Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorlady.gaga
    • CommentTime18. Oct 2009

Ju3 je nov teden, in čeprau je zeeloooo mraz, sem se odločila da ju3 začnem pa hujšati zares!
    Res da sem se med poletjem veliko gibala, vendar mi to ni nič pomagalo, ker sem se še vseeno prenažirala. Včeraj pa sem šla v trgovino, da si bom kupila nove hlače- in glej! tista št. ki sem jo imela vedno, mi je bila tokrat preozka. In to je bil višek vsega sedaj pri meni.

in preidem h bistvu. bi še katera ju3 začela hujšati skupaj z mano?
    In sem premišljevala, da si nebi prav določene diete zbrala, ker imamo v šoli topli obrok, in tam ne morem vedno prilagajati mojim dietam, spustiti ga pa nemorem, ker potem sem brez moči pri pouku. In bi samo zmanjševala obroke, popila veliko tekočine, in se odpovedala sladkarijami in sladkorju. In seveda, več bi se gibala, čeprav imam 2x na teden po eno uro treninga- karate (pri katerem zelo zašvicaš) in 1x na teden po 2 uri treninga- nogomet (tle si pa čist gin na koncu :bigsmile: ). Vendar bi vsak večer še delala trebušnjake, in če ne bi bilo preveč mraz bi šla še teči ali s kolesom. bi bila zelo vesela kkršnegakoli nasveta :wink:

ok, ponovim uprašanje: Bi katera jutri z mano začela hujšati? :cool:

Lep Pozdrav, lady.gaga
    •  
      CommentAuthorAicha

Oj,

ker smo vec ali manj vse na neki dieti se ti kar pridruzi in zacni.
    Talita in jaz sva vec ali manj na dieti manj zri ostale pa na locevalni pa se nam pridruzi.
    Aicha
    • CommentAuthorpower

drugače sem tudi jaz na manj žri.
    lady gaga, želim ti veliko volje, sej gre... občasno je treba tudi grešiti in se pošteno najesti sploh pa pojesti kaj, kar ti organizem sam pokaže da mu manjka. Drugače pa ja, se je treba držat... brez tega žal ne gre. Jaz imam metodo veliko športa (5x tedensko minimum) in pri hrani pazim samo toliko, da ne jem po 18h, da ne jem prevelikih porcij in da zdravo jem... pridejo krize, takrat si kaj privošči, včeraj zvečer 3 dcl črnega... ni mi žal ker uživam v dieti in tem načinu, raje počasi in sproščeno kot da bi skozi nečemu odrekala in bila zagrenjena. Pri meni je bil to uspeh, v 2-h mesecih sem vrgla dol 10kg! :wink:

Veliko uspeha tudi tebi! In veliko popite vode :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime19. Oct 2009

Power sorry, da sem te pozabila navesti.
    Aicha
    • CommentAuthorpower

ni panike :wink:
    • CommentAuthorlady.gaga

Ojla.
    zajtrk: 3 kosi prepečenca z na tanko namazanim tatarskim biftekom
    malica, oz. toplic obrok: 10 vilic kuskusa, majhen košček piščančje nogice
    kosilo: jabolko
    do sedaj sem popila 1 l tekočine.
    gibanje: zjutraj 500 metrov hitre hoje. in sedaj 2 km sprehoda.

do je do zdaj, kar pa še bo, pa sporočim. jedla verjetno nebom nič več, razen kakšnega jogurta, ker se imam veliko za učiti, in nebom mislila na hrano. glede gibanja mam pa v planu zvečer tek, bomo videli.

Sem premišljevala, da bi ta teden tako, da bi manj jedla, potem pa bi drugi teden šla na ločevalno dieto. Pa nevem, a je to kul za eno dijakinjo, da vzame tako dieto? a bi mi katero drugo raje priporočale? :bigsmile:

Lp, lady.gaga
    •  
      CommentAuthorVandolina

Dobrodošla Lady-gaga
    • CommentAuthorlady.gaga

Hvala Vandolina :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Lady seveda saj pri malici potem pac nekaj izlocis.
    Poskusis lahko.
    Aicha
    • CommentAuthorpower
    • CommentTime20. Oct 2009

ladygaga, če boš jedla z "glavo" bo vse ok, poskrbi le, da dobiš dovolj vseh nutrientov ki jih telo rabi, sploh v dobi šolnja, pojej čimveč sadja in ostalih enostavnih sladkorjev(pa ne se ustrašit besede sladkor, ker to ne pomeni sladkor iz torte ali tisti ki ga streseš v kavo, to je zdrav sladkor) ki hrani živčevje, živčevje gre v možgane... ni zanemarljivo tole dejstvo. Da ne bodo kasneje težave s koncentracijo in utrujenostjo.
    • CommentAuthorlady.gaga

Ojla
    no, včeraj sem se že pregrešila- pojedla semen maajhen košček torte ( ob 16.00) in potem nič več. sem pa šla zvečer, ob 18.00 teči 3 km.

danes pa
    zajtrk: 2 mandarini
    malica: 5 mandarin+ košček čokolade ( sem izpustila zelenjavno juho, ki je nemaram)
    kosilo: pašta z malček gorgonzole. vem da redi, ampak kaj, ko kosilo kuha moja mama, in se ji ne morem upreti- kar skuha, to pojej.
    spila sem 2 litra vode + 2 dc Kokakole

Gibanje:
    zjutraj tek 500 m.;
    športna(45 minut): tek in badminton;
    enourni trening karate
    -----
    vem da se bosta zdaj takoj oglasile in mi rekle, saj čokoladne torte in koščka čokolade mi nebi bilo treba. Vendar sem veliiik čokoholik, tako da to je pri meni zelo velik napredek, da pojem tako malo čokolade v 2 dneh.
    •  
      CommentAuthorAicha

Ni panike, tudi jaz ne morem mimo cokolade.
    Presnji teden sem zdrzala 10 dni brez. Neverjetno.
    Aicha
    • CommentAuthorlady.gaga

Hvala Aicha za spodbudo. jst sm pa misnla, da ste vedruge čist brez čokolade, pa sm se prou bala napisat tele sladke pregrehe. :) Ampak se jih bom skušala odnavasti. Počasi se daleč pride ;)

Lp, lady.gaga
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ja samo temna, kakavova čokolada, ki ni tako dobra in ti je že en košček dovolj.:devil::devil::devil:
    • CommentAuthorlady.gaga

Ah, če mam na voljo samo temno čokolado, potem niti drobtinice ne uzamem, in jo raje pustim, ker mi ni dobra :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Lp. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Saj v tem je štos, jedli naj bi rebro temne čokolade, ki jo lahko poješ košček ali dva in bljak
    • CommentAuthorpower

lady.gaga, tole ti bom napisla kot prehranski svetovalec in ne kot forumašica. Ti poglej svoje jedilnike, naredi sumo čez jedačo brez katere ne zmoreš in če je med njimi čokolada, sladoled, kruh ali bilo kira druga zadeva, jo le postopno zmanjšaj in ne je nikoli ukinit. Edino če si pripravljena naslednjih 60 let svojega življenja živeti v tvojem primeru brez čokolade in zaradi tega biti živčna še ne vem koliko cajta. To ni hec, sedaj ti bo morda kul, čez 3 mesece boš rekla sej sploh ni panike... čez nekaj časa pa jo boš verjetno spet jedla.... Ne vem če sem bila razumljiva... Vnos čokolade zmanjšaj za 10-15% za začetek! Sploh se ne sekiraj če jo boš še vedno jedla vsak dan! Jaz sem pa nora na sir, nisem preživela še dneva brez sira in tudi uspešno hujšam! Sem le zmanjšala vnos :wink:

Sej nisem zoprna, kajne? :smile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime21. Oct 2009

Moj dragi jo je do sedaj jedel po 3 kg mesečno, kaj praviš na to in ima kilažo kot pred 40 leti, ko sva se poročila.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime22. Oct 2009

Moski imajo to sreco, moj tudi.
    A.
    • CommentAuthorlady.gaga

Ojla.
    včeraj nisem imela dostopa do računalnika ,tko da nisem nč napisala, kj sm jedla.
    zajtrk: jabolko
    malica: jabolko & 3 banani & žlica riža
    kosilo: tenstana zelenjava (paprika, por, paradižnik) & skuta
    večerja ( ob 16.00): kos kruha z sirom & 2 dl jogurta
    gibanje: 3 km dolg sprehod v naravi

danes:
    zajtrk: jabolko
    malica: 2 kosa črnega kruha in majhen kos pečenke, banana, 1 mandarina
    kosilo: plaskavica in kos črnega kruha
    gibanje: 10 min kolesarjenja (4km), 10 minut teka (1.4 km) in še enourni trening me čaka :)
    to je to :)

ja, moški majo pa res veliko srečo glede čokolade- jim zavidam zelo!

Lp :)
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime22. Oct 2009 urejeno

.Tole si vzemi, ta ne redi!
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz sem vceraj junasko odklonila Milko sem rekla ne hvala je presladka.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Po pravici povem, od kar sem na dieti, nisem probala normalne čokolade. Vzamem samo košček tiste 81%, ful dobre čokolade.
    • CommentAuthorlady.gaga

Vandolina, koook lep ps. Če bi zbirala med tem, da bi lahko jedla vsak dan Milko ali mela psa, bi se 1000% odločila za psa. Od zmeraj ga hočem meti, vendar mi pustijo doma vse živali od konja do zlatih ribic, samo psa ne
    •  
      CommentAuthorVandolina

Jaz ga tudi nebi imela, ker stanujem v bloku in sem alergična na pse, ki lulajo in kakajo po naši travi, otroci pa nesmejo tekati po travi,
    ker je vsa posrana, zato ne maram kužekov.
    • CommentAuthorpower
    • CommentTime23. Oct 2009

draga Vandolina, za to lahko sovražiš lastnike, ne pa pse! ČE bi pes sam izbiral ziher nebi posral svojega travnika!
    • CommentAuthorlady.gaga
    • CommentTime23. Oct 2009

Se strubhan z Power. Psi so taki, kot jih naučijo lastniki. In se takoj pri psu vidi, ali je pes dobro naučen in če ga ima lastnik rad.

drugače pa.. danes sem jedla vglavnem sadje, edino za kosilo sem pojedla še višnjev jogurt. m igre kar dobro, se moram sama sebe pohvaliti. Sedaj pa imam počitnice, tako da bo čas za hujšanje.
    včeraj sem z staršema govorila o teži pa io vsem.. in smo se odločili, da bomo vsi trije v ponedeljek začeli 90dnevno ločevalno dieto. Tako da bo sedaj tudi kosilo prilagojeno. Upam da bo nam, vsem trem uspelo.

Lp
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime24. Oct 2009

Ja Power se strinjam stabo, slabo sem se izrazila, da ne maram psov, maram jih in če bi imela svojo hišo, bi sigurno imela kužija.
    Sovražim pa tiste lastnike, ki imajo po blokih (po 4 kužije, ki so revčki zaprti notri v enosobnem stanovanju) in potem jih peljejo na lulanje in kakanje na našo travo pred blokom, ki jo mi čistimo od "drekcov" in razne nesnage. Njih takrat ni nikjer, bognedaj, pa da takemu kaj rečeš, da naj pelje kužija kam drugam, te nadere, da je joj. Power mislim, da si me razumela.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTalita

Lady.gaga, to pa je čudovito! Bravo za starše!
    • CommentAuthorcandy 55

Bravo družno ! Krasno še lažje vam bo !
    • CommentAuthorpower
    • CommentTime25. Oct 2009 urejeno

ja Vandolina, sej koncept mi je jasen, ne maraš kakcev:wink:
    Ampak nekaj da razčistimo, psi, ki so v bloku še ne pomeni da trpijo, ravno nasprotno, nekateri se imajo veliko bolje kot tisti ki so na dvoriščih hiš in travnikih ali kje razpuščeni. Ker sem s podeželja imam kar nekaj takih primerkov ki ima familija psa pred bajto in kaj ima pes od njih?? Hmmmm... NIČ! Eni jih sploh na sprehode ne vozijo, nimajo sploh zabelženih v registru veterine nikoli niso kupili povodca za psa, pes je cele dneve sam na travniku, le kaj mu koristi tisti ogromen travnik?... imam pa kolegice ki živijo po blokih in imajo pse rade, zato ker so si psa želele, zanje skrbijo kakor za otroke, psi so redno na sprehodih... lepo prosim, eni imajo pa samo za to ker se to"spodobi" če živiš v bajti, ali pa ker ga imajo vsi sosedi, ali pa celo zato, ker je ene super pasme in ga bodo vsi občudovali. Pol pa ga pobožaš in ugotoviš da ima vso dlako zamotano ali pa še kake zajedalce na sebi. To je šele grozno pasje življenje! Pol mi pa rečejo "ja kje najdeš čas za ga česat? jaz nimam časa še za to?" Ja sori, zakaj pa imaš psa? Ker je to v modi? Zakaj??

Jaz imam psa pred bajto, ke je nordjske pasme ne mar biti v hiši, obožuje mraz in burjo, kar pa ne pomeni da poleti trpi. V zemlji ima izkopano uto, da mu je skozi hladno. Poleti se komplet zgoli, menja dlako in mu ni toliko vroče, kot mi pameti sosedi ali sovaščani znajo nabijat! Lahko ima ne vem koliko hektarjev zemlje na vojo za tekat naokoli, sam ne bo nikoli tekal. Ko ni nikogar zunaj sedi pred hišo, počiva. In to počenjo vsi psi, ko odrastejo! :wink:

Uhhh, ko se gre za pse, pa grem stvari do konca :cool: Zaradi psov sem jaz izbala moj poklic:wink:
    • CommentAuthorcandy 55
    • CommentTime25. Oct 2009

Lepo bi bilo ,če bi vsi skrbeli za svoje živalice,če jih že imajo.
    Razumem pa Vandolino in sem istega mišljenja kot ona.
    Primer : gremo v park z otroci in tamali morajo hodit samo po potkah ker bognedaj ,da stopijo in malo potekajo po travi ker je takoj zadetek v polno.
    Mislim ,da so tu živali priviligirane .Otrokom pa krajšamo užitke teka in valjanja po travi .
    In pol se zgodi ,da gremo k tašči malo na vas in si tam dajo duška .Tekati in uživati v naravi saj v mestih je to onemogočeno pa tud če pobereš kakce še vedno ostane na travi do nadaljnega oziroma prvega dežja.
    Žal tako je .
    za kužke kak wc .:bigsmile:
    Otroke pa kam daleč z mesta ,da po travi hodijo.
    Uuuu,če se spomnim mojga otroštva .Tekali ,se igrali v visoki travi smo se jeseni vozili s kartoni dol po klancu .Užiki..Pol smo seveda mogli pobrat kartone s travnika in jih nesli sosedom za zakurt.
    Bilo nekad.!:cry:
    Pravijo pa da po Evropskih prestolnicah si stežka ogleduješ znamenitosti ,ker moraš skoz gledat kam stopaš.
    PR nas še ni tolk hudo.!:cool:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Pa še tole:
    Stanujem tik ob otroškem igrišču in ti pripeljejo otroka, da se malo pogunca in seveda kužeka, da se malo olajša kar na igrišču. Lepo, ni kaj!

Pa še enkrat, nimam nič proti kužkom, ampak otroci mi več pomenijo in če nesme po igrišču in po travi tekat, kot pa naj, samo po cesti oz. pločniku?
    Pa brez zamere, vsaka brani svojga.
    •  
      CommentAuthorTalita

Upajmo, da bo kultura vedno na višjem nivoju. Nekoč ni bilo košev za odlaganje vrečk s kakci. Danes je tega že kar nekaj, vsaj v mojem okolišu. Prav je, da se o tem govori in piše, da bo osveščenost vedno večja.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Točno tako!

•  
      CommentAuthorAicha

Jaz tudi ne maram kakcev ker ni posteno, da clovek ne more stopati po otroskem igriscu ne da bi stopil v kakec. Da ne govorim o otrocih.
    Kakci ne spadajo na zelene povrsine in vsak pasji lastnik bi moral to vedeti in se zavedati. Saj tudi mi ne kakamo povsod.
    V Ameriki imajo posebno "policijo", ki patruljira okoli in nikoli ne ves, komu bodo skocili za "vrat" kazen pa je 200$ za kakec.
    In zavest vseh pasjih lastnikov bi morala biti visja. Mene tudi moti, da se lastniki vseh malih psov s svojimi ljubljenci zbirajo pred nasim blokom. Kaksni 10 jih je in potem te male zverinice, ki so tako bolj nervozne cel popoldan piskajo in cvilijo.
    Res pa je, da se marsikateremu blokovskemu psu boljse godi kot hisnemu, ker blokarji vedo, da morajo s psom ven, hisnikarji pa mislijo, da je psom dvorisce zaosti.
    No, mi imamo sosedo, ki psa veze na cev od radijatorja in mu da nagobcnik gor, ko gredo iz stanovanja. Bi jih prijavila pa ne vem kam. Power mogoce mi lahko svetujes.
    Jaz bi imela psa, pa res nimava pogojev za enega begla recimo. Ker dostikrat naju cel dan ni ali pa jaz ko po 48 ur delam in moza ni. No, razum je prevladal.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Saj kužki so luškani, samo gornja dva poglej, sta srčkana.
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja amapk beagli so mi lepsi.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Nevem kakšni so?
    •  
      CommentAuthorAicha

To je mladicek.
    •  
      CommentAuthorAicha

To pa je odrasel kuza.
    A.
    •  
      CommentAuthorVandolina

A so

• CommentAuthorlady.gaga
    • CommentTime26. Oct 2009

Jooj, same lepe slikce ste objavle.

se orpavičujem ker se nekaj dni nisem nič javlala, vendar sem imeala delovne dneve. Danes pa smo vsi trije; jaz, oče in mama začeli z hujšanjem. za zajterk smo pojedli vsak 1 jabolko. in sedaj smo ravno dali skoz malico- črn kruh in ena rezina sira. Smo pač mogli malicati, ker smo že od 7h pokonci in delamoo.

no, sedaj pa šibam nazaj delati. =)

Lp, lady.gaga
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime26. Oct 2009

Pridni
    • CommentAuthorpower
    • CommentTime3. Nov 2009

aicha, klicat moraš na društvo proti mučenju živali (DPMŽ) ki je v tvojem kraju.

Ampak tega nisem dobro razumela, da psi kakajo na otroška igrišča? Ker pri nas (vsaj tukaj kamor jaz hodim) po igriščih psi sploh ne smejo noter, ker je ograjeno, pa še tabla je da so psi prepovedani not.

Kaj pa mamice ki kadijo? Moja hči je imela nekaj mesecev nazaj pravi fetiš na čike (ogorke), včasih se je prav videlo kje je kaka mama ali ati sedel ker so bili po tleh vsaj 3 ogorki... niti to ni terna od higiene. Pa na igriščih sedijo, kot v kafičih, neko soboto sem doživela 7 mamic ki so sedela in "pričale", kadile in bile zelooo glasne, malih mulcov vsaj 15 divjalo po igrišču, skozi sem mogla tekat za mojo ta malo da mi je ni kdo zbil na tla ali da ni fasala gugalnice v glavo. Pol pa en fantek začne "lulat lulat" in mama ga pelje na travo in mali lula... ja super, drugič jaz psa pripeljem pa da vidimo :shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Nov 2009

Pri nas igrisca niso ograjena.
    O cikih ne bom govorila. Ker je princeska kar hotela kuhati iz njih juho.
    Ja in vcasih celo kakajo. To je grozno.
    Saj ne recem vcasih je sila ampak to ne sme biti pravilo.
    Hvala za informacijo.
    Aicha
    • CommentAuthorcandy 55
    • CommentTime5. Nov 2009

Je treba it res nekam stran lulat ,kjer ni tolk prometno z otroki.
    Pa še splošna kultura veleva .A ne ? Umakni se !
    Se trudim ,da mojim fantom vcepim v glavice ,da se je treba umaknit .A ne sam hrbet obrnit in 2 koraka narest in gremo akcija lulanja.:wink::wink:
    Jaz osebno sem govorila o pseh ki veselo tekajo in kakajo po parkih.
    Igrišča so pa večina zagrajena kot v nekem getu !
    Žalostno ampak tako je ,če hočemo vsaj malo malčke zaščitit.:bigsmile:
    • CommentAuthorpower
    • CommentTime6. Nov 2009

ja no, po svoje je dobro da so zagrajena, ti vsaj ne morejo pobegnit :bigsmile:

Sej če otrok sam lula, ker logično nima še neke olike in bontona v glavi, ni nič kaj takega... ma če ga mama da lulat ke na travo ki je namenjena igranju...

tukaj kjer jaz živim imamo zraven eno gostilno in nekega popldneva je prišla mamica s fantkom, skoraj do portona naše hiše in ga lepo dala kakat, na zelenico! Moj tata je znoru, je rekel če mu lahko pove kje živi, da se ji pride pred vrata na tepih posrat!
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime6. Nov 2009 urejeno

:clap::clap::clap:ta je pa dobra, ni kaj. Olika pa taka, kako naj bojo potem otroci vzgojeni kot je treba.

Kaj stanuješ blizu gostilne na Š. Kdaj ??????????????
    • CommentAuthorpower
    • CommentTime6. Nov 2009

ja zelo blizu, ko boš kaj okoli mi povej, ti pomaham :wink:
    Kavica ja, oprosti ker se toliko vleče, sedaj sem še s hčerko na bolniški, naslednji teden v sredo sem v Kp, med 10 in 11 uro dopoldne bom fraj, utegneš? Bom sama. (zgleda že kot zmenek...bom sama :tongue:)