Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime3. Feb 2012

Bravo, Morm shujšat, tako se govori! Kar trmo v roke! Super za že izgubljene kilograme! Med vikendom si pa vedno govori: Kaj je bolj prijetno: dosti hrane, ali znižana številka na tehtnici?
    Res, če se boš premagala, te čaka v ponedeljek veselje.
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime5. Feb 2012

Danes 300 g manj kot včeraj. Pravzaprav za včeraj nisem sigurna ali je tehtnica prav kazala.
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime6. Feb 2012

Včeraj ni šlo nič dol, danes pa 100 g.
  1.  
    Hojla hojla!!

Tehtala sem se v soboto zjutraj (sem rekla da se bom od zdaj naprej po sadnem dnevu tehtala) in mi je tehtica pokazala 74,5kg - torej kile stojijo. Nič čudnega po mojih grešnih dnevih :SSS Ampak sedaj se spet pobiram in začnem z programom vadbe :)

Še moji centimetrčki - merjenje v soboto zjutraj:

2.1.2012 --> 2.2.2012
    32cm --> 30cm (nadlaht)
    104cm --> 101cm (prsa)
    103 --> 101 (pas)
    109 --> 104 (boki)
    56 -->56 (stegno)

Nekaj cm je šlo dol, ne veliko ampak nekaj je!!! Najbolj opažam res v bokih, 5cm, in hlače, ki so mi bile prav pred 2,5 leti brez problema oblečem. Tudi obroč okoli trebuha se je kar rpecej zmanjšal. Zdaj pa še telovadba in poletje dobrodošlo ;=))))
  2.  
    Danes 1kg več kot v petek :cry: ,razlog ŽRETJE spet se nisem mogla zadržat :cry:

Talita tebi kapo dol res :clap: super si re :rolling: kako pa hujšaš drugače,če ni skrivnost :bigsmile:
    Waterloolilly kar nekaj centimetrov ne,super :clap:

Sedaj se tehtam naslednji ponedeljek če ne bo spet kakšna kila šla gor GROZA!!!:devil:
  3.  
    morm shujšat opažam, da te vedno vikend zaj.... A ni tako? Mogoče zato, ker si doma in ti samo hrana hodi po glavi? Poskusi si za vikend kaj splanirat - kakšna aktivnost, da pozabiš na lakotot (katera je itak samo v glavi), sprehod, drsat, sankat karkoli. Potem pa zvečer lepo prideš domov, si narediš večerjo, se lepo naješ, kakšen film z družino ... pa je vikend mimo. Samo ne obupat, rabiš nekaj časa, da se navadiš reči NE!!! Tudi meni vedno ne uspe, vendar pa imam trenutno veliko podporo prijateljev, kateri prav ne mroejo verjet, kako sem se pobrala :))) še alkohola se nisem taknila dober mesec :)) Počasi pa bO!!!!! :)))
    Jaz se bom v sredo spet tehtala, po sadnem. Moram se zdaj lepo držat, da bo kaj minusa :DDD
    •  
      CommentAuthorcarrie
    • CommentTime6. Feb 2012

po 5 dneh -1 kg! :) Taprvi je najlažji sedaj se pa začne borba :D
  4.  
    Ja za vikend me zmeraj zanese :sad:,pa čez dan sem zelo aktivna imam dva majhna otroka ki sta cel dan v pogonu :bigsmile: sploh sedaj ko je sneg in sankanje seveda! Je pa problem zvečer ko se vse umiri in gredo otroci spat jaz pa na kavč in imam preveč časa in seveda začnem jest in ne znam nehat potem pa zopet razočaranje in to se dogaja že predolgo,se mi zdi da me malo demotivira tudi to,ker hujšam že pol leta,ker sem imela 102 kg in imam občutek da sem skozi prikrajšana za nekaj :neutral: ,kar seveda ni res,razen da cel dan mislim na sladkarije :devil:.Sem si že rekla da si bom kupila pol trgovine sladkarij in se jih nažrla do onemoglosti da se mi bodo zagabile do konca ampak to je seveda samo hec ker po moje se jih nikoli nebi mogla prenajseti :bigsmile::bigsmile: Uglavnem upam da pride dan ko bom lahko vsaj cel teden zdržala brez pregreh!!!!
  5.  
    Hehe, tudi jaz se jih nebi mogla prenajest. Da sem se odvadila čipsa sem potrebovala eno leto, drugače sem ga skos jedla, največkrat pa lepo zvečer ob gledanju TVja.... mogoče bi poskusila marolinkin nasvet. Narežeš si korenčka v obliki bobi palčk, jabolko v obliki čipsa in pač to grickaš, če že moreš grickat. Ali pa vse sladkarije daj možu, naj jih posspravi in skrije, kar ne vidiš te ne muči :)) tudi jaz sem to naredila, sicer vem kje so skrite pa vendar ne diram :D Če pa kdaj želja po sladkem si naredim sadni čaj z medom, vseeno še bokjše od čipsa :DDDD Poskusi pa ne obupat :D Ko vidiš dladkarije pomisli kako si se trudila cel dan, da nisi grešila in če sedaj zvečer ješ, si narediš DVOJNO slabo. Poskusi, nekako ti bo uspelo. Tudi majhni uspehi so uspehi :DDD še kaj pišeš dnevnik prehrane?

LP
  6.  
    Hvala Watwrloolilly za lepe in spodbudne besede :bigsmile: Pa tudi jaz sem včasih pojedla na tone čipsa,sedaj po drugem porodu pa samo sladkarije,
    sladkarije ,sladkarije,prej nikoli,kar odvisen postaneš od njih dobesedno :hungry:
    Enkrat mi oz.nam uspe :bigsmile:
    Pa tole z korenčkom,ne vem če bi užgalo pri meni :wink:

Mogoče bom pa res še v dnevnik prehrane pisala,samo da ne bo predolg spisek :crazy:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime7. Feb 2012

200 g manj danes. :bigsmile:
  7.  
    Talita :clap: ne vem od kje ti taka volja res :thumbup: a jo še meni malo posodiš :rolling:

Jaz se tehtam v ponedeljek :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime7. Feb 2012

Hvala, Morm shujšat, volja je vedno večja, kolikor bliže sem cilju! Danes je tehtnica pokazala 65,3 kg, čeprav sem šla dol po drobcenih korakih. Ampak s postavo še nisem zadovoljna. Starejša kot sem, več se mi nabere okoli pasu. Drugače pa sem morala zamenjati skoraj vsa oblačila, razen pižame in enih hlač, ki pa mi jih gor drži pas.

Saj boš ti tudi uspela. Postopoma boš prišla do cilja. Samo odnehati ne smeš, kadar bi se prekršila. Naslednji dan kar nadaljevat.
    • CommentAuthorgajazala
    • CommentTime7. Feb 2012

Včeraj sva imela prvi vodni dan.!!!
    tehtnica je navdušena: -7, -11 kg
    zdaj pa veselo v drugi mesec....:cheer::thumbup:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime7. Feb 2012

:clap:
    • CommentAuthorinči
    • CommentTime7. Feb 2012 urejeno

Hejhoj! :smile:
    Tako je pa pri meni:
    160cm
    Začela 2.januarja s težo: 66.7kg
    Danes tehtam: 59.8kg
    Cilj: 55kg
    Prvi vmesni pa 58kg.
    Upam, da nam skupaj uspe!:wink:
  8.  
    kile stojijo pri 75. :) Naslednjo tehtanje v nedeljo.
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime8. Feb 2012

2,40 kg VEČ od zadnjega tehtanja:sad::sad::sad::sad::sad:
  9.  
    joj tehtica, zdaj se pa bo treba pobrat a ne? Rezultat je posledica grešk. Dejmo še vztrajat!!! pa piši dnevnik, vsaj meni je ZELOOO pomagal. Vsaj vidim vsak dan kar sem zagrešila in je motivacija spet prisotna za grešk-prost-dan!! Sem s tabo!!
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime8. Feb 2012

Bravo, punce, ste pridne! Čestitke za izgubljeno težo!

Jaz pa danes 100 g več kot včeraj. Krivo: noč brez spanja in huda lakota. Ponoči sem se prebudila in nisem mogla več zaspati nazaj. Ker po navadi zaspim, če prej kaj pojem, sem si vzela 2 kivija in 1 klementino, pa sem bila le še bolj lačna. Ni mi preostalo drugega, kot da sem pojedla še 1/2 rezine svežega kruha. Vam povem, kako zelo dober je bil, bolj kot kakršna koli slaščica. Zakaj? Zato, ker kruha nisem jedla že nekaj mesecev. No, in ta rezina kruha mi je pomagala, da sem takoj, ko sem legla v posteljo, že zaspala.
  10.  
    Bravo vsem za izgubljene kg :clap:

Waterloolilly samo da ni šlo gor!
    Talita saj vem da zate to ni nič teh 100g in bo jutri bolje :thumbup:

Jaz sporočim svoje kile ko se bom vsaj en teden držala,ne pa da te neuspehe skozi objavljam in objokujem :neutral:

Pozdravček :boogie:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime8. Feb 2012

Morm shujšat, nič hudega, če objavljaš tudi neuspehe. Lepo se je izpovedati v veselem in manj veselem. Drži se in se ne vdaj! Jaz sem potrebovala pol leta, da sem se disciplinirala. Ko pa enkrat gre, se človek kar navadi in ni več tako težko držati se tega, kar smo si zadali.
    • CommentAuthorLanterna
    • CommentTime8. Feb 2012

Zdravo, punce. imam 3ji dan, po kg pa vse enako, kot na začetku.

Verjetno sem neučakana , ali pa res velja tisto, kar pravijo - starejši, ko si, težje je.

Pozdravčke
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime9. Feb 2012

100 g več kot včeraj.
    Že dva dni grem s težo gor, čeprav jem toliko kot takrat, ko je šla teža dol.
  11.  
    Talita včasih tako pride,samo ne odnehat,kar vem da ne boš :thumbup: pogumno naprej!! :rolling:
    Lanterna počasi pa bo samo ne obupat :bigsmile:

:swingin:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime9. Feb 2012

Imaš prav, Morm shujšat, ne bom odnehala, sploh zdaj ne, ko sem že tako blizu cilja.

Lanterna, res je, da mi starejši težje shujšamo, veliko bolj se moramo potruditi. Nasploh gre pri nas teža počasi dol z nekaj več odpovedovanja hrani. Mogoče je prav zato toliko starejših ljudi debelih, ker prej obupajo, preden izgubijo kilograme. Tudi se hitreje zredimo.
    • CommentAuthorčbelca
    • CommentTime9. Feb 2012

Ma punce moje kok ste PRIDNE :cheer:
    Sama pa se nisem kar nekaj časa oglasila, prvi teden ne, ker sem bila takoooo zelo pridna :rolling: z nadaljevanjem pridnosti sem :angry: (prilezla) do -3:crazy: juuuuhuuu.
    sem se pa ta tedn polna bacilov (kot da ni že zadosti):shocked: polnila še z vsem kar naj NEBIII...:sad:
    Ampak glavno je, da gor pa le ni šlo! zej pa akcija dalje, juhca že skuhana, potujem naprej, da vas ulovim pridne punce :thumbup:
    • CommentAuthorLanterna
    • CommentTime10. Feb 2012

Jaz imam tehtnico zraven postelje in mi je že v navadi,da vsako jutro stopim nanjo.
    Pa že velikokrat se mi je zgodilo,da sem bila potem full slabe volje, ker je kazalo + kg :cry:
    in verjetno me na tej, še 86- dnevni poti čaka precej nihanja v kg...
    ampak - me se ne damo, kajne?, gremo dalje in bomo zmagale.

Punce - še naprej fajn hujšajte in čimmanj prekrškov :wink:
  12.  
    Poročam uspeh po dobrem tednu dni: 73,8kg = minus 1,2kg v enem tednu - zadovoljna!!

Lanterna tudi jaz sem vsak dan na tehtnici :))) poročam pa samo o uspehu ali neuspehu :)) Danes uspehu :))

Uspešen dan želim vsem! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime10. Feb 2012 urejeno

Danes imam 300 g manj kot včeraj. :jumping:
    Ja tako je to, da se kakšen dan ali dva številka ne premakne nikamor, ali pa se celo dvigne, potem pa pride dan, ko se zniža za kar nekaj 100 g. Tako da nima se smisla sekirati, če včasih teža malo stoji. Vse se kasneje nadoknadi.

Jaz imam tudi tehtnico blizu postelje, pa ne zato, da bi mi bila blizu, temveč zato, ker v kopalnici niso ravna tla, drugje v stanovanju pa ni prostora zanjo.
    • CommentAuthorkimmy

živjo!

jaz sem začela z ločevalno 1.2.2012, z mojimi 93,1 kg

potem sem se po 5 dnevu ločevalne začela prenajedati 2 dni, potem pa spet začela z ločevalno, tako da imam danes drugi dan - škrob in sem od 1.februarja shujšala 2,7 kg :D :D
    • CommentAuthorkimmy

aja, danes imam torej 90,4 kg, upam, da bo jutri 8ka spredaj!!!! držim pesti!

čao
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime10. Feb 2012 urejeno

Kimmy, nekoč sem jaz tehtala približno toliko kot ti. Danes tehtam 65,2 kg in še grem dol.
    Sledi mi, tudi tebi lahko uspe!
    • CommentAuthorkimmy
    • CommentTime11. Feb 2012

hej!

hvala, upam, da mi res uspe!!

sporočam vam, da imam od danes naprej 8ko spredaj!!!!!! wiiiiiiii :D
    čist happy :):):):rolling:

nikoli, nikoli nikoli več si ne bom pustila it čez 90 kil !:fierce:
    •  
      CommentAuthortehtnica

Hej!
    Spet z vami, drage punce, ki mi vlivate pogum in voljo!:clap:
    Kimmy, najprej tebi čestitke! Mene to še čaka.:shamed:
    No, danes zjutraj: 95,4 kg.:shamed:
    Pa saj bo! Spet se mi je povrnila volja! Gremo naprej!:boogie::boogie::boogie:
  13.  
    Bravo punce :cheer:

Jaz začnem v ponedeljek,tokrat upam da pridem do šestice :jumping:

POZDRAVČEK :swingin:
    •  
      CommentAuthorTalita

Moja današnja teža je enaka kot včeraj. Pa spet noč brez spanja. Ob 2h sem se zbudila in nisem več zaspala. Morda le za kak hipec. Kadar ne spim, teža ne gre dol, to je kot pribito.
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime12. Feb 2012

Danes 300 g manj kot včeraj.
    • CommentAuthorkimmy

živjo!

danes tehtam 89,1 kg :bigsmile::bigsmile:

izgubila sem že natančno 4 kg :updown:
    •  
      CommentAuthortehtnica

Jaz se bom tehtala vsako soboto. Čestitke, ker vam kg lepo kopnijo!:clap:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime12. Feb 2012 urejeno

Bravo, kimmy! :clap:
  14.  
    Bravo vsem :thumbup:

Evo danes stehtana,poročam čez teden dni,če bo šlo kaj dol :confused:
    Upam da bo tokrat zares uspelo po vseh neuspehih :cry:

POZDRAVČEK :boogie:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime13. Feb 2012 urejeno

Od včeraj me je 100 g manj, kakor večina dni. Sem pa pričakovala večji minus, ker sem 2 uri gazila po snegu. Zopet se mi je pokazalo, da gibanje nima tistega učinka kot zmanjševanje hrane. Spominjam se izpred nekaj let nazaj, da sem hodila 4 ure (19 km), pa me tehtnica naslednji dan ni nič razveselila, čeprav sem tudi pri hrani zelo pazila.

No, ja, tako pač je! Čez nekaj dni pa se le premakne navzdol. Glavno je, da se pomika dol. Se ne smemo nič pritoževati. :bigsmile:
    Trenutno tehtam 64,8 kg. V 56 dneh sem izgubila 8,7 kg.
  15.  
    Talita to je verjetno zaradi tega, ker pri večji telesni dejavnosti, se krepijo mišice in se pač pridobiva tudi na teži....jaz zdaj en teden telovadim in se gibam, pa nobenih rezultatov na tehtnici, celo zredila sem se za eno kilo. Kao. Pomoje se pozitivni učinki telesne dejavnosti opaža v kg komaj čez čas. Točno nevem kako je s tem, sem pa prepričana da nekdo na forumi ve kako je s tem in nam bo povedal :)
    Mogoče gibanje na kratkotrajen rok res nima takega učinka kot zmanjševanje hrane, ima pa vsekakor veliko pozitivnih učinkov na daljši rok gledano. V to sem prepričana :)

Torej danes sem se tehtala in sem spet na 75,2kg :((( mogoče zaradi telovadbe, mogoče pa zaradi prekrškov, ki jih je bilo prejšnji teden kar nekaj. Zdaj pa nič več tehtanja do SOBOTE!

Lep dan vsemm!!:bigsmile:
  16.  
    Pa čestitam za izgubljene kg, res ti dobro gre, discipinirana do amena :) Upam, da bom lahko tudi jaz kmalu poročala o takem uspehu....
    •  
      CommentAuthorTalita

Vsekakor je gibanje dobro za telo. Pred par leti sem prakticirala 2-urno hitro hojo na trim stezi. Rezultat - nisem več bila utrujena, ni mi bilo za sedeti, nisem imela potrebe za ležanju na kavču.
    Preden sem začela s hitro hojo, sem bila močno bolna (nekaj let). Nisem mogla vstati s postelje. Morala sem se obrniti in tako pristati s koleni na tleh, se obrniti, se oprijeti postelje, da sem sploh lahko vstala. Bila sem slabotna kot 80- letna starka. Po cesti sem hodila čisto počasi. Ker sem vedela, kam to pelje, sem vedela, da moram nekaj storiti, da si pomagam. Šla sem v mestni gozdiček (Betnavski gozd) in počasi krenila. Počutila sem se tako, da bi najraje objela prvo drevo in tam ostala in ne bi več šla naprej, vendar sem se premagala in šla dalje. Po treh tednih hoje so ponehale bolečine v nogah, pospešila sem v hitrosti in kakšna 2 ali 3 mesece sem hodila z vso hitrostjo. Nazadnje sem že lahko tekla in pretekla 7 km neprekinjeno. :jumping:
  17.  
    Talita bravo za spremembe v življenju in trdno voljo ki te žene naprej do cilja :thumbup:
    Waterloolilly vsaka pregreha se šteje,pa če samo majhen bombon vse se pozna na tehtnici,če bi se redila zaradi mišic bi morala biti vsak dan po par ur v fitnesu!!In če drastično hujšaš in premalo ješ telo dela zaloge in se v telesu kopiči maščoba in takrat hujšaš na slab način!Če hujšaš počasi,ješ zdravo hrano in telovadiš takrat izgubljaš maščobo in ne mišične mase.Mišice so drugače težje od maščobe,in vsekakor rajši več mišic kot maščobe!!Zato vso slabo hrano v koš in zdravo na krožnik,ne vem zakaj je to tako lahko napisat v praksi pa kar ne gre in ne gre :devil:

POZDRAVČEK :boogie:
    •  
      CommentAuthorTalita

Hvala! :smile:
    Waterloolilly, z veliko volje, s predstavo, kaj ti bo uresničen cilj prinesel, boš uspela.
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime13. Feb 2012

vau Talita, super kako si se spravila k gibanju..pohvalno :)
    • CommentAuthorinči
    • CommentTime14. Feb 2012

Danes tehtam 60.3kg.
    To je 0,4 VEČ od prejšnjega tedna. Razlog? Preveč hrane seveda. Čeprav sem veliko telovadila. In čeprav je bil včeraj vodni dan. Ne vem, najbrž moram najprej nekaj mišic (aka mašinic za topljenje maščobe :tongue:) pridobiti, potem bo šlo lažje.
    Ne smem obupati. V petek imam popravni izpit:smile: (ponavadi se tehtam samo ob torkih)