Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

1.  
    Magične zeljne juhe so se naveličali tudi najbolj vztrajni ljubitelji hujšanja(po žlici)
    Zato so pred vami novi okusi juh in minešter,ki vas bodo grele,napolnile želodec in
    vam pomagale izgubiti kilogram ali dva....

MINEŠTRA Z RIŽEM
    PRIPRAVA:Pol čebule in 1 steblo zelene sesekljamo in popražimo na žlici olja.Narežemo 125g
    bučk in belega zelja in vržemo v ponev k čebuli in zeleni.Dodamo še 150g šaradižnikov in zalijemo z 800ml
    zelenjavne juhe in kuhamo 10 minut.Dodamo 100g graha,100g narezanega pora in kuhamo 3 minute.Nazadnje
    v juhi pregrejemo še 100g belega fižola in 150g kuhanega riža.Temeljito začinimo z soljo,poprom,čilijem in
    po želji pestom iz bazilike.Potresemo s parmezanom.
    Obrok ima 145 kalorij
    DOBER TEK

FINA JUHA S PALAČINKAMI
    PRIPRAVA:Razžvrkljamo 2 jajci in žlico sesekljanih zelišč:Na pol žlice olja spečemo debelo palačinko.Zavijemo
    jo in narežemo na rezine.V slani vodi zakuhamo 100g testenin.200g korenja ostrgamo in nastrgamo.Zalijemo
    z 800 ml zelenjavne juhe in dodamo 200g graha.Začinimo,v juho dodamo palačinke,testenine in potresemo z drobnjakom.
    Obrok ima 150 kalorij
    DOBER TEK

PIKANTNA JUHA Z MESNIMI CMOČKI
    PRIPRAVA:Očistimo,razsemenimoin narežemo na koščke 200g paprike.Sesekljamo pol čebule.Oboje
    prepražimo na žlički olja.Tretjino zelenjave uzamemo iz ponve,preostanku pa dodamo 1 žlico
    paradižnikove mezge in 800ml zelenjavne juhe...Posebej skuhamo testenine 250g.Juho ukašimo in začinimo
    Mesnati klobasi odstarnimo kožo in nadev kot cmočke polagamo v juho.Dodamo testenine in vrnemo v
    ponev zelenjavo.
    Obrok ima 150 kalorij
    DOBER TEK

PARADIŽNIKOVA JUHA Z BUČKAMI
    PRIPRAVA:Ukašimo 800g paradižnika in pretlačimo skozi sito.Zalijemo in zavremo s 500ml zelenjavne juhe.
    300g bučk narežemo na debele obročke in vržemo v juho.Solimo,popramo in dodamo kajenski poper.
    Na trakove narežemo šunko in jo dodamo juhi.Po želji dodamo še 3 žlice kisle smetane
    Obrok ima 160 kalorij
    DOBER TEK

ZELENJAVNA JUHA S KLOBASO
    PRIPRAVA:25g jušnih testenin skuhamo v slani vodi.Medtem ostrgamo 250g korenja in ga na drobno
    nasekljamo ter 5 minut kuhamo v 800ml zelenjavne juhe.Dodamo 75g graha,kuhamo še 4 minute
    piščančjo klobaso narežemo na debelejše kolobarje,dodamo juhi,prav tako 50h koruze iz pločevinke
    nazadnje juhi dodamo še testenine,začinimo s soljo,poprom,čilijem,dodamo peteršilj.
    Obrok ima 145 kalorij
    DOBER TEK
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime17. Oct 2009 urejeno

Trebušček, hvala za recepte. Bomo poskusili. Kaj novega je vedno dobrodošlo.

Kozoroginja:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime19. Oct 2009

Kozoroginja vse lepo in prav, če držiš kakšno dieto manj žri. Za 90 dnevno ločevalno pa večino teh juhic ni, kar dobro si preberi recepte!:sad::shamed::shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha

Mislim, da bi morale uvesti en dan, ko bi imele moznost jesti malo vec.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ha, to si itak vsaka prikroji, pa naj reče vsaka kar hoče. Vsake toliko zglajznemo iz tračnic.:bigsmile::devil::shamed::cry:
  2.  
    Jaz sem tudi tega mnenja,da si je treba vzeti en dan
    v tednu na off in pojesti vsaj en obrok,kar imate najrajši:-))
    sevede vse v mejah normale....in potem spet naprej
    men so te juhice sploh dobre za večerjo,so tople,nasitne in lahke
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime20. Oct 2009

O to bi blo ful dobro, bi vedno jedla eno dobro, dobro obloženo pico s sirom in šunko, pa gobice, olive, sanjam, oprostite!:shamed::shamed::shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime20. Oct 2009

Zakaj pa ne?
    Ceprav sem na aktivna.si prebrala, da je boljse, da cel teden jemo isto kot pa, da med tednom pazimo za vikend pa ne.
    Ker potem dobimo za vikend vse nazaj.
    Mnenje strokovnjakov.
    Aicha
  3.  
    Vandolina......en obrok na teden pa le pojej kar ti paše....boš videla,da bo šlo vseeno
    dol
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime21. Oct 2009

Ni receno.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime21. Oct 2009 urejeno

Vandolina, zelenjavne juhice vedno teknejo. Malo jih prirediš (brez klobase, brez mesnih cmočkov, brez šunke, testenin ).Ko je pa dan OH pa z palačinkami juhica tudi paše Pa to ni vsak dan - včasih pač.
    :wink::wink:

Pica bi pa tudi meni pasala, pa dobro obložena.:updown:

Lp . kororoginja:wink:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime21. Oct 2009

Ja pico sem naredila, obložila sem jo s paradižnikom in olivami ter sirum in sem jo polovico pohrustala. En kos sem si pustila za večerjo.

No potem so nas poklicali prijatelji in smo šli pogledat enga dojenčka v Parecag /Power ve kje je to) in seveda sem pojedla malo pečenih kostanjev, spila črno kofe in veliko kozarec vode. Napihnila sem se kot nosečnica in večerja je končana!:hungry::hungry::hungry::hungry:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime22. Oct 2009

Jaz pa se letos nisem jedla kostanjev.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Jaz pa sem se jkih prav nabasala in mislim, da je za letos konec. Ja in tisti kofe od snoči mi je dal vetra, je bilo 2 zjutraj sem še vedno ovce štela.:cry::cry::shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha

:bigsmile:
    Ja tako je s kostanji jaz ne smem vec kot 3-5 potem pa se jih napokam in me zelodec boli.
    Zato jih raje ne zacnem jesti.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime22. Oct 2009 urejeno

Meni kostanji tudi niso usojeni. Kupim jih ne, ker so predragi, pa samo zame brez veze. Imam jih pa rada.
    Jaz tudi zadnje čase zelo slabo spim. Potem sem pa cel dan utrujena.:cry::cry::cry:
    in včasih še tečna.
    •  
      CommentAuthorVandolina

O pri nas so po 3 eure kilo. Kupila sem jih 3x in sem se jih nahrustala. Včeraj pa sem jedla še pečene, njami.:sad::shamed::shocked::bigsmile::bigsmile:
    • CommentAuthormarjetka_
    • CommentTime27. Nov 2009

super juhice :D bom probala...
    Še eno vprašanje...koliko kalorij bi morali na dan zaužiti? oz. kje je meja? Ker jaz kar se tiče kalorij sem bolj zgubljena.:confused:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):