Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorjabka
    • CommentTime7. May 2010

No, samo da je spet vse prav!
    Vandolina na svojem, jaz pa tudi skulirana.
    :boogie:
    Sem se končno dobro naspala.
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime7. May 2010

Jaz sem pa slabo spala. :confused:

Zdaj sem pa sploh slabe volje. Sem šla po poti iz vrtca v merkator po cottage in mi pika ne dela.:devil: In jaz znanstvenik sem samo piko vzela s sabo ker je merkator na poti. Tolk o siru, ki ga ni, ker ne bom šla nazaj. Zeljna župa brez vsega.:devil:
  1.  
    jaz si jo jutri skuham,ko imam sadno-vitaminski dan.....
    rabim:1 por,1 zelena paprika,cvetača,zelena in paradižnikov sok

na kokosovi maščobi prepražim por in ostalo na kose narezano zelenjavo,ko je malo popražena
    jo zalijem z vodo in dodam jušno g.kocko :shamed: in to pokrijem in kuham proti koncu pa dam še
    paradižnikov sok(muti ali valfruta) in kajenski poper,malo čilija,bazilike,origana.....
    ko je kuhana jo pa z paličnim spasiram in pijem....mnjami,mnajmi
    komaj čakam na jutri

mams....ne biti slabe volje,poglej kak sonček je zunaj....sir te bo že počakal
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime16. May 2010

punce moja kolegica se drži te juhe in je v kratkem času zelo shujšala
    tako da ko sem jo po enem tedni vudla je bila vidna sprememba
    • CommentAuthorMartyka
    • CommentTime17. May 2010

jz sem ta teden na zelju. vsakič ko si skuham juho jo ta tretji dan že v wc nesem, vedno nekaj umes pride da se ne držim diete. tokrat si jo bom dala zmrznit za vsak slučaj, če obupam, pa jo imam za drugič.
    Tisti, ki pravite, da ima juha ogaben okus: tud men je bla ogabna, ker sem jo vedno delala po original receptu, kjer je ne smeš nič solit, pa nobene kocke....fuj. Zdej si pa jz lepo začinim s kocko, poprom, majaronom,......celo s kislim zeljem sem si jo skuhala in povem vam, da je skoraj kot bi jedla segedin. je 100krat bolj okusna. A kdo ve, a je to kaj narobe če je kislo zelje??? pomoje da prou dost narobe ni :-S

aja, pa jz juho skuham takole (to je original recept te juhe kukr jz vem):
    -4 korenji
    -1 zelena
    -2 zeleni papriki
    -80 dag paradižnika oz.pelatov
    -6 velikih čebul
    -1 srednja zeljnata glava
    vse skup se zalije s 3 litri vode (men pride glih cel lonec za govejo juho 6-7 litrov) Ampak to je brez soli tok zanič da men res ni za jest.
    •  
      CommentAuthordany

Ojla :bigsmile:

Martyka: mislim, da ni nič narobe, če daš kislo zelje v juho. Moram sprobat :wink: Jaz sem celo paradižnik spustila pri juhi, ker sem opazila, da mi ne odgovarja in mi je šla juhica bolj gor kot dol. Pa je efekt, brez rdečega sadeža tudi viden. Včasih si pa tudi prepražim nekaj gobic in z juhico prelijem in je čisto drugačna za pojest :tongue:

A mi lahko katera pove, če lahko namesto riža jem kašo? Ajdovo, ječmenovo?

Mejte se :wink:
    •  
      CommentAuthormams

Kaša je v bistvu še bolj zdrava. Sploh ajdova.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime18. May 2010 urejeno

Ječmenova kaša je super.
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime18. May 2010

Jaz jo pa še nisem jedla. A je podobna po okusu ješprenju'
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime18. May 2010

Ja jesprenj in jesprenova kasa je skoraj isto.
    O tem sva z Vandolino ze razpravljali.
    Saj ajda in ajdova kasa tudi. Menda.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime19. May 2010

Razlika v ješprenu in kaši je ta, da moraš ješprenj namočit, da se hitrejše skuha, ječmenova kaša je pa kuhana kot riž. Ko je pa kuhano pa se skoraj ne loči.
    Zelo dobra je tale kaša z zelenjavo in jo narediš kot rižotko, jaz jo naredim večkrat ko imam škrobni dan.

Ajdova kaša mi pa ni dobra, ima neki čuden okus in se razkuha, bljak. Mogoče jo nisem dobro naredila. No pojedla sem jo ampak , bljak.:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime19. May 2010

Primorci niste vajeni ajdove kase, meni je zelo dobra.
    Jaz sem si malo prej namocila ciceriko.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime20. May 2010

Aicha jaz sem uvožena primorka!:shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha

No toliko bolj :tongue::tongue:.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams

Jaz sem pa izvožena primorka. In imam ajdovo kašo zelo rada.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Odkje si že Mams*?
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime21. May 2010 urejeno

Zdaj sem V beli krajini. Prej smo imeli pa registrsko tablico GO :bigsmile:, živeli smo pa v LJ.:bigsmile:
    • CommentAuthornorček
    • CommentTime2. Jul 2010

koliko ponavadishujšate na teden pri zeljni dieti meni so šle v štirih dneh dol nekje 3 kile,a je to nekje povprečno ali premalo.ali lahko namesto govedne pojem kakšen čivapčič ka gremo na piknik?Juti pa bom pridno jedla govedino
    :shamed::shamed::shamed:
    •  
      CommentAuthordany
    • CommentTime2. Jul 2010

Čestitam norček :cheer:
    Mislim, da si šla lepo dol. Le tako naprej. Glede čevapčiča takole: upam, da je na žaru z ogljem pečen, zaradi maščobe. Drugače pa lahko tudi kos piščanca, pa mislim, da puranje meso tudi ne bi bilo slabo.
    Veliko uspeha še naprej :thumbup:

Lep vikend vsem :rolling::rolling::rolling:

Ciao.
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime2. Jul 2010

Ja, sej, čivapčiči so zakon.:angry:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime2. Jul 2010

Ja Mams posebno po zeljni juhi (recimo po 4 dneh), bljak.:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime2. Jul 2010

Jaz mam rada čevape:smile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jul 2010

Jaz tusi.
    In vse ostalo meso (svinjsko)
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime3. Jul 2010

Jaz mesa nisem jedla letos od januarja do konca maja, ko sva šla na jug. Kar tako - ena stava je bila, če lahko zdržiš brez tudi če nisi vegi ipd... Pa sem probala tistih 14 dni za stavo, potem pa sem kar potegnila. Pa še z dieto sem začela vmes. Imam se na sumu, da sem tako hitro in na tak način hujšala tudi zato, ker nisem jedla mesa, čeprav je skregano z vsako logiko. Ker zdaj, ko meso spet jem, mi paše tudi vse drugo, prej sem pa komot zdržala skoraj brez kakršnihkoli čistih oh.:shocked:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime3. Jul 2010

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime3. Jul 2010

:cry:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jul 2010

Jaz tudi zdrzim brez mesa, res pa je, da me mesek nasiti za dlje casa kot zelenjava.
    Ni logike, da bi hujsala hitreje, saj ves kako je to, eni pravijo tako drugi drugace.
    Aicha
    • CommentAuthorSKA
    • CommentTime11. Jul 2010

Super dieta, vendar menim, da je uporabna le takrat, ko želiš hitro izgubiti nekaj kilogramov.
    Dejstvo je, da pri dieti izgubiš veliko vode, tako da kmalu po končani dieti pridobiš vso izgubljeno težo nazaj.
    Je pa zelo učinkovita pri razstrupljanju in kot nekakšen ''uvod'' za dokončno menjavo jedilnika, vsaj za mene.

Sedmi dan mi je samo pri omembi zeljne juhe že šlo na bruh, haha.

Lp, SKA :peace:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime15. Jul 2010

:bigsmile:
    • CommentAuthortajgica
    • CommentTime7. Aug 2010

Pozdravljene!
    Danes sem prebirala tale forum in se odločila, da začnem jutri s dieto. Ker imam rada zelenjavo in juhe nasploh, upam da ne bo problemov..
    :bigsmile: .. Bom poročala kako mi bo šlo...

Tamy:boogie:
    • CommentAuthorkr ena
    • CommentTime5. Nov 2010

Živjo!
    Sem nova na tem forumu. Z to dieto sem začela v sredo, torej je danes tretji dan...
    in rezultati....niččč....Diete se sicer držim - juho jem 3krat na dan in vmes pojem kakšne jagode, jabolko, paradižnik,...
    pač kot je zapisano v dieti...edino ne pijem vode, ker mi ne gre dol, ampak pijem sok vendar je s sladili in brez energetske vrednosti...
    PROSIM POMAGAJTE saj moram nujno shujšati, ker so mi zdravniki rekli, da ogrožam zdravje!

Najlepša hvala!!!!:cry:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Nov 2010

Pozdravljena kr ena,

verjetno ti dieta ne odgovarja.
    Ce so ti zdravniki svetovali, da shujsaj, potem bi bilo smiselno,
    da ti tudi dajo dieto po kateri naj hujsas.
    Odvisno je koliko si tezka, visoka in stara.

Tole sem nasla na internetu
    Prva skupina, ki je hujšala s to dieto je uspešno končala, jaz pa začenjam danes. Upam, da se mi bo kdo pridružil. Spodaj bom napisala verzijo diete, ki sem jo našla na internetu. Sama bom namesto repe jedla korenje (pravijo, da je bilo v originalu tako), uporabila pa bom tudi manj jajc (namesto jajc kakšen sir ali zrezek).

PON.: zajtrk - kava (proja) v poljubnih količinah
    kosilo - 2 kuhani jajci, osoljena špinača kuhana na vodi
    večerja - 1 velik biftek - pripravljen na olju
    TOREK: zajtrk - kava, mala žemlja (črna)
    kosilo - 1 velik zrezek, zelena solata, sadje po izbiri
    večerja - kuhana šunka ( 10 do 15 dag)
    SREDA: zajtrk - enako kakor v torek
    kosilo - 2 kuhani jajci, zelena solata, paradižnik
    večerja - kuhana šunka, zelena solata
    ČETRTEK: zajtrk - enako kakor v torek in sredo
    kosilo - kuhano jajce, kuhana ali presna repa, 16 dag sira
    večerja - sadje in jogurt (neomejeno)
    PETEK: zajtrk - kava, repa z limono
    kosilo - riba kuhana, ali na žaru z limono
    večerja - 2 kuhani jajci, repa
    SOBOTA: zajtrk - enako kakor v četrtek
    kosilo - piščanec na žaru
    večerja - 2 kuhani jajci z repo
    NEDELJA: zajtrk - čaj z limono
    kosilo - zrezek na žaru, sadje po izbiri
    večerja - po izbiri iz tega jedilnika

Potem imam se tole:

Se počutite debele in se ne morete videti v bikini kopalkah? V 7 dneh 4 kilogrami manj - obetavno?

Seveda pa je dotična dieta povezana z zelo strogim režimom, ki se ga morate dosledno tudi držati. Če imate kakršne koli težave, pa se pred pričetkom diete odločite za pogovor pri zdravniku.

Dieta je odlična in zelo dobro reagira pri vseh organizmih. Držite se jo lahko cel mesec in v enem mesecu izgubite tudi preko 18 kilogramov. Seveda pa moramo pri takšni izgubi teže opozoriti, da prehod na normalno prehrano vzpostavite počasi in pri tem tudi veliko pijte ter bodite telesno aktivni. Saj veste - če boste po koncu diete napačno nadaljevali, se lahko hitro zredite nazaj! Diete pa ne vzdržujte dlje kot 2 meseca, ker je lahko že nevarna za vaše zdravje!

Jedilnik:
    Zajtrk: 6 suhih sliv
    Dopoldanska malica (ob 10:00): eno jabolko
    Kosilo: eno trdo kuhano jajce in ena hrenovka
    Popoldanska malica (ob 16:00): eno trdo kuhano jajce in ena hrenovka (enako kot pri kosilu)
    Večerja: en jogurt (250 ml).

S to dieto lahko shujšate do enega kilograma dnevno. Med dieto lahko pijete vodo in nesladkani čaj ali kavo. Med dieto je priporočljiva tudi zmerna telovadba.

Jaz sem jedla po tej zadnji pa nisem bila lacna.
    Res pa je, da se ne mores dolgo prehranjevati na ta nacin. Ni zdravo in potem tudi opesas.
    Prva stvar pri dieti je ta, da zmanjsas vnos lalorij, ki jih pojes. In, da se gibas, zadostuje tudi hitra hoja ali vsaj hoja.
    Aicha
    • CommentAuthorkr ena
    • CommentTime6. Nov 2010

Živjo.
    Hvala Aicha. Najbrž ta dieta res ni zame. Sedaj bom poskusala jesti po Montignacu.
    Pravijo, da je kar uspešna dieta. Kaj meniš na to? Si jo že probala?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Nov 2010

Ne jaz nisem prakticno nobene diete probala zaradi hujsanja.
    Montignac je glede na GI?
    Jaz bi rajsi poskusila locevalno, ker mi pri Montignacu nic ni vsec.
    Vcasih pac rada pojem pommes frites.
    A.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime10. Nov 2010

Zeljna juha pomaga, držati se moraš recepta.

Vendar je ločevalna dieta "zakon"!!!!
    • CommentAuthorkr ena
    • CommentTime25. Nov 2010

no jaz sem probala po montignacu pa sem izgubljene kilograme hitro dobila nazaj..
    Itak pa nikoli ne bom mogla shujšati ker se ne morem nehati prenajedati. Pa saj mi tri dni rata nato pa
    en teden vseskozi samo bašem hrano...res...tudi travo bi jedla če ni drugega....sem pač obsojena na debelost
    in prenajedanje:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    jaz sem obupala nad vsem tem....ne vem pa kaj bo z mano..????????
    ijoooo.....ko bi mi lahko kdo pomagal...pa ga ni korenjaka...
    povejte mi prosim kako naj to preidem,kako naj to končam??????????Kako naj zdržim enkrat to dieto do konca????
    POMAGAJTE MI PROSIM!!!
    SEM ČISTO OBUPANA!!!:cry::cry::cry:
    • CommentAuthorkr ena

Pa se to...Aicha a tista dieta ki si jo napisala zgoraj s katero lahko izgubis 4kg v 7dneh deluje?Koliko kilogramov si pa izgubila?
    A si se jo popolnoma držala?
    Hvala za odgovor...
    • CommentAuthorkr ena

In se nekaj...kaj pa dieta za katero si napisala da jo je ena skupina uspešno končala....
    koliko kilogramov pa si izgubila z njo?
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz sem se dijete drzala striktno 4 dni in nisem shujsala nic.
    Pa striktno sem se je drzala, ker mi je odgovarjala.
    In morala sem jo probati.
    Res pa je, da jaz bi morala izgubiti 3-4 kg in ne vec.
    Mogoce pri komu bolj deluje.

Za skupino ne vem kaj si mislila, jaz povzamem clanke iz revij.

Sedaj poskusam jesti malo porcije in pa nic kruha, nic sladkega blazja oblika Montignaca.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime26. Nov 2010

Zeljna juha.... ahhhhh. Problem je v tem, da sem jo bila jaz naveličana že po dveh dneh, čeprav res ni slaba. Sem pa hodila lulat bolj pogosto, pa še nekaj je pri zeljno -zelenjavni juhi. Sori, ampak napenja sto na uro. Tako da, ne hvala, mogoče kak dan za prečistit organizem, frugače pa podobno kot Aicha, le da jaz še strožja oblika Montignaca... ločujem, pa še meso mi sploh ne gre.
    • CommentAuthorny

Pozdravljeni. Jaz pa sem cisto nova tukaj, a ze dalj casa prebiram vsebino na tem forumu in mi je zelo,zelo vsec. Vseeno pa bi rada izvedela, kako je ce naso zeljno juhco zmaiksaš,a je potem tudi takšen efekt,kot ce jo ne? Vesela bom vsakega najmanjšega namiga! Pozdravcek:smile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ves, da jo lahko zmiksas je cisto vseeno ali je ali ni, ker rugace jo tako zgrizes (zelenjavo).
    Samo na dolgi rok samo pasirano ni dobro.
    A.
    • CommentAuthorny

Cer. Ful hvala za nasvet,miksana mi ful gre,cela zelenjava pa zelo težko.. Lep vecer
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime27. Nov 2010

No super.
    A.
    • CommentAuthorny

Cer. Evo jaz sem pa danes dvanajsti dan na dieti,od tega drugi dan na župci,prej je bila francoska.. Šlo mi je dol slabe 4kg. Vem,da če bi migala da bi bil rezultat boljši,a sploh nimam volje. Kakšen nasvet?
    •  
      CommentAuthorAicha

Saj ves, sama se moras odlocit in iti ven vsaj na sprehod.
    Nihce te ne bo porinil cez prag ali pa te prosil da naredis nekaj vaj.
    Saj hitreje ne bos hujsala ce bos migala, bos pa utrjevala misice, da bodo vidne.
    A.
    • CommentAuthorny

Hvala Aicha :wink: Sej jst to vse vem,ampak mal moralne podpore je pa tud fajn,a ne? Drugace je pa tale forum ODLICEN! Bi že scagala,ce ne bi brala kaj vse počnejo ženske,ki sodelujejo tukaj. Bom vzela za zgled!!! Lep vecer vsem
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime28. Nov 2010

Torej vzami se v roke in zacni.
    Brez izgovorov.
    A
    • CommentAuthorny

Danes je pa kr panika. Moje učke so tko lačne,da je kar hudo. Pojedla sem že tri krožnike juhe,fizično sploh nisem lačna,psiha pa dela svoje... Najraje bi se najedla tortic pa piškotov pa čokolade pa še mal majoneze pa kruha,pa še pa šr pa šr bi lahko naštevala.
    • CommentAuthorny

:cry::cry::cry::devil::devil::devil: