stehtala in naslednjič se bom čez 1 teden, prav me zanima rezultat.
    Če bom shujšala vsaj 3 kg bom že ful vesela, ker je itak splošno znano, da je hitro hujšanje nezdravo in ponavadi tudi kg dobiš nazaj, no jaz se bom pazila tudi po dieti..vsaj upam!
    Seveda bom poročala o rezultatih, sej zato smo tukaj, ne? :wink:

Lp!
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime3. Feb 2009 urejeno

Pozdravljena mishka. Malo nam napisi svoje podatke, pa te bomo dali v tabelo, kjer nas je že kar veliko. Pa tukaj smo da si pomagamo, imaš prav.
    :jumping::jumping:
    Lp kozoroginja:peace::peace:
    • CommentAuthormishka
    • CommentTime3. Feb 2009

Pozdrav,
    kakšne podatke vas zanimajo, kakšna tabela?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Feb 2009

Poglej pod TABELA diskusijo.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime4. Feb 2009 urejeno

Začetna teža, starost in velikost. To napišemo v tabelo oziroma v preglednico rezultatov hujšanja.
    kozoroginja:bigsmile:
    • CommentAuthormishka
    • CommentTime4. Feb 2009

Začetna teža je bila 69,9 kg, stara sem 32, visoka 169 cm.
    Ne vem, če je tale dieta zame, jst sm skozi lačna??
    Včeraj zvečer nism zdržala in sm pojedla še malo ananasa iz konzerve...upam, da to ni prevelik prekršek?
    Pa danes sm zamenjala obroke, tako da sm za kosilo jedla pleskavico, zvečer pa bom sadno solato...malo si jo morm priredit, ker če ne bo prehuda...
    Bomo vidli rezultat na tehtnici v torek, sicer pa sm itak napisala, da če bi šlo vsaj 3 kg dol, bi bila že ful vesela...moj cilj je 65 kg!
    Lp!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Feb 2009

No 3 kg pa bos ze spravila dol.
    Meni tako dieta Kemicnega razkroja ni ustrezala. Pa sem jo zamenjala.
    Ananas ni prekrsek ker je tako priporocljiv pri dietah sploh ce je brez sladkorja.
    Aicha
    • CommentAuthormishka
    • CommentTime5. Feb 2009

Zdravo!
    Danes je moj tretji dan diete in morm povedat, da se zelo slabo počutim, sm skozi lačna, skozi mam luknjo v želodcu in me boli glava, mislim, da mi dieta ne ustreza. Ne vem ali bi vztrajala, ali bi odnehala?
    Če mi ne bo boljše, bom primorana poiskati meni bolj ustrezno dieto ali pa stari znani način: vsega po malo, po 18h nič več in telovadba...
    Lp!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Feb 2009

Verjetno ti res ne ustreza, ker je zelo stroga OH skoraj ne jes in zato so ti posle zaloge glikogena v jetrih.
    Predlagam ti, da mogoce prekines dieto, sedem dni manj jes in locujes znotraj obrokov hrano.
    Nato pa izbres manj restriktivno dieto.
    Aicha
    • CommentAuthorPixy
    • CommentTime6. Feb 2009

Jaz sem koncala 14 dnevno dieto, sicer sem zadnje 3 dni opustila, ker se mi zdi da sem skozi na dietah;) Izgubila sem 5 kg....sem zadovoljna, ampak sem racunala da bom vec, saj pise do 14 kg. Zdaj se bom pazila, pila veliko vode, ne jedla po 18 uri in vadila na orbitreku-nasa nova pridobitev, pa upam da grem se kaj dol :) Ponavadi po takih dietah gres dol, sele ko se konca. (seveda ce se ne prenaziras)

Lep pozdrav vsem
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Feb 2009

Nerealno je pricakovati da clovek hujsa en kg na dan.
    Mogoce prve dni potem pa se ritem ustali.
    Zato le naredi vse, da obdrzis tezo in se ne zredis nazaj.
    Vcasih je to tezje kot hujsanje.
    Aicha
    • CommentAuthorepsa
    • CommentTime28. Feb 2009

Pozdravljeni

Malo sem prebrala o tej novi dijeti in sem kar navdušena nad njo....v ponedeljek bom pričela hujšati po njej,pa me zanima ali lahko dušeno ribo nadomestim z ribjo zelenjavno konzervo? Ter z čim lahko nadomestim dušen telečji zrezek,ker namreč ne maram teletine. Če med obroki ne zdržiš, katero sadje je najbolj priporočljivo, da se malo potešiš

Hvala
    lp

Darja
    •  
      CommentAuthorAicha

Darja med obrokoi rajsi popij zeleni caj ali vodo.
    Namesto teletine vzami govedino ali piscancja prsa brez koze.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime28. Feb 2009 urejeno

Kaj pa praviš o tisti dieti z obliži zelenega čaja?:shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha

Oblizi so brezveze.
    Potem je ze boljse piti caj.
    Aicha
    • CommentAuthortalulah
    • CommentTime3. Mar 2009

Pozdravljeni!
    Sem peti dan na dieti scarsdale in počutim se odlično.. Lačna nisem, sem pa včeraj začutila nekoliko pomanjkanja energije in pomagal mi je tek. Toplo priporočam. Zanima me pa nekaj..Ko je na jedilniku dušena riba, ali jo lahko spečem v pečici, na peki papirju, brez dodatne maščobe in ali ji lahko dodam limono in česen?
    Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.
    Lep pozdrav in obilo uspehov pri hujšanju ;)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Mar 2009

Lahko jo speces samo, da bo brez mascobe.
    In dodas ji lahko limono in cesen.
    Aicha
    • CommentAuthorbacek jon
    • CommentTime3. Mar 2009

Ojla jast sem že 4 dan na dijeti pa gre kar lepo dol zanima me pa kaj lahko namesto špinače hvala že vnaprej.lp.:wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Mar 2009

Mogoce blitvo?
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime3. Mar 2009

Blitva je skoraj enaka kot špinača?:shamed::shamed::shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Mar 2009

Ja jaz je ne jem, spinaco pa.
    • CommentAuthorbejba
    • CommentTime31. Mar 2009

Jaz ribo naredim tako, da jo solim in popram (ponavadi kar osliča), narežem gor por, zavijem v folijo in v pečico z njo.
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime31. Mar 2009 urejeno

Res je- riba se najlepše poduši v foliji. Zraven lahko dodaš tudi drugo zelenjavo, narezano ali v celih tanjših kosih primerno začinjeno. Zraven sigurno paše česen!
    Špinačo pa tudi jaz zamenjam včasih z blitvo.
    Bacek jon- mislim da špinačo lahko zamenjaš tudi z ohrovtom, ali kitajskim zeljem
    (dušeno). Bodo še punce povedale.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime31. Mar 2009

Uf jaz pa blitve ne prenesem.
    Aicha
    • CommentAuthorMarty
    • CommentTime2. Apr 2009

zdej je pa še mene zamatrala ta diete. čeprav sem 75.dan (tam nekje) na ločevalni. a morm pol pol ločevalni muz na vzdrževanje al lohk to dieto usekam?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Apr 2009

Malo bi si vzela premora 7 dni, da si telo spocije.
    Potem pa kar usekaj.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime2. Apr 2009

Marty jaz bi na tvojem mestu "usekala" vzdrževanje!
    Če si se že toliko trudila z 90. dnevno, bodi vstrajna in končaj kar si začela.

Pa lep pozdrav Vandolina
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Apr 2009

A, ja kaj ni bilo misljeno vzdrzevanje?
    Joj ja najprej vzdrzevanje potem pa spet kaksna dieta.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime2. Apr 2009

Marty z vzdrževanjem utrdiš to kilažo, ki si jo zgubila in zgubiš še 2-3 kilce.

Šele potem si lahko omisliš še kakšno dodatno shujševalno kuro. Samo jaz ugotavljam, da se pri nobeni nisem
    počutila tako vredu kot ravno pri 90. dnevni.

Lp Vandolina
    • CommentAuthorhubabuba
    • CommentTime5. Apr 2009

dan=)

mene pa zanima če lohka maš sam kosilo pa zajtrk ... k jst pridm zlo pozn domov pa kosilam šele ob 4 pa nikol nism pol lačna da bi še mogla kej jest... a bo šlo vseen dol?

lp:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Apr 2009

Ne vem ti bo Vandolina povedala ampak vsaj tri obroke bi moral imeti na dan.
    Ce pojes za vecerjo samo solato mogoce ne bo nic narobe.
    Aicha
    • CommentAuthorhubabuba
    • CommentTime6. Apr 2009

dan=)

zanima me še samo ali lahko teletino nadomestim z govedino?

lp
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime6. Apr 2009

Hubabuba katero dieto pa pravzaprav imaš? :shocked: