Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorSMSdieta
    • CommentTime2. Oct 2006

Dieta Scarsdale je zelo uspešen in znan program, ki ga je razvil Dr. Herman Tarnower.

Obljublja izgubo do 1kg na dan, če se strogo držite pravil igre. Temlji na nizkem vnosu ogljikovih hidratov in velikem vnosu vitaminov in mineralov. Jedilnik zato vsebuje veliko sadja in zelenjave.

Dieto lahko izvajate od 7 do 14 dni. Tako se lahko na dieto naročite dvakrat zaporedoma.

Povezava na dieto:
    Scarsdale dieta
    • CommentAuthortinchy
    • CommentTime12. Dec 2006

Živjo!

Odločila sem se da poizkusim to dieto in danes je že drugi dan. Moram reci da mi je šlo včeraj zelo dobro in upam da bo uspeh hitro tu.

Želim vam lep dan pa se še oglasim kaj:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime13. Dec 2006

Živjo tinchy,

upam, da ti bo diete še naprej všeč in da boš zadovoljna z rezultati.
    Kar pogumno naprej :cheer:, :cheer:.

lp, Petra
    • CommentAuthorBOR
    • CommentTime24. Apr 2007

Dieta mi je zelo všeč

Ali jo je že kdo sprobal??
    • CommentAuthoraninoel
    • CommentTime25. Apr 2007

pozdravljene!

jaz sem se tudi odločila, da probam raje tole dieto. danes sem začela. zdi se mi zelo vredu glede kombinacj živil.
    bom sproti poročala. sicer so trije kg dol iz prejšnje diete.
    sem pa morala nehat zaradi jajc. ker sem pred dvema letoma bla operirana na žolčne kamne, in mi ni pasalo.

lp
    • CommentAuthorpepca
    • CommentTime10. May 2007

Lep pozdrav vsem sotrpinom in sotrpinkam.
    Imam eno vprašanje. Dieta obljublja izgubo enega kilograma na dan in temelji predvsem na sadju, zelenjavi,..., v seznamu diet pa piše do 1 kg na teden. Katero drži?

LP, Petra
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime11. May 2007

Živjo Pepca,

gre za napako. Najlepša ti hvala, da si nas opozorila nanjo :thumbup:.
    Pravilno je, da izgubiš en kilogram na dan :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorbuca
    • CommentTime11. May 2007

Pozdravljeni!
    Ali lahko s cim drugim nadomestim grenivko, ker jo nikakor ne spravim po grlu!
    In seveda, da grenivka v isti meri nadomesti drug sadez!

hvala za odgovor

lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime14. May 2007

Živjo Buca,

grenivko lahko nadomestiš z limono ali pomarančo.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorbuca
    • CommentTime15. May 2007

Hvala za odgovor. Se eno vprasanje,s cim lahko nadomestim svez paradiznik. Dusenega imam zelo rada, vendar mi pa svez v solati ne gre,

hvala za odgovor
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime15. May 2007

Živjo.

S čim pa lahko nadomestiš ribo?
    Namreč znanec bi rad poizkusil, ribe pa nikakor ne prenaša.

Ali je sadna solata mišljena brez sladil ali kako?
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime16. May 2007

Živjo,

Buca: paradižnik lahko nadomestiš s papriko ali podobno zelenjavo :wink:.

Aisha: ribo lahko nadomesti s pustim piščancem. Sadna solata pa je mišljena brez sladkorja :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorKiki
    • CommentTime17. May 2007

no nekateri ste že več kot 1teden na dieti (če ste vztrajali) pa me zanima, če gre res 1kg/dan dol
    • CommentAuthorMaria
    • CommentTime18. May 2007

Hejla!

Jaz sem na dieti samo 4 dni in se je kar drzim, le da sem prvi dan izpustila ribo. Izgubila pa sem 3kg, s tem, da telovadim vsak dan 20min. :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::peace:
    • CommentAuthorMaria
    • CommentTime19. May 2007

Nekaj me zanima...ta tunina solata - kaj tocno je misljeno s tem? Tuna v olju skup z zeleno solato, al paradižnikom, al kako?

Tnx vnaprej za odgovor.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime21. May 2007

Živjo Maria,

narežeš si zelenjavo (poljubno), zraven primešaš še tuno in vse skupaj malce začiniš s kislo smetano :wink:. Po navadi se doda zraven še žlica majoneze, ki pa jo odsvetujem v tem primeru :bigsmile:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorMaria
    • CommentTime22. May 2007

En lep pozdrav!

Počasi bom zaključila za dieto, pa Vam sporočam rezultate...
    V sedmih dneh sem shujšala 5kg brez kakršnega koli stradanja in z občutkom sitosti. Mogoče ni šel kilogram na dan zaradi tega, ker se nisem striktno držala diete in sem npr. en dan spustila ribo in sploh nisem jedla špinače.

Upam, da bo še kdo poskusil in javil rezultate.
    Uspešno hujšanje!
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Maria,

vse čestitke za tako uspešno hujšanje :clap:, :clap:, :clap:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorlaura=)

zivio!
    velikokrat cekiram portal smsdieta in se posteno trudim, da bi zacela z eno od vasih nestetih diet...stara sem 20 let in nimam prekomerne teze...vendar kot vecina nas zensk v tem letnem casu nergam zaradi stegen, bokov in podobno...zacenjam s scarsdale dieto, ker se mi zdi zelo "vsestranska":peace: upam da se bodo rezultati hitro pokazali in upam da vse verjamete vame :bigsmile:
    lep pozdrav vsem...kmalu izveste za rezultate:wink:
    • CommentAuthorlaura=)

ze sprasujem =)...ali lahko teletino zamenjam s puranom? glede mesa se namrec zelo izbircna in me zanima ce puran lahko nadomesti druge vrste mesa...drugace pa se bom potrudila tudi s tem :bigsmile:
    hvala za odgovor...
    •  
      CommentAuthorKiki

Kaj pa v primeru, da poješ samo določen del večerje? A je to kaj narobe?
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime23. May 2007

Živjo,

Laura=): teletino lahko zamenjaš z puranom, mislim, da to nebo vplivalo na potek diete :wink:. Želim ti uspešno hujšanje :thumbup:.

Kiki: če ne moreš pojesti celotnega obroka, ni nič hudega. Bolje, da pustiš kot pa da se prenažiraš :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorteja2007
    • CommentTime23. May 2007

v primeru če spustiš kakšen del obroka npr. paradižnik... je lahko zaradi tega hujšanje počasnejše? s čim naj zamenjam skuto, saj je ne prenesem.
    že vnaprej hvala za odgovor
    papa
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime24. May 2007

Živjo Teja2007,

če spuščaš jedi iz diete, se zna zgoditi da dieta ne bo tako uspešna (sicer pa je odvisno od vsakega posameznika kako hitro bo hujšal). Skuto lahko zamenjaš z manj mastnim jogurtom :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorKiki
    • CommentTime25. May 2007

kako pa je mišljena "mešana zelena solata"??
    •  
      CommentAuthoraisha

Mešana zelena solata je mišljena kot to, da lahko ješ več vrst zelene solate..tud kako rukolo, kristalko.
    Če se poje samo ena vrsta solate, ni nič narobe.

LP
    Aisha
    • CommentAuthormaca24

Mene pa zanima s čim lahko nadomestim špinačo.
    Hvala.
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime26. May 2007

MACA24, v jedilniku ti piše, da lahkoo špinačo nadomestiš z zeleno papriko.

LP
    Aisha
    • CommentAuthorTaNjA_

Živjo,
    js bi pa uprašala kako je mišljena tunina solata?=)

Hvala!
    LP,
    Tanja
    •  
      CommentAuthorKiki

Sama sem si solato pripravila tako, da sem tuni dodala paradižnik in papriko.
    • CommentAuthorLiLi88
    • CommentTime27. May 2007 urejeno

hojla:bigsmile:
    jutri žačnem z dieto in me zanima če lahko kdaj piščanjči zrezek nadomestim z piščančjimi nogami brez kože? ali gre z dieto tudi maščoba dol ali ITM kako že :bigsmile:
    lep pozdravček pa pa ****:wink:
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime27. May 2007

Seveda lahko nadomestiš z omenjenim. Le da je brez kože.

Hujša se v vse opcije, seveda ne samo z dieto, je treba tudi malo migati in piti veliko tekočine.
    Sama maščoba ne gre iz telesa ven z nobeno dieto.

LP
    Aisha
    • CommentAuthorLiLi88
    • CommentTime28. May 2007

hvala za odg
    ja seveda telovadba more bit to tud če se noče :bigsmile:

zraven paradiznikove solate ne smes dati čebulo? čebulo zelo zelo rada jem je neki najbolšega pa me zanima :wink:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime29. May 2007

Živjo LiLi88,

paradižnikovo solato si lahko narediš s čebulo :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorLiLi88

hojla hvala za odg... morm pohvalt da je ta dieta super nisi lačen, kilce se pocas topijo, počutim se super... prej sem vedno prisegala na svoje metode to je bilo brez hrane ali pa zelenjava ki ima visok gi in se bila zmeri razocarana in presenecena kako da kg ne grejo nikamor, lakota pa ostaja, zdj mi je super in sm koncno dojela kaj se pravilo prehranjevati, no sj ne recm d sm en frik k ni nkol jedu sam ko nism jedla cel tedn sem se nazerala med vikendi... zdj se pa res pocutm super... za rezultate vam sporocim nadalnje... lep pozdravcek in velik smeha na ta dezeven dan :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo LiLi88,

me veseli da ti je dieta všeč in da se dobro počutiš. V končni fazi je to vse kar je pomembno :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorCokoladk@

Mene pa zanimajo kolicine. Nikjer nisem zasledila, da je omenjena gramaza zrezka, kolicina solate, spinace ipd.
    Torej, katerih kolicin naj se drzim? Skodelice?
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime30. May 2007

Živjo Čokoladk@,

pri tej dieti si količino hrane določaš sam, saj diete temelji na nizkem vnosu ogljikovih hidratov.
    Količino si lahko določiš sama, a ni to fino :bigsmile:(seveda ne sedaj pretiravat :wink:).

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorPixie

Zivjo! js sm se tudi odlocla preizkusit tole dieto...mam pa en problemček, sem namreč vegeterijanka. a lahko zamenjam meso z ribo? tako, da jo pripravm podobno kot naj bi meso, brez olja itd.? Pri prvem dnevu pri kosilu sicer piše da lahko zrezek zamenjam z ribo, nasledni dan je pa pleskavica pa potemsvinjski kotleti, ali naj zamenjam z ribo ali kar izpustim?
    hvala za odgovore:bigsmile:
    lp vsem
    • CommentAuthormimi

pozdrav...

mene pa zanima, če mora bit res nujno dušena riba al je lahko pečena al pa iz konzerve?????
    ne da bi kaj škodilo dieti!

lp
    hvala
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime31. May 2007

Živjo,

Pixie: meso lahko zamenjaš z ribo ali sojinim mesom :wink:.

Mimi: lahko je tudi pečena riba, vendar v teflonski ponvici brez olja. Ribe iz konzerve lahko prav tako ješ, vendar pazi, da bodo v lastnem soku :wink:.

Vsem želim uspešno hujšanje :thumbup:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorPixie
    • CommentTime2. Jun 2007

Hey!
    js mam dans 3.dan in sm izgubila 1,5-2kg (ne vem točno kakšna teža je bla pred dieto) tko da wiiii! tole res deluje:bigsmile: upam da ni to vse samo voda....ker tolko hodim na stranišče in tut prej sm ful vodo zadrževala v telesu:cry: mal me skrbi ker sem se dans pregrešila z eno bio čokoladko (40g) sam nisem več zdržala:cry: upam da se mi ne bo preveč poznalo, bom se pa potem dans tolko več s športom ukvarjala!
    Vprašala bi vas punce, če je katera izmed vas poskusla tole dieto pa je že konec, kok to res deluje? Koliko kg ste izgubile? Saj vem da je 7kg res optimalno in toliko verjetno ne bom zgubila, računam pa na ene 4-5 kg. Če po končani dieti začneš jest normalno, se zrediš nazaj?

Lepe pozdrave vsem pa čimveč izgubljenih kilc vam želim (pa seb tudi:bigsmile:)
    Čaw
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime4. Jun 2007

Živjo Pixie,

če si se enkrat pregrešila ni nič hudega, saj veš vsi smo samo ljudje :wink:.
    Pa še o tvojem vprašanju o yo-yo efektu, po vsaki dieti se zrediš nazaj, če ne paziš na prehrano. Ne glede na to katero dieto si izvajala, če se boš po koncu diete začela prenažirati, boš seveda dobila vse kilograme nazaj.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorPixie
    • CommentTime4. Jun 2007

joooj meni se zdi da grejo kg prepočasi dol...sm zgubila samo 2kg v 5ih dneh...sam js tolk športam, da bi moglo it dol tut če ne bi bla na dieti! :sad: Res da se ne držim čist, ker ne jem mesa ampak zelenjavo in sojino meso in tune v lastnem soku...men se zdi da je to še bolj zdravo? sam je pa res da je dieta verjetno tko sestavlena da ena zivila vplivajo na druga in skupej pol zbijajo maščobo, kaj pa vem:shocked:
    Bom zdržala še 2 dni pol pa na drugo dieto! Lp:jumping:
    • CommentAuthorboho-babe
    • CommentTime4. Jun 2007

ment udi kilogrami kar ne grejo dol...pa se držim diete..je res da nimam kake prekomerne teže ali karkoli in da gre teža tako težje dol..samo vseeno..in na tej dieti je več hrane kot je sama drugače pojem...kaj je to glede na kombinacijo živil ali kako???saj vem se sliši malo smešno ampak me res zanima kje je catch...
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime5. Jun 2007

Živjo Pixie in Boho-babe,

dieta je sestavljena tako, da pride do kombiniranja živil. Torej, vemo, da se ne sme hkrati jesti mesa in krompirja, saj pride do kopičenja maščob. Pri tej dieti pa gre za ravno obratno situacijo. Določena živila se izključujejo med seboj in njihove maščobe se ne kopičijo v telesu. Tudi prebava deluje bolje :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorboho-babe
    • CommentTime5. Jun 2007

še eno vprašanje...drugi dan ko je kuhana zelenjava, kaj se lahko nadomesti z podušeno zelenjavo???
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime6. Jun 2007

Živjo Boho-babe,

hmmm mislim da lahko :bigsmile:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorzelenooka
    • CommentTime6. Jun 2007 urejeno

Živjo,

mene pa zanima dvoje, in sicer:

- Ali je dovoljeno konzumiranje žvečilnih gumijev?
    - Ali lahko med obroki lakoto ublažiš s kakšnim sadjem (npr. z jabolki)?

Hvala za odgovore.

LP, zelenooka
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime7. Jun 2007

Živjo Zelenooka,

med obroki lahko zvečiš čigumije in tudi če te zagrabi lakota lahko poješ sadje. Svetovala bi ti, da ješ ananas, ki je odličen pri dieti, saj pomaga odvajati vodo iz telesa :wink:.

lp,
    Petra